Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 17-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη δημοσιότητα πλαστές ταυτότητες από τα σπίτια της Ρούπα και της 25χρονης
  • [02] Ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων για το 6χρονο παιδί των Ρούπα και Μαζιώτη
  • [03] Τουλάχιστον 23 οι νεκροί από τις πολικές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ευρώπη
  • [04] Τριήμερο πένθος στην Πορτογαλία μετά το θάνατο Σοάρες-Συλλυπητήριο τηλεγράφημα από τον Πρ.Παυλόπουλο
  • [05] Οκτώ οι νεκροί στην Ιταλία από το κύμα ψύχους
  • [06] Αντίστροφη μέτρηση για τις Χρυσές Σφαίρες
  • [07] Ενήμερη η κυπριακή κυβέρνηση για τα διαμειφθέντα στις επαφές Κοτζιά στη Νέα Υόρκη
  • [08] «Απροκάλυπτη συνεργασία της ΝΔ με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» καταγγέλλουν κυβερνητικές πηγές

  • [01] Στη δημοσιότητα πλαστές ταυτότητες από τα σπίτια της Ρούπα και της 25χρονης

    Την εκδοχή να παραπέμπουν σε δύο νέα μέλη της οργάνωσης στην οποία φέρεται ότι ανήκουν η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπουλου, δύο από τις ταυτότητες που βρέθηκαν στα σπίτια που συνελήφθησαν οι γυναίκες, εξετάζουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

    Πριν από λίγη ώρα δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, φωτογραφίες και στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων, αλλά και κάποιων κλεμμένων που δεν είχαν ακόμα παραποιηθεί, με την παράκληση προς τους πολίτες, αν γνωρίζουν κάτι για τα πρόσωπα ή για ενοικιάσεις ακινήτων ή άλλες ενέργειες που μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί, να επικοινωνήσουν με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

    Συγκεκριμένα, στο σπίτι της Αθανασοπούλου στον Άγιο Δημήτριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, βρέθηκε ένα καταφανώς πλαστό δελτίο ταυτότητας, με τη φωτογραφία της Αθανασοπούλου. Έχει αριθμό ΑΚ 757923 και φέρεται να εκδόθηκε την 03-09-2013 από το Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης, υπό στοιχεία κατόχου Δήμα Διονυσία του Κριστάκη και της Βαλεντίνα, γεν. 02-08-1987 στην Αθήνα Αττικής.

    Στο σπίτι που έμενε η Πόλα Ρούπα, στην Ηλιούπολη, βρέθηκαν εννέα δελτία ταυτοτήτων και μία άδεια οδήγησης. Οι δύο από τις ταυτότητες έχουν πλήρη στοιχεία υπαρκτών προσώπων, αλλά φέρουν φωτογραφίες δύο άγνωστων ανδρών, για τους οποίους τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για νέα μέλη της οργάνωσης.

    Διαβάστε επίσης:Ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», για το 6χρονο παιδί των Ρούπα και Μαζιώτη

    Κοινή δήλωση Μαζιώτη Ρούπα:«Κρατάνε το παιδί μας στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Παίδων με στόχο να το συνθλίψουν»

    [02] Ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων για το 6χρονο παιδί των Ρούπα και Μαζιώτη

    Το παιδί παραμένει στην κλινική παρακολουθούμενο από εξειδικευμένους επιστήμονες με στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της συνολικής αξιολόγησης της υγείας του, και την επιστροφή του σε ένα σταθερό, ασφαλές και οικείο περιβάλλον» αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία», σχετικά με το παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη.

    Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι, «το παιδί Β.Λ.Μ.Ρ. ηλικίας 6,5 ετών εισήχθη στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Γ.Ν.Π.Α. "Η Αγία Σοφία" στις 5/1/2017 με εισαγγελική εντολή, προκειμένου να γίνει παιδιατρική εξέταση για μεταδοτικά νοσήματα και παιδοψυχιατρική εκτίμηση. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, το παιδί προσαρμόστηκε ικανοποιητικά, συμμετέχει ευχάριστα στις δραστηριότητες της Κλινικής, έχει καλή επικοινωνία με το προσωπικό και τα άλλα παιδιά και δεν λαμβάνει κανενός είδους φαρμακευτική αγωγή.

