Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Παπανδρέου για τον ευρωστρατό
  • [02] Εγκαίνια νέων Διοικητικών Δικαστηρίων
  • [03] Συνέδριο του ΝΑΤΟ στην Αθήνα
  • [04] Ενημέρωση για τις αλλαγές στις εκλογές
  • [05] Αναρμοστη συμπεριφορά Λιμενικών
  • [06] Διπλωματικές επαφές εν μέσω επιθέσεων
  • [07] Παραιτήθηκε η ολλανδική κυβέρνηση
  • [08] Επιδοτήσεις απασχόλησης ευπαθών ατόμων
  • [09] Η Πάτρα υποδέχεται το Ευρωπαϊκό Γυμναστικής
  • [10] Ντόπες Σωκράτη ενόψει ντέρμπι
  • [11] Απουσία διεθνών οι προπονήσεις της ΑΕΚ
  • [12] Αυρίο το φιλικό της Εθνικής Ανδρών με Τσεχία
  • [13] Ανοιξε τις πύλες του το μουσείο του ΠΑΟ
  • [14] Θετικός σε ντόπινγκ-κοντρόλ ο Γιαννούλης
  • [15] Ο Αρης χωρίς Χαριστέα με Ηρακλή
  • [16] Με προβλήματα η προετοιμασία του Πανιώνιου
  • [17] Αισιοδοξία Μπλάτερ για επανεκλογή στη FIFA
  • [18] Γυρίζει ο Νεμπεγλέρας στον Ηρακλή
  • [19] Χωρίς Ευθυμίαδη η κλήρωση για το ντέρμπι
  • [20] Νίκη της Εθνικής Ελπίδων στη Δανία
  • [21] Με απουσίες η προπόνηση του Ακράτητου
  • [22] Αυτή τη βίλα ποιος θα την πάρει;

    [01] Επαφές Παπανδρέου για τον ευρωστρατό

    16/4/2002 9:07:00 μμ

    Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στο Λουξεμβούργο, στο περιθώριο του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με τον προεδρεύοντα Ισπανό ομόλογό του Τζουσέπ Πικέ και τον εκπρόσωπο για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Αμυνα Χαβιέ Σολάνα, σχετικά με την εκκρεμότητα του θέματος του ''ευρωστρατού''.

    Παπανδρέου: '' Η διάσταση απόψεων για το θέμα παραμένει''

    Η άρνηση της Αθήνας να αποδεχθεί το αμερικανοβρετανικό κείμενο που υπογράφηκε στην Αγκυρα, θεσμοθετώντας την παρέμβαση της Τουρκίας στις επιχειρήσεις διαχείρισης κρίσεως της ΕΕ, όταν χρησιμοποιούνται οι υποδομές του ΝΑΤΟ, έχει προκαλέσει εμπλοκή στις σχέσεις των δύο οργανισμών που επείγονται για τη διευθέτηση του προβλήματος.

    Οπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου η διάσταση απόψεων για το θέμα παραμένει, η Ελλάδα εμμένει στις θέσεις της και το ζήτημα θα ξανασυζητηθεί αύριο σε νέα συνάντησή του με τον κ. Σολάνα και το γραμματέα του ΝΑΤΟ λόρδο Ρόμπερτσον στην Αθήνα.

    Μεθαύριο Πέμπτη, οι κύριοι Σολάνα και Ρόμπερτσον θα συναντηθούν στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    [02] Εγκαίνια νέων Διοικητικών Δικαστηρίων

    16/4/2002 8:43:00 μμ

    Τα εγκαίνια των νέων Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας, στους Αμπελοκήπους, πραγματοποιούνται αύριο από τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη. Τόσο η Ενωση Διοικητικών Δικαστών όσο και η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη δραστηριοποίηση των αρμοδίων εκπροσώπων της πολιτείας για την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου, ενώ παράλληλα ζητούν και την εξεύρεση κατάλληλων χώρων για την ευπρεπή στέγαση και των λοιπών δικαστηρίων των άλλων κλάδων της Δικαιοσύνης.

    [03] Συνέδριο του ΝΑΤΟ στην Αθήνα

    16/4/2002 8:29:00 μμ

    Σημαντικό συνέδριο για τη συνεργασία, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διοργανώνει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας την Πέμπτη, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50 χρόνων από την ίδρυση του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της χώρας μας, τόσο για την προώθηση της διαδικασίας διεύρυνσης της Συμμαχίας,όσο και για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στην περιοχή.

    Παράλληλα, μέσα από το συνέδριο επιδιώκεται από την ελληνική πλευρά η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και γενικότερα των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στις συμμετέχουσες χώρες.

