Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 01-12-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βομβαρδισμοί με στόχο τον Λάντεν
  • [02] Η μητέρα του Λάντεν σπάει τη σιωπή της
  • [03] Κακοκαιρία πλήττει ολόκληρη τη χώρα
  • [04] Σώοι οι 11 από τους 12 ναυτικούς
  • [05] Ματαιώθηκε η επίσκεψη Πούτιν στο Αγ. Όρος
  • [06] Τροχαίο στη Στυλίδα
  • [07] Περιοδεία Καραμανλή στη Δ. Μακεδονία
  • [08] Ευρωπαϊκή συνοριακή αστυνομία
  • [09] Νέοι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ
  • [10] Τι θα γίνει με τους λογαριασμούς του ΟΤΕ;
  • [11] Εντατικοί έλεγχοι ΣΔΟΕ
  • [12] Με απουσίες ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο
  • [13] Στο νοσοκομείο ο Billy Wilder

    [01] Βομβαρδισμοί με στόχο τον Λάντεν

    8/12/2001 1:03:00 μμ

    Στην ορεινή περιοχή Τόρα Μπόρα, όπου φέρεται να βρίσκεται το κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν επικεντρώνονται οι συντονισμένες επιθέσεις αμερικανικών βομβαρδιστικών και αφγανών μαχητών. Σε εκδήλωση μνήμης για το Περλ Χάρμπορ, ο Αμερικανός προεδρος Τζορτζ Μπους δήλωσε ότι η μάχη κατά της τρομοκρατίας έχει ακόμη πολύ δρόμο για να τελειώσει.

    Αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-52 βομβάρδισε σήμερα το πρωί θέσεις του δικτύου Αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν στην ορεινή περιοχή Τόρα Μπόρα του ανατολικού Αφγανιστάν.

    Στο μεταξύ οι ηγέτες της εθνότητας Παστούν ερίζουν για τον έλεγχο της πόλης Κανταχάρ, αν και συγκρότησαν συμβούλιο για να επιλύσουν τις διαφορές τους, δήλωσε σήμερα ο Χαλίντ Παστούν, εκπρόσωπος του πρώην κυβερνήτη της Κανταχάρ Γκουλ Αγά Σερζάι.

    ''Το καθεστώς των Ταλιμπάν δεν υπάρχει ούτε ως κυβέρνηση

    ούτε ως κίνημα'' δήλωσε από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι.

    Ουζμπεκιστάν: Ανοίγει γέφυρα φιλίας προς το Αφγανιστάν

    Το Ουζμπεκιστάν, αποφάσισε να ανοίξει αύριο μια σημαντική γέφυρα προκειμένου να διευκολύνει και αυτό από την πλευρά του την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αφγανιστάν. Αυτό ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, μετά από συνάντηση που είχε στην Τασκένδη με τον Ουζμπέκο πρόεδρο Ισλάμ Καρίμοφ.

    ο Ουζμπεκιστάν είχε εκφράσει ανησυχίες για την αντοχή της γέφυρας και είχε πει ότι πρέπει να γίνουν έλεγχοι πριν χρησιμοποιηθεί για την αποστολή της βοήθειας. Για το σκοπό αυτό οι ΗΠΑ έστειλαν μηχανικούς πρόσφατα εκεί για έλεγχο.

    Η γέφυρα βρίσκεται στην πόλη Τερμέζ κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

    Οι αρχές του Ουζμπεκιστάν έκλεισαν τη γέφυρα πριν από τέσσερα χρόνια για λόγους ασφαλείας και από τότε δεν την ξανάνοιξαν για να εμποδίσουν τυχόν διείσδυση στη χώρα ισλαμιστικών στοιχείων.

    [02] Η μητέρα του Λάντεν σπάει τη σιωπή της

    8/12/2001 11:45:00 πμ

    Αν και δεν εγκρίνει τις φιλοδοξίες, τις ιδέες και τις πράξεις του, η μητέρα του Οσάμα Μπιν Λάντεν, διαψεύδει όλους όσοι ισχυρίζονται ότι είναι θυμωμένη μαζί του. Σύμφωνα με την εφημερίδα Α Μαντίνα, της Σαουδικής Αραβίας, η μητέρα του ηγέτη της Αλ Κάιντα, δηλώνει ότι είναι υπερήφανη για το γιο της και προσεύχεται στο Θεό να τον οδηγήσει στο σωστό δρόμο. Η μητέρα του Μπιν Λάντεν, το όνομα της οποίας δεν αναφέρει η εφημερίδα, εκφράζει τη λύπη της, για τον τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ αντιμετωπίζουν την ίδια, το γιο και την οικογένεια της γενικότερα.

