Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 01-12-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαπραγματεύσεις για παράδοση των Ταλιμπάν
  • [02] Εντοπίστηκε στη Τόρα Μπόρα ο Μπιν Λάντεν;
  • [03] Επιφυλάξεις αμερικανών για τα στρατοδικεία
  • [04] Αυστραλός εθελοντής της Αλ Κάιντα
  • [05] Νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα το βράδυ
  • [06] Επαφές Καραμανλή σε Βελιγράδι-Κόσοβο
  • [07] Επίσκεψη Σημίτη στην Ολλανδία
  • [08] Αναστέλλονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [09] Συνεχίζεται ο κύκλος αίματος στη Μ. Ανατολή
  • [10] Αποχώρηση ΗΠΑ από την συνθήκη ABM;
  • [11] Αρχίζει η λειτουργία του αγωγού Ιράν-Τουρκίας
  • [12] Φονικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα
  • [13] Ο Χαλίλοτζιτς υποψήφιος για τον ΠΑΟ

    [01] Διαπραγματεύσεις για παράδοση των Ταλιμπάν

    Πηγή: ΑΠΕ 12/12/2001 10:02:00 πμ

    Αμερικανικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα το πρωί τα τελευταία κρησφύγετα των μαχητών της Αλ Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την παράδοσή τους με εκπροσώπους της Βόρειας Συμμαχίας. Ο Χάτζι Μοχάμεντ Χαμάν, στρατιωτικός διοικητής της Βόρειας Συμμαχίας είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι άνδρες της Αλ Κάιντα είχαν συμφωνήσει να παραδώσουν τα όπλα τους στις 08.00 (τοπική ώρα -05.30 ώρα Ελλάδος), αλλά μέχρι τώρα δεν έχει παρατηρηθεί κάποια κίνηση σε αυτή την κατεύθυνση.

    Οι όροι της διαπραγμάτευσης

    Ο Αμίν δήλωσε άγνοια για τον αριθμό των ανδρών της Αλ Κάιντα που έχουν εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις για την παράδοσή τους στην Ανατολική Συμμαχία στην περιοχή Μελάουα του ορεινού όγκου Σπιν Γκάρ.

    Σύμφωνα με το Αφγανικό Ισλαμικό Πρακτορείο οι άνδρες της Αλ Κάιντα έχουν θέσει δύο επιπλέον όρους για να παραδοθούν,αξιώνοντας τώρα να καταθέσουν τα όπλα τους μόνο στους αντιπροσώπους του ΟΗΕ, καθώς και να παρίστανται διπλωματικοί αντιπρόσωποι από τις αντίστοιχες χώρες της καταγωγής τους. Οι συνομιλίες διεξάγονται στην περιοχή Μελάουα στα όρη Σπιν Γκαρ κοντά στο σύμπλεγμα των σπηλαίων της Τόρα Μπόρα, και ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το πρωί.

    Μπους εναντίον τρομοκρατίας

    Εν τω μεταξύ, χθες, ο αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους προειδοποίησε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα καταστρέψουν τους υπευθύνους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

    "Καμμία σπηλιά δεν είναι αρκετά βαθιά για να τους επιτρέψει να ξεφύγουν από την υπομονετική δικαιοσύνη των ΗΠΑ", τόνισε ο Μπους σε ομιλία του στους φοιτητές στρατιωτικής ακαδημίας στο Τσάρλεστον της Νοτίου Καρολίνας.

    Ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε επίσης ότι θα υπάρξουν "καταστροφικά" αντίποινα εναντίον των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία . "Οι στρατιώτες μας έχουν μία νέα και βασική αποστολή. Για τις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία οι συνέπειες δεν θα είναι μονάχα οικονομικές, αλλά θα είναι καταστροφικές", τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος.

    [02] Εντοπίστηκε στη Τόρα Μπόρα ο Μπιν Λάντεν;

    Πηγή: ΑΠΕ 12/12/2001 10:24:00 πμ

    Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών επιβεβαίωσαν την παρουσία του, Οσάμα Μπιν Λάντεν, στην οροσειρά της Τόρα Μπόρα, από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του που υποκλάπηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών την περασμένη Κυριακή, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

    Εντοπίστηκε μέσω τηλεφωνικής συνδιάλεξης

    Οι ΗΠΑ έβαλαν στο στόχαστρό τους το πιθανό καταφύγιο του Μπιν Λάντεν, στο ανατολικό Αφγανιστάν, ρίχνοντας την πιο δυνατή τους βόμβα, βάσει των πληροφοριών που ήθελαν τον καταζητούμενο να βρίσκεται σε εκείνη την περιοχή.