    Στο συνέδριο έχουν κληθεί να μετάσχουν ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Λόρδος Ρόμπερτσον, ο αρμόδιος για την αμυντική και εξωτερική πολιτική της ΕΕ Χαβιέ Σολάνα, καθώς και οι υπουργοί Αμυνας της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Ρουμανίας, της ΠΓΔΜ, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Κροατίας και της Σερβίας.

    Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξουν επαφές σε διμερές επίπεδο, ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί τετραμερής συνάντηση των υπουργών Αμυνας της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, δεδομένου ότι οι δυο τελευταίες χώρες βρίσκονται σε προτεραιότητα για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ στο προσεχές διάστημα.

    [04] Ενημέρωση για τις αλλαγές στις εκλογές

    16/4/2002 8:00:00 μμ

    Ενημερωτική εκστρατεία με σύνθημα ''μάθε που ψηφίζεις'' ξεκινά από αύριο το υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών.Το υπουργείο καλεί όλους τους Ελληνες πολίτες να απευθυνθούν στους δήμους στους οποίους είναι εγγεγραμμένοι για να διαπιστώσουν ότι έχουν κατοχυρωθεί τα στοιχεία τους στους εκλογικούς καταλόγους. Επίσης, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον αριθμό 1464 για περισσότερες πληροφορίες.

    Τι ισχύει με τη νέα εκλογική νομοθεσία

    Σύμφωνα με τη νέα εκλογική νομοθεσία:

    1) Kαταργείται πλέον το εκλογικό βιβλιάριο και θα ψηφίζουμε με την αστυνομική μας ταυτότητα ή κάποιο άλλο αποδεικτικό έγγραφο.

    2) Ολοι οι πολίτες ψηφίζουν στο δήμο που έχουν την οικογενειακή τους μερίδα.

    3) Καταργούνται οι ενορίες και κάθε δήμος χωρίζεται σε εκλογικά διαμερίσματα.

    4) Οι εγγραφές των νέων ψηφοφόρων γίνονται πλέον αυτόματα με βάση τα δημοτολόγια.

    Εξάλλου, το υπουργείο απέστειλε επιστολή σε όλους τους δημάρχους με την οποία τους καλεί να συγκροτήσουν άμεσα διακομματική επιτροπή σε κάθε δήμο για τον έλεγχο των εκλογικών καταλόγων.

    Υπενθυμίζεται πως η τελευταία προθεσμία για την όποια αλλαγή από μέρους των πολιτών είναι η 30η Ιουνίου 2002. Αμέσως μετά διαμορφώνονται οι τελικοί κατάλογοι οι οποίοι θα δοθούν στα κόμματα στο τέλος του Ιουνίου του 2002.

    [05] Αναρμοστη συμπεριφορά Λιμενικών

    16/4/2002 8:49:00 μμ

    Δύο Λιμενικοί αναστάτωσαν το Μπραχάμι, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, πυροβολώντας άσκοπα στον αέρα, ενώ επέστρεφαν μεθυσμένοι από βαφτίσια. Το περιστατικό συνέβη στην οδό Θεομήτορος, όπου οι δύο λιμενικοί είχαν κλείσει το δρόμο με το αυτοκίνητό τους και όταν ένας οδηγός λεωφορείου και οδηγοί άλλων αυτοκινήτων τους φώναξαν να προχωρήσουν, πυροβόλησαν στον αέρα και απομακρύνθηκαν. Λίγο αργότερα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Αλίμου, όπου κρατούνται για να οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

    [06] Διπλωματικές επαφές εν μέσω επιθέσεων

    16/4/2002 11:04:00 μμ

    Την ώρα που χωρίς απτά αποτελέσματα ολοκληρώνεται αύριο η διπλωματική αποστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στη Μέση Ανατολή, στο Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ πραγματοποιήθηκε νέα επίθεση και ανταλλαγή πυροβολισμών, μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών. Από την επίθεση των Ισραηλινών άρπαξε φωτιά ένα τμήμα του ναού, που ανήκει στο Πατριαρχείο.

    Ικανοποίηση Αμερικανών από τις επαφές Πάουελ

    Ο Κόλιν Πάουελ συναντήθηκε σήμερα για τρίτη φορά με τον Αριέλ Σαρόν ενώ αύριο θα συναντηθεί εκ νέου με τον Γιάσερ Αραφάτ. Στη συνέχεια ο κ. Πάουελ θα αναχωρήσει για Κάιρο, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην περιοχή προκειμένου να ενημερώσει την αιγυπτιακή κυβέρνηση για τις επαφές του με την ισραηλινή και την παλαιστινιακή πλευρά.

