Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σημίτη-Παπανδρέου για Διαβαλκανική
  • [02] Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΣΡ
  • [03] Επίσκεψη Μαγκριώτη στις ΗΠΑ
  • [04] Συνάντηση Παπανδρέου-Σαμάρ
  • [05] Δρακόντειος τρομο-νόμος στην Ινδία
  • [06] Ευθυνες σε αστυνομικούς για το ντέρμπυ
  • [07] ΕΠΑΕ: Αύριο η απόφαση για το ντέρμπυ
  • [08] ΑΕΚ: Επισρέφει ο Κασάπης
  • [09] ΟΣΦΠ: Η επόμενη ημέρα
  • [10] ΠΑΟΚ: Επιστρέφουν με ΠΑΟ οι τραυματίες
  • [11] O Bill Clinton τώρα και σε....ιό
  • [12] Σχέδια για τεχνολογική αναβάθμιση της Ελλάδας

    [01] Συνάντηση Σημίτη-Παπανδρέου για Διαβαλκανική

    26/3/2002 10:28:00 μμ

    Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η Διαβαλκανική Συνάντηση Κορυφής που θα γίνει στα Τίρανα την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής ο πρωθυπουργός αναμένεται να καταθέσει την ελληνική πρόταση για τη θεσμοθέτηση της διαβαλκανικής συνεργασίας και την μετατροπή αυτής σε οργανισμό προκειμένου οι ίδιες οι βαλκανικές χώρες να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της περιοχής και να ενδυναμώσουν την πορεία των χωρών αυτών προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

    Ο κ. Παπανδρέου, μετά το τέλος της συνάντησης απαντώντας σε ερώτηση της ΝΕτ 105,8 για την ένταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο Τέτοβο, απάντησε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία σήμερα με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Σλόμπονταν Τσάσουλε, ο οποίος τον ενημέρωσε για την κατάσταση.

    Ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε επίσης ότι μας ανησυχεί κάθε αναζωπύρωση της έντασης στην περιοχή και όταν μάλιστα έχουν τεθεί οι όροι εξομάλυνσης της πολιτικής ζωής της γειτονικής χώρας.

    Τέλος, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη να συμβάλει στην εξομάλυνση της πολιτικής ζωής της ΠΓΔΜ

    [02] Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΣΡ

    Πηγή: NET 105,8 fm 26/3/2002 10:19:00 μμ

    Την παραίτησή του από το αξίωμα του προέδρου της Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου υπέβαλε ο Βασίλης Λαμπρίδης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη. Η επιστολή του κ. Λαμπρίδη δεν δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Βουλή, ενώ κύκλοι του προέδρου του κοινοβουλίου επεσήμαναν ότι η επιστολή θα πρέπει να διαβιβαστεί στο υπουργείο τύπου. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο κ. Λαμπρίδης παραιτήθηκε διότι θεωρεί ότι επλήγη το κύρος του οργάνου από τη συμπεριφορά μελών του ΕΣΡ που, όπως φέρεται να είπε, περιφέρονται στα ΜΜΕ προαναγγέλλοντας την ψήφο τους σε ένα όργανο στο οποίο γίνεται διάλογος και ανταλλάσσονται επιχειρήματα.

    Προσφυγή δικηγόρων στη δικαιοσύνη για αλλαγή ώρας των ''ΒΒ2 και ΒΑR'

    Νωρίτερα, με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έξι δικηγόροι ζητούν τη μετάθεση της ώρας προβολής των τηλεπαιχνιδιών Big Brother και Bar.

    Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η προβολή των δύο τηλεπαιχνιδιών είναι επικίνδυνη για τους ανήλικους επειδή καλλιεργούν ηδονοβλεπτική λογική και προβάλλουν ένα άνευ όρων κυνήγι του χρήματος. Επίσης επισημαίνουν τους κινδύνους για την ψυχική υγεία, την ομαλή ψυχική ανάπτυξη και την ορθή διαπαιδαγώγηση των ανήλικων τηλεθεατών.