    Το παιδί είχε επισκεπτήρια από την μητρική γιαγιά και την μητρική θεία, κατά τα οποία αναγνώρισε με χαρά τις συγγενείς του, και είχε καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση μαζί τους.Η ιατρική φροντίδα του παιδιού είναι η συνήθης που ακολουθείται σε όλα τα παιδιά που εισάγονται κατόπιν παρόμοιας εισαγγελικής παραγγελίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

    [03] Τουλάχιστον 23 οι νεκροί από τις πολικές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ευρώπη

    Κύμα ψύχους σαρώνει σήμερα πολλές χώρες της Ευρώπης, όπου οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων στην Πολωνία και την Ιταλία, την ώρα που η Κωνσταντινούπολη έχει καλυφθεί από ένα πυκνό στρώμα χιονιού.Η Μόσχα από την πλευρά της γνώρισε τα πιο παγωμένα Χριστούγεννα των τελευταίων 120 ετών, με τον υδράργυρο να έχει "βουτήξει" στους περίπου -30 βαθμούς κελσίου κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

    Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το κρύο σε διάστημα δύο ημερών στην Πολωνία όπου οι θερμοκρασίες κυμαίνονται κάτω από τους -20 βαθμούς κελσίου σε ορισμένες περιοχές, ανακοίνωσε σήμερα το Κυβερνητικό Κέντρο Εθνικής Ασφαλείας (RCB). Ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ο υδράργυρος θα παραμείνει κάτω των -20 βαθμών κελσίου.

    Στην Ιταλία, δύο Πολωνοί είναι μεταξύ των επτά ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από το κύμα ψύχους που πλήττει την χώρα από την Παρασκευή. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται 5 άστεγοι, εκ των οποίων οι δύο Πολωνοί, παρά τα μέτρα που έλαβαν οι αρχές από την προηγούμενη εβδομάδα για την προστασία τους πριν από την πτώση της θερμοκρασίας έως και στους -10 βαθμούς κελσίου κατά περίπτωση.

    Κύμα ψύχους σαρώνει από χθες και τα Βαλκάνια όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -27 βαθμούς κελσίου, ιδίως στις ορεινές περιοχές της Βοσνίας και στη νότια κι ανατολική Σερβία. Δύο Ιρακινοί πρόσφυγες εντοπίστηκαν νεκροί χθες Παρασκευή στη νοτιοανατολική Βουλγαρία στο όρος Στράντζα, καθώς στη χώρα μαίνονται χιονοθύελλες, ανακοίνωσε η περιφερειακή αστυνομία του Μπουργκάς.

    Τσεχία: Τρεις νεκροί από το κρύο στην Πράγα

    Τρεις άνθρωποι, οι δύο εκ των οποίων άστεγοι, πέθαναν από το κρύο την νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στην Πράγα, όπου οι θερμοκρασίες έφθασαν τους -15 βαθμούς κελσίου σήμερα τα ξημερώματα, γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της πρωτεύουσας της Τσεχίας. Τα θύματα της πιο παγωμένης νύχτας αυτού του χειμώνα στην Πράγα είναι ο φύλακας ενός χώρου στάθμευσης σε μια συνοικία κοντά στο κέντρο και δύο άστεγοι, που πέθαναν αντίστοιχα σε ένα νησί στον ποταμό Βλτάβα (Μολδάβας) και σε μια συνοικία στα περίχωρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, Ντομινίκ Χορν.Περίπου 4.000 έως 5.000 άστεγοι ζουν σύμφωνα με την δημοτική αρχή στην πρωτεύουσα της Τσεχίας με πληθυσμό 1,2 εκατομμυρίων κατοίκων, την ώρα που τα διαθέσιμα κέντρα φιλοξενίας προσφέρουν μόλις 800 θέσεις διαμονής.

