Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποτάμι για Χουλιαράκη: Συνηθισμένες πιρουέτες της κυβέρνησης
  • [02] «Πυρά» ΝΔ κατά κυβέρνησης: Έθαψαν το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από τη γη
  • [03] Η πρόεδρος του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ, Ευφροσύνη Σταυράκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [04] Πρ. Παυλόπουλος: Η πολιτική λιτότητας είναι αδιέξοδη
  • [05] Η μανία του pokemon GO και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, στο περιοδικό Πρακτορείο
  • [06] Ν. Μηταράκης: Άμεση η ανάγκη μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών εκτός Χίου
  • [07] Έκρηξη στον χώρο εκτόξευσης πυραύλου στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ
  • [08] «Ενωμένη Εκκλησία του Μπέικον»: Μία θρησκεία που συγκεντρώνει 4.000 άτομα με κάτι κοινό
  • [09] Αλ. Τσίπρας: Γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη
  • [10] Θ. Παπαθεοδώρου: Ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει ένα έργο που είναι ακόμα εργοτάξιο
  • [11] Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ενόψει ΔΕΘ

  • [01] Ποτάμι για Χουλιαράκη: Συνηθισμένες πιρουέτες της κυβέρνησης

    Για «συνηθισμένες πιρουέτες» της κυβέρνησης, μετά την επιστολή της Κομισιόν υπέρ της ΕΛΣΤΑΤ, κάνει λόγο το Ποτάμι, σχολιάζοντας τις αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χουλιαράκη στην Βουλή, ότι «έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat».

    «Ας το πει και στα στελέχη του ?καθεστώτος? που τόσες μέρες -και τόσα χρόνια- καθύβριζαν όποιον τολμούσε να υπερασπιστεί την? πραγματικότητα. Ας τους ενημερώσει ότι τα συνωμοσιολογικά σενάρια και οι ψεκασμένες θεωρίες έλαβαν τέλος. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να βρουν σύντομα μια νέα θεωρία και καινούργιους δράκους», επισημαίνει το Ποτάμι.

    [02] «Πυρά» ΝΔ κατά κυβέρνησης: Έθαψαν το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από τη γη

    Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας εξαπέλυσε η ΝΔ, επισημαίνοντας πως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι ούτε εθνικό, ούτε σύστημα.

    Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως το ΕΣΥ «αποσαρθρώθηκε και καταρρέει -μαζί με το μύθο της κοινωνικής ευαισθησίας- με αποτέλεσμα κάθε μέρα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές» ενώ αναφέρεται και στα στοιχεία που δίνει η ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τα οποία, σύμφωνα με τη ΝΔ, απεικονίζουν δραματικές καταστάσεις, αβάστακτη ταλαιπωρία και προπάντων σοβαρούς κινδύνους για όσους έχουν ανάγκη περίθαλψης.

    «Αποδεικνύουν πως έθαψαν το Ε.Σ.Υ. 3 μέτρα κάτω από τη γη, όπως έλεγε ο κ. Πολάκης ότι θα κάνει στους δημοσιογράφους» δηλώνει χαρακτηριστικά η ΝΔ, κάνοντας λόγο για «ελλείψεις προσωπικού κάτω από το όριο ασφαλείας, ελλείψεις υγειονομικού υλικού, φαρμάκων και ασθενοφόρων, ασθενείς που αγοράζουν μόνοι τους τα υλικά για τη θεραπεία τους, κλειστά χειρουργεία, κλειστές ΜΕΘ και κλινικές που υπολειτουργούν, εργαστήρια που λειτουργούν με δανεικό προσωπικό».

    Η ΝΔ καλεί τα κόμματα που συγκυβερνούν «να εγκαταλείψουν τις αυταπάτες και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είναι υπόλογοι και για την ταλαιπωρία των ασθενών και για τους κινδύνους που αφορούν την ίδια τη ζωή τους» τονίζοντας πως η κατάσταση δεν πάει άλλο.

    [03] Η πρόεδρος του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ, Ευφροσύνη Σταυράκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους προχωρούν τα ΕΛΤΑ, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν, με στόχο αφενός την εξασφάλιση περαιτέρω ανάπτυξης των οικονομικών τους μεγεθών και αφετέρου την αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών προς τους πελάτες τους.

    Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Πρόεδρος του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ, Ευφροσύνη Σταυράκη, «επειδή η επιστολική υπηρεσία όσο πάει και φθίνει, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα πρέπει, και έχουν τη δυνατότητα, να εισέλθουν σε πολλές υπηρεσίες προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο, να συμβάλλουν στην ελληνική οικονομία και να εξασφαλίσουν περαιτέρω ανάπτυξη».

    Έτσι, όπως θα πει η κ. Σταυράκη, «τα ΕΛΤΑ θα δραστηριοποιηθούν περαιτέρω σε χρηματοοικονομικά προϊόντα, σε ασφαλιστικά προϊόντα και σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη, υπηρεσίες ΚΕΠ, όπως τις λέμε και που επιδίωξή μας είναι να γίνονται μέχρι και κατ' οίκον».

    Παράλληλα, η εταιρεία έχει ανακοινώσει το άνοιγμα στην αγορά ενέργειας, καθώς ήδη εξυπηρετεί τα δικά της ταχυδρομικά καταστήματα ως εναλλακτικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας και σχεδιάζει να επεκτείνει την υπηρεσία αυτή σε οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις.

    «Τα ΕΛΤΑ», θα πει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Σταυράκη, «έχουν ήδη λάβει άδεια να λειτουργήσουν ως πάροχος ενέργειας. Εμείς μπαίνουμε στην αγορά ενέργειας, όπως μπαίνουν και άλλοι, εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει απόφαση να απωλέσει η ΔΕΗ ένα ποσοστό της εμπορίας. Ήδη λειτουργούμεως πάροχος, έχοντας βάλει σε αυτή την υπηρεσία στα καταστήματά μας. Αυτό για εμάς, ήδη, έχει δημιουργήσει οικονομία κλίμακας. Το επόμενο διάστημα θα απευθυνθούμε στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις, προκειμένου να τους εντάξουμε στο πελατολόγιό μας. Όπως λέγεται και ακούγεταισυχνά μέσα στα ΕΛΤΑ, αυτό τον καιρό θέλουμε να γίνουμε οι πρώτοι πάροχοι».

    «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία», θα συμπληρώσει, «τα τελευταία 3-4 χρόνια που βρίσκονται στον πλήρη ανταγωνισμό και στην πλήρη απελευθέρωση, δεν έκαναν επιθετικά αυτή τη στροφή που έπρεπε να κάνουν πράγμα το οποίο πρέπει να γίνει άμεσα. Υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα και κυρίως σε ό, τι αφορά στην μεταφορά δεμάτων και μικροδεμάτων, μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου και πρέπει να αυξηθεί η συμμετοχή των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Δίνοντας λοιπόν έμφαση, μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γιάννη Ζαρολιάγκη και το Δ.Σ. και αναπτύσσοντας όλα αυτά που μπορούμε, έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε σημαντικά προϊόντα και υπηρεσίες που θα τααγκαλιάσουν οι Έλληνες πολίτες. Γιατί υπάρχει πίστη στο Ελληνικό Ταχυδρομείο, μαζίβέβαια πάντακαι με τους εργαζόμενους».

    Η πρόεδρος των ΕΛΤΑ, τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας και αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «εμείς υπηρετούμε το δημόσιο ταχυδρομείο και αυτό θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε. Δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάτι τέτοιο. Η είσοδος στο υπέρ- ταμείο μέσω της αναδιοργάνωσης κατατείνει σε αυτό, στη μη ιδιωτικοποίηση και εμείς δουλεύουμε γι' αυτό».

    Απαντώντας, δε, σε σχετική ερώτηση η κ. Σταυράκη θα σημειώσει πως η εταιρεία «σε κάθε περίπτωση έχει δείξει την πρόθεση και τη διάθεση να πορευτεί μαζί με τους εργαζομένους, να υπερασπιστεί και τις εργασιακές σχέσεις και τις αποδοχές τους. Ωςπρος τούτο, μάλιστα, έχουμε ήδη απευθύνει πρόσκληση για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας».

    Τέλος η κ. Σταυράκη ανέφερε ότι τα ΕΛΤΑ θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με αναβαθμισμένο περίπτερο παρουσιάζοντας όλα προσφερόμενα προϊόντα και «αναδεικνύοντας το ρόλο και τις δυνατότητες του ομίλου (ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ-ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΚΕΚ ΕΛΤΑ)».

