Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Ξυδάκης: H ΕΕ πρέπει να εστιάσει εκ νέου στην αλληλεγγύη, την κοινωνική συνοχή, τη δικαιοσύνη και στην ευημερία των πολιτών της
  • [02] Αυστρία: Η Ελλάδα έχει καταβάλει στη Βιέννη, ήδη, 110 εκατομμύρια ευρώ σε τόκους για τα διμερή δάνεια
  • [03] Έκθεση της Κομισιόν: 4,9 δισ. ευρώ απώλεια εσόδων από ΦΠΑ το 2014 στην Ελλάδα
  • [04] «Διάτρητη» θεωρούν την διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών 55 βουλευτές της ΝΔ
  • [05] Β. Μαρινάκης: Σε διατεταγμένη υπηρεσία ο Εισαγγελέας Εφετών Στ. Δασκαλόπουλος
  • [06] Δημιουργούνται χώροι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων μέσα στις δομές φιλοξενίας, διευκρινίζει εκπρόσωπος του υπ. Μεταναστευτικής
  • [07] Ανοιχτή επιστολή με αιχμές του Ποταμιού για τις διεργασίες στο μεσαίο χώρο
  • [08] Τσίπρας σε Τουσκ: Να μην εγκλωβιστεί η Ευρώπη στη λογική της αδράνειας
  • [09] ΕΛΤΑ: Ζημιές 10,3 εκατ. ευρώ για το 2015

  • [01] Ν. Ξυδάκης: H ΕΕ πρέπει να εστιάσει εκ νέου στην αλληλεγγύη, την κοινωνική συνοχή, τη δικαιοσύνη και στην ευημερία των πολιτών της

    Τις αρχές πάνω στις οποίες πρέπει να στηριχθεί η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της ΕΕ σκιαγράφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, στο 11ο Στρατηγικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Μπλεντ της Σλοβενίας (Bled Strategic Forum).

    Στην παρέμβασή του σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας στο πλαίσιο του φόρουμ, με θέμα την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, ο κ. Ξυδάκης υπογράμμισε ότι για να επιτευχθεί πραγματική ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα πρέπει η ΕΕ να εστιάσει εκ νέου στην αλληλεγγύη, κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη καθώς και στην ευημερία των πολιτών της. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την ανάγκη οι ιδρυτικές αξίες της ΕΕ να επανέλθουν δυναμικά στο προσκήνιο με ανανεωμένο περιεχόμενο.

    Στο περιθώριο του φόρουμ ο κ. Ξυδάκης είχε διμερείς διαβουλεύσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, με τον οποίο συζήτησε για την ευρωπαϊκή πορεία του Βελιγραδίου, με τον υφυπουργό για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση του Μαυροβουνίου Αλεξάνταρ Πέγιοβιτς και με την υφυπουργό Εξωτερικών της Σλοβενίας Σάνια Στίγκλιτς, η οποία μετά τη συνάντηση παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του.

    Κατά τη διμερή συνάντηση με την κ. Στίγκλιτς, ο κ. Ξυδάκης εξήρε τη σλοβενική υποστήριξη στη χώρα μας και ευχαρίστησε για τη θετική στάση της Σλοβενίας στο προσφυγικό, καθώς η χώρα δέχθηκε να φιλοξενήσει αναλογικά μεγαλύτερο ποσοστό προσφύγων/μεταναστών από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ. Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, πρότεινε την έτι περαιτέρω ενδυνάμωση των ελληνο-σλοβενικών σχέσεων, μέσω, μεταξύ άλλων, και της εντατικοποίησης των διμερών επισκέψεων. Ζητήθηκε, επίσης, η παροχή ελληνικής τεχνογνωσίας επί σειράς ζητημάτων ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος.

    Τέλος, ο κ. Ξυδάκης προσκάλεσε στη χώρα μας την κα Στίγκλιτς για διαβουλεύσεις επί ευρωπαϊκών θεμάτων, στα οποία οι απόψεις Ελλάδας-Σλοβενίας συγκλίνουν σημαντικά.

