Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-01-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε 24ώρη απεργία δάσκαλοι-νηπιαγωγοί
  • [02] Ποινή κάθειρξης 11 ετών-Βίασε 14χρονο
  • [03] Απεργούν οι υπάλληλοι στα διόδια
  • [04] Ισχυρή σεισμική δόνηση στο Τατζικιστάν
  • [05] Συντριβή πολεμικού αεροσκάφους στο Πακιστάν
  • [06] Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Κύπρο
  • [07] Νέα τιμολόγια από τον ΟΤΕ
  • [08] Σύσκεψη για τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης
  • [09] Kανονικά οι μισθοί στα ''θύματα'' του χιονιά
  • [10] ΑΕΚ: Συμφώνια Σάντος-Ψωμιάδη
  • [11] Βαριά ήττα για την ΑΕΚ από την Ταουγκρές
  • [12] Ο Ολυμπιακός ''ξέσπασε'' στη Σλασκ
  • [13] Αισιοδοξία για επιστροφή Ελευθερόπουλου
  • [14] Κόρατς: Νέα ήττα για τον ΠΑΟΚ
  • [15] Περιστέρι-Μπαρτσελόνα 72-101
  • [16] Νίκη πρόκριση για τον Πανιώνιο στο Κόρατς
  • [17] Το Μαρούσι στους ''16'' του Κόρατς
  • [18] ΑΡΗΣ-Παναχαική 0-0
  • [19] Γιατροί δεν διέγνωσαν προχωρημένη εγκυμοσύνη

    [01] Σε 24ώρη απεργία δάσκαλοι-νηπιαγωγοί

    Πηγή: ΑΠΕ 9/1/2002 10:20:00 μμ

    Σε 24ώρη απεργία στις 15 Ιανουαρίου προχωρούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί όπως είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) Νικ. Τζαβάρας, εάν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που έχει καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι με το πολυνομοσχέδιο αντιστρατεύονται τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και δεν λαμβάνονται υπόψη οι θέσεις της ομοσπονδίας. Οσον αφορά στις επιλογές των στελεχών εκπαίδευσης, ο κ. Τζαβάρας είπε ότι σύμφωνα με το νομοσχέδιο κομματικοποιούνται και υποβαθμίζονται τα στελέχη της εκπαίδευσης.

    [02] Ποινή κάθειρξης 11 ετών-Βίασε 14χρονο

    Πηγή: ΑΠΕ 9/1/2002 9:07:00 μμ

    Σε ποινή κάθειρξης 11 ετών, μεγαλύτερη κατά δύο χρόνια από την πρωτόδικη, καταδίκασε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας τον Τούρκο οδηγό νταλίκας Γιλντίζ Αουγκούν, γιατί είχε βιάσει 14χρονο Γερμανό. Το περιστατικό είχε συμβεί στις 21 Ιουνίου 1999 σε πλοίο της γραμμής Πατρών-Ιταλίας.

    Ο Τούρκος οδηγός είχε παρασύρει στην καμπίνα του τον 14χρονο που ταξίδευε με την οικογένειά του όπου και τον βίασε. Στην ακροαματική διαδικασία κατέθεσε ο ανήλικος ο οποίος κατήγγειλε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε. Στη δίκη δεν παρέστησαν οι γονείς του 14χρονου, όπως είχαν πράξει και κατά την πρωτόδικη διαδικασία επειδή δεν άντεχαν, όπως ισχυρίστηκαν, να ξαναζήσουν τις εφιαλτικές εκείνες ώρες.

    Ο καταδικασθείς ισχυρίστηκε ότι προέβη στην πράξη γιατί ήταν μεθυσμένος.

    [03] Απεργούν οι υπάλληλοι στα διόδια

    Πηγή: ΑΠΕ 9/1/2002 8:06:00 μμ

    Ελεύθερα περνούν από τα διόδια τα αυτοκίνητα, καθώς οι συμβασιούχοι των διοδίων ξεκίνησαν επ αόριστον απεργία ζητώντας τη μονιμοποίησή τους.

    [04] Ισχυρή σεισμική δόνηση στο Τατζικιστάν

    Πηγή: ΑΠΕ 9/1/2002 11:02:00 μμ

    Ισχυρή σεισμική δόνηση συγκλόνισε το βόρειο τμήμα της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας του Τατζικιστάν, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και έξι να τραυματισθούν σοβαρά.

