Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠτΔ: Μη ανεκτή «λύση» του Κυπριακού με εγγυήτριες δυνάμεις και στρατεύματα κατοχής
  • [02] Ο. Γεροβασίλη: Ο Στ. Θεοδωράκης μπαίνει με το «σπαθί» του στο κάδρο της πολιτικής αλητείας
  • [03] Στους Όλιβερ Χαρτ και Μπενγκ Χόλμστρεμ το Νόμπελ Οικονομίας
  • [04] Financial Times: Ειδική μεταχείριση Deutsche Bank στις καλοκαιρινές ασκήσεις αντοχής
  • [05] Τσακαλώτος σε Μητσοτάκη: Από πουθενά δεν προκύπτει ότι είπα ότι η χώρα δεν χρειάζεται χρήματα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
  • [06] Β. Αποστόλου: Ολοκληρωμένη πρόταση στη "μάχη" για την αναθεώρηση της ΚΑΠ θα καταθέσει σύντομα η Ελλάδα
  • [07] Στ. Θεοδωράκης: Σύμβουλοι της κ. Γεροβασίλη και του κ. Παππά μας βρίζουν
  • [08] Να μιλήσει με ονόματα κι όχι με συκοφαντίες κάλεσε τον πρωθυπουργό η Φ. Γεννηματά
  • [09] Financial Times: Ειδική μεταχείριση Deutsche Bank στις καλοκαιρινές ασκήσεις αντοχής

  • [01] ΠτΔ: Μη ανεκτή «λύση» του Κυπριακού με εγγυήτριες δυνάμεις και στρατεύματα κατοχής

    «Δεσμευόμαστε να μην υποστείλουμε την σημαία της έρευνας και, ταυτοχρόνως, της αναζήτησης ευθυνών για τα εγκλήματα που έχουν τελεσθεί από πλευράς Τουρκίας ως την τελική διαλεύκανση της υπόθεσης της τύχης των αγνοουμένων. Θα φτάσουμε ως το τέλος. Είναι θέμα, όχι μόνο Ελληνισμού, αλλά και διεθνούς δικαιοσύνης» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στον χαιρετισμό που εκφώνησε στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Ελλαδίτες αγνοούμενους και πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή του 1974. «Στην ιερή μνήμη των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή -συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος- δεσμευόμαστε ως προς το ότι η τελική λύση του Κυπριακού θα είναι λύση που διασφαλίζει πλήρως την Κυπριακή Δημοκρατία ως μέλος της διεθνούς κοινότητας και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης. Και σ' αυτό το πλαίσιο δηλώνουμε ότι εκπτώσεις δεν είναι νοητές, ιδίως αναφορικά με την απαρέγκλιτη τήρηση του συνόλου του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Εν πάση δε περιπτώσει, δεν είναι νοητές στο πλαίσιο λειτουργίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε «εγγυήτριες» δυνάμεις υποτέλειας, ούτε στρατεύματα κατοχής, αφού τούτο είναι παντελώς αντίθετο με την αδιαπραγμάτευτη κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας».

    «Κάθε λύση θα σέβεται όλες αυτές τις παραμέτρους, και μόνο αυτή η λύση, είναι ανεκτή. Και το τονίζω για άλλη μια φορά, όχι μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο, για τον Ελληνισμό, αλλά για λόγους σεβασμού και του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της ΕΕ» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Αναφερόμενος στην εισβολή στη Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι είναι «μία εισβολή, που δυστυχώς εξακολουθεί να την ανέχεται η διεθνής κοινότητα και κυρίως η ΕΕ για ένα κράτος-μέλος της» και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Απευθύνομαι στον αδελφό κυπριακό λαό και προς τον φίλο Πρόεδρο κ. Νίκο Αναστασιάδη για να επιβεβαιώσω, εκ νέου, ότι είμαστε στο πλευρό σας και στο πλευρό του ως την τελική δικαίωση του αγώνα για την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού. Αυτή είναι η δέσμευσή μας και για τους αγνοούμενους και για την τιμή στη μνήμη των πεσόντων»

    Πρόεδρος της Κύπρου Ν.Αναστασιάδης: "Ασήκωτο βάρος" για την Κύπρο οι αγνοούμενοι Ελλαδίτες στρατιώτες, αλλά την ευθύνη φέρει η τουρκική πλευρά

