Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θ. Θεοχαρόπουλος: Τσίπρας-Κυριάκος «όμηροι» του Καραμανλή
  • [02] Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς αλλά είμαστε κοντά
  • [03] Γ. Κατρούγκαλος: Η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά ξεκινά θετικά και επιθετικά
  • [04] ΣΕΒ: Εγρήγορση για να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος στασιμότητας στην οικονομία
  • [05] Παραολυμπιακοί Αγώνες: Τρία ακόμη μετάλλια για την Ελλάδα σε σφαίρα, ξιφασκία και μπότσια
  • [06] Β. Αποστόλου: Στόχος η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων σε Θάσο και Μεσσηνία
  • [07] Αθωώθηκαν ομόφωνα οι δημοσιογράφοι Κ. Βαξεβάνης και Γ. Συμεωνίδης
  • [08] Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα
  • [09] Στις 4 Δεκεμβρίου ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία
  • [10] Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ για το «Brexit» παραμονές της Συνόδου της Μπρατισλάβας
  • [11] Δέκα προτάσεις για την επιτάχυνση της ανάπτυξης παρουσίασε η Φ. Γεννηματά στη ΔΕΘ
  • [12] Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Κοτζιά - Άιντε για το Κυπριακό
  • [13] Βέτο Ομπάμα στον νόμο που επιτρέπει στα θύματα της 11/9 να μηνύσουν τη Σαουδική Αραβία

  • [01] Θ. Θεοχαρόπουλος: Τσίπρας-Κυριάκος «όμηροι» του Καραμανλή

    Στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό "Ρομπέν των αυταπατών που αποδεικνύει πόσο μακριά βρίσκεται από τη σοσιαλδημοκρατική οικογένεια με την οποία τελευταία επιχειρεί να φλερτάρει".

    Για την ομιλία του κ. Τσίπρα στην 81ηΔΕΘ σχολίασε ότι "πήρε οριστικό διαζύγιο με τη λογική". Παρατήρησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι "όμηροι του Καραμανλή". Στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ "ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κρύβονται πίσω από τη δικαιοσύνη για να μην αποδώσουν πολιτικές ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους της μακροχρόνιας κρίσης".

    ?Ζητούμε την αναστροφή των απορρυθμίσεων με δική μας πρώτη διεκδίκηση την άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που σημαίνει και την επιστροφή στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο?, επισήμανε ο υπουργός, καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δεσμευθούν στην εθνική γραμμή, όπως συμφωνήθηκε με τους κοινωνικούς εταίρους, σε ό,τι αφορά τα θέματα των ομαδικών απολύσεων και της αλλαγής στον συνδικαλιστικό νόμο.

    [02] Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς αλλά είμαστε κοντά

    Σε μια πρώτη επισκόπηση του προγράμματος θα προχωρήσουν αύριο το πρωί η ελληνική πλευρά και οι εκπρόσωποι των θεσμών. Η συνάντηση ορίστηκε για τις 10.00 και από την κυβέρνηση θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Θα ακολουθήσει (11.30) η συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον υπουργό Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

    Σήμερα το απόγευμα, η συνάντηση του κ. Τσακαλώτου με τα κλιμάκια των θεσμών αφορούσε στο νέο υπερταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις και όπως δήλωσε αμέσως μετά κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, «δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, αλλά είμαστε κοντά». Παράλληλα, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η συζήτηση για τη στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου του νέου Ταμείου, βάσει των προτάσεων που έχουν ανταλλάξει οι δύο πλευρές, προβλέπεται να ολοκληρωθεί κατά τις επόμενες ημέρες.

    Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει συμφωνία με τους θεσμους αλλά είμαστε κοντά

    Συνάντηση με τους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού σκέλους των θεσμών είχε ο υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, η οποία είχε ως αντικείμενο τη συγκρότηση του εποπτικού συμβουλίου του υπερταμείου, αλλά και τα άλλα θέματα των αποκρατικοποιήσεων, όπως π.χ. την ψήφιση από την Βουλή της σύμβασης για το «Ελληνικό», το πακέτο των ΔΕΚΟ που θα ενταχθούν στο υπερταμείο, την Εγνατία Οδό κ.ά.