    Υπέρ της απόφασης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, για μετάθεση της ώρας προβολής των δύο τηλεπαιχνιδιών Big Brother και Bar καθώς και αλλαγή της σήμανσης, τάχθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ο κ. Πρωτόπαπας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων σήμερα, τόνισε ότι έχουν παρέλθει τρεις ημέρες από την απόφαση και δεν έχει γίνει καμία κίνηση από τους υπεύθυνους των τηλεοπτικών σταθμών, τους οποίους κάλεσε να προχωρήσουν σε αυτορύθμιση προτού αποφασιστούν κυρωτικές διαδικασίες.

    Ο κ. Πρωτόπαπας δήλωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη το ΕΡΣ θα εξετάσει και πάλι το θέμα και, εάν αποφασίσει την επιβολή κυρώσεων, το υπουργείο θα τις υπογράψει.

    [03] Επίσκεψη Μαγκριώτη στις ΗΠΑ

    26/3/2002 8:41:00 μμ

    Η συνεργασία των ΗΠΑ με την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ενωση γενικότερα, στα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα και τον Καύκασο, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Μαγκριώτης με την βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ελίζαμπεθ Τζόουνς η οποία είναι αρμόδια για υποθέσεις που αφορούν την Ευρώπη και την περιοχή του Καυκάσου.

    Μετά τη συνάντηση ο κ. Μαγκριώτης τόνισε ότι εξετάσθηκαν θέματα όπως είναι η διασυνοριακή συνεργασία και η πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος που, όπως σημείωσε, αποτελούν προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση.

    Η Αμερικανίδα βοηθός υπουργός Εξωτερικών ενδεχομένως να επισκεφθεί την Αθήνα εντός του Απριλίου για να συζητήσει σε βάθος τα θέματα αυτά και γενικότερα τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας.

    Η επίσκεψη του κ. Μαγκριώτη στην Ουάσιγκτον ολοκληρώθηκε με γεύμα το οποίο παρέθεσε προς τιμήν του το "Αμερικανοελληνικό Ινστιτούτο" και επίσκεψή του στο "Κέντρο Δυτικής Πολιτικής".

    [04] Συνάντηση Παπανδρέου-Σαμάρ

    26/3/2002 7:51:00 μμ

    Η παροχή ελληνικής βοήθειας για την κοινωνική ανασυγκρότηση του Αφγανιστάν μέσα από προγράμματα χρηματοδότησης επαγγελματικής κατάρτισης γυναικών και προσφύγων καθώς και η επιστροφή 5.000 κοριτσιών στα σχολεία, εξετάστηκε σε συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με την αντιπρόεδρο της αφγανικής κυβέρνησης, Σίμα Σαμάρ. Η αφγανή αντιπρόεδρος ζήτησε να πιεστεί η ΕΕ ώστε να σταλούν περισσότερες πολυεθνικές δυνάμεις στη χώρα της.

    [05] Δρακόντειος τρομο-νόμος στην Ινδία

    26/3/2002 8:04:00 μμ

    Αμφιλεγόμενο νόμο κατά της τρομοκρατίας υιοθέτησαν σήμερα τα δύο σώματα του ινδικού κοινοβουλίου παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίες τον χαρακτηρίζουν δρακόντειο και εκφράζουν το φόβο ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά της μουσουλμανικής μειονότητας της χώρας.

    Το νομοσχέδιο για την πρόληψη της τρομοκρατίας, το οποίο είχε προτείνει η κυβέρνηση του Νέου Δελχί, υιοθετήθηκε με 425 ψήφους υπέρ έναντι 296 κατά σε κοινή σύνοδο των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου, η οποία αποτελεί μόλις την τρίτη που πραγματοποιείται από το 1947 όταν η Ινδία κέρδισε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία.

    Η ινδική κυβέρνηση ζήτησε την πραγματοποίηση κοινής συνόδου των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου από την Ανω Βουλή την περασμένη εβδομάδα. Ο κυβερνητικός συνασπισμός Μπαχαρατίγια Τζανάτα μειοψηφεί στην Ανω Βουλή, αλλά διαθέτει άνετη πλειοψηφία σε κοινή σύνοδο των δύο σωμάτων.

