Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος στο «twitter»: Η κυβέρνηση απέδειξε ότι οι δήθεν «κολλητοί» κόβονται
  • [02] Φ. Γεννηματά: Πολιτικά, ηθικά και νομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει
  • [03] Π. Σκουρλέτης: Η ένταξη των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση
  • [04] Τ. Πετρόπουλος: Δεν θα αλλάξει η η βάση υπολογισμού των εισφορών για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες
  • [05] Επτά επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό προγραμματίζονται από τον Δ. Μάρδα
  • [06] Τα στοιχεία των γιατρών που ελέγχονται για παραβατικές συμπεριφορές, ζητά ο ΙΣΑ
  • [07] Δεν εξετάζεται καμία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ
  • [08] «Μπερδεύονται με τις λέξεις» λέει για τα θρησκευτικά, ο Κ. Ζουράρις, στο Πρακτορείο 104,9 fm
  • [09] Τα επόμενα στάδια για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [10] Το υπ. Πολιτισμού στηρίζει το νέο ΔΣ της διεθνούς ένωσης για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα
  • [11] Όλοι οι stars της κάντρι μουσικής σε ένα μουσικό βίντεο
  • [12] Υπερψηφίστηκε στις Επιτροπές το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα
  • [13] Γ. Κουμουτσάκος: «Ο διαγωνισμός σήμερα δέχτηκε τελειωτικό χτύπημα
  • [14] Συλλαλητήριο, αύριο στις 6 το απόγευμα, της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο "ξεπούλημα" των ΔΕΚΟ
  • [15] Ιβ.Σαββίδης: Εντός δυο-τριών ημερών η καταβολή της δόσης

  • [01] Π. Καμμένος στο «twitter»: Η κυβέρνηση απέδειξε ότι οι δήθεν «κολλητοί» κόβονται

    «Η κυβέρνηση απέδειξε ότι η μεταπολίτευση τέλειωσε οι δήθεν "κολλητοί" κόβονται και οι "μη κολλητοί" με το σπαθί τους περνάν 255 εκ. Euro ταμείο» αναφέρει ανάρτηση στο Twitter του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

    [02] Φ. Γεννηματά: Πολιτικά, ηθικά και νομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει

    «Πολιτικά, ηθικά και νομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει. Ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα», τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε δήλωσή της, με αφορμή την αποχώρηση του κ. Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

    «Είναι πια φανερό ότι κάποιοι εκ των συμμετεχόντων δεν είπαν την αλήθεια για τα περιουσιακά τους στοιχεία. Είναι, επίσης, ολοφάνερο ότι η διορισμένη από την Κυβέρνηση Επιτροπή για τον έλεγχο του πόθεν έσχες, βεβαίωσε ψευδώς το αντίθετο», συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά.

    [03] Π. Σκουρλέτης: Η ένταξη των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση

    Η μεταφορά των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο δεν συνεπάγεται την ιδιωτικοποίησή τους, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, στο ίδιο πνεύμα με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος, επίσης, διαβεβαίωσε ότι διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και τον οργανισμό Κτιριακές Υποδομές.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των συναρμόδιων κοινοβουλευτικών Επιτροπών επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ., ο κ. Σπίρτζης διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα ως προς τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, τόσο στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, όσο και στις Κτιριακές Υποδομές. Καθυσηχάζοντας τις αντιδράσεις των εκπροσώπων των εργαζόμενων, οι οποίοι ζήτησαν να πληροφορηθούν για το μέλλον των δύο οργανισμών, ενημέρωσε ότι θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορο Βερναρδάκη.

    Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε πως δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η μεταφορά ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο σημαίνει ιδιωτικοποίηση και ξεκαθάρισε ότι αρμόδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι το ΤΑΙΠΕΔ. Καταλόγισε, δε, στην αντιπολίτευση «προπαγανδιστική τακτική» και «επιλογή υπονόμευσης», όταν υποστηρίζει ότι η ένταξη των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο συνεπάγεται αυτομάτως και την ιδιωτικοποίησή τους.

