Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη φυλακή οι αδελφοί Ξηροί και Γεωργιάδης
  • [02] Επαφές Μπαρνιέ στην Αθήνα για το Γ' ΚΠΣ
  • [03] Ενημερωτικές συναντήσεις για τη ''17Ν''
  • [04] Ζωντανός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν
  • [05] Τουρκία:Σήμερα η επικύρωση ημερομηνίας εκλογών
  • [06] Κακοκαιρία πλήττει τη Γερμανία
  • [07] Νέα αιματηρή συμπλοκή στη Γάζα
  • [08] Σεισμική δόνηση στη Γερμανία
  • [09] Οικονομικό σκάνδαλο στην WorldCom
  • [10] Διαζύγιο Ριβάλντο με Μπαρτσελόνα
  • [11] Εχασε η Εθνική βόλεϊ από τη Γιουγκοσλαβία
  • [12] Τέταρτος ο Κουρουπάκης στο παγκόσμιο εφήβων

    [01] Στη φυλακή οι αδελφοί Ξηροί και Γεωργιάδης

    22/7/2002 11:26:00 πμ

    Στον Κορυδαλλό αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός και ο Διονύσης Γεωργιάδης, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στην 4η τακτική ανακρίτρια. Αγνωστο παραμένει το δρομολόγιο που θα ακολουθηθεί μέχρι τον Κορυδαλλό. Ηδη από το πρωί έξω από τις φυλακές υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη και οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ περιπολίες από συμβατικά οχήματα της ασφαλείας γίνονται στους γύρω δρόμους.

    Αναμένονται και νέες συλλήψεις

    Κατά πάσα πιθανότητα σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και ο Θωμάς Σερίφης από το Μόρφιο Θεσπρωτίας, που προσήχθη χθες στην Αντιτρομοκρατική.

    Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στη 17Ν αναμένονται σήμερα ή αύριο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

    Προθεσμία να απολογηθούν την Πέμπτη ζήτησαν και πήραν οι Κώστας Καρατσώλης, ο οποίος ομολόγησε τη συμμετοχή του στη 17Ν και ο Ηρακλής Κωστάρης, συγγενής του Σερίφη. Ο Κωστάρης αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Κώστας Καρατσώλης ομολόγησε τη συμμετοχή του στην κλοπή πολεμικού υλικού από το Αστυνομικό Τμήμα του Βύρωνα, κλοπή ρουκετών από το στρατόπεδο του Συκουρίου Λάρισας, καθώς και τη συμμετοχή του στις ληστείες στα ΕΛΤΑ Βύρωνα και στον ΟΤΕ Πατησίων.

    Ο Ηρακλής Κωστάρης, αν και δεν ομολόγησε, σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχουν στοιχεία που τον εμπλέκουν στις δολοφονίες των Μπακογιάννη, Περατικού, Στιούαρτ και Σόντερς, σε απόπειρες δολοφονιών, σε κλοπές πολεμικού υλικού και σε ληστείες.

    Την Τετάρτη το πρωί είναι προγραμματισμένες οι απολογίες του φερόμενου ως καθοδηγητή της ''17 Νοέμβρη'' Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, ο οποίος αρνείται κάθε συμμετοχή του στην οργάνωση και των Βασίλη Τζωρτζάτο και Θεολόγο Ψαραδέλλη, οι οποίοι έχουν παραδεχθεί την ενεργό συμμετοχή τους στην οργάνωση.

    Η προανακριτική απολογία του Σάββα Ξηρού, ο οποίος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, συνεχίζεται, ενώ εντείνονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος θεωρείται ως βασικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης.

    ''Οι τρομοκράτες θα λογοδοτήσουν''

    ''Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη για όλα τα εγκλήματα και θα έχουν μια δίκαιη δίκη'', δηλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος ξεκαθαρίζοντας ότι με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν τίθεται ζήτημα παραγραφής των αδικημάτων, γιατί η συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις είναι ένα διαρκές έγκλημα.

    Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 δήλωσε ότι αν κάποιος συμβάλει ουσιωδώς στην πλήρη εξάρθρωση μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, μπορεί να τύχει ευνοϊκής μεταχείρησης, που σε εξαιρετική περίπτωση μπορεί να φθάσει και σε μή άσκηση ποινικής δίωξης. Ωστόσο, θα πρέπει να έχει αποδειχθεί ότι δεν έχει μετάσχει σε οποιαδήποτε ενέργεια της οργάνωσης, αλλά ήταν απλό μέλος της. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποφασίσει το Δικαστήριο αν θα γίνει χρήση και σε ποιο βαθμό των μέτρων επιείκειας που προβλέπει ο νέος αντιτρομοκρατικός νόμος, συμπλήρωσε.

    "Η ουσία μιας δίκαιης δίκης διασφαλίζεται μόνον εάν και εφόσον επιτραπεί στους κατηγορουμένους να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που τους παρέχει ο νόμος, ανεξάρτητα από τα αδικήματα που τους βαρύνουν, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο συνήγορος των Κωστάρη και Καρατσώλη, Γιάννης Σταμούλης.

    Πολύ σημαντικές χαρακτηρίζει τις αποκαλύψεις των Αρχών για την τρομοκρατία, σε συνέντευξη του στην ομογενειακή εφημερίδα "Εθνικός Κήρυκας", ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τόμας Μίλερ.

    "Η "17 Νοέμβρη", επισημαίνει έχει αρχίσει να διαλύεται. Η Ελλάδα, όπως και οι ΗΠΑ είναι μια χώρα που σέβεται τους νόμους και οι τρομοκράτες πρέπει να λογοδοτήσουν και να καταδικαστούν σύμφωνα με τους νόμους. Κι αυτό θα πάρει χρόνο", κατέληξε ο Αμερικανός πρεσβευτής.

    Ο βουλευτής της ΝΔ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 δήλωσε ότι διαφωνεί με την άποψη πως τα μέλη της "17Ν" αυτοσυνταξιοδοτήθηκαν και πως υπάρχει σχέση του ΠΑΣΟΚ με την τρομοκρατική οργάνωση.

    [02] Επαφές Μπαρνιέ στην Αθήνα για το Γ' ΚΠΣ

    22/7/2002 9:13:00 πμ

    Ο κ. Μπαρνιέ

    Συνάντηση για την αποτελεσματική διαχείριση των πόρων του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης θα έχουν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Μισέλ Μπαρνιέ.

    Ο Επίτροπος θα έχει σειρά επαφών με τους υπουργούς Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ, Νίκο Χριστοδουλάκη και Βάσω Παπανδρέου, καθως και με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου.

    [03] Ενημερωτικές συναντήσεις για τη ''17Ν''

    22/7/2002 9:05:00 πμ

    Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της ''17 Νοέμβρη'' πρόκειται να κυριαρχήσουν στη συνάντηση που θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχουν οι δύο ανώτατοι πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες του τόπου.

    Εν τω μεταξύ, από σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκινά κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία των ερευνών που αφορούν την τρομοκρατία.

    Σήμερα το πρωί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να ενημερώσειτον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους άλλους ηγέτες της αντιπολίτευσης.

    Αύριο το μεσημέρι, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης θα προεδρεύσει σε σύσκεψη στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

    [04] Ζωντανός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

    22/7/2002 9:35:00 πμ

    Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι ακόμη ζωντανός και κρύβεται, περιφερόμενος ανάμεσα στο Πακιστάν, στο Κασμίρ και στο ανατολικό Αφγανιστάν, τόνισε χθες ένας από τους καλύτερους ειδικούς στο θέμα και βιογράφος του Σαουδάραβα αρχηγού του τρομοκρατικού δικτύου της "Αλ Κάιντα". ''Οσο μπορεί και κρύβεται είναι ζωντανός. Ελέγχει τελείως τους δικούς του και τις δραστηριότητες των επίλεκτων δυνάμεων υπό τις διαταγές του, ή όσους τον θαυμάζουν'', δήλωσε ο Γιοσέφ Μποντάνσκι στο αμερικανικό τηλεοπρικό δίκτυο Φοξ Νιούζ.