    Το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο είχε ανακοινωθεί έπειτα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, επιτρέπει την κράτηση υπόπτων για 30 ημέρες χωρίς να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστηρίου και θέτει νέους αυστηρούς κανονισμούς που επιτρέπουν ευρείες συλλήψεις και ανακρίσεις.

    Η αντιπολίτευση και οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν επικρίνει έντονα το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρενόχληση αθώων ανθρώπων και για την καταστολή της αντιπολίτευσης, όπως και της μουσουλμανικής μειονότητας της Ινδίας. Ωστόσο η κυβέρνηση υποστήριζε ότι η θέσπιση του νόμου αυτού ήταν αναγκαία για να επιτευχθεί "μια αποφασιστική νίκη κατά της τρομοκρατίας".

    [06] Ευθυνες σε αστυνομικούς για το ντέρμπυ

    Πηγή: NET 105,8 fm 26/3/2002 11:42:00 μμ

    Στην κατεύθυνση απόδοσης ευθυνών και σε αστυνομικά όργανα που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο, στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού κινείται η νέα εισαγγελική έρευνα, ενώ με αυστηρή γλώσσα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε τα έκτροπα. Hδη το μεσημέρι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί δεν συνελήφθησαν όλοι οι υπαίτιοι των βιαιοπραγιών κατά του διαιτητή εντός του ορίου του Αυτοφώρου.

    Δίωξη κατά φιλάθλου του Παναθηναϊκού

    Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ζητεί επίσης να ερευνηθεί εάν υπήρξε αμελής συμπεριφορά των αρμοδίων οργάνων για την τήρηση της τάξης στο γήπεδο.

    Παράλληλα ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του Νικολάου Σπανού, ιδιοκτήτη καφετέριας, για πρόκληση σωματικής βλάβης, παράνομη είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και βιαιοπραγία κατά του διαιτητή Μάκη Ευθυμιάδη.

    Καταδικάζει τα έκτροπα η πολιτική ηγεσία

    "Μαύρη σελίδα στο ποδόσφαιρο" χαρακτήρισε τα επεισόδια ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας.

    Ο υπουργός επέρριψε ευθύνες στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Αγγελο Φιλιππίδη υπογραμμίζοντας ότι οι Πρόεδροι των ΠΑΕ δεν είναι δυνατόν, είτε να πρωτοστατούν στα επεισόδια, είτε να δημιουργούν εμπρηστική ατμόσφαιρα, αλλά πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα.

    "Η πολιτεία απαιτεί από τα θεσμοθετημένα όργανα του ποδοσφαίρου να διευρευνήσουν σε βάθος την υπόθεση και να αποδώσουν ευθύνες παντού", δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννη Κουράκης.

    Ο κ. Κουράκης, τόνισε επίσης ότι ήδη επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Φίλιππο Πετσάλνικο για να αποδοθούν ευθύνες και από την Δικαιοσύνη.

    "Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η αυστηρή εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών χωρίς εκπτώσεις και κατά τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση", δήλωσε στην ΝΕΤ 105,8 ο Υφυπουργός Οικονομίας Γιώργος Φλωρίδης.

    Ο υπεύθυνος τομέα Δημοσίας Τάξης της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι η ελληνική αστυνομία δεν έχει δυστυχώς τη δυνατότητα να προστατεύσει ούτε τον ίδιο τον εαυτό της, ενώ ο κ.Σουφλιάς μίλησε για εικόνες που προσβάλουν το δημόσιο συμφέρον τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν το ποδόσφαιρο από άθλημα ψυχαγωγίας να αναστατώνει την κοινωνία και ζήτησε να ληφθούν μέτρα.

    Τα προχθεσινά επεισόδια θα απασχολήσουν πάντως και τη Βουλή, καθώς κατατέθηκαν σχετικές ερωτήσεις από βουλευτές.

    Σε ανακοίνωσή του, εν τω μεταξύ, ο Συνασπισμός επισημαίνει ότι η βία στα γήπεδα και η δράση των παρασκηνίων, εξουδετερώνουν κάθε κοινωνικό, παιδευτικό και πολιτισμικό ρόλο ενός μαζικού, λαϊκού αθλήματος, όπως το ποδόσφαιρο.

