Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 22 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 4η Τριμερής Σύνοδος Αιγύπτου-Ελλάδας-Κύπρου: Εμβάθυνση της συνεργασίας
  • [02] Εγκρίθηκε η δόση των 2,8 δισ. ευρώ. Σε δύο τμήματα η χορήγησή της για τεχνικούς λόγους
  • [03] Μία στις έξι αντλίες παραδίδουν λιγότερο καύσιμο
  • [04] Εμβολισμός και βύθιση περιπολικού σκάφους της Ν. Κορέας, από κινεζικό αλιευτικό
  • [05] Άγκυρα και Μόσχα υπέγραψαν συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου «Turkstream»
  • [06] Ο ΓΓ του ΟΗΕ καλεί εκ νέου το ΣΑ να ζητήσει έρευνα για εγκλήματα πολέμου στη Συρία
  • [07] Χιλιάδες οι εγκλωβισμένοι στη Βόρεια Καρολίνα λόγω του τυφώνα Μάθιου
  • [08] Επικίνδυνα τα Samsung Galaxy Note 7

  • [01] 4η Τριμερής Σύνοδος Αιγύπτου-Ελλάδας-Κύπρου: Εμβάθυνση της συνεργασίας

    Ανάπτυξη, υποδομές, ενέργεια, εμπόριο, τουρισμός, περιφερειακή ασφάλεια, είναι οι βασικοί τομείς διαλόγου και συνεργασίας στους οποίους θα επικεντρώσει η 4η Τριμερής Σύνοδος Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, που συνέρχεται στο Κάιρο, υπό τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

    Ο πρωθυπουγός θα βρεθεί την Τρίτη στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου, στο οποίο θα συμμετέχουν οι: Νίκος Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Θοδωρής Δρίτσας, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Έλενα Κουντουρά, αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Όλγα Γεροβασίλη, υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητική εκπρόσωπος, Δημήτριος Μάρδας, υφυπουργός Εξωτερικών.

    Η ατζέντα

    Στην ατζέντα της Τριμερούς Συνόδου του Καΐρου περιλαμβάνονται ζητήματα:

    διαλιμενικής και ναυτιλιακής συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη δικτύου θαλάσσιων μεταφορών μεταξύ των τριών χωρών. τουριστικής συνεργασίας για ενίσχυση του τουρισμού μεταξύ των τριών χωρών αλλά και κοινή παροχή τουριστικού προϊόντος σε άλλες χώρες (π.χ. κρουαζιέρες για τουρίστες από χώρες όπως η Κίνα ή η Γαλλία σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο). ενέργειας, κυρίως εξόρυξης και μεταφοράς φυσικού αερίου που έχει εντοπιστεί στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου. περιφερειακής ασφάλειας, με έμφαση στην κατάσταση στη Λιβύη και τη Συρία μετανάστευσης. ανάπτυξης υποδομών, όπως σιδηρόδρομοι, αυτοκινητόδρομοι, αεροδρόμια κ.α. διαχείρισης υδάτων, όπως έργα αφαλάτωσης, αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά. προστασίας του περιβάλλοντος, και ιδιαίτερα του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

    Η συγκυρία και η σημασία της Συνόδου για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στην περιοχή

    Η Τριμερής Σύνοδος πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, «πράγμα το οποίο ενισχύει τη σημασία της Συνόδου για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στην περιοχή», τονίζουν κυβερνητικές πηγές. Όπως επισημαίνουν, στο πλαίσιο των σχημάτων τριμερούς συνεργασίας με τρίτες χώρες, Ελλάδα και Κύπρος επεκτείνουν τον διάλογο και τη συνεργασία τους με την Αίγυπτο, χώρα-σημείο αναφοράς για τη Μέση Ανατολή και τον Αραβικό Κόσμο και κλειδί για τη σταθεροποίηση της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

    Σημειώνουν επιπλέον ότι η από κοινού με την Κύπρο τριμερής αυτή συνεργασία με την Αίγυπτο, όπως και με άλλες χώρες τις περιοχής (π.χ. Ισραήλ) αποτελεί κομβικό στοιχείο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Εντάσσεται, δε, σε ένα ευρύτερο πλέγμα πρωτοβουλιών της Ελλάδας για ενίσχυση της συνεργασίας πέριξ της Μεσογείου. Υπενθυμίζεται πως το πιο πρόσφατο βήμα αυτής της στρατηγικής ήταν η πρόσφατη Σύνοδος των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ (EUMedSummit) στην Αθήνα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

    Η προηγούμενη Τριμερής Σύνοδος (τρίτη στη σειρά) μεταξύ Τσίπρα-Αναστασιάδη- Αλ Σίσι, είχε πραγματοποιηθεί στην ελληνική πρωτεύουσα τον Δεκέμβριο του 2015. Χαρακτηριστική των θετικών συζητήσεων ήταν η αναφορά των τριών ηγετών στην κοινή διακήρυξη της Αθήνας: «παραμένουμε πεπεισμένοι για τον στρατηγικό χαρακτήρα αυτής της τριμερούς συνεργασίας και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά προκειμένου να απελευθερωθεί το πλήρες δυναμικό της συνεργασίας μας, προς όφελος των λαών μας και της ευρύτερης περιοχής?.