    "Τρία χωριά κοντά στην κωμόπολη Ρογκούν επλήγησαν ιδιαιτέρως από τον σημερινό σεισμό", ανακοίνωσε ο Μπακρούλο Καγιούμοφ, αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Περιστατικών. Εξαιτίας του σεισμού καταστράφηκαν πέντε κτίρια και 580 άνθρωποι έμειναν άστεγοι, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

    Σύμφωνα με αξιωματούχους στην πρωτεύουσα Ντουσάνμπε, η δόνηση είχε μέγεθος μεταξύ έξι και επτά βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται στην ορεινή ζώνη 240 χιλιόμετρα βορειοανατολικώς της Ντουσάνμπε.

    [05] Συντριβή πολεμικού αεροσκάφους στο Πακιστάν

    Πηγή: ΑΠΕ 9/1/2002 9:55:00 μμ

    Πολεμικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, που κάνει ανεφοδιασμό καυσίμων εν πτήσει (KC-130), συνετρίβη σήμερα φλεγόμενο στο έδαφος του Πακιστάν, όταν κατέπεσε σε ορεινό όγκο επιστρέφοντας από πολεμική αποστολή. Πιθανότατα "δεν υπάρχουν επιζώντες" από το επταμελές πλήρωμα του αεροσκάφους.

    Στην Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αρι Φλέισερ, δήλωσε ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο ήδη ερευνά το θέμα, ενώ ενημερώθηκε ο πρόεδρος Τζωρτζ Μπους.

    [06] Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Κύπρο

    Πηγή: ΑΠΕ 9/1/2002 8:02:00 μμ

    Πλησιάζει το ένα μέτρο το ύψος των χιονιών στην κορυφή του Ολύμπου, ενώ στην πλατεία Τροόδους τα 70 εκατοστά. Η χιονόπτωση στο Τρόοδος άρχισε από το βράδυ και συνεχίστηκε και σήμερα. Λόγω της βαριάς χιονόπτωσης 20 αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στην περιοχή Αστρομερίτη-Κακοπετριάς και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό τους.

    Βαριά χιονόπτωση σημειώθηκε και στην επαρχία Λάρνακας, όπου σε ορισμένες περιοχές το ύψος των χιονιών έφθασε στα 50 εκατοστά, με αποτέλεσμα εννέα κοινότητες να αποκλεισθούν. Στα Λεύκαρα το ύψος των χιονιών έφθασε στα 30 εκατοστά. Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

    [07] Νέα τιμολόγια από τον ΟΤΕ

    Πηγή: ΕΡΑ 9/1/2002 11:04:00 μμ

    Εγκρίθηκαν τα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και ως το τέλος του μήνα θα ανακοινωθεί από πότε θα ισχύσουν. Τα νέα τιμολόγια προβλέπουν μείωση της αστικής μονάδας στις 8,9 δρχ. από 10,5 δρχ. ανά λεπτό, μείωση κατά 23% των τελών υπεραστικών κλήσεων, αύξηση του πάγιου τέλους στις 3.400 δρχ. από τις 2.800 και κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου κατά τις νυχτερινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα. Αμετάβλητα παραμένουν τα τιμολόγια διεθνούς τηλεφωνίας, ενώ μειώνονται κατά μέσο όρο 26% τα τιμολόγια των μισθωμένων γραμμών που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις.

    [08] Σύσκεψη για τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης

    Πηγή: ΑΠΕ 9/1/2002 8:42:00 μμ

    Σε ορθολογικότερη διαχείριση του ενεργητικού τους μπορούν να προχωρήσουν πλέον οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης μετά από μία σειρά αποφάσεων που πήραν σήμερα οι υπουργοί Οικονομίας Ν.Χριστοδουλάκης και Εργασίας Δ.Ρέππας.

    Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκαν τα εξής:

    - Αμεση ενεργοποίηση των κανόνων επενδυτικής συμπεριφοράς με βάση το ν.2676/99. Με την απόφαση αυτή αυξάνεται το όριο για επενδύσεις σε μετοχές και ακίνητα από 20% σε 23% των αποθεματικών των ταμείων.

    - Αναβαθμίζεται η Επιτροπή Εποπτείας της επενδυτικής συμπεριφοράς των ασφαλιστικών ταμείων με επικεφαλής τον υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και με μέλη τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τους γενικούς διευθυντές των υπουργείων Οικονομίας και Εργασίας &amp; Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

    - Αμεση ενεργοποίηση της ΑΕΔΑΚ των ασφαλιστικών οργανισμών με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση της κινητής περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων.

