Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Ντράγκι: Επιβραδύνονται οι ρυθμοί ανάπτυξης στην ευρωζώνη για το 2017
  • [02] Άτομα με ελαφριά κατανάλωση αλκοόλ βρίσκονται σε μικρότερο κίνδυνο από εκείνους που απέχουν
  • [03] Τα στοιχεία των γιατρών που ελέγχονται για παραβατικές συμπεριφορές, ζητά ο ΙΣΑ
  • [04] Στους προβλεπόμενους χρόνους οι υπόλοιποι διαγωνισμοί της Πατρών - Πύργου
  • [05] Βέλγιο: Την πρόοδο της Ελλάδας στο προσφυγικό τόνισε ο Μάρτιν Φερβέι
  • [06] Στις 4 Δεκεμβρίου το ιταλικό δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος
  • [07] Νομικοί κύκλοι υπ. Επικρατείας: «Όνειρα θερινής νυκτός» τα περί μη εγκυρότητας του διαγωνισμού
  • [08] Δέκα Τούρκοι στρατιώτες νεκροί από φερόμενες επιθέσεις Κούρδων ανταρτών

  • [01] Μ. Ντράγκι: Επιβραδύνονται οι ρυθμοί ανάπτυξης στην ευρωζώνη για το 2017

    Η οικονομική μεγέθυνση στις χώρες της ευρωζώνης θα συνεχιστεί το 2017, αλλά με ρυθμούς μικρότερους σε σχέση με τις προσδοκίες του περασμένου Ιουνίου.

    Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, μιλώντας σήμερα στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας ότι η μείωση των προσδοκιών οφείλεται στην αναμενόμενη μείωση της εξωτερικής ζήτησης.

    Ο Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε επίσης, την ανθεκτικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας στην πολιτική αστάθεια που δημιούργησε το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, ενώ κληθείς από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κύρτσο, να σχολιάσει τις "εντάσεις" στην Ελλάδα ανάμεσα στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και την κυβέρνηση, αρκέσθηκε στην απάντηση ότι η ΕΚΤ υποστηρίζει την ανεξαρτησία των Κεντρικών Τραπεζών των χωρών της ευρωζώνης.

    [02] Άτομα με ελαφριά κατανάλωση αλκοόλ βρίσκονται σε μικρότερο κίνδυνο από εκείνους που απέχουν

    Το κρασί σχετίζεται με πολλές στιγμές της ζωής μας.

    Συνοδεύει όμορφα το φαγητό μας και είναι συνδεδεμένο με την κοινωνική μας ζωή, αλλά όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας και σε άρθρο της διευθύντριας του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής Αστερίας Σταματάκη, οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν μερικές πληροφορίες για την ορθή κατανάλωση του.

    Οίνος ευφραίνει καρδίαν;

    Υπάρχουν κλινικές μελέτες που δείχνουν ότι η λογική κατανάλωση κρασιού, έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία μας, ειδικά όταν αυτό αποτελεί μέρος μια διατροφής στα πρότυπα της μεσογειακής δίαιτας.

    Οι μελέτες δείχνουν ότι η μέτρια κατανάλωση οίνου μπορεί να ωφελεί το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

    Άλλες έρευνες, δείχνουν ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που καταναλώνουν από 2 - 7 ποτήρια κρασιού την εβδομάδα, εμφανίζουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη.

    Μια μελέτη που έγινε από το Loyola University Medical Center έδειξε ότι η μέτρια κατανάλωση ερυθρού οίνου ίσως να μειώνει το κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας.

    Η δράση του αλκοόλ στον οργανισμό μας είναι δοσοεξαρτώμενη. Δηλαδή, άτομα με ελαφριά - μέτρια κατανάλωση αλκοόλ βρίσκονται σε μικρότερο κίνδυνο από εκείνους που απέχουν, αλλά και από τους μεγάλους πότες.