    Ενόψει της Τριμερούς Συνόδου Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τόνιζε σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι αυτή η τριμερής συνεργασία «παρουσιάζει δυναμική, μέσω ενός παραγωγικού κι εποικοδομητικού διαλόγου, με συγκεκριμένο περιεχόμενο». Σημείωνε ότι «δημιουργεί ένα τρίγωνο συνεργασίας με προστιθέμενη αξία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη». Επισήμαινε τη συμβολή της -ως πρότυπο περιφερειακού διαλόγου- στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ενίσχυση της δημοκρατίας, στην Ανατολική Μεσόγειο. Υπογράμμιζε ότι προωθεί συγκεκριμένα έργα και προγράμματα στους τομείς του εμπορίου και της ενέργειας.

    Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνόδου

    Στις 12:15 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των τριών ηγετών και εν συνεχεία, στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) θα ακολουθήσει τριμερής διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών. Νωρίτερα, το πρωί, θα έχουν προηγηθεί διμερείς συναντήσεις ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, και ανάμεσα στον πρόεδρο της Κύπρου και τον πρόεδρο της Αιγύπτου. Οι εργασίες της Τριμερούς θα ολοκληρωθούν με την υιοθέτηση Συμφωνιών, τις δηλώσεις των τριών ηγετών προς τον Τύπο και, τέλος, με γεύμα εργασίας. Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τις δύο Κοινότητες Αιγυπτιωτών Ελλήνων του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας, τους αρχαιότερους ομογενειακούς συλλόγους του κόσμου.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κάιρο (σ.σ. ώρα Αιγύπτου, μία ώρα πίσω):

    09:30 Η ελληνική αντιπροσωπεία θα αφιχθεί στον διεθνή αερολιμένα Καΐρου, όπου θα τον υποδεχθεί η υπουργός Επενδύσεων της Αιγύπτου, Dalia Khorshid. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει η ελληνική αντιπροσωπεία προς το προεδρικό Μέγαρο Ittihadeya Ηλιουπόλεως, όπου θα διεξαχθεί η τριμερής συνάντηση.

    10:00 - 10:28 Διμερής Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου.

    10:30 - 11:00 Διμερής συνάντηση Προέδρων Κύπρου και Αιγύπτου.

    (Κατά τον χρόνο των διμερών οι υπουργοί των τριών χωρών που δεν θα συμμετάσχουν θα ευρίσκονται σε παρακείμενη αίθουσα όπου θα έχουν δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων)

    11:00 - 11:10 Τελετή φύτευσης τριών ελαιοδένδρων σε προαύλιο χώρο Μεγάρου.Φωτογραφίες τριών ηγετών στο εσωτερικό κτιρίου.

    11:15 - 12:00 Κατ΄ιδίαν τριμερής συνάντηση τριών ηγετών.

    12:00 - 13:30 Τριμερής συνάντηση με σύνθεση αντιπροσωπειών.

    13:35 - 14:15 Δηλώσεις στον Τύπο.

    14:30 - 15:15 Γεύμα Εργασίας.

    15:30 Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξανδρείας κ.κ. Χρήστο Καβαλή και Ιωάννη Παπαδόπουλο και τους γενικούς προξένους των δύο πόλεων, στον προεδρικό ξενώνα Tahra.

    [02] Εγκρίθηκε η δόση των 2,8 δισ. ευρώ. Σε δύο τμήματα η χορήγησή της για τεχνικούς λόγους

    Το Eurogroup άναψε, από πολιτικής απόψεως, το πράσινο φως για την χορήγηση ποσού συνολικού ύψους 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Το ποσό αυτό αναμένεται να εκταμιευτεί κατά την επόμενη προγραμματισμένη για τις 24 Οκτωβρίου συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και έχει δυο τμήματα.

    Το πρώτο ύψους 1,1 δισ. ευρώ συνδέεται με την εκπλήρωση των λεγόμενων "προαπαιτούμενων" που με βάση την απόφαση του Συμβουλίου έχει επί της ουσίας ολοκληρωθεί. Το δεύτερο, ύψους 1,7 δισ. ευρώ που σχετίζεται την καταβολή οφειλών του ελληνικού δημοσίου θα εκταμιευτεί, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Συμβουλίου Γερούν Ντάισελμπλουμ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συλλογής οικονομικών στοιχείων από τις ελληνικές υπηρεσίες τα οποία αφορούν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός των ερχόμενων δύο εβδομάδων με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα πραγματοποιηθούν και οι δύο εκταμιεύσεις μαζί στις 24 Οκτωβρίου. Ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως η συλλογή των οικονομικών δεδομένων είναι ένα τεχνικού χαρακτήρα έργο που δεν ήταν εκ των πραγμάτων εφικτό να είχε ολοκληρωθεί ως σήμερα. Άφησε δε να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξουν προσκόμματα στις εκταμιεύσεις.

