Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-09-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίαση ΔΣΑ για τον αντιτρομοκρατικό νόμο
  • [02] Παρέμβαση Πρωτόπαπα-ΕΣΗΕΑ για Ι. Σωτήρχου
  • [03] Το Κυπριακό θέμα συζήτησης Παπανδρέου-Πάουελ
  • [04] Η βόμβα ήταν .... τζαμαρία
  • [05] Τσοχατζόπουλος: '' Οχι σ' επέμβαση στο Ιράκ''
  • [06] Στον Αγ. Παντελεήμονα η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [07] Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι νομάρχες ΔΗΚΚΙ
  • [08] Ιράκ: Εν αναμονή ανακοίνωσης του Σάμπρι
  • [09] Με Τζιοβάνι- Αλεξανδρή για το γκολ
  • [10] Συνάντηση Παπαντωνίου-Αγγελοπούλου αύριο
  • [11] Όλο και πιο ψηλά η Δανιηλίδου
  • [12] Διάσκεψη για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά

    [01] Συνεδρίαση ΔΣΑ για τον αντιτρομοκρατικό νόμο

    16/9/2002 11:35:00 μμ

    Οι άξονες που θα κινηθούν τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, που συστήθηκε για τη λύση των νομικών προβλημάτων που ανακύπτουν από την εφαρμογή του αντιτρομοκρατικού νόμου, καθορίστηκαν σήμερα το μεσημέρι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το λόγο αυτό. Η Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Δημήτρη Παξινού αποφάσισε να συγκεντρώσει όλο το υλικό που αφορά την τρομοκρατία ώστε να εκφέρει τεκμηριωμένη και επιστημονική άποψη. Τα μέλη της επιτροπής είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νίκος Αλεβιζάτος, ο πρόεδρος της Ενώσεως Ποινικολόγων κ. Χρήστος Αργυρόπουλος και οι δικηγόροι Αθηνών Γιάννης Καμίνης, Γιώργος Στεφανάκης του Κωνσταντίνου και Γιώργος Στεφανάκης του Ευαγγέλου.

    [02] Παρέμβαση Πρωτόπαπα-ΕΣΗΕΑ για Ι. Σωτήρχου

    16/9/2002 9:35:00 μμ

    Την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ και του υπουργού Τύπου Χρήστου Πρωτόπαπα, προκάλεσε σήμερα σειρά δημοσιευμάτων και τηλεοπτικών αναφορών που εμπλέκουν την δημοσιογράφο της Ελευθεροτυπίας Ιωάννας Σωτήρχου στο θέμα της τρομοκρατίας. Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να σέβονται και να τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας, ενώ θα καλέσει σε συζήτηση τους διευθυντές ειδήσεων. Για το ίδιο ζήτημα, ο κ. Πρωτόπαπας, διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα και έκανε λόγο για αστειότητες και παραμύθια, επισημαίνοντας την ανάγκη σεβασμού της προσωπικότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

    [03] Το Κυπριακό θέμα συζήτησης Παπανδρέου-Πάουελ

    Πηγή: ΑΠΕ 16/9/2002 9:27:00 μμ

    Οι ΗΠΑ θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να επικρατήσει ηρεμία στην Κύπρο, ήταν η απάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ στον Γιώργο Παπανδρέου, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, όταν ο Ελληνας υπουργός του έθεσε το θέμα των απειλών της Τουρκίας για κρίση στην περιοχή, λόγω της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές οι ΗΠΑ, ήδη έχουν κάνει συστάσεις στην Αγκυρα διαμηνύοντας ότι είναι αντίθετες στην πρόκληση οποιαδήποτε κρίσης στην Κύπρο αν και εκτιμούν ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη φρασεολογία για πολιτικούς και διαπραγματευτικούς λόγους.

    Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Πάουελ τον ρώτησε ποια είναι η γνώμη του για το έγγραφο που κατέθεσε ο Ντενκτάς την περασμένη εβδομάδα για λύση του Κυπριακού. Ο Ελληνας υπουργός απάντησε ότι στην πρόταση αυτή δεν υπάρχουν ουσιαστικά στοιχεία, εκτός από μία-δύο προτάσεις.