    [04] Πρ. Παυλόπουλος: Η πολιτική λιτότητας είναι αδιέξοδη

    Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και υποψήφιο Πρόεδρο των ΗΠΑ στις εκλογές του 1988, Μάικλ Δουκάκη στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Παυλόπουλος απαντώντας σε επισήμανση του κ. Δουκάκη για την ανάγκη τροποποίησης της πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της κρίσης, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ξαναβλέπει την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής της και προσέθεσε ότι η επιβολή της λιτότητας βαθαίνει το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλουσίων και αναδεικνύει τα κοινωνικά αδιέξοδα.

    Όπως προέβλεψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Ελλάδα θα υπερβεί την κρίση και εκτίμησε ότι αυτή την προσπάθεια θα την στηρίξουν όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις ενωμένες, πέρα και έξω από τις επιμέρους διαφορές. Άλλωστε, σημείωσε, το οφείλουμε στον ελληνικό λαό το γρηγορότερο δυνατό να βγούμε απ' αυτό το αδιέξοδο και κυρίως στη νέα γενιά, η οποία τόσα έχει υποφέρει αυτόν τον καιρό.

    Απευθυνόμενος στον κ. Δουκάκη, ο κ. Παυλόπουλος τον χαρακτήρισε κορυφαίο πολιτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και κορυφαίο Έλληνα, ενώ τον προσφώνησε με τον τίτλο του Προέδρου, υπογραμμίζοντας, ότι θα του άξιζε πραγματικά να τον είχε κατακτήσει. Επίσης, σημείωσε ότι, ως βουλευτής και κυβερνήτης της Μασαχουσέτης αλλά, κυρίως, ως υποψήφιος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής απέδειξε και ανέδειξε το υψηλό ήθος του, που είναι αντάξιο των αρχών και των αξιών του μεγάλου αμερικανικού έθνους και της δημοκρατίας που αυτό εκφράζει.

    Παράλληλα, προσέθεσε ότι και ως Έλληνας της Διασποράς ο Μάικλ Δουκάκης στάθηκε δίπλα στην ομογένεια, δίπλα στην Ελλάδα και το απέδειξε εμπράκτως.

    Από την πλευρά του ο Μάικλ Δουκάκης, αφού εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του, που για μια ακόμη φορά βρίσκεται στην Ελλάδα, μετά από την τελευταία του επίσκεψη πριν από τρία χρόνια, τόνισε ότι οι Ελληνοαμερικανοί θέλουν πάντα να βοηθούν την Ελλάδα και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη αλλαγής της ευρωπαϊκής πολιτικής έναντι της κρίσης, σημειώνοντας ότι η παρατεταμένη λιτότητα δεν βοηθάει στην ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ μιλώντας ειδικότερα για την ελληνική οικονομία, τόνισε την ανάγκη να δοθούν περαιτέρω κίνητρα για ανάπτυξη.

    [05] Η μανία του pokemon GO και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, στο περιοδικό Πρακτορείο

    Δυο θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού βρέθηκαν στο προσκήνιο για διαφορετικούς λόγους, παρουσιάζει το νέο τεύχος του περιοδικού Πρακτορείο που κυκλοφορεί σήμερα: Τη νέα μανία του pokemon GO και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

    Τον Ιούλιο κυκλοφόρησε το βιντεοπαιχνίδι pokemon GO και απέκτησε ακαριαία φανατικούς λάτρεις. Το παιχνίδι που αρχικά ήταν διαθέσιμο στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, κατέκτησε την αμερικανική αγορά και στη συνέχεια εξαπλώθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι φανατικοί παίκτες, οι λεγόμενοι gamers, ανέμεναν την κυκλοφορία του, επειδή είναι πρωτοποριακό, καθώς βασίζεται στην επαυξημένη πραγματικότητα. Ωστόσο, το παιχνίδι προκαλεί σε κάποιους ανησυχίες, για τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει στο μέλλον η χρήση μιας τέτοιας τεχνολογίας, δηλαδή η ευρύτερη χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας. Οι απόψεις διίστανται αλλά πρέπει να λέγονται όλες.