    [04] Τ. Πετρόπουλος: Δεν θα αλλάξει η η βάση υπολογισμού των εισφορών για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες

    Δεν πρόκειται να αλλάξει η βάση υπολογισμού των εισφορών για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

    Όπως εξήγησε ο κ. Πετρόπουλος, το μόνο που άλλαξε ήταν η εισφορά για την υγεία, η οποία είναι κλιμακωτή και υπολογίζεται σε 11 ευρώ παραπάνω, με μέγιστο εύρος τα 30 ευρώ.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των συναρμόδιων επιτροπών επί του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων γνωστοποίησε, επίσης, ότι έχει επιλυθεί το θέμα της παράτασης εισφορών των δικηγόρων.

    [05] Επτά επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό προγραμματίζονται από τον Δ. Μάρδα

    Επτά επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό προγραμματίζονται από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δ. Μάρδα, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες αποστολές:

    Καζακστάν, 26 και 27 Σεπτεμβρίου, με τομείς ενδιαφέροντος αγροδιατροφικά προϊόντα, ενέργεια, κατασκευές, φαρμακευτικά-παραφαρμακευτικά προϊόντα και τουρισμό.

    Σουηδία, 3 Οκτωβρίου, με τομείς ενδιαφέροντος τρόφιμα, λογισμικό, τουρισμός, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δομικά υλικά.

    Τυνησία, 1η και 2 Νοεμβρίου, με τομείς ενδιαφέροντος αγροτικό εξοπλισμό -αρδευτικά- δομικά υλικά -μάρμαρα, μονωτικά, είδη κιγκαλερίας, ιατρικά μηχανήματα, βάσεις φωτοβολταϊκών, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τουρισμό.

    Πολωνία, 8 Νοεμβρίου, με τομείς ενδιαφέροντος τρόφιμα και ποτά, φάρμακα, καλλυντικά, τουρισμό, τεχνολογίες περιβάλλοντος, κατασκευές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δομικά υλικά και λογισμικό gaming.

    Ινδονησία, 14 και 15 Νοεμβρίου, με τομείς ενδιαφέροντος τρόφιμα και ποτά, καλλυντικά, φάρμακα, κατασκευές, δομικά υλικά, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αμυντικό υλικό, ναυτιλία και τουρισμό.

    Σαουδική Αραβία, 28 και 29 Νοεμβρίου, με τομείς ενδιαφέροντος τρόφιμα και ποτά, δομικά υλικά, κατασκευές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φάρμακα, καλλυντικά, τουρισμό και ιατρικό τουρισμό, αμυντικό υλικό και αγορά ακινήτων.

    Σερβία, 5 και 6 Δεκεμβρίου, με τομείς ενδιαφέροντος τρόφιμα και ποτά, κατασκευές και δομικά υλικά, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φάρμακα, καλλυντικά και τουρισμό και ιατρικό τουρισμό.

    [06] Τα στοιχεία των γιατρών που ελέγχονται για παραβατικές συμπεριφορές, ζητά ο ΙΣΑ

    Επιστολή στον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Σωτήρη Μπερσίμη, απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), μετά την δημοσίευση, από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, των ελέγχων που πραγματοποιεί ο Οργανισμός στους παρόχους του και τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών.

    Ο ΙΣΑ τονίζει ότι τάσσεται υπέρ του ελέγχου, αρκεί να στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα και να σέβεται την επιστημονική ανεξαρτησία του γιατρού. Επίσης, ζητά την διαβίβαση των στοιχείων των γιατρών μελών του, για να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες.

    Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρεται ότι ο «ΙΣΑ έχει ταχθεί ανέκαθεν υπέρ του ελέγχου, ενός δίκαιου όμως ελέγχου, που στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα. Ενός ελέγχου που πάνω από όλα σέβεται την επιστημονική ανεξαρτησία του ιατρού και δεν γίνεται με μόνο σκοπό τον ορθολογισμό των δαπανών του ΕΟΠΥΥ. Παρακαλούμε για την άμεση διαβίβαση των στοιχείων που αφορούν σε γιατρούς μέλη μας για τις δικές μας ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας».