    Διαβάστε επίσης:Οκτώ οι νεκροί στην Ιταλία από το κύμα ψύχους

    [04] Τριήμερο πένθος στην Πορτογαλία μετά το θάνατο Σοάρες-Συλλυπητήριο τηλεγράφημα από τον Πρ.Παυλόπουλο

    Η Πορτογαλία κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος από τη Δευτέρα , μετά τον θάνατο σήμερα σε ηλικία 92 ετών του πρώην Σοσιαλιστή πρωθυπουργού Μάριο Σοάρες, ενός αφοσιωμένου υπέρμαχου της Ευρώπης, που άφησε το δικό του στίγμα στην πολιτική ιστορία της χώρας του για τουλάχιστον 4 δεκαετίες.

    «Χάσαμε σήμερα εκείνον που τόσες πολλές φορές ήταν το πρόσωπο και η φωνή της ελευθερίας μας, για την οποία εκείνος πολεμούσε όλη του την ζωή» δήλωσε ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα από το Νέο Δελχί, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης διάρκειας μίας εβδομάδας.

    Ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας, υπουργός Εξωτερικών, δύο φορές πρωθυπουργός, πρόεδρος της Δημοκρατίας από το 1986 έως το 1996, κατόπιν ευρωβουλευτής, ο Μάριο Σοάρες αποτέλεσε κεντρικό πρόσωπο της Δημοκρατίας στην Πορτογαλία. Απεβίωσε σήμερα το απόγευμα στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στη Λισαβόνα όπου νοσηλευόταν από τις 13 Δεκεμβρίου ενώ είχε παρουσιάσει «ενδείξεις καθολικής επιδείνωσης της υγείας του». Ο θάνατός του προκάλεσε έντονα συναισθήματα στην χώρα και η σημαία κυματίζει πλέον μεσίστια στο Κοινοβούλιο στη Λισαβόνα.

    «Ήταν ένας μαχητής της ελευθερίας» και η Πορτογαλία πρέπει να πασχίσει προκειμένου «να παραμείνει αθάνατη η κληρονομιά του» σχολίασε, συγκινημένος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα. «Είμαι βέβαιος ότι πρόκειται για μια θλιβερή ημέρα για όλους τους Πορτογάλους. Ήταν ένας από τους θεμελιωτές του δημοκρατικού πολιτεύματος με το οποίο εμείς ζούμε σήμερα» υπογράμμισε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Πέδρο Πάσους Κοέλιου.

    Συλλυπητήρια του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου

    Συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες. Στο συλλυπητήριο τηλεγράφημα ο κ. Παυλόπουλος εκφράζει τη λύπη του για τον θάνατο του Σοάρες ο οποίος «υπήρξε μια εμβληματική προσωπικότητα, ένας πολιτικός που άφησε την κληρονομιά του τόσο στην Πορτογαλία όσο και σ? ολόκληρη την Ευρώπη. Υπήρξε αληθινός Ευρωπαίος, ο οποίος κατανοούσε ότι το πεπρωμένο της χώρας του συνδεόταν άρρηκτα με την Ευρώπη». «Ο εκλιπών» αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος «διακρίθηκε για την αξιοπρέπεια, την ακεραιότητα, τη μετριοπάθεια και το αίσθημα ευθύνης, ιδιότητες που τον συνόδευσαν καθ? όλη την μακρόχρονη πολιτική του διαδρομή. Απευθύνω σ? εσάς, κύριε Πρόεδρε, στην οικογένεια του εκλιπόντος και στον φίλο Λαό της Πορτογαλίας θερμά συλλυπητήρια και ειλικρινή αισθήματα συμπάθειας».