    «Αδέλφια, το γεγονός ότι μέχρι σήμερα λίγοι είναι οι αγνοούμενοι τους οποίους καταφέραμε να εντοπίσουμε και να ταυτοποιήσουμε, είναι κάτι που ως κράτος και ως ηγεσία το έχουμε ως ασήκωτο βάρος. Πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι μια αδυναμία που δεν οφείλεται στην αδράνεια ή την αδιαφορία των εκάστοτε κυπριακών κυβερνήσεων, αλλά στην απαράδεκτη και απάνθρωπη στάση που για δεκαετίες τηρεί η κατοχική δύναμη. Το έγκλημα στην περίπτωσή μας δεν είναι στιγμιαίο. Για 42 ολόκληρα χρόνια αποκρύβονται πληροφορίες αλλά και συγκαλύπτονται από την Τουρκία» ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε εκδήλωση προς τιμήν των ελλαδιτών αγνοουμένων και πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη. «Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε και να χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται να απαντήσουμε στα αμείλικτα ερωτήματά σας, στα ερωτήματα όλων μας. Αντικρίζοντάς σας νοιώθω περισσότερο αποφασισμένος να συνεχίσω, αλλά και να εντείνω αυτή την προσπάθεια. Δύναμή μας το δικό σας πείσμα, η δική σας καρτερία» συμπλήρωσε ο κ. Αναστασιάδης.

    Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Μαρία Καλπουρτζή, στην ομιλία της υπογράμμισε ότι «ζητάμε τεκμηριωμένες απαντήσεις στις ερωτήσεις μας, δεν αναζητούμε μόνο οστά σε μικρά κασελάκια». «Κύριε Αναστασιάδη, εκτιμούμε την παρουσία σας και την αναγνώριση από το κυπριακό κράτος, της πολυετούς επιμονής και υπομονής των συγγενών των αγνοουμένων» συνέχισε η κ. Καλπουρτζή. «Πιο πολύ ωστόσο, κατανοούμε με την παρουσία σας, τη δέσμευσή σας για μια άμεση και αποτελεσματική λύση του μεγάλου ανθρωπιστικού θέματος. Αντιλαμβανόμαστε την πρόθεσή και την πολιτική βούληση στο θέμα μας και χαιρετίζουμε τις προσπάθειές σας και την προτεραιότητα που δίνετε στις δικοινοτικές συνομιλίες. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι πως η λύση του Κυπριακού περνά μόνο και αρχικά μέσα από την επίλυση του ευαίσθητου προβλήματος των αγνοουμένων μας».

    Στην παρέμβασή του, ο Επίτροπος για ανθρωπιστικά θέματα και θέματα αποδήμων της Κύπρου, Φώτης Φωτίου, σημείωσε ότι «δυστυχώς παραμένει αδιευκρίνιστη η τύχη 1000 περίπου αγνοουμένων μας, μεταξύ αυτών και 67 Ελλαδιτών αδελφών μας από τους 77 που ήταν εξαρχής καταγεγραμμένοι» και υποστήριξε ότι «η τραγική αυτή κατάσταση που προκαλεί τόσο πόνο και αγωνία σε χιλιάδες οικογένειες, δεν είναι μόνο απαράδεκτη αλλά και απάνθρωπη. Συνιστά πρόκληση στην πολιτισμένη ανθρωπότητα και σε όλους. Και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στη στάση της κατοχικής δύναμης της Τουρκίας. Η χώρα αυτή είναι υπεύθυνη, τόσο για τη δημιουργία της τραγωδίας του προβλήματος των αγνοουμένων, όσο και για την έλλειψη προόδου στις προσπάθειες επίλυσής του».

    Τα μετάλλια του προασπιστή της ελευθερίας της Κυπριακής Δημοκρατίας που συνοδεύονταν από περγαμηνή υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις τιμητικές πλακέτες του υπουργείου Άμυνας, απένειμε στους συγγενείς των αγνοουμένων ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

    Στην εκδήλωση που ολοκληρώθηκε με ένα μουσικό αφιέρωμα με τον Γιώργο Νταλάρα, παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και εκπρόσωποι της Εκκλησίας.

