Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδειασε η Αθήνα!
  • [02] Στη Σίφνο από σήμερα ο πρωθυπουργός
  • [03] Ατύχημα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας
  • [04] Εκκληση Πάπα για είρηνευση στη Μ. Ανατολή
  • [05] Εκλογικά σχέδια Ντερβίς-Τζεμ
  • [06] Συγκρούσεις στην Κολομβία
  • [07] Αυξήθηκαν οι νεκροί από την κακοκαιρία στη Ρωσία
  • [08] Αιματηρά επεισόδια στο Μπέλφαστ
  • [09] Πολύνεκρο δυστύχημα στο Μεξικό
  • [10] Ετοιμη για νέες διακρίσεις η Θάνου
  • [11] Πρόβα τζενεράλε με Γιουβέντους ο ''Θρύλος''
  • [12] Φλερτ Μίλαν με τον Νέστα
  • [13] Λύση στο θέμα Ρονάλντο ζητά ο Κούπερ
  • [14] H αποστολή της ΑΕΚ για την Κύπρο
  • [15] Ανακάλυψη νεκρόπολης στο Κάιρο
  • [16] Αποθεώθηκε η Κάιλι Μινόγκ στη Μελβούρνη

    [01] Αδειασε η Αθήνα!

    11/8/2002 12:59:00 μμ

    Την εικόνα μιας άδεις πόλης εμφανίζει από σήμερα η Αθήνα καθώς εγκατέλειψαν το κλεινόν άστυ και οι τελευταίοι αδειούχοι του καλοκαιριού. Η κίνηση αυτή την ώρα είναι ομαλή, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν μόνο στο Ρίο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που φυσούσαν στην περιοχή, δυσκολεύοντας την πρόσβαση των φέρυ μποτ στις προβλήτες. Στον Πειραιά τα περισσότερα πλοία εκτελούν διπλά δρομολόγια, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό.

    [02] Στη Σίφνο από σήμερα ο πρωθυπουργός

    11/8/2002 5:51:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Για τη Σίφνο, δεύτερο σταθμό των θερινών του διακοπών μετά την ολιγοήμερη παραμονή του στο εξοχικό του στους Αγίους Θεοδώρους, αναχώρησε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο κ. Σημίτης, που θα παραμείνει στο νησί ως την επόμενη Κυριακή, αφήνει πίσω του τις κυβερνητικές υποχρεώσεις, καθώς όπως αναφέρουν στενοί του συνεργάτες έχει ήδη χαράξει τις προτεραιότητες άμα τη επιστροφή του. Μεταξύ αυτών οι οικονομικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ, οι εξορμήσεις τους πρωθυπουργού στα Ολυμπιακά έργα, και βέβαια η πολιτική εκστρατεία ενόψει των δημοτικων και νομαρχιακών εκλογών. Ωστόσο ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να ενημερώνεται για τις εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας.

    [03] Ατύχημα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

    11/8/2002 3:13:00 μμ

    Ενα μικρό μονοκινητήριο αεροσκάφος τύπου ''Πάϊπερ'' που ήταν σταθμευμένο στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας ανετράπη γύρω στις 12 το μεσημέρι λόγω του ισχυρού κύματος αέρα που προκάλεσε ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Στο αεροσκάφος δεν επέβαινε κανείς και για τα αίτια του ατυχήματος έχουν επιληφθεί οι αρχές του αεροδρομίου της Κέρκυρας.

    [04] Εκκληση Πάπα για είρηνευση στη Μ. Ανατολή

    11/8/2002 5:45:00 μμ

    Συνεχίζεται ο κύκλος αίματος στη Μ. Ανατολή. Ενας Παλαιστίνιος και δύο Ισραηλινοί σκοτώθηκαν χθες βράδυ κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών, όταν δύο Παλαιστίνιοι διείσδυσαν σε εβραϊκό οικισμό κοντά στη πόλη Ναμπλούς. Νωρίτερα στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, άλλοι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά ισραηλινών στρατιωτών. Το πρωί ένας ένοπλος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με ισραηλινούς στρατιώτες. Την ίδια ώρα, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος έκανε έκκληση για ειρήνη στη Μέση Ανατολή και ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα μεγαλύτερη παρουσία στην περιοχή.

