Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 17-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασθενείς και εγκλωβισμένους από τα χιόνια μεταφέρουν συνεργεία της Πυροσβεστικής
  • [02] Πάτρα: Έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας
  • [03] Τουλάχιστον 20 οι νεκροί από τις πολικές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ευρώπη
  • [04] Τριήμερο πένθος στην Πορτογαλία μετά το θάνατο του Μάριο Σοάρες
  • [05] Απαραίτητες οι αλυσίδες σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας
  • [06] Ουρές αυτοκινήτων στη νέα εθνική οδό Πατρών

  • [01] Ασθενείς και εγκλωβισμένους από τα χιόνια μεταφέρουν συνεργεία της Πυροσβεστικής

    Σε συναγερμό βρίσκεται από το πρωί η Πυροσβεστική, σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, για την παροχή βοήθειας σε άτομα με προβλήματα υγείας, ή αποκλεισμένους από τα χιόνια, προκειμένου να μεταφερθούν σε νοσοκομεία και άλλους ασφαλείς χώρους.

    Μεταξύ αυτών που χρειάστηκε να μεταφερθούν από συνεργεία του Πυροσβεστικού Σώματος -καθώς, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων το τελευταίο 16ωρο, ήταν αδύνατη η κίνηση ασθενοφόρων και άλλων οχημάτων- ήταν η μεταφορά νεφροπαθών για αιμοκάθαρση στη Χίο και τη Λέσβο, καθώς και ο απεγκλωβισμός αρκετών πολιτών στη Χίο, τη Λήμνο, τη Λακωνία, την Εύβοια και άλλες περιοχές.

    Ειδικότερα, οι τοπικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες χρειάστηκε να επέμβουν στις παρακάτω περιπτώσεις:

    - Στη Χίο λόγω έντονής χιονόπτωσης, η Πυροσβεστική κλήθηκε για τη μεταφορά ενός ατόμου από την οικία του στη Συκιάδα, για αιμοκάθαρση, στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου (Σκυλίτσειο). Επίσης μεταφέρθηκαν τρία άτομα από τη θέση Πυργιά και τρία άτομα από την ευρύτερη περιοχή της Συκιάδας, σε ασφαλές σημείο, λόγω ακινητοποίησης των οχημάτων που επέβαιναν.

    - Στη Λέσβο λόγω έντονης χιονόπτωσης, από πυροσβεστικά οχήματα πραγματοποιήθηκε η μεταφορά έξι ατόμων για αιμοκάθαρση, από τις περιοχές Πολύχνιτο, Βρύσσα, Μόλυβο, Φίλια, Πλωμάρι στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

    - Στη Λήμνο μεταφέρθηκαν δύο άτομα για αιμοκάθαρση στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου από τη Μύρινα και τα Τσιμάνδρια Λήμνου. Επιπλέον μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, λόγω ακινητοποίησης των οχημάτων τους, δύο άτομα στον Αυλώνα Λήμνου και δύο ακόμη άτομα, στην ευρύτερη περιοχή της Μύρινας.

    Νωρίτερα, κλιμάκια της Πυροσβεστικής στην Εύβοια μετέφεραν δύο άτομα για αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο της Κύμης, αλλά και έναν γιατρό που έπρεπε να αναλάβει υπηρεσία στο ίδιο νοσοκομείο, αλλά δεν ήταν δυνατό να μετακινηθεί λόγω του χιονιού. Επίσηςεντοπίστηκε σώος ένας ηλικιωμένος που είχε φύγει το πρωί από το σπίτι του στα Πιτσινέικα Ναυπακτίας και αναζητούνταν από την Πυροσβεστική, μετά από κλήση της Αστυνομίας, την οποία είχαν ειδοποιήσει οι συγγενείς του.