    Εφη Φουσέκη

    [07] Δεν εξετάζεται καμία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ

    Καμία αλλαγή δεν εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων και των άλλων οχημάτων που θα επιφέρει επιβάρυνση στους ιδιοκτήτες τους. Αυτό διαβεβαιώνουν πηγές προσκείμενες στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

    Αντίθετα, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, το μόνο που εξετάζεται είναι να υπάρξουν ελαφρύνσεις σε παλαιά και μεγάλου κυβισμού ΙΧ αυτοκίνητα προκειμένου να μην αναγκάζονται οι ιδιοκτήτες τους να καταθέτουν τις πιvακίδες τους. Πρόκειται για μέτρο που στοχεύει στον περιορισμό του φαινομένου της μαζικής κατάθεσης πινακίδων στις εφορίες από ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

    [08] «Μπερδεύονται με τις λέξεις» λέει για τα θρησκευτικά, ο Κ. Ζουράρις, στο Πρακτορείο 104,9 fm

    «Το μάθημα των θρησκευτικών θα γίνει» και η συζήτηση αφορά το πώς, σε ποιές τάξεις και σε ποιά μορφή, τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» και στην εκπομπή «Δύο στις Δώδεκα».

    «Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι το μάθημα των θρησκευτικών θα γίνει, τώρα υπάρχει ένα θέμα τι θα γίνει στο δημοτικό, πώς θα διδάσκεται και στις μεγάλες τάξεις γυμνασίου και λυκείου και η συζήτηση είναι, αν θα είναι με την παλιά μορφή. Όλοι συμφωνούν, θεολόγοι και μη θεολόγοι και αριστεροί, δεξιοί, ότι τα βιβλία ήταν κακά, ξεπερασμένα και επομένως πρέπει να γίνει μια ρύθμιση, αλλά ως μάθημα θα διδάσκεται. Διότι είναι τμήμα του ελληνικού πολιτισμού, η ορθόδοξη παράδοση. Και τώρα, εάν -όπως συμβαίνει τώρα- διδάσκονται στις μεγάλες τάξεις και στοιχεία από τις άλλες θρησκείες, π.χ. τον βουδισμό, τους μουσουλμάνους, τον εβραϊσμό, αυτό θα γίνεται, όπως γινόταν πάντα».

    Σε ερώτηση για το πώς πρέπει, κατά την άποψή του, να διδάσκονται τα θρησκευτικά, ως μάθημα μιας ομολογίας, ή ως μάθημα θρησκειολογίας, ο κ. Ζουράρις επεσήμανε, ότι «μπερδεύονται με τις λέξεις» όσοι χρησιμοποιούν αυτούς τους όρους, καθώς ακόμη και η καθημερινότητα στη χώρα μας διασυνδέεται με στοιχεία και έννοιες της χριστιανικής πίστης και της ορθόδοξης παράδοσης.

    «Μπερδεύονται με τις λέξεις, κανένας δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει ομολογιακό, κανένας δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει μη ομολογιακό. Δηλαδή, π.χ. όταν έχουμε τις διακοπές κι όταν έχουμε το ?δώρο των Χριστουγέννων? - λέει το ΙΚΑ , ή το υπουργείο Οικονομικών ? ?δώρο των Χριστουγέννων? και ?δώρο του Πάσχα?. Όταν λέει ?δώρο του Πάσχα?, αναφέρεται σε ένα πολιτιστικό γεγονός, το οποίο έχει σχέση με την πίστη, το οποίο διαμόρφωσε ουσιαστικά και ένα τμήμα του ασφαλιστικού μας συστήματος» ανέφερε ο κ. Ζουράρις και πρόσθεσε:

    «Επομένως, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος ο πολιτισμός με την Ορθόδοξη μαρτυρία, όπως και με την Κλασσική Ελλάδα, βεβαίως, εν πολλοίς, με το παλιό δωδεκάθεο και επομένως αυτά είναι στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού, δε μπορούν να διακοπούν και να λέγεται ότι είναι ομολογιακόν, ή όχι. Δηλαδή, όταν λέμε ?δώρο των Χριστουγέννων? θα πεις, ας πούμε, στα παιδιά τι σημαίνει Χριστούγεννα».