    Σε γενικές γραμμές ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως το Συμβούλιο αναγνώρισε σήμερα τις ελληνικές προόδους ενώ σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις για το χρέος και το ζήτημα της συμμετοχής του Δ.Ν.Τ στο ελληνικό πρόγραμμα εμφανίστηκε μάλλον καθησυχαστικός παραπέμποντας σε επόμενες συνοδούς του Eurogroup. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Επίτροπος Μοσκοβισί που επαίνεσε την Ελλάδα για τις σημαντικές προόδους που έχει επιτελέσει, λέγοντας ωστόσο πως υπάρχουν ακόμη μερικά ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν.

    Π. Μοσκοβισί για Eurogroup: Σημαντικό βήμα στο εξαιρετικά εμπροσθοβαρές ελληνικό πρόγραμμα

    Την αποδέσμευση των 1,1 δισ. από το Eurogroup καλωσόρισε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα "σημαντικό βήμα"στο "εξαιρετικά εμπροσθοβαρές"ελληνικό πρόγραμμα. Όπως ανέφερε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την έκθεση συμμόρφωσης που προετοίμασε, σύμφωνα με την οποία όλα τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα είχαν ολοκληρωθεί. Ο ίδιος ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο για την ολοκλήρωση της εργασίας, ενώ επισήμανε πως η σημερινή απόφαση βασίζεται στις μεταρρυθμίσεις που έκανε η ελληνική πλευρά σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας και θα οδηγήσουν στην εξοικονόμηση 3% του ΑΕΠ μεταξύ του 2016 και του 2018. ?Μοιράζομαι την άποψη του προέδρου του Eurogroup για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας" ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «τα νέα είναι καλά» σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων.

    Σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, χαιρέτισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί και ανέφερε πως πρέπει να συνεχιστεί καθώς είναι σημαντικό βήμα για την «ανακούφιση» της πραγματικής οικονομίας.

    Η ανακοίνωση του Eurogroup

    Την έγκριση της εκταμίευσης των 1,1 δισ. που συνδέονται με την πλήρη ολοκλήρωση των 15 προαπαιτούμενων αποφάσισε το Eurogroup. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Eurogroup η Ελλάδα υιοθέτησε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, τον τομέα ενέργειας καθώς και σε ό,τι αφορά τη διακυβέρνηση των τραπεζών, την ανεξάρτητη υπηρεσία εσόδων και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Επιπλέον, η ανακοίνωση αναφέρει πως το Eurogroup χαιρετίζει την περαιτέρω πρόοδο στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και Επενδύσεων, προσθέτοντας πως ο διορισμός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων του προέδρου και του διευθύνοντος Συμβούλου αποτελεί «προτεραιότητα», προκειμένου να καταστεί το ταμείο πλήρως λειτουργικό πριν από το τέλος του 2016, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος. «Για το σκοπό αυτό, χαιρετίζουμε τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να διασφαλίσουν ότι η διαδικασία διορισμού θα είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για το Ταμείο έτσι ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης ανεξαρτησία και ο επαγγελματισμός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και πως τα πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης θα είναι σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

    «Η εφαρμογή των ορόσημων ανοίγει το δρόμο για το Συμβούλιο των Διοικητών του ESM να εγκρίνει την εκταμίευση των 1,1 δισ. ευρώ από τη δεύτερη δόση για τις ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους» υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

    Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα 1,7 δισ. που συνδέονται με την εκκαθαρίση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, η ανακοίνωση αναφέρει πως «το Eurogroup αναγνωρίζει ότι σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί προς την κατεύθυνση της εκκαθάρισης των καθαρών ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο», σημειώνοντας ωστόσο, πως για την έγκριση της εκταμίευσής τους είναι αναγκαία και τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου τα οποία θα είναι διαθέσιμα αργότερα τον Οκτώβριο. «Η θετική αξιολόγηση από τους θεσμούς της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στην Ελλάδα, θα ανοίξει το δρόμο για την έγκριση από τον ESM της απελευθέρωσης των επιπλέον 1,7 δισ. ευρώ».

    Καταλήγοντας η ανακοίνωση του Εurogroup αναφέρει πως τώρα η προσοχή στρέφεται στη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, καλώντας τις ελληνικές αρχές να την ολοκληρώσουν σε εύθετο χρόνο. Σημειώνει δε πως το Eurogroup χαιρέτισε την πρόθεση των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα, στα μέσα Οκτωβρίου γι΄αυτό το σκοπό.

    ΥΠΟΙΚ: Το Eurogroup ενέκρινε την άμεση εκταμίευση του 1,1 δισ. ευρώ

    Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτοςεξερχόμενος της συνεδρίασης. Όπως ανέφερε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, το Eurogroup ενέκρινε την ολοκλήρωση και των 15 προαπαιτούμενων.

