Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-09-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναγκαστική προσγείωση στο ''Μακεδονία''
  • [02] H Αφροδίτη της Κυρήνης επιστρέφει στη Λιβύη
  • [03] Παρουσίαση προγράμματος ''Αθήνα αύριο''
  • [04] Ψήφισμα για τη δράση ΝΑΤΟ έναντι του Ιράκ
  • [05] Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Μεξικό
  • [06] Στο Χριστοδουλάκη το Νο2 της Microsoft
  • [07] Συνάντηση Λιάνη-Μίλερ για τους Ολυμπιακούς

    [01] Αναγκαστική προσγείωση στο ''Μακεδονία''

    25/9/2002 11:01:00 μμ

    Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", πραγματοποίησε απόψε αεροσκάφος, τύπου "toupolev", της αεροπορικής εταιρίας Slovan airlines, που εκτελούσε το δρομολόγιο Κέρκυρα-Σλοβακία. Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 148 επιβάτες και όλοι είναι καλά στην υγεία τους, παρουσίασε βλάβη στον έναν κινητήρα λίγη ώρα μετά την απογείωσή του, με αποτέλεσμα ο πιλότος να ζητήσει άδεια από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου για να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση. Όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε εξετάστηκε από τεχνικούς, οι οποίοι εντόπισαν βλάβη στα υδραυλικά συστήματά του και αποφασίστηκε να μείνει στη Θεσσαλονίκη μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη. Οι 148 επιβάτες αναμένεται να αναχωρήσουν τα μεσάνυχτα με άλλο αεροσκάφος που έρχεται στη Θεσσαλονίκη από τη Σλοβακία.

    [02] H Αφροδίτη της Κυρήνης επιστρέφει στη Λιβύη

    25/9/2002 8:04:00 μμ

    Η Ιταλία θα επιστρέψει σύντομα στη Λιβύη την Αφροδίτη της Κυρήνης, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού Τζουλιάνο Ούρμπανι εγκαινιάζοντας χθες το βράδυ στη Ρώμη έκθεση ζωγραφικής με έργα του γιου του συνταγματάρχη Καντάφι. Ο Iταλός υπουργός εξήγησε ότι τον περασμένο μήνα υπέγραψε το διάταγμα για την επιστροφή στη Λιβύη του αγάλματος, που ορισμένοι το αποδίδουν στον Πραξιτέλη, και πρόσθεσε ότι ίσως η επιστροφή γίνει προσωπικά από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εάν ο Iταλός πρωθυπουργός πραγματοποιήσει σύντομα επίσκεψη στη Λιβύη. Η έκθεση ζωγραφικής που εγκαινίασε ο Iταλός υπουργός Πολιτισμού, περιλαμβάνει 37 έργα τριών Λίβυων καλλιτεχνών. Μεταξύ αυτών και ο Σαίφ Ελ Ισλάμ Καντάφι, ο οποίος ήταν παρών στα εγκαίνια περιστοιχισμένος από πλήθος σωματοφυλάκων. Η Αφροδίτη της Κυρήνης, η οποία τοποθετείται γύρω στο 315 π.Χ., είχε μεταφερθεί στην Ιταλία από τα ιταλικά στρατεύματα το 1912.

    [03] Παρουσίαση προγράμματος ''Αθήνα αύριο''

    25/9/2002 9:20:00 μμ

    Η υποψήφια Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη παρουσίασε απόψε σε ανοικτή εκδήλωση στο Θέατρο Παλλάς το συνολικό πρόγραμμα του συνδυασμού "Αθήνα αύριο". Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι "εμείς στον συνδυασμό "Αθήνα αύριο" έχουμε ένα μεγάλο αλλά ρεαλιστικό σχέδιο για την Αθήνα. Κάναμε μια καίρια πολιτική επιλογή: να δουλέψουμε όλοι, στο συνδυασμό αλλά και με όλους τους πολίτες της Αθήνας, για να κάνουμε έργο για την πόλη. Έργο κατά βάση πολιτικό".

    Βασικά σημεία προγράμματος

    Τα βασικότερα σημεία του προγράμματος προβλέπουν:

    10.000 μεγάλα δέντρα για το 2004 Δημιουργία "Ταμείου Ελεύθερων Χώρων", με σκοπό απαλλοτριώσεις. Χρώμα στις προσόψεις, τέλος στο δάσος των κεραιών για την αισθητική αναβάθμιση ολόκληρης της πόλης. Δημιουργία ταμείου σε κάθε πολυκατοικία, ρυθμίσεις και κίνητρα για τη μείωση του κόστους. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακλύκλωσης 4000 νέες θέσεις στάθμευσης για τα αυτοκίνητα και 15.000 θέσεις για τα δίκυκλα. 700 νέοι αστυνομικοί καλά εκπαιδευμένοι στη νέα Δημοτική Αστυνομία. Καθημερινές πεζές περιπολίες για την ασφάλεια στις γειτονιές. Ίδρυση "Πανεπιστημίου Δεύτερης Ευκαιρίας με Αυτοχρηματοδότηση Έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στα σύγχρονα γνωστικά πεδία. Μεταφορά των ατόμων με ειδικές ανάγκες με διαμορφωμένα βαν, Πρόγραμμα βοήθειας των ηλικιωμένων στο σπίτι. Παροχή ιατρικών υπηρεσιών στις Λέσχες Φιλίας. Ολοήμεροι βρεφονηπιακοί σταθμοί, στήριξη στην εργαζόμενη μητέρα Συνήγορος του Δημότη, Ηλεκτρονικό Δημαρχείο και Πύλη στο Διαδίκτυο Ίδρυση εταιρείας για τη διεθνή, πολιτιστική και τουριστική προβολή της Αθήνας, εν όψει και του 2004 Νέα τεχνολογία, καλωδίωση με οπτικές ίνες του επιχειρηματικού κέντρου της πόλης για τη στήριξη του εμπορίου της