    [09] Τα επόμενα στάδια για τις τηλεοπτικές άδειες

    Με αλλαγές προχωρά η διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών. Σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα υποβολής της πρώτης εκ των τριών δόσεων από τους τέσσερις προσωρινούς υπερθεματιστές, το επιχειρηματικό σχήμα του ΑΝΤ1 κατέβαλε το ποσό των 25.300.000 ευρώ που του αναλογούσε για την απόκτηση άδειας. Ακολούθησε η αίτηση 48ωρης παράτασης από το επιχειρηματικό σχήμα Καλογρίτσα για την καταβολή της δόσης, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό από τη ΓΓΕΕ, με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας Ι. Καλογρίτσας, με ανακοίνωσή του, να αποσυρθεί της διαδικασίας διεκδίκησης τηλεοπτικής άδειας. Ο κ. Καλογρίτσας, στην ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία τον ήθελαν εκτός και γι' αυτό αποχωρεί, χάνοντας ο ίδιος και τα 3 εκατ. ευρώ της εγγύησης, στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

    Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, οι επόμενοι επιλαχόντες στη σειρά, μετά την αποχώρηση του κ. Καλογρίτσα, ήταν ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης και ο Δημήτρης Κοντομηνάς για τον Alpha. Ο Ιβάν Σαββίδης, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ, μόλις πληροφορήθηκε ότι είναι ο πρώτος επιλαχών στη σειρά για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, δήλωσε έτοιμος να καταβάλει την πρώτη δόση που του αναλογεί τις επόμενες ημέρες, ενώ έκανε εκ νέου πρόταση συνεργασίας στον Δ. Κοντομηνά για τον Alpha και στον Ι. Βαρδινογιάννη για το Star, λέγοντας ότι θα ήταν καλό να παραμείνουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι των καναλιών. Ωστόσο, σε περίπτωση άρνησης συνεργασίας, ο κ. Σαββίδης δήλωσε ότι θα προχωρήσει μόνος στη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού. Το συνολικό ποσό που είχε καταθέσει ο Ιβάν Σαββίδης στο πλαίσιο της δημοπρασίας άγγιζε τα 61.500.000 ευρώ, συνεπώς η πρώτη δόση που αναμένεται να μπει στα ταμεία από τον επιχειρηματία είναι ύψους 20,5 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο διαγωνισμός, είναι ο αυστηρός έλεγχος πόθεν έσχες των οικονομικών του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, θέμα το οποίο θα πάρει κάποιες μέρες, και στη συνέχεια η καταβολή της πρώτης δόσης.

    Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, με ανάρτησή του στο twitter, δήλωσε ότι 65 εκατ. ευρώ μπήκαν, ήδη, στα ταμεία και ότι ο διαγωνισμός έχει αρκετές δικλείδες ασφαλείας.

    Επίσης, το πρωί, ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ανέφερε ότι η διαδικασία επιλογής των οριστικών υπερθεματιστών έχει πολλές δικλείδες ασφαλείας και γι' αυτόν τον λόγο έχει και πολλά στάδια. Εξήγησε ότι όλοι ελέγχονται ενδελεχώς για το πόθεν έσχες και για όλα τα οικονομικά στοιχεία τους, ενώ αναμένει και το επόμενο διάστημα αρκετές προδικαστικές και δικαστικές προσφυγές από τους επιχειρηματίες. Ο κ. Κρέτσος σημείωσε ότι η κυβέρνηση όφειλε να διεξάγει αυτόν τον διαγωνισμό προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, ενώ για τη DIGEA τόνισε ότι οφείλει να δώσει σήμα μόνο σε νόμιμους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τέλος, για τη διαδικασία χορήγησης αδειών στους περιφερειακούς σταθμούς, δήλωσε ότι πρέπει να συγκροτηθεί ο χάρτης συχνοτήτων, προσθέτοντας ότι οι περιφερειακές άδειες πρέπει να δοθούν από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