    Εξάλλου, πηγές του υπ. Οικονομικών ανέφεραν ότι τα υπόλοιπα 1,7 δισ. ευρώ αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές με τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου - Αυγούστου να δείχνουν ότι έχουμε υπερκαλύψει το στόχο μας. Τα επίσημα στοιχεία του Σεπτεμβρίου δεν ήταν δυνατόν να βγουν πριν από το τέλος Οκτωβρίου.

    «Τα 1,7 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν στις 24 Οκτωβρίου, στην επόμενη, δηλαδή, συνάντηση του ESM, όπου και τα επίσημα στοιχεία του Σεπτεμβρίου θα επιβεβαιώσουν ότι κινούμαστε πολύ πάνω από το στόχο μας» τόνισαν οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

    Διαβάστε επίσης:

    Στις 24 Οκτωβρίου θα εκταμιευθεί το 1,7 δισ. ευρώ

    [03] Μία στις έξι αντλίες παραδίδουν λιγότερο καύσιμο

    Μία στις έξι αντλίες (14,5%) παραδίδουν λιγότερο καύσιμο από αυτό που πληρώνουν οι καταναλωτές, με τις αποκλίσεις να φθάνουν έως και σε 9,5 %, σύμφωνα με έρευνα του Πολυτεχνείου που παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση του Συνδέσμου των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών.

    Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν τέσσερα χρόνια, όταν το ποσοστό των προβληματικών αντλιών ήταν 4%.

    Η έρευνα έγινε σε 150 πρατήρια στην Αττική με τη χρήση μυστικού αυτοκινήτου, ειδικά διασκευασμένου ώστε να μετράται εκ των υστέρων η πραγματική, ποσότητα που παρελήφθη στο ρεζερβουάρ. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, υπενθυμίζεται , είναι ανεκτές οι αποκλίσεις μέχρι 0,5 %. Οι παραβάσεις σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν εντοπίζονται στα πρατήρια με χαμηλές τιμές ενώ τα δυο μεγαλύτερα ποσοστά αποκλίσεων εντοπίστηκαν σε πρατήρια της ίδιας εταιρίας.

    Όπως τονίστηκε στην εκδήλωση όλες οι αποκλίσεις καταγράφονται από τα συστήματα ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων τα όποια έχουν εγκατασταθεί στα περισσότερα σημεία διακίνησης αλλά δεν είναι λειτουργικά παρά τα βήματα που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, καθώς εκκρεμεί η συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου.

    Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιάννης Αληγιζάκης ενώ το σύστημα έχει εγκατασταθεί στο 99% των πρατηρίων με κόστος 90 εκατ. Ευρώ, δεν γίνεται επεξεργασία και αξιοποίηση των στοιχείων ενώ δεν έχουν πιστοποιηθεί τα λογισμικά των συστημάτων. Επιπλέον:

    -Το σύστημα δεν λειτουργεί στις φορολογικές αποθήκες αν και έχει εγκατασταθεί από το Μάιο του 2016.

    -Εκκρεμούν οι αποφάσεις για τους σταθμούς αεροπορικών καυσίμων καθώς η ισχύουσα απόφαση είναι ανεφάρμοστη.

    -Εκκρεμεί η έκδοση ΚΥΑ για μαρίνες, εργοτάξια, χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων ΚΤΕΛ και ελεύθερες αποθήκες καυσίμων, όπως επίσης για τις προδιαγραφές και τη διαδικασία εγκατάστασης GPS στα βυτιοφόρα.

    Συνολικά σύμφωνα με τον κ. Αληγιζάκη οι απώλειες εσόδων από το λαθρεμπόριο καυσίμων εκτιμώνται σε 250-300 εκατ. Ευρώ το χρόνο.

    Ο ΣΕΕΠΕ ζήτησε να επανεξεταστεί η φορολογία στα καύσιμα υποστηρίζοντας ότι οποιαδήποτε νέα αύξηση φόρων, όπως αυτές που έχουν εξαγγελθεί, δεν θα φέρουν αποτέλεσμα λόγω της μείωσης της κατανάλωσης και της επιδείνωσης της παραβατικότητας στην αγορά καυσίμων. Επίσης, εντατικοποίηση των ελέγχων και συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τα συστήματα εισροών - εκροών.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ οι αυξήσεις της φορολογίας στα καύσιμα οδηγούν σε άνοδο των τιμών, μείωση της κατανάλωσης και των εσόδων του Δημοσίου με αποτέλεσμα να μην επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού ενώ οι επιπτώσεις είναι ακόμη δυσμενέστερες αν συνυπολογιστεί η αύξηση της παραβατικότητας και η μείωση της οικονομικής δραστηριότητας , όπως επίσης αν το επόμενο διάστημα υπάρξει άνοδος των διεθνών τιμών των καυσίμων.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου η κατανάλωση καυσίμων από το 2009 βρίσκεται σε ελευθέρωση πτώση και ξεπερνά σωρευτικά το 40% ενώ πτώση προβλέπεται και για εφέτος.

    Αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου στην αγορά ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου η τιμή έναρξης αναμένεται κοντά στα 93 λεπτά το λίτρο , που είναι αυξημένη κατά 6,5 λεπτά το λίτρο σε σχέση με πέρυσι λόγω της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ. Αντίστοιχα η επίπτωση από τις αυξήσεις στη φορολογία της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης που αναμένονται από 1ης Ιανουαρίου είναι 4 και 10 λεπτά ανά λίτρο αντίστοιχα.

    Παρόντες στην εκδήλωση του ΣΕΕΠΕ ήταν ο βουλευτής, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης.

    [04] Εμβολισμός και βύθιση περιπολικού σκάφους της Ν. Κορέας, από κινεζικό αλιευτικό

    Η Νότια Κορέα κάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή της Κίνας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη σύγκρουση μεταξύ ενός κινεζικού αλιευτικού σκάφους κι ενός σκάφους της Νοτιοκορεατικής Ακτοφυλακής, το οποίο λίγο αργότερα, βυθίστηκε.

    Οι δύο χώρες διαφωνούν στα ζητήματα αλιείας, παρά το γεγονός ότι οι διμερείς οικονομικές τους σχέσεις αναπτύσσονται, ενώ η Σεούλ, είναι σύμμαχος της Ουάσιγκτον, στην περιοχή.

    Μία άλλη διάσταση διμερούς ενδιαφέροντος εντοπίζεται πρακτικά στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, αλλά και στην προσπάθεια της Πιονγιάνγκ ν' αναπτύξει βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίας και μακράς ακτίνας δράσης, που θα μπορούν να φέρουν πυρηνική κεφαλή.

    Το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Νότιας Κορέας που εποπτεύει την ακτοφυλακή, ανακοίνωσε ότι ένα περιπολικό σκάφος του βυθίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα,στη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης των πληρωμάτων μιας ομάδας κινεζικών σκαφών, τα οποία ψάρευαν παράνομα στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Κορεατικής Χερσονήσου.

    Η Νότια Κορέα υποστηρίζει ότι το σκάφος της, εμβολίστηκε από ένα κινεζικό σκάφος.

    [05] Άγκυρα και Μόσχα υπέγραψαν συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου «Turkstream»

    Βούληση για ολοκλήρωση της διαδικασίας ομαλοποίησης των ρωσοτουρκικών σχέσεων εξέφρασαν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη.

    Πριν από τις δηλώσεις που έκαναν οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί ενέργειας των δύο χωρών Μπεράτ 'Αλμπαιράκ και Αλεξάντερ Νόβακ υπέγραψαν, όπως ανακοινώθηκε, τη συμφωνία περί του αγωγού φυσικού αερίου «Turkstream». Σημειώνεται ότι το θέμα του αγωγού είχε ανακοινωθεί το Δεκέμβριο του 2014 από τον Πούτιν, ενώ την 1η Δεκεμβρίου 2014 είχαν υπογράψει σχετικό μνημόνιο η ρωσική εταιρία «Gazprom» και η τουρκική «Botas». Κατά τις δηλώσεις των δύο προέδρων δεν ανακοινώθηκε κάτι σχετικό με το περιεχόμενο του κειμένου που υπογράφηκε.

    Οι Πούτιν και Ερντογάν έκαναν δηλώσεις και δεν δέθηκαν ερωτήσεις.

    «Είναι απόλυτη η πίστη μου στο ότι θα συνεχιστεί με ταχείς ρυθμούς η ομαλοποίηση των τουρκορωσικών σχέσεων» είπε ο Ερντογάν και έκανε λόγο για σχέσεις που περιλαμβάνουν την αμυντική βιομηχανία, την πολιτική, την οικονομία, το εμπόριο, τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι κατά τα τέλη του έτους ή στις αρχές του επόμενου έτους θα πραγματοποιηθεί το διμερές Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου. Ανακοίνωσε επίσης ότι η μεικτή Ρωσοτουρκική Οικονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει στο περιθώριο της Συνόδου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη.

    Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση «εξετάστηκαν και άλλα ευαίσθητα ζητήματα όπως οι εξελίξεις στην περιοχή». Είπε ότι συζήτησε διεξοδικά με τον πρόεδρο Πούτιν το θέμα της Συρίας, καθώς και τις επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας. «Εξετάσαμε τη συνεργασία που μπορούμε να κάνουμε, ιδιαίτερα στο θέμα της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι. Συζητήσαμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε οι άνθρωποι στην περιοχή αυτή να έχουν το συντομότερο δυνατόν ειρήνη» είπε ο Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης ότι στο πλαίσιο αυτό, θα συνεργαστούν τα υπουργεία εξωτερικών, η στρατιωτική ηγεσία και οι υπηρεσίες πληροφοριών των δύο χωρών.