    Η έκρηξη της βόμβας , εκτός από τα καταστροφικά αποτελέσματά της, είχε και ψυχολογικό αντίκτυπο αφού διευκόλυνε τη ροή νέων πληροφορίων.

    Οπως προκύπτει, μέσα στον πανικό που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη, εντοπίσθηκαν μία σειρά από τηλεφωνικές κλήσεις μέσω δορυφόρου, ή ασυρμάτου, επιβεβαιώνοντας την παρουσία του Μπιν Λάντεν και του περιβάλλοντός του στην περιοχή.

    Πάντως το Πεντάγωνο, σε ερώτηση δημοσιογράφων για την πιστότητα της πληροφορίας, αρνήθηκε να την επιβεβαιώσει. Νωρίτερα, εντός της ημέρας, ο υπουργός Αμύνης Ντόναλντ Ράμσφελντ είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου, πως ο εντοπισμός του Μπιν Λάντεν παραμένει ένα μυστήριο.

    Στη δημοσιότητα η βιντεοκασσέτα για την ενοχή του Μπιν Λάντεν

    Εν τω μεταξύ, τη βιντεοκασσέτα όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται ο Οσάμα Μπιν Λάντεν να παραδέχεται την ενοχή του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στην Αμερική πρόκειται να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

    Μέλη της Επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας που είδαν την κασσέτα ανέφεραν ότι ο διαβόητος τρομοκράτης εμφανίζεται "να θαυμάζει" την αιματηρή και καταστροφική επίθεση.

    [03] Επιφυλάξεις αμερικανών για τα στρατοδικεία

    Πηγή: ΑΠΕ 12/12/2001 9:43:00 πμ

    Ολο και πιό επιφυλακτικοί είναι οι αμερικανοί πολίτες όσον αφορά τα σχέδια του Προέδρου τους, Τζορτζ Μπους, για να δικάζονται οι ύποπτοι για τρομοκρατία από τα στρατοδικεία, παρότι η υποστήριξή τους στον αρχηγό του κράτους παραμένει σταθερή, αποκαλύπτεται σε δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες βράδυ.

    Στη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου NBC και της εφημερίδας Νιου Γιορκ Τάιμς, το 51 % των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τα στρατοδικεία δεν είναι τα ενδεδειγμένα δικαστικά σώματα για να κρίνουν τις υποθέσεις τρομοκρατίας, έναντι ποσοστού 40% που πιστεύει το αντίθετο.

    Τα αποτελέσματα αναλυτικά

    Το ενδεχόμενο να υιοθετηθούν μέτρα, που θα περιορίζουν τις προσωπικές ελευθερίες, απασχολεί σοβαρά το 45% του αμερικανικού κοινού, ενώ αντίθετα το 43% εκτιμά πως τα μέτρα που ελήφθησαν κατά της τρομοκρατίας δεν ήσαν αρκούντως ριζικά.

    Τα στοιχεία που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση αποκαλύπτουν ότι η κοινή γνώμη έχει αναστραφεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Σε αντίστοιχη έρευνα στις αρχές Δεκεμβρίου, μόλις το 11% των ερωτηθέντων πίστευε πως η κυβέρνηση το έχει παρακάνει με τα μέτρα περιστολής των ατομικών ελευθεριών στα πλαίσια του αγώνα κατά της τρομοκρατίας, και το 72% δικαιολογούσε τη σχετική απόφαση.

    Πάντως και στη χθεσινή δημοσκόπηση, το 61% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του σχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης να ανακριθούν περίπου 5.000 νεαροί που κατάγονται από χώρες της Μέσης Ανατολής και κατοικούν νομιμα στις ΗΠΑ.

    Τέλος, το 86% των Αμερικανών εγκρίνει το έργο του Προέδρου Μπους και μόλις το 9% το επικρίνει. Η έρευνα έλαβς ως στατιστικό δείγμα, 1052 ενηλίκους και πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 7-10 Δεκεμβρίου.

    [04] Αυστραλός εθελοντής της Αλ Κάιντα

    Πηγή: ΑΠΕ 12/12/2001 11:02:00 πμ

    Ενας Αυστραλός που εκπαιδεύτηκε μαζί με τους μαχητές της Αλ Κάιντα, έχει συλληφθεί από τη Βόρεια Συμμαχία στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αυστραλίας, Ντάριλ Ουίλιαμς.

