Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΛΜΕ:Εντός των ημερών τα νέα σχέδια κινητοποιήσεων
  • [02] Κολομβία:Απαγωγή υποψήφιας προέδρου
  • [03] Ιωνικός-Ολυμπιακός:2-0
  • [04] Πανιώνιος-ΠΑΟΚ:1-1
  • [05] Ακράτητος-ΟΦΗ:1-2
  • [06] Ξάνθη- Αρης:1-0
  • [07] Αιγάλεω-Ηρακλής:2-1

    [01] ΟΛΜΕ:Εντός των ημερών τα νέα σχέδια κινητοποιήσεων

    24/2/2002 8:12:00 μμ

    Καταψηφίστηκε η πρόταση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία στις 8 Μαρτίου και 48ωρη στις 11 και 12 Απριλίου, καθώς δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των προέδρων των ΕΛΜΕ. Πάντως, την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, προκειμένου να καταρτιστεί νέα πρόταση για κινητοποιήσεις, καθώς υπήρξε συμφωνία για τα αιτήματα, δηλαδή αύξηση των αποδοχών των καθηγητών και αποσύνδεση του μισθολογίου από την αξιολόγηση. Ωστόσο η συγκεκριμένη πρόταση απορρίφθηκε.

    [02] Κολομβία:Απαγωγή υποψήφιας προέδρου

    24/2/2002 8:03:00 μμ

    Οι αντάρτες των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) απήγαγαν την Ιγκριντ Μπετανκούρ και τη βοηθό της, που ταξίδευαν κοντά σε έναν πρώην θύλακο των μαρξιστών ανταρτών, ανακοίνωσαν στρατιωτικές πηγές και συνεργάτες της υποψήφιας προέδρου.

    "Γνωρίζουμε ότι τις απήγαγε το 15ο μέτωπο των FARC", είπε εκπρόσωπος του γραφείο της 40χρονης Μπετανκούρ, η οποία κατεβαίνει ανεξάρτητη στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Κολομβία στις 26 Μαΐου. Στρατιωτικές πηγές στην πόλη Φλορένσια, πολύ κοντά στον θύλακο που κρατούσαν μέχρι πρότινος οι αντάρτες, δήλωσαν πως οι άλλοι 3 που συνόδευαν την Μπετανκούρ επέστρεψαν στη στρατιωτική βάση σήμερα και τους ενημέρωσαν για την απαγωγή της.

    Η υποψήφια προεδρος και η επικεφαλής της προεκλογικής της εκστρατείας Κλάρα Ρόζας ταξίδευαν στην περιοχή, αγνοώντας τις στρατιωτικές οδηγίες, μαζί με έναν Γάλλο φωτογράφο από το περιοδικό "Μαρί-Κλερ", έναν εικονολήπτη και έναν ακόμα βοηθό τους.

    [03] Ιωνικός-Ολυμπιακός:2-0

    24/2/2002 9:06:00 μμ

    Ενα δεκάλεπτο "ξέσπασμα" του Ολυμπιακού, ήταν αρκετό για να σφραγίσει το νικηφόρο πέρασμα, από μια "καυτή" έδρα. Οι φιλοξενούμενοι νίκησαν με 2-0 τον Ιωνικό και κατάφεραν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από την Νεάπολη, ένα γήπεδο που παραδοσιακά δυσκόλευε τους "ερυθρόλευκους". Με τη νίκη αυτή, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 35 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, μετά την ολοκλήρωση της 17η ημέρας του πρωταθλήματος Α' Εθνικής. Το σκορ άνοιξε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στο 58΄, ενώ το 2-0 διαμόρφωσε ο Αλέξης Αλεξανδρής στο 66'.

    [04] Πανιώνιος-ΠΑΟΚ:1-1

    24/2/2002 8:10:00 μμ

    Οι δύο ομάδες πέτυχαν στο πρώτο κιόλας τέταρτο από ένα γκολ και ...έμειναν εκεί καθώς στα υπόλοιπα 75' δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Οι "κυανέρυθροι" μπήκαν πολύ δυνατά και με τον Τάκη Γκώνια στην 11αδα πήραν τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά και μάλιστα στο 4' αιφνιδίασαν τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Μουζαουί άνοιξε το σκορ. Στο 15' ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Γιασεμή, ο οποίος με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Ντρόμπνι που αρχικά κατάφερε να αποκρούσει το κοντινό πλασέ του Κύπριου.