    Ως προς την υπόθεση του αγωγού φυσικού αερίου «Turkstream» ο Ερντογάν είπε ότι «συμφωνήσαμε ώστε να επισπευστεί η διαδικασία, πράγμα που φάνηκε και με την υπογραφή που έβαλαν οι δύο υπουργοί ενέργειας».

    Αναφερόμενος στην κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο 'Ακουγιου της Μερσίνας από ρωσική εταιρία, ο Ερντογάν είπε πως συμφωνήθηκε να επισπευστεί η διαδικασία και τόνισε «πιστεύω ότι στο άμεσο μέλλον θα καλύψουμε την απώλεια χρόνου που είχαμε».

    Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν «ώστε να ολοκληρωθεί η πλήρης ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι η ρωσική κυβέρνηση έλαβε σήμερα μια απόφαση με βάση την οποία θα αρχίσει και πάλι η εισαγωγή αγροτικών προϊόντων από την Τουρκία, ιδιαίτερα εσπεριδοειδών και άλλων οπωροκηπευτικών. Με αυτό τον τρόπο, είπε, «η ρωσική αγορά άνοιξε και πάλι για τους τούρκους συνεταίρους μας».

    Σημείωσε επίσης ότι το ύψος των εισαγωγών της Ρωσίας από την Τουρκία στα είδη αυτά κατά το έτος 2015 ήταν αυτό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Αναφερόμενος σε θέματα ενέργειας ο Πούτιν είπε πως θα συνεχιστεί το έργο στο 'Ακουγιου, τονίζοντας ότι η πυρηνική ενέργεια, μεταξύ άλλων, θα είναι για την Τουρκία ένας νέος κλάδος. Σημείωσε δε ότι αυτή τη στιγμή σπουδάζουν στη Ρωσία περίπου διακόσιοι Τούρκοι φοιτητές ως ειδικοί στην πυρηνική ενέργεια.

    Ως προς τον αγωγό «Tursktream» ο Πούτιν είπε ότι ισχύει η συμφωνία που είχαν υπογράψει οι δύο χώρες και τόνισε ότι η ρωσική πλευρά δέθηκε το τουρκικό αίτημα για έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου.

    «Εξετάσαμε τα περιθώρια συνεργασίας και σε άλλους τομείς όπως το διάστημα» είπε ο Πούτιν.

    Ως προς τα περιφερειακά ζητήματα ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως η Ρωσία και η Τουρκία είναι υπέρ της εξεύρεσης πολιτικής λύσης στη Συρία το συντομότερο δυνατό. Αναφερόμενος στο θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας είπε πως «αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια της μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας». Όσον αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια προς το Χαλέπι, ο Πούτιν είπε οι Αμερικανοί «δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δεχθούν» τη ρωσική πρόταση περί απομάκρυνσης των δυνάμεων της Συριακής κυβέρνησης, αλλά και του Ελεύθερου στρατού από την περιοχή αυτή και επεσήμανε ότι «ελπίζω αυτό το θέμα να είναι ένα από τα αντικείμενα των συνομιλιών που θα γίνουν το προσεχές Σάββατο στη Γενεύη».

    Τέλος ως προς τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, ο Πούτιν είπε πως η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για τη συνεργασία αυτή με συγκεκριμένα σχέδια και τόνισε ότι αμφότερες οι πλευρές έχουν καταθέσει σχετικές προτάσεις.

    [06] Ο ΓΓ του ΟΗΕ καλεί εκ νέου το ΣΑ να ζητήσει έρευνα για εγκλήματα πολέμου στη Συρία

    Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν ζήτησε εκ νέου σήμερα από το Συμβούλιο Ασφαλείας να ζητήσει την έναρξη έρευνας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για εγκλήματα πολέμου στη Συρία.

    Η διατύπωση ενός τέτοιου αιτήματος είχε εμποδιστεί το 2014 από τη Ρωσία και την Κίνα, κράτη που διαθέτουν δικαίωμα βέτο στο ΣΑ, μολαταύτα ο Μπαν αποφάσισε να καλέσει εκ νέου να υιοθετηθεί σχετικό ψήφισμα.

    «Καλώ το Συμβούλιο Ασφαλείας να παραπέμψει το πρόβλημα στο ΔΠΔ, το καλώ εκ νέου», τόνισε ο Μπαν μιλώντας σε δημοσιογράφους.

    Τόνισε ότι η κατάσταση στο Χαλέπι είναι «σπαρακτική», τόνισε πως «δεν υπάρχει χρόνος για να κάνουμε συζητήσεις και να διαφωνούμε» κι εξέφρασε απογοήτευση για το γεγονός ότι το ΣΑ δεν έλαβε καμιά απόφαση κατά τη συνεδρίασή του το Σάββατο, όταν απορρίφθηκαν δύο σχέδια ψηφισμάτων.