    Η συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου 2 ώρες, ήταν στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των ορόσημων της πρώτης αξιολόγησης και κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε αμέσως μετά, ότι «δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, αλλά είμαστε κοντά». Παράλληλα, κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι οι δύο πλευρές «είναι κοντά» και όσον αφορά στη διάθεση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ.

    [03] Γ. Κατρούγκαλος: Η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά ξεκινά θετικά και επιθετικά

    "Η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά ξεκινά για πρώτη φορά θετικά και επιθετικά, για πρώτη φορά δε θα αμυνόμαστε απλώς στις απαιτήσεις των δανειστών", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, παρουσιάζοντας από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 81η ΔΕΘ, από κοινού με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τις δράσεις και τους στόχους για το επόμενο διάστημα.

    ?Ζητούμε την αναστροφή των απορρυθμίσεων με δική μας πρώτη διεκδίκηση την άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που σημαίνει και την επιστροφή στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο?, επισήμανε ο υπουργός, καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δεσμευθούν στην εθνική γραμμή, όπως συμφωνήθηκε με τους κοινωνικούς εταίρους, σε ό,τι αφορά τα θέματα των ομαδικών απολύσεων και της αλλαγής στον συνδικαλιστικό νόμο.

    Σε ό,τι αφορά τις μειώσειςστις επικουρικές συντάξεις ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι "προσπαθήσαμε να αντιστοιχήσουμε εισφορές και παροχές στην αρχή ισονομίας, να δώσουμε αυτό που αντέχει σήμερα η οικονομία, αλλά και την υπόσχεση ότι όταν επιστρέψουμε στην ανάπτυξη -κάτι που θα είναι πολύ από την επόμενη χρονιά- η άνοδος της οικονομίας θα μεταφραστεί και σε άνοδο των συντάξεων".

    [04] ΣΕΒ: Εγρήγορση για να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος στασιμότητας στην οικονομία

    Η παραμονή του ρυθμού μείωσης του ΑΕΠ κοντά στο -1% από το Δ' 3μηνο του 2015 καταδεικνύει τον κίνδυνο ενός νέου κύκλου στασιμότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και την ανάγκη άμεσης εφαρμογής μέτρων για την τόνωσή της, καθώς η ανάπτυξη δεν μπορεί να προκύψει αυτόματα χωρίς ενεργές πολιτικές μείωσης της φορολογίας και στήριξης των ιδιωτικών επενδύσεων.

    Αυτό επισημαίνει ο ΣΕΒ στο μηνιαίο δελτίο οικονομικής δραστηριότητας, τονίζοντας την ανάγκη εγρήγορσης, για να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος στασιμότητας στην οικονομία.

    Ο Σύνδεσμος σημειώνει, μεταξύ άλλων ότι η οικονομία παρέμεινε σε ύφεση το Β' 3μηνο του 2016, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για 4ο συνεχόμενο τρίμηνο και ο ρυθμός μείωσης του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο -0,9% έναντι -1,0% το προηγούμενο τρίμηνο και +0,8%, το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι και προσθέτει:

    - Συνολικά κατά το Α' εξάμηνο του 2016 η ύφεση (-1% έναντι +0,6% πέρυσι) αποτυπώνεται στην πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης (-1,4% έναντι +1,2% πέρυσι) και του όγκου των λιανικών πωλήσεων (-3,6% έναντι +0,3% πέρυσι), καθώς και την εξασθένιση των εξαγωγών αγαθών χωρίς πετρελαιοειδή (-1,4% έναντι +14,3% πέρυσι) και των τουριστικών αφίξεων κατά -1,6% έναντι αύξησης +20,8% πέρυσι, (μολονότι οι αφίξεις της τελευταίας στιγμής δείχνουν θετικές τάσεις τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο).