    "Θα συνεχίσουμε τα μέτρα και θα επιτελέσουμε στο ακέραιο το καθήκον μας", τόνισε ο Προεδρος της ΕΠΑΕ Θανάσης Κανελλόπουλος.

    Τέλος πλήρη στήριξη στον διαιτητή Ευθυμιάδη παρέχει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, που συνεδρίασε εκτάκτως. Η επιτροπή κάνει λόγο για ανθρώπινα λάθη του διαιτητή και για ελλιπή αστυνομικά μέτρα προστασίας του.

    [07] ΕΠΑΕ: Αύριο η απόφαση για το ντέρμπυ

    26/3/2002 10:52:00 μμ

    Αύριο αναμένεται να απαγγελθεί, από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ το κατηγορητήριο για τα θλιβερά επεισόδια στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Η Πειθαρχική Επιτροπή συνεδρίαζε επί πεντέμισι ώρες απόψε, αλλά δεν πρόλαβε να εξετάσει τα δεκάδες στοιχεία που υπάρχουν και έτσι πρόκειται να συνεχίσει αύριο το πρωί την συνεδρίασή της.

    Βαριά τιμωρία αναμένεται για τον ΠΑΟ

    Η Πειθαρχική Επιτροπή που είδε απόψε καρέ-καρέ το βίντεο με όλα τα επεισόδια του ντέρμπι προβληματίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, εάν θα καλέσει τον Παναθηναϊκό σε απολογία βάσει των παραγράφων 4 και 7 του άρθρου 30 του ΚΑΠ που προβλέπουν υποβιβασμό ή αποβολή από έναν έως τρεις μήνες, αντίστοιχα, από το πρωτάθλημα και από τις διεθνείς διοργανώσεις!

    Πάντως, πιθανότερο θεωρείται να τιμωρηθούν οι "πράσινοι" με "εξορία" από την Λεωφόρο για τέσσερις αγωνιστικές ημέρες. Οσον αφορά στον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αγγελο Φιλιππίδη, κινδυνεύει με έκπτωση από το αξίωμά του για μερικούς μήνες ή και εφ΄όρου ζωής!

    Στο μεταξύ, μετά το φύλλο αγώνα, "καίει" Παναθηναϊκό, Αγγελο Φιλιππίδη και Σέρτζιο Μαρκαριάν και η έκθεση του παρατηρητή του ντέρμπι Βαγγέλη Μπαλόκα. O παρατηρητής αναφέρει, ότι ο πρόεδρος της "πράσινης" ΠΑΕ εξύβρισε τον διαιτητή Μάκη Ευθυμιάδη και προσπάθησε να του επιτεθεί στη συνέχεια, ενώ ο προπονητής των "πρασίνων", τον έβρισε και "κουνούσε απειλητικά τα χέρια του".

    [08] ΑΕΚ: Επισρέφει ο Κασάπης

    26/3/2002 10:02:00 μμ

    Ευχάριστα νέα για τον Φερνάντο Σάντος επεφύλασσε η σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ, καθώς ο Μιχάλης Κασάπης γυμνάσθηκε κανονικά για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στον οπίσθιο μηριαίο. Αυτό σημαίνει ότι ο διεθνής αμυντικός τίθεται στην διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού, αντίθετα με τους Μιλέν Πετκοφ και Γιώργο Πάσιο, που και σήμερα ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Η σημερινή προπόνηση έγινε χωρίς τους διεθνείς Νικολαϊδη, Ζαγοράκη, Λάκη και Τσάρτα, που αύριο θα ενισχύσουν την εθνική στο φιλικό με το Βέλγιο, καθώς και τον Κάρλος Γκαμάρα, που βρίσκεται στο Λονδίνο για το σημερινό φιλικό με της Παραγουάης με την Νιγηρία.