    [03] Κακοκαιρία πλήττει ολόκληρη τη χώρα

    Πηγή: ΕΡΑ 8/12/2001 12:00:00 μμ

    Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για να αντιμετωπίσει πιθανά προβλήματα από το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χθες τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις βοριάδες έως 10 μποφόρ, στο Αιγαίο, τις χιονοπτώσεις και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

    Βελτίωση από τη Δευτέρα

    Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας , ενώ κλειστά παραμένουν τα πορθμεία Ακτίου -Πρέβεζας, Καβάλας - Θασου,και Θασου - Κεραμωτης. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια στα πορθμεία Ηγουμενίτσας, Κυλήνης και Ρίου, ενώ στον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται με σκάφη κλειστού τύπου και μεγάλα δελφίνια.

    Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το τελεφερίκ έως το ξενοδοχείο της Πάρνηθας από χθες το βράδυ, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

    Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από τη Δευτέρα

    Κακοκαιρία με χιονοπτώσεις στην Κεντρική Ελλάδα

    Από χθες το απόγευμα χιονίζει με ιδιαίτερη ένταση στην περιοχή της Φθιώτιδας και ήδη για την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

    Στα χωριά της δυτικής Φθιώτιδας το χιόνι έφτασε τα 50 εκατοστά, ενώ τα 30 εκατοστά έχει φτάσει στην περιοχή του Δομοκού.

    Μόνο με αλυσίδες και με ιδιαίτερη δυσκολία γίνεται η συγκοινωνία από Λαμία προς Δομοκό από 6ο χλμ μέχρι 22ο, ενώ αλυσίδες είναι απαραίτητες στο δρόμο από Λαμία προς Αμφισσα τόσο στην περιοχή Μπράλλου όσο και στο τμήμα από Γραβιά μέχρι το 5ο χλμ.

    Ηδη περιπολικά της τροχαίας κάνουν αυστηρούς ελέγχους και απαγορεύουν τη διέλευση σε αυτοκίνητα που δεν έχουν αλυσίδες.

    Ουρές αυτοκινήτων έχουν σχηματισθεί λίγο μετά τη Λαμία στο δρόμο προς Δομοκό αφού οι οδηγοί τους δεν είχαν προβλέψει να έχουν μαζί τους αλυσίδες.

    Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της ΔΕΚΕ από το απόγευμα ρίχνουν μεγάλες ποσότητες αλάτι για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

    [04] Σώοι οι 11 από τους 12 ναυτικούς

    8/12/2001 11:13:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Σώοι είναι οι 11 από τους 12 αλλοδαπούς ναυτικούς μέλη του φορτηγού πλοίου "Μεντ Τρέϊτ" που χθες το βράδυ βυθίστηκε ενώ έπλεε 25 νμ ανατολικά της Σκύρου με κατεύθυνση την Ιταλία. Το φορτηγό πλοίο με σημαία Γιουγκοσλαβίας, φαίνεται ότι βυθίστηκε όταν από τη σφοδρή θαλασσοταραχή μετατοπίσθηκε το φορτίο του και πήρε κλήση. Οι 12 ναυτικοί του επιβιβάσθηκαν σε σωστική βάρκα, ενώ τους 11 περισυνέλεξε σώους το ρωσικό δεξαμενόπλοιο Brothers.

    Βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά

    Για οκτώ ώρες οι γιουγκοσλάβοι ναυτικοί έδιναν μάχη με τα στοιχεία της φύσης.

    Το πλοίο τους που είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Κωστάντζας στη Ρουμανία έπλεε με προορισμό το λιμάνι Κρότωνα της Ιταλίας. Εικοσιπέντε ναυτικά μίλια, ανοιχτά της Σκύρου, εξέπεμψε ΣΟΣ. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

    Το φορτηγό πλοίο "Μεντ Τρέϊτ", φορτωμένο με σίδερο 2068 τόνων βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά. Οι ναυτικοί βρέθηκαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου μέσα στη σωστική λέμβο.