    [02] Ο. Γεροβασίλη: Ο Στ. Θεοδωράκης μπαίνει με το «σπαθί» του στο κάδρο της πολιτικής αλητείας

    "Και όμωςο κ. Θεοδωράκης μπορεί να μας εκπλήσσει ακόμα. Επέλεξε, απολύτως συνειδητά και από το βήμα της Βουλής, να καταφερθεί με ύβρεις, που αδυνατούμε να αναπαράξουμε, σε έναν νεκρό. Έναν άνθρωπο που δεν είναι πλέον σε θέση να απαντήσει για τον εαυτό του. Έναν άνθρωπο που όσο ζούσε υπερασπιζόταν τις ιδέες και τις αξίες του. Σε όποια θέση και αν βρισκόταν με εντιμότητα και αξιοπρέπεια. Προφανώς, έννοιες άγνωστες στον Σταύρο Θεοδωράκη" δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, καταλήγοντας "ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ένας ακόμα, που με το «σπαθί» του μπαίνει σήμερα στο κάδρο της πολιτικής αλητείας και χυδαιότητας."

    Για «πολιτική αλητεία» κατηγόρησε τον Σταύρο Θεοδωράκη η Όλγα Γεροβασίληκαι μίλησε γιατο ήθος του εκλιπόντος συνεργάτη της

    Ότι «ξεπέρασε τα όρια της χυδαιότητας και της πολιτικής αλητείας», κατηγόρησε τον Σταύρο Θεοδωράκη σε πολύ έντονο ύφος η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας στις αναφορές του επικεφαλής του Ποταμιού για συνεργάτη της, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

    Παίρνοντας τον λόγο στη Βουλή, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι ο κ. Θεοδωράκης «μέσα σε όλη αυτή τη διαπλοκή», επέλεξε να ασχοληθεί με έναν συνεργάτη ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο πριν μία εβδομάδα και «έτσι έγινε γνωστό ότι ήταν συνεργάτης μου».

    «Αυτός ο νέος άνθρωπος ασκούσε δημοσίως κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν κομματόσκυλο, ούτε κολλητός, ούτε του κόμματος και δεν ήταν όλα αυτά που μας κατηγορείτε ότι προσλαμβάνουμε ως συνεργάτες. Υπηρέτησε το γραφείο μου με ήθος, συνέπεια και άκρατο επαγγελματισμό» είπε η κ. Γεροβασίλη για τον εκλιπόντα Πέτρο Παπαθανασίου.

    Κατέληξε λέγοντας: «Ο κ. Θεοδωράκης ξεπέρασε τα όρια. Για σοβαρούς αντιπάλους μου έχω διαφύγει τον πειρασμό να χρησιμοποιήσω χαρακτηρισμούς που με έχουν θυμώσει. Σήμερα θα το κάνω για τον κ. Θεοδωράκη κι ας μην τον κατατάσσω στους πρώτους. Ξεπέρασε τα όρια η χυδαιότητα και η πολιτική αλητεία. Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω τον χαρακτηρισμό του ιδίου για τον εαυτό του, όταν παλιά δημοσιογραφούσε με τον τίτλο «αεριτζής». Δεν μου φτάνει. Είμαι πιο θυμωμένη από τόσο».

    Διαβάστε επίσης:Στ. Θεοδωράκης: Η διαπλοκή σας έκανε κυβέρνηση

    [03] Στους Όλιβερ Χαρτ και Μπενγκ Χόλμστρεμ το Νόμπελ Οικονομίας

    Ο Αμερικανο-βρετανός Όλιβερ Χαρτ και ο Φινλανδός Μπενγκ Χόλμστρεμ βραβεύονται με το Νόμπελ Οικονομίας 2016 για τη «συνεισφορά τους στη θεωρία των συμβάσεων», ανέφερε σήμερα η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών.

    «(Το έργο) θέτει τα θεωρητικά θεμέλια για τον σχεδιασμό πολιτικών και θεσμών σε πολλούς τομείς, από την νομοθεσία για τη χρεοκοπία έως το συνταγματικό δίκαιο», ανέφερε το Ίδρυμα Νόμπελ, ανακοινώνοντας τους νικητές του βραβείου που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8 εκατ. σουηδικών κορωνών (928.000 δολαρίων).

    Οι ερευνητές αυτοί «ανέπτυξαν τη θεωρία των συμβάσεων, ένα εξαντλητικό πλαίσιο ανάλυσης πολλαπλών πλευρών της σύμβασης», όπως η αμοιβή διευθυντών με βάση την απόδοσή τους ή τα δίκτυα δικαιόχρησης (franchise), εξήγησε η επιτροπή του Νόμπελ.