    [09] Kανονικά οι μισθοί στα ''θύματα'' του χιονιά

    Πηγή: ΑΠΕ 9/1/2002 7:54:00 μμ

    Οι εργαζόμενοι που δεν μπόρεσαν να προσέλθουν στην εργασία τους τις τελευταίες ημέρες λόγω της κακοκαιρίας δικαιούνται κανονικά τις αποδοχές τους υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ με σημερινή εγκύκλιο του νομικού της τμήματος. Μοναδική προϋπόθεση γι αυτό είναι να υπάρχει τουλάχιστον 10ήμερη απασχόληση πριν από την κακοκαιρία στον συγκεκριμένο εργοδότη. Το νομικό τμήμα της ΓΣΕΕ υπογραμμίζει ότι το δικαίωμα στις αποδοχές είναι αυτονόητο όταν ο εργαζόμενος απουσίασε από επιχείρηση η οποία λειτούργησε κανονικά αλλά ισχύει επίσης και για τους εργαζόμενους που δεν προσήλθαν στην επιχείρηση λόγω της κακοκαιρίας ακόμα και όταν η επιχείρηση δεν λειτούργησε. Η υπογράμμιση αυτή έχει σημασία διότι στις επιθεωρήσεις εργασίας υπάρχει αντίθετη εγκύκλιος που αναφέρει ότι επιχείρηση που δεν λειτούργησε λόγω της κακοκαιρίας ο εργοδότης δεν οφείλει τα ημερομίσθια στους εργαζόμενους. Με βάση αυτή τη διαφορά αναμένεται παρέμβαση των συνδικάτων η οποία θα τείνει να εξασφαλίσει την κανονική πληρωμή των ημερομισθίων σε όλους τους εργαζομένους που δεν μπόρεσαν να προσέλθουν για λόγους ανεξάρτητους με τη θέλησή τους, λόγω της κακοκαιρίας, στον τόπο εργασίας.

    [10] ΑΕΚ: Συμφώνια Σάντος-Ψωμιάδη

    9/1/2002 7:57:00 μμ

    Είναι οριστικό. Ο Φερνάντο Σάντος παραμένει στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Ο προπονητής της ΑΕΚ συμφώνησε τελικά με τον "ισχυρό άνδρα" της ΠΑΕ, Μάκη Ψωμιάδη, μία συμφωνία που "σφραγίσθηκε" με κοινή ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα. Το "παρασκήνιο" των επαφών φέρνει "νικητή" τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος έκανε μία και μοναδική "υποχώρηση" και πιο συγκεκριμένα, δεσμεύθηκε ότι για τα δύο επόμενα χρόνια δεν θα εργασθεί σε άλλη ελληνική ομάδα.

    Συμφωνία για το συμφέρον της ομάδας

    Λεπτομέρειες της νέας συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν έγιναν γνωστές, αλλά η ανακοίνωση που περίμεναν όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ, αναφέρει τα εξής:

    "Μετά την συνάντηση που είχαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 8-1-2002 ο κ. Μάκης Ψωμιάδης και ο κ. Φερνάντο Σάντος και τις εκατέρωθεν διευκρινίσεις και επεξηγήσεις επί των λόγων της παραίτησης του κ. Σάντος, απεκατεστάθησαν οι σχέσεις συνεργασίας των δύο πλευρών με γνώμονα το κοινό όφελος για την επίτευξη των στόχων της ΑΕΚ. Είναι δεδομένο ότι την υποβολή της παραίτησης στην διάθεση της διοίκησης την προκάλεσαν δηλώσεις που έγιναν, οι οποίες μπορούσαν να ερμηνευθούν ότι έθιγαν το επαγγελματικό κύρος, ικανότητα και αξιοπρέπεια του προπονητή, παρότι όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν αυτή η πρόθεση τους. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, το ζητούμενο στο παρόν και το μέλλον είναι να διατηρηθεί η ΑΕΚ στην κορυφή".

    Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος τεχνικός, φρόντισε με τις δηλώσεις του να επιβεβαιώσει την συμφωνία και τα περί "συμφέροντος της ΑΕΚ":

    "Η κοινή δήλωση μας με την ΑΕΚ αποτελεί την καλύτερη διάψευση των φημών που με ήθελαν να παραιτούμαι για να αναλάβω δήθεν άλλη ελληνική ομάδα. Επιθυμώ να γνωστοποιήσω ότι για την περίπτωση που η ΑΕΚ είχε κάνει δεκτή την παραίτηση μου, είχα αποδεχθεί να δεσμευθώ και νομικά ότι δεν θα παρέχω τις υπηρεσίες μου σε άλλη ελληνική ομάδα όχι μόνο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αλλά και για την επόμενη".