    [05] Ματαιώθηκε η επίσκεψη Πούτιν στο Αγ. Όρος

    8/12/2001 1:20:00 μμ

    Mαταιώθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών η προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στο Aγιον Oρος. O Bλαδιμίρ Πούτιν, που έφθασε στη Θεσσαλονίκη στις 11.50 μ.μ αντί για το Aγιον Oρος θα επισκεφθεί τελικά τους βασιλικούς τάφους της Bεργίνας. Στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της συμπρωτεύουσας υποδέχθηκαν το Ρώσο πρόεδρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Πασχαλίδης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες μεχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει τίποτα απο το υπόλοιπο πρόγραμμα του Pώσου προέδρου, που προβλέπει επίσκεψη στον ιερό ναο του Aγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη και αναχώρησή του αύριο το πρωί για τη Mόσχα.

    Η επίσκεψη στο Αγιο Όρος ήταν επιθυμία του ίδιου του Ρώσου προέδρου, ο οποίος ήθελε να επισκεφθεί την Ιερά Μονή Παντελεήμονς, όπου ζουν 60 Ρώσοι και Ουκρανοί μοναχοί.

    H ηγεσία της αγιορείτικης κοινωνίας επιφύλασσε θερμή υποδοχή στον κ.Πούτιν με εκδηλώσεις αρχηγού κράτους στις Kαρυές, ενώ στη Μονή Παντελεήμονος οι μοναχοί επρόκειτο να τον υποδεχθουν με τιμές τσάρου. O κ.Πούτιν θα ήταν ο πρώτος ηγέτης της μετατσαρικής Pωσίας που θα προσκυνούσε στο Aγιον Oρος

    Στις 3 το μεσημέρι ο υπουργός Mακεςδονίας-Θράκης έχει προγραμματίσει γεύμα προς τιμή του κ.Πούτιν σε ξενοδοχείο της πόλης στο οποίο θα παρακαθίσει και ο κ.Στεφανόπουλος, ενώ στις 7 μ.μ. ο Pώσος Πρόεδρος θα επισκεφθεί τον ιερό ναό του Aγίου Δημητρίου.

    [06] Τροχαίο στη Στυλίδα

    Πηγή: ΕΡΑ 8/12/2001 1:10:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Δύο νεκροί και άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός τραυματιών από την ανατροπή διώροφου λεωφορείου στη Στυλίδα. Το λεωφορείο προέρχονταν από τη Βουλγαρία.

    [07] Περιοδεία Καραμανλή στη Δ. Μακεδονία

    8/12/2001 12:23:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Σε συγκέντρωση οπαδών της ΝΔ στα Γιαννιτσά θα μιλήσει το απόγευμα ο πρόεδρός της Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του σε νομούς της Δυτικής Μακεδονίας που ξεκίνησε χθες. Ο κ. Καραμανλής θα επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, το συνεταιριστικό εργοστάσιο "ΑΛΜΕ" και την αγορά της Νάουσας και θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των αγροτικών ομοσπονδιών και ενώσεων της περιοχής.

    [08] Ευρωπαϊκή συνοριακή αστυνομία

    Πηγή: ΕΡΑ 8/12/2001 11:42:00 πμ

    Υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκής συνοριακής αστυνομίας τάχθηκε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοιδης, στο Συμβούλιο Υπουργών στις Βρυξέλλες, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της αλληλεγγύης μεταξύ των κοινοτικών χωρών στο θέμα της προστασίας των συνόρων

    [09] Νέοι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ

    8/12/2001 12:20:00 μμ

    Συνεχίζεται η ένταση στη Μέση Ανατολή. Ελικόπτερα του Ισραήλ εκτόξευσαν πυραύλους κατά Παλαιστινιακών στόχων στη πόλη Rafah της Λωρίδας της Γάζας. Πρόκειται για την τελευταία επίθεση του Ισραήλ κατά εγκαταστάσεων των Παλαιστινιακών αρχών, τις οποίες το Ισραήλ κατηγορεί ότι δεν κάνουν αρκετά ώστε να συλλάβουν τους υπευθύνους των συνεχιζόμενων επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών.

    Αραφάτ: Έχουν ήδη συλληφθεί 17 από αυτούς που καταζητούνται

    Από την πλεύρα του, ο ηγέτης των Παλαιστινίων, Γιάσερ Αραφάτ δήλωσε στο BBC ότι ήδη έχουν συλληφθεί περισσότεροι από τους μισούς υπόπτους που βρίσκονταν στη λίστα με τους καταζητούμενους που έδωσε το Ισραήλ.

