Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ναυάγιο πλοίου στην Σκύρο
  • [02] Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
  • [03] Πρωτόπαπας για συνεργασία με την αριστερά
  • [04] Εκλογές Δικηγορικών Συλλόγων
  • [05] Ανεστάλη η απεργία των ιατρών του ΙΚΑ
  • [06] Στη Λιθουανία ο κ. Παπανδρέου
  • [07] Ενταση στο λιμάνι της Σκύρου
  • [08] Στάση αναμονής από την ΟΛΜΕ
  • [09] Πιέσεις για το ευρώ στην Βρετανία
  • [10] Σε δίκη ισλαμιστής για την απαγωγή Περλ
  • [11] Διπλωματικές κινήσεις στη Μ. Ανατολή

    [01] Ναυάγιο πλοίου στην Σκύρο

    Πηγή: NET 105,8 fm 25/2/2002 10:25:00 πμ

    Σώα περισυνελέγησαν τα 8 από τα εννιά μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου "Φιλιππος Κ 2" που βυθίστηκε σήμερα το πρωί 11 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Σκύρου. Η Ελένη Καϊφά, γυναίκα του πλοιοκτήτη που επέβαινε στο πλοίο και περισυνελέγη από το Super Puma, εξέπνευσε λίγο αργότερα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Αγνοείται ο υποπλοίαρχος Γιώργος Δεληνικολάου και οι έρευνες για τη διάσωση του συνεχίζονται από αέρα και θάλασσα.

    Σώοι στη Σκύρο είναι οι Πέτρος Στεφάνου, πλοίαρχος, Χρήστος Φωτάκος, Α΄ μηχανικός, Μιλιτάδης Μαρίνος, Γ΄μηχανικός, Μανώλης Ζεϊμπέκης, λοστρόμος, Γιώργος Γκίκας, ναύτης, Γιώργος Σπανός,ναυτόπαις, Βλάσης Ναστάκης, μάγειρας και ο πλοιοκτήτης Μανώλης Καϊφάς.

    Το πλοίο που μετέφερε λίπασμα, εξέπεμψε σήμα κίνδυνου όταν πήρε επικίνδυνη κλίση λόγω μετατόπισης φορτίου.

    Είχε ξεκινήσει από την Καβάλα με προορισμό την Κρήτη.

    [02] Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

    25/2/2002 8:45:00 πμ

    Με εκατέρωθεν βολές μεταξύ στελεχών των δυο μεγάλων κομμάτων συνεχίστηκε η αντιπαράθεση που σημειώθηκε ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΝΔ οι οποίοι αλληλοκατηγορήθηκαν για στρατηγικές πολιτικής εκτροπής και για πανικό από επερχόμενη εκλογική ήττα στη διάρκεια των περιοδειών τους που έκαναν στην περιφέρεια. Η κυβέρνηση θα αποκαλύψει τη συμμαχία συμφερόντων και συντηρητικών δυνάμεων της δεξιάς δηλώνει ο υπουργός Τύπου, Χρήστος Πρωτόπαπας ,διατηρώντας τους υψηλούς τόνους στην αντιπαράθεση με τη ΝΔ.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρώσωπο τόνισε πως είναι φανερό ότι στο ΠΑΣΟΚ ενοχλούνται πια που ο Κώστας Καραμανλής έρχεται για να ενώσει τους Ελληνες και όχι για να διχάσει τον τόπο, όπως συστηματικά πράττει ο κ. Σημίτης.

    ''Ιστορικά αφελείς'' χαρακτήρισε, ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης , όσους οραματίζονται αποσταθεροποίηση και εξαναγκασμό του πρωθυπουργού σε πρόωρες εκλογές.

    Το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί κρίση , επειδή νιώθει πως χάνει τις εκλογές υποστήριξε η Ντόρα Μπακογιάννη.

    "Η διαπλοκή και η διαφθορά είναι οργανικό στοιχείο της πολιτικής ζωής του τόπου, γιατί ποτέ δεν εφαρμόστηκαν οι νόμοι από τις εκάστοτε κυβερνήσεις'', υπογράμμισε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για ''προεκλογικά παιχνίδια, χάριν εντυπώσεων''.

    Ο προεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας επέκρινε τα δυο κόμματα οτι χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τη διαπλοκή και τη διαφθορά για να αναρριχηθούν στην ηγεσία και τώρα παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο.

    [03] Πρωτόπαπας για συνεργασία με την αριστερά

    Πηγή: NET 105,8 fm 25/2/2002 11:16:00 πμ

    Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία με την Αριστερά, επανέλαβε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας. Η πρότασή μας είναι να συμμετέχουν πιο πολλά κόμματα στη διακυβέρνηση της χώρας, σε μια προγραμματική βάση, για να υπάρχει μια ισχυρή κυβέρνηση, διευκρίνισε ο κ. Πρωτόπαπας πρoσθέτοντας ότι η πρόταση απευθύνεται πρωτίστως στα κόμματα και οργανωμένες δυνάμεις της Αριστεράς, αλλά και σε πρόσωπα.

