Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 17-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς στην ΕΦ.ΣΥΝ: «Ο στόχος όσων βρίσκονται στη λάσπη είναι να σε τραβήξουν και σένα»
  • [02] Ν. Δένδιας: Χρειάζεται ένα όραμα, για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: «Να μην ξεχάσει ο κ. Μητσοτάκης να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ σαν καλός μαθητής»
  • [04] Ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Βόρεια Ελλάδα
  • [05] Kαμπούρης και Παπανικολάου μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πριν το τζάμπολ στο ΣΕΦ
  • [06] Το υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκαθαρίζει ότι δεν συνελήφθη το παιδί της Ρούπα, απλά τέθηκε σε προστασία
  • [07] Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκερ θα εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό
  • [08] Τουλάχιστον 33 νεκροί απο νέα εξέγερση σε φυλακή της Βραζιλίας
  • [09] Frontex:Οι αφίξεις μεταναστών στην ΕΕ μέσω θαλάσσης μειώθηκαν κατά δύο τρίτα το 2016
  • [10] Καβάλα: Ικανοποίηση Μουζάλα για την πορεία των έργων φιλοξενίας προσφύγων
  • [11] Κυρ.Μητσοτάκης «Ενωμένοι οι Έλληνες θα αποκτήσουμε πάλι την εθνική μας αυτοπεποίθηση»
  • [12] Μήνυμα φιλίας και αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των δικαίων μας

  • [01] Ν. Παππάς στην ΕΦ.ΣΥΝ: «Ο στόχος όσων βρίσκονται στη λάσπη είναι να σε τραβήξουν και σένα»

    "Ο στόχος όσων βρίσκονται στη λάσπη είναι να σε τραβήξουν και σένα", τονίζει ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών", σχολιάζοντας τις επιθέσεις που έχει δεχτεί κατά καιρούς από πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους, για να σημειώσει πως "η δική μας γενιά δεν δικαιούται ούτε να φοβάται, ούτε να τρομάζει, ούτε να οπισθοχωρεί".

    Στη συνέντευξή του, η οποία έγινε την ημέρα που έγινε γνωστό πως οι τράπεζες κατήγγειλαν τα δάνεια του ΔΟΛ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ρωτήθηκε αν θέλουν στην κυβέρνηση να κλείσουν το MEGA και τον ΔΟΛ, για να απαντήσει: "Θέλουμε να σωθούν όσες περισσότερες θέσεις εργασίας γίνεται" και πρόσθεσε "οποιαδήποτε λύση βρεθεί, πρέπει να έχει δύο στοιχεία: τη σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων εργαζόμενων και να βάλει ο ιδιοκτήτης ή ο επενδυτής το χέρι στην τσέπη".

    Σημειώνει ότι δεν επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ σε κανέναν ιδιοκτήτη στο MEGA ή στον ΔΟΛ να πληρώσουν στους εργαζόμενους τους μισούς, μόνο, μισθούς από το 2016. Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει κάτι υπέρ τους, ο κ. Παππάς απαντά πως "όχι, δεν θα μπορούσε", καθώς "υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες στους οποίους όλοι είμαστε αναγκασμένοι να πειθαρχούμε" και ειδικά στους τραπεζικούς κανόνες. Σε αντιδιαστολή με αυτό, υπενθύμισε την προηγούμενη περίοδο κατά την οποία αυτοί παρακάμπτονταν, επισημαίνοντας τα "μαργαριτάρια" που ακούστηκαν στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για τα δάνεια στα ΜΜΕ. Ερωτηθείς εάν θα γινόταν κάτι εάν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση, ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως εκείνο που μπορεί να πει με βεβαιότητα είναι πως "παλιότερα, επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, γίνονταν παρεμβάσεις στις τράπεζες", "είχε διαφανεί ξεκάθαρα ένα πεδίο συνδιαλλαγής".

    Ο Νίκος Παππάς αποκρούει κατηγορίες, δημοσιογράφων ειδικότερα, εναντίον του μέσα από τον ΔΟΛ και το MEGA, σημειώνοντας πως "δεν γίνονται πιστευτοί". Κάνει λόγο για "διαπλεκόμενες ντουντούκες" που "πηδούν τώρα πρώτες απ' το καράβι σαν τα ποντίκια και με τρόπο θεαματικό", ενώ, όπως λέει, δεν έχουν βρει μια λέξη να πουν όλο το 2016 για τους συναδέλφους τους που είναι απλήρωτοι εδώ και μισό χρόνο. Στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση δεν δείχνει την ίδια σπουδή και για τον ΔΟΛ όπως για τον Μαρινόπουλο, επισημαίνει πως αν βρεθεί κάποιος, όπως ο Σκλαβενίτης, που θα διασώζει θέσεις εργασίας και θα βάλει χρήματα στον ΔΟΛ, η κυβέρνηση θα τον ενθαρρύνει. Σημειώνει ότι το παράδειγμα του Μαρινόπουλου ως χαρακτηριστικό, διότι η ιδιοκτησία του υποχρεώθηκε και να πληρώσει και να αποχωρήσει μετά παραδίδοντας την εταιρεία.