    Το αποτέλεσμα της νέας συνάντησης του Κόλιν Πάουελ με τον Γιάσερ Αραφάτ, είναι αυτό που θα κρίνει και την στάση του Ισραήλ. Οπως δήλωσε σήμερα από την Ιερουσαλήμ ο ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος Ντάνι Αγιαλόν, ο οποίος είναι διπλωματικός σύμβουλος του ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, το Ισραήλ είναι ''έτοιμο να υπογράψει μιαν εκεχειρία με την Παλαιστινιακή Αρχή, αν αυτή δεσμευτεί να σεβαστεί τις συστάσεις του Αμερικανού στρατηγού Αντονι Ζίνι''.

    Για αποτυχία της διαμεσολάβησης Πάουελ, κάνει λόγο ο δεύτερος στην ιεραρχία της PLO, Αμπού Μάζεν, αφού δεν κατέληξε ''σε κανένα αποτέλεσμα'' και δεν οδήγησε στην αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τη Δυτική Οχθη.

    Ο Λευκός Οίκος πάντως, σύμφωνα με ανακοινωσή του, φάνηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη της αποστολής του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος Τζορτζ Μπούς εμπλέκεται το ίδιο ενεργά στην αναζήτηση της ειρήνης στην περιοχή.

    Ο Τζορτζ Μπους, πρόκειται εξάλλου να συναντηθεί στις 25 Απριλίου με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα. Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν την παρούσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ειδικότερα δε τη σαουδαραβική πρόταση για την ειρήνευση στην περιοχή καθώς και τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ.

    Απειλές Χαμάς για δολοφονία Σαρόν

    Την ίδια ώρα, το στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς, απειλεί να δολοφονήσει τον Αριελ Σαρόν και τους επικεφαλής του ισραηλινού στρατού σε αντίποινα για τη σύλληψη του ηγέτη της Φατάχ Μαρουάν Μπαργκούτι.

    Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, τα ισραηλινά στρατεύματα απαγόρευσαν την κυκλοφορία στον ανατολικό τομέα της Ιερουσαλήμ ενώ αποχώρησαν από την Τουλκαρεμ αφού συνέλαβαν 3 Παλαιστινίους και τραυμάτισαν 10.

    Ο ισραηλινός στρατός σε μια προσπάθεια απόκρουσης των κατηγοριών για σφαγή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενιν έκαναν λόγο για ''περίπου 50 παλαιστίνιους'', που σκοτώθηκαν στη διάρκεια μαχών.

    [07] Παραιτήθηκε η ολλανδική κυβέρνηση

    16/4/2002 7:41:00 μμ

    Ο Βιμ Κοκ κατά την απο-

    χώρησή του από τα

    Ανάκτορα

    Ενα πολιτικό σκάνδαλο ανάγκασε την κυβέρνηση της Ολλανδίας να παραιτηθεί. Η κυβέρνηση του Βιμ Κοκ παραιτήθηκε μετά από έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο συζητήθηκε η κρίση που ξέσπασε μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης για τη σφαγή περίπου 8.000 Βόσνιων μουσουλμάνων της Σρεμπρένιτσα από Σέρβους εθνικιστές το 1995. Στην έκθεση επιρρίπτονται ευθύνες στην τότε ολλανδική κυβέρνηση.

    Ωστόσο, απόψε η βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη ζήτησε να παραμείνει ως υπηρεσιακή κυβέρνηση μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του επόμενου μήνα. Η παραίτηση του δημοφιλούς πρωθυπουργού Βιμ Κοκ πλήττει τη φήμη του από την επιτυχή καταπολέμηση της ανεργίας στη χώρα.

    Εξάλλου, θεωρούνταν ο διάδοχος του Ρομάνο Πρόντι στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Eνωσης.

    Στην επίσημη έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Ντοκουμέντων Πολέμου διαπιστώνονται σοβαρές ευθύνες των ολλανδικών ειρηνευτικών δυνάμεων που έλεγχαν την περιοχή αυτή της Βοσνίας και δεν απέτρεψαν τη σφαγή τουλάχιστον 8.000 Μουσουλμάνων.

    Συνυπεύθυνη η Ολλανδία, δηλώνει ο Βιμ Κοκ

    Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Βιμ Κοκ εκτίμησε λίγο μετά την παραίτηση της κυβέρνησής του ότι η Ολλανδία είναι συνυπεύθυνη για την κατάσταση που οδήγησε τελικώς στην πτώση της Σρεμπρένιτσα στα χέρια των Σέρβων, και στην μετέπειτα σφαγή πολλών χιλιάδων Μουσουλμάνων κατοίκων του θύλακα αυτου, το 1995.

    ''Κατέστη πλέον ορατή, μετά από την παραίτηση της κυβέρνησης, η πολιτική συνυπευθυνότητα της Ολλανδίας για την κατάσταση που οδήγησε στην σφαγή της Σρεμπρένιτσα'', δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Ολλανδίας μιλώντας στο κοινοβούλιο. Ωστόσο, επέμεινε ότι η Ολλανδία δεν είναι υπεύθυνη ''για τον φρικτό θάνατο χιλιάδων Μουσουλμάνων της Βοσνίας'' μετά την πτώση του θύλακα στα χέρια των Σέρβων τον Ιούλιο του 1995.