    Καμία αλλαγή στον εκλογικό νόμο προς το παρόν

    Σχετικά με τον εκλογικό νόμο, ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει το φθινόπωρο μετά τις δημοτικές εκλογές και θα πρέπει να δίνει τη δυνατότητα για συμμαχικές κυβερνήσεις.

    ''Δεν υπάρχει σχέδιο αλλαγής του εκλογικού νόμου και κάθε συζήτηση για το θέμα αυτό θα αρχίσει μετά τις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου'' δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης.

    Συζητήσεις για ευρύτερες συνεργασίες

    Εμπρακτες αποδείξεις από την κυβέρνηση για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ζήτησε μέσω της ΝΕΤο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Υπέρ της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, ακόμα και στους τρεις μεγάλους δήμους, τάχθηκε, μιλώντας στην ΝΕΤ 105,8, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

    Κοινή κάθοδο της κεντροδεξιάς στις εκλογές, ζητά ο Γιώργος Βουλγαράκης, σε συνέντευξή του στην ''Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία'' , προτείνοντας ευρύ μέτωπο, στο οποίο θα συμμετέχουν οι κύριοι Αβραμόπουλος, Μάνος, Σαμαράς, και Ανδριανόπουλος, καθώς και στελέχη που ανήκαν στη Δημοκρατική Ανανέωση.

    [04] Εκλογές Δικηγορικών Συλλόγων

    Πηγή: ΑΠΕ 25/2/2002 9:13:00 πμ

    Ολοκληρώνεται σήμερα με τη δύση του ηλίου η ψηφοφορία στους Δικηγορικούς Συλλόγους, προκειμένου να εκλέξουν νέους προέδρους και νέα διοικητικά συμβούλια. Σήμερα τα μεσάνυχτα αναμένεται να αναδειχθούν οι νικητές ή οι δύο υποψήφιοι, που θα συμμετάσχουν στις επαναληπτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής και Δευτέρας, 3 και 4 Μαρτίου.

    [05] Ανεστάλη η απεργία των ιατρών του ΙΚΑ

    Πηγή: ΑΠΕ 25/2/2002 9:06:00 πμ

    Κανονικά εξυπηρετούνται από σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ από τα ιατρεία του, καθώς η ομοσπονδία των συμβασιούχων γιατρών του Ιδρύματος ανέστειλε τις κινητοποιήσεις που κράτησαν για δυο εβδομάδες. Οι γιατροί του Ιδρύματος δέχθηκαν την πρόταση του υπουργείου Εργασίας για έναρξη διαλόγου, ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Μαρτίου, με αντικείμενο το σχέδιο μονιμοποίησης των περίπου 5.500 χιλιάδων συμβασιούχων συναδέλφων τους.

    [06] Στη Λιθουανία ο κ. Παπανδρέου

    Πηγή: ΑΠΕ 25/2/2002 9:56:00 πμ

    Ως αγγελιοφόρος μιας νέας "ειρηνικής και δημοκρατικής Ευρώπης" εμφανίστηκε χθες στη Λιθουανία, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Εκπρόσωπος της τρόικας που θα εξετάσει τη διεύρυνση της ΕΕ, ο κ. Παπανδρέου επικαλέστηκε και πάλι το υπόδειγμα του Πολωνού και μακρινού συγγενή του, Σίγκμουντ Μινέικο, συνδέοντας την παλαιά φιλελεύθερη ευρωπαϊκή παράδοση, με τις προοπτικές της κυοφορούμενης ενωμένης Ευρώπης.

    Ο κ. Παπανδρέου, έφθασε στη Βίλνιους της Λιθουανίας χθες και παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του, ο Πρόεδρος της Λιθουανίας, Βάλντας Αντάμκους, παρόντος του υπουργού Εξωτερικών της Λιθουανίας Α. Βαλιόνις.

    Στις πρώτες του δε, φιλοφρονήσεις προς τον έλληνα φιλοξενούμενό του, ο κ. Αντάμκους δεν έκρυψε τον εντυπωσιασμό του για την "απίστευτη", όπως την χαρακτήρισε, περίπτωση του Σίγκμουντ Μινέικο, προπάππου του Γιώργου Παπανδρέου και εκπροσώπου μιας μεγάλης, παλαιάς οικογένειας πολωνών ευγενών, ιστορικά δείγματα της οποίας ανευρίσκονται στα αρχεία και τα μνημεία της σημερινής Λιθουανίας.

