Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων
  • [02] Επίσκεψη Στεφανόπουλου στο Καζακστάν
  • [03] Συνέχεια των κινητοποιήσεων στο ΙΚΑ
  • [04] Σοβαρός τραυματισμός από ''μπαλωθιές''
  • [05] ΗΣΑΠ: Εργα στο σταθμό της Νέας Ιωνίας
  • [06] Στασίασαν λαθρομετανάστες στις Σάπες Ροδόπης
  • [07] Βομβιστική απόπειρα δίπλα στο Διογένης Παλλάς
  • [08] Παλαιστινιακό κράτος χωρίς τον Αραφάτ;
  • [09] Γερμανία: Ομογενής-θύμα ένοπλης επίθεσης
  • [10] Νέος γύρος συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς
  • [11] Εκατόμβη νεκρών σε σιδηροδρομικό δυστύχημα
  • [12] Το Ιραν μετρά τις πληγές από τον σεισμό
  • [13] Φονικό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Κίνα
  • [14] Σύσκεψη στο υπ. Εργασίας για τη Softex
  • [15] Γουίμπλεντον: Καλή αρχή για τη Δανιηλίδου
  • [16] H Μαλαισία κηρύσσει πόλεμο στο κάπνισμα
  • [17] ΗΠΑ: ''Επιχείρηση'' διαχωρισμού σιαμαίων

    [01] Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων

    25/6/2002 8:20:00 πμ

    Από αύριο θα αρχίσουν σταδιακά να αναρτώνται στα λύκεια όλης της χώρας τα αποτελέσματα των εξετάσεων των μαθητών. Πρώτα, σύμφωνα με πληροφορίες θα αρχίσουν να ανακοινώνονται, τα αποτελέσματα της Τρίτης τάξης Λυκείου και θα ακολουθήσουν της Δευτέρας. Στα μέσα Ιουλίου το υπουργείο Παιδείας θα διανείμει τα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Νωρίτερα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα από το υπουργείο στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των μαθητών, χωρίς να αναμένονται σοβαρές αυξομειώσεις στις βάσεις. Σύμφωνα με τους προγραμματισμούς του υπουργείου Παιδείας τα ονόματα των επιτυχόντων και οι βάσεις των σχολών θα ανακοινωθούν τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

    [02] Επίσκεψη Στεφανόπουλου στο Καζακστάν

    25/6/2002 8:25:00 πμ

    Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στο Καζακστάν αρχίζει από σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος. Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣ ο κ.Στεφανόπουλος αναφέρει ότι η Ελλάδα χορηγεί με ποικίλους τρόπους βοήθεια, προς τους Ελληνες του Καζακστάν. Τόνισε ότι η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού, ενέκρινε 30.000 ευρώ για τις ελληνικές κοινότητες ενώ είναι σε εξέλιξη πολλά προγράμματα βοηθείας, από ελληνικά υπουργεία. Επίσης τα τελευταία χρόνια έχουν φιλοξενηθεί περισσότερα από 700 παιδιά ελληνικής καταγωγής.

    [03] Συνέχεια των κινητοποιήσεων στο ΙΚΑ

    25/6/2002 10:23:00 πμ

    Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα ιατρεία του ΙΚΑ, λόγω της 24ωρης απεργίας των γιατρών του Ιδρύματος. Αίτημά τους είναι η μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους και η ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων τους. Επίσης έχουν προγραμματίσει άλλη μια απεργία την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

    [04] Σοβαρός τραυματισμός από ''μπαλωθιές''

    25/6/2002 9:40:00 πμ

    Δραματική κατάληξη είχε στις 1.30 τα ξημερώματα κρητικό γαμήλιο γλέντι που γινόταν στο κτήμα Νάσιουτζικ στα Σπάτα. Κάποιοι από τους 500 περίπου καλεσμένους πυροβολούσαν στον αέρα, πιστοί στο έθιμο των Κρητικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι από εξωστρακισμό σφαίρας ο 24χρονος Χαρίδημος Μαναρώλης. Ο 24χρονος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα στο δεξιό κρόταφο και νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

    [05] ΗΣΑΠ: Εργα στο σταθμό της Νέας Ιωνίας

    25/6/2002 8:30:00 πμ

    Την κατανόηση του επιβατικού κοινού ζητά ο ΗΣΑΠ καθώς από σήμερα και μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου με κατεύθυνση την Κηφισιά δεν θα κάνουν στάση στη Νέα Ιωνία, λόγω έργων ανάπλασης.