    Η δήλωση Ολάντ για τον θάνατο Σοάρες

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι με τον θάνατο του πρώην προέδρου της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες, «η δημοκρατία στην Πορτογαλία χάνει έναν από τους ήρωές της, η Ευρώπη, έναν από τους μεγάλους της ηγέτες και η Γαλλία, έναν παντοτινό φίλο». Επισημαίνοντας ότι «η μάχη για την ελευθερία και την δικαιοσύνη καθοδηγούσε την ζωή του» ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους τόνισε ότι ο Μάριο Σοάρες που διέμεινε στη Γαλλία κατά την διάρκεια της δικτατορίας του Σαλαζάρ «είχε την τόλμη να υπερασπιστεί το κοινωνικό ιδεώδες του υπό συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες». «Το όνομά του θα είναι για πάντα συνδεδεμένο με την Επανάσταση των Γαρυφάλλων, όπως επίσης με το ευρωπαϊκό οικοδόμημα» συμπλήρωσε ο Φρανσουά Ολάντ σε ένα δελτίο τύπου.

    Ανάρτηση του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη στο twitter για την απώλεια του Μάριο Σοάρες

    Με μία ανάρτηση στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του Μάριο Σοάρες. «Η Ευρώπη θρηνεί την απώλεια του Μάριο Σοάρες. Ο Πορτογάλος "πατέρας της Δημοκρατίας" θα μας δείχνει το δρόμο για την Ευρώπη των αξιών», ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [05] Οκτώ οι νεκροί στην Ιταλία από το κύμα ψύχους

    Οκτώ άνθρωποι έχασαν μέχρι τώρα την ζωή τους από το σφοδρό κύμα ψύχους που πλήττει την Ιταλία. Σήμερα το απόγευμα βρέθηκε νεκρός, στην πόλη Μόντζα της βόρειας Ιταλίας ένας άνδρας ογδόντα ενός ετών, ο οποίος έπασχε από Αλτσχάιμερ. Είχε απομακρυνθεί από το σπίτι του φορώντας μόνον την πιτζάμα και ένα πουλόβερ και στην συνέχεια έχασε, πιθανότατα, τον προσανατολισμό. Τις τελευταίες δυο ημέρες έχασαν την ζωή τους έξι άστεγοι, οι οποίοι ζούσαν νότια της Ρώμης, στο Μιλάνο, στην Κάτω Ιταλία και στην Φλωρεντία, τις περισσότερες φορές σε απομονωμένους χώρους, που δεν επισκέπτονταν οι εθελοντές. Μια γυναίκα σαράντα εννέα ετών έχασε την ζωή της έξω από το Μπάρι. Εξαιτίας του πάγου, γλίστρησε κα χτύπησε το κεφάλι της στο πεζοδρόμιο.

    Ο πάπας Φραγκίσκος, στο μεταξύ, ζήτησε από όλες τις καθολικές οργανώσεις που βοηθούν τους άστεγους, να παραμείνουν ανοικτές επί εικοσιτετραώρου βάσεως, για να μπορεί, όποιος το επιθυμεί, να προστατεύεται από το κρύο και κατά την διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα, η Αγία Έδρα αποφάσισε να δωρίσει σε πολλούς άστεγους και ειδικά σλίπινγκ- μπάγκ, τα οποία παραμένουν ζεστά και σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, μέχρι είκοσι βαθμούς κάτω από το μηδέν.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι επισκέφθηκε, σήμερα, το επιχειρησιακό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας, στην Ρώμη, για να διαπιστώσει πως αντιμετωπίζεται η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει προκληθεί από το ψύχος. «Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειωθούν, όσο γίνεται περισσότερο, τα προβλήματα που προκαλεί η κακοκαιρία και το ισχυρό κρύο που πλήττει την χώρα μας», δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, ο οποίος ευχαρίστησε τους εθελοντές για την ακούραστη προσφορά τους. Η Πολιτική Προστασία, πάντως, ενόψει και της αυριανής ημέρας, κατά την οποία πρόκειται να συνεχισθούν οι χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, ζήτησε από τους πολίτες να περιορίσουν, κατά το δυνατόν, τις μετακινήσεις τους, μόνον στις πραγματικά αναγκαίες περιπτώσεις.

