Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη χώρα μας θα εκδοθεί ο Πάσσαρης
  • [02] Ολυμπιακό πνεύμα στη λήξη της κατασκήνωσης
  • [03] Έχασε τη μάχη με τη ζωή αλβανός βουλευτής
  • [04] Κατάρρευση κτιρίου στη Μόσχα
  • [05] Μακριά ακόμα η Τουρκία από την ΕΕ
  • [06] Τσοχατζόπουλος: Οχι σε αδικαιολόγητες αυξήσεις
  • [07] Με το δεξί η εθνική πόλο στο FINA CUP
  • [08] Πρόβα τζενεράλε για την Εθνική
  • [09] Υποδοχή ηρώων σε Οικονόμου-Χαραλαμπίδη

    [01] Στη χώρα μας θα εκδοθεί ο Πάσσαρης

    20/8/2002 8:45:00 μμ

    Στην Ελλάδα θα εκδοθεί ο Κώστας Πάσσαρης, σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου του Βουκουρεστίου. Ο διαβόητος κακοποιός, στην περίπτωση που καταδικαστεί για τα εγκλήματα που κατηγορείται ότι διέπραξε στη Ρουμανία, θα εκδοθεί στη χώρα μας αφού εκτίσει την ποινή του στις Ρουμανικές φυλακές. Να σημειώσουμε ότι ο Πάσσαρης αρνείται τις κατηγορίες της διπλής δολοφονίας και της ληστείας που φέρεται ότι διέπραξε στην Ρουμανική πρωτεύουσα. Η δίκη του θα συνεχιστεί στις 3 Σεπτεμβρίου.

    [02] Ολυμπιακό πνεύμα στη λήξη της κατασκήνωσης

    20/8/2002 11:03:00 μμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Αφιερωμένη στον Ολυμπιακό εθελοντισμό ήταν η εκδήλωση που οργάνωσε απόψε το Ταμείο Υγείας Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας στο Διόνυσο της Αττικής, για τη λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου. Με την Ολυμπιακή φλόγα ανάβει στον Διόνυσο οι μικροί κατασκηνωτές αποχαιρέτησαν την φετινή περίοδο. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι γονείς των παιδιών, ο υπουργός τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας, ο διοικητής της εθνικής τράπεζας Θεόδωρος Καρατζάς και πολλοί Ολυμπιονίκες μας. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους και ο Παναγιώτης Φασούλας τον οποίο υποδέχθηκαν θερμά οι μικροί κατασκηνωτές. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ταμείου Υγείας του προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας, η κατασκήνωση στο Διόνυσο θα παραχωρηθεί στην «Αθήνα 2004» την περίοδο των Αγώνων.

    [03] Έχασε τη μάχη με τη ζωή αλβανός βουλευτής

    20/8/2002 8:33:00 μμ

    Πέθανε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο πρώην βουλευτής Αλβανίας Tεοντόρ Kέκο σε ηλικία 44 χρόνων. Ο Kέκο, που νοσηλευόταν κατά διαστήματα σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης για να αντιμετωπίσει την επάρατο νόσο, πέθανε σε ξενοδοχείο της πόλης ενώ γευμάτιζε με φίλο και συμπατριώτη του. Ο Kέκο, ήταν συγγραφέας και είχε διατελέσει σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Iλίρ Mέτα, ενώ είχε εκλεγεί βουλευτής με το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

    [04] Κατάρρευση κτιρίου στη Μόσχα

    20/8/2002 11:47:00 μμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Έκρηξη σημειώθηκε στις 11 το βράδυ σε συγκρότημα διαμερισμάτων στη βορειοανατολική Μόσχα με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τέσσερις από τους πέντε ορόφους του κτιρίου. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, αλλά κάτω από τα συντρίμμια ενδέχεται να έχουν εγκλωβιστεί και άλλοι, όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για θύματα, χωρίς να διευκρινίσουν τον αριθμό τους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία. Το πρακτορείο Ιντερφάξ, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, μετέδωσε ότι η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου.

    [05] Μακριά ακόμα η Τουρκία από την ΕΕ

    20/8/2002 10:20:00 μμ

    Η Δανία, που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτό το εξάμηνο, αρνήθηκε να ανακοινώσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, αλλά επαίνεσε τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις της χώρας προς την κατεύθυνση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όπως δήλωσε ο δανός πρωθυπουργός, Αντερ Φογκ Ράσμουσσεν μετά τις συνομιλίες που είχε με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Μεσούτ Γιλμάζ, η τελική εκτίμηση της ΕΕ για το αν η Τουρκία έχει εκπληρώσει τα πολιτικά κριτήρια, θα εξαρτηθεί από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα δοθεί στη δημοσιότητα τον Οκτώβριο.