    [02] Αυστρία: Η Ελλάδα έχει καταβάλει στη Βιέννη, ήδη, 110 εκατομμύρια ευρώ σε τόκους για τα διμερή δάνεια

    Σε 110 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό σε τόκους που εισέπραξε, μέχρι τα μέσα του 2016, η Αυστρία από την Ελλάδα, για απευθείας δάνεια της Βιέννης προς την Αθήνα, ύψους 1,557 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Προϋπολογισμού της αυστριακής Βουλής.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία- σε απάντηση ερώτησης του αντιπολιτευόμενου κόμματος Ομάδα Στρόναχ (σσ του εκκεντρικού Αυστρο-Καναδού δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Φρανκ Στρόναχ)- η συμμετοχή της Αυστρίας γενικά στα ευρωπαϊκά προγράμματα βοήθειας ανήλθε συνολικά σε 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και σε 9,9 δισεκατομμύρια σε εγγυήσεις για δάνεια που είχαν δοθεί από το πρώτο, προσωρινό ταμείο διάσωσης EFSF.

    Όπως αναφέρεται σχετικά, από τα 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ που έχει καταβάλει η Αυστρία σε μετρητά, τα 1,557 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν για απευθείας δάνεια προς την Ελλάδα, για τα οποία η Αθήνα έχει καταβάλει, μέχρι τα μέσα του 2016, τόκους ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ.

    Τα 2,227 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν εισρεύσει ως εταιρικό κεφάλαιο στον μόνιμο μηχανισμό διάσωσης ESM, ο οποίος, εκτός της Ελλάδας, έχει χρηματοδοτήσει μέσα από προγράμματα βοήθειας, την Κύπρο, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

    Τα υπόλοιπα 116 εκατομμύρια ευρώ, που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε ειδικό λογαριασμό, είναι κέρδη της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας από την πώληση ελληνικών ομολόγων και, στη βάση συμφωνίας του 2012, πρέπει να καταβληθούν στην Ελλάδα όταν δοθεί το «πράσινο φως» από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

    [03] Έκθεση της Κομισιόν: 4,9 δισ. ευρώ απώλεια εσόδων από ΦΠΑ το 2014 στην Ελλάδα

    Η απώλεια κρατικών εσόδων από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) στην Ελλάδα εκτιμάται, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι ανήλθε το 2014 στο ποσό των 4,92 δισ. ευρώ, έναντι 6,34 δισ. ευρώ που ήταν η αντίστοιχη απώλεια το 2013.

    Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η απώλεια εσόδων από τον ΦΠΑ στην ΕΕ εκτιμάται ότι το 2014 ανήλθε στο ποσό των 159,5 δισ. ευρώ, έναντι περίπου 162 δισ. ευρώ το 2013.

    Η εν λόγω έρευνα αφορά τη συνολική διαφορά μεταξύ των προσδοκώμενων και των πραγματικών εσόδων από τον ΦΠΑ (το λεγόμενο «έλλειμμα ΦΠΑ») στα κράτη μέλη της ΕΕ.

    Με βάση τις εκτιμήσεις της Επιτροπής, το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να είχε εισπράξει το 2013 από τον ΦΠΑ ένα ποσό της τάξεως των 18,9 δισ. ευρώ. Αντ' αυτού εισέπραξε περίπου 12,6 δισ. ευρώ, δηλαδή απώλεσε σχεδόν το 33,5% των προσδοκώμενων χρημάτων. Το 2014, σύμφωνα με την ίδια μελέτη, το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να είχε εισπράξει ένα ποσό της τάξεως των 17,6 δισ. ευρώ και αντ' αυτού εισέπραξε 12,7 δισ. ευρώ. Δηλαδή απώλεσε περίπου το 28% των εσόδων που θα έπρεπε σύμφωνα με την Επιτροπή να είχε εισπράξει.

    Στο επίπεδο της ΕΕ η αντίστοιχη απώλεια ήταν το 2014 της τάξεως του 14%. Το έλλειμμα ΦΠΑ κυμάνθηκε από το υψηλό ποσοστό μη εισπραχθέντος ΦΠΑ (37,9%) στη Ρουμανία, στο πολύ χαμηλό ποσοστό (1,2%) στη Σουηδία. Σε απόλυτους όρους, το υψηλότερο έλλειμμα ΦΠΑ σημειώθηκε στην Ιταλία (36,9 δισ. ευρώ), ενώ το Λουξεμβούργο είχε το χαμηλότερο (147 εκατ. ευρώ).