    [06] Αντίστροφη μέτρηση για τις Χρυσές Σφαίρες

    Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για την 74η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (8/1) στο ξενοδοχείο Beverly Hilton του Λος Άντζελες, σημαίνοντας την έναρξη των κινηματογραφικών εκδηλώσεων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού που θα κορυφωθούν με την απονομή των βραβείων Όσκαρ τον Φεβρουάριο.

    Τα καθήκοντα του οικοδεσπότη θα αναλάβει φέτος ο Αμερικανός παρουσιαστής του «The Tonight Show» Τζίμι Φάλον, ο οποίος υπόσχεται σε συνέντευξή του στο The Hollywood Reporter πως η τελετή θα μοιάζει με ένα μεγάλο πάρτι με διάσημους προσκεκλημένους, ένα πιθανό χορευτικό νούμερο με τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και αρκετό.. «Game of Thrones». Από την βραδιά δεν θα λείψουν και αστεία για τον Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν θα επικεντρωθούμε μόνο σε αυτό, αλλά η ορκωμοσία του είναι σε μια εβδομάδα, οπότε θα βρίσκεται στο μυαλό όλων... Οι Χρυσές Σφαίρες θα είναι το πρώτο και μάλλον το τελευταίο πάρτι που θα κάνουμε μέσα στο 2017» δήλωσε ο ίδιος.

    Στις πρώτες θέσεις των διεκδικητών για τα βραβεία, βρίκονται -με επτά υποψηφιότητες- το «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ και το «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς με έξι. Οι δύο αυτές ταινίες δίνουν και το στίγμα στις κατηγορίες «Κωμωδία/Μιούζικαλ» και «Δράμα» αντίστοιχα, με την καθεμιά τους να θεωρείται και το φαβορί για το μεγάλο βραβείο της Καλύτερης Ταινίας. Ακολουθεί το σπαρακτικό οικογενειακό δράμα «Manchester by the Sea» του Κένεθ Λόνεργκαν με τους Κέισι Άλεκ και Μισέλ Γουίλιαμς, το οποίο συγκεντρώνει πέντε υποψηφιότητες.

    [07] Ενήμερη η κυπριακή κυβέρνηση για τα διαμειφθέντα στις επαφές Κοτζιά στη Νέα Υόρκη

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι πλήρως ενήμερη για τα διαμειφθέντα στις σημαντικές συναντήσεις που είχε στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς.Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι είναι ενήμερη από τον ίδιο τον κ. Κοτζιά για το περιεχόμενο των επαφών του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

    Εξάλλου, ο εκπρόσωπος είπε ότι η επιστολή του Ν. Αναστασιάδη προς τον Αντόνιο Γκουτέρες θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν αύριο αργά το απόγευμα ο Πρόεδρος της Κύπρου και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.Με την επιστολή του ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον γγ του ΟΗΕ για τη συμμετοχή του στη διάσκεψη της Γενεύης και υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι συζήτηση για το περιεχόμενο της επιστολής έγινε ήδη σε επίπεδο μόνιμου αντιπρόσωπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη. Στο μεταξύ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ολοκλήρωσε σήμερα τις επαφές του στην κατεχόμενη Λευκωσία και αναχωρεί για τη Γενεύη αύριο το μεσημέρι.

    Ο Ακιντζί είχε συνάντηση με τους πρώην ηγέτες της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και Ντερβίς Έρογλου.Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ταλάτ δήλωσε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία συγκαλείται διεθνής διάσκεψη, η οποία πρέπει να καταλήξει σε λύση, ενώ ο Ντερβίς Έρογλου είπε ότι οι δηλώσεις από την Ελλάδα και τη νότια Κύπρο, κατά την έκφρασή του, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ελπίδας.