    [06] Τσοχατζόπουλος: Οχι σε αδικαιολόγητες αυξήσεις

    Πηγή: ΑΠΕ 20/8/2002 8:00:00 μμ

    Να επιδείξουν υπευθυνότητα και να μη προχωρήσουν σε αδικαιολόγητες αυξήσεις των προϊόντων τους, ζήτησε από τους επιχειρηματικούς φορείς ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, ενόψει της φθινοπωρινής περιόδου, κατά την οποία έχουν προαναγγελθεί σημαντικές αυξήσεις σε μια σειρά προϊόντων ευρείας κατανάλωσης. Ο υπουργός είπε ότι ξεκινούν εκτεταμένοι έλεγχοι στην αγορά για την αποφυγή αδικαιολόγητων αυξήσεων, ενώ στις παραμεθόριες περιοχές θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι στις τιμές των καυσίμων για να αποτραπεί το φαινόμενο συμφωνιών μεταξύ των εταιριών πετρελαιοειδών για ενιαία διαμόρφωση υψηλών τιμών. Ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ακόμη ότι δεν τίθεται θέμα επιβολής δελτίου διατίμησης στα καύσιμα.

    Παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα καύσιμα

    Εν τω μεταξύ τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου για την αγορά καυσίμων παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Aνάπτυξης. Όπως τόνισε ο υπουργός, στόχοι του νομοσχεδίου είναι η εξασφάλιση καλών τιμών, ποιότητας, επάρκειας, η μείωση του κόστους μεταφοράς των καυσίμων και ο περιορισμός της ρύπανσης. Bασικός άξονας του νομοσχεδίου είναι η καθετοποίηση της αγοράς, δηλαδή η δυνατότητα των διυλιστηρίων να δραστηριοποιούνται στην εμπορία και τη λιανική πώληση, των εταιριών εμπορίας να προμηθεύονται καύσιμα από όλες τις δυνατές πηγές και όχι μόνο από τα εγχώρια διυλιστήρια, και των πρατηριούχων να προμηθεύονται απευθείας, μέσω συνεταιρισμών, καύσιμα από τα διυλιστήρια.

    Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, με το νομοσχέδιο:

    -Kαθιερώνεται η αρχή της συνευθύνης όλων των εμπλεκομένων, σε περίπτωση νοθείας.

    -Eνθαρρύνεται η κατασκευή αγωγών μεταφοράς καυσίμων, π.χ. σε εγκαταστάσεις όπως νοσοκομεία, στρατόπεδα, κλπ.

    -Eπιδοτείται η κατασκευή δεξαμενών αποθήκευσης καυσίμων σε όλη τη χώρα.

    -Pυθμίζεται το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων.

    -Kαθιερώνονται αυστηρότεροι όροι αδειοδότησης για εταιρίας και πρατήρια.

    -Προσδιορίζεται σαφώς ο ρόλος κάθε εμπλεκόμενου στην αγορά (διϋλιστήρια, εταιρίες, βυτιοφορείς, πρατήρια).

    -Δημιουργείται νέο σώμα ελεγκτών της ενεργειακής αγοράς το οποίο θα στελεχώσουν σημόσιοι υπάλληλοι, τπουργείων και περιφερειών.

    O υπουργός τόνισε ότι η θητεία κάθε υπαλλήλου στο σώμα δεν θα ξεπερνά σε χρονική διάρκεια το ένα έτος και ότι ανάλογη λύση θα εφαρμοσθεί και για τον έλεγχο των καζίνο.

    Για τη ΔEΠA προωθείται η διακήρυξη για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή ενώ για τα Eλληνικά Πετρέλαια ο υπουργός τόνισε ότι "μπαίνουμε σε αποφασιστικό στάδιο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων".

    [07] Με το δεξί η εθνική πόλο στο FINA CUP

    20/8/2002 9:41:00 μμ

    Θετική ήταν η πρεμιέρα για την εθνική ομάδα πόλο στο 1ο παγκόσμιο κύπελλο FINA CUP, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 5-5 με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία. Οι παίχτες του Τάκη Μίχαλου κυριάρχησαν στο παιχνίδι, όμως από ατυχία δεν πήραν τους 2 βαθμούς της νίκης. Η εθνική "φωνάζει" για τον διαιτητή που έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι για να ισοφαρίσουν οι Ισπανοί σε 5-5. Χαρακτηριστικό της καλής εμφάνισης που πραγματοποίησε η εθνική ήταν οι ερωτήσεις των Σέρβων δημοσιογράφων, που ρώτησαν τον Κώστα Λούδη, πως η Ελλάδα με τόσα προβλήματα και απουσίες 9 παικτών κατάφερε και πραγματοποίησε μία τόσο καλή εμφάνιση.

    Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τάκης Μίχαλος τόνισε ότι ήταν το πρώτο παιχνίδι της ομάδας μετά από κάποιο πρόβλημα που είχαμε με ορισμένους παίκτες.

    Ο έλληνας τεχνικός υποστήριξε ότι η ομάδα του έπαιξε καλή άμυνα αλλά είχε πρόβλημα στον παίκτη παραπάνω, Όσο για τη συνέχεια, ο κ. Μίλαχος υποστήριξε ότι είναι δύσκολη, έβάλαν ένα βαθμό στο σακούλι και τώρα κοιτάνε την Ιταλία.