    Υπενθυμίζεται ότι η Σρεμπρένιτσα που είχε κηρυχθεί ''ζώνη ασφαλείας'' από τον ΟΗΕ είχε τεθεί επισήμως υπό την προστασία των Ολλανδών κυανοκράνων.

    [08] Επιδοτήσεις απασχόλησης ευπαθών ατόμων

    16/4/2002 8:34:00 μμ

    Προγράμματα για την απασχόληση και αυτοαπασχόληση 2.500 ατόμων που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς κατηγορίες του πληθυσμού, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας. Ειδικότερα, το 2002, αρχίζει η υλοποίηση του τετραετούς προγράμματος επιχορήγησης εργοδοτών με 22 ευρώ την ημέρα, για την πρόσληψη σε θέσεις πλήρους απασχόλησης για διάστημα 36 μηνών και με την υποχρέωση της διατήρησης της θέσης 12 μήνες, μετά τη λήξη της επιδότησης.

    Με 12 ευρώ την ημέρα για 36 μήνες, επιδοτούνται οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς κατηγορίες σε θέσεις μερικής απασχόλησης που πρέπει επίσης να διατηρηθούν ένα επιπλέον χρόνο, ενώ με 22 ευρώ την ημέρα θα επιδοτηθεί η απασχόληση σε εποχιακές θέσεις εργασίας για 4-9 μήνες.

    Σημειώνεται ότι το πρώτο τρίμηνο από την πρόσληψη θεωρείται περίοδος προσαρμογής κατά την οποία ο εργοδότης επιχορηγείται με 300 ευρώ προκειμένου να εκπαιδεύσει τους ανέργους.

    Παράλληλα, υλοποιείται πρόγραμμα αυτοαπασχόλησης και οι συμμετέχοντες θα επιδοτηθούν με ποσό που κυμαίνεται από 7.600 έως και 9.100 ευρώ, ενώ θα υλοποιηθεί και πρόγραμμα επιχορήγησης μέχρι και 2.400 ευρώ για την εργονομική διευθέτηση του χώρου εργασίας 50 Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που θα ενταχθούν στις παραπάνω δράσεις.

    [09] Η Πάτρα υποδέχεται το Ευρωπαϊκό Γυμναστικής

    16/4/2002 11:34:00 μμ

    Στην Πάτρα βρίσκονται οι αποστολές των 41 χωρών που θα εκπροσωπηθούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων. Το κορυφαίο ραντεβού της γυμναστικής για το 2002, ξεκινά την Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή, ενώ θα μεταδοθεί απο την τηλεόραση της ΝΕΤ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, επίσης, η τελετή έναρξης που θα γίνει αύριο (21:00) στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών με τη συμμετοχή του Θάνου Μικρούτσικου, της Ορχήστρας των Πατρών υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ και της ομάδας χορού ''Ηχος-Φως''.

    Στην Αχαϊκή πρωτεύουσα βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (UEG) Κλάους Λοτζ και αύριο θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο "Δημήτρης Τόφαλος", το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες.

    [10] Ντόπες Σωκράτη ενόψει ντέρμπι

    16/4/2002 10:55:00 μμ

    Ο Σωκράτης Κόκκαλης περιμένει με αγωνία το αποτέλεσμα του μεγάλου ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός πρόκειται τις επόμενες ημέρες να βρεθεί ξανά κοντά στους παίκτες για να τους εμψυχώσει ενόψει του σαββατιάτικου ντέρμπι, ενώ πέρα από ηθικά θέλει να ενισχύσει και "πρακτικά" την αγωνιστικότητα των παικτών του. Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν προτίθεται να δώσει πριμ-μαμούθ στους παίκτες για νίκες στα δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ, που θα χαρίσουν στον Ολυμπιακό το νταμπλ.

    Σύσκεψη για μέτρα ασφαλείας

    Στο μεταξύ, παροξυσμός επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων για τα "μαγικά χαρτάκια" του αγώνα του Σαββάτου. Αύριο αναμένεται να τεθούν σε κυκλοφορία τα περίπου 25.000 εισιτήρια, τα οποία και θα διατίθενται από τα γραφεία του Ολυμπιακού στην Πλατεία Αλεξάνδρας, αλλά και από τα γκισέ του Ολυμπιακού Σταδίου. Και όποιος προλάβει!

    Σήμερα το πρωί έγινε νέα σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι μεταξύ των εκπροσώπων του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής.