    Το δεύτερο θέμα του περιοδικού είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο, από τους οποίους οι Έλληνες αθλητές επέστρεψαν με 6 μετάλλια εκ των οποίων 3 χρυσά.

    Η νέα μανία του Πόκεμον

    Πάνω που ο περισσότερος κόσμος φαινόταν να έχει αρχίσει να βαριέται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (τα οποία χρησιμοποιεί πλέον παθητικά, όπως την τηλεόραση) ήρθε το βιντεοπαιχνίδι Pokemon Go της Nintendo για να δώσει ένα νέο ενδιαφέρον στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων?

    Πρόκειται για ένα -μέσω «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου- «κυνήγι» εικονικών πλασμάτων στον πραγματικό κόσμο (π.χ. σε δρόμους, πλατείες και πάρκα). Το «Pokemon Go» έχει ήδη φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο αλλά και εχθρούς: Έγινε πολύ γρήγορα, μέσα σε λίγες ημέρες, μόδα και για πολλούς μανία.

    Οι πολέμιοι της νέας μόδας υποστηρίζουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ασχολούνται πλέον με σοβαρά θέματα, τα ενδιαφέροντά τους περιορίζονται στα εξής: να παίζουν πόκεμον και να βγάζουν σέλφις.

    Κυρίως όμως, τονίζουν ότι οι κίνδυνοι στους δρόμους έχουν πολλαπλασιαστεί καθώς πολλοί παίζουν πόκεμον ενώ περπατούν ή οδηγούν και ήδη, λένε, έχουν συμβεί, εξαιτίας του παιχνιδιού, πολλά ατυχήματα. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι ένας χρήστης έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε δέντρο, ενώ δύο παίκτες έπεσαν σε γκρεμό στη διάρκεια της εξερεύνησης μιας περιοχής.

    Θέτουν όμως και ερωτήματα νομικής φύσης. Για παράδειγμα: Επιτρέπεται οι παίκτες να παίζουν σε οποιονδήποτε χώρο; Εάν η Niantic, η εταιρεία που έχει τη βάση δεδομένων και τοποθετεί τα εικονικά πλάσματα στα σημεία συλλογής τους, τοποθετήσει ορισμένα στο διαμέρισμα κάποιου και μαζευτούν εκεί δεκάδες παίκτες, εναντίον τίνος θα πρέπει να στραφεί ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος;

    Απάντηση στο παραπάνω ερώτημα θα δοθεί με δικαστική απόφαση καθώς ένας Αμερικανός κατέθεσε, πριν από λίγες ημέρες, την πρώτη παγκοσμίως αγωγή κατά των δημιουργών του «Pokemon Go» για καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας. Σύμφωνα με τον ενάγοντα, άγνωστοι άρχισαν να περιφέρονται έξω από την πόρτα του σπιτιού του «κυνηγώντας» εικονικά πλάσματα και τουλάχιστον πέντε από τους «κυνηγούς» τού χτύπησαν και την πόρτα ζητώντας του να περάσουν στην αυλή για να πιάσουν τα εικονικά ζωάκια που είχαν βρει «καταφύγιο» εκεί.

    Εξάλλου, είναι πολλοί αυτοί που δεν συμπαθούν το πόκεμον και εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής κατά την αναζήτηση εικονικών πλασμάτων. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν χαρακτήρισε τη νέα μανία που έχει κυριεύσει τον κόσμο, το «Pokemon Go», ως «ένα νέο είδος εισβολής» στην ιδιωτική ζωή των ατόμων που μπορεί, όπως είπε, να οδηγήσει σε ολοκληρωτισμό.

    Ο Στόουν είπε ακόμη ότι οι εταιρείες οδηγούν τις κοινωνίες σε έναν καπιταλισμό επιτήρησης που παρακολουθεί και καταγράφει τις συμπεριφορές των ατόμων.

