Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά
  • [02] Στο εξωτερικό για νοσηλεία ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
  • [03] Εγραψε ιστορία με τον έκτο τίτλο ο ''Θρύλος''
  • [04] Βανδαλισμοί των οπαδών του Θρύλου στο ''Βενιζέλος''
  • [05] Σήκωσε το Κύπελλο UEFA η Φέγιενορντ

    [01] Συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά

    8/5/2002 8:01:00 μμ

    Οι εξελίξεις στο παλαιστινιακό και το κυπριακό ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου με τον αρχηγό της Πολιτικής Ανοιξης. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του ανέφερε ότι είχαν μιά "πολιτισμένη πολιτική κουβέντα". Στο ερώτημα αν διαπιστώθηκαν συμπτώσεις απόψεων είπε ότι "όταν έχεις μια φιλική πολιτική κουβέντα, από κει και πέρα δεν είναι σωστό να βγεις έξω και να πεις αν είχες συμπτώσεις, που διαφέρεις, που διαφοροποιείσαι".

    Σε ερώτηση για τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ, ο αρχηγός της Πολιτικής Ανοιξης είπε ότι πρόκειται για μια δυσάρεστη εξέλιξη, αλλά "από την άλλη πλευρά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουν οι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες. Ηδη πιστεύω ότι τα πράγματα δείχνουν ότι μπορεί να πάνε καλυτερα", κατέληξε.

    [02] Στο εξωτερικό για νοσηλεία ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

    8/5/2002 7:58:00 μμ

    Σε ιατρικό κέντρο του εξωτερικού θα μεταφερθεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για νοσηλεία, ενώ ο τόπος και ο χρόνος της μεταφοράς του Μακαριωτάτου θα ανακοινωθούν αργότερα. Την απόφαση πήρε ιατρικό συμβούλιο σε απογευματινή, μαραθώνια συνεδρία του. Ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνεδρία, αναφέρει ότι η μεταφορά του Αρχιεπισκόπου στο εξωτερικο αποφασίστηκε για καλύτερη αντιμετώπιση πιθανών επιπλοκών που μπορεί να προκύψουν λόγω της παρατεταμένης νοσηλείας και της ηλικίας του Μακαριωτάτου.

    [03] Εγραψε ιστορία με τον έκτο τίτλο ο ''Θρύλος''

    8/5/2002 11:47:00 μμ

    O Oλυμπιακός, πανηγυρίζει σήμερα την κατάκτηση ενός από τους σημαντικότερους τίτλους της ιστορίας του. Με το εντυπωσιακό 5-1 επί του Αρη στο γήπεδο Χαριλάου, στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Πάντως, η ΑΕΚ, (εντυπωσιακή στο 6-2 επί του ΠΑΟΚ) εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ θα αγωνισθούν ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η Ξάνθη και ο Ηρακλής. Με τρελούς πανηγυρισμούς στον Πειραιά γιόρτασαν οι οπαδοί του Θρύλου, δεν έλειψαν όμως και τα θλιβερά επεισόδια, όπως αυτά στο αεροδρόμιο "Βενιζέλος".

    Θρίλερ στην ουρά

    Ο Ηρακλής ισοφάρισε (1-1) στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων τον Πανιώνιο και "άρπαξε" την έκτη θέση από τους Νεοσμυρνιώτες.

    Φινάλε-θρίλερ είχαμε και σε ό,τι αφορά στη μάχη για παραμονή. Ο Εθνικός Αστέρας είναι η μοναδική ομάδα που υποβιβάζεται καθώς έχασε με 2-1 από τον Παναθηναϊκό στην Καισαριανή, ενώ την ίδια ώρα η Παναχαϊκή επικρατούσε 2-0 του Ιωνικού στη Νεάπολη και εξασφάλιζε κυριολεκτικά τη δωδεκάτη ώρα, την παραμονή της στα "σαλόνια" του ελληνικού ποδοσφαίρου.

    Αποτελέσματα-Βαθμολογία-Σκορερ

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής:

    Ηρακλής-Πανιώνιος 1-1 Εθν.Αστέρας-Παναθηναϊκός 1-2 Αρης-Ολυμπιακός 1-5 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 6-2 Αιγάλεω-Ακράτητος 2-1 Ιωνικός-Παναχαϊκή 0-2 Ξάνθη-ΟΦΗ 2-1

    ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Ολυμπιακός 58, 2. ΑΕΚ 58, 3. Παναθηναϊκός 55, 4. ΠΑΟΚ 48, 5. Ξάνθη 42, 6. Ηρακλής 36, 7. Πανιώνιος 35, 8. ΟΦΗ 33, 9. Αρης 29, 10. Αιγάλεω 26, 11. Ακράτητος 23, 12. Ιωνικός 22, 13. Παναχαϊκή 18, 14. Εθνικός Αστέρας 17.

    Τα τρία τέρματα που σημείωσε στο γήπεδο Χαριλάου ο Αλέκος Αλεξανδρής, τον έφεραν για ακόμη μία φορά στην κορυφή των σκόρερ. Ο έμπειρος επιθετικός του Ολυμπιακού, έφτασε τα 19 γκολ και άφησε στην δεύτερη και την τρίτη θέση τον Ντέμη Νικολαϊδη και τον Βασίλη Τσάρτα, που επίσης σκόραραν στην νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ.

    [04] Βανδαλισμοί των οπαδών του Θρύλου στο ''Βενιζέλος''

    8/5/2002 11:20:00 μμ

    Σοβαρά επεισόδια διαδραματίστηκαν απόψε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς χιλιάδες οπαδοί του πρωταθλητή πλέον Ολυμπιακού, που έσπευσαν στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν την ομάδα τους, από τη Θεσσαλονίκη, προέβησαν σε απίστευτους βανδαλισμούς, ρίψεις φωτοβολίδων, καπνογόνων, ξύλων αλλά και πετρών εναντίον των αστυνομικών, που βρίσκονται στο χώρο αλλά και εναντίον των δημοσιογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων.

    Περίπου οκτώ χιλιάδες νεαροί στην προσπάθεια τους να υποδεχτούν τους παίκτες στην πίστα του αεροδρομίου, κάτι που απαγορεύεται ρητά, έσπασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και μετέτρεψαν το διεθνές αεροδρόμιο σε πεδίο μάχης.

    [05] Σήκωσε το Κύπελλο UEFA η Φέγιενορντ

    Πηγή: ΑΠΕ 8/5/2002 11:39:00 μμ

    Το Ρότερνταμ φόρεσε τα γιορτινά του, για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ από τη Φέγενορντ. Λες κι ήταν γραφτό, τη χρονιά που η UEFA επέλεξε το "Ντε Κάιπ" του Ρότερνταμ, η διάσημη "Sportclub" της πόλης επανέλαβε τον άθλο του 1974 και στον τελικό της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης, νίκησε με 3-2 την Ντόρτμουντ. Δύο γκολ πέτυχε για τους νικητές ο Πιερ Φαν Χόιντονκ (32΄-πέναλτι, 40΄ με απευθείας φάουλ) και ένα ο Γιον-Νταλ Τόμασον (50΄), ενώ για τους Γερμανούς που αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 32΄ λόγω της αποβολής του Γιούργκεν Κόλερ, σκόραραν οι Αμορόσο (47΄-πέναλτι) και Γιαν Κόλερ (57΄).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 8 May 2002 - 20:54:52 UTC