    Οι διεθνείς οργανισμοί συστήνουν η κατανάλωση αλκοόλ να μην ξεπερνά την μια μερίδα αλκοόλ ημερησίως για τις γυναίκες και τις 2 μερίδες αλκοόλ για τους άνδρες. Όταν μιλάμε για μερίδα εννοούμε την ποσότητα ποτού που περιέχει 14 γραμμάρια αλκοόλης, π.χ.:

    - 150 ml ξηρού κρασιού,

    - 350 ml μπύρας,

    - 45 ml ποτό απόσταξης 40% π.χ. βότκα, ουίσκι κ.τ.λ.,

    Βέβαια, πολύ προσοχή θα πρέπει να δοθεί από άτομα με προβλήματα υγείας.

    Όσον αφορά τις θερμίδες, οι θερμίδες που μας δίνει ένα ποτήρι κρασί εξαρτάται από την περιεκτικότητα του σε αλκοόλ και από το αν περιέχει ζάχαρη.

    Ένα ποτήρι κρασί μπορεί να αποδίδει από 100 έως 300 θερμίδες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένα γραμμάριο αλκοόλης αποδίδει 7 θερμίδες, όταν 1 γραμμάριο λίπους αποδίδει 9 θερμίδες, ενώ 1 γραμμάριο πρωτεΐνης ή υδατανθράκων μας δίνει 4 θερμίδες.

    Αυτό σημαίνει ότι ένα γλυκό κρασί μπορεί να περιέχει λιγότερες θερμίδες από ότι ένα ξηρό κρασί.

    [03] Τα στοιχεία των γιατρών που ελέγχονται για παραβατικές συμπεριφορές, ζητά ο ΙΣΑ

    Επιστολή στον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Σωτήρη Μπερσίμη, απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), μετά την δημοσίευση, από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, των ελέγχων που πραγματοποιεί ο Οργανισμός στους παρόχους του και τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών.

    Ο ΙΣΑ τονίζει ότι τάσσεται υπέρ του ελέγχου, αρκεί να στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα και να σέβεται την επιστημονική ανεξαρτησία του γιατρού. Επίσης, ζητά την διαβίβαση των στοιχείων των γιατρών μελών του, για να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες.

    Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρεται ότι ο «ΙΣΑ έχει ταχθεί ανέκαθεν υπέρ του ελέγχου, ενός δίκαιου όμως ελέγχου, που στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα. Ενός ελέγχου που πάνω από όλα σέβεται την επιστημονική ανεξαρτησία του ιατρού και δεν γίνεται με μόνο σκοπό τον ορθολογισμό των δαπανών του ΕΟΠΥΥ. Παρακαλούμε για την άμεση διαβίβαση των στοιχείων που αφορούν σε γιατρούς μέλη μας για τις δικές μας ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας».

    Εφη Φουσέκη

    [04] Στους προβλεπόμενους χρόνους οι υπόλοιποι διαγωνισμοί της Πατρών - Πύργου

    Καμία καθυστέρηση και εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων, οι διαγωνισμοί για τα υπολοιπόμενα τμήματα της Πατρών - Πύργου.

    Οι διεξαγωγές των διαγωνισμών έργων που αφορούν στα υπολειπόμενα τμήματα του έργου Πάτρα - Πύργος, θα δημοπρατούνται εφεξής σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου Ν.4412/2016 (ΦΕΚ Α΄147) «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ)» , οι οποίες και ψηφίσθηκαν με διευρυμένη πλειοψηφία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

    Αυτό προβλέπεται στην επιστολή που απέστειλε σήμερα ο ΥΠΟΜΕΔΙ Χρήστος Σπίρτζης, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, μετά και την τυπική αναβολή της δημοπράτησης του 4ου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα - Πύργος (Βάρδα ΑΚ Κυλλήνης), λόγω του μη ορισμού εκπροσώπου του ΤΕΕ στην επιτροπή του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

    Ειδικότερα, σε ό, τι αφορά το συγκεκριμένο έργο (Πάτρα - Πύργος 4ο τμήμα Βάρδα ΑΚ Κυλλήνης), οι διαδικασίες θα είναι ταχύτατες, καθώς το ΥΠΟΜΕΔΙ και οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι έτοιμες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των πρότυπων τευχών δημοπράτησης (πρότυπη διαχείριση) από την ΕΑΔΗΣΣΥ, που αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, να προχωρήσει άμεσα σε διαδοχικές δημοπρατήσεις των υπολειπομένων τμημάτων του έργου, ώστε οι διαγωνισμοί στο σύνολό τους να ξεκινήσουν με βάση τις νέες διατάξεις και να ολοκληρωθούν στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς καθυστερήσεις.