    ''Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι με εξαιρετική ανησυχία τους Ιερούς Τόπους, οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν δει μια ανακωχή στα σχεδόν καθημερινά επεισόδια αποτρόπαιης βίας'', είπε ο Πάπας στο κυριακάτικο κήρυγμά του.

    ''Ζητώ από τη διεθνή κοινότητα να δεσμευτεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ώστε να είναι παρούσα στην περιοχή, προσφέροντας τη δική της μεσολάβηση για να δημιουργηθούν οι συνθήκες για έναν εποικοδομητικό διάλογο ανάμεσα στις πλευρές, ο οποίος θα επιταχύνει την ειρηνευτική διαδικασία'', πρόσθεσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

    Ο Πάπας πάντως καταδίκασε τα πρόσφατα επεισόδια βίας και από τις δύο πλευρές λέγοντας ότι "δεν υπάρχει δικαιολογία γι'αυτούς που σκοτώνουν αθώους πολίτες", και ανανέωσε την έκκλησή του και προς τις δύο πλευρές για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων.

    [05] Εκλογικά σχέδια Ντερβίς-Τζεμ

    11/8/2002 4:24:00 μμ

    Την διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει να εργάζεται μαζί με τον ηγέτη του Κόμματος της Νέας Τουρκίας (YTP) Ισμαήλ Τζεμ για την συνένωση των κομμάτων της τουρκικής κεντροαριστεράς ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, έδωσε ο Κεμάλ Ντερβίς και έπειτα από συνάντηση που είχε στη Κωνσταντινούπολη με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών. "Εξακολουθούμε να ενεργούμε μαζί...Εχουμε να σκεφθούμε με στρατηγικό τρόπο και να εργαστούμε πολύ σοβαρά", σημείωσε ο Ντερβίς σε δήλωσή του που μεταδόθηκε από τοπικό τηλεοπτικό κανάλι.

    Ο Ντερβίς θεωρείται ευρέως η μεγαλύτερη ελπίδα της Τουρκίας για σταθερότητα στην προσπάθειά της για αποκατάσταση της οικονομίας της και για ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ.

    Ο Μασούμ Τουρκέρ, ο οποίος αντικατέστησε τον Ντερβίς στο υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με αξιωματούχους της οικονομίας στις 16.00 ώρα Ελλάδος για συνεδρίαση, η οποία θα είναι ανοιχτή στα μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας.

    Από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, ο Τουρκέρ, βουλευτής του Κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς (DSP) του πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ, θα επιβλέψει την συνέχιση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησε ο Ντερβίς ως τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

    [06] Συγκρούσεις στην Κολομβία

    11/8/2002 2:00:00 μμ

    Κυβερνητικά στρατεύματα σκότωσαν 20 ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς αντάρτες το Σάββατο σε μάχη που σημειώθηκε στα βουνά της βορειοδυτικής Κολομβίας, όπως ανακοίνωσε ο στρατός. Η μάχη έγινε λίγες ημέρες αφότου ο νέος πρόεδρος της χώρας Αλβάρο Ουρίμπε υποσχέθηκε να πατάξει τις εκτός νόμου ένοπλες οργανώσεις που μάχονται στον 38ετή εμφύλιο πόλεμο. Η σύγκρουση σημειώθηκε κοντά στην πόλη Σεγκόβια της επαρχίας Αντιοκία, περίπου 300 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας Μπογκοτά, είπε ο στρατηγός Μάρτιν Ορλάντο Καρένιο. Οι στρατιώτες κατάφεραν να συλλάβουν 17 ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς, πρόσθεσε.

