Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα αποκαλύψεις -στοιχεία από τον Σάββα Ξηρό
  • [02] Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ
  • [03] Διάρρηξη σε εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση
  • [04] Δικαίωμα καλοκαιρινής άδειας
  • [05] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κολομβία
  • [06] Πολύνεκρο δυστύχημα στην Κίνα
  • [07] Κατέρρευσε εξέδρα σε στάδιο της Βραζιλίας
  • [08] Η Ελλάδα ξεχώρισε στο Μόναχο

    [01] Νέα αποκαλύψεις -στοιχεία από τον Σάββα Ξηρό

    12/8/2002 8:26:00 πμ

    "Καταπέλτης" για τον Αλέκο Γιωτόπουλο και τον Δημήτρη Κουφοντίνα θεωρείται η ομολογία του Σάββα Ξηρού, στον ειδικό εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο. Ο Σάββας Ξηρός κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την μαραθώνια απολογία του χθες βράδυ στον "Ευαγγελισμό" στον κ. Ζερβομπεάκο, παρουσία του συνηγόρου του Γιώργου Αγιοστρατίτη, καθώς και του ειδικού εισαγγελέα Κυριάκου Καρούτσου. Η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού θα γίνει μετά από περίπου 10 μέρες καθώς συνεχίζεται η νοσηλεία του.

    Αναγνώρισε τον Γιωτόπουλο ως αρχηγό της οργάνωσης

    Ο Ξηρός στην απολογία του επανέλαβε ότι συμμετείχε στη 17Ν, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων ότι διέπραξε τις δολοφονίες του Στήβεν Σόντερς και του Κωστή Περαττικού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σάββας Ξηρός αναγνώρισε τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ως αρχηγό της 17Ν, ενώ απέδωσε στον καταζητούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα την εκτόξευση της ρουκέτας κατά του Γιάννη Παλαιοκρασσά που προκάλεσε τον θάνατο του Θάνου Αξαρλιάν.

    Επίσης, στην πολύωρη απολογία του υποστήριξε ότι η 17Ν δεν έχει καμία σχέση με άλλες οργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ισχυρίσθηκε ότι όλα τα χρήματα της οργάνωσης, που προέρχονταν κυρίως από ληστείες και άλλες παράνομες ενέργειες, κατέληγαν στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και στον καταζητούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα.

    Ο Ξηρός ισχυρίσθηκε ότι το επόμενο χτύπημα της οργάνωσης θα ήταν τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας Αγούδημος στον Πειραιά ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το ναυάγιο του ''Εξπρές Σάμινα''.

    Παράλληλα αρνήθηκε ότι η πρώην σύζυγός του καθώς και η Ισπανίδα σύντροφός του γνώριζαν τη δραστηριότητά του, ενώ αναφερόμενος στον Θεολόγο Ψαραδέλλη υποστήριξε ότι δεν ήταν μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης.

    Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία εντείνει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι αρχές εκτιμούν ότι ο Κουφοντίνας βρίσκεται εντός της Αττικής και ότι τον βοηθούν μέλη άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων και πιθανώς του ''ΕΛΑ''.

    Στο μεταξύ, αστυνομική πηγή από την Κύπρο, έκανε γνωστό ότι οι αρχές του νησιού δεν έχουν κανένα συγκεκριμένο στοιχείο ότι ο Κουφοντίνας βρίσκεται στην Κύπρο.

    Συγχαρητήρια επιστολή με αφορμή τις εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας απέστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την επιστολή Μπους εξέφρασε με δηλώσεις του στην ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Τύπου, Τηλέμαχος Χυτήρης, ο οποίος εκτίμησε ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

    Συνεχίζονται οι έρευνες

    Εν τω μεταξύ, οι διωκτικές αρχές στρέφουν την προσοχή τους και στις έρευνες για την προέλευση του όπλου που βρέθηκε στο Ψυχικό, σε μικρή απόσταση από το σπίτι του προέδρου της Δημοκρατίας. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε χθες ότι το συγκεκριμένο όπλο δεν ανήκει στον οπλισμό των Ενοπλων Δυνάμεων.

    Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για την κλοπή οπλισμού από στρατόπεδο της Κω.

    [02] Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ

    12/8/2002 9:07:00 πμ

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο τα ιατρεία του ΙΚΑ, λόγω της νέας απεργίας των γιατρών του Ιδρύματος. Αίτημά τους είναι η μονιμοποίηση 5.500 συναδέλφων τους. Στη διάρκεια της 48ωρης απεργίας θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά.

    [03] Διάρρηξη σε εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση

    12/8/2002 10:06:00 πμ

    Αγνωστοι διέρρηξαν τα ξημερώματα, το εργοστάσιο ζυμαρικών ΑΛΑΤΙΝΗ στην οδό Υακίνθου στη Μεταμόρφωση και έκλεψαν δύο χρηματοκιβώτια, τα οποία περιείχαν έγγραφα και άγνωστο χρηματικό ποσό. Οι δράστες παραβίασαν την πίσω πόρτα του εργοστασίου, μπήκαν στο εσωτερικό και αφού πήραν τα δύο χρηματοκιβώτια εξαφανίστηκαν. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους, ενώ οι υπεύθυνοι με τις έρευνες εκτιμούν ότι οι δράστες πρέπει να ήταν περισσότεροι από τρεις.