    Το βραβείο για την Οικονομία είναι το πέμπτο Νόμπελ που ανακοινώνεται φέτος. Έχουν ήδη ανακοινωθεί οι νικητές των Νόμπελ Ιατρικής, Φυσικής, Χημείας και Ειρήνης. Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

    [04] Financial Times: Ειδική μεταχείριση Deutsche Bank στις καλοκαιρινές ασκήσεις αντοχής

    Ειδική μεταχείριση στη Deutsche Bank επιφυλάχθηκε κατά τις καλοκαιρινές ασκήσεις αντοχής (stress tests) των πιστωτικών ιδρυμάτων της ΕΕ, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, η μετοχή της οποίας υποχώρησε κατά 22% τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των φόβων ότι μπορεί να αντιμετωπίσει πρόστιμο έως και 14 δισεκ. δολαρίων από τις ΗΠΑ, χρησιμοποίησε τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής του Ιουλίου ως ένδειξη της οικονομικής ευρωστίας της. Οι Financial Times όμως πληροφορήθηκαν, αναφέρει το δημοσίευμα, ότι το αποτέλεσμα (των ασκήσεων αντοχής) για τη Deutsche βελτιώθηκε χάρη σε μια ειδική παραχώρηση, που συμφωνήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία είναι η εποπτεύουσα Αρχή.

    Τα αποτελέσματα της Deutsche περιλάμβαναν έσοδα 4 δις. δολαρίων από την πώληση του μεριδίου της στην κινεζική τράπεζα Hua Xia, παρά το γεγονός ότι η συμφωνία δεν είχε ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015, που ήταν η προθεσμία για να ληφθούν υπόψη συναλλαγές των τραπεζών στα αποτελέσματά τους. Η πώληση στη Hua Xia συμφωνήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ενώ τώρα αντιμετωπίζει καθυστέρηση, καθώς δεν ορίστηκε καταληκτική προθεσμία των ρυθμιστικών Αρχών τον περασμένο μήνα, αν και η γερμανική τράπεζα πιστεύει ακόμη στην ολοκλήρωση της φέτος.

    Ο χειρισμός της συναλλαγής με τη Hua Xia παρουσιάσθηκε σε μία υποσημείωση των αποτελεσμάτων της άσκησης αντοχής για τη Deutsche. Για καμία άλλη από τις 50 τράπεζες, που πέρασαν από τα stress tests, δεν υπήρξαν ανάλογες υποσημειώσεις, αν και αρκετές από αυτές είχαν κάνει συμφωνίες που δεν είχαν ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015. Σε μία περίπτωση, η ισπανική τράπεζα Caixabank ολοκλήρωσε την πώληση στοιχείων ενεργητικού της στο εξωτερικό, ύψους 2,65 δισεκ. ευρώ, στη μητρική της εταιρεία Criteria Holding τον Μάρτιο, αλλά δεν της επιτράπηκε να περιλάβει το αποτέλεσμα της πώλησης στα αποτελέσματά της.

    Το ποσοστό κοινού μετοχικού κεφαλαίου πρώτης βαθμίδας (common equity tier one) της Deutsche μειώθηκε στο 7,8% με το υποθετικό δυσμενέστερο σενάριο της άσκησης (προστίμων, χαμηλών επιτοκίων και χαμηλής οικονομικής ανάπτυξης). Χωρίς την ώθηση από τη συναλλαγή με τη Hua Xia, το ποσοστό θα διαμορφωνόταν στο 7,4%, ένα επίπεδο άνετα μεγαλύτερο από το εποπτικά οριζόμενο ελάχιστο ποσοστό. Ωστόσο, το υψηλότερο ποσοστό που ανακοινώθηκε βοήθησε να καθησυχαστούν οι επενδυτές που ήταν όλο και πιο ανήσυχοι σχετικά με την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας, αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times.

    [05] Τσακαλώτος σε Μητσοτάκη: Από πουθενά δεν προκύπτει ότι είπα ότι η χώρα δεν χρειάζεται χρήματα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

    "Για άλλη μια φορά ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι καλά ενημερωμένος. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι είπα ότι η χώρα δεν χρειάζεται χρήματα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτό που άφησα "ανοιχτό", είναι το πότε θα μας χρειαστεί το 1,1 δισ. ευρώ που προορίζεται για τους πιστωτές, καθώς δεν έχουμε μεγάλες υποχρεώσεις στο άμεσο διάστημα προς τους δανειστές", αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας στην επισήμανση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη δευτερολογία του, για την απόφαση του Eurogroup.