    Οι παραστρατιωτικοί, η δύναμη των οποίων υπολογίζεται ότι φτάνει τους 10.000 άνδρες, μάχονται τους μαρξιστές αντάρτες και τους πολίτες που τους παρέχουν βοήθεια.

    Ο ιδρυτής και διοικητής τους, Κάρλος Καστάνιο, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι οι "Ενωμένες Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Κολομβίας" διαλύθηκαν επειδή ο ίδιος δεν είχε πλέον τον έλεγχο όλων των μαχητών. Εκτοτε η οργάνωση έχει κατακερματιστεί σε τοπικές ομάδες χωρίς κεντρική διοίκηση. Οι παραστρατιωτικοί ιδρύθηκαν από εύπορους κτηματίες και κτηνοτρόφους. Οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει το στρατό ότι συνεργάζεται μαζί τους στο "βρώμικο πόλεμο" εναντίον των ανταρτών.

    [07] Αυξήθηκαν οι νεκροί από την κακοκαιρία στη Ρωσία

    11/8/2002 1:19:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από τις πλημμύρες που έπληξαν τις ρωσικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν και άλλα θύματα σήμερα, με τα οποία αυξάνονται σε 58 οι νεκροί, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους. Σήμερα το πρωί εξακολουθούσαν να υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι, ενώ οι ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν σταματήσει και οι επιχειρήσεις έρευνας, στις οποίες συμμετέχουν χίλιοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύτες, συνεχίζονταν. Οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν ρήγματα σε φράγματα και περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι, κάτοικοι αλλά και τουρίστες, να απομακρυνθούν. Περισσότεροι από 30.000 παραθεριστές βρίσκονται στην πληγείσα περιοχή, όπου περίπου εκατό σπίτια καταστράφηκαν και πολλές εκατοντάδες πλημμύρισαν.

    [08] Αιματηρά επεισόδια στο Μπέλφαστ

    11/8/2002 12:14:00 μμ

    Επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν τη νύχτα σε επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών στο ανατολικό Μπέλφαστ, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έγιναν στόχος "μιας συνεχούς και προετοιμασμένης επίθεσης" που προερχόταν από τον καθολικό θύλακα του Σορτ Στραντ, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Πέντε βόμβες μολότοφ και πολλές βολίδες εκτοξεύτηκαν εναντίον των αστυνομικών που είχαν σχηματίσει τείχος μεταξύ της συνοικίας των Καθολικών και της περιοχής των Προτεσταντών.

    Νωρίτερα η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι περισσότερα από δέκα χιλιάδες μέλη της προτεσταντικής αδελφότητας των Νέων Μαθητευόμενων είχαν διαδηλώσει το Σάββατο στο Λόντοντερι χωρίς να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν μετά από αψιμαχίες μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών.

    [09] Πολύνεκρο δυστύχημα στο Μεξικό

    11/8/2002 12:13:00 μμ

    Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 30 τραυματίστηκαν σοβαρά το Σάββατο στο βορειοδυτικό Μεξικό όταν ένα λεωφορείο προσέκρουσε σε τσιμεντένια κολώνα, αναποδογύρισε και κατέληξε σε ένα ποτάμι. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού το δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο δρόμο που συνδέει το Γκουάιμας με το Ερμοσίγιο, στην Πολιτεία Σονόρα. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται. Πριν από τέσσερις ημέρες σε άλλο δυστύχημα με λεωφορείο κοντά στην πόλη Σιναπεκουάρο, στην Πολιτεία Μιτσοακάν, σκοτώθηκαν 33 άτομα που πήγαιναν σε μια θρησκευτική γιορτή.