    Η Ρωσία χρησιμοποίησε το βέτο που διαθέτει για να εμποδίσει την έγκριση του σχεδίου ψηφίσματος που κατήρτισε η Γαλλία και προέβλεπε τον τερματισμό των βομβαρδισμών και τη διακοπή όλων των υπερπτήσεων στρατιωτικών αεροσκαφών στο Χαλέπι. Ένα δεύτερο σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο παρουσίασε η Ρωσία και προέβλεπε και αυτό να τεθεί σε ισχύ ξανά η κατάπαυση του πυρός, επίσης απορρίφθηκε.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας αντί να αναλώνεται σε διαφωνίες πρέπει να «προστατεύσει ανθρώπινες ζωές», επέμεινε ο Μπαν. Νωρίτερα, σε μια συνέντευξή του στη γερμανική ραδιοφωνία, στο δίκτυο Deutsche Welle, ο ίδιος έκρινε πως «οφείλαμε να εμποδίσουμε τη Σρεμπρένιτσα, οφείλαμε να εμποδίσουμε τη γενοκτονία στη Ρουάντα, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για το Χαλέπι».

    Τα 15 κράτη μέλη του ΣΑ έχουν τη δυνατότητα να παραπέμπουν την κατάσταση σε μια χώρα στο ΔΠΔ προκειμένου οι εισαγγελείς του να διεξαγάγουν έρευνα για εγκλήματα πολέμου, όπως έχει ήδη συμβεί στις περιπτώσεις της Λιβύης ή της επαρχίας Νταρφούρ του Σουδάν.

    Τον Μάιο του 2014 η Γαλλία είχε παρουσιάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας ένα σχέδιο ψηφίσματος με το οποίο εκαλείτο το ΔΠΔ να αρχίσει έρευνα. Απορρίφθηκε από τη Ρωσία και την Κίνα, που χρησιμοποίησαν και σε εκείνη την περίπτωση το βέτο που διαθέτουν ως μόνιμα μέλη του ΣΑ.

    Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στον ΟΗΕ Φρανσουά Ντελάτρ δεν αποκλείει την εκ νέου υποβολή ενός τέτοιου αιτήματος, αν και εξηγεί πως οι διπλωμάτες πρέπει να δείξουν «δημιουργικότητα» όσον αφορά τον τρόπο που θα προσπαθήσουν να εμπλέξουν το ΔΠΔ σε μια έρευνα για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στη Συρία.

    «Όταν βομβαρδίζονται νοσοκομεία, όταν βομβαρδίζονται σχολεία, όταν σκοτώνονται παιδιά, αν αυτά δεν συνιστούν εγκλήματα πολέμου, τότε ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι έγκλημα πολέμου», είπε ο Ντελάτρ.

    Το ΣΑ είναι βαθιά διχασμένο όσον αφορά τον πόλεμο στη Συρία, καθώς η Ρωσία υποστηρίζει στρατιωτικά το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ και οι δυτικές χώρες υποστηρίζουν οργανώσεις ανταρτών.

    Το Χαλέπι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα διακυβεύματα του πολέμου στη Συρία, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 300.000 ανθρώπους από το 2011 και έχει προκαλέσει τη χειρότερη ανθρωπιστική τραγωδία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

    [07] Χιλιάδες οι εγκλωβισμένοι στη Βόρεια Καρολίνα λόγω του τυφώνα Μάθιου

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πολιτεία Βόρεια Καρολίνα χθες μετά από την καταστροφική διέλευση του τυφώνα Μάθιου το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Η κίνηση θα αποδώσει κρατικά κονδύλια σε άτομα 10 διοικητικών διαμερισμάτων που επηρεάστηκαν από τον τυφώνα, πρόσθεσε η ανακοίνωση.

    Τα νερά των ποταμών ξεχύθηκαν στις πόλεις χθες μετά το πέρασμα του τυφώνα, και εκατοντάδες χρειάστηκε να περισωθούν με βάρκες και ελικόπτερα καθώς ανέβηκε η στάθμη των νερών. Σύμφωνα με τις αρχές, οι πλημμύρες των ποταμών μπορεί να συνεχιστούν για μέρες.

    Ο τυφώνας κόστισε τη ζωή σε 1.000 άτομα στην Αϊτή και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν είπε χθες ότι μερικά χωριά και κάποιες πόλεις στη χώρα είχαν "εξαφανιστεί από τον χάρτη".

    Στις ΗΠΑ, οι νεκροί έφθασαν τους 23 τουλάχιστον, 11 από τους οποίους βρίσκονταν στη Βόρεια Καρολίνα.

    Μετά από 39 εκατοστά βροχής από τον Μάθιου το Σαββατοκύριακο, ο ουρανός ήταν καθαρός χθες, αλλά τα υπερχειλισμένα ποτάμια και τα ανεπαρκή φράγματα δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα.