    Οι κύριοι Παπανδρέου και Πάουελ συμφώνησαν να υπάρξει συνεργασία με στόχο τη στήριξη των προσπαθειών του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν, μετά τις εκλογές στην Τουρκία.

    Στις δηλώσεις του, ο κ. Παπανδρέου, τόνισε επίσης ότι αν υπάρξει λύση στο Κυπριακό αυτό θα έχει μεγάλη σημασία και για την Τουρκία, η οποία ενδιαφέρεται να προωθήσει την ευρωπαϊκή της προοπτική.

    Εκφράζοντας την αμερικανική θέση, ο κ. Πάουελ έθεσε το θέμα ορισμού μιας ημερομηνίας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας - ΕΕ, ενώ ο κ. Παπανδρέου από την πλευρά του επανέλαβε την ελληνική θέση ότι δηλαδή η χώρα μας διάκειται θετικά υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ακόμη ότι δέχθηκε για μια ακόμη φορά τα συγχαρητήρια του κ. Πάουελ για την εξάρθρωση της ''17Ν'' και πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας των δύο χωρών στο θέμα αυτό.

    Οι δύο υπουργοί συζήτησαν και το θέμα του Ιράκ, ενόψει μάλιστα της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί θέμα συμμετοχής των ευρωπαϊκών δυνάμεων στις επιχειρήσεις αν και εκτιμάται ότι πέραν της Βρετανίας δεν προβλέπεται αποστολή στρατευμάτων από άλλες χώρες της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Ενωση, είπε ο κ. Παπανδρέου, θα συμβάλει κυρίως πολιτικά και οικονομικά.

    Ο Ελληνας υπουργός δήλωσε ακόμη ότι ανέπτυξε στον κ. Πάουελ, τα σχέδια της Ελληνικής προεδρίας για την ενδυνάμωση των σχέσεων ΕΕ - ΗΠΑ, τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και τη συνεργασία με τη Ρωσία και την Ουκρανία. Οι ελληνικές ιδέες έγιναν δεκτές με ικανοποίηση από τον κ. Πάουελ.

    Λίγο αργότερα, ο κ. Παπανδρέου και ο Τούρκος ομόλογός του Σ. Γκιουρέλ υπέγραψαν το ειδικό πρωτόκολλο για τη συνεργασία των δύο χωρών για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

    [04] Η βόμβα ήταν .... τζαμαρία

    16/9/2002 11:32:00 μμ

    Θραύση της τζαμαρίας της τράπεζας και όχι έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, ήταν ο κρότος που ακούστηκε λίγο μετά τις 21.00 στην είσοδο του κτιρίου της Ακτής Κονδύλη 26, όπου στεγάζονται υποκατάστημα της Eurobank και η Ναυτιλιακή Εταιρεία HFD. Με ανακοίνωσή της η Αστυνομία Πειραιά δηλώνει ότι η θραύση της τζαμαρίας της εξωτερικής πόρτας της Eurobank προκλήθηκε πιθανότατα από πελάτη που θέλησε να εισέλθει στην Τράπεζα με την κάρτα του στο χώρο όπου βρίσκεται το μηχάνημα αναλήψεως χρημάτων. Στην προσπάθειά του αυτή έσπρωξε δυνατότερα τον υαλοπίνακα της πόρτας με αποτέλεσμα αυτός να θρυμματιστεί. Ο πελάτης σύμφωνα πάντα με την αστυνομία έφυγε μετά τη ζημιά που προκάλεσε και οι αστυνομικοί πίστεψαν ότι ήταν αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

    [05] Τσοχατζόπουλος: '' Οχι σ' επέμβαση στο Ιράκ''

    16/9/2002 8:39:00 μμ

    Την αντίθεση του στο ενδεχόμενο συμμετοχής της χώρας μας στις σχεδιαζόμενες επιχειρήσεις εναντίον του Ιράκ, εξέφρασε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ-3, ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος. ''Είμαστε τελείως αντίθετοι με το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης στο Ιράκ και δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία περίπτωση, ακόμη και αν υπάρξει σχετική απόφαση του ΟΗΕ, την οποία και θεωρούμε ως βασική προϋπόθεση για τη νομιμοποίηση των επιχειρήσεων'', τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Τσοχατζόπουλος.

