Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της ΟΑ
  • [02] Τα αντιπυρικά μέτρα στη Βουλή
  • [03] Πέντε νεκροί απο πλημμύρες στη Χιλή
  • [04] Ο Γκαργκάνας στη θέση του Παπαδήμου
  • [05] Θέμα ημερών η πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

    [01] Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της ΟΑ

    Πηγή: NET 105,8 fm 27/5/2002 9:36:00 μμ

    Στις 11.30 απόψε αναμένοναι στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης οι επιβάτες της πτήσης 192 της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας Στουτγάρδη-Θεσσαλονίκη, που υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση. Στις 5.30 το απόγευμα το "Μπόινγκ-717" και ενώ είχε απογειωθεί 15 λεπτά πριν από το αεροδρόμιο της Στουτγάρδης, υποχρεώθηκε να επιστρέψει εκεί όταν ο κυβερνήτης διαπίστωσε απώλεια μέρους της ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα ορισμένα από τα όργανα του αεροσκάφους να τεθούν εκτός λειτουργίας. Το αεροσκάφος που διαθέτει διπλά όργανα, επέστρεψε για προληπτικούς λόγους στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης και προσγειώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι 60 επιβάτες που μετέφερε επιβιβάστηκαν σε άλλο αεροσκάφος της Ολυμπιακής με προορισμό το Μόναχο και από εκεί θα ταξιδέψουν προς Θεσσαλονίκη.

    [02] Τα αντιπυρικά μέτρα στη Βουλή

    27/5/2002 9:17:00 μμ

    Σε πλήρη ετοιμότητα είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο, δήλωσε απόψε στη Βουλή ο υφυπουργός Γεωργίας Φώτης Χατζημιχάλης, με αφορμή τη συζήτηση σχετικής επερώτησης βουλευτών της Ν.Δ. Μεταξύ των μέτρων που έχουν ληφθεί είναι η δημιουργία συντονιστικών κέντρων της Πυροσβεστικής σε κάθε περιφέρεια, προσλαμβάνονται 1.400 άτομα για καθαρισμό των δασών, ενώ έχουν ανοιχτεί αντιπυρικές ζώνες έκτασης 17.000 χλμ. Οι βουλευτές της Ν.Δ. κατηγόρησαν την κυβέρνηση για ανυπαρξία δασικής πολιτικής, καθώς δεν εξασφαλίζεται ούτε προσωπικό, ούτε πόροι για την προστασία των δασών και την ανάπτυξη του φυσικού περιβάλλοντος.

    [03] Πέντε νεκροί απο πλημμύρες στη Χιλή

    27/5/2002 8:45:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Χιλή και περισσότεροι από 4.500 έμειναν άστεγοι από τις πλημμύρες και την υπερχείλιση ποταμών που προκλήθηκαν από σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την κεντρική και νότια Χιλή, όπως ανακοίνωσαν σήμερα κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

    Πολλές γειτονιές της πρωτεύουσας Σαντιάγο οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

    Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση δείχνουν ανθρώπους να μετακινούνται με δυσκολία μπροστά στα σπίτια τους καθώς το νερό φτάνει μέχρι τα γόνατά τους. Αστυνομικοί και πυροσβέστες βοηθούν τους κατοίκους να φτιάξουν οδοφράγματα με σάκους από άμμο.

    Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Γραφείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων οι άνθρωποι αυτοί έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της κατάστασης που προκλήθηκε από την καταιγίδα. Οι αρχές της χώρας βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία συλλογής πληροφοριών προκειμένου να εκτιμηθεί η ζημιά.

    Εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων έκλεισαν επίσης προσωρινά ορισμένα λιμάνια της χώρας, μεταξύ των οποίων τα δύο μεγαλύτερα: Βαλπαραϊζο και Σαν Αντόνιο.

    [04] Ο Γκαργκάνας στη θέση του Παπαδήμου

    27/5/2002 8:18:00 μμ

    Ο κ. Νίκος Γκαργκάνας

    Τον νυν υποδιοικητή Νίκο Γκαργκάνα πρότεινε το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, για αντικαταστάτη του Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος από την 1η Ιουνίου αναλαμβάνει την αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Για τη θέση του κ. Γκαργκάνα προορίζεται το μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Επιτροπής, Νίκος Παλαιοκρασσάς. Η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας αναμένεται να εγκριθεί και από το Υπουργικό Συμβούλιο.

    Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αλογοσκούφης, αναφερόμενος στην ανακοίνωση δήλωσε ότι "με τις σημερινές επιλογές της η Κυβέρνηση αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, την καθεστωτική της νοοτροπία. Οι επιλογές που έγιναν δεν ανταποκρίνονται, ούτε κατ' ελάχιστον, στην ανάγκη για μια πολιτικά ανεξάρτητη Διοίκηση στην Τράπεζα της Ελλάδος".

    [05] Θέμα ημερών η πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

    27/5/2002 8:23:00 μμ

    Η διαδικασία πώλησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά βρίσκεται στην τελική ευθεία, ικανοποιώντας όλες τις προϋποθέσεις που είχε θέσει αρχικώς η κυβέρνηση. Αυτό διευκρίνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αλέξανδρος Καλαφάτης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κοζάνης της ΝΔ, Νικόλαου Τσιαρτσιώνη.

    Στην ερώτησή του, ο κ. Τσιαρτσιώνης έκανε λόγο για "αδιαφανείς διαπραγματεύσεις", με πιθανότητα υποχώρησης στους "απεχθείς όρους" που θέτει η εταιρεία HDW στην ΕΤΒΑ -με κόστος για το ελληνικό Δημόσιο που φτάνει τα 200 δισ. δραχμές.

    Στις 6 Ιουνίου η απάντηση της ΕΕ για κρατικές προμήθειες

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο, καθώς, όπως ανέφερε, ουσιαστικά αναμένεται στις 6 Ιουνίου σχετική απάντηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις κρατικές προμήθειες.

    "Δεν υπάρχουν νέες απαιτήσεις, αλλά υπάρχουν πάρα πολλές παράμετροι που πρέπει να εξηγηθούν, να διαλευκανθούν για έναν επενδυτή", διευκρίνισε ο κ. Καλαφάτης.

    "Εχετε υποβληθεί σε ένα εξαντλητικό παζάρι, με απαιτήσεις 200 δισ. και δεν θέλουμε να χρεωθείτε εσείς, το Δημόσιο και ο Ελληνας πολίτης τα 200 αυτά δισ. Θέλουμε να αισθανθείτε ότι η αντιπολίτευση, σ' αυτή την πίεση των εξωθεσμικών μερών είναι κοντά σας", ανέφερε απαντώντας, ο Νικόλαος Τσιαρτσιώνης. Ο βουλευτής επέμενε ότι ο διαγωνισμός υπήρξε αδιαφανής, καθώς, από τις εννέα κοινοπραξίες που συμμετείχαν στην αρχική φάση, "μονάχα οι δύο εγνώριζαν τα ντεσού".

    Κλείνοντας, ο κ. Καλαφάτης σχολίασε ότι "η υπόθεση Σκαραμαγκά έχει πάρα πολλές αμαρτίες", εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος για την απόφαση της ΕΕ και τόνισε ότι τα κυβερνητικά κριτήρια (διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων των ναυπηγείων και ανάληψη των ζημιών) έχουν όλα επιτευχθεί.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 27 May 2002 - 20:54:56 UTC