    Οι "ερυθρόλευκοι" εξέφρασαν το αίτημά τους να ναυλώσουν συρμούς του ΗΣΑΠ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους φιλάθλους τους από τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές, ενώ ο κύριος όγκος αυτών θα μεταβεί στο ΟΑΚΑ από τη Λεωφόρο Κηφισίας.

    Η ΑΕΚ ωστόσο δεν δείχνει διατεθειμένη να ναυλώσει συρμούς για τη μετάβαση των οπαδών της, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα, καθώς ενδέχεται να υπάρξει συνάντηση των οπαδών των δύο ομάδων.

    [11] Απουσία διεθνών οι προπονήσεις της ΑΕΚ

    16/4/2002 10:54:00 μμ

    Χωρίς τους Ντέμη Νικολαϊδη, Βασίλη Τσάρτα, Θοδωρή Ζαγοράκη και Βασίλη Λάκη, που βρίσκονται με την εθνική μας για το φιλικό με την Τσεχία, αλλά και τον Κάρλος Γκαμάρα, που θα ενισχύσει την Παραγουάη στο φιλικό με την Αγγλία, έγινε η σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ. Οι υπόλοιποι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά και έκαναν ασκήσεις με βάρη, με εξαίρεση τον Χρήστο Μαλαδένη που ξεκίνησε τροχάδην και θεωρείται απίθανο να προλάβει το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό.

    [12] Αυρίο το φιλικό της Εθνικής Ανδρών με Τσεχία

    16/4/2002 10:48:00 μμ

    Κατάμεστο αναμένεται να είναι αύριο το εθνικό στάδιο Ιωαννίνων, που θα φιλοξενήσει στις εννέα το βράδυ (ΕΤ-1) το φιλικό της εθνικής μας ομάδας με την Τσεχία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να αντιμετωπίσει μία ακόμη μεγάλη ''σχολή'' του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και η προσπάθεια του Οτο Ρεχάγκελ για την δημιουργία μίας αξιόμαχης ομάδας ενόψει του EURO 2004, περνά υποχρεωτικά μέσα από τα δυνατά φιλικά, κάτι που ευτυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, σημαίνει πως η εποχή με τα ''τεστ'' με υποδεέστερες ομάδες, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

    Εμπιστοσύνη Ρεχάγκελ στους παίκτες

    Ο Γερμανός εκλέκτορας, που αποδεικνύει σε κάθε στιγμή της παρουσίας τους στον πάγκο και όχι μόνο της εθνικής μας, πως είναι ένας ικανότατος επαγγελματίας, θα στερηθεί τις υπηρεσίες αρκετών πρωτοκλασσάτων παικτών, όμως αυτό δεν τον ανησυχεί καθόλου.

    Αν και δεν θα έχει στην διάθεση του, για διάφορους λόγους, τους Καραγκούνη, Μαχλά, Φύσσα και Χαριστέα, ο Ρεχάγκελ τονίζει διαρκώς την εμπιστοσύνη που έχει στους παίκτες του, επισημαίνοντας ότι στόχος του είναι η δημιουργία μίας ικανής ομάδας, που κυρίως θα έχει διάρκεια και θα διεκδικεί με αξιώσεις τους στόχους της.

    Οι Τσέχοι, από την πλευρά τους, κάθε άλλο σαν ''αγγαρεία'' αντιμετωπίζουν το φιλικό με την εθνική μας, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι βρίσκονται στην χώρα μας με αρκετούς παίκτες από την ''αφρόκρεμα'' του ποδοσφαίρου τους.

    Μεταξύ άλλων, παρόντες στο αυριανό παιχνίδι θα είναι ο Τόμας Ροζίτσκι, ο Πάβελ Νέντβεντ, ο Γιαν Κόλερ και ο Κάρελ Πομπόρσκι, που τα τελευταία χρόνια, έχουν δώσει ''δείγματα γραφής'' στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

    [13] Ανοιξε τις πύλες του το μουσείο του ΠΑΟ

    16/4/2002 10:46:00 μμ

    Το πρώτο μουσείο ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας είναι πλέον γεγονός. Ο λόγος για το μουσείο που δημιούργησε στις εγκαταστάσεις της Παιανίας ο Παναθηναϊκός με στόχο να κρατήσει ''ζωντανή'' την ιστορία του συλλόγου. Το μουσείο των ''πρασίνων'' άνοιξε σήμερα τις πύλες του μόνο για τους δημοσιογράφους, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και τα επίσημα εγκαίνιά του υπολογίζεται ότι θα γίνουν τον Σεπτέμβριο. Οπως δήλωσε ο Αγγελος Φιλιππίδης, ο Παναθηναϊκός συγκεντρώνει ακόμη υλικό και για το λόγο αυτό καλεί όποιον από τους φίλους της ομάδας και ιδιαίτερα τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, έχει στην κατοχή του αντικείμενα ιστορικής αξίας για τον σύλλογο, να τα προσφέρει στην ΠΑΕ για να πάρουν τη θέση τους στις προθήκες του μουσείου.