    [04] Ψήφισμα για τη δράση ΝΑΤΟ έναντι του Ιράκ

    25/9/2002 11:26:00 μμ

    Στην ανάγκη ενός ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που θα καθορίζει το πλαίσιο δράσης της διεθνούς κοινότητας απέναντι τόσο στο καθεστώς του Σαντάμ Χουσέϊν όσο και στο γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος στη χώρα αυτή να παράγονται όπλα μαζικής καταστροφής επιμένουν τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, όπως σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της άτυπης συνόδου των υπουργών άμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στην Βαρσοβία. Οι περισσότερες χώρες τάσσονται εναντίον των μονομερών παρεμβάσεων δεδομένου ότι εγκυμονούν κινδύνους σε ότι αφορά τη σταθερότητα και της Μέσης Ανατολής, τόνισε ο κ. Παπαντωνίου και εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ συνειδητοποιούν τους κινδύνους αυτούς και δεν θα κινηθούν χωρίς να έχουν την έγκριση της Διεθνούς Κοινότητας.

    Επίσης διευκρίνισε ότι η δύναμη ταχείας αντιδράσεως του ΝΑΤΟ και η ευρωπαϊκή δύναμη ταχείας αντίδρασης μπορεί να δράσουν συμπληρωματικά σε περιπτώσεις εκδηλώσεων τρομοκρατικών ενεργειών με την πρώτη να επιβάλλει τη διεθνή τάξη και τη νομιμότητα και τη δεύτερη να αποστέλλεται μετά το τέλος της πολεμικής επιχείρησης για ανθρωπιστικούς λόγους που άλλωστε είναι και ο αποκλειστικός σκοπός.

    Οι υπουργοί Αμυνας του ΝΑΤΟ έκαναν επίσης αποδεκτή την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας για την παράταση της παρουσίας της διεθνούς δύναμης στην ΠΓΔΜ για την εκτόνωση των ενδεχομένων εντάσεων ανάμεσα στους δύο πληθυσμούς, τον σλαβικό και τον αλβανικό.

    [05] Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Μεξικό

    25/9/2002 10:35:00 μμ

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε τις ακτές του Ειρηνικού, στο Μεξικό και έγινε αισθητή μέχρι την πρωτεύουσα της χώρας, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές. Η δόνηση έγινε στις 18:14 ώρα Γκρίνουιτς, με επίκεντρο ανοικτά των ακτών του Γκουερέρο, όπου βρίσκεται το θέρετρο του Ακαπούλκο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Σεισμολογικού Ινστιτούτου του Μεξικού. Εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας τόνισε ότι ο σεισμός έγινε ιδιαιτέρως αισθητός στο Ακαπούλκο και στην γειτονική περιοχή Κογιούκα δε Μπενίτες, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα. Στην πόλη του Μεξικού, στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων, μόλις έγινε η δόνηση εκκενώθηκαν ορισμένα πολυώροφα κτίρια, αλλά ούτε εκεί αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές.

    [06] Στο Χριστοδουλάκη το Νο2 της Microsoft

    25/9/2002 9:27:00 μμ

    Η εμπειρία της Microsoft από εγκαταστάσεις E-government μεγάλης κλίμακας, όπως η Βρετανική κυβερνητική "πύλη" και η πύλη του Ισπανικού Οργανισμού Τουρισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft Corporation Στιβ Μπάλμερ. Μετά τη συνάντηση ο κ. Χριστοδουλάκης αφού εξέφρασε ικανοποίηση για τη συνάντηση δήλωσε βέβαιος ότι οι επιχειρήσεις της έκτασης, του κύρους και των δυνατοτήτων της Microsoft μπορούν να παίξουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Από την πλευρά του, ο κ. Μπάλμερ δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ανταπόκριση που έχει στην Ελλάδα η κοινωνία της πληροφορίας και εξέφρασε το ενδιαφέρον της Microsoft να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση για την ταχεία εφαρμογή λύσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα.

    [07] Συνάντηση Λιάνη-Μίλερ για τους Ολυμπιακούς

    25/9/2002 8:07:00 μμ

    Την ικανοποίησή του για το αποτελεσματικό έργο της ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, εξέφρασε στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Λιάνη, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τόμας Μίλερ, κατά την σημερινή επίσκεψή του στο υφυπουργείο Αθλητισμού. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα "εφ' όλης της ύλης" των Ολυμπιακών Αγώνων. Όσον αφορά τα θέματα ασφαλείας των Αγώνων, ο κ. Μίλερ τόνισε ότι δουλεύουν πολύ στενά με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ ανυπομονεί και ελπίζει και σε επιτυχημένους Αγώνες το 2004. Από την πλευρά του, ο κ. Λιάνης εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη του αμερικανού πρέσβη και σημείωσε ότι με την συνεργασία της μεγαλύτερης αθλητικής δύναμης στον κόσμο είναι σίγουρος για πετυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο υφυπουργός Αθλητισμού προσέφερε στον κ. Μίλερ την Ιλιάδα του Ομήρου, που την δέχτηκε με ενθουσιασμό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 25 September 2002 - 21:12:45 UTC