    Σε κατάσταση υποθερμίας, αλλά ζωντανός, βρέθηκε από πυροσβέστες νεαρός στην περιοχή του Μυστρά, για τον οποίο είχαν ενημερώσει συγχωριανοί του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Πυροσβεστικό Σώμα δέχτηκε 20 κλήσεις για παροχή βοηθείας, κυρίως κοπές δέντρων, και πραγματοποίησε 14 από αυτές, με τέσσερα συνεργεία και οκτώ πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

    Διαβάστε επίσης:Πάτρα: Έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας

    Διαβάστε επίσης:Απαραίτητες οι αλυσίδες σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας

    Ουρές αυτοκινήτων στη νέα εθνική οδό Πατρών

    Εκκληση της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις

    Διαβάστε επίσης:Χιονοπτώσεις με ένταση αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα

    [02] Πάτρα: Έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας

    Στην έκτακτη σύγκληση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, προκειμένου, όπως είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, να εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την κακοκαιρία και να ληφθούν επιπλέον μέτρα. Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο, το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στην εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου, στα όρια του νομού Αχαΐας, και όπως τόνισε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, αυτό που προέχει είναι να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή.

    Ήδη, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων από Πάτρα προς Κόρινθο εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό από τον κόμβο του Ρίου, μέχρι την περιοχή της Ακράτας. Επίσης, όσα αυτοκίνητα κινούνται από Κόρινθο προς Πάτρα εισέρχονται στην παλαιά εθνική οδό από το ύψος της Ακράτας, μέχρι και τον κόμβο του Ρίου.

    Στο μεταξύ, με μεγάλη δυσκολία κινούνται τα αυτοκίνητα στην παλαιά εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου. Ο μεγάλος αριθμός των οχημάτων, σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες αναγκάζουν τους οδηγούς να κινούνται με πολύ μικρές ταχύτητες, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτό τον δρόμο. Μάλιστα, για να αποσυμφορηθεί κάπως η κυκλοφορία, αυτοκίνητα που έχουν προορισμό την Αχαΐα, εισέρχονται στην παλαιά εθνική οδό, στο ύψος του Κιάτου Κορινθίας.

    Λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην περιμετρική οδό της Ναυπάκτου, στο ρεύμα προς Ιτέα και γίνεται εκτροπή των οχημάτων, μέσα από την πόλη της Ναυπάκτου. Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αντιρρίου- Λιδορικίου, ενώ στην ορεινή Ναυπακτία έχει διακοπεί η κυκλοφορία από την τοπική κοινότητα Παλαιόπυργου προς Πλάτανο και από τη θέση Χάνι Φσουλά προς Άνω Χώρα. Ακόμη, στην Αιτωλοακαρνανία έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας- Προυσσού στη διασταύρωση Νερομάνας.

    [03] Τουλάχιστον 20 οι νεκροί από τις πολικές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ευρώπη

    Κύμα ψύχους σαρώνει σήμερα πολλές χώρες της Ευρώπης, όπου οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων στην Πολωνία και την Ιταλία, την ώρα που η Κωνσταντινούπολη έχει καλυφθεί από ένα πυκνό στρώμα χιονιού.Η Μόσχα από την πλευρά της γνώρισε τα πιο παγωμένα Χριστούγεννα των τελευταίων 120 ετών, με τον υδράργυρο να έχει "βουτήξει" στους περίπου -30 βαθμούς κελσίου κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

    Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το κρύο σε διάστημα δύο ημερών στην Πολωνία όπου οι θερμοκρασίες κυμαίνονται κάτω από τους -20 βαθμούς κελσίου σε ορισμένες περιοχές, ανακοίνωσε σήμερα το Κυβερνητικό Κέντρο Εθνικής Ασφαλείας (RCB). Ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ο υδράργυρος θα παραμείνει κάτω των -20 βαθμών κελσίου.

