Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξαρθρώθηκε Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών
  • [02] Ριφιφί στη Ν. Σμύρνη σε κατάστημα ηλεκτρικών
  • [03] Χάντμπολ: Ελλάδα-ΠΓΔΜ 25-24
  • [04] Οι γυναίκες απολαβάνουν το e-shopping

    [01] Εξαρθρώθηκε Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών

    Πηγή: ΑΠΕ 12/1/2002 7:53:00 μμ

    Επιχειρηματίας, η σύζυγός του, η κόρη τους και μία ακόμη γυναίκα συνελήφθησαν από τον τμήμα προστασίας ανηλίκων με την κατηγορία ότι πραγματοποιούσαν υιοθεσίες παιδιών που προέρχονταν από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ με θετούς γονείς Ελληνες έναντι αμοιβής. Πρόκειται για τον Βασίλειο Κονίδη του Δημητρίου 56 χρονών, διευθυντή της εταιρίας εκδόσεων δημοσίων Σχέσεων και Παροχής Υπηρεσιών με τον τίτλο "Το μέλλον-Γλυφάδα ΕΠΕ", που εδρεύει στην Ιωάννου Μεταξά 14 στη Γλυφάδα, τη σύζυγό του Σοφία Αθανασάκη του Ιωάννη 52 ετών και την κόρη τους Αννα Κονίδη 26 ετών οι οποίες φέρονται ως ιδιοκτήτριες της παραπάνω εταιρίας. Συνελήφθη επίσης η Ειρήνη Κράβτσιουκ του Αλεξάνδρου 34 ετών από το Σουχούμι Αμπχαζίας ενώ και οι τέσσερις οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

    Επεσαν σε παγίδα αστυνομικών

    Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από πληροφορίες που αναφέρονταν στη δράση των συλληφθέντων. Αστυνομικοί που παρουσιάστηκαν ως άτεκνο ζευγάρι ήρθαν σε επαφή με την Κραβτσιούκ η οποία τους ζητούσε ως προκαταβολή δυο εκατ. δρχ. που προοριζόταν για αμοιβή του γραφείου και 10.000 δολάρια ως αμοιβή των φυσικών αλλοδαπών γονέων. Χθες το απόγευμα οι αστυνομικοί πήγαν στο γραφείο της εταιρίας όπου παρέδωσαν στην υπάλληλο 3.000 ευρώ, ως προκαταβολή και αυτή τους εξέδωσε σχετική απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

    Αμέσως η γυναίκα συνελήφθη και σε έρευνες που έγιναν παρουσία εισαγγελέα, στο σπίτι της και στο σπίτι του Κονίδη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 φάκελοι με δικαιολογητικά υποψηφίων θετών γονέων, ένα μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών στο οποίο φαίνονταν άλλες δυο προκαταβολές αμοιβής του γραφείου ύψους ενός εκατ. δρχ. καθεμία, δυο επεξεργαστές ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και αριθμός δισκετών στις οποίες περιέχονται στοιχεία για υιοθεσίες που θα επεξεργαστούν στη διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

    [02] Ριφιφί στη Ν. Σμύρνη σε κατάστημα ηλεκτρικών

    Πηγή: ΑΠΕ 12/1/2002 7:51:00 μμ

    Με τη μέθοδο ριφιφί άγνωστοι εισέβαλαν τα ξημερώματα σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών "Ελεφαντ" στην οδό 25ης Μαρτίου 6 στη Νέα Σμύρνη και έκλεψαν ηλεκτρικές συσκευές αξίας πάνω από 29.500 ευρώ. Την κλοπή κατήγγειλε σήμερα το πρωί στην Αστυνομία ο υπεύθυνος του καταστήματος Ιωάννης Κοσμίδης του Φιλίππου 31 ετών. Οι δράστες μπήκαν στο κατάστημα από μία τρύπα διαστάσεων 50Χ50 που άνοιξαν στον τοίχο από την πλευρά του ακάλυπτου χώρου.

    [03] Χάντμπολ: Ελλάδα-ΠΓΔΜ 25-24

    Πηγή: ΑΠΕ 12/1/2002 8:00:00 μμ

    Υποθήκη για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2003, έβαλε η εθνική μας ομάδα χάντμπολ των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στον δεύτερο αγώνα της για τον 5ο προκριματικό όμιλο της διοργάνωσης που έγινε στο Κιλκίς, επικράτησε με 25-24 του αντίστοιχου του ΠΓΔΜ και κατάφερε να μείνει ζωντανή στην υπόθεση πρόκρισης, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά των πέντε τερμάτων (24-19) με την οποία είχε ηττηθεί την προηγούμενη Τετάρτη στο Πρίλεπ. Πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας, που την Τετάρτη στην Ξάνθη αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Βοσνίας, αναδείχθηκε ο Βασιλάκης με οκτώ τέρματα, ενώ τον ακολούθησε ο Γραμματικός με πέντε.

    [04] Οι γυναίκες απολαβάνουν το e-shopping

    12/1/2002 8:05:00 μμ

    Επί πολλά έτη, οι αγορές στο διαδίκτυο ήταν υπόθεση περισσότερο των ανδρών από ότι των γυναικών. Ωστόσο, κατά τις εορτές των Χριστουγέννων του 2001, το 58% των Aμερικανών που έκαναν online αγορές ήταν γυναίκες, όπως αναφέρει έρευνα του ιδρύματος Πιου. Οι γυναίκες μάλιστα φάνηκαν να το χαίρονται περισσότερο από τους άνδρες καθώς:

    το 37% των γυναικών δήλωσαν ότι απόλαυσαν "πολύ" τα online ψώνια και μόλις το 17% των ανδρών είπαν το ίδιο. Επίσης, το 29% των ανδρών δήλωσαν ότι δεν απόλαυσαν καθόλου τις online αγορές, ενώ οι γυναίκες που δήλωσαν το ίδιο ήταν μόλις το 15%.

    Πηγή: ICT Weekly-Financial Times-Reuters


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 January 2002 - 21:53:57 UTC