    Ο αιχμάλωτος, ηλικίας 26 ετών, συνελήφθη γύρω στις 9 Δεκεμβρίου. Ο υπουργός αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες από τη σύλληψη ή προσωπικά στοιχεία για λόγους ασφαλείας και απέφυγε να διευκρινίσει αν ο 26χρονος είναι μουσουλμάνος.

    Ο κρατούμενος δεν έχει ποινικό μητρώο και το όνομα του είναι άγνωστο στις υπηρεσίες ασφαλείας της Αυστραλίας. Είχε φύγει από τη χώρα το 1999 και εντάχθηκε στις γραμμές του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK) που πολεμούσε στη Γιουγκοσλαβία.

    Τον Νοέμβριο του 1999 πήγε στο Πακιστάν όπου εκπαιδεύτηκε με τους άνδρες της ισλαμικής οργάνωσης Λασκάρ-ε-Ταιμπα και το 2000 μετακινήθηκε στο Αφγανιστάν συνεχίζοντας την εκπαίδευση του στην οργάνωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

    [05] Νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα το βράδυ

    Πηγή: ΕΡΑ 12/12/2001 11:23:00 πμ

    Νέο κύμα κακοκαιρίας με χαμηλές θερμοκρασίες, καταιγίδες και χιόνια σε ορεινά και πεδινά προβλέπει από το βράδυ η ΕΜΥ. Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Ρίου-Αντιρρίου, Πρέβεζας-Ακτίου και Καβάλας-Θάσου.

    Χιονοπτώσεις και προβλήματα στη Πελοπόννησο

    Εν τω μεταξύ, αποκλεισμένοι παραμένουν από σήμερα το πρωί όλοι οι δρόμοι στην ορεινή επαρχία των Καλαβρύτων. Σε ολόκληρη την περιοχή, αλλά και μέσα στην πόλη των Καλαβρύτων, χιονίζει συνεχώς. Μηχανήματα της νομαρχίας Αχαϊας προσπαθούν να διανοίξουν τους βασικούς οδικούς άξονες, αλλά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

    Στα λευκά "ντύθηκε" και η Τρίπολη από χθες το βράδυ, ενώ η χιονόπτωση συνεχιζόταν και τις πρωινές ώρες, προκαλώντας σειρά προβλημάτων. Στο εθνικό οδικό δίκτυο τα οχήματα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Με απόφαση του νομάρχη Αρκαδίας Παναγιώτη Γιαννόπουλου, λόγω των χιονοπτώσεων, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία του νομού, εκτός από αυτά της παραλιακής Κυνουρίας και της Μεγαλόπολης.

    [06] Επαφές Καραμανλή σε Βελιγράδι-Κόσοβο

    Πηγή: ΑΠΕ 12/12/2001 10:00:00 πμ

    Συνεχίζοντας την περιοδεία του σε Βαλκανικές πρωτεύουσες ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί στη μια το μεσημέρι στο Βελιγράδι με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα.

    Το απόγευμα στην Πρίστινα θα έχει συνάντηση με το νικητή των εκλογών στο Κοσσυφοπέδιο, Ιμπραήμ Ρουγκόβα. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί το στρατόπεδο "Μέγας Αλέξανδρος" όπου εδρεύει η ελληνική ταξιαρχία στο Κόσοβο.

    Χθες ο κ. Καραμανλής είχε συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ και οι συζητήσεις αναλώθηκαν στον εκδημοκρατισμό της χώρας.

    [07] Επίσκεψη Σημίτη στην Ολλανδία

    Πηγή: ΑΠΕ 12/12/2001 9:48:00 πμ

    Για τη Χάγη, αναχωρεί σήμερα ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, όπου θα συναντηθεί με τον Ολλανδό ομόλογό του, Βιν Κοκ. Αύριο ο κ. Σημίτης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής των "15", η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στο Λάακεν.

    Η Σύνοδος αποκτά έντονο ενδιαφέρον για τα εθνικά μας θέματα καθώς θα εξετασθούν η Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Αμυνα και η Λαθρομετανάστευση.

    Συμβιβασμός αναμένεται, προκειμένου οι "15" να καταλήξουν στη συγκρότηση Ευρωδύναμης, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν θα δεχτεί εξαίρεση εδαφών της από τις αρμοδιότητες του υπό σύσταση Πανευρωπαϊκού Σώματος.