    [04] Δικαίωμα καλοκαιρινής άδειας

    12/8/2002 8:50:00 πμ

    Αδεια από τον πρώτο μήνα της πρόσληψής τους θα έχουν πολύ σύντομα οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ημερησία". Η ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα περιλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο για την επαναρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, που πρόκειται να δημοσιοποιήσει στις αρχές του φθινοπώρου, ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας.

    [05] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κολομβία

    12/8/2002 9:23:00 πμ

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Κολομβία ο πρόεδρος Αλβάρο Ουρίμπε για να αντιμετωπίσει το κύμα βίας, στο οποίο έχουν βρει τον θάνατο 115 άνθρωποι από την περασμένη Τετάρτη, που ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του. Η απόφαση για την επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, που ισχύει από σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδος), ελήφθη μετά από έκτακτη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου στο προεδρικό μέγαρο.

    Ο πρόεδρος της Κολομβίας υπέγραψε επίσης διάταγμα για την επιβολή φόρου 1,2% στις μεγάλες επιχειρήσεις, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι ένοπλες δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τους αριστερούς αντάρτες, αλλά και τις παραστρατιωτικές οργανώσεις της άκρας Δεξιάς.

    Ο φόρος αυτός αναμένεται να συγκεντρώσει στα ταμεία του κράτους 780 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η υπουργός Αμυνας Μάρθα Λουτσία Ραμίρες.

    Η επιβολή του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης βασίζεται στο άρθρο 213 του συντάγματος και μπορεί να διαρκέσει από 90 ημέρες έως εννιά μήνες. Παρά την παρουσία 20.000 αστυνομικών στους δρόμους της Μπογκοτά, την περασμένη Τετάρτη, την πτήση ενός αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους Ρ3 και το κλείσιμο του διεθνούς αεροδρομίου για πέντε ώρες, η πρωτεύουσα της Κολομβίας αποτέλεσε το θέατρο ενός πολλαπλού κύματος επιθέσεων με ρουκέτες κοντά στο προεδρικό μέγαρο στη διάρκεια της τελετής για την ανάληψη των καθηκόντων από τον Ουρίμπε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από 50.

    Οι επιθέσεις αποδόθηκαν στην αριστερή ανταρτική οργάνωση Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC). Αλλοι 94 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σειρά από μάχες ανάμεσα στα κυβερνητικά στρατεύματα και στους αντάρτες μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου της χώρας.

    [06] Πολύνεκρο δυστύχημα στην Κίνα

    12/8/2002 9:19:00 πμ

    Φωτό Αρχείου

    Τριάντα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βορειοδυτική Κίνα όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανετράπη και έπεσε από γέφυρα, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο ανάμεσα στην περιφερειακή πρωτεύουσα Ουρούμκι και την πόλη Κασγκάρ, στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος δεν έγιναν γνωστές από τις αρχές, που ανακοίνωσαν πάντως ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας Πακιστανός. Από τις αρχές του 2002,τουλάχιστον 44.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα σε τροχαία δυστυχήματα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

    [07] Κατέρρευσε εξέδρα σε στάδιο της Βραζιλίας

    12/8/2002 10:12:00 πμ

    Εβδομήντα πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν μετά την κατάρρευση τμήματος από τις εξέδρες ενός σταδίου, κατά τη διάρκεια ενός ροντέο στην Καραπικουίμπα, στην επαρχία του Σάο Πάουλο, όπως μετέδωσαν χθες τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως η εξέδρα κατέρρευσε το βράδυ του Σαββάτου όταν οι θεατές ξεκίνησαν να διαπληκτίζονται μεταξύ τους. Εικοσιπέντε από τα θύματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, όμως κανείς μεταξύ αυτών δεν φέρει τραύματα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του, όπως προσθέτει η αστυνομία.

    [08] Η Ελλάδα ξεχώρισε στο Μόναχο

    12/8/2002 9:17:00 πμ

    Τα έξι μετάλλια που κατέκτησε η χώρα μας στο Μόναχο, στοιχειοθετούν την καλύτερη παρουσία του ελληνικού κλασσικού αθλητισμού, στην ιστορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Με 4 χρυσά και 2 χάλκινα, η χώρα μας κατέλαβε την πέμπτη θέση στην Ευρώπη, πίσω από τη Ρωσία, τη Βρετανία, την Ισπανία και τη Γαλλία. Αναλυτικά, τα έξι ελληνικά μετάλλια στο Μόναχο, έλαβαν χρυσά: στον ακοντισμό γυναικών η Μιρέλα Μανιάνι, στα 100 μέτρα γυναικών η Κατερίνα Θάνου, στα 200 μέτρα ανδρών ο Κώστας Κεντέρης και στη δισκοβολία γυναικών η Κατερίνα Βόγγολη. Χάλκινα κέρδισαν στη σφαιροβολία ανδρών ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου και στη δισκοβολία γυναικών η Τασούλα Κελεσίδου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 12 August 2002 - 8:56:43 UTC