    [06] Στασίασαν λαθρομετανάστες στις Σάπες Ροδόπης

    25/6/2002 8:29:00 πμ

    Στασίασαν αργά το απόγευμα 160 λαθρομετανάστες στις Σάπες Ροδόπης λόγω της αφόρητης ζέστης που υπήρχε στα κρατητήρια. Οι λαθρομετανάστες, άρχισαν να φωνάζουν ότι ζεσταίνονται και σε κάποια στιγμή απώθησαν την πόρτα των κρατητηρίων και βγήκαν στο δρόμο και άρχισαν να κατευθύνονται προς την Κομοτηνή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φρουροί των κρατητηρίων προσπάθησαν να τους σταματήσουν αλλά στάθηκε αδύνατο. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης και αμέσως στήθηκε επιχείρηση για την σύλληψή τους. Τελικά συνελήφθησαν όλοι.

    Αστυνομικοί και συνοριοφύλακες έστησαν κλοιό στην περιοχή της γέφυρας του Πρωτάτου Ροδόπης και όταν πλησίαζε η ομάδα των λαθρομεταναστών άρχισε η επιχείρηση σύλληψής τους.

    Κάποιοι από τους λαθρομετανάστες επιχείρησαν να διαφύγουν μέσα στα χωράφια, ενώ άλλοι στην προσπάθειά τους να μη συλληφθούν επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, με συνέπεια να επακολουθήσουν σε μικρή έκταση συμπλοκές.

    Ολοι συνελήφθησαν και οι περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται φρουρούμενοι στο γήπεδο των Σαπών, ενώ μικρός αριθμός οδηγήθηκε στα κρατητήρια.

    [07] Βομβιστική απόπειρα δίπλα στο Διογένης Παλλάς

    25/6/2002 11:27:00 πμ

    Βομβιστική απόπειρα για προσωπικές διαφορές ή λόγους εκβίασης, όπως εκτιμά η αστυνομία, σημειώθηκε στις 3.40 τα ξημερώματα στην είσοδο υπόγειου χώρου στάθμευσης, που βρίσκεται δίπλα στο κέντρο διασκεδάσεως ''Διογένης Παλλάς'', στη διασταύρωση των οδών Αμφιθέας και Ραιδεστού, στα όρια της Νέας Σμύρνης και της Αμφιθέας. Δυο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού πέταξαν κοντά στην είσοδο του υπoγείου ένα δέμα που αποτελείτο από μασούρια δυναμίτιδας και φυτίλι, το οποίο όμως δεν εξερράγη. Στη συνέχεια οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

    [08] Παλαιστινιακό κράτος χωρίς τον Αραφάτ;

    25/6/2002 8:17:00 πμ

    Την αντικατάσταση του Γιασέρ Αραφάτ ως προϋπόθεση για τη δημιουργία προσωρινού παλαιστινιακού κράτους, ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπους, ύστερα από αρκετές ημέρες σιωπής παρά την κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή. Ταυτόχρονα ζήτησε από το Ισραήλ να αποσύρει τις δυνάμεις στις θέσεις που είχαν πριν από τις 28-9-2000. Η Παλαιστινιακή Αρχή χαρακτήρισε τις δηλώσεις ''σοβαρή συνεισφορά'' στην ειρηνευτική διαδικασία χωρίς να σχολιάσει την αξίωση για αλλαγή της ηγεσίας. Την ίδια ώρα το αρχηγείο του Αραφάτ στη Ραμάλα παραμένει υπό πολιορκία ενώ επτά παλαιστινιακές πόλεις τελούν υπό κατάληψη.

    [09] Γερμανία: Ομογενής-θύμα ένοπλης επίθεσης

    25/6/2002 9:15:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σοβαρά όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ στο κέντρο της γερμανικής πόλης Ντόρτμουντ, αργά χθες βράδυ. Τρία από τα θύματα είναι τουρκικής καταγωγής, μεταξύ των οποίων και οι δύο νεκροί. Ο τέταρτος είναι Ελληνας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Το επεισόδιο έγινε κοντά σε ελληνικό εστιατόριο. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή με ισχυρές δυνάμεις και διεξάγει ερευνες για τον εντοπισμό των δραστών αλλά και για τα κίνητρα της επίθεσης.

    Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Διερευνάται εάν υπάρχει κάποια σχέση του σημερινού επεισοδίου με μία σειρά από επιθέσεις ενόπλων που έγιναν τον περασμένο μήνα, με συνέπεια να τραυματισθούν διάφορα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας Ιταλός και ένας Αλβανός. "Η έρευνα δεν έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να μπορούμε να πούμε εάν υπάρχει κάποια σχέση", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    [10] Νέος γύρος συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς

    25/6/2002 8:46:00 πμ

    Νέα συνάντηση στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, θα έχει σήμερα στις 10 το πρωί, ο πρόεδρος Κληρίδης με τον Ραούφ Ντενκτάς, παρουσία του Αλβάρο ντε Σότο. Η συνάντηση αυτή είναι η πρώτη μετά τις δηλώσεις Ντενκτάς ότι η ελληνική πλευρά προσπάθησε την περασμένη εβδομάδα να προκαλέσει κατάρρευση των συνομιλιών. Χθες, ο πρόεδρος Κληρίδης, κατά την επιστροφή του από τη Σεβίλλη, δήλωσε ότι υπάρχει αδιέξοδο στις συνομιλίες λόγω της εμμονής της τουρκικής πλευράς για δύο κυρίαρχα κράτη. Ο πρόεδρος Κληρίδης είπε επίσης ότι στη συνάντηση της Παρασκευής θα συζητήσει με τον Ραούφ Ντενκτάς το βελγικό μοντέλο, για λύση του Κυπριακού, τονίζοντας ότι είναι έτοιμος να το συζητήσει στο σύνολό του και όχι επιλεκτικά όπως επιδιώκει ο Ντενκτάς.

    [11] Εκατόμβη νεκρών σε σιδηροδρομικό δυστύχημα

    25/6/2002 10:39:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Σε 48ωρο εθνικό πένθος βρίσκεται η Τανζανία μετά το πολύνεκρο δυστύχημα από τη σύγκρουση δύο τρένων χθες κοντά στη Ντοντόμα. Πηγές των συνεργείων διάσωσης ανέφεραν οτι ανασύρθηκαν απο τα συντρίμμια των βαγονιών 200 νεκροί, ενώ περίπου 100 άνθρωποι που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής του δυστυχήματος.

    Το τραγικό περιστατικό συνέβη ως εξής: η επιβατική αμαξοστοιχία ξεκίνησε να ανηφορίζει μέσα στην παρακείμενη στην πόλη Ντοντόμα λοφώδη περιοχή, όπου λόγω μηχανικού προβλήματος της μηχανής ακινητοποιήθηκε. Κατόπιν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία λύθηκαν τα φρένα της και η αμαξοστοιχία άρχισε να κατηφορίζει στη γραμμή, με πολλή μεγάλη επιτάχυνση.

    Τελικά, έπεσε με πολύ μεγάλη σφοδρότητα πάνω σε εμπορικό συρμό που την ακολουθούσε σε μικρή σχετικά απόσταση και τα 21 απο τα 22 κατάμεστα βαγόνια της εκτινάχτηκαν μακρυά απο την γραμμή.

    [12] Το Ιραν μετρά τις πληγές από τον σεισμό

    25/6/2002 10:13:00 πμ

    Περίπου 95 χιλιάδες άτομα εκτιμούν οι ιρανικές αρχές ότι έμειναν οι άστεγοι, θύματα της σεισμικής δόνησης μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τις επαρχίες Καζβίν και Χαμεντάν του Ιράν, το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό περίπου 230 άτομα είναι τα θύματα του φονικού σεισμού, αριθμός μικρότερος από αυτόν που αρχικά είχε δώσει η Ερυθρά Ημισέληνος. Περισσότεροι από 500 είναι οι τραυματίες, ενώ τα σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές, σε 60 χωριά, υπολογίζονται περίπου στις 20 χιλιάδες σπίτια. Μάλιστα εξι χωριά στην κυριολεξία ισοπεδώθηκαν. Τις πληγείσες περιοχές αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Χαταμί, ο οποίος θα επιθεωρήσει και τους προσωρινούς καταυλισμούς που έχουν δημιουργηθεί για τους άστεγους.