    Ο Νίκος Παππάς μίλησε και για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αποκρούοντας αιτιάσεις περί προσωπικής "ήττας" στο θέμα. Ανέφερε ότι έχει μπει ένα προσωρινό φρένο στην ιστορία, και εξήγησε πως όμως "δεν υπάρχει ούτε μία πολιτική παράταξη που να λέει να μη γίνει αδειοδότηση, να μην καταβληθεί τίμημα, να μην παραδέχεται πως 27 χρόνια είχαμε άναρχο τηλεοπτικό τοπίο. Τόνισε ότι πράγματι χάθηκε μια ευκαιρία με την απόφαση του ΣτΕ και πως όμως δεν θα είναι η μοναδική, καθώς με το που θα καθαρογραφεί η απόφαση πρέπει όλοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να μπει χρονοδιάγραμμα. "Ήδη δέχτηκα αιτήματα από κάποιους καναλάρχες να μην πληρώσουν για τις άδειες", υπογραμμίζει και προσθέτει πως "ευελπιστούν πως το ΕΣΡ θα αποφασίσει έναν μεγάλο αριθμό τηλεοπτικών αδειών, οπότε το τίμημα θα είναι από ελάχιστο έως και ανύπαρκτο".

    Για το ενδεχόμενο το ΕΣΡ να προτείνει όντως δέκα ή και περισσότερες άδειες, ανέφερε ότι "κανένας από τους αντισυμβαλλόμενους σε αυτή τη συζήτηση δεν θα πει πράγματα που δεν στέκουν" και πως "είναι άνθρωποι ενημερωμένοι και νουνεχείς, που γνωρίζουν την τηλεοπτική πραγματικότητα". Τόνισε πως στον αριθμό "τέσσερα" για τις τηλεοπτικές άδειες δεν κατέληξε μόνος του, "είδαμε τα οικονομικά στοιχεία, διαβουλευτήκαμε, λάβαμε υπόψη τις τεχνολογικές εξελίξεις". "Το ΕΣΡ μαζί με εμάς θα ορίσει τον αριθμό των αδειών και, αν προκύψουν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι, θα ακολουθήσει δημοπρασία", λέει. Υπογραμμίζει δε ότι πλέον, με τετελεσμένο ότι η αγορά αποτιμά το κόστος των αδειών πανελλαδικής εμβέλειας για την επόμενη δεκαετία σε 250 εκ. (δηλαδή 25 εκ. τον χρόνο), "αυτό το ποσό πρέπει να διασφαλιστεί", "τόσο από το ΕΣΡ όσο και από το υπουργείο", "αλλιώς θα έχουμε όλοι ευθύνες".

    "Θεωρώ ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης παραμένουν ακλόνητα στην άποψη πως καλώς κάναμε και προχωρήσαμε στην επιχείρηση ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου", τονίζει. Για το εάν θεωρεί υποβάθμιση ότι δεν είναι υπουργός Επικρατείας, ο κ. Παππάς απαντά: "όχι", εξηγώντας ότι στο χαρτοφυλάκιο της ενημέρωσης που ήδη είχε, προστέθηκε πλέον η ψηφιακή πολιτική και οι τηλεπικοινωνίες". Αναφορικά, τέλος, με την αντίδραση της κυβέρνησης στα πρόσφατα δημοσιεύματα των Financial Times και Guardian, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι "κινούνται στη σφαίρα της πολιτικής σκοπιμότητας γιατί είναι μονομερή".

    [02] Ν. Δένδιας: Χρειάζεται ένα όραμα, για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο

    Την ανάγκη να υπάρξει «ένα όραμα που θα εμπνεύσει τους πολίτες, για να βγούμε οριστικά από τον φαύλο κύκλο», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγορά». Παράλληλα, εξέφρασε την θέση ότι το όραμα αυτό μπορεί να το εμπνεύσει μια κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υλοποιώντας ένα πρόγραμμα «μεγάλων μεταρρυθμίσεων, σε συνδυασμό με ένα διαφορετικό αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο, φιλικό στο επιχειρείν και στην προσέλκυση επενδύσεων».