    Με αφορμή τα αποτελέσματα της έκθεσης, η Επιτροπή επανέλαβε σήμερα τις εκκλήσεις προς τα κράτη μέλη «για ριζική αναμόρφωση του συστήματος ΦΠΑ της ΕΕ, προκειμένου να γίνει αποτελεσματικότερο και να καταπολεμηθεί η απάτη». Ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε σχετικά: «Τα κράτη μέλη χάνουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από μη εισπραχθέντα έσοδα ΦΠΑ. Αυτό είναι απαράδεκτο. Το ισχύον καθεστώς είναι εξαιρετικά ανεπαρκές για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της απάτης και των λανθασμένων υπολογισμών στον τομέα του ΦΠΑ και είναι σαφές ότι οι αριθμοί δεν πρόκειται να βελτιωθούν από μόνοι τους. Τα κράτη μέλη πρέπει να συμφωνήσουν γρήγορα στην καθιέρωση ενός οριστικού συστήματος ΦΠΑ στην ΕΕ που θα είναι θωρακισμένο έναντι της απάτης, όπως πρότεινε η Επιτροπή στις αρχές του τρέχοντος έτους. Ως εκ τούτου, καλώ όλα τα κράτη μέλη να πραγματοποιήσουν μία ειλικρινή και ουσιαστική συζήτηση, τα αποτελέσματα της οποίας θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση των προτάσεων του επόμενου έτους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα».

    [04] «Διάτρητη» θεωρούν την διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών 55 βουλευτές της ΝΔ

    Να δώσει άμεσες και συγκεκριμένες απαντήσεις καλούν την κυβέρνηση 55 βουλευτές της ΝΔ, για τους χειρισμούς της σε ό,τι αφορά τον πλειστηριασμό των τηλεοπτικών αδειών και ειδικότερα τα ζητήματα του ελέγχου του πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, όπως οφείλει.

    Σε συνέχεια της χθεσινής ερώτησης 52 βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικώς με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου για «μαύρο χρήμα» και «πιέσεις» από τον Χρήστο Καλογρίτσα για να πάρει άδεια τηλεοπτικού σταθμού, σήμερα, 55 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν νέα ερώτηση για την αδειοδότηση των καναλιών.

    Ειδικότερα, με την ερώτησή τους προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης - Διαφάνειας - Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζουν ότι η διαδικασία που εφαρμόστηκε είναι διάτρητη.

    Επισημαίνουν ότι δεν προηγήθηκε -όπως επιβάλλει η έννομη τάξη και η κοινή λογική- ο έλεγχος του πόθεν έσχες και η απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα. Υπογραμμίζουν, ταυτοχρόνως, ότι η αναγκαιότητα για προγενέστερο έλεγχο του πόθεν έσχες πήρε επιτακτικό χαρακτήρα μετά τις καταγγελίες Πάνου Καμμένου για «μαύρο χρήμα» ενός από τους υπερθεματιστές. Επισημαίνουν, ότι η κυβέρνηση επέλεξε μια διαδικασία που «χαρακτηρίζεται από αυθαιρεσία, δημιουργώντας εύλογα για διαπλοκή και εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων».

    [05] Β. Μαρινάκης: Σε διατεταγμένη υπηρεσία ο Εισαγγελέας Εφετών Στ. Δασκαλόπουλος

    Με σκληρή γλώσσα αντέδρασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, ο οποίος ζητά την προφυλάκισή του για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, με επίσημη δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, κατηγορεί τον κ. Δασκαλόπουλο ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και ότι υπακούει τυφλά στις εντολές του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών, Ισίδωρου Ντογιάκου, ενώ κάνει λόγο για μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην απομάκρυνσή του από το χώρο του ποδοσφαίρου. Παράλληλα, πραναγγέλει την κατάθεση από μέρους του πειθαρχικής αναφοράς και μήνυσης σε βάρος του Εισαγγελέα.

    Διαβάστε επίσης:

    Την προφυλάκιση του Βαγγέλη Μαρινάκη εισηγείται ο εισαγγελέας για την υπόθεση των στημένων αγώνων

    [06] Δημιουργούνται χώροι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων μέσα στις δομές φιλοξενίας, διευκρινίζει εκπρόσωπος του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

    «Δημιουργούνται χώροι πρωτοβάθμιας προενταξιακής εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων ηλικίας κάτω των 12 ετών μέσα στους χώρους φιλοξενίας» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, Ιωσήφ Αλεξανδρίδης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Αλεξανδρίδης επισήμανε, ότι το πρόγραμμα αυτό ξεκινά τώρα και αφορά ένα μεταβατικό στάδιο. Παράλληλα ανέφερε ότι για τις ηλικίες άνω των 12 ετών υπάρχει ένα σχέδιο από το υπουργείο παιδείας ώστε να βρεθεί τρόπος, προκειμένου να μεταφερθούν κάποιες ώρες σε σχολεία που ολοκληρώνουν το καθιερωμένο πρόγραμμα διδασκαλίας.