    [05] Παραολυμπιακοί Αγώνες: Τρία ακόμη μετάλλια για την Ελλάδα σε σφαίρα, ξιφασκία και μπότσια

    Από τον στίβο ήρθε το 6ο ελληνικό μετάλλιο στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016. Η Δήμητρα Κοροκίδα, σχεδόν 10 μήνες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, σήμερα, με καλύτερη βολή στα 4 μέτρα 28 εκατοστά, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα κατηγορίας F53. Η επίδοσή της αποτελεί εφετινό προσωπικό ρεκόρ, αφού ήρθε στο Ρίο με 4.27.

    Ήταν φαβορί για το μετάλλιο και το απέδειξε και μέσα στο τερέν. Ο Πάνος Τριανταφύλλου, μετά από εξαιρετική αγωνιστική παρουσία, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σπάθη κατηγορίας Β` και χάρισε στην Ελλάδα ένα ακόμα μετάλλιο.

    Ένα καλό σετ ήταν αρκετό για την ομάδα ζευγάρια BC3 του μπότσια ώστε να κάμψουν την αντίσταση της Σινγκαπούρης και να βρεθεί για δεύτερη συνεχή διοργάνωση στο βάθρο των Παραολυμπιακών Αγώνων. Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός και Άννα Ντέντα, στον «μικρό» τελικό του αγωνίσματος νίκησαν 8-1 τους ασιάτες και πανηγύρισαν την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

    [06] Β. Αποστόλου: Στόχος η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων σε Θάσο και Μεσσηνία

    Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια μέσω ΕΛΓΑ αλλά και μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις σε όσους επλήγησαν σε Θάσο και Μεσσηνία, υπογράμμισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μιλώντας στο « Πρακτορείο 104,9 Fm».

    Ο Βαγγέλης Αποστόλου έκανε λόγο για εικόνες τεράστιας καταστροφής από την πυρκαγιά στη Θάσο. Ο υπουργός είπε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από κεραυνό και αυτό καταδεικνύει το πεπαλαιωμένο σύστημα αντιπυρικής ζώνης της χώρας.

    Μάλιστα ο κ. Αποστόλου αποκάλυψε στο « Πρακτορείο 104,9 Fm», ότι το ζήτημα θα το θέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο. Αναφερόμενος στις άμεσες κινήσεις από την πολιτεία , είπε πως η Δασική Υπηρεσία θα ξεκινήσει την εκπόνηση μελετών ώστε να σταθεροποιηθεί η περιοχή , ακολούθως θα γίνει η καταγραφή των ζημιών , ώστε να δοθούν οι απαοζημιώσεις σε όλους εκείνους που έχασαν τις περιουσίες τους. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογράμμισε ότι θα υπάρξει μέριμνα και για τους κτηνοτρόφους, που θα χρειαστούν για κάποιους μήνες ζωοτροφές.

    Διαβάστε επίσης:

    Άμεσα μέτρα για τους πληγέντες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός απότη Θάσο

    [07] Αθωώθηκαν ομόφωνα οι δημοσιογράφοι Κ. Βαξεβάνης και Γ. Συμεωνίδης

    Το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθήνας αθώωσε ομόφωνα τους δημοσιογράφους Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννη Συμεωνίδη στην δικαστική διαμάχη με τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο και συγκεκριμένα έκρινε αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του για δήθεν συκοφαντία από τις αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc αναφορικά με τη δραστηριότητά του στη Λαϊκή Τράπεζα και την επακόλουθη κατάρρευση της κυπριακής Οικονομίας.

    «Ασφαλώς πρόκειται για μια νίκη της δημοσιογραφίας και της αλήθειας αλλά είναι και μια αποκατάσταση του κύρους και της λειτουργίας της Δικαιοσύνης. Η διαβολική ??τύχη?? του κ. Βγενόπουλου με τις αρχειοθετήσεις τελικώς απ? ό,τι φαίνεται τελείωσε και τώρα πια αρχειοθετείται το κομμάτι εκείνο και οι συμπεριφορές στη Δικαιοσύνη που είχαν έξη στον Βγενόπουλο και τις αρχειοθετήσεις. Ο κ. Βγενόπουλος προσπάθησε με την ισχύ που είχε και τις διασυνδέσεις του, όχι μόνο να φιμώσει τη δημοσιογραφική έρευνα, αλλά να μας πατήσει κάτω καταφέρνοντας τελικώς μόνο να υποδείξει το σημείο όπου ήταν θαμμένη η αλήθεια. Η πραγματική περιπέτεια του κ. Βγενόπουλου ξεκινάει τώρα, όχι από τους δημοσιογράφους αλλά από την ίδια τη Δικαιοσύνη και την κυπριακή και την ελληνική».δήλωσε ο Κώστας Βαξεβάνης μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