    [08] «Απροκάλυπτη συνεργασία της ΝΔ με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» καταγγέλλουν κυβερνητικές πηγές

    «Απροκάλυπτη συνεργασία της ΝΔ με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» καταγγέλλουν κυβερνητικές πηγές

    «Η λέξη βούρκος μεταφορικά χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει την ανηθικότητα, τη διαφθορά, το έσχατο σημείο ηθικής κατάπτωσης.

    Πολιτικά κόμματα που τροφοδοτούν με ψευδή δημοσιεύματα έντυπα που διαβιούν και τρέφονται από βούρκους είναι καταδικασμένα να εξαφανιστούν στον ίδιο τον βούρκο που αναπαράγουν», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και σημειώνουν ότι «η τακτική "σου δίνω την "είδηση", την κάνεις Πρώτο Θέμα και στη συνέχεια με ανακοίνωση καταγγέλλω την κυβέρνηση" είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

    «Είναι, μάλιστα, τόσο απροκάλυπτη η συνεργασία ΝΔ με Πρώτο Θέμα που το "ρεπορτάζ" υπογράφεται από διαπιστευμένο δημοσιογράφο που καλύπτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την παραγωγή της ΝΔ, στην κατανάλωση του Πρώτου Θέματος!» προσθέτουν οι ίδιες πηγές και υπογραμμίζουν:

    «Για μία ακόμη φορά η εφημερίδα του "κομιστή" λειτουργεί και επισήμως ως γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Εφόσον δεν τολμά ο κ. Μητσοτάκης να πει ανοιχτά στους πολίτες πως ενοχλείται από τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, για την ενίσχυση της διαλυμένης από τις πρακτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δημόσιας Υγείας, τη βρώμικη δουλειά αναλαμβάνει το Πρώτο Θέμα. Φυσικά στο "ρεπορτάζ" ούτε λόγος δεν γίνεται για την ενίσχυση της Υγείας, παρά μόνο για δήθεν "μετακλητούς υπαλλήλους" και "κομματικούς στρατούς".

    Τα επίσημα στοιχεία που θα δημοσιευθούν άμεσα θα απαντούν στα χαλκεία».

    Απάντηση της ΝΔ σε κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου

    «Οι ανώνυμοι κονδυλοφόροι του Μεγάρου Μαξίμου καλά θα κάνουν να αφήσουν τις θεωρίες συνωμοσίας που προκαλούν μόνο γέλιο? Οφείλουν να απαντήσουν με σοβαρότητα -όση και αν τους έχει απομείνει- στην ελληνική κοινωνία για το δυσβάσταχτο κόστος που προκαλούν με τις ρουσφετολογικές πρακτικές τους στο Δημόσιο», απαντά η ΝΔ σε κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου.

    «Περιμένουμε, λοιπόν, από την Κυβέρνηση και τη λαλίλαστη Yπουργό κυρία Γεροβασίλη, που θα μείνει στην ιστορία για τη "γκρίζα" δήλωσή της το βράδυ που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο του αποτυχημένου "Yπουργού καναλάρχη" κ. Παππά, να μας απαντήσει: Πώς εξηγεί ότι, ενώ ισχύει ο κανόνας "1 προς 5" για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, αυτό έχει διογκωθεί μέσα σε ένα χρόνο κατά 8.000, περίπου, υπαλλήλους, κοστίζοντας στους πολίτες επιπλέον 150.000.000 ευρώ;», συνεχίζει η Πειραιώς.

    Επίσης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνει πως σχετικά με το επιχείρημα για σχέσεις και «γραμμές» δημοσιογράφων και εφημερίδων με τη ΝΔ, «αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης για τη δημοσιογραφία και εν τέλει για τη Δημοκρατία».

    Η ΝΔ τονίζει πως αν δεν το κάνει σήμερα η κυρία Γεροβασίλη, θα αναγκαστεί να το πράξει πολύ σύντομα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης που έχουν καταθέσει 12 βουλευτές του Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    «Την περιμένουμε?», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 January 2017 - 21:31:45 UTC