    [06] Β. Αποστόλου: Ολοκληρωμένη πρόταση στη "μάχη" για την αναθεώρηση της ΚΑΠ θα καταθέσει σύντομα η Ελλάδα

    Σειρά παρατηρήσεων σχετικά με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο τροποποίησης βασικών κανονισμών υπό την πρόταση Omnibus, κατέθεσε στην παρέμβασή του στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

    Ειδικότερα, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αποστόλου, η Ελλάδα συμφωνεί με τις αλλαγές που προτείνονται για τους Νέους Γεωργούς, αλλαγές που καταργούν το πλαφόν που τίθεται μέχρι σήμερα στα στρέμματα για τα οποία δικαιούται το πριμ παραγωγικότητας 25% ο νεοεισερχόμενος στο επάγγελμα αγρότης.

    Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Αποστόλου, διαφωνεί απολύτως στην κατάργηση του κανόνα 50 - 50, όσον αφορά στην επιβάρυνση της χώρας -μέλους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους τυχόν καταλογισμούς λόγω αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών. Εάν η χώρα -μέλος επιβαρυνθεί με το 100% των καταλογισμών, θα υπάρξει επιπλέον σημαντική επιβάρυνση του τακτικού προϋπολογισμού, με αποτέλεσμα να αυξάνει το έλλειμμα της χώρας.

    [07] Στ. Θεοδωράκης: Σύμβουλοι της κ. Γεροβασίλη και του κ. Παππά μας βρίζουν

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε στη δευτερολογία του από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να αποκαλύψουν ποιοί είναι οι σύμβουλοί τους οι οποίοι, όπως είπε, βρίζουν μέσω του διαδικτύου το Ποτάμι και τον ίδιο.

    «Ο καθένας στο διαδίκτυο μπορεί να γράφει ό,τι θέλει, το ποιους πληρώνει όμως το ελληνικό κράτος δεν είναι υπόθεση της κυρίας Γεροβασίλη. Είναι απολογούμενη και αν δείτε αυτή την στιγμή το διαδίκτυο, θα καταλάβετε τι σας λέω», ανέφερε προσθέτοντας πόσα τρολ πληρώνει το ελληνικό δημόσιο για να βρίζουν τους πολιτικούς αντιπάλους της κυρίας Γεροβασίλη και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Να της θυμίσουμε ότι είναι κυβερνητική εκπρόσωπος και όχι αρχηγός κάποιου παρακρατικού μηχανισμού. Μάλιστα βλέπω τώρα ότι βγήκε ένας πρώην πολιτευτής των ΑΝΕΛ που δηλώνει επίσης σύμβουλος της κυρίας Γεροβασίλη, σύμβουλος του κυρίου Παππά, Χριστοφορίδης-Χριστοφοράκος, δεν ξέρω μπερδεύω τα ονόματα, και είπε ότι θα με τελειώσει. Τώρα είναι μια ανάρτηση. Υπογράφει ως σύμβουλος του κυρίου Παππά. Πως ακριβώς θα με τελειώσει; Πόσο να γελάσω με τους δειλούς συμβούλους, είναι το ερώτημα μου. Ο καθένας μπορεί να λέει την άποψη του, όχι όμως οι υπάλληλοι που πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο για να σας βρίζουν», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

    Σε ανάλογο ύφος προχώρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης και προς τον κ.Καμμένο ζητώντας να απαντήσει για τους «ανώνυμους που έχει στην υπηρεσία του και πληρώνει το υπουργείο Αμύνης για να κάνουν πολεμική στους αντιπάλους του».

    Σχετικά με τη διαφθορά ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι είναι ένα πρόβλημα του παρόντος και θα είναι και του μέλλοντος, όσο υπάρχει ένα κομματικό κράτος, που παζαρεύει την επιβίωσή του. «Ένα κομματικό κράτος, που τώρα πια έχει την σφραγίδα σας. Για να είμαι πιο ακριβής, έχει την σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και, πολλές φορές, δυστυχώς και τη σφραγίδα ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

    [08] Να μιλήσει με ονόματα κι όχι με συκοφαντίες κάλεσε τον πρωθυπουργό η Φ. Γεννηματά

    Να μιλήσει καθαρά χωρίς να ψεύδεται και να αφήνει υπονοούμενα κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά στη δευτερολογία της.