    [05] Ακράτητος-ΟΦΗ:1-2

    24/2/2002 7:38:00 μμ

    Εκ διαμέτρου αντίθετα ήταν τα συναισθήματα που επικρατούσαν στα αποδυτήρια του "Γιάννης Παθιακάκης", λίγο μετά την λήξη του αγώνα Ακράτητος-ΟΦΗ, που βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους με 2-1. Οι "νεοφώτιστοι" αντιμετωπίζουν πλέον έντονα το φάσμα του υποβιβασμού, ενώ η ομάδα του Γιάννη Σαμαρά ελπίζει ακόμα και σε έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

    Ο ΟΦΗ προηγήθηκε μόλις στο 7' λεπτό όταν ο Γκόμεζ πήρε την μπάλα από κάθετη πάσα του Διγκόζη και δεν δυσκολεύθηκε να πλασάρει τον Στάουτσε. Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι γηπεδούχοι, ο Κοσταρικανός άσος έπιασε μία "φωτοβολίδα" στο 19' λεπτό, διπαλσίασε τα προσωπικά του τέρματα και έβαλε τις βάσεις για την νίκη της ομάδας του.

    Η αντίδραση του Ακράτητου ήταν σχεδόν άμεση και στα επόμενα λεπτά οι "νεοφώτιστοι" έκλεισαν στην περιοχή του Μπεκιάι τους φιλοξενούμενους. Η πίεση ήταν ασφυκτική και καρποφόρησε στο 27' όταν ο Σέμος με καρφωτή κεφαλιά από κόρνερ του Βελέτζα μείωσε σε 2-1. Τρία λεπτά νωρίτερα ο έμπειρος μέσος του Ακράτητου, είχε σουτ στο δοκάρι του Μπεκιάι.

    [06] Ξάνθη- Αρης:1-0

    24/2/2002 7:16:00 μμ

    Το όνειρο του Champion's League παραμένει ζωντανό στην Ξάνθη. Η ομάδα της ακριτικής πόλης επικράτησε του Αρη με 1-0 και παραμένει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, ατενίζοντας την Ευρώπη. Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου πήραν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα την εδαφική πρωτοβουλία και κατάφεραν να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό. Μετά από σέντρα του Μπα, ο Καούνος με "ψαλίδι" άνοιξε το σκορ (16'). Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 45' δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, καθώς η Ξάνθη διατηρούσε μία κάποια υπεροχή με πρώτιστο στόχο να κρατήσει το σκορ.

    [07] Αιγάλεω-Ηρακλής:2-1

    24/2/2002 8:01:00 μμ

    Νίκη που σε μεγάλο βαθμό ισοδυναμεί με παραμονή στην Α' Εθνική πέτυχε σήμερα το Αιγάλεω. Η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση, επικράτησε του Ηρακλή με 2-1 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, απέναντι σε έναν "γηραιό" που δεν είχε και τόσο μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς.

    Οι παίκτες του "Σίτι" φρόντισαν από τα πρώτα λεπτά να δείξουν τις διαθέσεις τους και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους. Στο 70 λεπτό ο Αλεξόπουλος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Χλωρός έκανε το πλασέ και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στα δίκτυα του Ηρακλή, ο Αγρίτης την έσπρωξε στο βάθος της εστίας του Χαλκιά.

    Όμως το τελευταίο πεντάλεπτο, επεφύλασσε δυνατές συγκινήσεις. Οι παίκτες του Χατζάρα δεν επαναπαύθηκαν στο 1-0 και εξακολούθησαν στους ίδιους ρυθμούς, για να φτάσουμε στο 88', όταν ο νεοεισελθείς Μπαϊπούσα έκανε μία εντυπωσιακή ενέργεια, απέφυγε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του και την κατάλληλη στιγμή "έκοψε" την μπάλα στον επερχόμενο Νικολόπουλο που δεν δυσκολεύθηκε να κάνει το 2-0 και να "σφραγίσει" την νίκη του Αιγάλεω. Το μόνο που κατάφερε ο "γηραιός" ήταν να πετύχει το "γκολ της τιμής" όταν στις καθυστερήσεις ο Νασιόπουλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 24 February 2002 - 21:53:58 UTC