Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 2004: Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως
  • [02] Απεργούν οι πανεπιστημιακοί γιατροί Θεσ/κης
  • [03] Διακοπές κυκλοφορίας στην Κακιά Σκάλα
  • [04] ΝΔ: Εν καιρώ οι υποψηφιότητες για δημοτικές
  • [05] Ώρα μηδέν για το Κυπριακό
  • [06] ΗΠΑ: Λίγο πριν την απόβαση στις Φιλιππίνες
  • [07] Οι Παλαιστίνιοι αντιδρούν στην πολιτική Αραφάτ
  • [08] Προχωρούν στη συγχώνευση
  • [09] Έκθεση Μπεχράκη στο Ζάππειο
  • [10] Μάρμαρα Παρθενώνα: Καμπάνια επιστροφής

    [01] 2004: Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως

    16/1/2002 11:26:00 πμ

    Ξεκίνησε στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Ολυμπιάδα. Χθες, σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης καθορίστηκαν τα 4,4 δισ. Ευρώ, ως το ανώτατο όριο για τις δαπάνες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    Αμέσως μετά τη χθεσινή σύσκεψη ο υφυπουργός Τύπου, Τηλέμαχος Χυτήρης, ανακοίνωσε ότι κονδύλια ύψους 906 δισ. δρχ θα διατεθούν για τα ολυμπιακά έργα και κονδύλια ύψους 587 δισ. θα διατεθούν για τις "εθνικές επιλογές", στις οποίες περιλαμβάνεται το πρόγραμμα "Ελλάδα 2004", με έργα σε όλη την περιφέρεια.

    Ερωτηθείς για το ίδιο θέμα, ο υπουργός Πολιτισμού, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο πλαφόν επιτρέπει τις εσωτερικές ανακατανομές, κάτι το οποίο συμβαίνει πάντα και έχει πάντα χαρακτήρα υποβοηθητικό.

    [02] Απεργούν οι πανεπιστημιακοί γιατροί Θεσ/κης

    16/1/2002 8:41:00 πμ

    Με αίτημα να μην ισχύσουν οι διατάξεις του νέου νόμου για το Ε.Σ.Υ που αφορούν στις Εργασιακές Σχέσεις, απεργούν από σήμερα έως τις 24 Ιανουαρίου οι Πανεπιστημιακοί γιατροί στη Θεσσαλονίκη ενώ οι πανεπιστημιακοί γιατροί στην Αθήνα θα καθορίσουν την στάση τους στην αυριανή Γενική Συνέλευση τους. Από την επόμενη εβδομάδα στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι Πανεπιστημιακοί Γιατροί της Πάτρας και των Ιωαννίνων.

    [03] Διακοπές κυκλοφορίας στην Κακιά Σκάλα

    16/1/2002 11:13:00 πμ

    Συχνές διακοπές της κυκλοφορίας θα γίνονται σήμερα από την Τροχαία από τις 12 το μεσημέρι στην Κακιά Σκάλα λόγω ανατινάξεων για την διαπλάτυνση της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου. Τα χρονικά διαστήματα που θα γίνονται οι ανατινάξεις θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας προς Κόρινθο μέσω της παλαιάς εθνικής οδού από το ύψος της γέφυρας Μεγάρων, ενώ στο ρεύμα προς Αθήνα θα διακόπτεται απλώς για λίγα λεπτά η κίνηση των οχημάτων χωρίς να γίνεται εκτροπή.

    [04] ΝΔ: Εν καιρώ οι υποψηφιότητες για δημοτικές

    16/1/2002 11:11:00 πμ

    Μετατίθεται χρονικά, η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων της ΝΔ για τις δημοτικές εκλογές, όπως αποφάσισαν στη συζήτηση της «Ομάδας Ανάλυσης Πολιτικής» που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή. Αναλυτική συζήτηση θα γίνει σε μια από τις επόμενες συσκέψεις, ενώ τονίστηκε ότι δεν υπάρχει λόγος βιασύνης και ότι οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

    [05] Ώρα μηδέν για το Κυπριακό

    16/1/2002 8:50:00 πμ

    Στην Λευκωσία, ξεκινούν σήμερα οι απευθείας συνομιλίες Κληρίδη Ντενκτάς για το Κυπριακό. Αισιόδοξος για την έκβαση των συνομιλιών εμφανίστηκε ο νέος πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Πάτρικ Κοξ, τονίζοντας ότι βασική προτεραιότητα της θητείας του θα είναι η επίλυση του Κυπριακού.