    Εξάλλου, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί «ζωντανό παράδειγμα για το πού μπορεί να οδηγήσουν ο λαϊκισμός και η ανεδαφική υποσχεσιολογία» και χαρακτήρισε υπαρκτό τον κίνδυνο διαμόρφωσης ενός ρεύματος υπέρ της εξόδου από το ευρώ, στην περίπτωση που συνεχιστεί επί μακρόν η θητεία της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, απέδωσε ευθύνες και στους ευρωπαίους εταίρους, που αποδέχονται τα μέτρα φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων που τους πρότεινε η κυβέρνηση Τσίπρα.

    Ο κ. Δένδιας, ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί την πόλωση με τις ενέργειές της και άσκησε έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το προσφυγικό ζήτημα. Τέλος, αναφερόμενος στις συζητήσεις διεύρυνσης του κόμματος, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι «η διαχρονική αντοχή της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα ως κόμματος εξουσίας υπάρχει χάρη στη "μετάγγιση" προσώπων και ιδεών από άλλους πολιτικούς χώρους».

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: «Να μην ξεχάσει ο κ. Μητσοτάκης να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ σαν καλός μαθητής»

    Δριμεία κριτική στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, με αφορμή σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν την κριτική και τους "εν Ελλάδι φίλους του" κ. Βέμπερ, όπως αναφέρει, και συγκεκριμένα τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κ. Βέμπερ "είναι γνωστός για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και ανθελληνικές θέσεις του" και τον χαρακτηρίζει "καθοδηγητή του κ. Μητσοτάκη". Σημειώνει ότι "αν ο κ. Βέμπερ δεν έχει μια φορά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός δεν έχει δέκα φορές εμπιστοσύνη στον κ. Βέμπερ και τους εν Ελλάδι φίλους του".

    "Αυτούς", συνεχίζει, "που κατόπιν τηλεφωνημάτων και νουθεσιών από το εξωτερικό, δεν στήριξαν τα μέτρα για τους συνταξιούχους". "Να χαίρεται ο κ. Μητσοτάκης τους φίλους του και να μην ξεχάσει να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ σαν καλός μαθητής", σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "ο πρόεδρος του ΕΛΚ και καθοδηγητής του κυρίου Μητσοτάκη, Μάνφρεντ Βέμπερ, είναι γνωστός για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και ανθελληνικές θέσεις του", σημειώνοντας ότι ταυτόχρονα είναι γνωστός "και για τη σκληρότητα με την οποία θέλησε και θέλει να τις επιβάλει στον ελληνικό λαό", επισημαίνοντας ότι "ήταν, εξάλλου, ο ίδιος ένας από τους πρωταγωνιστές στους εκβιασμούς εναντίον της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης του 2015".

    Απάντηση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ

    "Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ με το νέο παραλήρημά του μπέρδεψε τις ημερομηνίες.Παριστάνουν ότι είμαστε στις 6 Ιανουαρίου 2015 και έβαλαν την κασέτα "Go back κυρία Μέρκελ", "Go back κύριε Βέμπερ".", απαντά η ΝΔ σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: "Μόνο που οι Έλληνες, πλέον, δεν καταναλώνουν τα παραμύθια τους.Καλή φώτιση!".

    [04] Ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Βόρεια Ελλάδα

    [00]

    Πλήθος κόσμου έδωσε το "παρών" στις τελετές αγιασμού των υδάτων, σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ δεν έλειψαν οι τολμηροί που βούτηξαν να πιάσουν τον Σταυρό, παρά το τσουχτερό κρύο.

    Στην Έδεσσα, ο μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, Ιωήλ, έριξε τον Σταυρό από την γραφική Βυζαντινή Γέφυρα. Η τελετή συνοδεύτηκε από ένα απρόοπτο, καθώς κάποιος βιαστικός, βούτηξε πριν ρίξει ο μητροπολίτης τον Σταυρό.

    Για πρώτη φορά έγινε ρίψη του Σταυρού, στη μεγάλη πισίνα των λουτρών Πόζαρ, ενώ στο Κάτω Λουτράκι ο ιερέας έριξε τον Σταυρό στο ποτάμι.

    Με το θερμόμετρο στους -4 βαθμούς κελσίου γιορτάστηκε ο αγιασμός των υδάτων στην λίμνη της Καστοριάς. Ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ μόλις έψαλε το «εν Ιορδάνη» τρεις τολμηροί Καστοριανοί αψηφώντας το κρύο και τον αέρα, «έπεσαν» στα παγωμένα νερά της λίμνης για να πιάσουν τον Σταυρό.

