Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ουάσινγκτον ο Γιώργος Παπανδρέου
  • [02] Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΣΡ
  • [03] Παραδόθηκε ο Κώστας Δρόλιας
  • [04] Ισπανία: Έκρηξη βόμβας σε χώρο στάθμευσης
  • [05] Στην Ευρώπη ο Μπους
  • [06] Συνάντηση Ρέππα-ΟΤΟΕ-ΕΕΤ
  • [07] Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ''Αφιέρωμα στη Μουσική''

    [01] Στην Ουάσινγκτον ο Γιώργος Παπανδρέου

    23/5/2002 11:40:00 μμ

    Το Κυπριακό θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον. Οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας σε ό,τι αφορά την ευρωάμυνα και την ευρωζώνη που αρχίζει από 1ης Ιουλίου συζητήθηκαν στη διάρκεια της ημίωρης συνάντησης που είχε σήμερα στο Λευκό Οίκο ο κ. Παπανδρέου με τον αναπληρωτή σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του προέδρου Μπους, Στιβ Χάντλεϊ.

    Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η σύζητηση επικεντρώθηκε στη συνεργασία ΗΠΑ-ΕΕ, όπως και στην ''ιστορική'' συνεργασία ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία.

    Ο Yπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η ελληνική προεδρία θα δώσει έμφαση στις σχέσεις ΕΕ-Καυκάσου, οι οποίες προκαλούν και το ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Στη διάρκεια της συζήτησης εθίγη και το θέμα των σχέσεων του ΝΑΤΟ με την Ευρωπαϊκή Δύναμη Ταχείας Ανάπτυξης για την οποία ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν συζητήθηκαν λεπτομέρειες αλλά ετέθη γενικότερα η ανάγκη να υπάρξει λύση.

    Και το Κυπριακό αποτελέσε θέμα και ο αρχηγός της ελληνικής διπλωματίας τόνισε ότι ενημέρωσε το συνομιλητή του για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον Κύπριο πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη στην Αθήνα και εξήγησε τη σημασία που θα έχει η επίλυση του Κυπριακού για την περαιτέρω ομαλοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

    Τέλος, εξετάστηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ο κ. Χάντλεϊ ζήτησε να μάθει το πως βλέπει η ελληνική πλευρά τις σχέσεις του αραβικού κόσμου με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη Δύση γενικότερα.

    Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας με τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ, τον αναπληρωτή υπουργό Πολ Γούλφοβιτς στο Πεντάγωνο ενώ θα δει επίσης τον ειδικό συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τομ Ουέστον και τον Ελληνοαμερικανό γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη.

    [02] Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΣΡ

    23/5/2002 10:08:00 μμ

    Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο αναπληρωτής πρόεδρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, Σπύρος Φλογαϊτης. O πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν τα ονόματα που θα απαρτίζουν το νέο συμβούλιο και μέχρι τότε θα ασκούν τα καθήκοντά τους τα υπάρχοντα μέλη. Επίσης, ανέφερε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με τα κόμματα ώστε να υπάρξει ομοφωνία, ενώ η τοποθέτηση των προσώπων θα γίνει με κοινωνικά και όχι με πολιτικά κριτήρια. Αύριο αναμένεται να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το ζήτημα της αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών.

    [03] Παραδόθηκε ο Κώστας Δρόλιας

    23/5/2002 11:14:00 μμ

    Ο Κώστας Δρόλιας που πυροβόλησε το γείτονά του Κώστα Τζόγα το πρωί και εξαφανίστηκε με το ΙΧ αυτοκίνητό του παραδόθηκε στις 8 το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα της Πεντέλης. Αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [04] Ισπανία: Έκρηξη βόμβας σε χώρο στάθμευσης

    23/5/2002 11:16:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Εξερράγη βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο στο χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων στο πανεπιστήμιο της Παμπλόνα, στη βόρεια Ισπανία, μια επίθεση που όπως ανακοίνωσαν οι αρχές φέρει όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για θύμάτα , αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού ραδιοσταθμού ένα άτομο έχει τραυματισθεί σοβαρά.