    Συνομιλίες επί της ουσίας

    Οι συνομιλίες, οι οποίες αναμένεται να περιστραφούν γύρω από την ουσία του προβλήματος θα γίνουν παρουσία του απεσταλμένου του γγ του ΟΗΕ, Αλβάρο ντε Σότο.

    Ο πρόεδρος Κληρίδης αναμένεται να διαβιβάσει στον Ραούφ Ντενκτάς το μνημόνιο με τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για το θέμα των αγνοουμένων.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, τόνισε ότι κύριο μέλημα της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι να διασφαλιστεί οτι η συμφωνία λύσης του Κυπριακού δεν θα περιέχει οποιοδήποτε στοιχείο, το οποίο θα επέτρεπε τη διαίρεση του νησιού.

    Σήμερα η συνάντηση Μπους - Ετσεβίτ

    Χθες, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Τσέινι είχε συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετσεβίτ.

    Στο επίκεντρο των συνομιλιών, βρέθηκαν το Κυπριακό, η Ευρωπαϊκή Αμυνα, η πορεία της τουρκικής οικονομίας, ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν.

    Σήμερα ο κ. Ετσεβίτ θα γίνει δεκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

    Στη συνάντηση που θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά, θα παραστούν μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Ρίτσαρντ Αρμιταζ και η σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Κοντολίζα Ράις.

    [06] ΗΠΑ: Λίγο πριν την απόβαση στις Φιλιππίνες

    16/1/2002 9:35:00 πμ

    Ο Αμερικανός υπουργός Aμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ επιβεβαίωσε πως εκατοντάδες αμερικανοί στρατιώτες ετοιμάζονται να αναπτυχθούν στις νότιες Φιλιππίνες, όπου η ισλαμιστική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ κρατά ομήρους ένα ζεύγος Αμερικανών. Επιπλέον, αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι θα συνεργαστούν με μονάδες του στρατού των Φιλιππίνων στις νήσους Μπαζιλάν και Τζόλο, που αποτελούν το ορμητήριο των ισλαμιστών

    " Δεν μιλούμε απλώς για έναν μέτριο αριθμό στρατιωτών, αλλά για πολλές εκατοντάδες", τόνισε στους δημοσιογράφους ο Ράμσφελντ.

    Περίπου 690 Αμερικανοί στρατιώτες, από την Οκινάουα, τη Χαβάη κι άλλα σημεία στις ΗΠΑ, αναμένεται να φθάσουν μέσα στις επόμενες ημέρες, τόνισαν αξιωματούχοι του στρατεύματος στη Μανίλα.

    [07] Οι Παλαιστίνιοι αντιδρούν στην πολιτική Αραφάτ

    16/1/2002 9:24:00 πμ

    Εκατοντάδες άτομα διαδήλωσαν στα παλαιστινιακά εδάφη, αντιδρώντας στη σύλληψη, από την παλαιστινιακή αστυνομία του Αχμεντ Σααντάτ, ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP). Στη Ραμάλα περίπου 160 διαδηλωτές συναθροίσθηκαν μπροστά από τα γραφεία του Παλαιστινίου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ ανεμίζοντας σημαίες του FPLP και αφίσες με την εικόνα του Σααντάτ.

    Παλαιστινιακές προσπάθειες για περιορισμό της βίας

    Στη Γάζα περίπου 200 στελέχη του FPLP διαδήλωσαν χθες βράδυ αξιώνοντας την απελευθέρωση του ηγέτη τους, του 46-χρονου Σααντάτ, που είναι ο πλέον υψηλόβαθμος ηγέτης που έχει συλληφθεί από τις παλαιστινιακές μυστικές υπηρεσίες, σε μία προσπάθεια να περιορισθεί η αντι-ισραηλινή βία, που δηλητηριάζει την ειρηνευτική διαδικασία με το εβραϊκό κράτος.