    Από την πλευρά τους, οι φίλοι του παιχνιδιού λένε ότι το Πόκεμον βοηθάει τους ανθρώπους να παραμένουν σε φόρμα, κυρίως τούς κάνει να σηκώνονται από τον καναπέ, να βγαίνουν από το σπίτι, να κοινωνικοποιούνται, να διασκεδάζουν και να εξερευνούν τις πόλεις. Συχνά, λένε, οι παίκτες ανακαλύπτουν δρόμους, πάρκα, μνημεία που δεν γνώριζαν και γενικά μαθαίνουν πράγματα, ή τουλάχιστον έχουν την ευκαιρία να μάθουν κάποια πράγματα. Εάν, τονίζουν οι υποστηρικτές του παιχνιδιού, κάποιοι παίκτες είναι τόσο χαζοί ώστε να καταλήξουν κάτω από ένα αυτοκίνητο με το πρόσωπο κολλημένο στην οθόνη του κινητού, γι? αυτό δεν φταίει το παιχνίδι αλλά οι παίκτες.

    Οπαδοί και εχθροί του πόκεμον έχουν τα επιχειρήματά τους. Μένει να δούμε τι θα συμβεί στα σχολεία και στους χώρους εργασίας, όπου προφανώς το παιχνίδι θα απαγορεύεται. Πάντως, σε πολλούς δημόσιους χώρους ανά την υφήλιο έχει απαγορευθεί, όπως είναι λογικό, το εικονικό κυνήγι των πόκεμον.

    Πέρα όμως από τις υπέρ ή κατά απόψεις και τις απαγορεύσεις, πρέπει να τονιστεί ότι το Pok?mon Go είναι το παιχνίδι με την ταχύτερη εξάπλωση και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προτίμησης τόσο της Apple όσο και της Google. Επίσης, πρέπει να υπογραμμιστεί ότι με την κυκλοφορία του παιχνιδιού, στις 8 Ιουλίου, στις ΗΠΑ, η Nintendo είδε την τιμή της μετοχής της να αυξάνεται κατά 25%.

    Παρόλα αυτά υπάρχει ένα θέμα οικονομικής υποστήριξης. Για τη Nintendo το παιχνίδι θα πρέπει να αποφέρει έσοδα 150-200 εκατομμυρίων δολαρίων τον μήνα για να υπάρχει κέρδος και γι? αυτό φαίνεται αναγκαία η ένθεση διαφημίσεων.

    Πρέπει να τονιστεί ακόμη ότι έχει ήδη δημιουργηθεί μια μαύρη αγορά γύρω από το πόκεμον. Σε έναν από τους γνωστότερους παγκοσμίως διαφημιστικούς ιστότοπους, ένας χρήστης ανακοίνωσε ότι πουλάει για 100 δολάρια τον λογαριασμό του, ενώ βρίσκεται πάνω από το επίπεδο 20 και αφού «έπιασε» 75 πόκεμον, 9 αυγά και μερικές χιλιάδες αντικείμενα. Κανείς μέχρι τώρα δεν έχει αγοράσει τον λογαριασμό, αλλά είχαμε καιρό να δούμε να δημιουργείται μαύρη αγορά για ψηφιακά παιχνίδια.

    Μέσα σε λίγες ημέρες από την εμφάνισή του το Pokemon Go έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και μάλλον θα συνεχίσει να προκαλεί. Εμείς σημειώνουμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να ζει όπως του αρέσει, π.χ. παίζοντας πόκεμον ή/και βγάζοντας σέλφις. Καλό είναι πάντως όταν κάποιος διασχίζει έναν δρόμο με τα πόδια ή οδηγεί να σηκώνει τουλάχιστον τα μάτια από την οθόνη του κινητού του τηλεφώνου.

    [06] Ν. Μηταράκης: Άμεση η ανάγκη μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών εκτός Χίου

    Την άμεση ανάγκη μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών εκτός Χίου, επισημαίνει ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, σε δήλωσή του σχετικά με τη ραγδαία αύξηση των προσφύγων και μεταναστών στη Χίο, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να μετατραπεί το νησί σε μία «νέα Ειδομένη». Αναλυτικά, ο κ. Μηταράκης στη δήλωσή του αναφέρει:

    «Η επιλογή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να αποκλείσει στα νησιά τους πρόσφυγες και μετανάστες, αδυνατώντας να επεξεργαστεί αιτήματα ασύλου και να προχωρήσει στο διαχωρισμό τους, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Δεν μπορεί η Χίος να φιλοξενεί δεκαπλάσιο αριθμό μεταναστών, σε σχέση με τον πληθυσμό της, από την υπόλοιπη Ελλάδα. Η ΒΙΑΛ έχει συγκεκριμένη χωρητικότητα. Και δεν έχει τη δυνατότητα να παράσχει συνθήκες μακροχρόνιας παραμονής.