    Απαντώντας, σε ερωτήματα του προέδρου της ΠΕΔ - ΚΜ Λάζαρου Κυρίζογλου, για την ιατρική φροντίδα των προσφύγων, ο εκπρόσωπος του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκος Ράγκος, διευκρίνισε, ότι 13.000 άτομα που βρίσκονταν στην Ειδομένη εμβολιάστηκαν ήδη, ώστε να έχουν τουλάχιστον εξάμηνη κάλυψη από βασικά εμβόλια. Επιπλέον είπε, ότι δεν υπάρχει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

    Αναφερόμενος συνολικά στο θέμα των προσφύγων, ο κ. Αλεξανδρίδης επισήμανε: «Από τον Γενάρη ως τώρα είμαστε η μοναδική χώρα που κατορθώσαμε να δώσουμε στέγη και ψωμί σε 60.000 κόσμο. Είναι παγκόσμιο ρεκόρ ότι μέσα από τις διαδικασίες του "relocation" και του ασύλου, καταφέραμε ως τώρα να καταγράψουμε 54.000 στην πρώτη εγγραφή προσφύγων, ενώ ακόμη και η Γερμανία η ίδια υστερεί σε αυτό το θέμα. Το ίδιο συμβαίνει και με την υπηρεσία ασύλου».

    [07] Ανοιχτή επιστολή με αιχμές του Ποταμιού για τις διεργασίες στο μεσαίο χώρο

    Με ανοιχτή επιστολή υπό τον τίτλο: «Η δημιουργία ενός νέου πολιτικού κινήματος πέρα από διαρροές και ανακρίβειες», το Ποτάμι τοποθετείται για τις συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ και δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και προτείνει 10 σημεία για να διαμορφωθεί συμφωνία και να οδηγηθεί το εγχείρημα σε εκλογή αρχηγού και δημιουργία ενιαίου πολιτικού φορέα.

    Η εκλογή του νέου αρχηγού, δεν είναι μια τυπική διαδικασία κενού πολιτικού περιεχομένου, ούτε πρέπει να καταλήξει σε μια αναμέτρηση κομματικών μηχανισμών, υποστηρίζει το Ποτάμι.

    Συγκεκριμένα, προτείνει: «Ανοιχτές διαδικασίες με πολιτική διαφάνεια και επαρκή χρόνο που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτών.

    Προτείνονται 10 σημεία για συμφωνία

    «Όλα ανοιχτά» είναι η προϋπόθεση που θέτουμε για να ξεφύγουμε από τις διαρροές και τους ψιθύρους που δημιουργούν νοσηρό κλίμα και υπονομεύουν το εγχείρημα:

    1 Συγκρότηση μιας εφορευτικής συντονιστικής επιτροπής με εκπροσώπηση όλων των κομμάτων και των κινήσεων του χώρου που θέλουν να λάβουν μέρος στο εγχείρημα.

    2 Υποβολή υποψηφιοτήτων για την θέση του επικεφαλής του νέου Κινήματος.

    3 Τρίμηνη προεκλογική περίοδος μετά το κλείσιμο των υποψηφιοτήτων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους υποψηφίους να παρουσιάσουν το σχέδιό τους, για την ανόρθωση της χώρας και τις θέσεις των πολιτικών ρευμάτων που εκφράζουν.

    4 Διοργάνωση ντιμπέιτ, ει δυνατόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, για να αντιπαρατεθούν και σε τοπικό επίπεδο οι απόψεις και οι προτάσεις των υποψηφίων.

    5 Εκλογές με ηλεκτρονικές «κάλπες», στις οποίες μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και δηλώνουν ότι θέλουν να συμμετέχουν, είτε ως μέλη είτε ως φίλοι στο νέο εγχείρημα.

    Η ηλεκτρονική διαδικασία είναι η μόνη που διασφαλίζει πλήρως το αδιάβλητο της διαδικασίας.

    6 Αν κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει το 50% συν 1, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται σε 21 ημέρες.

    Στην επαναληπτική ψηφοφορία έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν και πολίτες που δεν ψήφισαν την πρώτη Κυριακή.