    [08] Αναστέλλονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις

    Πηγή: ΑΠΕ 12/12/2001 9:20:00 πμ

    Ολοκληρώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών που διεκδικούν βελτιωμένες τιμές στα προϊόντα τους και το τρέχον 24ωρο αναμένεται να πάρουν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινήσεις τους. Σύμφωνα με δηλώσεις αγροτοσυνδικαλιστών, οι αγρότες θα δώσουν "ραντεβού" για νέες κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές.

    Στη Λάρισα οι αγρότες σήμερα θα κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης και συλλαλητήριο, ενώ αντίστοιχες ενέργειες θα γίνουν και στη Μακεδονία και τη Θράκη.

    Οι ελαιοπαραγωγοί Λέσβου έχουν αποφασίσει για σήμερα συγκέντρωση στο κέντρο της Μυτιλήνης, ενώ ο εμπορικός σύλλογος της πόλης θα κλείσει τα καταστήματα.

    Ο υπουργός Γεωργίας στη διάρκεια ενημέρωσης της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου της Βουλής επανέλαβε ότι το εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών θα προσεγγίσει αυτό της προηγούμενης χρονιάς. Για τα καπνά, είπε ο κ. Δρυς, μετά από συνεννοήσεις της κυβέρνησης με την Κομισιόν θα διατηρηθεί το σημερινό καθεστώς επιδοτήσεων για ακόμα τρία χρόνια, δηλαδή μέχρι την 1/1/2005.

    [09] Συνεχίζεται ο κύκλος αίματος στη Μ. Ανατολή

    Πηγή: ΑΠΕ 12/12/2001 9:02:00 πμ

    Mε έξι οβίδες όλμου που έριξαν σε εβραϊκό οικισμό στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, απάντησαν οι παλαιστίνιοι στην επίθεση που δέχτηκαν νωρίτερα από ισραηλινά ελικόπτερα στο κτήριο της εθνικής ασφάλειας στο Χαν Γιουνές. Από την επιδρομή των ισραηλινών μαχητικών ελικοπτέρων, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις Παλαιστίνιοι και 17 τραυματίστηκαν ενώ δεν αναφέρθηκαν θύματα από την επίθεση στον εβραϊκό οικισμό.

    Συνεχόμενες οι επίθεσεις των ισραηλινών

    Τα ισραηλινά ελικόπτερα έριξαν με διαφορά μισής ώρας πέντε πυραύλους εναντίον του κτηρίου των δυνάμεων εθνικής ασφαλείας των Παλαιστινίων, ενώ έπληξαν και το στρατόπεδο προσφύγων στο Χαν Γιουνές, που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης.

    Επιπλέον ισραηλινά άρματα μάχης εισέβαλαν μέσα στα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη του Χαν Γιουνές και έβαλαν με τα πυροβόλα και τα πολυβόλα τους ενάντια στις κατοικίες της πόλης, πολλές εκ των οποίων καταστράφηκαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

    Αντιδράσεις Παλαιστινίων

    Εν τω μεταξύ, άμεση ήταν η αντίδραση της παλαιστινιακής αρχής, μετά τις νέες επιδρομές, καταγγέλλοντας τη "σιωπή" της διεθνούς κοινότητας όσον αφορά τις διαρκείς επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων.

    Σε ανακοινωθέν της, που εκδόθηκε μετά την ισραηλινή επίθεση και αναμεταδίδεται από το πρακτορείο WAFA, η αυτόνομη αρχή τονίζει ότι "το Ισραήλ συνεχίζει μέρα με τη μέρα τις επιθέσεις, ενώ οι Παλαιστίνιοι τηρούν την κατάπαυση του πυρός".

    "Αναρωτώμεθα εάν ο παλαιστινιακός λαός θα ανεχθεί ακόμη να βλέπει να πεθαίνουν τα παιδιά του ενώ η διεθνής κοινότητα σιωπά ενώπιον των ισραηλινών επιθέσεων", τονίζεται στο ίδιο ανακοινωθέν.

    [10] Αποχώρηση ΗΠΑ από την συνθήκη ABM;

    Πηγή: ΑΠΕ 12/12/2001 10:55:00 πμ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να ανακοινώσουν το σχέδιο τους για αποχώρηση από τη Συνθήκη για τους Αντιβαλλιστικούς Πυραύλους (ABM) την Πέμπτη.