    Αύριο η απόφαση για τα τηλεοπτικά

    Εν τω μεταξύ, αύριο το πρωί (9.00) αναμένεται η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, για την αίτηση που κατέθεσαν η ΠΑΕ ΑΕΚ και ο ALPHA κατά της απόφασης με την οποία το εν λόγω δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την προσφυγή της Netmed για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Ενωσης και κατά συνέπεια την μετάδοση των αγώνων της ομάδας.

    Τόσο η ΠΑΕ ΑΕΚ, όσο και ο ALPHA ζητούν την έκδοση προσωρινής διαταγής μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, οπότε και θα συζητηθεί η κυρία αγωγή της ανάκλησης. Από την πλευρά της Netmed κατέθεσε ο διευθυντής, Λάμπης Ταγματάρχης που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε οικονομικές λεπτομέρειες και επεσήμανε ότι η καταγγελία της σύμβασης έγινε μετά τον πρώτο αγώνα της ΑΕΚ και ενώ "εμείς είχαμε διαφημίσει ότι διαθέτουμε τα δικαιώματα της ΑΕΚ".

    Ο διευθυντής του ALPHA, Χάρης Αλευρόπουλος, υποστήριξε ότι αν δεν προβληθεί από τον ALPHA ο αγώνας με τον Ολυμπιακό, βλάπτεται η φερεγγυότητα του σταθμού, ενώ από την πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο κ. Σπύρος Τρίψας διευθυντής ενημέρωσης και επικοινωνίας και μέλος του ΔΣ, τόνισε: "Με την σύμβαση που κάναμε με τον ALPHA, πήραμε 3 δισ. δραχμές και βγήκαμε από την χρεωκοπία, που μας οδήγησε η Netmed".

    Αυτό που προκύπτει και που έχει σημασία, είναι πως ανεξάρτητα με την αυριανή απόφαση δεν πρόκειται να προκύψει κάτι ουσιαστικό, αφού δεν μεσολαβεί κάποιο παιχνίδι της ΑΕΚ ως γηπεδούχος. Ετσι, τα πάντα όσον αφορά στα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΑΕΚ, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν κατά την εκδίκαση της 16ης Ιανουαρίου.

    ΑΕΚ-Κιλκισιακός 0-1

    Παρόλα αυτά, η ομάδα της ΑΕΚ έστω χωρίς τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της, κατάφερε να πετύχει μια ακόμη νίκη στο θεσμό του Κυπέλλου. Η Ενωση, στον πρώτο αγώνα για την γ' φάση που έγινε στο γήπεδο του Πολυκάστρου παρουσία περίπου 3.000 θεατών, επικράτησε με 1-0 του Κιλκισιακού και ουσιαστικά εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

    Το μοναδικό τέρμα της ΑΕΚ, η οποία παρατάχθηκε κόντρα στον Κιλκισιακό χωρίς τον Ντέμη Νικολαίδη, πέτυχε στο 87ο λεπτό ο Χρήστος Μαλαδένης, ο οποίος με έξυπνο πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής δεν δυσκολεύτηκε να παραβιάσει την εστία του Παπαγιαννόπουλου.

    [11] Βαριά ήττα για την ΑΕΚ από την Ταουγκρές

    Πηγή: ΑΠΕ 9/1/2002 11:19:00 μμ

    Την συντριβή με 82-62 γνώρισε σήμερα η ΑΕΚ από την Ταουγκρές στη Βιτόρια, παρότι στο ημίχρονο προηγήθηκε με 38-37. Πάντως, παρά την ήττα της, η "Ενωση" παραμένει στην κορυφή του 4ου ομίλου της Ευρωλίγκα, με 7 νίκες και 3 ήττες στις πρώτες 10 αγωνιστικές.