    94 χρόνια ιστορίας στις προθήκες του μουσείου

    Πάντως αυτή τη στιγμή στις προθήκες βρίσκονται τα τρόπαια που έχει κατακτήσει στα 94 χρόνια ιστορίας του ο σύλλογος, ενώ την αίθουσα κοσμούν φωτογραφίες από αγώνες της ομάδας, από ποδοσφαιριστές που τίμησαν με την προσφορά τους το "τριφύλλι", λάβαρα από τις διεθνείς αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού, μπάλες με τις υπογραφές παικτών που πέρασαν κατά καιρούς από την ομάδα, αποκόμματα από τα εισιτήρια των ευρωπαϊκών αγώνων της ομάδας, αποκόμματα από εφημερίδες με άρθρα σχετικά με την πορεία του Παναθηναϊκού και φανέλες ποδοσφαιριστών.

    Εξέχουσα θέση βέβαια έχουν τα αναμνηστικά της περιόδου 1970-71 όταν οι "πράσινοι" έφτασαν στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, αλλά και η στολή που φορούσε ο τότε τερματοφύλακας και νυν βοηθός προπονητή, Τάκης Οικονομόπουλος.

    Επίσημα εγκαίνια τον Σεπτέμβριο

    Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν τον προσεχή Σεπτέμβριο, αλλά μέχρι τότε μπορεί να το επισκέπτεται όποιος επιθυμεί, κυρίως όμως μαθητές.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αγγελος Φιλιππίδης τόνισε: "Επειδή όλες οι μεγάλες ομάδες σέβονται την ιστορία τους έτσι και ο Παναθηναϊκός πρέπει να εκθέσει την ιστορία του. Αυτή η προσπάθεια της δημιουργίας του μουσείου γίνεται περισσότερο για λόγους εκπαιδευτικούς, καθώς συχνά επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις της Παιανίας σχολεία και καλό θα είναι να γνωρίσουν την ιστορία της ομάδας. Προσδοκία μας είναι, όταν ανεγερθεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού να μεταφερθεί εκεί το μουσείο, όπως συμβαίνει σε όλα τα μεγάλα γήπεδα της Ευρώπης. Τα μουσεία όλων των μεγάλων ομάδων είναι εντυπωσιακά γιατί σέβονται την ιστορία τους".

    Ο Μπόατενγκ καλύτερος νέος παίκτης της Αφρικής για το 2001

    Εν τω μεταξύ, παρουσία φιλάθλων θα γίνει το Σάββατο το παιχνίδι Παναθηναϊκού-Ξάνθης στη Λεωφόρο για την 25η ημέρα της Α΄ Εθνικής. Οπως διευκρίνισε η ΕΠΑΕ, η ποινή δύο αγώνων κεκλεισμένων των θυρών που έχει επιβληθεί στο "τριφύλλι", θα αρχίσει να ισχύει από την εξ αναβολής αναμέτρηση με τον Ιωνικό, που θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη.

    Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε η "πράσινη" ΠΑΕ, όσοι φίλαθλοι είχαν προμηθευτεί εισιτήρια για τον αγώνα με τον Ιωνικό, μπορούν, είτε να τα ανταλλάξουν με εισιτήρια για το ματς με την Ξάνθη, είτε να τα επιστρέψουν (στη θύρα 11 του γηπέδου της Λεωφόρου) και να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

    Την ίδια ώρα, ο Ντέρεκ Μπόατενγκ, ο Γκανέζος μέσος του Παναθηναϊκού ανακηρύχθηκε από την Αφρικανική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (CAF) καλύτερος νέος παίκτης για το 2001.

    [14] Θετικός σε ντόπινγκ-κοντρόλ ο Γιαννούλης

    16/4/2002 8:46:00 μμ

    Σοκ στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Ο διεθνής σέντερ της ομάδας, Γιάννης Γιαννούλης, βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία, πιθανότατα "ναβρολόνη", μετά από έλεγχο ντόπινγκ-κοντρόλ, στον ημιτελικό αγώνα Κυπέλλου Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Η είδηση έφθασε στα γραφεία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μέσω επιστολής που έστειλε η ΕΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης).

    Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει και τη δεύτερη εξέταση δείγματος του αθλητή. Στην περίπτωση που ο έλεγχος πιστοποιήσει τη λήψη απαγορευμένη ουσίας, οι "πράσινοι" θα ζητήσουν από τις αρμόδιες αρχές να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.

    Να σημειωθεί ότι αν η ουσία είναι η "ναβρολόνη" τότε ο παίκτης κινδυνεύει με αποκλεισμό από δύο μήνες έως δύο χρόνια.