    Ίδια εικόνα και στην Κοζάνη στον αγιασμό των υδάτων που έγινε στην λίμνη Πολυφύτου από τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλο όπου τέσσερις νεαροί βούτηξαν στα νερά της λίμνης για να πιάσουν τον Σταυρό.

    Στην Φλώρινα ο αγιασμός των υδάτων έγινε από τον Μητροπολίτη Θεόκλητο σε συνθήκες ελαφριάς χιονόπτωσης, όπου δέκα τολμηροί Ρομά κράτησαν την παράδοση και βούτηξαν στα παγωμένα νερά του ποταμού Σακουλέβα για να πιάσουν τον Σταυρό.

    Ο Μιχαήλ Αποστολίδης, που έπιασε τον Σταυρό στο Θερμαϊκό, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, επρόκειτο να βουτήξει στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, όπου όμως δεν έγινε η προγραμματισμένες τελετές αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών και στη Δημοτική πισίνα Νεάπολης.

    Όπως δήλωσε στοwww.praktoreio-macedonia.grο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης αποφασίστηκε λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και και της ολισθηρότητας των δρόμων αποφασίστηκε ο αγιασμός των υδάτων να πραγματοποιηθεί στους κατά τόπους ιερούς ναούς.

    Ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων,Αριστείδης Φωκάς, βούτηξε στα Ιαματικά Λουτρά Νέας Απολλωνίας για να πιάσει το Σταυρό.

    [05] Kαμπούρης και Παπανικολάου μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πριν το τζάμπολ στο ΣΕΦ

    [00]

    Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, θα διεξαχθούν τρεις «μητέρες των μαχών» για τρεις διαφορετικές διοργανώσεις μέσα σε διάστημα ενός μηνός. Ο εμβληματικός αρχηγός του Ολυμπιακού στο παρελθόν, Αργύρης Καμπούρης και ο μοναδικός Έλληνας μπασκετμπολίστας που έχει κατακτήσει 2 φορές τοtriplecrown με διαφορετικές ομάδες, το 1997 με τον Ολυμπιακό και το 2007 με τον Παναθηναϊκό, Δημήτρης Παπανικολάου «προθερμαίνουν» τους αναγνώστες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και του ΠρακτορείουSportγια την πρώτη μάχη, απόψε (21:00) στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής τηςEuroleague.Πίεση ή πλεονέκτημα η έδρα για τον Ολυμπιακό;

    ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ:«Για μένα είναι σημαντικό ότι παίζουμε στην έδρα μας, με τον κόσμο μας. Είναι πλεονέκτημα να παίζεις στο γήπεδο σου».

    ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ:«Σίγουρα είναι πλεονέκτημα η έδρα. Ο Ολυμπιακός έχει βέβαια και την πίεση, αφού στη Euroleague ο στόχος είναι να μη χάνεις στην έδρα σου και να παίρνεις όσος περισσότερες εκτός έδρας νίκες για να φτάσει στα πλέι οφ και εν συνεχεία στο φάιναλ φορ. Το σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό πως αν κερδίσει τον Παναθηναικό, τον αφήνει 3 νίκες πίσω, αφού έχει νικήσει και στο ΟΑΚΑ και σε κάθε πιθανή ισοβαθμία έχει το πλεονέκτημα».

    Για την παρουσία των Σπανούλη και Πρίντεζη, μετά από τραυματισμούς:

    ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ:«Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Ο Βασίλης είναι σημαντικό κομμάτι και τον έχουν ανάγκη οι συμπαίκτες του και η ομάδα. Με την επιστροφή του Πρίντεζη έρχεται άλλη μία δυνατή μονάδα στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Λύνει τα χέρια του Σφαιρόπουλου να έχει τον Γιώργο (σ.σ. Πρίντεζης) και να δίνει λύσεις. Σημαντικό θα είναι και το κατά πόσο ετοιμοπόλεμος θα παρουσιαστεί ο Πάτρικ Γιανγκ. Με τη Φενέρ έδειξε ανάκαμψη και αν συνεχίσει έτσι, αυτό θα είναι μόνο κέρδος και για τον ίδιο και για τον Ολυμπιακό. Είναι ένα πολύ δυνατό σέντερ φορ, μόλις 24 ετών. Δεν υπάρχουν τέτοια σέντερ φορ στην Ευρώπη. Σημαντική, όμως είναι και η απώλεια του Χάκετ. Είχε δεθεί με την ομάδα. Ο Ολυμπιακός, όμως πέρα από την απόκτηση του Ουότερς στη θέση του Χάκετ έχει αξιόλογους αθλητές να καλύψουν το κενό του μέχρι να γυρίσει υγιής πίσω».

    ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ:«Η συμμετοχή του Σπανούλη έχει πολύ μεγάλη σημασία. Ο Βασίλης είναι ο φυσικός ηγέτης του Ολυμπιακού. Και ο Βασίλης και ο Γιώργος είναι δύο πολύ μεγάλοι παίκτες, οι δύο κυριότεροι δημιουργοί του Ολυμπιακού, ο ένας στη θέση του πόιντ γκαρντ και ο άλλος με πλάτη. Δημιουργουν καταστάσεις και για τους συμπαίκτες τους. Το ότι είναι παρόντες δεν σημαίνει πως είναι και πανέτοιμοι, αφού στοιχίζει αν χάσεις αγώνες και προπονήσεις στην προετοιμασία σου. Είναι, όμως μαθημένοι και θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την ομάδα τους.

    Για την αλλαγή προπονητή και την παρουσία τριών νέων προσώπων (Τζέιμς, Γκάμπριελ, Τζεντίλε) από πλευράς Παναθηναϊκού

    ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ:«Εχουν παίξει τόσες φορές μαζί οι δύο ομάδες. Βέβαια, έχει αλλάξει η φιλοσοφία στο στιλ παιχνιδιού του Παναθηναϊκού εν συγκρίσει με το τελευταίο ντέρμπι λόγω της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Τσάβι Πασκουάλ. Είναι ένας σημαντικός προπονητής στην Ευρώπη με σημαντικό έργο στην Μπαρτσελόνα. Το σκάουτινγκ είναι τόσο ανεπτυγμένο πλέον που οι προπονητές βλέπουν που βάζουν την μπάλα πιο πολύ οι αντίπαλοι. Όλα εξαρτώνται από το κατά πόσο οι παίκτες θα είναι πανέτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα».

    ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ:«Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, βρίσκεται κάποιο σημαντικό διάστημα ήδη στην Αθήνα, έχει συνηθίσει την ομάδα και τον έχουν συνηθίσει. Είναι πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό, έχει ήδη περάσει τη φιλοσοφία του και τις επιλογές του και θα το κάνει όλο και περισσότερο, αφού ο χρόνος κυλάει υπέρ του. Όσο για τους νέους παίκτες εν συγκρίσει με το ματς στο ΟΑΚΑ σε βάθος χρόνο θα βοηθήσουν. Δεν μπορούμε, όμως να ξέρουμε άμεσα τι βοήθεια θα παράσχουν. Χρειάζεται να εγκλιματιστούν και δεν ξέρουμε τι χρόνο θα τους δώσει ο Πασκουάλ, όχι από θέμα αξίας, αλλά από θέμα ετοιμότητας».

    Που θα κριθεί ο νικητής στο ΣΕΦ;

    ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ:«?Κλειδί? απόψε θα είναι ο ρυθμός. Το θέμα είναι πως θα παρουσιαστούν οι παίκτες των δύο ομάδων μέσα στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός παίζει με μία από τις καλές ομάδες στην Ευρώπη και είναι σημαντικό να είναι 100% έτοιμος».

    ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ:«Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να βγάλει ενέργεια στην άμυνα του, να τρέξει στο γήπεδο και να πετύχει εύκολους πόντους. Ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να κρατήσει το ρυθμό, ενώ κομβικό σημείο θα αποτελέσει η αντιμετώπιση του Καλάθη. Λογικά, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να τον πιέσει σε όλο το γήπεδο, να τον οδηγήσει σε κούραση και λάθη. Και οι δύο ομάδες παίζουν πολύ με pick ?n? roll. Ο Ολυμπιακός ειδικά με τον Σπανούλη για να χτυπά τους ψηλούς. Και οι δύο ομάδες είναι πολύ διαβασμένες. Είναι θέμα ημέρας και των παικτών. Οι προπονητές έχουν κάνει ό,τι μπορούν, αλλά πρέπει και να μπουν τα σουτ, όπως δήλωσε και ο Πασκουάλ (γελάει). Πρέπει κάποιοι παίκτες να βρεθούν σε μεγάλη ημέρα».

    Το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» από τα τρία σε διαφορετικός διοργανώσεις μέσα στον Ιανουάριο...

    ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ:«Κάθε παιχνίδι πρέπει να το κοιτούν ξεχωριστά οι δύο ομάδες. Στην εποχή μου, μόνο στα πλέι οφ δίναμε τόσα ντέρμπι στη σειρά. Στην Ευρωλίγκα συναντιόμασταν μόνο στα φάιναλ φορ. Όταν είσαι επαγγελματίας πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Είναι τόσο μικρό το διάστημα, δεν έχεις την πολυτέλεια να σκεφτείς, μετά από 2 ημέρες ξαναπαίζεις, πρέπει να έχεις το κορμί σου σε ξεκούραση για να ανταποκριθείς στο ?Γολγοθά? των παιχνιδιών. Με το νέο σύστημα διεξαγωγής της Ευρωλίγκα βγαίνουν συνέχεια τραυματισμοί».

    ΠΑΠΑΝΑNΙΚΟΛΑΟΥ:«Είναι δύσκολο να δίνεις τρία ντέρμπι σε έναν μήνα. Φέτος ειδικά στην Ευρωλίγκα, με το νέο σύστημα διεξαγωγής είναι... η πιο δύσκολη χρονιά με πολλούς αγώνες και πολλά ταξίδια. Τουλάχιστον, όταν παίζουν μεταξύ τους δεν έχουν την κούραση της μετακίνησης. Και τα τρία παιχνίδια, σε Ευρωλίγκα, Κύπελλο και Α1 είναι σημαντικά. Οι παίκτες των δύο ομάδων είναι επαγγελματίες, ξέρουν να ξεχωρίσουν την σημασία κάθε αγώνα και βέβαια η προσοχή τους είναι στραμμένη στο αποψινό παιχνίδι, το οποίο είναι σημαντικό και για τους δύο».

    Η τελευταία τους λέξη... πριν το τζάμπολ:

    ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ:«Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες! Να γίνει ένα παιχνίδι μέσα σε πλαίσια κόσμιας συμπεριφοράς και να το ευχαριστηθεί όλος ο κόσμος. Να το δούμε ως γιορτή, αφού θα μεταδοθεί εκτός από την Ευρώπη και στις ΗΠΑ».

    ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ:«Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μας τιμούν και μας διαφημζουν! Και οι δύο ομάδες έχουν τις καλύτερες άμυνες στην Ευρωλίγκα και αυτό δείχνει τη φιλοσοφία τους!».

    [06] Το υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκαθαρίζει ότι δεν συνελήφθη το παιδί της Ρούπα, απλά τέθηκε σε προστασία

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει ψευδείς και ανεύθυνες τις αναφορές για την τύχη του εξάχρονου παιδιού της συλληφθείσας Πόλας Ρούπα, καθώς ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε, απλώς τέθηκε σε προστασία.

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει ότι το ανήλικο παιδί της 48χρονης συλληφθείσας Πόλας Ρούπα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, ενώ παράλληλα παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες.

    Εξάλλου, τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του ανήλικου με τους στενούς συγγενείς του και προσθέτει: «Αυτό που προέχει, είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».

    Στην ανακοίνωση αναφέρει:«Σε σχέση με ψευδείς και ανεύθυνες αναφορές για την τύχη εξάχρονου παιδιού συλληφθείσας, γίνεται γνωστό ότι κανένα παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε ουδέποτε. Αντίθετα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, και παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες. Ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του. Αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».

    Διαβάστε επίσης:Αντιμέτωπες με κατηγορίες για νέα τρομοκρατική οργάνωση η Ρούπα και η 25χρονη

    [07] Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκερ θα εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό

    Από τον πρόεδρο της Ζαν Κλοντ Γιουνκερ θα εκπροσωπηθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Μαργαρίτης Σχοινάς.

    "Σήμερα μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ.Κ.Γιούνκερ, θα ηγηθεί της αποστολής της ΕΕ στη Γενεύη", δήλωσε ο Σχοινάς, σημειώνοντας ότι "όπως αναφέρει το κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, η Κύπρος είναι κράτος μέλος της ΕΕ και η επανενωμένη Κύπρος θα συνεχίσει να είναι κράτος μέλος της ΕΕ, οπότε η εξαιρετική σημασία της συμμετοχής του Προέδρου Γιούνκερ είναι προφανής, καθώς αυτός βρισκόταν σε στενή επαφή με τους δύο ηγέτες όλο το τελευταίο διάστημα". "Θα επανέλθουμε με την πλήρη σύνθεση της αποστολής", κατέληξε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

    [08] Τουλάχιστον 33 νεκροί απο νέα εξέγερση σε φυλακή της Βραζιλίας

    Τουλάχιστον 33 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε νέα εξέγερση που σημειώθηκε σε φυλακή της Βραζιλίας, αυτή τη φορά στη βόρεια περιοχή Αμαζόνας, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι, μόλις πέντε ημέρες μετά την εξέγερση που σημειώθηκε σε γειτονική πολιτεία όπου σφαγιάστηκαν 56 κρατούμενοι--στη χειρότερη σφαγή σε φυλακή της χώρας που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες και πλέον.