    [10] Ετοιμη για νέες διακρίσεις η Θάνου

    11/8/2002 5:52:00 μμ

    Με το χρυσό μετάλλιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στις αποσκευές της, επέστρεψε στην Αθήνα η Κατερίνα Θάνου, η οποία στις δηλώσεις της τόνισε ότι είναι έτοιμη για περισσότερες διακρίσεις, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. "Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι πήρα ένα χρυσό μετάλλιο που έλειπε από την συλλογή μου στον ανοικτό στίβο. Τώρα συνεχίζω με άλλον αέρα και είμαι έτοιμη για περισσότερες διακρίσεις. Είμαι πιο έτοιμη από ποτέ και εύχομαι να χαρούμε περισσότερες επιτυχίες στην συνέχεια. Οι ξένοι πλέον μας υπολογίζουν" δήλωσε η "βασίλισσα" της Ευρώπης στα 100μ..

    Η Κατερίνα Θάνου, έπλεξε και το εγκώμιο των ομογενών για την υποστήριξή τους προς την ελληνική ομάδα.

    Οσον αφορά στα άμεσα σχέδια της και το ενδεχόμενο της συμμετοχής της στο Γκολντεν Λιγκ της Ζυρίχης, η αθλήτρια του Ολυμπιακού τόνισε: "Ηρθα νωρίτερα από την υπόλοιπη ομάδα, γιατί αντιμετώπιζα πρόβλημα τραυματισμού μετά τον τελικό των 100μ. και θέλω να δω αν θα πάρω μέρος στην Ζυρίχη. Αν δεν έχω κάποιο πρόβλημα, θα ταξιδέψω στην Ζυρίχη, αλλιώς θα σταματήσω για φέτος τους αγώνες και θα συνεχίσω κανονικά την προετοιμασία μου. Αυτό θα το ξέρω στα μέσα της επόμενης εβδομάδας".

    Για τα σχέδια τόσο της Κατερίνας Θάνου, όσο και του πρωταθλητή Ευρώπης στα 200μ. Κώστα Κεντέρη, μίλησε και ο προπονητής τους, Χρήστος Τζέκος, ο οποίος επέστρεψε σήμερα μαζί με την αθλήτριά του.

    "Μέσα στα πλάνα της Κατερίνας είναι να πάρει μέρος σε κάποια μίτινγκ και, συγκεκριμένα, στο προσεχές της Ζυρίχης. Από την πλευρά του, ο Κώστας αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα και θα χρειαστεί αποθεραπεία, προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα για την επόμενη σεζόν", τόνισε ο προπονητής των επιτυχιών που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004: "Με σκληρή δουλειά και προγραμματισμό, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Αν είμαστε όλοι καλά και τα παιδιά δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό, τότε θα φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα".

    [11] Πρόβα τζενεράλε με Γιουβέντους ο ''Θρύλος''

    11/8/2002 3:45:00 μμ

    Το δυνατότερο τεστ, ενόψει της νέας σεζόν, θα δώσει την Τρίτη το βράδυ στην Ιταλία ο Ολυμπιακός κόντρα στην πρωταθλήτρια Γιουβέντους. Το παιχνίδι αυτό θα είναι ουσιαστικά η πρόβα τζενεράλε για το Τσάμπιονς Λιγκ και ο Τάκης Λεμονής περιμένει να βγάλει πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα. Η επιστροφή των Καρεμπέ, Χούτου που αντιμετώπισαν τις τελευταίες ημέρες προβλήματα μικροτραυματισμών λύνει τα χέρια του 42χρονου κόουτς, ο οποίος σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του με 4-5-1.

    Θα ενισχύσει το κέντρο με την παρουσία δύο αμυντικών μέσων (Καρεμπέ, Ζε Ελίας), οι οποίοι θα έχουν πλάι τους τον Παρ Ζέτερμπεργκ σε ρόλο οργανωτή.