    Ο Μπιν Λάντεν έγινε ορατός την τελευταία φορά πριν τρεις εβδομάδες από ''αξιόπιστη πηγή'', συμπλήρωσε ο ίδιος. Χωρίς να αποκαλύπτει το όνομα της πηγής ο Μποντάνσκι επισήμανε πως πρόκειται για ''ένα άτομο που συναντήθηκε με τον Μπιν Λάντεν και κατόπιν εκμυστηρεύθηκε τις εντυπώσεις του''.

    [05] Τουρκία:Σήμερα η επικύρωση ημερομηνίας εκλογών

    22/7/2002 9:22:00 πμ

    Αβεβαιότητα επικρατεί στην Τουρκία σχετικά με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 3 Νοεμβρίου, καθώς η τουρκική εθνοσυνέλευση, που συγκαλείται σήμερα προκειμένου να επικυρώσει την ημερομηνία τους, ενδέχεται να μην επιτύχει την απαιτούμενη απαρτία, λόγω της μη προσέλευσης των κυβερνητικών βουλευτών.

    Ο πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ υποστηρίζει ότι η ημερομηνία διεξαγωγής πρόωρων εκλογών πρέπει να μετατεθεί για τον επόμενο χρόνο. Εν τω μεταξύ, το καταστατικό του νέου κόμματός του ανακοινώνει σήμερα ο Ισμαήλ Τζεμ.

    [06] Κακοκαιρία πλήττει τη Γερμανία

    22/7/2002 9:17:00 πμ

    Φωτό Αρχείου

    Επτά άνθρωποι κεραυνοβολήθηκαν στην περιοχή του Ουλμ, στη Γερμανία, καθώς βρέθηκαν σε δασώδη περιοχή να κάνουν πικ-νικ την ώρα που ξέσπασε σφοδρή καταιγίδα. Ενας από τους τραυματίες, μία 20χρονη γυναίκα, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Από την καταιγίδα ξεριζώθηκαν εκατοντάδες δέντρα στην περιοχή και καταστράφηκαν πολλές στέγες κτιρίων. Την ίδια ώρα στη βόρεια Γερμανία, ύστερα από μία εβδομάδα ασταμάτητης βροχόπτωσης οι πυροσβέστες δεν προλαβαίνουν να επεμβαίνουν για να αντλούν τα νερά από υπόγεια που έχουν πλημμυρίσει.

    [07] Νέα αιματηρή συμπλοκή στη Γάζα

    22/7/2002 11:07:00 πμ

    Ένας παλαιστίνιος σκοτώθηκε και δύο ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί, σε νέα ανταλλαγή πυρών κοντά στον εβραϊκό οικισμό του Γκους Κατίφ, στη Λωρίδα της Γάζας. Οι ισραηλινοί στρατιώτες επιτέθηκαν εναντίον "ομάδας τρομοκρατών" την οποία εντόπισε πριν από τα ξημερώματα κοντά σε στρατιωτικό φυλάκιο, όπως υποστήριξε ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος.

    [08] Σεισμική δόνηση στη Γερμανία

    22/7/2002 10:40:00 πμ

    Σεισμός μεγέθους4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8.45 ώρα Ελλάδος στην περιοχή Λα Σαπέλ στη Γερμανία, ανακοίνωσε το σεισμολογικό ινστιτούτο του Στρασβούργου. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός και στο Βέλγιο.

    [09] Οικονομικό σκάνδαλο στην WorldCom

    22/7/2002 9:29:00 πμ

    Χρεωκοπία -τη μεγαλύτερη στην ιστορία των ΗΠΑ- αποφάσισε να κηρύξει χθες ο αμερικανικός γίγαντας των τηλεπικοινωνιών WorldCom αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ".

    Η WorldCom, η δέυτερη σε μέγεθος εταιρεία τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ, βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλου οικονομικού σκανδάλου, αφότου αποκαλύφθηκε πως έγιναν μεγάλες χρηματικές ατασθαλίες, ύψους 3,85 δισ. δολαρίων.

    Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση που μεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα, η οποία τονίζει πως ''το διοικητικό συμβούλιο πήρε την οριστική τούτη απόφαση χθες το απόγευμα''.