    Οι πληροφορίες σχετικά με τη νέα εξέγερση είναι ακόμη συγκεγχυμένες. Σύμφωνα με το Reuters, σημειώθηκε στη μεγαλύτερη φυλακή της πολιτείας Ροράιμα σήμερα τα ξημερώματα. Ωστόσο, ειδικοί είχαν προβλέψει και νέα αιματηρή εξέγερση σε φυλακή της χώρας, το σωφρονιστικό σύστημα της οποίας ελέγχεται από συμμορίες, έπειτα από τη σφαγή στη φυλακή της Μανάους πριν από μερικές μέρες που ξεκίνησε όταν μία συμμορία κρατουμένων επιτέθηκε σε αντίπαλη συμμορία.

    Οι ταραχές στη φυλακή της Μανάους ξέσπασαν αργά το βράδυ της Κυριακής και οι αρχές κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση γύρω στις 7 το πρωί της Δευτέρας, 17 ώρες αργότερα. Πολλά από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν και τα πτώματά τους πετάχτηκαν πάνω από το τείχος της φυλακής.

    [09] Frontex:Οι αφίξεις μεταναστών στην ΕΕ μέσω θαλάσσης μειώθηκαν κατά δύο τρίτα το 2016

    Ο αριθμός των μεταναστών που φθάνουν στην ΕΕ μέσω θαλάσσης μειώθηκε κατά δύο τρίτα το 2016 εξαιτίας μίας συμφωνίας με την Τουρκία για το μεταναστευτικό, αλλά οι αφίξεις στην Ιταλία από τη βόρεια Αφρική σημείωσαν πρωτοφανές ρεκόρ, ανακοίνωσε σήμερα η ΕΕ. Οι μετανάστες που διέπλευσαν τη δυτική Μεσόγειο προέρχονταν κυρίως από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, ανακοίνωσε η Frontex.

    Περίπου 81.000 μετανάστες έφθασαν στην Ιταλία το 2016 από τη βόρειο Αφρική μέσω του αποκαλούμενου διαδρόμου της κεντρικής Μεσογείου--ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα και 20% υψηλότερος από τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Οι περισσότεροι μετανάστες που έφθασαν στην Ιταλία προέρχονταν από τη Νιγηρία, την Ερυθραία και τη Γουινέα, όπως ανακοίνωσε η Frontex, δηλαδή ο ευρωπαϊκός οργανισμός για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών μελών της ΕΕ. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι το 2016 ήταν η φονικότερη χρονιά για τη μετανάστευση στη Μεσόγειο με σχεδόν 5.000 θανάτους.

    Η συμφωνία που συνήφθη με την Τουρκία τον Μάρτιο προσφέρει στη χώρα δισεκατομμύρια ευρώ με την προϋπόθεση να κρατήσει στο έδαφός της πρόσφυγες και να σταματήσει τους διακινητές ανθρώπων να τους μεταφέρουν μέσω του Αιγαίου στην Ελλάδα. Επίσης υπόσχεται στην Άγκυρα οικονομική βοήθεια και μετακινήσεις των πολιτών της στις περισσότερες χώρες μέλη της ΕΕ χωρίς βίζα, ενώ επιταχύνει και τις ενταξιακές συνομιλίες οι οποίες είχαν παγώσει εξαιτίας της καταστολής από την τουρκική κυβέρνηση των επικριτών της έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

    [10] Καβάλα: Ικανοποίηση Μουζάλα για την πορεία των έργων φιλοξενίας προσφύγων

    Τα υπό κατασκευή έργα υποδομής στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου στο Περιγιάλι Καβάλας, επισκέφθηκε σήμερα νωρίς το πρωί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και είδε από κοντά την πορεία της εξέλιξής τους.

    Ο κ. Μουζάλας εξέφρασε την ικανοποίησήτου για την πρόοδο των εργασιών δίνοντας τα εύσημα στον εργολάβο για την ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι εργασίες. Με την ολοκλήρωση των υποδομών η δομή φιλοξενίας θα μπορεί να στεγάσει περί τις 100 οικογένειες, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει τη διαμόρφωση, μέσα στα παλιά κτίρια του στρατοπέδου, δίπατων αυτόνομων χώρων φιλοξενίας ανά οικογένεια που ο κάτω όροφος θα περιλαμβάνει την κουζίνα και ένα χώρο συγκέντρωσης και στον επάνω όροφο θα βρίσκονται οι χώροι ύπνου.