    Η επίσημη ανακοίνωση αποχώρησης, για την οποία απαιτείται να υπάρξει προειδοποίηση έξι μήνες νωρίτερα, πιθανότατα θα προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ρωσίας, των Ευρωπαίων συμμάχων της Ουάσινγκτον και του Δημοκρατικού Κόμματος που θεωρούν τη συνθήκη ABM ως τον ακρογωνιαίο λίθο του διεθνούς καθεστώτος ελέγχου των εξοπλισμών.

    [11] Αρχίζει η λειτουργία του αγωγού Ιράν-Τουρκίας

    Πηγή: ΑΠΕ 12/12/2001 10:58:00 πμ

    Την ικανοποίηση του για την έναρξη παροχής φυσικού αερίου από το Ιράν στην Τουρκία εξέφρασε απόψε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Μπιτζάν Νάμνταρ Ζανγκενέχ, εκτιμώντας ότι το έργο αυτό ήταν "ένδειξη των ισχυρών σχέσεων και αρχή μιας μακράς συνεργασίας" μεταξύ των δύο χωρών. Η επίσημη τελετή εγκαινίων του έργου πρόκειται να γίνει τον Ιανουάριο του 2002.

    Η ροή φυσικού αερίου από την πόλη Ταμπρίζ του Ιράν προς την Αγκυρα είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 30 Ιουλίου όμως τότε η Τουρκία είχε υποστηρίξει ότι ένας σταθμός παροχής από την ιρανική πλευρά δεν ήταν έτοιμος, κάτι που η Τεχεράνη είχε διαψεύσει.

    Το Ιράν και η Τουρκία υπέγραψαν τον Αύγουστο του 1996 μια σύμβαση ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την οποία η Τεχεράνη δεσμεύεται να παρέχει φυσικό αέριο στην Αγκυρα για διάστημα 22 ετών.

    Η σύμβαση αυτή είχε καταγγελθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ που υποστηρίζει οτι είναι αντίθετη με τις πετρελαϊκές κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον στο Ιράν.

    [12] Φονικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

    Πηγή: ΑΠΕ 12/12/2001 10:49:00 πμ

    Δώδεκα άτομα βρήκαν τον θάνατο σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία εναντίον του στρατού και της αστυνομίας της Σρι Λάνκα, αυτονομιστές αντάρτες του κινήματος των Τίγρεων για την Απελευθέρωση του Ταμίλ -Ιλάμ.

    Οι αντάρτες βομβάρδισαν με όλμους μια στρατιωτική βάση στην Παχάλα Τοπούρ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις στρατιώτες και να τραυματισθούν άλλα δώδεκα, τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου.

    Οι στρατιώτες ανταπέδωσαν τα πυρά και σκότωσαν έξι αντάρτες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Ταυτόχρονα, αυτονομιστές επιτέθηκαν σε αστυνομικό σταθμό στο Βαλαχτσενάι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις αστυνομικοί και να τραυματιστούν 11 άτομα. Οι αντάρτες κατέστρεψαν επίσης το τηλεφωνικό κέντρο της κοινότητας.

    Σήμερα πρόκειται να ανακοινώσει τη σύνθεση του υπουργικού του συμβουλίου ο νέος πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα, Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, ο οποίος ωρκίσθηκε την περασμένη Κυριακή.

    [13] Ο Χαλίλοτζιτς υποψήφιος για τον ΠΑΟ

    Πηγή: ΑΠΕ 12/12/2001 11:17:00 πμ

    Στη Γαλλία για επαφές με τον Βαχίντ Χαλίλοτζιτς βρίσκεται ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Αγγελος Φιλιππίδης. Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, ο "ισχυρός" άνδρας της "πράσινης" ΠΑΕ, θα έχει συνομιλία με τον Βόσνιο τεχνικό της Λιλ, ο οποίος είναι πλέον το πρώτο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού στη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Κυράστα.

    Η συνάντηση των δύο ανδρών, δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί ωστόσο η κίνηση της διοίκησης του Παναθηναϊκού να κάνει αυτό το ταξίδι, θα πρέπει ουσιαστικά να δίνει τέλος στα σενάρια για το νέο προπονητή του Παναθηναϊκού, αφού ο Χαλίλοζιτς είναι πλέον μια... ανάσα από τους "πράσινους".

    Ο Βόσνιος τεχνικός ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στη Βελέζ Μοστάρ το 1990, ενώ εκτός από τη Λιλ έχει περάσει από τους πάγκους της Μποβέ (1993-94) και της Ράγια Καζαμπλάνκα την περίοδο 1997-98.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 12 December 2001 - 10:00:27 UTC