Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλ. Γεροβασίλη για επίθεση στη Μονή Πετράκη: «Καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή»
  • [02] Για «στάση πληρωμών» κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ
  • [03] Έχουμε πιστώσεις για περίπου 21 χιλιάδες αναπληρωτές, όσα είναι τα κενά
  • [04] ΑΝΕΛ: Απαράδεκτη, ακατανόητη και αποκρουστική ενέργεια, η επίθεση στη Μονή Πετράκη
  • [05] Γ. Σταθάκης: Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση των επενδύσεων
  • [06] Εξαρθρώθηκε παράνομο κύκλωμα διακίνησης μηχανημάτων POS
  • [07] Αναβολή για τις 17 Αυγούστου πήρε η δική των Κ. Σακκά και Μ. Σεισίδη
  • [08] ΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος: Οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν εξυπηρετούν κανέναν
  • [09] Τ. Ερντογάν: Η συμφωνία με την ΕΕ δεν είναι δυνατή αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Τουρκίας
  • [10] Πακιστάν : Τουλάχιστον 93 οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας σε νοσοκομείο
  • [11] Την καταδίκη της ΝΔ για την επίθεση στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου εκφράζει ο Γ. Κουμουτσάκος
  • [12] Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ η Βασιλική Ευταξά
  • [13] ΣΥΡΙΖΑ για την εμπρηστική επίθεση στη Μονή Πετράκη
  • [14] Πυρκαγιά στην παλιά πόλη της Λευκάδας

  • [01] Όλ. Γεροβασίλη για επίθεση στη Μονή Πετράκη: «Καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή»

    «Καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για την εμπρηστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα στη Μονή Πετράκη.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε επίσης ότι «η συνταγματική κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία» και σημείωσε ότι «οι αρμόδιες Αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

    «Προκαλεί αποτροπιασμό η εμπρηστική επίθεση που έγινε σήμερα τα ξημερώματα στο προαύλιο του κτιρίου των γραφείων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη.

    Οι αρμόδιες Αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» δήλωσε συγκεκριμένα η Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε πως «η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία και καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή».

    Διαβάστε επίσης:

    Επίθεση με μολότοφ στη Μονή Πετράκη

    ΣΥΡΙΖΑ για την εμπρηστική επίθεση στη Μονή Πετράκη

    Την καταδίκη της ΝΔ για την επίθεση στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου εκφράζει ο Γ. Κουμουτσάκος

    ΑΝΕΛ: Απαράδεκτη, ακατανόητη και αποκρουστική ενέργεια, η επίθεση στη Μονή Πετράκη

    ΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος: Οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν εξυπηρετούν κανέναν

    [02] Για «στάση πληρωμών» κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ

    Για «στάση πληρωμών» κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ με βάση στοιχεία, που παρουσιάζει.

    Σε δήλωσή τους ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο τομεάρχης Δημοσιονομικής Πολιτικής ΓΛΚ, βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, κάνουν λόγο για «διόγκωση και αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών» τονίζοντας πως οι «ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου συνεχίζουν να αυξάνονται, στερώντας ρευστότητα από την πραγματική οικονομία».

    Σύμφωνα με τη ΝΔ, οι οφειλές αυτές διαμορφώθηκαν στα 7,2 δισ ευρώ στο τέλος Ιουνίου, αυξημένες κατά 3,4 δισ ευρώ, ή κατά 88%, από το τέλος του 2014. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, από αυτές, στην καλύτερη περίπτωση λιγότερες από τις μισές θα μπορούσαν να αποπληρωθούν έως το τέλος του έτους, επαναφέροντας στο τέλος του 2016 την κατάσταση εκεί που ήταν το 2014, και αυτό, όπως λένε τα στελέχη της ΝΔ, «υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα δημιουργηθεί στο μεσοδιάστημα μια νέα "γενιά" ληξιπρόθεσμων οφειλών, κάτι που είναι εξαιρετικά αμφίβολο με την σημερινή ανερμάτιστη διακυβέρνηση».

    [03] Έχουμε πιστώσεις για περίπου 21 χιλιάδες αναπληρωτές, όσα είναι τα κενά

    «Το ζήτημα που έχει να κάνει με την κατοχύρωση στοιχειωδών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δεν είναι στενά κλαδικό, είναι ένα θέμα από το οποίο εξαρτάται η αξιοπιστία του σχολείου» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τις αλλαγές που προωθούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση.