    Στην Ιταλία, δύο Πολωνοί είναι μεταξύ των επτά ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από το κύμα ψύχους που πλήττει την χώρα από την Παρασκευή. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται 5 άστεγοι, εκ των οποίων οι δύο Πολωνοί, παρά τα μέτρα που έλαβαν οι αρχές από την προηγούμενη εβδομάδα για την προστασία τους πριν από την πτώση της θερμοκρασίας έως και στους -10 βαθμούς κελσίου κατά περίπτωση.

    Κύμα ψύχους σαρώνει από χθες και τα Βαλκάνια όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -27 βαθμούς κελσίου, ιδίως στις ορεινές περιοχές της Βοσνίας και στη νότια κι ανατολική Σερβία. Δύο Ιρακινοί πρόσφυγες εντοπίστηκαν νεκροί χθες Παρασκευή στη νοτιοανατολική Βουλγαρία στο όρος Στράντζα, καθώς στη χώρα μαίνονται χιονοθύελλες, ανακοίνωσε η περιφερειακή αστυνομία του Μπουργκάς.

    Τσεχία: Τρεις νεκροί από το κρύο στην Πράγα

    Τρεις άνθρωποι, οι δύο εκ των οποίων άστεγοι, πέθαναν από το κρύο την νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στην Πράγα, όπου οι θερμοκρασίες έφθασαν τους -15 βαθμούς κελσίου σήμερα τα ξημερώματα, γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της πρωτεύουσας της Τσεχίας. Τα θύματα της πιο παγωμένης νύχτας αυτού του χειμώνα στην Πράγα είναι ο φύλακας ενός χώρου στάθμευσης σε μια συνοικία κοντά στο κέντρο και δύο άστεγοι, που πέθαναν αντίστοιχα σε ένα νησί στον ποταμό Βλτάβα (Μολδάβας) και σε μια συνοικία στα περίχωρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, Ντομινίκ Χορν.Περίπου 4.000 έως 5.000 άστεγοι ζουν σύμφωνα με την δημοτική αρχή στην πρωτεύουσα της Τσεχίας με πληθυσμό 1,2 εκατομμυρίων κατοίκων, την ώρα που τα διαθέσιμα κέντρα φιλοξενίας προσφέρουν μόλις 800 θέσεις διαμονής.

    [04] Τριήμερο πένθος στην Πορτογαλία μετά το θάνατο του Μάριο Σοάρες

    Η Πορτογαλία κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος από τη Δευτέρα , μετά τον θάνατο σήμερα σε ηλικία 92 ετών του πρώην Σοσιαλιστή πρωθυπουργού Μάριο Σοάρες, ενός αφοσιωμένου υπέρμαχου της Ευρώπης, που άφησε το δικό του στίγμα στην πολιτική ιστορία της χώρας του για τουλάχιστον 4 δεκαετίες.

    «Χάσαμε σήμερα εκείνον που τόσες πολλές φορές ήταν το πρόσωπο και η φωνή της ελευθερίας μας, για την οποία εκείνος πολεμούσε όλη του την ζωή» δήλωσε ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα από το Νέο Δελχί, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης διάρκειας μίας εβδομάδας.

    Ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας, υπουργός Εξωτερικών, δύο φορές πρωθυπουργός, πρόεδρος της Δημοκρατίας από το 1986 έως το 1996, κατόπιν ευρωβουλευτής, ο Μάριο Σοάρες αποτέλεσε κεντρικό πρόσωπο της Δημοκρατίας στην Πορτογαλία. Απεβίωσε σήμερα το απόγευμα στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στη Λισαβόνα όπου νοσηλευόταν από τις 13 Δεκεμβρίου ενώ είχε παρουσιάσει «ενδείξεις καθολικής επιδείνωσης της υγείας του». Ο θάνατός του προκάλεσε έντονα συναισθήματα στην χώρα και η σημαία κυματίζει πλέον μεσίστια στο Κοινοβούλιο στη Λισαβόνα.