    [09] ΟΣΦΠ: Η επόμενη ημέρα

    26/3/2002 9:57:00 μμ

    Το "τραυματικό" σοκ των επεισοδίων στη Λεωφόρο προσπαθεί να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός και να συγκεντρωθεί στον Κυριακάτικο αγώνα με τον ΟΦΗ. Ο Τάκης Λεμονής μιλώντας σήμερα στους παίκτες, επέστησε την προσοχή τους για το ματς με την κρητική ομάδα και τους ζήτησε να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα γι αυτό το ματς. "Από εδώ και πέρα δεν ασχολούμαστε με τον αγώνα της Κυριακής. Αυτό το ματς τελείωσε και το μόνο που κοιτάμε τώρα πια είναι ο αγώνας με τον ΟΦΗ, για τον οποίο πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα".

    Νοκ άουτ οι Ανατολάκης-Γεωργίου

    Στο μεταξύ "νοσοκομείο" θυμίζει ο Ολυμπιακός εν όψει της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ. Νοκ άουτ έχει τεθεί ο Γιώργος Ανατολάκης, που σε μια φάση του αγώνα με τον Παναθηναϊκό υπέστη κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του δεξιού του ποδιού. Υπολογίζεται ότι θα μείνει περίπου 15 ημέρες εκτός αγωνιστικής δράσης, οπότε δεν θα είναι στη διάθεση του προπονητή του για τα ματς με τον ΟΦΗ και τον Ακράτητο.

    Νοκ άουτ είναι και ο Αγγελος Γεωργίου, που υπέστη διαμπερές τραύμα από θλαστικό όργανο στο αριστερό του μάγουλο, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και του τοποθετήθηκαν εννέα ράμματα. Ο Αλέξης Αλεξανδρής, θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς με τον ΟΦΗ. Είναι βέβαια πολύ δύσκολο να είναι έτοιμος ο αρχηγός για το Κυριακάτικο ματς, ωστόσο είναι μεγάλη η επιθυμία του να επανέλθει στους αγωνιστικούς χώρους.

    Το ευχάριστο για τον Τάκη Λεμονή είναι ότι θα έχει στη διάθεσή του τον Ζε Ελίας και τον Ανδρέα Νινιάδη. Οι δύο ποδοσφαιριστές προπονούνται κανονικά τις τελευταίες ημέρες, καθώς έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπώρησαν και ειδικά ο Ζε Ελίας θέτει υποψηφιότητα να αγωνιστεί την Κυριακή.

    [10] ΠΑΟΚ: Επιστρέφουν με ΠΑΟ οι τραυματίες

    26/3/2002 9:12:00 μμ

    Τις δυνάμεις του για το ντέρμπι στην Τούμπα με τον Παναθηναϊκό μετράει ο ΠΑΟΚ. Το θετικό για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ότι για την αναμέτρηση με τους "πράσινους" δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών λόγω τιμωρίας ή τραυματισμού, ενώ σε σχέση με τον αγώνα της Καισαριανής θα έχει επιπλέον στη διάθεση του τους Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, Γιώτη Εγκωμίτη, Μάριαν Ζέμαν και Σλάτζαν Σπάσιτς. Και οι τέσσερις έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα τους και μπορούν να προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες τους στην ομάδα.

    Αυτό πάντως, που απασχολεί περισσότερο τον τεχνικό του ΠΑΟΚ είναι οι απουσίες αυτές τις μέρες από τις προπονήσεις των διεθνών παικτών της ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, οι Γεωργιάδης, Καφές, Κωνσταντινίδης και Κατσαμπής είναι με την Εθνική Ανδρών στην Πάτρα, ενώ ο Νάστος με την Εθνική Ελπίδων.

    Επιπλέον, ο Ουντέζε βρίσκεται στην Αγγλία για το σημερινό φιλικό της Εθνικής Νιγηρίας με την αντίστοιχη ομάδα της Παραγουάης. Ο Αφρικανός αμυντικός αναμένεται να επιστρέψει αύριο από το Λονδίνο.

    [11] O Bill Clinton τώρα και σε....ιό

    Δημήτρης Αλεξόπουλος 26/3/2002 11:35:00 μμ

    Ενας νέος ιός μεσαίας επικινδυνότητας με την ονομασία "Worm/MyLife.B" που παρουσιάζει μια σειρά από κινούμενα σχεδία του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Bill Clinton και διαδίδεται με γρήγορους ρυθμούς στο διαδίκτυο μέσω e-mail εντοπίστηκε τις τελευταίες ημέρες από τις εταιρίες ασφάλειας.