    Υπογράμμισε: «Σήμερα ο σχολάρχης απολύει όποτε θέλει, όποιον θέλει, αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να διαμορφώσει ένα σχολικό ήθος και μια εκπαιδευτική αντίληψη. Αν ο σύλλογος καθηγητών λειτουργεί υπό το κράτος εκβιασμών, πιέσεων ή και απολύσεων δεν μπορεί να εγγυηθεί την αξιοπιστία των τίτλων σπουδών».

    Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε επίσης «σε καταγγελίες -που δεν απαντήθηκαν- ότι πήγε η επιθεώρηση εργασίας στα σχολεία και έβαλαν σεκιουριτάδες οι σχολάρχες για να μη μπει». Απαντώντας στις κατηγορίες ότι «το υπουργείο υλοποιεί την πολιτική των συνδικαλιστών στον χώρο» σημείωσε: «Υλοποιούμε μια πολιτική που ξεκίνησε από τον Γεώργιο Ράλλη και τον Ευάγγελο Παπανούτσο το 1977».

    Αναφορικά με το ωρολόγιο πρόγραμμα στο ιδιωτικά σχολεία, ο υπουργός Παιδείας εξήγησε: «Αν ένα σχολείο θέλει να κάνει επιπλέον πρόγραμμα, μπορεί να το κάνει, του το επιτρέπουμε, αρκεί να το δηλώνει. Να δηλώνει αν γίνεται δωρεάν ή με επιπλέον χρήματα. Και αν γίνεται με επιπλέον χρήματα, αυτά να φορολογούνται».

    Για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ο υπουργός τόνισε: «Για φέτος, έχουμε πιστώσεις για περίπου 21 χιλιάδες (20.800) αναπληρωτές, όσα είναι τα κενά. Το 2017 τον Σεπτέμβριο, θα γίνουν οι πρώτες -μετά από 7-8 χρόνια- μόνιμες προσλήψεις, μαζικοί διορισμοί, εκπαιδευτικών στο Δημόσιο. Σε βάθος τριετίας περίπου, θα διοριστούν 20 χιλιάδες εκπαιδευτικοί, όσοι είναι και οι αναπληρωτές που προσλαμβάνουμε». Σε ερώτηση αν υπάρχει σχετική συνεννόηση με τουε θεσμούς για το θέμα αυτό, ο υπουργός Παιδείας απάντησε: «Είναι ένα θέμα που αφορά την ελληνική κυβέρνηση».

    Μιλώντας για τα ολοήμερα σχολεία είπε πως «θα λειτουργήσουν όπως και πέρυσι χωρίς όμως επτάωρα στο δημοτικό σχολείο. Είναι μη αποδοτικό». Τόνισε ακόμη: «Δεν πάμε σε πρόγραμμα μαζικών συγχωνεύσεων σχολείων. Πρέπει να διαφυλάξουμε το δημοτικό σχολείο της γειτονιάς».

    Για την ειδική αγωγή, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι θα ιδρυθούν επιπλέον 400 τμήματα ένταξης, ενώ για τα παιδιά των προσφύγων ότι θα δημιουργηθούν τμήματα υποδοχής σε κέντρα φιλοξενίας, αλλά και νηπιαγωγεία και δομές δημιουργικής απασχόλησης, ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να μπουν σταδιακά στα σχολεία.

    [04] ΑΝΕΛ: Απαράδεκτη, ακατανόητη και αποκρουστική ενέργεια, η επίθεση στη Μονή Πετράκη

    Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη, η οποία «συνιστά απαράδεκτη, ακατανόητη και καταφανώς αποκρουστική ενέργεια».

    «Ενέργειες που στοχοποιούν ιερούς ναούς, προσβάλλουν βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα και την πίστη των Ορθόδοξων Ελλήνων και, προφανώς δεν γίνονται ανεκτές», τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση οι ΑΝΕΛ .

    [05] Γ. Σταθάκης: Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση των επενδύσεων

    Την άποψη ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις, διατύπωσε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

    Με αφορμή το «κλείσιμο» της κοινοβουλευτικής περιόδου και του απολογισμού του έργου τους, ο κ. Σταθάκης και οι βουλευτές Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, παρεχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, στη διάρκεια της οποίας υπουργός Οικονομίας επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποσαφηνίσει ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις.

    Θα είναι ένας συνδυασμός με δημόσιες επενδύσεις, που αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι, αλλά ο βασικός κορμός θα είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις».

    [06] Εξαρθρώθηκε παράνομο κύκλωμα διακίνησης μηχανημάτων POS

    Κύκλωμα παράνομης διακίνησης και χρήσης μηχανημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω καρτών (POS), με σκοπό την παράκαμψη των capital controls και τη φοροδιαφυγή, αποκάλυψαν η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η Τράπεζα της Ελλάδος.