    Σχολιάζοντας την ιστορική απόφαση ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο δημοσιογράφων, Νίκος Κωνσταντόπουλος ανέφερε :«Η δίκη ανέδειξε όλες τις πτυχές μιας σύνθετης υπόθεσης που έχει σχέση με το δημόσιο συμφέρον για την Ελλάδα και την Κύπρο, για τον σωστό τρόπο λειτουργίας και τις ευθύνες των ελεγκτικών μηχανισμών. Η απόφαση για την αθώωση των δημοσιογράφων έχει ιστορική σημασία και για τον δημόσιο βίο της χώρας, αλλά και για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

    [08] Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα

    Αφού παραιτήθηκε από τον πρωθυπουργικό θώκο μετά το «ναι» των Βρετανών πολιτών στο δημοψήφισμα για το Brexit, ο πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί επίσης από το βουλευτικό αξίωμα.

    «Όπως εγώ το βλέπω, στο πολιτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί σήμερα και δεδομένες τις συνθήκες της παραίτησής μου, δεν είναι πραγματικά δυνατό να παραμείνω ένας αποτελεσματικός βουλευτής καθώς διετέλεσα πρωθυπουργός» δήλωσε ο Κάμερον, ηλικίας 49 ετών, σε ένα δελτίο τύπου.

    Βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια του Γουίτνεϊ, στην κεντρική Αγγλία, από τον Ιούνιο του 2001, η απόφαση του Ντέιβιντ Κάμερον να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα έχει «άμεση ισχύ».

    «Δεν θέλω να αποσπώ την προσοχή από τις ενέργειες τις οποίες η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει προς όφελος της χώρας μας» υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός, επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης από το 2010 έως το 2016.

    «Θέλω να χτίσω την ζωή μου εκτός του Ουέστμινστερ».

    «Είμαι μόλις 49 ετών και ελπίζω ότι θα μπορέσω να συνεχίσω να συμβάλω στο κοινό συμφέρον και να υπηρετώ την χώρα μου» πρόσθεσε ο ίδιος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

    Αφού εξελέγη με άνεση τον περασμένο χρόνο, ο Ντέιβιντ Κάμερον παραιτήθηκε την 24η Ιουνίου έπειτα από το σοκ της νίκης των υποστηρικτών της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ένα δημοψήφισμα που εκείνος είχε επιλέξει να διεξαχθεί.

    Ο ίδιος εμφανιζόταν «πολύ ενθουσιώδης» στην ιδέα να παραμείνει βουλευτής στο Οξφορντσάιρ, ενώ διαβεβαίωνε ότι προτίθεται να διεκδικήσει μια νέα θητεία το 2020.

    Ωστόσο τρεις μήνες μετά, άλλαξε γνώμη, προκαλώντας έκπληξη. Καθώς, παραδοσιακά, οι πρώην πρωθυπουργοί παραμένουν βουλευτές για πολλά χρόνια προτού παραιτηθούν.

    «Έπειτα από ώριμη σκέψη αυτό το καλοκαίρι, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η καλύτερη απόφαση ήταν να εγκαταλείψω το βουλευτικό μου αξίωμα στο Γουίτνεϊ. Θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές και θα προσφέρω την υποστήριξή μου στον υποψήφιο των Συντηρητικών» εξήγησε ο ίδιος σε ένα δελτίο τύπου.

    Ο Ντέιβιντ Κάμερον πρόσφερε επίσης την «πλήρη του στήριξη στην Τερέζα Μέι», που τον διαδέχθηκε την 13η Ιουλίου στην Ντάουνινγκ Στριτ, η οποία «είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει τη Βρετανία στην ευημερία», όπως δήλωσε.