    [07] Ενταση στο λιμάνι της Σκύρου

    Πηγή: NET 105,8 fm 25/2/2002 9:45:00 πμ

    Ενταση επικράτησε το πρωί στο λιμάνι της Σάμου όταν οι επιβάτες του πλοίου της γραμμής "ΜΙΛΕΝΑ" με προορισμό το Καρλόβασι της Σάμου, μπήκαν μπροστά στον καταπέλτη του πλοίου και δεν άφηναν κανέναν να αποβιβαστεί. Αιτία είναι η μη προσέγγιση νωρίτερα του πλοίου στο λιμάνι Καρλοβασίου. Οπως ισχυρίστηκε ο καπετάνιος δεν μπόρεσε να μπει λόγω του ότι είχε ισχυρούς νότιους ανέμους. Ομως οι επιβάτες ισχυρίστηκαν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα και ότι ο καιρός ήταν άπνοια. Το Λιμεναρχείο ζήτησε από τους επιβάτες να κατέβουν από το πλοίο, ενώ εξετάζει τα αίτια της μη προσέγγισης στο λιμάνι του Καρλοβασίου.

    [08] Στάση αναμονής από την ΟΛΜΕ

    Πηγή: ΑΠΕ 25/2/2002 9:26:00 πμ

    Δεν συγκέντρωσε τελικά τα 2/3 που ήταν απαραίτητα, η πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στις 8 Μαρτίου και στις 11 και 12 Απριλίου. Οι πρόεδροι των κατά τόπους ενώσεων των καθηγητών που συνεδρίασαν, ενέκριναν το πλαίσιο δράσης που πρότεινε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, όχι όμως και τις απεργιακές κινητοποιήσεις.Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει και πάλι εντός των ημερών προκειμένου να επανέλθει στον κλάδο μια νέα πρόταση απεργιακών κινητοποιήσεων.

    [09] Πιέσεις για το ευρώ στην Βρετανία

    25/2/2002 10:33:00 πμ

    Την πίεση των φιλο-ευρωπαϊστών συμβούλων του δέχεται τον τελευταίο καιρό ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλέρ ώστε να προκηρύξει δημοψήφισμα για την ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη από την 1η Μαίου του 2003 αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Ιντιπέντεντ. Οι σύμβουλοι του κ. Μπλερ προτείνουν τη συνδιοργάνωση του δημοψηφίσματος για την απεμπόληση της στερλίνας την ίδια ημερομηνία με τις εκλογές για τα περιφερειακά συμβούλια της Αγγλίας, την ανάδειξη του Κοινοβουλίου της Σκωτίας, και της Εθνοσυνέλευσης της Ουαλίας.

    [10] Σε δίκη ισλαμιστής για την απαγωγή Περλ

    Πηγή: NET 105,8 fm 25/2/2002 10:04:00 πμ

    Σήμερα προσάγεται σε δίκη στο Καράτσι ο Σεϊχ Ομαρ, ο φανατικός ισλαμιστής που θεωρείται ότι πρωτοστάτησε στην απαγωγή και τη δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου Ντάνιελ Πέρλ τον Ιανουάριο στο Πακιστάν. Ο Ομαρ, που έχει γεννηθεί στη Βρετανία, έχει παραδεχτεί ότι σχεδίασε την απαγωγή, υποστηρίζει όμως ότι δεν γνώριζε που κρατούσαν τον Περλ οι απαγωγείς του - επομένως και ότι δεν έχει ανάμιξη στη στυγερή δολοφονία του, που ξεσήκωσε την έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινή γνώμης.

    [11] Διπλωματικές κινήσεις στη Μ. Ανατολή

    Πηγή: NET 105,8 fm 25/2/2002 9:52:00 πμ

    Τα ισραηλινά άρματα μάχης απομακρύνθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες από την περίμετρο της ζώνης στην οποία βρίσκονται τα γραφεία του Παλαιστινίου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ μετά τη απόφαση του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου, να επιτρέψει στον Αραφάτ να κινείται πέρα από το αρχηγείο του στην Ραμάλα της Δυτικής Οχθης, όπου είναι αποκλεισμένος από τις 3 Δεκεμβρίου αλλά μόνο εντός της πόλης. Παράλληλα αποφασίστηκε η παράταση του αποκλεισμού του.

    ''Είναι πολύ σημαντικό να αποκατασταθεί η ελευθερία κινήσεων του παλαιστίνιου ηγέτη'', υπογράμμισε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ.

    Η Παλαιστινιακη αρχή πάντως διέκοψε τις συνομιλίες με τους ισραηλινούς για ζητήματα ασφάλειας ,ενώ επιρρίπτει στην κυβέρνηση Σαρον την ευθύνη για πιθανή κλιμάκωση της βίας στην περιοχή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 25 February 2002 - 9:54:26 UTC