    Τα δεκάλεπτα: 15-15, 37-38, 67-45, 82-62

    [12] Ο Ολυμπιακός ''ξέσπασε'' στη Σλασκ

    Πηγή: ΑΠΕ 9/1/2002 9:53:00 μμ

    Τα "νεύρα" του Ολυμπιακού από τον αγώνα, που δεν τελείωσε ποτέ, με τον Παναθηναϊκό, "πλήρωσε" η Σλασκ. Οι "ερυθρόλευκοι" χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κατάφεραν από νωρίς να επιβάλλουν το ρυθμό τους μέσα στην παγωμένη έδρα της πολωνικής, ομάδας. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου, με συντονιστές τους Παπαλουκά στην άμυνα και Φορντ σε συνεργασία με τον Ζεβροσένκο, στην επίθεση, κατάφεραν να εξασφαλίσουν από το πρώτο δεκάλεπτο διαφορά 6 πόντων.

    Το σωστό "δέσιμο" πάντως της άμυνας των φιλοξενουμένων παρά την καλή απόδοση ενός πρώην ερυθρόλευκου του Μάικλ Χόκινς, απέτρεψε τα δυσάρεστα και το ημίχρονο τελείωσε με το Ολυμπιακό να διατηρεί το πάνω χέρι, αφού κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (34-38).

    Στο Β' μέρος ο Φορντ συνέχισε το διακριτικό "φλερτ" με την αντίπαλη μπασκέτα, αφού είχε φθάσει... αθόρυβα τους 17 πόντους και σε συνδυασμό με τα κλεψίματα του Παπαλουκά, ο Ολυμπιακός έστειλε τη διαφορά στα ύψη και πιο συγκεκριμένα στους 12 πόντους (34-46), στο 22'.

    Η Σλασκ ανησύχησε προς στιγμήν τους "ερυθρόλευκους" όταν στο 28', με ένα σερί 7-1 μείωσε στους 3 (50-53), αλλά η εκτελεστική δεινότητα του Φορντ επανέφερε την... τάξη και ο Ολυμπιακός τελείωσε το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα, 50-60.

    Ο... επίλογος του Ολυμπιακού ήταν καρμπόν του προλόγου. Ράιτ και Χόκινς συνέχιζαν να αποτελούν τη μόνιμη απειλή του Ολυμπιακού, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" συνέχιζαν να αποτελούν εφιάλτη της Σλασκ.

    Οι γηπεδούχοι, πάντως έφθασαν κοντά στο "θαύμα", με τον συνήθη ύποπτο Χόκινς και στο 38' "έγραψαν" στον φωτεινό πίνακα το 70-72, αλλά η εμπειρία του "αρχηγού", Μίλαν Τόμιτς από την περιφέρεια και τα καθοριστικά καλάθια του Φορντ "χάρισαν" τη νίκη στον Ολυμπιακό, με 80-75.

    ΣΛΑΣΚ ΒΡΟΤΣΛΑΒ: Μπίγκους 5, Χόκινς 24, Ζιελίνσκι 5, Ράιτ 18, Αντομάιτις 9, Τόμζικ 12, Βιεκιέρα 2, Σκιμπνιέβσκι, Ανταμεκ

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παπαλουκάς 10, Αμανατίδης 6, Ρισασέ 7, Φορντ 28, Φόρεστ 6, Τόμιτς 12, Παπανικολάου 2, Φέμερλινγκ 6, Ντε Μιγκέλ 3

    [13] Αισιοδοξία για επιστροφή Ελευθερόπουλου

    Πηγή: ΑΠΕ 9/1/2002 9:26:00 μμ

    Μεγαλώνει η αισιοδοξία στον Ολυμπιακό για τη συμμετοχή του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στο ντέρμπι της Φιλαδέλφειας με την ΑΕΚ. Ο διεθνής τερματοφύλακας, συνέχισε και σήμερα το ατομικό πρόγραμμα και το ιατρικό επιτελείο ελπίζει πως θα προλάβει το ντέρμπι. Την ίδια ώρα, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς που πάσχει από οσφυαλγία έκανε θεραπεία και τρέξιμο και αναμένεται αύριο να μπει στους κανονικούς ρυθμούς των προπονήσεων.

    ΕΠιστρέφει από την Γκάνα ο Πίτερ Οφορίκουε

    Στο μεταξύ, ο Τάκης Λεμονής, καταστρώνει τα πλάνα του για τον αγώνα με την Παναχαϊκή. Στην αυριανή προπόνηση θα δείξει τις προθέσεις του για την ενδεκάδα που εκτός απρόοπτου θα αποτελείται από τους Γεωργίου, Πατσατζόγλου, Μπερμούδες, Κωστούλα, Βενετίδη, Καρεμπέ, Ζε Ελίας, Νινιάδη, Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι, Αλεξανδρή.