    Είναι άμεση η ανάγκη μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών εκτός Χίου.

    Η λύση δεν είναι να στηθούν σκηνές παντού! Χωρίς τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Ο κίνδυνος να μετατραπεί το νησί μας σε μια νέα Ειδομένη είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

    Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να βγει από τη θερινή ραστώνη που βρίσκεται. Οφείλει να σταματήσει να παρακολουθεί ως απλός παρατηρητής τις αντεγκλήσεις μεταξύ Άγκυρας και Βρυξελλών και να αναλάβει τις ευθύνες της. Οφείλει να κινητοποιηθεί και να αποφορτίσει άμεσα την κατάσταση που διαμορφώνεται στη νησιωτική Ελλάδα».

    [07] Έκρηξη στον χώρο εκτόξευσης πυραύλου στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ

    Μια έκρηξη σημειώθηκε στο χώρο εκτόξευσης του πυραύλου Falcon 9 της εταιρείας SpaceX του Ίλον Μασκ, στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντας και μαύρος καπνός διακρίνεται να υψώνεται από την εγκατάσταση, ανέφεραν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

    Σύμφωνα με μια εφημέριδα, ο πύραυλος εξερράγη κατά τη διάρκεια δοκιμής για την εκτόξευσή του.

    Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν υπάρχουν τραυματίες από την έκρηξη. Ένας εκπρόσωπος της NASA είπε ότι δεν έχει καμία πληροφορία για το θέμα και ότι η αμερικανική διαστημική υπηρεσία δεν εμπλέκεται με τις επιχειρήσεις της SpaceX.

    [08] «Ενωμένη Εκκλησία του Μπέικον»: Μία θρησκεία που συγκεντρώνει 4.000 άτομα με κάτι κοινό

    Την ώρα που στην Ευρώπη κορυφώνεται η διαμάχη για την μπούρκα και το μπουρκίνι με θύματα τις περισσότερες φορές τις ίδιες τις γυναίκες, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η έννοια της θρησκείας και της εκκλησίας αντιμετωπίζεται με ένα τρόπο πιό χαλαρό και ολίγον "χιουμοριστικό".

    Ο καθένας απολαμβάνει τη μυρωδιά του μπέϊκον. Mπορεί ωστόσο να φαντασθεί κάποιος μία θρησκεία αφιερωμένη σε αυτό?Η ιδέα μπορεί να ακούγεται αστεία, υπάρχει όμως μία επίσημη εκκλησία για τους άθεους και τους σκεπτικιστές που δοξάζει το "αμερικανικό πρωϊνό"και συγκεκριμένα το μπέϊκον. Η Ενωμένη Εκκλησία του Μπεϊκον (UCB το ακρωνύμιο στα αγγλικά ) ιδρύθηκε το 2010 από τον Τζον Γουάιτσαιντ (John Whiteside) και εδρεύει στο Nevaticano του Λας Βέγκας-γνωστή και ως "αμαρτωλή πόλη", στην Νεβάδα των ΗΠΑ, ως διαμαρτυρία για την καταπολέμηση των διακρίσεων εις βάρος των άθεων. Η εκκλησία αυτή παρωδία συγκεντρώνει περίπου 4.000 οπαδούς οι οποίοι φορούν καμπέλο του μπέιζμπωλ με την επιγραφή: "Δοξάστε το μπεϊκον". Οι κυριότερες εντολές αυτής της "θρησκείας"προς τους οπαδούς της είναι να αποδέχονται τους άθεους, να διασκεδάζουν, να είναι ενάρετοι, γενναιόδωροι και να υμνούν το μπέϊκον. Μέχρι στιγμής έχουν τελεσθεί πάνω από 600 δωρεάν τελετές γάμων, βαπτίσεων και κηδειών από αυτήν την εκκλησία.