    " Παρά τα όσα κάνουν κατά εγκαταστάσεών μας, παρά τους βομβαρδισμούς στη Γάζα και τα τανκς που περιπολούν παντού, ένα εκ των οποίων εβδομήντα μόλις μέτρα από το αρχηγείο μου, συνέλαβα δεκαεφτά από αυτούς που καταζητούνται. Χωρίς να συμπεριλαμβάνω αυτούς που είχα συλλάβει παλαιότερα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Τους ισχυρισμούς Αραφάτ, διαψεύδει το Ισραήλ.

    [10] Τι θα γίνει με τους λογαριασμούς του ΟΤΕ;

    Πηγή: ΕΡΑ 8/12/2001 11:26:00 πμ

    Δεν θα εκδίδονται λογαριασμοί του ΟΤΕ από τις 11 Δεκεμβρίου του 2001 έως και τις 6 Ιανουαρίου 2002, στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης στο ευρώ. Οι λογαριασμοί που επρόκειτο να εκδοθούν στο παραπάνω διάστημα θα εκδίδονται νωρίτερα, θα αφορούν περίοδο χρήσης ενός μηνός, θα λήξουν εντός του Δεκεμβρίου του 2001 και θα είναι οι τελευταίοι σε δραχμές. Οι επόμενοι λογαριασμοί του ΟΤΕ θα αφορούν περίοδο χρήσης τριών μηνών, θα λήγουν το Μάρτιο του 2002 και θα είναι αποκλειστικά σε ευρώ.

    [11] Εντατικοί έλεγχοι ΣΔΟΕ

    8/12/2001 11:23:00 πμ

    Εντατικούς ελέγχους στην αγορά εν όψει της εορταστικής περιόδου και της μετάβασης στο Ευρώ, ξεκινά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα αισχροκέρδειας και φοροδιαφυγής. Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα κορυφωθούν το διάστημα 20 - 31 Δεκεμβρίου.

    [12] Με απουσίες ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο

    8/12/2001 1:29:00 μμ

    Με απουσίες, αλλά έτοιμος για τη μεγάλη μάχη αναχώρησε ο Ολυμπιακός για την Κρήτη, όπου θα αντιμετωπίσει στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ, σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Οι πρωταθλητές έχουν αρκετές απουσίες, αλλά θα παραταχθούν μόνο για τη νίκη, αφού κάθε άλλο αποτέλεσμα, ίσως δημιουργήσει απανωτές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με τον Aγγελο Γεωργίου κάτω από τα δοκάρια, αφού ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έμεινε στην Αθήνα, λόγω της ισχυαλγίας που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες.

    Χωρίς Καρεμπέ, Βενετίδη, Αντγζα και Ελευθερόπουλο

    Στην άμυνα θα παίξουν δεξιά ο Πατσατζόγλου, αριστερά ο Κόντης, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Ανατολάκη, Κωστούλα.

    Στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Νινιάδης, Ζε Ελίας, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, ενώ στην επίθεση ο Αλεξανδρής με παρτενέρ είτε τον Ζιοβάνι είτε τον Ρόμπερτς.

    Ως γνωστόν, ο Τάκης Λεμονής δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Καρεμπέ, αλλά και τους τραυματίες Βενετίδη, Αντζα, καθώς και τον Οφορίκουε, που βρίσκεται στη Γκάνα.

    [13] Στο νοσοκομείο ο Billy Wilder

    8/12/2001 12:01:00 μμ

    Σε νοσοκομείο του Λος Αντζελες, νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα από την περασμένη εβδομάδα, ο διάσημος σκηνοθέτης Billy Wilder. Ο 95χρονος Wilder, εισήχθη σε νοσοκομείο όταν αισθάνθηκε δυσκολία στην αναπνοή του. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του, η κατάσταση του βελτιώνεται και σύντομα θα επιστρέψει στο σπίτι του. Γεννημένος στη Βιένη, ο Wilder εργάστηκε αρχικά στο Βερολίνο ως δημοσιογράφος και μετανάστευσε στο Χόλιγουντ το 1933, μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. Εγινε θρύλος κερδίζοντας έξι βραβεία Οσκαρ για τη δουλειά του και γυρίζοντας πολλές κλασικές ταινίες όπως τις "Σάνσετ Μπούλεβαρντ", "Επτά χρόνια φαγούρα" και "Μερικοί το προτιμούν καυτό" με την Μέριλιν Μονρόε.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 8 December 2001 - 11:57:08 UTC