    [05] Στην Ευρώπη ο Μπους

    23/5/2002 8:06:00 μμ

    Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, αντιαμερικανικές διαδηλώσεις, αιματηρά επεισόδια και μαζικές συλλήψεις γνώρισε η γερμανική πρωτεύουσα κατά την 20ωρη παραμονή του αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους. Συγκρατημένη ήταν και η υποδοχή που επιφύλαξε στον Αρχηγό τού Λευκού Οίκου η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Γερμανίας.

    Στη Μόσχα, πάντως, δεύτερο σταθμό της εξαήμερης περιοδείας του, που στόχο έχει τη συσπείρωση στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, φτάνει απόψε μέσα σε ένα κλίμα πολύ πιο θερμό, όπως προμηνύουν οι δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν.

    [06] Συνάντηση Ρέππα-ΟΤΟΕ-ΕΕΤ

    23/5/2002 11:08:00 μμ

    Aκαρπη απέβη, η συνάντηση του Yπουργού Εργασίας Δημήτρη Ρέππα με τους εκπροσώπους της ΟΤΟΕ και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ με θέμα το καθεστώς ασφάλισης των τραπεζοϋπαλλήλων. Ο Υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στην οργανωτική διάρθρωση του νέου μοντέλου κοινωνικής ασφάλισης με τη συμμετοχή και των ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων.

    Ο Υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας σημείωσε ότι υπάρχει συμφωνία για την ένταξη των τραπεζοϋπαλλήλων στο Ενιαίο Ταμείο Μισθωτών και παραμένει ανοιχτό το θέμα της επικουρικής σύνταξης που καταβάλλεται σήμερα από τα ειδικά ταμεία και έχει συμπληρωματικό ρόλο.

    Η συζήτηση, σύμφωνα με τον κ.Ρέππα θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα με νέα συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας που έχει όπως είπε, τον κύριο λόγο καθώς το οικονομικό σκέλος του καθεστώτος ασφάλισης των τραπεζοϋπαλλήλων αφορά τεράστια ποσά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η αντιπροσωπεία των τραπεζών προσήλθε στη συνάντηση χωρίς συγκεκριμένη πρόταση σχετικά με το πάγιο αίτημα της ΟΤΟΕ για σύσταση του Ενιαίου Ταμείου Τραπεζοϋπαλλήλων.

    [07] Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ''Αφιέρωμα στη Μουσική''

    Aννα Κούρτη 23/5/2002 10:04:00 μμ

    Την Κυριακή 26 Μαΐου 2002 στις 10.00-18.00 το Παιδικό Μουσείο (Δήμος Αθηναίων-Ελληνικό Παιδικό Μουσείο), γεμίζει μουσική και προσκαλεί τα παιδιά με τις οικογένειες τους να συμμετέχουν σε ένα ολοήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το "Αφιέρωμα στη Μουσική". Το αφιέρωμα υποστηρίζεται από το "Οίκαδε" της Τράπεζας Κύπρου, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται στα παιδιά του Απόδημου Ελληνισμού.

    Το "Αφιέρωμα στη Μουσική" είναι ένα σπονδυλωτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει πολλαπλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που διεξάγονται ταυτόχρονα η διαδοχικά στα εκθέματα του Παιδικού Μουσείου.

    Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο Αφιέρωμα θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν και να πειραματιστούν με τους ήχους:

    Να γνωρίσουν μουσικά όργανα μουσικούς και τραγουδοποιούς Να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν μέσα από μουσικά κομμάτια Να ερμηνεύσουν τον κόσμο μέσα από τη μουσική

    Κατασκευές, παιχνίδια με τους ήχους, μελοποίηση ιστοριών, δραματοποίηση μουσικών κομματιών, παλιά και νέα τραγούδια, μουσική για γίγαντες και νάνους, μουσική με σχήματα και πολλές εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους.

    Η συμμετοχή για κάθε παιδί είναι 7.35 ευρώ για όλη την ημέρα.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 010 33 12 995-7, για περισσότερες πληροφορίες.

    Η μελέτη των δραστηριοτήτων έγινε από διεπιστημονική ομάδα παιδαγωγών και μουσικών, συνεργατών του τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 23 May 2002 - 20:54:50 UTC