    Διαβάστε επίσης:

    Ιβ. Σαββίδης: Εντός δυο-τριών ημερών η καταβολή της δόσης

    Αποχωρεί από τη διαδικασία η εταιρεία Καλογρίτσα

    Όλγα Γεροβασίλη για τις τηλεοπτικές άδειες: Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα

    Φ. Γεννηματά: Πολιτικά, ηθικά καινομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει

    «Άνθρακες ο θησαυρός» επισημαίνει το ΚΚΕ, για τις τηλεοπτικές άδειες

    Σχόλιο του Στ. Θεοδωράκη στα social media για τις τηλεοπτικές άδειες

    Π. Καμμένος στο«twitter»:Η κυβέρνηση απέδειξε ότι οι δήθεν «κολλητοί» κόβονται

    [10] Το υπ. Πολιτισμού στηρίζει το νέο ΔΣ της διεθνούς ένωσης για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα

    Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συγχαίρει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης για τον Επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα, το οποίο εξελέγη από τη Συνάντηση των Εθνικών Επιτροπών Διεκδίκησης της Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

    Το νέο ΔΣ αποτελείται από τους: Luis Godart, πρόεδρος (Ιταλία), Άννα Μαραγκού, αντιπρόεδρος (Κύπρος), Paul Cartledge, αντιπρόεδρος (Ηνωμένο Βασίλειο), Matthew Taylour, αντιπρόεδρος (Καναδάς), George Vardas, γραμματέας (Αυστραλία) και Andrew George, ταμίας (Ηνωμένο Βασίλειο).

    O νεοεκλεγείς πρόεδρος, καθηγητής Luis Godart, πέραν της ιδιότητάς του ως συμβούλου του Προέδρου της Ιταλίας για θέματα Πολιτισμού, είναι γνωστός και διεθνούς εμβέλειας ερευνητής της αιγαιακής αρχαιολογίας, ενώ έχει εντρυφήσει σε θέματα Γραμμικής Γραφής A και Β.

    «Φίλος και υποστηρικτής της Ελλάδας, πιστεύουμε ότι θα συμβάλει καθοριστικά στην ένταση των προσπαθειών για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και διαβεβαιώνουμε ότι τόσο το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όσο και η Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα θα είμαστε στο πλευρό τους και πάντα αρωγοί στο έργο τους», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού.

    [11] Όλοι οι stars της κάντρι μουσικής σε ένα μουσικό βίντεο

    Μπλέικ Σέλτον, Μιράντα Λάμπερτ, Γουίλι Νέλσον, Ντόλι Πάρτον, Κιθ Ούρμπαν, Κάρι Άντεργουντ και 25 ακόμη τραγουδιστές της κάντρι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια των CMA Awards (Country Music Association Awards).

    Σε ένα μουσικό βίντεο τραγουδιστές της κάντρι της νέας και της παλαιότερης γενιάς ερμηνεύουν τρία από τα γνωστότερα τραγούδια του συγκεκριμένου μουσικού είδους, «Take Me Home, Country Roads», «On The Road Again» και «I Will Always Love You».

    Παραγωγοί του μουσικού βίντεο είναι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Κάντρι Μουσικής (CMA) και o βραβευμένος από την CMA, μουσικός παραγωγός, συνθέτης και τραγουδιστής, Σέιν ΜακΆναλι.