    Για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των εργασιών όλοι οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν προσωρινά στις Σέρρες όπου διαμένουν σε ξενοδοχείο και θα επιστρέψουν μέσα στον επόμενο μήνα οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

    Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι η Ελλάδα στο πλαίσιο του ανθρωπισμού αλλά και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει οφείλει να δημιουργήσει δομές φιλοξενίας που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των προσφύγων και θα τους παρέχουν όλες τις στοιχειώδεις υποδομές για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

    Νωρίτερα, ο κ. Μουζάλας επισκέφτηκε το δημαρχείο Καβάλας όπου συναντήθηκε με τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα και τους τοπικούς βουλευτές και συζήτησε μαζί τους το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων στην περιοχή.

    Το μεσημέρι, πριν αναχωρήσει, ο κ. Μουζάλας επισκέφθηκε τις δομές φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες.

    [11] Κυρ.Μητσοτάκης «Ενωμένοι οι Έλληνες θα αποκτήσουμε πάλι την εθνική μας αυτοπεποίθηση»

    Την τελετή Αγιασμού των Υδάτων στη Σαλαμίνα παρακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Καθώς εισερχόμαστε στον όγδοο χρόνο της οικονομικής κρίσης και η Ελλάδα μοιάζει, ολοένα και περισσότερο, με μια μπλοκαρισμένη κοινωνία, η ευχή της Εκκλησίας μας για Θεία Φώτιση είναι σήμερα, περισσότερο επίκαιρη, αλλά και απαραίτητη από ποτέ. Από μόνη της, όμως, αυτή δεν αρκεί. Χρειάζεται μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

    «Ενωμένοι οι Έλληνες θα αποκτήσουμε πάλι την εθνική μας αυτοπεποίθηση, με γνώμονα τις αξίες της ειλικρίνειας, της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας, για να ξεκινήσουμε την μεγάλη προσπάθεια για εθνική ανασυγκρότηση. Χρόνια πολλά, σε όλες και σε όλους».

    [12] Μήνυμα φιλίας και αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των δικαίων μας

    Μήνυμα φιλίας συνεργασίας και αποφασιστικότητας απηύθυνε προς πάσα κατεύθυνση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από την Αλεξανδρούπολη, κατά την ομιλία του στην τελετή του αγιασμού των υδάτων της πόλης. Οπως επεσήμανε το μήνυμα φιλίας απευθύνεται προς όλους τους λαούς, καθώς η Ελλάδα αποτελεί φάρο αξιών, και πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας.«Τείνουμε χείρα συνεργασίας και ταυτόχρονα δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις».

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην Αλεξανδρούπολη, «στο ανατολικότερο μεγάλο λιμάνι της ΕΕ», όπως είπε χαρακτηριστικά, με την παρουσία και του ιδίου στην τελετή του εορτασμού, λέγοντας ότι η πόλη έχει «μεγάλη ιστορία και μέλλον που μπορούμε να χτίσουμε όλοι μαζί με ενότητα ομοψυχία και όραμα ώστε να γίνει εμπορικός, ενεργειακός και διαμετακομιστικός κόμβος και να ναποδείξο0υμε ότι κάνουμε πράξη αυτό που πιστεύουμε βαθειά ότι στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης από τον Εβρο ως το Καστελόριζο χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

    Σε σύντομη ομιλία του πριν την τελετή του αγιασμού ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης είπε ότι οι απαντήσεις του πρωθυπουργού στα προβλήματα της περιοχής αναπαύουν τις ψυχές και τις συνειδήσεις μας. Ο Μητροπολίτης πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα τη δημιουργία γραφείου πρωθυπουργού και στη Θράκη, «το μέλλον, τη δροσιά, την ομορφιά και τον ευοίωνο οιωνό στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή όπως είπε χαρακτηριστικά. «Σας παραχωρούμε χώρους για τη δημιουργία του γραφείου, αρκεί να σας έχουμε συνέχεια εδώ, κατέληξε ο Μητροπολίτης.

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την δοξολογία των Θεοφανείων στην Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης. Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος χαιρέτησε τον πρωθυπουργό λέγοντας: «Σας υποδεχόμαστε με χαρά, και το πρόσωπο και τον θεσμό. Αισθανόμαστε τον ερχομό σας σας, ως μια δυναμική παρουσία που μας λέει να κάνουμε λίγη ακόμη δύναμη και υπομονή και τα καλύτερα θα έρθουν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 January 2017 - 13:31:46 UTC