    Ο υπ. Ανάπτυξης, έκανε επίσης την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ θα κινηθούν, ακόμη και χωρίς απόφαση του ΟΗΕ, για να προωθήσουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα στην περιοχή, καθώς αποτελεί πλέον δόγμα της εξωτερικής πολιτικής του προέδρου Μπους, η επέμβαση στο Ιράκ.

    Αναφερόμενος στη στάση των ευρωπαϊκών χωρών ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι η Ελλάδα και η ΕΕ οφείλουν να κινηθούν σε πολιτικό επίπεδο και να ασκήσουν την επιρροή τους για την αποτροπή της επέμβασης και αναλύοντας τις πιθανές συνέπειες μιας στρατιωτικής επέμβασης στην περιοχή.

    [06] Στον Αγ. Παντελεήμονα η Ντόρα Μπακογιάννη

    16/9/2002 9:31:00 μμ

    Ευθύνες στην κυβέρνηση για το κυκλοφοριακό και τη στάθμευση στην Αθήνα επέρριψε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά της στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών. Η κ. Μπακογιάννη τελειώνοντας την παρουσίαση και μιλώντας για τα μέσα ενημέρωσης, κατηγόρησε την ΕΡΤ ότι διακριτικά μεταχειρίζεται συγκεκριμένους υποψηφίους και αυτό είναι απαράδεκτο. "Σε μια σύγχρονη δημοκρατία, η κρατική τηλεόραση οφείλει να κρατά τους τύπους" κατέληξε η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων.

    [07] Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι νομάρχες ΔΗΚΚΙ

    16/9/2002 8:42:00 μμ

    Μετά τη συνεδρίαση υπό την προεδρία του Δημήτρη Τσοβόλα η Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΔΗΚΚΙ ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες των νομαρχών τις οποίες και υποστηρίζει. Μεταξύ αυτών, υποστηρίζει τον Θανάση Παφίλη για τη υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, τον Γιώργο Ρόκκο για τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και τον Θανάση Λεβέντη για τη Νομαρχία Δυτικής Αττικής. Για την υπερνομαρχία Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης την υποψηφιότητα του Κώστα Μολά, για την υπερνομαρχία Έβρου-Ροδόπης την υποψηφιότητα του Χρήστου Τρέλλη και για τη Νομαρχία Αργολίδας τον Παναγιώτη Πεβερέτο. Οσον αφορά στη Νομαρχία της Ανατολικής Αττικής, την υποψηφιότητα του Γιώργου Πάντζα. Για τη Νομαρχία Λασιθίου τον Κώστα Ζουράρη.

    [08] Ιράκ: Εν αναμονή ανακοίνωσης του Σάμπρι

    16/9/2002 11:13:00 μμ

    Οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται στην Βαγδάτη για την αποδοχή των όρων του ΟΗΕ, ίσως ευδοκιμήσουν τελικά. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, εντός των επόμενων ωρών ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών, Νάτζι Σάμπρι, θ΄ανακοινώσει ότι η Βαγδάτη, αποδέχεται την επιστροφή των επιθεωρητών. "Ετοιμάζεται ένα κείμενο που θα ανακοινωθεί από στιγμή σε στιγμή", δήλωσε από τη Βηρυτό άραβας αξιωματούχος. Νωρίτερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ ντε Βιλπέν είχε αναφερθεί σε φήμες ότι το Ιράκ πρόκειται να ανακοινώσει ότι δέχεται την επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ.

    Να σημειωθεί ότι ο Ιρακινός ηγέτης Σαντάμ Χουσείν είχε απόψε στη Βαγδάτη πυρετώδεις διαβουλεύσεις με κορυφαίους συνεργάτες του, μετά την κλιμάκωση των πιέσεων της διεθνούς κοινότητας για το θέμα των επιθεωρήσεων του ιρακινού οπλοστασίου.

    Παρόλα αυτά , ο Τζορτζ Μπους θεωρεί το Ιράκ υπόλογο για την ανάπτυξη όπλων μαζικής καταστροφής, ενώ ο υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, θέτει στο στόχαστρο κτίρια και άλλες μόνιμες εγκαταστάσεις της ιρακινής αεράμυνας.