    «Δεν νομίζω ότι ένα τραγούδι θα μπορούσε να αποδώσει όλη τη μουσική, γι αυτό σκέφτηκα να κάνω ένα μουσικό mashup από κάποια τραγούδια και να τα συνδυάσω», δήλωσε ο βραβευμένος με Grammy σκηνοθέτης του μουσικού βίντεο «Forever Country», Τζόσεφ Καν στο CNN.

    «Μου είπαν ότι ποτέ δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Πρότεινα κάτι τρελό και ο Σέιν ΜακΆναλι το έκανε πραγματικότητα», πρόσθεσε.

    Ο ΜcAnally έχει γράψει τα τελευταία χρόνια πολλές επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένου του «Mama?s Broken Heart» της Λάμπερτ το 2011.

    «Πραγματικά είναι σαν να μπαίνω μέσα σε ένα όνειρο μαζί με όλους τους ήρωές μου», είπε ο ΜακΆναλι.

    «Δεν μπορώ να βλέπω το βίντεο χωρίς να κλαίω. Θυμάμαι ότι παρακολουθούσα τα βραβεία CMA από τότε που ήμουν πέντε ετών και το να βλέπω όλα τα πρόσωπα, να ακούω όλες τις φωνές μαζί, είναι ονειρικό», ανέφερε.

    Η κάντρι είναι είδος αμερικάνικης λαϊκής μουσικής που ξεκίνησε από τις αγροτικές περιοχές των νοτίων Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη δεκαετία του 1920. Οι ρίζες της βρίσκονται στην παραδοσιακή μουσική της Ιρλανδίας, Σκωτίας και Αγγλίας. Περιλαμβάνει μπαλάντες και χορευτικά κομμάτια με γενικά απλές φόρμες και αρμονίες. Το 2009 η κάντρι ήταν το πιο δημοφιλές είδος μουσικής κατά τη βραδινή ραδιοφωνική ώρα αιχμής και το δεύτερο πιο δημοφιλές κατά την πρωινή ραδιοφωνική ώρα αιχμής στις ΗΠΑ.

    Η τελετή απονομής των βραβείων CMA θα μεταδοθεί ζωντανά από το ABC στις 2 Νοεμβρίου.

    Για μία ακόμη χρονιά παρουσιαστές θα είναι οι τραγουδιστές της κάντρι Κάρι Άντεργουντ και Μπραντ Πέσλεϊ.

    [12] Υπερψηφίστηκε στις Επιτροπές το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

    Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από τις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

    Υπέρ ψήφισαν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) και καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση (ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων).

    [13] Γ. Κουμουτσάκος: «Ο διαγωνισμός σήμερα δέχτηκε τελειωτικό χτύπημα

    «Ο διαγωνισμός, που ήδη έχει καταρρεύσει στα μάτια της κοινής γνώμης, σήμερα δέχτηκε τελειωτικό χτύπημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως είναι προφανές ότι η Επιτροπή δεν είχε ελέγξει κανένα πόθεν έσχες και έχει βαρύτατες ευθύνες γι' αυτό. «Το αποδεικνύει η μη καταβολή του τιμήματος από τον δεύτερο οριστικό πλειοδότη, επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τις επιφυλάξεις μας. Για τη Νέα Δημοκρατία είναι αδιανόητο η Επιτροπή να προχωρήσει στον πέμπτο πλειοδότη, που μόνος του έχει παραδεχθεί δημόσια ότι συμμετείχε στον διαγωνισμό, όχι για να πάρει άδεια, αλλά για να ανεβάσει το τίμημα», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Υπάρχει ακόμη κάποιος που πιστεύει στο κύρος αυτού του διαγωνισμού, που έχει ήδη πληγεί με δύο εικονικές συμμετοχές; Όλοι αναρωτιούνται. Τον νέο έλεγχο πόθεν έσχες του κ. Σαββίδη θα τον διενεργήσει η ίδια Επιτροπή που, αποδεδειγμένα πλέον, δεν έκανε κανένα απολύτως έλεγχο πριν; Εδώ που φτάσαμε, η Κυβέρνηση έχει μόνο μία επιλογή: Να βάλει τέλος σε αυτήν τη φαρσοκωμωδία που υποσκάπτει την ίδια τη Δημοκρατία. Αν δεν το κάνουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, θα το κάνει η Νέα Δημοκρατία, αμέσως μόλις γίνει Κυβέρνηση».