    Από την πλευρά του ο Κώστας Λούδης υπογράμμισε ότι ήταν μία δύσκολη χρονιά κυρίως στον ψυχολογικό τομέα και αγωνίστηκαν με νεανική ομάδα με στόχο τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 και το μετάλλιο.

    Στον άλλο σημερινό αγώνα η Ιταλία επικράτησε της Κροατίας με 6-5.

    [08] Πρόβα τζενεράλε για την Εθνική

    20/8/2002 8:16:00 μμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών αντιμετωπίζει αύριο Τετάρτη στην Κοστάντζα την αντίστοιχη της Ρουμανίας σε φιλικό παιχνίδι. Το ματς αυτό θα αποτελέσει πρόβα τζενεράλε για τους διεθνείς μας ενόψει της συνάντησης με το ισπανικό συγκρότημα για την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθληματος που θα διεξαχθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Ο Γερμανός Ομοσπονδιακός προπονητής, Οτο Ρεχάγκελ, θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει κάποιους παίκτες και ίσως σχήματα ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

    Φυσικά για το παιχνίδι με το ισπανικό συγκρότημα ο Ρεχάγκελ υπολογίζει ότι θα έχει στη διάθεσή του και τους τρεις παίκτες που θα απουσιάσουν αύριο. Πρόκειται για τους Πατσατζόγλου, Καραγκούνη και Νταμπίζα οι οποίοι δεν περιελήφθησαν στην αποστολή λόγο τραυματισμών.

    Πάντως είναι διατεθειμένος να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες όπου μετέχουν στην αποστολή χωρίς φυσικά να παραγνωρίζει ότι θέλει και θετικό αποτέλεσμα.

    Οι διεθνείς μας γυμνάστηκαν το απόγευμα στο στάδιο "Γκεόργκε Χάτζι" όπου θα γίνει αύριο ο αγώνας. Ο Ρεχάγκελ απέφυγε να αναφερθεί στο σχήμα με το οποίο θα ξεκινήσει το παιχνίδι και υποστήριξε ότι το θέμα δεν είναι ποιοι θα παίξουν αλλά πως θα παίξουν.

    Αυτό που πάντως δείχνει να ικανοποιεί τους υπεύθυνους της ελληνικής αποστολής είναι ο καλός καιρός (θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου). Μάλιστα οι προβλέψεις λένε ότι θα διατηρηθεί και αύριο καλός και όλοι ελπίζουν ότι αυτό θα βοηθήσει τους διεθνείς μας.

    Το πιθανότερο σχήμα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Κυργιάκος, Γκούμας, Μπασιμάς, Τσάρτας, Ζαγοράκης, Γεωγιάδης, Νικολαϊδης, Χαριστέας.

    [09] Υποδοχή ηρώων σε Οικονόμου-Χαραλαμπίδη

    20/8/2002 8:02:00 μμ

    Περισσότεροι από 200 οπαδοί της Ολύμπιας Λάρισας, αποθέωσαν τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, Νίκο Οικονόμου και Κώστα Χαραλαμπίδη, στη σημερινή επίσημη παρουσίασή τους. Φυσικά, δεν παρέλειψαν να χειροκροτήσουν και τον πρόεδρο, Γιώργο Μαλάκο, που με τις κινήσεις του τις τελευταίες εβδομάδες, έδωσε σαφέστατα δείγματα γραφής για τις προσδοκίες της Ολύμπιας, στην "παρθενική" της συμμετοχή στην Α1.

    Ο Οικονόμου ευχαρίστησε τον πρόεδρο κ. Μαλάκο και το τεχνικό τιμ της Ολύμπιας και τόνισε ότι ήρθε σε μια ομάδα που έχει όραμα, ενώ εξέφρασε την ασισιοδοξία του ότι μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά θα φέρουν τον κόσμο στο γήπεδο, κάτι που λείπει από την επαρχία.

    Ο πρώην παίχτης του Ολυμπιακού σημείωσε ότι έχει όρεξη για δουλειά και θα τα δώσει όλα για να πετύχει η ομάδα το καλύτερο που μπορεί στο νέο πρωτάθλημα, ενώ όσον αφορά το τέλος της καριέρας του στον Ολυμπιακό, παραδέχθηκε ότι έφταιγε και αυτός.

    Την επιθυμία να φτιάξουν ομάδα που θα την αγαπήσει όχι μόνο η Λάρισα, αλλά όλη η Ελλάδα εξέφρασε ο Κώστας Χαραλαμπίδης και ευχαρίστησε τους ανθρώπους της Ολύμπιας για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

    Ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Τζήμας, δε θα μπορούσε παρά να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το "υλικό" που έχει στα χέρια του και σημείωσε ότι δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, μόνο έργα στο γήπεδο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 20 August 2002 - 20:55:02 UTC