    ''Εάν το Ιρακινό καθεστώς συνεχίσει να κοροϊδεύει και εμάς και όλον τον κόσμο, τότε θα κινηθούμε μετά από ώριμη σκέψη αλλά και αποφασιστικά για να θεωρηθεί το Ιράκ υπόλογο'', δήλωσε από την Αιόβα ο αμερικανός πρόεδρος.

    ''Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να διασφαλίσουμε τη χώρα μας, να κάνουμε την Αμερική ασφαλή'', κατέληξε ο Τζορτζ Μπους.

    Λίγο αργότερα ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, επιβεβαίωνε τις προετοιμασίες της αμερικανικής πολεμικής μηχανής, και με δήλωσή του έθετε ως πιθανούς στόχους της αεροπορίας κτίρια και άλλες μόνιμες εγκαταστάσεις της ιρακινής αεράμυνας με στόχο να της προκαλέσουν τις μεγαλύτερες δυνατές ζημιές.

    Ο κ. Ράμσφελντ διευκρίνισε ότι αποφασίστηκε η αλλαγή της στρατηγικής εδώ και λίγο καιρό, επειδή έχει διαπιστωθεί ότι οι βρετανοί και αμερικανοί πιλότοι δέχονται όλο και πιο αποτελεσματικά πυρά από την πλευρά των Ιρακινών.

    Εν τω μεταξύ, σημαντική στροφή στην πολιτική της έναντι του Ιράκ φαίνεται να αποφάσισε η ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να επιτρέψει στις αμερικανικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν τις βάσεις της στην περίπτωση που θα εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον της Βαγδάτης.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, πρίγκιπας Σαούντ αλ-Φαϊσάλ δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι η λήψη στρατιωτικών μέτρων κατά του Ιράκ θα πρέπει να έχει εγκριθεί από τα Ηνωμένα Έθνη και παραμένει η τελευταία επιλογή.

    Την ικανοποίησή του για την αλλαγή στάσης της Σαουδικής Αραβίας έναντι ενδεχόμενης αμερικανικής επίθεσης κατά του Ιράκ εξέφρασε ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, εκτιμώντας ότι η αλλαγή αυτή είναι "χρήσιμη" προκειμένου να αυξηθεί η πίεση επί της Βαγδάτης.

    [09] Με Τζιοβάνι- Αλεξανδρή για το γκολ

    16/9/2002 9:43:00 μμ

    Με τον Τζιοβάνι αναμένεται να παρατάξει την ενδεκάδα του Ολυμπιακού ο Τάκης Λεμονής στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο τραυματισμός του Λάμπρου Χούτου, αλλά και η πολύ καλή εμφάνιση του Βραζιλιάνου στο ματς με τον Ηρακλή, έπεισε τον Λεμονή και θα τον ξεκινήσει στην 11αδα. Στην επίθεση, παρτενέρ του Τζιοβάνι αναμένεται να είναι ο Αλέκος Αλεξανδρής.

    Μ΄απόντες η προπόνηση

    Στο μεταξύ, με αρκετούς απόντες πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση. Συγκεκριμένα, χωρίς τους Παρ Ζέτερμπεργκ (κάκωση δεξιού υπερακαμπτίου μυός), Στέλιο Βενετίδη (κάκωση δεξιού απιοειδούς μυός), Δημήτρη Ελευθερόπουλο (αιμάτωμα δεξιού μηρού) και Αγγελο Γεωργίου (αντιμετωπίζει πρόβλημα αμυγδαλίτιδας). Οι παραπάνω ποδοσφαιριστές ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ωστόσο δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής τους στο αγώνα με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

    Οσον αφορά τον Λάμπρο Χούτο, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ταλαιπωρείται από θλάση στον δικέφαλο, υποβλήθηκε το μεσημέρι σε νέες ιατρικές εξετάσεις.

    Στην Αθήνα η Λεβερκούζεν

    Χωρίς τους τραυματίες Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ Ουλφ Κίρστεν , Ζουάν, Ντιέγκο Πλασέντε και Γενς Νοβότνι, έφτασε σήμερα στην Αθήνα η αποστολή της Λεβερκούζεν για τον μεθαυριανό αγώνα.

    "Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα και στο μεταξύ μας παιχνίδι θα χρειαστεί να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή", επεσήμανε κατά την άφιξη της γερμανικής αποστολής στο αεροδρόμιο ο προπονητής της ομάδας Κλάους Τοπμέλερ.