    [09] Στις 4 Δεκεμβρίου ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία

    Στις 4 Δεκεμβρίου οριστικοποιήθηκε τελικά η επανάληψη του δευτέρου γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών της 22ας Μαΐου, που είχε ακυρώσει το Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο έπειτα από προσφυγή της Ακροδεξιάς, και που αρχικά επρόκειτο να διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου, αναβλήθηκε όμως λόγω προβλημάτων με τους φακέλους των επιστολικών ψήφων.

    Η νέα ημερομηνία του επαναληπτικού γύρου ανακοινώθηκε το απόγευμα, έπειτα από τη σύσκεψη που είχε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα, με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών ομάδων, ενώ νωρίτερα ο ίδιος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, είχε αναφέρει ως πιθανότερες ημερομηνίες για τον επαναληπτικό γύρο, την 27η Νοεμβρίου ή την 4η Δεκεμβρίου.

    Η ημερομηνία 4 Δεκεμβρίου απομένει να επικυρωθεί από την Ολομέλεια της αυστριακής Βουλής στις 21 Σεπτεμβρίου, η οποία θα πρέπει να ψηφίσει για την αναβολή -που δεν έχει προϋπάρξει σε εκλογές στην Αυστρία σε ομοσπονδιακό επίπεδο- σχετικό νόμο, στον οποίο θα πρέπει να προβλέπεται και η ισχύς νέων εκλογικών καταλόγων που θα περιλαμβάνουν πλέον ως νέους ψηφοφόρους τους πολίτες που στο μεταξύ διάστημα, από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της 24ης Απρίλιου, έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους.

    Στη σύσκεψη του υπουργού Εσωτερικών με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών ομάδων, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων συνέδεσε τη συγκατάθεσή του στον νέο νόμο για την επανάληψη των εκλογών, με την κατάργηση της επιστολικής ψήφου στο εσωτερικό, κάτι που ζητά επιτακτικά -και τώρα εκβιαστικά- τόσο με τον αρχηγό του Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, όσο και με τον υπαρχηγό του και υποψήφιό του στις προεδρικές εκλογές, Νόρμπερτ Χόφερ.

    Η κατάργηση της επιστολικής ψήφου στο εσωτερικό είναι πάγια θέση της Ακροδεξιάς, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι επιστολικές ψήφοι προέρχονται κυρίως από προοδευτικούς ψηφοφόρους, και υπήρξαν καθοριστικές στις 22 Μαΐου για την εκλογική ήττα του Νόρμπερτ Χόφερ (είχε συγκεντρώσει ποσοστό 49,7%) έναντι του υποψηφίου των Πράσινων και ουσιαστικά νικητή των προεδρικών εκλογών, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν (με ποσοστό 50,3%).

    Το Κόμμα των Ελευθέρων, το μεγαλύτερο της αυστριακής αντιπολίτευσης εμφανίζεται εδώ και ένα χρόνο σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως η πρώτη πλέον πολιτική δύναμη στη χώρα με ποσοστό πάνω από το 30%.

    Πολιτικοί παρατηρητές στη Βιέννη, αλλά και σχετικά δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, επισημαίνουν πως, μετά την αμφιλεγόμενη ακύρωση του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία της 22ας Μαΐου, με την "νομικίστικη" απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, το οποίο είχε αποδεχθεί σχετική προσφυγή των Ελευθέρων για κάποιες παρατυπίες και λάθη, η τωρινή αναβολή του επαναληπτικού γύρου τους της 2ας Οκτωβρίου, αποτελεί ένα δεύτερο "φιάσκο".

    [10] Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ για το «Brexit» παραμονές της Συνόδου της Μπρατισλάβας

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα μεταβεί στη γαλλική πρωτεύουσα την Πέμπτη προκειμένου να έχει μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, με στόχο «την εναρμόνιση» των θέσεων του Βερολίνου με το Παρίσι, την παραμονή της Συνόδου της ΕΕ στη Μπρατισλάβα, με επίκεντρο το Brexit, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της καγκελαρίας.