    [13] Φονικό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Κίνα

    25/6/2002 8:32:00 πμ

    Τραγικός είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του αριθμού των νεκρών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του κύματος κακοκαιρίας, το οποίο βασανίζει την Κίνα εδώ και αρκετές ημέρες. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των κινεζικών αρχών 453 άτομα έχει επιβεβαιωθεί πως έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ περίπου 300 παραμένουν αγνοούμενα.

    [14] Σύσκεψη στο υπ. Εργασίας για τη Softex

    25/6/2002 11:26:00 πμ

    Σήμερα κρίνεται το μέλλον της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας Δράμας και των περίπου 420 εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων της, τους οποίους η εργοδοσία έθεσε σε διαθεσιμότητα για περίπου 50 μέρες. Στο υπουργείο Εργασίας θα γίνει σύσκεψη με την προεδρία του υφυπουργού κ. Λευτέρη Τζιόλα, παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων και των Ιταλών εργοδοτών σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση και να μην οδηγηθεί τελικά η εταιρία σε κλείσιμο και στην ανεργία οι εργαζόμενοι.

    Ζητούμενο της κυβέρνησης η διασφάλιση της λειτουργίας της βιομηχανίας και η προστασία των δικαιωμάτων εργαζομένων

    Στο πλαίσιο της συνεδρίασης θα συζητηθεί το θέμα των διαθεσιμοτητων, αλλά και κατά πόσο είναι διατεθειμένοι οι Ιταλοί επιχειρηματίες να συνεχίσουν τη λειτουργία της SOFTEX και να κάνουν επενδύσεις, όπως προκύπτει από τη σύμβαση που υπέγραψαν με το ελληνικό δημόσιο όταν τους παραχωρήθηκε η Αθηναϊκή Χαρτοποιία.

    Αν δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, τότε η μεγάλη και μοναδική αυτή μονάδα για τη Δράμα, οδηγείται σταδιακά σε κλείσιμο και μένουν χωρίς εργασίας 420 άτομα.

    Οι Ιταλοί ιδιοκτήτες προβάλλουν τη δικαιολογία ότι αναγκάστηκαν να θέσουν σε διαθεσιμότητα το προσωπικό τους, γιατί δεν υπάρχουν πρώτες ύλες, ούτε παραγγελίες, κάτι που διαψεύδουν οι συνδικαλιστές - εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι οποίοι αναφέρουν πως όλα αυτά δεν έχουν βάση και η τελευταία διαθεσιμότητα τέθηκε σε ισχύ, ώστε να μπορέσει η εργοδοσία να κάνει, χωρίς πιέσεις, τις διαπραγματεύσεις της με παρόμοια βιομηχανία της Πελοποννήσου, η οποία προτίθεται να αγοράσει τη SOFTEX, αλλά έχει θέσει ως όρο τη μείωση του προσωπικού κατά 50% και πλέον.

    Η διαθεσιμότητα είναι η τρίτη που επιβάλλεται αναγκαστικά στους εργαζόμενους της SOFTEX μέσα στη χρονιά αυτή και ζητήθηκε γραπτώς από το προσωπικό άμεση παρέμβαση της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι θα προβούν σε κινητοποιήσεις αν δεν αρθούν οι διαθεσιμότητες και αποκαλύπτουν πως επί τρία και πλέον χρόνια που παραχωρήθηκε η Αθηναϊκή Χαρτοποιία στον κ. Πάολο Φορλίν, δεν πραγματοποίησε καμία επένδυση στο εργοστάσιο, όπως είχε την υποχρέωση να κάνει με βάση τη σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε με το ελληνικό δημόσιο, ενώ το μέλλον του προσωπικού προβάλλει άδηλο εδώ και δύο χρόνια.

    Ευθύνες επιρρίπτονται, εξάλλου, στα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας τα οποία όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, δεν πίεσαν τους Ιταλούς εργοδότες να τηρήσουν τη σύμβαση που υπέγραψαν και να αναζητήσουν τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό παραγγελίες, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα όλο αυτό το χρονικό διάστημα η Αθηναϊκή Χαρτοποιία.

    Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Πάχτας, που βρέθηκε στη Δράμα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να διασφαλίσει τη λειτουργία της βιομηχανίας και τις θέσεις εργασίας, αλλά κατέστησε σαφές πως σε καμιά περίπτωση η SOFTEX δεν θα επανακρατικοποιηθεί.