    [05] Βέλγιο: Την πρόοδο της Ελλάδας στο προσφυγικό τόνισε ο Μάρτιν Φερβέι

    Την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο στην διαχείριση του προσφυγικού, τόνισε σήμερα σε ομάδα δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες ο συντονιστής από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας στην Ελλάδα Μάρτιν Φερβέι.

    «Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε διάστημα ενός έτους», ανέφερε ο Μάρτιν Φερβέι, επισημαίνοντας τη «στενή» και «καλή» συνεργασία με τις ελληνικές αρχές η οποία, όπως είπε «έχει βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου».

    Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας δεν κινδυνεύει από κατάρρευση, σημειώνοντας πως τόσο η ΕΕ όσο και η Τουρκία είναι «προσηλωμένες» στην εφαρμογή της, καθώς και ότι έχει φέρει αποτελέσματα.

    Σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής, μέσα σε διάστημα 12 μηνών, οι επιστροφές στην Τουρκία έχουν αυξηθεί σημαντικά, από μόλις οκτώ το 2015 σε 676 μετά την υπογραφή της συμφωνίας, οι αφίξεις έχουν μειωθεί θεαματικά από 5.000 ημερησίως κατά μέσο όρο σε μόλις 100, έχουν φτιαχτεί δομές για την μόνιμη φιλοξενία 60.000 ανθρώπων στην Ελλάδα, ενώ βελτιώνεται και η απορρόφηση των κονδυλίων από την Ελλάδα. «Η Επιτροπή βοηθά τις ελληνικές αρχές να δημιουργήσουν τις κατάλληλες δομές, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα κεφάλαια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ο συντονιστής της ΕΕ, προσθέτοντας στα θετικά ότι οι μετεγκαταστάσεις αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα έχουν αρχίσει να αυξάνονται «δραματικά» τις «τελευταίες εβδομάδες και μήνες» και πως τα κράτη μέλη αυξάνουν τις θέσεις φιλοξενίας.

    [06] Στις 4 Δεκεμβρίου το ιταλικό δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος

    Οι Ιταλοί θα κληθούν να εκφραστούν στις 4 Δεκεμβρίου σχετικά με το δημοψήφισμα που αφορά τις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί από το κοινοβούλιο, όπως αποφάσισε, πριν λίγο, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ρέντσι.

    Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα αφορά, κυρίως, την μείωση του αριθμού των γερουσιαστών και την αποδυνάμωση της γερουσίας, την αλλαγή των διαδικασιών για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και τον περιορισμό των δικαιοδοσιών των περιφερειών.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έχει καλέσει τους ιταλούς να ψηφίσουν «ναι», συνδέοντας, σε μεγάλο βαθμό, το πολιτικό του μέλλον με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, αντιθέτως, έχουν ξεκινήσει την εκστρατεία τους υπέρ του «όχι».

    Η Λέγκα του Βορρά και η Ιταλική Αριστερά, τις περασμένες ημέρες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε διαβουλεύσεις, με στόχο την από κοινού επιλογή της καταλληλότερης ημερομηνίας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα γκάλοπ , το «όχι» διατηρεί, στην φάση αυτή, ελαφρό προβάδισμα, με ποσοστό του 52%.