    [08] Προχωρούν στη συγχώνευση

    16/1/2002 10:10:00 πμ

    Συνεχίζεται το εγχείρημα συγχώνευσης των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας, της Εθνικής και της Alpha Bank, που κινδύνευσε να τιναχθεί στον αέρα, λόγω διαφορών των διευθυντικών στελεχών για την κατανομή των αρμοδιοτήτων στο ενιαίο σχήμα. Καθοριστική, για να μη διαλυθεί ο "αρραβώνας", υπήρξε η συνάντηση των επικεφαλής των δυο τραπεζών, κυρίων Καρατζά και Κωστόπουλου.

    Αντιδράσεις

    Μετά την απόφαση για συνέχιση των προσπαθειών συγχώνευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, επανέλαβε σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση ούτε παρεμβαίνει ούτε έχει καμία πρόθεση παρέμβασης

    ''Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται για τις εξελίξεις αλλά δεν επεμβαίνει'', ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Από την πλευρά της η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί με υπευθυνότητα την πορεία του εγχειρήματος, ενώ ο ΣΥΝ ανέφερε ότι ενώ η συγχώνευση παρουσιάστηκε ως μεγάλη κυβερνητική επιτυχία, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μεγάλο φιάσκο.

    Γενικό Συμβούλιο ΟΤΟΕ

    Η ΟΤΟΕ, χαρακτήρισε ασαφή τη συμφωνία για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και σήμερα συγκαλεί γενικό συμβούλιο προκειμένου να εξετάσει το θέμα της συγχώνευσης.

    Η τριτοβάθμια οργάνωση των τραπεζοϋπαλλήλων σημειώνει " ότι η ομαλή πορεία της συγχώνευσης απαιτεί ξεκάθαρη στρατηγική, πνεύμα συνεργασίας και πάνω από όλα τήρηση των συμφωνηθέντων. Μέσα από εκβιαστικές ενέργειες και υπαναχωρήσεις το εγχείρημα της συγχώνευσης θα υπονομεύεται συνεχώς ".

    [09] Έκθεση Μπεχράκη στο Ζάππειο

    16/1/2002 11:46:00 πμ

    Μία μοναδική έκθεση για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν αρχίζει σήμερα στο Ζάππειο, με πρωτοβουλία της Unicef και του Reuters. Πρόκειται για το φωτογραφικό οδοιπορικό του Γιάννη Μπεχράκη στο Αφγανιστάν στο οποίο καταγράφονται η θλίψη, το άγχος η αγωνία, ο θάνατος και η προσπάθεια για επιβίωση ενός λαού που πασχίζει να βρει το δρόμο του μέσα σε ένα υπό εξέλιξη δράμα. Η έκθεση στοχεύει αφενός στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και αφετέρου στην οικονομική βοήθεια των παιδιών του Αφγανιστάν, που είναι τα μεγαλύτερα θύματα του πολέμου.

    [10] Μάρμαρα Παρθενώνα: Καμπάνια επιστροφής

    16/1/2002 11:15:00 πμ

    Αρχίζει σήμερα στη Βρετανία, νέα εκστρατεία για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, εν όψει της Ολυμπιάδας του 2004. Την προσπάθεια υποστηρίζουν όλα τα βρετανικά κόμματα και συμμετέχουν περισσότεροι από 90 Βρετανοί βουλευτές και προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων.

    Κατηγορηματικά αντίθετος στην επιστροφή των Μαρμάρων, τάχθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Ρόμπερτ Αντερσον με άρθρο του στους Τάιμς.

    Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος χαιρέτισε κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν οι Βρετανοί πολίτες τονίζοντας ότι τα γλυπτά πρέπει να επιστραφούν στη φυσική τους θέση, στο Μουσείο της Ακρόπολης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 16 January 2002 - 9:56:30 UTC