    Υλοποιώντας κοινό επιχειρησιακό σχέδιο δράσης, εντόπισαν και κατάσχεσαν 164 τερματικά ηλεκτρονικών συναλλαγών, τα οποία διακινούνταν από επιχειρησιακό κέντρο στη Βουλγαρία, που είχε έδρα στο Λουξεμβούργο, ενώ η εκκαθάριση των τραπεζικών συναλλαγών γίνονταν στη Μάλτα.

    Όπως ανακοίνωσαν από κοινού, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής και ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, Μανόλης Πλουμής, συνελήφθησαν 23 άτομα, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε πελατολόγιο πώλησης 1.195 τέτοιων μηχανημάτων σε 971 επιχειρήσεις στην Ελλάδα και σε 73 επιχειρήσεις του εξωτερικού. Το πελατολόγιο βρίσκεται στα χέρια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η οποία τώρα θα διενεργήσει ελέγχους σε κάθε μία από αυτές, για να διαπιστώσει αν συντρέχουν, όπως φαίνεται, και λόγοι φοροδιαφυγής.

    Η εταιρία που διακινούσε, μέσω Βουλγαρίας, τα αυτόματα μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών, φέρει την επωνυμία My POS. Όπως διευκρινίστηκε στην συνέντευξη Τύπου, οι επιχειρηματίες που τα είχαν προμηθευτεί, κυρίως από τον χώρο του τουρισμού, είχαν τη δυνατότητα, μέσω αυτών, να παρακάμπτουν τα capital controls. Μέσω της κάρτας που προμηθεύονταν μαζί με τα μηχανήματα, μπορούσαν να κάνουν αναλήψεις μετρητών έως 15.000 ευρώ το μήνα και να αποστέλλουν σε Τράπεζες του εξωτερικού επίσης έως 100.000 ευρώ το μήνα. Επίσης, καθώς τα μηχανήματα αυτά δεν είναι συνδεδεμένα με Τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα, οι κάτοχοί τους έχουν τη δυνατότητα φοροδιαφυγής, καθώς καθίσταται αδύνατος ο έλεγχος μέσω διασταυρώσεων τραπεζικών λογαριασμών από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

    Αναλυτικότερα, στο πρώτο στάδιο του ελέγχου που υλοποιήθηκε από 1 έως 3 Αυγούστου 2016 από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε επιχειρήσεις στο Καματερό, στις Αχαρνές και στην Κόρινθο, που διέθεταν στην ελληνική αγορά τα συγκεκριμένα μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών. Στην επιχείρηση στο Καματερό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 88 τερματικά μηχανήματα, καθώς και πελατολόγιο από το οποίο προέκυπτε η πώληση 1.195 μηχανημάτων σε 971 επιχειρήσεις στην Ελλάδα, που ασχολούνται κυρίως με τουριστικές δραστηριότητες και σε 73 επιχειρήσεις του εξωτερικού.

    Στην επιχείρηση που έγινε στις Αχαρνές βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 τερματικά μηχανήματα, ενώ από το πελατολόγιο της επιχείρησης στην Κόρινθο διαπιστώθηκε η πώληση 60 μηχανημάτων σε αντίστοιχο αριθμό επιχειρήσεων.

    Το δεύτερο στάδιο της επιχείρησης υλοποιήθηκε στις 4 και 5 Αυγούστου, με ταυτόχρονες δράσεις μεικτών συνεργείων ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Οικονομικής Αστυνομίας, σε τουριστικές περιοχές σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Μύκονο, Σαντορίνη, Ηράκλειο Κρήτης και Σάμο.

    Σε όλες τις περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τα capital controls, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελείς.

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε τουριστικές και άλλες περιοχές με υψηλή φοροδιαφυγή, για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που γίνεται μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων. Στο πλαίσιο αυτό, από σήμερα το πρωί η ΓΓΔΕ έβαλε λουκέτο σε beach bar στην Σαντορίνη, καθώς ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί 57 αποδείξεις.

    [07] Αναβολή για τις 17 Αυγούστου πήρε η δική των Κ. Σακκά και Μ. Σεισίδη

    Για την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 αναβλήθηκε λόγω κρείσσονος η δίκη των Μάριου Σεισίδη και Κώστα Σακκά, από το Β? Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω της απουσίας των τριών αστυνομικών, μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση, οι οποίοι αν και είχαν κλητευθεί δεν προσήλθαν στο δικαστήριο. Ενώπιον του δικαστηρίου, ο Κώστας Σακκάς, αφού οι αστυνομικοί του έβγαλαν τις χειροπέδες, ζήτησε να του αφαιρεθεί και το αλεξίσφαιρο γιλέκο και το αίτημα έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο και για τους δύο κατηγορούμενους.