    [15] Ο Αρης χωρίς Χαριστέα με Ηρακλή

    16/4/2002 10:37:00 μμ

    Αν και από τον Αρη πέρασε μόνο προπονούμενος και για μικρό μάλιστα χρονικό διάστημα, εν τούτοις ο Γιώργος Κουτσουπιάς έχει απαιτήσεις 10 εκατομμυρίων δρχ. ή 29.347 ευρώ και για τον λόγο αυτό κατέθεσε σήμερα προσφυγή διεκδικώντας το παραπάνω ποσό. Στον αγωνιστικό τομέα o Αρης ετοιμάζεται για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ηρακλή και στο παιχνίδι αυτό δεν θα είναι ούτε και τώρα παρών ο Αγγελος Χαριστέας που δεν έχει ξεπεράσει την θλάση στους προσαγωγούς που τον ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.

    [16] Με προβλήματα η προετοιμασία του Πανιώνιου

    16/4/2002 10:32:00 μμ

    Στον ... αστερισμό των προβλημάτων βρίσκεται ο Πανιώνιος ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα, για την 25η ημέρα του πρωταθλήματος, που θα γίνει την Κυριακή, στη Νέα Σμύρνη. Ο Μάντζιος είναι τιμωρημένος, ενώ πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζουν τρεις παίκτες του "κορμού" της ομάδας, οι Μπελά, Βλτσεκ και Λάλικ. Πάντως, το πιθανότερο, σύμφωνα με την εκτίμηση του ιατρικού τιμ είναι, ότι θα μπορέσουν να παίξουν και οι τρεις. Οι "κυανέρυθροι" είχαν ρεπό σήμερα, ενώ από αύριο μπαίνουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για το παιχνίδι της Κυριακής.

    Νέος μέτοχος από αύριο;

    Στο μεταξύ, με αγωνία περιμένει ο κόσμος του Πανιωνίου τον ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για το "πακέτο των μετοχών" της ΠΑΕ, ο οποίος θα γίνει αύριο. Θα ανοιχτούν όλες οι προσφορές που έχουν κατατεθεί, μεταξύ των οποίων είναι αυτές του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ, Αχιλλέα Μπέου και του τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή. Δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρχει και κάποια προσφορά-έκπληξη...

    [17] Αισιοδοξία Μπλάτερ για επανεκλογή στη FIFA

    16/4/2002 10:29:00 μμ

    Παρά την έντονη κριτική που έχει δεχθεί τον τελευταίο καιρό ο Σεπ Μπλάτερ δήλωσε πεπεισμένος για την επανεκλογή του στην προεδρία της FIFA στις αρχαιρεσίες του επόμενου μήνα. Ο ισχυρός άνδρας της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας δήλωσε στην ελβετική εφημερίδα ''Tagesanzeiger'' ότι έχει λάβει την υποστήριξη περισσοτέρων των μισών εθνικών ομοσπονδιών που είναι μέλη της FIFA, αλλά παραδέχθηκε ότι αυτό έγνε πριν ανακοινώσει την κάθοδό του στις εκλογές και ο Καμερουνέζος Ισσα Χαγιάτου.

    Ο Μπλάτερ επεσήμανε ακόμη, ότι ο Χαγιάτου δεν πρόκειται να έχει, όπως διατείνεται, την υποστήριξη του συνόλου των αφρικανικών ομοσπονδιών, αφού αρκετοί παράγοντες της ''Μαύρης ηπείρου'' θα τον προτιμήσουν λόγω της υποστήριξης που παρείχε στην υποψηφιότητα της Νότιας Αφρικής η οποία διεκδίκησε, αλλά τελικά έχασε από τη Γερμανία, τη διοργάνωση του μουντιάλ 2006.

    ''Κορυφαίοι αφρικανοί ποδοσφαιρικοί παράγοντες με επισκέφθηκαν πρόσφατα και μου είπαν: δεν είναι καλό που έχουμε υποψήφιο έναν Αφρικανό. Του ζητήσαμε να μην θέσει υποψηφιότητα και του είπαμε ότι δεν θα τον υποστηρίξουμε. η υποψηφιότητά του διχάζει την Αφρική'', τόνισε ο πρόεδρος της FIFA

    [18] Γυρίζει ο Νεμπεγλέρας στον Ηρακλή

    16/4/2002 10:23:00 μμ

    Στον Ηρακλή, ατομικό πρόγραμμα προπόνησης ακολουθεί ο Κώστας Νεμπεγλέρας, ο οποίος, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα μπορέσει μέχρι την Κυριακή να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που αισθάνεται στο γόνατο και να δώσει έτσι το παρών του στο ντέρμπι με τον Αρη. Αντίθετα, ο Αλντίν Χατζί φαίνεται πως δύσκολα θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο παιχνίδι με τους 'κίτρινους", καθώς συνεχίζει να ταλαιπωρείται από θλάση στο δικέφαλο. Επίσης, καλύτερα αισθάνεται και ο Γιώργος Βακουφτσής, ο οποίος τις τελευταίες μέρες ταλαιπωρείται από ίωση.