    «Μιλήστε με ονόματα, αλλιώς ο μοναδικός συκοφάντης θα είστε εσείς. Η σταυροφορία σας κατά της διαπλοκής αποδείχθηκε σταυροθηρία και η «αντι-διαπλοκή» έγινε «άλλη-διαπλοκή». Αφού φαλίρισε το παραεμπόριο της ελπίδας τώρα κάνετε λαθρεμπόριο ηθικής», τόνισε η κ.Γεννηματά κλείνοντας την ομιλία της ενώ τον εγκάλεσε για τη προσωπική κριτική εις βάρος της απαντώντας: «Δεν παίρνω μια λέξη πίσω από όσα είπα. Θεωρείτε ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ, ίσως και για την 'Αλωση της Πόλης. Εκτός από αυτούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τους έχετε στους κόλπους σας. Δεν παίρνω ούτε μια λέξη πίσω για τους γλύφτες και αριβίστες που έχετε αγκαλιάσει».

    Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επέκρινε έντονα την κυβέρνηση για την απόφαση του Eurogroup υποστηρίζοντας ότι , δεν είναι καθόλου τυπικό ζήτημα να κρίνεται η χώρα τυπικώς ανεπαρκής και να παίρνουμε σήμερα μόνο το 1,1 δισ. και το υπόλοιπο ποσό να παραπέμπεται σε άλλη απόφαση.

    [09] Financial Times: Ειδική μεταχείριση Deutsche Bank στις καλοκαιρινές ασκήσεις αντοχής

    Ειδική μεταχείριση στη Deutsche Bank επιφυλάχθηκε κατά τις καλοκαιρινές ασκήσεις αντοχής (stress tests) των πιστωτικών ιδρυμάτων της ΕΕ, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, η μετοχή της οποίας υποχώρησε κατά 22% τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των φόβων ότι μπορεί να αντιμετωπίσει πρόστιμο έως και 14 δισεκ. δολαρίων από τις ΗΠΑ, χρησιμοποίησε τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής του Ιουλίου ως ένδειξη της οικονομικής ευρωστίας της. Οι Financial Times όμως πληροφορήθηκαν, αναφέρει το δημοσίευμα, ότι το αποτέλεσμα (των ασκήσεων αντοχής) για τη Deutsche βελτιώθηκε χάρη σε μια ειδική παραχώρηση, που συμφωνήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία είναι η εποπτεύουσα Αρχή.

    Τα αποτελέσματα της Deutsche περιλάμβαναν έσοδα 4 δις. δολαρίων από την πώληση του μεριδίου της στην κινεζική τράπεζα Hua Xia, παρά το γεγονός ότι η συμφωνία δεν είχε ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015, που ήταν η προθεσμία για να ληφθούν υπόψη συναλλαγές των τραπεζών στα αποτελέσματά τους. Η πώληση στη Hua Xia συμφωνήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ενώ τώρα αντιμετωπίζει καθυστέρηση, καθώς δεν ορίστηκε καταληκτική προθεσμία των ρυθμιστικών Αρχών τον περασμένο μήνα, αν και η γερμανική τράπεζα πιστεύει ακόμη στην ολοκλήρωση της φέτος.

    Ο χειρισμός της συναλλαγής με τη Hua Xia παρουσιάσθηκε σε μία υποσημείωση των αποτελεσμάτων της άσκησης αντοχής για τη Deutsche. Για καμία άλλη από τις 50 τράπεζες, που πέρασαν από τα stress tests, δεν υπήρξαν ανάλογες υποσημειώσεις, αν και αρκετές από αυτές είχαν κάνει συμφωνίες που δεν είχαν ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015. Σε μία περίπτωση, η ισπανική τράπεζα Caixabank ολοκλήρωσε την πώληση στοιχείων ενεργητικού της στο εξωτερικό, ύψους 2,65 δισεκ. ευρώ, στη μητρική της εταιρεία Criteria Holding τον Μάρτιο, αλλά δεν της επιτράπηκε να περιλάβει το αποτέλεσμα της πώλησης στα αποτελέσματά της.

    Το ποσοστό κοινού μετοχικού κεφαλαίου πρώτης βαθμίδας (common equity tier one) της Deutsche μειώθηκε στο 7,8% με το υποθετικό δυσμενέστερο σενάριο της άσκησης (προστίμων, χαμηλών επιτοκίων και χαμηλής οικονομικής ανάπτυξης). Χωρίς την ώθηση από τη συναλλαγή με τη Hua Xia, το ποσοστό θα διαμορφωνόταν στο 7,4%, ένα επίπεδο άνετα μεγαλύτερο από το εποπτικά οριζόμενο ελάχιστο ποσοστό. Ωστόσο, το υψηλότερο ποσοστό που ανακοινώθηκε βοήθησε να καθησυχαστούν οι επενδυτές που ήταν όλο και πιο ανήσυχοι σχετικά με την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας, αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 October 2016 - 22:32:23 UTC