    Στο ίδιο μήκος κύματος με τον προπονητή του και ο Κάρστεν Ράμελοφ από τα βασικά στελέχη της Λεβερκούζεν, ο οποίος χαρακτήρισε με τη σειρά του καλή ομάδα τον Ολυμπιακό.

    Διατητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Ντάουντεν Ιμπάνεθ Αρτούρο με βοηθούς τους συμπατριώτες του Αγιέτε Πλου Κλεμέντε και Νούνεθ Λόπεζ Λουίς, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο επίσης Ισπανός Τέλεθ Σάντσεζ Χέσους.

    Ο Αρτούρο το Δεκέμβριο του 1999 είχε διευθύνει τη φιλική συνάντηση της Ελλάδας με τη Γκάνα (1-1) προς τιμήν του Βασίλη Χατζηπαναγή, ενώ σφύριξε και τη επαναληπτική συνάντηση της ΑΕΚ με την μεθαυριανή αντίπαλο του Ολυμπιακού για τη φάση των "32" του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, στις 7/12/2000, όπου η Ενωση είχε νικήσει 2-0 και είχε προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

    [10] Συνάντηση Παπαντωνίου-Αγγελοπούλου αύριο

    16/9/2002 8:22:00 μμ

    Με το συντονισμό των ενεργειών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και του "Αθήνα 2004" για μια σειρά θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό και την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων θα ασχοληθούν ο υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου σε συνάντηση που θα έχουν αύριο στις 12:30 το μεσημέρι στο Πεντάγωνο. Οπως είναι γνωστό, σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων ύψους περίπου 80 δισ. δρχ., στον οποίο συμμετέχουν τρία ισχυρά γκρουπ εταιρειών απ' όλο τον κόσμο και την Ελλάδα. Τη διαδικασία του διαγωνισμού αυτού εποπτεύει η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του υπουργείου Αμυνας.

    [11] Όλο και πιο ψηλά η Δανιηλίδου

    16/9/2002 7:54:00 μμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Στο Νο-24 στον κόσμο, για πρώτη φορά στην καριέρα της, ανέβηκε η Λένα Δανιηλίδου, μετά την εντυπωσιακή πορεία της στο τουρνουά 650.000 δολαρίων που διεξήχθη τη Βραζιλία. Η Ελληνίδα τενίστρια, έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, όπου ηττήθηκε από τη Ρωσίδα Μίσκινα (Νο-15) με 6-3, 0-6, 6-2, ήττα που ωστόσο της χάρισε άνοδο 10 θέσεων στην κατάταξη της WTA. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ημιτελικό του τουρνουά η ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε της αμερικανίδας Μόνικα Σέλερς, που βρίσκεται στο Νο-5 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Αμερικανίδα Σερένα Ουίλιαμς με 5544 βαθμούς παρέμεινε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ την ακολουθεί η αδελφή της Βένους με 4843. Την τρίτη θέση για μια ακόμη εβδομάδα κατέχει η Αμερικανίδα Τζένιφερ Καπριάτι με 3759 βαθμούς.

    [12] Διάσκεψη για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά

    16/9/2002 8:06:00 μμ

    Την ένταξη, των Ολυμπιακών Αγώνων και της Ελληνικής Μυθολογίας στα κορυφαία μνημεία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, με ειδικές αναφορές στις σχετικές διακηρύξεις της UNESCO, ζήτησε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθυνόμενος στη Διάσκεψη της οργάνωσης που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη με θέμα την άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

    Ο κ. Βενιζέλος, πρότεινε έναν ορισμό της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις, από τις αρχαϊκές και παραδοσιακές μέχρι τις μεταμοντέρνες κοινωνίες και τον ψηφιακό πολιτισμό.

    Ο υπουργός Πολιτισμού, αναφέρθηκε και στον νέο νόμο για την "προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς" που προστατεύει όχι μόνο τα υλικά μνημεία, αλλά εξίσου και τα στοιχεία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

    Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο κ. Βενιζέλος, συναντήθηκε τόσο με τον πρώην γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Πέρεζ ντε Κουέγιαρ, όσο και με τον Τούρκο ομόλογό του Φουάτ Τσαγλαγιάν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 16 September 2002 - 20:55:48 UTC