    [07] Νομικοί κύκλοι υπ. Επικρατείας: «Όνειρα θερινής νυκτός» τα περί μη εγκυρότητας του διαγωνισμού

    «Όνειρα θερινής νυκτός», χαρακτηρίζουν νομικοί κύκλοι του υπουργού Επικρατείας, τις απόψεις που αναπαράγονται τις τελευταίες ώρες και αμφισβητούν την εγκυρότητα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ σημειώνουν ότι τα θέματα αυτά «έχουν προβλεφθεί ξεκάθαρα από το νόμο και την προκήρυξη».

    Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν, «ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει το κύρος του διαγωνισμού, ούτε τη συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, η απόσυρση του οριστικού υπερθεματιστή «Ι.Β. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΜΑΕ», πριν την εκπνοή της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης του τιμήματος. Το ίδιο, άλλωστε, ισχύει και σε τυχόν αντίστοιχη περίπτωση αποχώρησης οποιουδήποτε άλλου εκ των τεσσάρων υπερθεματιστών».

    Προσθέτουν επίσης, ότι «ο σχετικός νόμος (4339/2015, άρθρ. 13 παρ. 3) και η προκήρυξη (1/2016, παρ. 8.4) έχουν προβλέψει και τέτοια εξέλιξη. Για το λόγο αυτό, θέσπισαν συγκεκριμένες διατάξεις αντιμετώπισης ενδεχόμενης - ρητής ή de facto - παραίτησης οριστικού υπερθεματιστή (και, άρα, μη πληρωμής της πρώτης δόσης του τιμήματος εντός της νόμιμης προθεσμίας), προκειμένου να διασφαλίζεται πλήρως το δημόσιο συμφέρον.

    Σε αυτή την περίπτωση, ο οριστικός υπερθεματιστής που αποσύρεται κηρύσσεται έκπτωτος και καταπίπτει η εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στο διαγωνισμό (ύψους 3 εκατ. ευρώ), με σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Τη θέση του καταλαμβάνει ο αμέσως επόμενος πλειοδότης, σύμφωνα με τον ενιαίο πίνακα κατάταξης επιλαχόντων που έχει προκύψει από τη δημοπρασία.

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση (απόσυρση της «Ι.Β. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΜΑΕ») επόμενος πλειοδότης είναι η εταιρεία «DIMERA». Θα ακολουθήσει έλεγχος «πόθεν έσχες» από την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού (με τη συνδρομή της εταιρείας Ορκωτών Ελεγκτών) και η «DIMERA» θα ανακηρυχθεί οριστικός υπερθεματιστής εφόσον ο έλεγχος ολοκληρωθεί με επιτυχία. Τότε, και εντός 15 ημερών από την ανακήρυξή της σε οριστικό υπερθεματιστή, η «DIMERA» θα κληθεί να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος που προσέφερε (το εν τρίτον των 61,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή 20,5 εκατ. ευρώ).

    Αυτά προβλέπονται ξεκάθαρα από το νόμο και την προκήρυξη. Για τα υπόλοιπα, έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται όσοι επιθυμούν διακαώς να διατηρηθεί το παλιό καθεστώς της διαπλοκής. Απλά, είναι καλό, για τους ίδιους, κάποια στιγμή να ξυπνήσουν» καταλήγουν οι προσκείμενοι στον υπουργό Επικρατείας, νομικοί κύκλοι.

    Η ΓΓΕΕ σχετικά με την καταβολή της πρώτης δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες

    Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος από τους υπερθεματιστές για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, εξέδωσε πριν λίγο η γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

    Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στη γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κατατέθηκαν από την Παρασκευή 23-9-2016 μέχρι και σήμερα τα διπλότυπα είσπραξης από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., των ακόλουθων εταιρειών:

    1- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ), ποσού 14.533.333,34 ?

    2- ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.), ποσού 24.633.333,34 ?

    3- ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ποσού 25.300.000 ?

    Η εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Τ.Π.Κ μ.α.ε)», δεν κατέβαλε την πρώτη δόση του τιμήματος.

