Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 17-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Απροκάλυπτη συνεργασία της ΝΔ με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» καταγγέλλουν κυβερνητικές πηγές
  • [02] Ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων για το 6χρονο παιδί των Ρούπα και Μαζιώτη
  • [03] Τουλάχιστον 23 οι νεκροί από τις πολικές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ευρώπη

  • [01] «Απροκάλυπτη συνεργασία της ΝΔ με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» καταγγέλλουν κυβερνητικές πηγές

    «Απροκάλυπτη συνεργασία της ΝΔ με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» καταγγέλλουν κυβερνητικές πηγές

    «Η λέξη βούρκος μεταφορικά χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει την ανηθικότητα, τη διαφθορά, το έσχατο σημείο ηθικής κατάπτωσης.

    Πολιτικά κόμματα που τροφοδοτούν με ψευδή δημοσιεύματα έντυπα που διαβιούν και τρέφονται από βούρκους είναι καταδικασμένα να εξαφανιστούν στον ίδιο τον βούρκο που αναπαράγουν», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και σημειώνουν ότι «η τακτική "σου δίνω την "είδηση", την κάνεις Πρώτο Θέμα και στη συνέχεια με ανακοίνωση καταγγέλλω την κυβέρνηση" είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

    «Είναι, μάλιστα, τόσο απροκάλυπτη η συνεργασία ΝΔ με Πρώτο Θέμα που το "ρεπορτάζ" υπογράφεται από διαπιστευμένο δημοσιογράφο που καλύπτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την παραγωγή της ΝΔ, στην κατανάλωση του Πρώτου Θέματος!» προσθέτουν οι ίδιες πηγές και υπογραμμίζουν:

    «Για μία ακόμη φορά η εφημερίδα του "κομιστή" λειτουργεί και επισήμως ως γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Εφόσον δεν τολμά ο κ. Μητσοτάκης να πει ανοιχτά στους πολίτες πως ενοχλείται από τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, για την ενίσχυση της διαλυμένης από τις πρακτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δημόσιας Υγείας, τη βρώμικη δουλειά αναλαμβάνει το Πρώτο Θέμα. Φυσικά στο "ρεπορτάζ" ούτε λόγος δεν γίνεται για την ενίσχυση της Υγείας, παρά μόνο για δήθεν "μετακλητούς υπαλλήλους" και "κομματικούς στρατούς".

    Τα επίσημα στοιχεία που θα δημοσιευθούν άμεσα θα απαντούν στα χαλκεία».

    Απάντηση της ΝΔ σε κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου

    «Οι ανώνυμοι κονδυλοφόροι του Μεγάρου Μαξίμου καλά θα κάνουν να αφήσουν τις θεωρίες συνωμοσίας που προκαλούν μόνο γέλιο? Οφείλουν να απαντήσουν με σοβαρότητα -όση και αν τους έχει απομείνει- στην ελληνική κοινωνία για το δυσβάσταχτο κόστος που προκαλούν με τις ρουσφετολογικές πρακτικές τους στο Δημόσιο», απαντά η ΝΔ σε κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου.

    «Περιμένουμε, λοιπόν, από την Κυβέρνηση και τη λαλίλαστη Yπουργό κυρία Γεροβασίλη, που θα μείνει στην ιστορία για τη "γκρίζα" δήλωσή της το βράδυ που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο του αποτυχημένου "Yπουργού καναλάρχη" κ. Παππά, να μας απαντήσει: Πώς εξηγεί ότι, ενώ ισχύει ο κανόνας "1 προς 5" για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, αυτό έχει διογκωθεί μέσα σε ένα χρόνο κατά 8.000, περίπου, υπαλλήλους, κοστίζοντας στους πολίτες επιπλέον 150.000.000 ευρώ;», συνεχίζει η Πειραιώς.

    Επίσης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνει πως σχετικά με το επιχείρημα για σχέσεις και «γραμμές» δημοσιογράφων και εφημερίδων με τη ΝΔ, «αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης για τη δημοσιογραφία και εν τέλει για τη Δημοκρατία».

    Η ΝΔ τονίζει πως αν δεν το κάνει σήμερα η κυρία Γεροβασίλη, θα αναγκαστεί να το πράξει πολύ σύντομα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης που έχουν καταθέσει 12 βουλευτές του Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    «Την περιμένουμε?», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

    [02] Ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων για το 6χρονο παιδί των Ρούπα και Μαζιώτη

    Το παιδί παραμένει στην κλινική παρακολουθούμενο από εξειδικευμένους επιστήμονες με στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της συνολικής αξιολόγησης της υγείας του, και την επιστροφή του σε ένα σταθερό, ασφαλές και οικείο περιβάλλον» αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία», σχετικά με το παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη.

    Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι, «το παιδί Β.Λ.Μ.Ρ. ηλικίας 6,5 ετών εισήχθη στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Γ.Ν.Π.Α. "Η Αγία Σοφία" στις 5/1/2017 με εισαγγελική εντολή, προκειμένου να γίνει παιδιατρική εξέταση για μεταδοτικά νοσήματα και παιδοψυχιατρική εκτίμηση. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, το παιδί προσαρμόστηκε ικανοποιητικά, συμμετέχει ευχάριστα στις δραστηριότητες της Κλινικής, έχει καλή επικοινωνία με το προσωπικό και τα άλλα παιδιά και δεν λαμβάνει κανενός είδους φαρμακευτική αγωγή.

    Το παιδί είχε επισκεπτήρια από την μητρική γιαγιά και την μητρική θεία, κατά τα οποία αναγνώρισε με χαρά τις συγγενείς του, και είχε καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση μαζί τους.Η ιατρική φροντίδα του παιδιού είναι η συνήθης που ακολουθείται σε όλα τα παιδιά που εισάγονται κατόπιν παρόμοιας εισαγγελικής παραγγελίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

    [03] Τουλάχιστον 23 οι νεκροί από τις πολικές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ευρώπη

    Κύμα ψύχους σαρώνει σήμερα πολλές χώρες της Ευρώπης, όπου οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων στην Πολωνία και την Ιταλία, την ώρα που η Κωνσταντινούπολη έχει καλυφθεί από ένα πυκνό στρώμα χιονιού.Η Μόσχα από την πλευρά της γνώρισε τα πιο παγωμένα Χριστούγεννα των τελευταίων 120 ετών, με τον υδράργυρο να έχει "βουτήξει" στους περίπου -30 βαθμούς κελσίου κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

    Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το κρύο σε διάστημα δύο ημερών στην Πολωνία όπου οι θερμοκρασίες κυμαίνονται κάτω από τους -20 βαθμούς κελσίου σε ορισμένες περιοχές, ανακοίνωσε σήμερα το Κυβερνητικό Κέντρο Εθνικής Ασφαλείας (RCB). Ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ο υδράργυρος θα παραμείνει κάτω των -20 βαθμών κελσίου.

    Στην Ιταλία, δύο Πολωνοί είναι μεταξύ των επτά ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από το κύμα ψύχους που πλήττει την χώρα από την Παρασκευή. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται 5 άστεγοι, εκ των οποίων οι δύο Πολωνοί, παρά τα μέτρα που έλαβαν οι αρχές από την προηγούμενη εβδομάδα για την προστασία τους πριν από την πτώση της θερμοκρασίας έως και στους -10 βαθμούς κελσίου κατά περίπτωση.

    Κύμα ψύχους σαρώνει από χθες και τα Βαλκάνια όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -27 βαθμούς κελσίου, ιδίως στις ορεινές περιοχές της Βοσνίας και στη νότια κι ανατολική Σερβία. Δύο Ιρακινοί πρόσφυγες εντοπίστηκαν νεκροί χθες Παρασκευή στη νοτιοανατολική Βουλγαρία στο όρος Στράντζα, καθώς στη χώρα μαίνονται χιονοθύελλες, ανακοίνωσε η περιφερειακή αστυνομία του Μπουργκάς.

    Τσεχία: Τρεις νεκροί από το κρύο στην Πράγα

    Τρεις άνθρωποι, οι δύο εκ των οποίων άστεγοι, πέθαναν από το κρύο την νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στην Πράγα, όπου οι θερμοκρασίες έφθασαν τους -15 βαθμούς κελσίου σήμερα τα ξημερώματα, γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της πρωτεύουσας της Τσεχίας. Τα θύματα της πιο παγωμένης νύχτας αυτού του χειμώνα στην Πράγα είναι ο φύλακας ενός χώρου στάθμευσης σε μια συνοικία κοντά στο κέντρο και δύο άστεγοι, που πέθαναν αντίστοιχα σε ένα νησί στον ποταμό Βλτάβα (Μολδάβας) και σε μια συνοικία στα περίχωρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, Ντομινίκ Χορν.Περίπου 4.000 έως 5.000 άστεγοι ζουν σύμφωνα με την δημοτική αρχή στην πρωτεύουσα της Τσεχίας με πληθυσμό 1,2 εκατομμυρίων κατοίκων, την ώρα που τα διαθέσιμα κέντρα φιλοξενίας προσφέρουν μόλις 800 θέσεις διαμονής.

    Διαβάστε επίσης:Οκτώ οι νεκροί στην Ιταλία από το κύμα ψύχους


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 January 2017 - 7:31:31 UTC