    «Αυτή η συνάντηση θα συμβάλει στο να υπάρξει εναρμόνιση (των θέσεων) Γαλλίας- Γερμανίας πριν από την άτυπη Σύνοδο με θέμα την μελλοντική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 16η Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα», όπου θα συμμετάσχουν τα 27 εναπομείναντα κράτη μέλη της ΕΕ, επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της Άγγελα Μέρκελ σε ένα δελτίο Τύπου.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 τοπική ώρα (13.30 ώρα Ελλάδας) και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, διευκρίνισε από την πλευρά της η γαλλική προεδρία.

    [11] Δέκα προτάσεις για την επιτάχυνση της ανάπτυξης παρουσίασε η Φ. Γεννηματά στη ΔΕΘ

    Δέκα προτάσεις για την επιτάχυνση της ανάπτυξης κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της, σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην 81ηΔΕΘ.

    Οι προτάσεις αυτές είναι οι εξής:

    1. Μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% στα επόμενα 3 χρόνια.

    2. Επαναφορά των έμμεσων (και ειδικών) φόρων στην παραγωγή, στο προηγούμενο ύψος τους, προ των αυξήσεων που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Κατά προτεραιότητα στον τουρισμό, στο κρασί, στις ζυθοποιίες.

    3. Απαλλαγή για 3 χρόνια από συνταξιοδοτικές εισφορές των νέων που ξεκινούν την δική τους επιχείρηση ή επαγγελματική δραστηριότητα (και αποπληρωμή τους στη διάρκεια του εργασιακού βίου).

    4. Καθιέρωση της «δεύτερης ευκαιρίας» για τους έντιμους και ικανούς μικρομεσαίους που «ατύχησαν», ώστε να επιχειρήσουν εκ νέου αξιοποιώντας την εμπειρία τους.

    Συμψηφισμός των οφειλών του κράτους με τα χρέη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε αυτό.

    5. Άμεση και δίκαιη επίλυση του θέματος των «κόκκινων δανείων» των τραπεζών με σεβασμό στην απασχόληση στις επιχειρήσεις, προστασία της Α΄ κατοικίας των δανειοληπτών ώστε να καταστεί δυνατή η χρηματοδότηση της οικονομίας.

    Μείωση των πρόσθετων χρεώσεων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και θέσπισηακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις (και ιδίως τις μικρομεσαίες).

    6. Εθνικό Σχέδιο εξαγωγών με έμφαση στο branding και το clustering και υποστήριξη του μικρομεσαίου εξαγωγέα με αναβάθμιση του Enterprise Greece.

    Προγράμματα και κίνητρα για υποκατάσταση των εισαγωγών σε τομείς που μπορεί να ανταποκριθεί η Ελληνική οικονομία.

    7. Κίνητρα σε νέους επιστήμονες, ώστε να εργασθούν στον πρωτογενή τομέα και στήριξή τους με δωρεάν παραχώρηση γης.

    Επιστροφή 5 μονάδων ΦΠΑ σε παραγωγούς που συμμετέχουν σε οργανωμένα συλλογικά σχήματα, με καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου.

    Για κάθε ζευγάρι νέων αγροτών, ασφαλιστικές εισφορές θα καταβάλλει μόνο ο ένας εκ των 2, για τα πρώτα 5 χρόνια.

    8. Ολοκλήρωση του Εθνικού και περιφερειακού - τοπικού χωροταξικού σχεδιασμού, ώστε να υπάρχει ασφάλεια δικαίου και να διευκολύνονται οι επενδύσεις.

    9. Επανεκκίνηση των διαγωνιστικών διαδικασιών αξιοποίησης των εθνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και υποστήριξη του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' οίκον» με επέκταση στα δημόσια και επαγγελματικά κτίρια με ισχυρά κίνητρα.

    10. Πλήρης αποκομματικοποίηση του κράτους. Ανοιχτή διακυβέρνηση με επιλογή θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο με αξιοκρατία και διαφάνεια. Συνεχής αξιολόγηση των Δ.Υ. και σύνδεσή της με την ταχύτερη ανέλιξή τους και τις μισθολογικές απολαβές τους.

    Επιλογή των Γενικών Γραμματέων με προκήρυξη και 5ετή θητεία.