    "Η καταιγίδα δεν έχει τελειώσι στη Βόρεια Καρολίνα", είπε σε δημοσιογράφους στην Φαγιέτβιλ ο κυβερνήτης Πατ Μακ Κρόρι. "Θα είναι μεγάλη και δύσκολη η πορεία", προς την αποκατάσταση, πρόσθεσε. Είπε επίσης ότι αναμένει τον αριθμό των νεκρών να ανέβει.

    Περίπου 2.000 κάτοικοι είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια και τις ταράτσες των στο Λάμπερτον, δίπλα στον ποταμό Λάμπερ, αφού πλημμύρισε η πόλη ξαφνικά τη Δευτέρα το πρωί, είπε ο Μακ Κρόρι, προσθέτοντας ότι οι διασώσεις θα συνεχίζονταν όλη μέρα.

    Η Εθνική Μετεορολογική Εταιρεία προειδοποίησε ότι ο ποταμός Νόις θα πλημμυρίσει την Παρασκευή, με "καταστροφικά" αποτελέσματα, ωθώντας τις αρχές να εκδώσουν εντολή εκκένωσης των σπιτιών και επιχειρήσεων κατά το μήκος του ποταμού.

    Πολλές κοινότητες στα παράλια και ενδότερα παραμένουν σκεπασμένες από τα νερά της καταιγίδας ή των υπερχειλισμένων ποταμών. Ο Μακ Κρόρι είπε ότι συνάντησε μια ηλικιωμένη γυναίκα σε καταφύγιο χθες που έχασε τα πάντα στις πλημμύρες. "Αυτή τη στιγμή κάθεται σε μια καφετέρια σχολείου και κλαίει και αναλογίζεται πώς θα ζήσει... Σου ραγίζει την καρδιά", είπε.

    Στη γειτονική Νότια Καρολίνα, η κυβερνήτης Νίκι Χέιλι προειδοποίησε ότι τα ποτάμια της πολιτείας έχουν φθάσει ήδη το όριο της στάθμης τους. "Ό,τι δεν έχει πλημμυρίσει σήμερα μπορεί να πλημμυρίσει αύριο", είπε σε συνέντευξη τύπου. Πρόσθεσε ότι υπήρξαν τουλάχιστον τρεις θάνατοι στην πολιτεία που οφείλονται στον τυφώνα, μεταξύ τους και ένας οδηγός που παρασύρθηκε από τα νερά μέσα στο αυτοκίνητό του.

    Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να προσέχουν τα ηλεκτροφόρα καλώδια που είχαν πέσει, και ανέφεραν την περίπτωση ενός 89χρονου άνδρα στην Φλόριντα που σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία.

    Περίπου 1,1 εκατομμύριο άτομα παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό στις πολιτείες Φλόριντα, Τζόρτζια, τις Καρολίνες (Βόρεια και Νότια), και την Βιρτζίνια.

    Χθες ένα ομοσπονδιακός δικαστής έδωσε άδεια στο Δημοκρατικό Κόμμα της Φλόριντα να μεταθέσει κατά 24 ώρες την τελευταία μέρα εγγραφής ψηφοφόρων, έως και αύριο, λόγω της καταιγίδας. Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Ρικ Σκοτ είχε αρνηθεί την αίτηση των Δημοκρατικών.

    Στο μεταξύ, εκδόθηκε έκτακτο ανακοινωθέν για πιθανό τυφώνα στις Βερμούδες, την τροπική καταιγίδα Νικόλ, η οποία αναμένεται να φτάσει στο νησί του Ατλαντικού προς το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο τυφώνων.

    [08] Επικίνδυνα τα Samsung Galaxy Note 7

    Η εταιρία Samsung Electronics Co Ltd ανακάλεσε τις πωλήσεις της συσκευής κινητού Galaxy Note 7, ενώ ζήτησε από όσους το έχουν αγοράσει να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν, καθώς διερευνά τις αναφορές για την ανάφλεξη των κινητών της αναφερόμενης συσκευής.

    Οι αρχές της πολιτικής αεροπορίας συνιστούν στους επιβάτες να σταματήσουν τη χρήση του κινητού μετά τον καπνό που εντοπίστηκε σε συσκευή που είχε αντικατασταθεί κι οδήγησε στην εγκατάλειψη αεροσκάφους από τους επιβάτες στις ΗΠΑ, την προηγούμενη εβδομάδα.

    Η Samsung ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει να σταματήσουν οι πωλήσεις της συσκευής, αλλά και οι ανταλλαγές προβληματικών συσκευών του ίδιου τύπου, ενώ γίνεται διερεύνηση προκειμένου να εντοπιστεί το πρόβλημα.

    ΗΠΑ: Σύσταση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την αποφυγή χρήσης

    Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ συνιστά στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να θέτουν εκτός λειτουργίας και να μην τοποθετούν εντός των αποσκευών τους που ελέγχονται ηλεκτρονικά τις συσκευές κινητών Samsung Galaxy Note 7, συμπεριλαμβανομένων και τις συσκευές του ίδιου τύπου, που έχουν αντικατασταθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 October 2016 - 4:32:21 UTC