    Η πρακτική αυτή βρίσκει γόνιμο έδαφος στις ΗΠΑ, μία χώρα με τεράστια θρησκευτική πολυμορφία όπου πραγματικά βρίθουν τα λεγόμενα "θρησκευτικά σούπερ μάρκετ". Καθένας μπορεί να "ιδρύσει"μία εκκλησία και να προσελκύσει οπαδούς ακόμα και από μία άλλη εκκλησία, με την πολιτική των δωρεάν παροχών και με το ανάλογο μάρκετινγκ. Φυσικά καλύπτονται και από τον νόμο καθώς αποκομίζουν σχετικά οφέλη, όπως έκπτωση φόρου και δικαίωμα να λαμβάνεις εισφορές.

    [09] Αλ. Τσίπρας: Γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

    Τη δημιουργία Γραφείου Πρωθυπουργού στην πόλη της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει των εγκαινίων και της επίσκεψής του στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από τους φορείς που παρέστησαν στη σύσκεψη, ο κ. Τσίπρας τούς ανακοίνωσε ότι προγραμματίζεται να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη παράρτημα του Γραφείου του Πρωθυπουργού, όπου θα πραγματοποιεί συναντήσεις με τους φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο Γραφείο στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιεί και συναντήσεις με ηγέτες των χωρών των Βαλκανίων, όταν εκείνοι επισκέπτονται την Ελλάδα.

    Υπενθυμίζεται, ότι υποδεχόμενος τους παραγωγικούς φορείς στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας τούς κάλεσε να γίνουν σύμμαχοι στη μεγάλη προσπάθεια για ανάκαμψη και παραγωγική ανασυγκρότηση και τόνισε: «Θα προσπαθήσουμε αυτός ο διάλογος να μη γίνεται επετειακά και ευκαιριακά κάθε Σεπτέμβρη που είναι η ΔΕΘ, αλλά να είναι διαρκής, προκειμένου να μπορούμε να βρίσκουμε τις βέλτιστες δυνατές λύσεις πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και αντιμετωπίζουμε».

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό, οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων έθεσαν όλα τα ζητήματα που τους αφορούν, αλλά και γενικότερα ζητήματα, όπως τα θέματα της ρευστότητας και των «κόκκινων δανείων», αλλά και τοπικά θέματα, όπως αυτό που αφορά το λιμάνι της πόλης. Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα παραμείνει εκεί που βρίσκεται και δεν θα μετακινηθεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Οι επόμενοι μήνες θα σηματοδοτήσουν τη στροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης

    [10] Θ. Παπαθεοδώρου: Ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει ένα έργο που είναι ακόμα εργοτάξιο

    «Ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει ένα έργο που είναι ακόμα εργοτάξιο, σ'ένα δρόμο που έχει ταλαιπωρήσει εκατομμύρια πολίτες που διέρχονται τόσα χρόνια από αυτόν» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Αχαΐα, Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

    Πρόσθεσε ότι ο αρμόδιος υπουργός, κ. Σπίρτζης, σχεδιάζει την αύξηση των τελών και τον πολλαπλασιασμό των σταθμών διοδίων, η οποία, όπως σημείωσε, ζημιώνει τον πατραϊκό λαό και δυσχεραίνει την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

    «Οι πολίτες δεν έχουν πια αυταπάτες, ούτε πείθονται από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του κυβερνητικού επιτελείου», κατέληξε.

    [11] Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ενόψει ΔΕΘ

    Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, προκειμένου να συμμετάσχουν δυναμικά στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016, στις 6:00 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου), απευθύνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση, «οι φετινές κινητοποιήσεις, με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στις 10 Σεπτεμβρίου, συμπίπτουν με τον ένα χρόνο από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, την υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ. και τη συνέχιση της λιτότητας».

    Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο οφείλουμε να συντονίσουμε τη δράση μας με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και τα άλλα λαϊκά στρώματα και να οργανώσουμε την επόμενη περίοδο αποτελεσματικούς και νικηφόρους αγώνες απέναντι στο μνημονιακό καθεστώς. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες. Η δικαιολογημένη απογοήτευση δεν πρέπει να μας "βάλει από κάτω", γιατί οι υποχρεώσεις μας "τρέχουν", η ανεργία είναι το μέλλον μας και τα παιδιά μας φεύγουν στην ξενιτιά. Οι φετινές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνουν η απαρχή για έναν νέο κύκλο αγώνων για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όλων όσοι τις υπηρετούν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 September 2016 - 14:32:40 UTC