    Μετά την εξέλιξη αυτή, εκδόθηκε η απόφαση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με αρ. πρωτ. 259/26-9-2016 με την οποία κηρύχθηκε έκπτωτος ο οριστικός υπερθεματιστής «ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Τ.Π.Κ μ.α.ε)», σύμφωνα με την παράγραφο 8.4 της υπ. αριθμ. 1/2016 προκήρυξης του υπουργού Επικρατείας, επειδή δεν κατέβαλε την πρώτη δόση του τιμήματος.

    Η δε κατατεθείσα από αυτόν εγγυητική επιστολή της παραγράφου 6.7 της προκήρυξης καταπίπτει υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

    Συνεπώς, σύμφωνα με την παράγραφο 8.4 της υπ? αριθμ. 1/2016 προκήρυξης του υπουργού Επικρατείας και το υπ? αριθ. 21/30.8 ? 2.9/2016 Πρακτικό της πενταμελούς ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, καθίσταται προσωρινός υπερθεματιστής ο πρώτος πλειοδότης στον πίνακα κατάταξης επιλαχόντων, ήτοι η εταιρεία «DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED».

    Εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς ο έλεγχος επάρκειας των οικονομικών της μέσων σύμφωνα με την παράγραφο 8.1 της προαναφερθείσας προκήρυξης, θα καταστεί τότε, οριστικός υπερθεματιστής, και θα κληθεί εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη, να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος των 61.500.000 ?.

    Διαβάστε επίσης:

    Ιβ. Σαββίδης: Εντός δυο-τριών ημερών η καταβολή της δόσης

    Αποχωρεί από τη διαδικασία η εταιρεία Καλογρίτσα

    Όλγα Γεροβασίλη για τις τηλεοπτικές άδειες: Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα

    Φ. Γεννηματά: Πολιτικά, ηθικά καινομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει

    «Άνθρακες ο θησαυρός» επισημαίνει το ΚΚΕ, για τις τηλεοπτικές άδειες

    Σχόλιο του Στ. Θεοδωράκη στα social media για τις τηλεοπτικές άδειες

    Π. Καμμένος στο«twitter»:Η κυβέρνηση απέδειξε ότι οι δήθεν «κολλητοί» κόβονται

    [08] Δέκα Τούρκοι στρατιώτες νεκροί από φερόμενες επιθέσεις Κούρδων ανταρτών

    Δέκα μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και επτά ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα σε δύο επιθέσεις που φέρεται να εξαπέλυσαν Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.

    Στο Ουλούντερε, στην επαρχία Σιρνάκ, στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ, έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν "κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυρών με αντάρτες του PKK" σε ένα σημείο ελέγχου κοντά σε μια φυλακή, μετέδωσε αργά το απόγευμα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν.

    Νωρίτερα σήμερα, στην επαρχία Μαρντίν, τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σε φερόμενη επίθεση Κούρδων ανταρτών.

    "Δύο στρατιώτες και δύο φύλακες χωριών (που στρατολογήθηκαν για να πολεμήσουν Κούρδους αντάρτες) σκοτώθηκαν και έξι ακόμη τραυματίστηκαν σε μια βομβιστική επίθεση στην επαρχία Μαρντίν", ανέφερε το πρακτορείο Ανατολή.

    "Μια βόμβα που τοποθέτησαν τρομοκράτες του PKK στο δρόμο μεταξύ Κιζίλτεπε και Ντερίκ στην επαρχία Μαρντίν πυροδοτήθηκε κατά το πέρασμα του οχήματος που μετέφερε δυνάμεις ασφαλείας", πρόσθεσε το πρακτορείο.

    Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως "εξουδετέρωσε οχτώ μαχητές του PKK" την Κυριακή σε μια αεροπορική και χερσαία επιχείρηση που εξαπέλυσε στην επαρχία Χακάρι, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

    Σύμφωνα με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις 320 μαχητές του PKK έχουν σκοτωθεί στην επαρχία τις τελευταίες εβδομάδες, όπως ανέφερε το πρακτορείο Ανατολή, αλλά δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί ο αριθμός αυτός από ανεξάρτητη πηγή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 September 2016 - 20:32:25 UTC