    Οσον αφορά στον Πίτερ Οφορίκουε, αποκλείστηκε όπως αναμενόταν από την αποστολή της Γκάνας για το Κόπα Αφρικα και επιστρέφει τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα της αποθεραπείας του. Παρών στη διοργάνωση με την Εθνική Λιβερίας θα είναι ο Ζίζι Ρόμπερτς που ενσωματώθηκε στην αποστολή της αφού ξεπεράστηκε η κόντρα του με την Ομοσπονδία.

    Αντιπροσώπεια του Ολυμπιακού στο ''FOOTBALL EXPO 2002''

    Πέρα από τον αγωνιστικό τομέα αναχώρησε σήμερα για τις Κάννες τετραμελής αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού για τη συμμετοχή στο τριήμερο διεθνές ποδοσφαιρικό συμπόσιο "FOOTBALL EXPO 2002" υπό την αιγίδα της FIFA.

    Ο Πέτρος Κόκκαλης, η Ελισάβετ Λύρα, ο Αγγελος Ζούρας και ο Πασχάλης Μόσχογλου θα είναι παρόντες στη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή. Στο πάνελ των ομιλητών για το μέλλον των ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα είναι ο Πέτρος Κόκκαλης. Στην εκδήλωση θα παραστούν όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης αλλά και οι διεθνείς ποδοσφαιρικοί οργανισμοί ενώ μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν θέματα μάρκετιγκ και μεταγραφών.

    Τέλος, το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε για άλλη μια φορά σήμερα ο Ολυμπιακός με την επίσκεψη της ομάδας, με επικεφαλής τον Τάκη Λεμονή, στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" και στο "Αγλαία Κυριακού". Οι ερυθρόλευκοι επισκέφτηκαν το τμήμα με τα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές παθήσεις και μοίρασαν δώρα και αυτόγραφα.

    [14] Κόρατς: Νέα ήττα για τον ΠΑΟΚ

    Πηγή: ΑΠΕ 9/1/2002 8:10:00 μμ

    Νέα συντριβή γνώρισε ο ΠΑΟΚ στο κύπελλο Κόρατς. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" έχασε με 85-64 (ημ. 41-27) από τη Λοκομοτίβ Βόντι στο Ροστόφ και πλέον κινδυνεύει άμεσα να αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Η "οδύσσεια" που πέρασε ο "δικέφαλος" μέχρι να φτάσει στο μακρινό Ροστόφ, φαίνεται ότι επηρέασε αρκετά τους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μπήκαν μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα λεπτά βρέθηκαν να βλέπουν την... πλάτη της Λοκομοτίβ στο σκορ.

    Η ρωσική ομάδα, με καλά ποσοστά ευστοχίας και καθοδηγούμενη από τον άλλοτε "ερυθρόλευκο" Τζέιμς Ρόμπινσον, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 22-12. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, αν και η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή βελτιώθηκε κάπως, έτσι ώστε το επιμέρους σκορ στο εν λόγω διάστημα να είναι 19-15 υπέρ των Ρώσων (41-27 το αποτέλεσμα του ημιχρόνου).

    Η ανάπαυλα δεν ωφέλησε καθόλου τους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μπήκαν στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίζοντας την κακή εμφάνιση του πρώτου μέρους. Από την άλλη πλευρά, οι Ρώσοι εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη και την... απουσία του "δικεφάλου του Βορρά" από τον αγωνιστικό χώρο και έχοντας τους Φάρμερ (σημείωσε 20 πόντους) και Ρόμπινσον (13) σε μεγάλη ημέρα, άνοιξαν κι άλλο την υπέρ τους διαφορά με τη συμπλήρωση του 30λεπτου (61-39).

    Το +23 επέτρεψε στους Ρώσους να θεωρήσουν το υπόλοιπο της αναμέτρησης καθαρά τυπική διαδικασία και να... χαλαρώσουν, χωρίς να κινδυνεύσουν με ήττα, γεγονός που έδωσε στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να μειώσει το σε βάρος του σκορ.

    Κύριος εκφραστής των επιθετικών επιλογών των Θεσσαλονικέων αναδείχθηκε ο Αντρέ Γούλριτζ, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους, όμως, ο "δικέφαλος" πλήρωσε την "ανυπαρξία" πρωτοκλασάτων παικτών του (Σιγάλας και Λιαδέλης ήταν... ωσεί παρόντες στον αγωνιστικό χώρο, σημειώνοντας, συνολικά, έξι πόντους). Ετσι, η συμπλήρωση του 40λεπτου βρήκε τη Λοκομοτίβ Βόντι να παίρνει τη νίκη με 85-64.

    ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΒΟΝΤΙ: Κουντέλιν 9, Βεντίχτσεφ 4, Γιάγκοντνικ 7, Φάρμερ 20, Στρέλκιν 2, Κονοβάλοφ 8, Ζουκάουσκας 14, Μπέντσιτς 8, Ρόμπινσον 13, Κουρίλοφ.

    ΠΑΟΚ: Μοράλες 9, Κολντεμπέλα 6, Σιγάλας, Λιαδέλης 6, Κάρτερ 7, Λιμνιάτης 2, Γούλριτζ 17, Βασιλιάδης 3, Νόλαν 9, Κόμματος 5.

    [15] Περιστέρι-Μπαρτσελόνα 72-101

    Πηγή: ΑΠΕ 9/1/2002 11:00:00 μμ

    Σ΄έναν αγώνα με μονόπλευρο ενδιαφέρον, το Περιστέρι "παραδόθηκε" στην Μπαρτσελόνα, δίνοντας παράλληλα την ευχαρίστηση στους "Μπλαουγκράνα" για μία άτυπη ρεβάνς, με 101-72. Από την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, τα προσχήματα έπροσπάθησε να σώσει μόνο ο Μανώλης Παπαμακάριος με 18 πόντους. Τα δεκάλεπτα: 18-26, 36-46, 45-72, 72-101.

    [16] Νίκη πρόκριση για τον Πανιώνιο στο Κόρατς

    Πηγή: ΑΠΕ 9/1/2002 9:48:00 μμ

    Νίκη με την οποία ουσιαστικά εξασφαλίζει την πρόκρισή του στους "16" του Κυπέλλου Σαπόρτα πέτυχε ο Πανιώνιος. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη επικράτησε 97-86 της Χάποελ Ιερουσαλήμ (ημίχρονο 40-45) σε αγώνα για την 7η ημέρα του δεύτερου ομίλου. Πρώτος σκόρερ των "κυανέρυθρων" ήταν ο Γιώργος Διαμαντόπουλος με 26 πόντους.

    [17] Το Μαρούσι στους ''16'' του Κόρατς

    Πηγή: ΑΠΕ 9/1/2002 9:45:00 μμ

    Με "απόλυτο" ρεκόρ σε νίκες, το Μαρούσι εξασφάλισε σήμερα την πρώτη θέση του Γ΄ ομίλου στο κύπελλο Κόρατς. Η ομάδα του Κώστα Πετρόπουλου, χάρη σε δύο εύστοχες βολές του Αγγελου Κορωνιού, επικράτησε με 77-75 της Οβαρένσε στο κλειστό του Αγίου Θωμά και πέτυχε την πέμπτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες. Φυσικά, έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στον Δ΄ όμιλο.

    Για ένα δεκάλεπτο, κατάφεραν να αντέξουν οι Πορτογάλοι. Με όπλο τους την ταχύτητα, κατάφεραν να πάρουν "κεφάλι" στο σκορ και να κλείσουν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 17-14. Από το σημείο εκείνο ξεκίνησε η αντεπίθεση του Αμαρουσίου, που μεταφράσθηκε σε ένα άμεσο 12-3 κι έτσι στο 15΄ το σκορ είχε γίνει 26-20 υπέρ των "κίτρινων". Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 39-29 καθώς φάνηκε ότι ποιοτικά το Μαρούσι υπερτερούσε σε όλους τους τομείς.

    Δεν δυσκολεύθηκε, λοιπόν, να αυξήσει τη διαφορά (46-31 στο 24΄) στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν με αιχμές τους Κορωνιό, Κοχ, έφτανε στο αντίπαλο καλάθι... όποτε ήθελε. Στην τελευταία περίοδο, οι γηπεδούχοι μάλλον νόμιζαν ότι το ματς είχε τελειώσει κι αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Οβαρένσε να "ψαλιδίσει" τη διαφορά και με... καταιγισμό τριπόντων να πλησιάσει στους τέσσερις πόντους, 73-69 ένα λεπτό πριν το τέλος, και στη συνέχεια να ισοφαρίσει σε 75-75.

    Εξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Αγγελος Κορωνιός κέρδισε φάουλ και ευστοχώντας στις δύο βολές διαμόρφωσε το τελικό 77-75, αφού στη συνέχεια το καλάθι που πέτυχαν οι Πορτογάλοι ήταν εκπρόθεσμο (άλλωστε, κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε...)

    Οι συνθέσεις των ομάδων:

    ΜΑΡΟΥΣΙ: Σπανούλης 6, Κοχ 10 (2), Ολιβερ 11 (2), Κόνλον 9 (1), Μπερκ 12, Κορωνιός 15 (3), Παυλίδης 6, Μαρμαρινός 2, Μανωλόπουλος 6 (1).

    ΟΒΑΡΕΝΣΕ: Πένταρ 9 (3), Κένεντι 3, Μάντιτς 7 (1), Τζόνσον 18 (2), Μοράλες 17, Γιόρσον, Μανάρντε 2, Βουκίσεβιτς 10, Μοντέιρο 9 (1)

    [18] ΑΡΗΣ-Παναχαική 0-0

    Πηγή: ΑΠΕ 9/1/2002 7:46:00 μμ

    Η Παναχαϊκή φαίνεται πως έχει βρει το "κουμπί" του Αρη, καθώς μετά την ισοπαλία 1-1 που απέσπασε για το πρωτάθλημα, σήμερα πήρε το 0-0 στο Χαριλάου και απέκτησε προβάδισμα όσον αφορά στην υπόθεση πρόκριση στους "8" του κυπέλλου Ελλάδας. Το παιχνίδι είχε αναβληθεί λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε πρόσφατα την χώρα μας, ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει στις 16 Ιανουαρίου (17.15).

    [19] Γιατροί δεν διέγνωσαν προχωρημένη εγκυμοσύνη

    Πηγή: ΑΠΕ 9/1/2002 8:48:00 μμ

    Μια γυναίκα στο Κεμπέκ του Καναδά μήνυσε δύο γιατρούς που απέτυχαν να εντοπίσουν την εγκυμοσύνη της, με αποτέλεσμα να γεννήσει σε μία τουαλέτα, χωρίς να έχει αντιληφθεί την κατάστασή της, όπως λέει η ίδια. Η Σίρλεϊ Χάουαρντ, 26 ετών, διατείνεται ότι βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν την έπιασαν οι πόνοι πριν από τρία χρόνια και τελικά γέννησε ένα μωρό, χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν έγκυος, αφού ο γιατρός τον οποίο είχε επισκεφθεί δύο εβδομάδες νωρίτερα δεν της είχε αναφέρει τίποτε σχετικό.

    Ζητά αποζημίωση-ισχυρίζεται ότι ίσως να είχε κάνει έκτρωση

    Η Χάουαρντ είχε συνολικά επισκεφθεί πέντε φορές δύο γιατρούς στην περιοχή Σατογκέι και είχε υποβληθεί σε δύο γυναικολογικές εξετάσεις παραπονούμενη για συμπτώματα συνεχούς κούρασης και προβλήματα στο πεπτικό της σύστημα. Η γνωμάτευση και των δύο γιατρών ήταν ότι η γυναίκα έπασχε από στρες. Ωσπου ξαφνικά, την έπιασαν οι πόνοι του τοκετού, ενώ βρισκόταν στην τουαλέτα και γέννησε χωρίς επιπλοκές ένα υγιέστατο αγοράκι.

    Η νεαρή μητέρα ζητάει αποζημίωση, ύψους 90.000 δολαρίων, από τους δύο γιατρούς επειδή όπως διατείνεται δεν είχε τότε την πνευματική και οικονομική δυνατότητα να μεγαλώσει ένα παιδί.

    Εξάλλου, στην αγωγή της υποστηρίζει ότι εάν γνώριζε την εγκυμοσύνη της, πιθανόν θα έκανε έκτρωση.

    Οι γιατροί λένε ότι είναι σπάνιο στην ιατρική ιστορία να μην εντοπιστεί μία εγκυμοσύνη και ακόμη σπανιότερο να μην αντιληφθεί μία έγκυος την κατάστασή της.

    Ωστόσο, οι δικηγόροι της Χάουαρντ υποστηρίζουν ότι η ενάγουσα δεν είχε πάρει επιπλέον βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ήδη υπέφερε από μη κανονικότητα στην έμμηνο ρύση.

    Η υπόθεση έχει πάρει ήδη τη δικαστική οδό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 9 January 2002 - 21:56:04 UTC