    Αναφερόμενη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά τον χαρακτήρισε «Τσάβες της Ευρώπης» που "κατέληξε o yes man των πιο συντηρητικών κύκλων".

    Διαβάστε επίσης:

    Θ. Θεοχαρόπουλος: Τσίπρας - Κυριάκος «όμηροι» του Καραμανλή

    [12] Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Κοτζιά - Άιντε για το Κυπριακό

    Ως μία μακρά, εξαιρετική και ουσιώδη χαρακτήρισε τη τρίωρη σχεδόν συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ 'Αιντε εξερχόμενος του υπουργείου Εξωτερικών.

    Βασικό θέμα συζήτησης υπήρξε το καθεστώς των εγγυήσεων και ο ρόλος των εγγυητριών δυνάμεων στην επίτευξη συμφωνίας.

    Ο κ. 'Αιντε επισήμανε ότι όλες οι εγγυήτριες δυνάμεις με δική τους πρωτοβουλία επέδειξαν μεγάλη προσοχή στο να μην εμπλακούν σε αυτά τα θέματα που οι Κύπριοι πρέπει να λύσουν μόνοι τους. Όμως, πρόσθεσε, υπάρχουν τρεις διεθνείς συμφωνίες σε ισχύ και για να τις αλλάξουμε ή να τις ακυρώσουμε ή να φτιάξουμε κάτι άλλο χρειάζεται η συνεργασία και η υποστήριξη μεταξύ τους.

    Μολονότι αρνήθηκε να μπει σε περισσότερες αποκαλύψεις και λεπτομέρειες είπε πως «έχουμε πολλές κοινές προσδοκίες και κοινή αντίληψη ως προς τα αποτελέσματα και τον δρόμο που απομένει να διανύσουμε. Έχουμε κοινή αντίληψη για το τι πρέπει να γίνει τις επόμενες εβδομάδες».

    «Είμαι σίγουρος» πρόσθεσε «ότι η Ελλάδα θα παίζει τον δικό της ρόλο στο να δημιουργήσει τις συνθήκες για να δοθεί ένα τέλος στον τραγικό 42χρονο διχασμό» και σημειώνοντας ότι δεν είναι «μη ρεαλιστής» τόνισε: «Γνωρίζω ότι έχουμε δουλειά μπροστά μας, αλλά συμμεριζόμαστε με τους ηγέτες και τις ομάδες διαπραγμάτευσης ότι υπάρχουν σημαντικά θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερα όσον αφορά την εφαρμογή μιας συμφωνίας, εφόσον υπάρξει, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την εφαρμόσουμε. Και εδώ υπάρχει μία μεγάλη λίστα αρκετών θεμάτων που θα πρέπει να εξετάσουμε αλλά η δέσμευση είναι προς αυτή την κατεύθυνση».

    Ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα ξαναδεί τους δύο ηγέτες «και μετά όλοι μαζί θα είμαστε στη Ν. Υόρκη» επισημαίνοντας ότι η Νέα Υόρκη προσφέρει την ευκαιρία στους δύο ηγέτες, τον ίδιο και όλους τους εμπλεκόμενους να έχουν διμερείς επαφές που θα αφορούν και τη διεθνή αλλά και για την οικονομική διάσταση.

    [13] Βέτο Ομπάμα στον νόμο που επιτρέπει στα θύματα της 11/9 να μηνύσουν τη Σαουδική Αραβία

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο που πέρασε και από την Γερουσία και από την Βουλή των Αντιπροσώπων και που επιτρέπει στις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 να προσφύγουν στα δικαστήρια εναντίον της Σαουδικής Αραβίας για να αποζημιωθούν, τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

    "Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς άλλες χώρες να χρησιμοποιούν αυτό το νόμο ως μια δικαιολογία για να σέρνουν αμερικανούς διπλωμάτες ή μέλη αμερικανικών υπηρεσιών, ακόμη και αμερικανικές εταιρείες στα δικαστήρια σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Έρνεστ στους δημοσιογράφους κατά την συνέντευξη Τύπου.

    "Αναμένω ότι ο πρόεδρος θα ασκήσει βέτο σε αυτό το νομοσχέδιο όταν του παρουσιαστεί", πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 September 2016 - 20:32:30 UTC