    [15] Γουίμπλεντον: Καλή αρχή για τη Δανιηλίδου

    25/6/2002 9:24:00 πμ

    Πολύ καλό το ξεκίνημα για την Λένα Δανιηλίδου στο διεθνές τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια που μετά την κατάκτηση του τουρνουά του Ντεν Μπος ανέβηκε στο Νο 38 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε της Ζέλενα Κόστανιτς απο την Κροατία με 2-0 (6-2, 6-3) και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης. Με το "δεξί" μπήκε και ο Μαρκ Φιλιππούσης στο ίδιο τουρνουά τένις. Ο Ελληνοαυστραλός πρωταθλητής, ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2000 μέχρι τον Μάρτιο του 2001 υπεβλήθη σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις στο αριστερό γόνατο, προκρίθηκε στον Β' γύρο του τουρνουά, καθώς, σε αγώνα για την πρεμιέρα της διοργάνωσης, επικράτησε του Γάλλου Ζουλιέν Μπουτιέ με 3-1 σετ.

    [16] H Μαλαισία κηρύσσει πόλεμο στο κάπνισμα

    25/6/2002 9:11:00 πμ

    Κόκκινη κάρτα δείχνει η κυβέρνηση της Μαλαισίας στους λάτρεις του καπνίσματος, καθώς αποφάσισε από εδώ και στο εξής να προσλαμβάνει μόνο μη καπνιστές στις δημόσιες υπηρεσίες της!

    Η απόφαση είναι μία από τις πολλές που έχουν ληφθεί στο ασιατικό κρατίδιο στο πλαίσιο της αντικαπνιστικής εκστρατείας που κάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να περιοριστεί "η κακή και επιβλαβής συνήθεια". Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι ήδη προσληφθέντες στις κρατικές υπηρεσίες θα υποχρεωθούν...ευγενικά να κόψουν το κάπνισμα! Οι "αμαρτωλοί" θα υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις που θα δείχνουν εάν είναι φανατικοί καπνιστές ή υπήρξαν κάποια στιγμή στη ζωή τους και στη συνέχεια ειδικοί επιστήμονες θα τους συμβουλεύουν για να απαρνηθούν μια για πάντα το πάθος τους.

    [17] ΗΠΑ: ''Επιχείρηση'' διαχωρισμού σιαμαίων

    25/6/2002 10:01:00 πμ

    Αμερικανοί χειρουργοί άρχισαν σήμερα τα ξημερώματα την πρώτη μιας σειράς επεμβάσεων, που έχουν στόχο τον διαχωρισμό σιαμαίων κοριτσιών από τη Γουατεμάλα, τα οποία γεννήθηκαν με ενωμένα τα κρανία τους. Τα κοριτσάκια, ηλικίας 11 μηνών έπρεπε πρώτα να δυναμώσουν πριν οι θεράποντες γιατροί τους αποφασίσουν να προχωρήσουν στον κύκλο των χειρουργικών επεμβάσεων.

    "Προσπαθούν να σταθούν όρθιες τώρα. Η μία σπρώχνει την άλλη, προσπαθώντας να αλληλοβοηθηθούν, αλλά βέβαια δεν μπορούν να σηκωθούν", δήλωσε ο παιδίατρος νευροχειρουργός δρ. Χόρχε Λαζάρεφ του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας στο Λος Aντζελες.

    Το πρώτο βήμα που έκανε η ιατρική ομάδα είναι να ξεχειλώσει το δέρμα που υπάρχει στο πάνω μέρος των κρανίων τους', εμφυτεύοντας μικρά μπαλονάκια που θα παραμείνουν εκεί μέχρι το δέρμα να έχει το απαιτούμενο μέγεθος.

    Η επέμβαση αυτή είναι απαραίτητη ώστε μετά το διαχωρισμό των κρανίων να υπάρχει αρκετό δέρμα για να προστατευτεί ο εγκέφαλος των κοριτσιών. Στην περίπτωση που προκύψει ανάγκη για να προστεθεί το οστό που θα λείπει, οι θεράποντες γιατροί γνωρίζουν ήδη τι θα κάνουν.

    Η τελευταία των επεμβάσεων αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 25 June 2002 - 8:59:08 UTC