Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη Παπανδρέου στο CNN Turk
  • [02] Επίθεση Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας
  • [03] Διαδήλωση για την Αργεντινή στο Πόρτο Αλέγκρε
  • [04] Δικαστική έρευνα για την ''Ενρον''

    [01] Συνέντευξη Παπανδρέου στο CNN Turk

    Πηγή: ΑΠΕ 2/2/2002 11:17:00 πμ

    Τα θετικά αποτελέσματα, των επαφών που έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου με δηλώσεις του στο CNN Turk. Μιλώντας στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε πως εκείνο που έχει σημασία είναι η έναρξη "διερευνητικών επαφών σε διπλωματικό επίπεδο", προκειμένου να διαπιστωθεί, όπως τόνισε, κατά πόσον δια της διπλωματικής οδού "είναι δυνατή η επίτευξη ενός πλαισίου, που θα επιτρέψει την περαιτέρω πρόοδο".

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι αποτελεί βούληση και των δύο πλευρών η εξεύρεση ενός "κοινού πλαισίου" που θα διασφαλίσει τον αμοιβαίο σεβασμό, τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και του διεθνούς δικαίου, ενώ για το χρονικό πλαίσιο του διαλόγου ανέφερε ότι έχουν δοθεί οδηγίες στις διπλωματικές υπηρεσίες για τη έναρξη των συζητήσεων το συντομότερο.

    Σε ερώτηση για το αν αισθάνεται την ίδια πίεση που αισθάνεται ο Τούρκος ομόλογος του όταν προσέρχεται για συνομιλίες σε ζητήματα όπως το Αιγαίο, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι τα ζητήματα που χωρίζουν τις δύο χώρες είναι μακροχρόνια, με πολλούς μύθους και προβλήματα γύρω από αυτά.

    Τέλος, απατώντας σε ερώτηση σχετικά με την τρομοκρατία και το ΡΚΚ, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι πάγια θέση της Ελλάδας είναι πως το ΡΚΚ είναι μια παράνομη οργάνωση στην Ελλάδα και οι θέσεις της χώρας είναι ευθυγραμμισμένες με αυτές της ΕΕ για το θέμα αυτό.

    [02] Επίθεση Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας

    2/2/2002 10:29:00 πμ

    Eπίθεση με πυραύλους εναντίον αρχηγείου της παλαιστινιακής λιμενικής αστυνομίας εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας ισραηλινά ελικόπτερα, στη Λωρίδα της Γάζας. Νωρίτερα, ο Ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι Παλαιστίνιοι έβαλαν κατά πολλών ισραηλινών στρατιωτικών φυλακίων, με αποτέλεσμα ένας Ισραηλινός στρατιώτης να τραυματιστεί ελαφρά. Στο μεταξύ η παλαιστινιακή αρχή, καταδίκασε χθες βράδυ το ισραηλινό σχέδιο, που σύμφωνα με πληροφορίες, αποσκοπεί σε μία σειρά αμυντικών έργων στα βόρεια, ανατολικά και νότια της Ιερουσαλήμ, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα, ως "νέο τείχος του Βερολίνου".

    [03] Διαδήλωση για την Αργεντινή στο Πόρτο Αλέγκρε

    Πηγή: ΑΠΕ 2/2/2002 11:24:00 πμ

    Την "αλληλεγγύη" τους προς την Αργεντινή εξέφρασαν χθες το βράδυ στους δρόμους του Πόρτο Αλέγκρε 2000 νέοι χτυπώντας κατσαρόλες. Οι διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους Αργεντίνοι και Βραζιλιάνοι που συμμετέχουν στο Κοινωνικό Φόρουμ, ανταποκρίθηκαν με τον τρόπο αυτό στην έκκληση να διαδηλώσουν ταυτόχρονα με ανάλογη διαμαρτυρία στην Αργεντινή.

    "Πρέπει η αλληλεγγύη προς την Αργεντινή να αντηχήσει σε όλη τη Λατινική Αμερική" ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στη διαδήλωση.

    Ορισμένοι διαδηλωτές είχαν καλυμένα τα πρόσωπα τους και έφεραν μια ταινία με τη φράση "Η Αργεντινή το καταδεικνύει, όχι στην Ελεύθερη Ζώνη Συναλλαγών, όχι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

    Πριν από την έναρξη της διαδήλωσης, ένας νεαρός διάβασε τον κατάλογο με τα ονόματα των 30 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις ταραχές που κατέληξαν στην παραίτηση του προέδρου της Αργεντινής, Φερνάντο ντε λα Ρούα και σε κάθε όνομα το πλήθος απαντούσε "παρών".

    [04] Δικαστική έρευνα για την ''Ενρον''

    Πηγή: ΑΠΕ 2/2/2002 10:36:00 πμ

    Σε εξέλιξη είναι η δικαστική έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, για την υπόθεση της κατάρρευσης της ενεργειακής εταιρίας "Ενρον", που οδήγησε στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους, ενώ έχουν διατυπωθεί υπόνοιες ότι παραπλάνησε και τους επενδυτές. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ζήτησε χθες από το Λευκό Οίκο να μην καταστρέψει όσα έγγραφα σχετίζονται με τον ενεργειακό αυτό γίγαντα και μεγαλύτερο πολιτικό χρηματοδότη του προέδρου Τζορτζ Μπους. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί με το αίτημα, που καλύπτει όλα τα γραπτά σημειώματα, τις επιστολές και τα αρχεία σε υπολογιστές που αφορούν την οικονομική κατάσταση και τα επιχειρηματικά συμφέροντα της Enron.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 2 February 2002 - 9:54:07 UTC