    Περισσότερο επικίνδυνος για τους οικιακούς χρήστες

    Ο ιός, εμφανίζεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με επικεφαλίδα " my life ohhhhhhhhhhhhh" και σε παραπέμπει σε μία σύνδεση που εμπεριέχει έναν screen-saver.

    Οταν ο ανυποψίαστος χρήστης ανοίγει τη σύνδεση, το σκουλήκι παρουσιάζει μια εικόνα του Bill Clinton και την ίδια στιγμή αντιγράφεται στο σύστημα έτσι ώστε να τρέχει κάθε φορά που ανοίγεται τον υπολογιστής σας.

    Ο ιός κωδικοποιείται με σκοπό να διαγράψει διάφορους τύπους αρχείων, χωρίς αυτό να είναι αντιληπτό από την πρώτη στιγμή, ενώ είναι πιο επικίνδυνος για τους οικιακούς χρήστες παρά για τις επιχειρήσεις και αυτό επειδή οι περισσότερες εταιρίες έχουν ήδη τα κατάλληλα φίλτρα και antivirus προγράμματα για να κρατούν έξω τέτοιες συνδέσεις.

    ΠΗΓΕΣ: CNN REUTERS

    [12] Σχέδια για τεχνολογική αναβάθμιση της Ελλάδας

    26/3/2002 8:53:00 μμ

    Σενάρια για το μέλλον της τεχνολογικής αλλαγής στην Ελλάδα, με χρονικό ορίζοντα το 2015, αποφάσισε να διερευνήσει το υπουργείο Ανάπτυξης, προσβλέποντας μεσοπρόθεσμα (με τη λήξη του έργου στο 2004) να αξιοποιήσει τις ιδέες που θα προκύψουν για τη βελτίωση της εθνικής πολιτικής έρευνας-τεχνολογίας-καινοτομίας. Στο πλαίσιο ακριβώς αυτό εντάσσεται η προώθηση από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του προγράμματος "Τεχνολογική Προοπτική Διερεύνηση" (Technology Foresight), το οποίο παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος.

    Το πρόγραμμα, που ανετέθη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και σε εταιρείες με επικεφαλής τη Logotech, σύμφωνα με τον κ. Τσοχατζόπουλο, δεν αποτελεί απλά ένα επιστημονικού, ερευνητικού και τεχνικού χαρακτήρα πρόγραμμα. Οπως είπε ο υπουργός, έχει μια ευρύτατη κοινωνική και πολιτική διάσταση και θα οδηγήσει, με συγκεκριμένες διαδικασίες που θα αναπτυχθούν, σε ένα σταθερό μακροχρόνιο διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς και παραγωγικούς (ΣΕΒ, συνδικάτα κλπ) και με τους πολίτες.

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής του αναδόχου καθηγητή Μανώλη Κούκιο, η Ελλάδα είναι η 33η χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο που επιχειρεί τέτοια τεχνολογική προοπτική διερεύνηση σε εθνικό επίπεδο. Μερικοί εταίροι μας στην ΕΕ, όπως ανέφερε, έχουν κάνει μέχρι και τρεις φορές το έργο αυτό και προχωρούν πλέον σε πιο σύνθετα εγχειρήματα.

    Σύμφωνα με τον κ.Κούκιο το έργο έχει τρεις μεγάλες φάσεις. Η πρώτη, η εξάμηνη, είναι ήδη υπό ολοκλήρωση και αφορά μια φάση οργανωτική. Ακολουθεί ένα 18μηνο εντατικής εργασίας σε παράλληλες ομάδες εργασίας, που καλύπτουν όλες τις πλευρές της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Επεται ένα εξάμηνο διάδοσης, διάχυσης και προετοιμασίας της "επόμενης μέρας".

    Το ύψος του προϋπολογισμού του προγράμματος είναι 1,4 εκατ. ευρώ και η διάρκειά του υπολογίζεται σε δυόμιση χρόνια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 26 March 2002 - 21:54:34 UTC