    «Ήταν ένας μαχητής της ελευθερίας» και η Πορτογαλία πρέπει να πασχίσει προκειμένου «να παραμείνει αθάνατη η κληρονομιά του» σχολίασε, συγκινημένος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα. «Είμαι βέβαιος ότι πρόκειται για μια θλιβερή ημέρα για όλους τους Πορτογάλους. Ήταν ένας από τους θεμελιωτές του δημοκρατικού πολιτεύματος με το οποίο εμείς ζούμε σήμερα» υπογράμμισε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Πέδρο Πάσους Κοέλιου.

    Ανάρτηση του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη στο twitter για την απώλεια του Μάριο Σοάρες

    Με μία ανάρτηση στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του Μάριο Σοάρες. «Η Ευρώπη θρηνεί την απώλεια του Μάριο Σοάρες. Ο Πορτογάλος "πατέρας της Δημοκρατίας" θα μας δείχνει το δρόμο για την Ευρώπη των αξιών», ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [05] Απαραίτητες οι αλυσίδες σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας

    Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματα που κινούνται σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις, στη Θεσσαλονίκη κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Χορτιάτη- Αγίου Βασιλείου ενώ στην Ημαθία η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης- παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

    - Στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης/ Βέροιας/ Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από τo 91ο χιλιόμετρο (Καστανιά) έως το 98ο χιλιόμετρο (όρια με Π.Ε. Κοζάνης),

    - στην επαρχιακή Οδό Βέροιας/ Σελίου, από τη θέση Μαρούσια έως το 26ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου),

    - στην επαρχιακή οδό Βέροιας/ Δασκίου, από τη Βέροια έως το 43ο (Δάσκιο),

    - στην επαρχιακή οδό Βέροιας / Κωστοχωρίου, από τη διασταύρωση της οδού 25ης Μαρτίου έως το 19ο χιλιόμετρο (διασταύρωση Κωστοχωρίου),

    - στην επαρχιακή οδό Νάουσας/ 3-5 Πηγάδια, από τη Νάουσα έως το 17ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών),

    - στην επαρχιακή οδό Νάουσας/ Σελίου (από τη Νάουσα έως χιονοδρομικό κέντρο Σελίου),

    - στην επαρχιακή οδό Νάουσας/ Ροδοχωρίου,

    - στην επαρχιακή οδό Νάουσας/ Αρκοχωρίου,

    - από το 2ο χιλιόμετρο της Δημοτικής Οδού από τη διασταύρωση Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας έως τη Νάουσα και

    - στο οδικό δίκτυο μέσα στην πόλη της Νάουσας.

    Στην Πέλλα, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο από τοπική κοινότητα Κερασιάς έως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας.

    Στην Πιερία, με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην εθνική οδό Κατερίνης/ Ελασσόνας, από το 15ο χιλιόμετρο έως το 44ο (όρια με Π.Ε. Λάρισας), στην επαρχιακή οδό Βρύας/ Ελατοχωρίου (χιονοδρομικό κέντρο), από το 16ο χιλιόμετρο έως το 29ο χιλιόμετρο και στην επαρχιακή οδό Λαγοράχης/ Ελατοχωρίου (χιονοδρομικό κέντρο) από το 16ο χιλιόμετρο έως το 29ο χιλιόμετρο.

    Στη Χαλκιδική, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης- παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

    - Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης/ Ιερισσού (μέσω Αρναίας) από Παλαιοχώρα έως Στρατώνι,

    - στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης/ Ιερισσού, (μέσω Ταξιάρχη),

    - στη επαρχιακή οδό Πολύγυρου/ Βραστών (και εντός οικισμών),

    - στη επαρχιακή οδό Πολύγυρου/ Ταξιάρχη (και εντός οικισμών),

    - στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου/ Παλαιοκάστρου,

    - στην επαρχιακή οδό Νεοχώριου/ Βαρβάρας / Ολυμπιάδας,

    - στην επαρχιακή οδό Αρναίας/ Στανού,

    - στην επαρχιακή οδό Ν. Μουδανιών/ Παλιουρίου (από Χανιώτη έως Αγία Παρασκευή),

    - στην επαρχιακή οδό Μεταμόρφωσης/ Μεταγγιτσίου (στο ύψος του Προφήτη Ηλία),

    - σε όλο το οδικό Δίκτυο του Αγίου Όρους.