    7 Ο νέος αρχηγός αναλαμβάνει επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων που πήραν μέρος στην διαδικασία.

    8 Το αργότερο σε τρεις μήνες μετά την εκλογή του νέου αρχηγού, συγκαλείται συνέδριο για την ψήφιση των πολιτικών θέσεων, του νέου καταστατικού και των οργάνων του νέου κινήματος.

    9 Οι σύνεδροι εκλέγονται από την βάση με διαδικασίες ανάλογες αυτών της εκλογής του αρχηγού και μπορούν να πάρουν μέρος όσοι πολίτες έχουν ήδη δηλωθεί ως μέλη στο νέο κίνημα.

    10. Τα κόμματα που συμμετέχουν, διακόπτουν την πολιτική τους δραστηριότητα με την εκλογή του νέου αρχηγού.

    11 Ο νέος αρχηγός και τα νεοεκλεγέντα όργανα οδηγούν το Κίνημα στις εθνικές εκλογές».

    Επίσης, το Ποτάμι προτείνει την εβδομάδα μετά τη ΔΕΘ, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης σε κοινή συνέντευξη Τύπου να παρουσιάσουν την συμφωνία διατυπώνοντας τις θέσεις τους, για το χαρακτήρα και το πολιτικό στίγμα του ενιαίου φορέα.

    [08] Τσίπρας σε Τουσκ: Να μην εγκλωβιστεί η Ευρώπη στη λογική της αδράνειας

    Την ανάγκη να μην εγκλωβιστεί η Ευρώπη στη λογική της αδράνειας, αλλά να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών της δίνοντας προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με πολιτικές ανάπτυξης και απασχόλησης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνομιλία που είχε με τον Ντόναλντ Τουσκ.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, με πρωτοβουλία του κ. Τουσκ, στο πλαίσιο κύκλου επαφών του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ενόψει της άτυπης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 16 Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, κατά τη συνομιλία ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να μην εγκλωβιστεί η Ευρώπη στη λογική της αδράνειας, ειδικά μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος που καταδεικνύει την άνοδο ευρωσκεπτικιστικών τάσεων στην Ευρώπη. Αντιθέτως, υπογράμμισε, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ανταποκριθεί στις ανησυχίες και τις ανάγκες των πολιτών της δίνοντας προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με πολιτικές ανάπτυξης και απασχόλησης. Σε αυτή την κατεύθυνση, είναι αναγκαία η ενίσχυση του πακέτου Γιούνκερ και η μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία, με θετικές εξαιρέσεις από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, για την κοινωνική συνοχή και την ενίσχυση της απασχόλησης.

    Επιπλέον, ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη προώθησης μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για τη μετανάστευση και το άσυλο με σκοπό τη διαχείριση των αυξημένων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών των τελευταίων δύο ετών, καθώς και ενίσχυσης του διεθνούς ρόλου της ΕΕ στην αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας στην περιοχή με διπλωματικές πρωτοβουλίες και ενίσχυση της συνεργασίας των αρμόδιων αρχών.

    [09] ΕΛΤΑ: Ζημιές 10,3 εκατ. ευρώ για το 2015

    Ζημιές 10,3 εκατ. ευρώ εμφανίζει για το 2015 ο όμιλος ΕΛΤΑ, με τον κύκλο εργασιών να ανήλθε σε ενοποιημένο επίπεδο στο ποσό των 364,4 εκατ. ευρώ, έναντι 394,26 εκατ. του αναμορφωμένου 2014, παρουσιάζοντας μείωση 7,6%.

    Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας ανήλθε σε 337 εκατ. ευρώ, έναντι 370 εκατ. του αναμορφωμένου 2014, μειωμένος κατά 8,9%.

    Σε επίπεδο τελικού οικονομικού αποτελέσματος, οι ζημιές μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν στα 10,3 εκατ. για τον όμιλο, έναντι κερδών 3,2 εκατ. το 2014 και 12,4 εκατ. για τη μητρική εταιρεία, έναντι κερδών 1,2 εκατ. το 2014. Πάντως, τόσο ο όμιλος, όσο και η μητρική εταιρεία παρουσιάζουν κέρδη προ φόρων, τα οποία για τον όμιλο έφτασαν, το 2015, τα 5,470 εκατ. ευρώ και της μητρικής τα 3,01 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 September 2016 - 16:32:49 UTC