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι επαφές των διοικούντων την ΠΑΕ με τους ανθρώπους του Μακεδονικού, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για τη χρησιμοποίηση για τα επόμενα δύο χρόνια του γηπέδου των "πρασίνων" στην Ν. Ευκαρπία από τον Ηρακλή για τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

    [19] Χωρίς Ευθυμίαδη η κλήρωση για το ντέρμπι

    16/4/2002 10:17:00 μμ

    Απίθανη θεωρείται η συμμετοχή του Μάκη Ευθυμιάδη (Συνδέσμου Δράμας), σύμφωνα με πηγές της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, στον ειδικό πίνακα από τον οποίο θα γίνει αύριο η κλήρωση για τον διαιτητή του καθοριστικού για την ''μάχη του τίτλου'' ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο, στο ΟΑΚΑ. Ετσι, εαν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, η ΚΕΔ στην συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει λίγη ώρα πριν από την αυριανή κλήρωση, στον ειδικό πίνακα για το ντέρμπι θα συμπεριλάβει τους Κύρο Βασσάρα (Θεσσαλονίκης), Γιώργο Μποροβήλο (Αρκαδίας), Θανάση Μπριάκο (Ηπείρου) και Γιώργο Τσαγκαράκη (Χανίων).

    [20] Νίκη της Εθνικής Ελπίδων στη Δανία

    16/4/2002 10:16:00 μμ

    Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων επικράτησε 3-2 του αντίστοιχου συγκροτήματος της Δανίας σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στην πόλη Οντένσε. Τα γκολ για την ομάδα του Ανδρέα Μιχαλόπουλου πέτυχαν οι Κυριαζής (41΄), Αγρίτης (58΄) και Λίνγκβιστ (αυτογκόλ, 82΄), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Σόρενσεν (30΄) και Κράουσε (45΄).

    [21] Με απουσίες η προπόνηση του Ακράτητου

    16/4/2002 10:35:00 μμ

    Χωρίς τους Χάβο και Κολλιάκο, που ταλαιπωρούνται από ίωση και τον Ραζανάουσκας που βρίσκεται στην εθνική Λιθουανίας για το φιλικό με την Γιουγκοσλαβία, έγινε η σημερινή προπόνηση του Ακράτητου. Ενόψει του αγώνα με τον Ιωνικό, ο Γιώργος Παράσχος, μπορεί να υπολογίζει στους Βελέντζα, Ποζαπαλίδη, Τζβετάνοφ, Δαμίγο και Κουτσοκώστα, οι οποίοι εξέτισαν την ποινή τους Το μοναδικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει ο Ελληνας τεχνικός, εκτός από τους ''γριπιασμένους'', είναι η απουσία του Μάκη Χάβου, που συμπλήρωσε έξι κίτρινες κάρτες και ουσιαστικά η περίοδος τελείωσε γι΄ αυτόν.

    [22] Αυτή τη βίλα ποιος θα την πάρει;

    16/4/2002 8:15:00 μμ

    Σε νομική διαμάχη με τον πρώην αγαπημένο της φαίνεται πώς έχει εμπλακεί η γνωστή τραγουδίστρια της ποπ, Μπρίτνεϊ Σπίαρς. Αιτία το ποιος θα κρατήσει μια βίλα 2,86 εκατομμυρίων δολαρίων στο Μπέβερλι Χιλς, την οποία είχαν αγοράσει μαζί πριν από ένα χρόνο.

    Μέχρι που μπορεί να φθάσουν;

    Η δημοφιλής τραγουδίστρια είναι αποφασισμένη να κρατήσει την πολυτελή βίλα, ωστόσο φίλοι πρώην αγαπημένου της, δηλώνουν ότι εκείνος την είχε επιλέξει και γι αυτό επιμένει να την κρατήσει.

    Κοινοί φίλοι του ζευγαριού εκφράζουν φόβους ότι η ρήξη θα προχωρήσει πολύ πέρα απο τη διεκδίκηση του σπιτιού.

    Προς το παρόν οι δικηγόροι τους έχουν αναλάβει να διευθετήσουν την υπόθεση.

    Όσο για το μήλος της έριδος;

    Μια έπαυλη με τέσσερα υπνοδωμάτια, πισίνα, ειδικά εξοπλισμένο χώρο λουτροθεραπείας, ξενώνα και γκαράζ για πέντε αυτοκίνητα!


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 16 April 2002 - 20:59:18 UTC