    Στο Κιλκίς η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Καστανερής / Λιβαδίων από το 9ο χιλιόμετρο και στις Σέρρες, στην επαρχιακή οδό Σερρών/ Λαϊλιά, από το 18ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά, στην επαρχιακή οδό Σιδηροκάστρου/ Καρυδοχωρίου (από Φαιά Πέτρα έως Καρυδοχώρι), από το 2ο χιλιόμετρο έως το 5ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού από τη διασταύρωση Κορμίστας προς την Ιερά Μόνη Εικοσιφοίνισσας, και στην επαρχιακή οδό Σερρών/ Βροντούς (από το 25ο χιλιόμετρο έως Βροντού).

    [06] Ουρές αυτοκινήτων στη νέα εθνική οδό Πατρών

    Προβλήματα στην εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου, μεταξύ Ακράτας και Αιγίου έχει προκαλέσει η χιονόπτωση σε συνδυασμό, με τη σύγκρουση δύο μεγάλων οχημάτων. Έτσι εδώ και αρκετή ώρα τμήμα του δρόμου παραμένει κλειστό.

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, από τη σύγκρουση των οχημάτων έχει κλείσει ο δρόμος και έχει δημιουργηθεί ουρά αυτοκινήτων που ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο. Για να δοθεί λύση στο πρόβλημα πρόσθεσε, κάποια αυτοκίνητα τα γυρίζουν προς τα πίσω και κατευθύνονται προς την παλαιά εθνική οδό. Παράλληλα, όπως είπε ο περιφερειάρχης η κίνηση στην παλαιά εθνική οδό είναι πλέον μεγάλη και τα οχήματα κινούνται με πολύ μικρές ταχύτητες.

    Όσον αφορά στις εργασίες για τον εκχιονισμό της νέας εθνικής οδού, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι είναι ευθύνη του παραχωρησιούχου, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια. Όμως, όπως τόνισε, λόγω των έργων που γίνονται και του μικρού πλάτους του υπάρχοντος δρόμου, ένα τροχαίο ατύχημα γίνεται η αιτία να κλείνει ο δρόμος.

    Σχετικά με τις καιρικές συνθήκες στην παλαιά εθνική οδό ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε ότι εργάζονται συνεχώς δύο εκχιονιστικά μηχανήματα, ώστε να κρατούν ανοικτό τον δρόμο. Επίσης, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι τα εκχιονιστικά μηχανήματα δίνουν «μάχη» για να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους Πατρών- Τρίπολης, Πούντας- Καλαβρύτων, καθώς και την περιμετρική της Ναυπάκτου.

    Ανακοίνωση της εταιρείας «Ολυμπία Οδός»

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Ολυμπία Οδός», σχετικά με την κίνηση στην εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Καλαβρύτων και Αιγίου, αναφέρεται ότι «διεξάγεται με μεγάλες καθυστερήσεις, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και κατά διαστήματα διακόπτεται η κυκλοφορία».Επίσης, αναφέρεται ότι «τα συνεργεία της "Ολυμπίας Οδού" από χθες το βράδυ επιχειρούν με όλες τις δυνάμεις ρίχνοντας αλάτι». Νωρίτερα μέσα στη μέρα, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση «είχαμε δύο συμβάντα με "δίπλωμα" νταλίκας και αρκετά μικρότερα συμβάντα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν».Ακόμη, στην ανακοίνωση της «Ολυμπίας Οδού» παρακαλούνται οι οδηγοί «ενόψει της νύχτας και της υψηλής πιθανότητας παγετού, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για τις επόμενες ώρες και σε κάθε περίπτωση να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 January 2017 - 19:31:42 UTC