    Όσο για την επίθεση, ο εκλεκτός σε ότι αφορά την αρχική ενδεκάδα θα είναι ο Χούτος. Όπως δείχνουν τα πράγματα, οι Πειραιώτες θα παραταχθούν στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τους Ελευθερόπουλο- Πατσατζόγλου, Αντζα, Ανατολάκη, Βενετίδη- Γιαννακόπουλο, Καρεμπέ (θα τον παρακολουθήσει και ο νέος τεχνικός της Εθνικής Γαλλίας, Ζακ Σαντινί), Ζε Ελίας, Ζέτερμπεργκ, Τζόρτζεβιτς- Χούτο.

    [12] Φλερτ Μίλαν με τον Νέστα

    11/8/2002 3:28:00 μμ

    Πέρα από τα καθήκοντα και τις τεράστιες υποχρεώσεις του ως Πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν ξεχνάει τη Μίλαν και τις τελευταίες ημέρες έχει αναλάβει προσωπικά να φέρει εις πέρας τις διαπραγματεύσεις με τη Λάτσιο και να πάρει τον Αλεσάντρο Νέστα στο Μιλάνο. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Μπερλουσκόνι έχει αναλάβει προσωπικά τις επαφές με τον Σέρτζιο Κρανιότι για την απόκτηση του διεθνούς αμυντικού, ο οποίος αποτελεί διακαή πόθο του προπονητή των ''ροσονέρι'', Κάρλος Αντσελότι. Το κόστος της μεταγραφής αναμένεται να αγγίξει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

    [13] Λύση στο θέμα Ρονάλντο ζητά ο Κούπερ

    11/8/2002 3:25:00 μμ

    Το σενάριο για μεταγραφή του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ της Ιντερ στην Ρεάλ Μαδρίτης, δεν είχε μόνο ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα εις βάρος του στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας, αλλά προκάλεσε και την αντίδραση του προπονητή του, Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Ετσι σύμφωνα με τελευταίες δηλώσεις του Αργεντίνου προπονητή το "Φαινόμενο", δεν πρόκειται να ενσωματωθεί πλήρως στη προετοιμασία της Ιντερ, αν πρώτα δεν διευθετηθεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη διοίκηση της ιταλικής ομάδας και τις φήμες για μεταγραφή του.

    ''Δεν ξέρω τι θα γίνει και αν θα φύγει από την ομάδα. Το θέμα είναι, όμως, πως πρέπει να ξεκαθαρίσει αυτή η κατάσταση, πριν επιστρέψει ο Ρονάλντο στις προπονήσεις. Αν θα μείνει στην Ιντερ, θα πρέπει να μείνει, γιατί πραγματικά το θέλει και όχι επειδή πρέπει'', τόνισε ο Κούπερ.

    Ο Ρονάλντο, τις τελευταίες ημέρες προπονείται μόνος του, προκειμένου να καλύψει το χαμένος έδαφος σε σχέση με τους συμπαίκτες του.

    [14] H αποστολή της ΑΕΚ για την Κύπρο

    11/8/2002 2:32:00 μμ

    Tους εκλεκτούς που θ΄αποτελέσουν την αποστολή της ΑΕΚ για τον πρώτο αγώνα με το ΑΠΟΕΛ, για τον Γ΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανακοίνωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η αποστολή θα αναχωρήσει αύριο στις 9:45 από το "Ελευθέριος Βενιζέλος". Στην Κύπρο θα ταξιδεύσουν οι: Ατματζίδης, Γεωργέας, Γεωργάτος, Ζαγοράκης, Ίβιτς, Κασάπης, Κατσουράνης, Καψής, Κρέικ, Κωνσταντινίδης, Κωστένογλου, Λάκης, Μαλαδένης, Μπορμπόκης, Νικολαϊδης, Πέτκοφ, Ράιτ, Σεντένο, Τσάρτας και Χιώτης. Αντίθετα, στην Αθήνα παραμένουν οι Μιχαηλίδης, Κωστής, Μαϊστρέλης, Πριέτο, Κάππος και Ναλιτζής, καθώς δεν έχει φτάσει η μπλε κάρτα του.