    Η επιχείρηση θα καταφύγει στη λύση να τεθεί υπό τις διατάξεις σχετικού Κεφαλαίου του νόμου για τις χρεοκοπίες, ο οποίος επιτρέπει σε μία αμερικανική επιχείρηση να εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά, ενώ παράλληλα θα προβαίνει σε αναδομήσεις, κυρίως πωλώντας μετοχές της, προστατευόμενη από τους πιστωτές της, όπως τονίζει η ''Γουόλ Στριτ Τζέρναλ''.

    [10] Διαζύγιο Ριβάλντο με Μπαρτσελόνα

    22/7/2002 11:18:00 πμ

    Χωρίζουν οριστικά οι δρόμοι της Μπαρτσελόνα με τον Ριβάλντο. Σύμφωνα με χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση του συλλόγου της Καταλωνίας, αποφασίστηκε η -από κοινού- λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στη Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτησή του. H ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα, ήρθε μερικές ώρες μετά τη διάψευση της Ρεάλ Μαδρίτης, ότι ενδιαφέρεται για τον Ριβάλντο, αφού τον θεωρεί παίκτη της "αιώνιου αντίπαλού" της, κάτι που πλέον όμως δεν ισχύει.

    Εκτός από τη Ρεάλ, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η Λάτσιο, η οποία παραχώρησε δανεικό στους "μπλαουγκράνα" τον Γκάιθκα Μεντιέτα. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Λάτσιο, Σέρτζιο Κρανιότι, πριν επισημοποιηθεί το "διαζύγιο" της Μπαρτσελόνα με τον Bραζιλιάνο, είχε δηλώσει: "Η Μπαρτσελόνα πρέπει να μιλήσει με τον παίκτη, όμως ελπίζουμε πως είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα φέρει στη Λάτσιο ακόμη ένα μεγάλο άσο. Δεν ξέρουμε ακόμα τις προθέσεις της Μπαρτσελόνα, όμως ελπίζουμε σε ένα καλό τέλος".

    [11] Εχασε η Εθνική βόλεϊ από τη Γιουγκοσλαβία

    22/7/2002 10:45:00 πμ

    Δεν τα κατάφερε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ ανδρών κόντρα στη Γιουγκοσλαβία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, σε κάτι περισσότερο από 70 λεπτά, γνώρισε την ήττα 3-0 από τους "χρυσούς" Ολυμπιονίκες του Σίδνεϊ, σε αγώνα που έγινε στη Λαμία για την 4η εβδομάδα του Παγκοσμίου Λιγκ. Ο δεύτερος αγώνας ανάμεσα στις δυο ομάδες θα γίνει το βράδυ (21.00, ΕΤ-1) και πάλι στο κλειστό της Λαμίας.

    [12] Τέταρτος ο Κουρουπάκης στο παγκόσμιο εφήβων

    22/7/2002 10:43:00 πμ

    Ατυχος στάθηκε ο Ελληνας πρωταθλητής του επί κοντώ Σταύρος Κουρουπάκης, αφού στον τελικό του αγωνίσματος της 6ης και τελευταίας ημέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου εφήβων-νεανίδων στο Κίνγκστον της Τζαμάικα δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών. Ο Ελληνας πρωταθλητής κατετάγη τελικά 4ος με 5,40μ., όπως και ο Γάλλος Βινσέντ Φαβρετό, ο οποίος, όμως, είχε μια καλύτερη προσπάθεια στα 5,20μ. και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

    Το χρυσό πήρε ο Ουκρανός Μαξίμ Μάζουρικ με 5,55μ., ενώ το ασημένιο πήρε ο επίσης Ουκρανός Βλάντισλαβ Ρεβένκο με την ίδια επίδοση (που είναι και κορυφαία φέτος στον κόσμο). Πέμπτος με 5,40μ. ήταν ο Ρώσος Αρτεμ Κούπτσοφ και έκτος, επίσης με 5,40μ. ο Γάλλος Τζερόμ Κλαβιέρ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 22 July 2002 - 10:07:27 UTC