    [14] Συλλαλητήριο, αύριο στις 6 το απόγευμα, της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο "ξεπούλημα" των ΔΕΚΟ

    Την αντίθεση της στο "ξεπούλημα" των ΔΕΚΟ εκφράζει και η ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρει σε ανακοίνσή της, και στην οποία ασκεί δρυμία κριτική στην κυβέρνηση για την απόφαση της να μεταφέρει 6 μεγάλες ΔΕΚΟ και συγκεκριμένα την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ, το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, την ΕΛΒΟ και τις Κτιριακές Υποδομές, στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) που θα λειτουργεί υπό την "ομπρέλα" του υπερταμείου.

    "Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταβίβαση αξιών και το μεγαλύτερο ξεπούλημα εθνικού πλούτου στα χρονικά της χώρας μας, το οποίο, μάλιστα, κατευθύνει τους πιο στρατηγικούς και ζωτικούς τομείς-κλειδιά του τόπου στους ιδιώτες", όπως, τονίζεται στην ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ και προσθέτει ότι στηρίζει των αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση καλώντας σε παλλαϊκό συλλαλητήριο αύριο, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 6:00μμ στη Βουλή.

    [15] Ιβ.Σαββίδης: Εντός δυο-τριών ημερών η καταβολή της δόσης

    Ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, αφού ενημερώθηκε ότι είναι ο πρώτος επιλαχών για την κατοχύρωση τηλεοπτικής άδειας μετά την αποχώρηση του επιχειρηματία Ι. Καλογρίτσα, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να καταθέσει, εντός των επόμενων ημερών, το ποσό της πρώτης δόσης που του αναλογεί και να λάβει την άδεια.

    Επίσης, επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί τους όρους μίας συνεργασίας με τον Alpha του Δ. Κοντομηνά και το Star του επιχειρηματία Ι. Βαρδινογιάννη, ενώ σε περίπτωση άρνησής τους σημείωσε ότι αυτοί θα πρέπει να προχωρήσουν σε περικοπές προσωπικού και «εμείς να προχωρήσουμε μόνοι μας».

    Ο επιχειρηματίας πρόσθεσε ότι εντός των 90 ημερών που έχει θέσει το κράτος ως προθεσμία θα λυθεί αυτό το ζήτημα πιθανών συνεργασιών, καθώς πιο σωστό είναι να παραμείνουν στις θέσεις τους οι υπάρχοντες εργαζόμενοι στα κανάλια. Τέλος, σε ερώτηση τι κανάλι ονειρεύεται να δημιουργήσει, ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε: «Ό,τι κάνουμε είναι παράγωγο του χαρακτήρα μας και το κανάλι δεν αποτελεί εξαίρεση».

    Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τη διαδικασία, μετά τον απαιτούμενο έλεγχο του πόθεν έσχες του Ιβάν Σαββίδη, ο επιχειρηματίας είναι υποχρεωμένος, εντός των επόμενων ημερών, να καταβάλει το τίμημα της πρώτης δόσης που του αναλογεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Αποχωρεί από τη διαδικασία η εταιρεία Καλογρίτσα

    Όλγα Γεροβασίλη για τις τηλεοπτικές άδειες: Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα

    Φ. Γεννηματά: Πολιτικά, ηθικά καινομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει

    «Άνθρακες ο θησαυρός» επισημαίνει το ΚΚΕ, για τις τηλεοπτικές άδειες

    Σχόλιο του Στ. Θεοδωράκη στα social media για τις τηλεοπτικές άδειες

    Π. Καμμένος στο«twitter»:Η κυβέρνηση απέδειξε ότι οι δήθεν «κολλητοί» κόβονται


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 September 2016 - 14:32:49 UTC