    [15] Ανακάλυψη νεκρόπολης στο Κάιρο

    11/8/2002 12:51:00 μμ

    Μια αποστολή Αιγύπτιων αρχαιολόγων ανακάλυψε μια νεκρόπολη -που χρονικά τοποθετείται στα έτη 712-332 π.Χ- στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανακοινώθηκε σήμερα από το αιγυπτιακό υπουργείο Πολιτισμού. Η νεκρόπολη που βρίσκεται στα ανατολικά του εθνικού δρόμου Κάιρου-Αλεξάνδρειας, αποτελείται από πολλούς ογκώδεις πέτρινους τάφους όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Ανωτατου Συμβούλιου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Ζάχι Χαουάς, που διευθύνει και τη συγκεκριμένη αρχαιολογική αποστολή.

    Ενας από τους τάφους, φτιαγμένος από ασβεστόλιθους έχει ύψος πέντε μέτρων και βάθος οκτώ μέτρων και οδηγεί σε δύο αίθουσες που επεκτείνονται η κάθε μια και σε δύο άλλες μικρότερες αίθουσες, πρόσθεσε ο κ. Χαουάς.

    Σε μια από τις αίθουσες βρεθηκε μια άδεια σαρκοφάγος, ενώ σε διπλανό χώρο βρέθηκαν και κάποια ανθρώπινα οστά.

    Σε άλλη αίθουσα, συμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, βρέθηκε μια σαρκοφάγος σε καλή κατάσταση και μια άλλη που ήταν σχεδόν κατεστραμένη.

    Σε ένα δεύτερο τάφο που ανακαλύφθηκε και οδηγεί σε τρεις μικρές αίθουσες βρέθηκε μέσα σε σαρκοφάγο ένας ανθρώπινος σκελετός σε πολύ κακή κατάσταση, ενώ σε όλη τη νεκρόπολη βρέθηκαν πολλά αγγεία και φυλακτά.

    [16] Αποθεώθηκε η Κάιλι Μινόγκ στη Μελβούρνη

    11/8/2002 11:48:00 πμ

    Για άλλη μια φορά η Αυστραλή βασίλισσα της ποπ, Κάϊλι Μινόγκ, αποθεώθηκε από τους χιλιάδες θαυμαστές της που γέμισαν ασφυκτικά, το βράδυ του Σαββάτου, το στάδιο Ροντ Λάβερ Αρένα της Μελβούρνης (χωρητικότητας δέκα χιλιάδων θεατών) για να απολαύσουν το πρώτο από τα δώδεκα κονσέρτα της στην Αυστραλία με όλα τα εισιτήρια της να έχουν ξεπουληθεί εδώ και καιρό. Η Κάϊλι Μινόγκ, η οποία έχει εξελιχθεί σε μια από τις κυριότερες "βιομηχανίες" της Αυστραλίας εμφανίστηκε με δώδεκα διαφορετικές ενδυμασίες στη σκηνή (όλες του ιταλικού οίκου μόδας Dolce &amp; Gabbana).

    Η παρουσία της Μινόγκ στην Αυατραλία είναι ιδιαίτερα έντονη αυτές τις μέρες, αφού εκτός από τις εμφανίσεις της στις συναυλίες όλες οι μεγαλουπόλεις έχουν γεμίσει με γιγαντοαφίσες της, στις οποίες διαφημίζει προκλητικά γυναικεία εσώρουχα.

    Παρόλα αυτά η ίδια αποφεύγει τις συνεντεύξεις της γιατί, σύμφωνα με έγκυρους επικοινωνιολόγους, "έτσι μπορεί και διατηρεί το μύθο της".

    "Είναι μια μικροσκοπική γυναίκα και αν την δουν όλοι όπως είναι στην πραγματικότητα ο μύθος της θα καταρρεύσει" δηλώνει η Κάριν Λάμπι, συγγραφέας και καθηγήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 11 August 2002 - 16:55:37 UTC