    Ωστόσο, ο δικηγόρος των δύο κατηγορουμένων Δημήτρης Κατσαρής, διευκρίνισε στο δικαστήριο ότι η υπεράσπιση δεν έχει λάβει ακόμα γνώση της δικογραφίας, ενώ και οι δύο συλληφθέντες αρνούνται τις πλημμεληματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και παράλληλα, ο Κώστας Σακκάς τόνισε στην έδρα ότι επιθυμεί να λάβει γνώση της δικογραφίας. «Ξυλοκοπηθήκαμε και από την άλλη μας κατηγορούν εμάς πως επιτεθήκαμε» είπε στους δικαστές με τον δικηγόρο του να επισημαίνει στην έδρα ότι η υπεράσπιση επιθυμεί να προσέλθουν οι μάρτυρες-αστυνομικοί και να καταθέσουν στη δίκη.

    [08] ΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος: Οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν εξυπηρετούν κανέναν

    «Μακάρι να γίνει πλήρως κατανοητό στην κοινωνία μας ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν εξυπηρετούν κανέναν και να επικρατήσει η ειρήνη και η καταλλαγή του Θεού μεταξύ των ανθρώπων» τονίζει, μεταξύ άλλων, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε ανακοινωθέν που εξέδωσε, αναφορικά με την επίθεση με βόμβες μολότωφ στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Ιεράς ΣυΒ­νόΒ­δου.

    Αναλυτικότερα, στο ανακοινωθέν αναφέρεται:

    «Μετά την ειΒ­σβολή σε ΙΒ­ερό Ναό της ΘεσΒ­σαΒ­λοΒ­νίΒ­κης και επιθέσεις σε άλλους Ιερούς Ναούς, σήΒ­μερα στις 3:00 π.μ., οΒ­μάδα αΒ­γνώΒ­στων εΒ­πιΒ­τέΒ­θηκε με περίπου 10 βόμΒ­βες μολότωφ, στον προΒ­αύΒ­λιο χώρο του κτιρίου της ΙΒ­εΒ­ράς Συνόδου. Το κτίΒ­ριο της ΙΒ­εΒ­ράς ΣυΒ­νόΒ­δου δεν έΒ­χει οΒ­ποιΒ­αΒ­δήΒ­ποτε αΒ­στυΒ­νοΒ­μική προΒ­σταΒ­σία. Από τη νυΒ­κτεΒ­ρινή εΒ­πίΒ­θεση καταστράφηκε ένα υΒ­πηΒ­ρεΒ­σιΒ­ακό αυτοκίΒ­νητο και το ιΒ­διΒ­ωΒ­τικό αυΒ­τοΒ­κίΒ­νητο υΒ­παλΒ­λήΒ­λου. Η άΒ­μεση εΒ­πέμΒ­βαση της ΠυΒ­ροΒ­σβεΒ­στιΒ­κής ΥΒ­πηΒ­ρεΒ­σίας αΒ­πέΒ­τρεψε τα χειΒ­ρόΒ­τερα.

    [09] Τ. Ερντογάν: Η συμφωνία με την ΕΕ δεν είναι δυνατή αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Τουρκίας

    Η συμφωνία της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το μεταναστευτικό μπορεί να καταρρεύσει, αν η ΕΕ δεν τηρήσει το δικό της μέρος της συμφωνίας που αφορά την κατάργηση της βίζας, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

    Τα σχόλια του Ερντογάν αντανακλούν μια στροφή στη στάση του σε μια περίοδο κατά την οποία επικρίνει δυτικούς ηγέτες για την απάντησή τους στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Ο Ερντογάν τόνιζε μέχρι και τις 26 Ιουλίου ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για το μεταναστευτικό.

    "Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμπεριφέρεται με ειλικρίνεια στην Τουρκία", δήλωσε ο Ερντογάν στη Le Monde, σημειώνοντας πως η κατάργηση της βίζας για τους τούρκους πολίτες υποτίθεται ότι θα ίσχυε από την 1η Ιουνίου.

    "Αν τα αιτήματά μας δεν ικανοποιηθούν, τότε οι επανεισδοχές δεν θα είναι πλέον δυνατές", δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος.

    Επικρίνοντας την απάντηση που έδωσαν η Ουάσινγκτον και ευρωπαίοι ηγέτες στην απόπειρα πραξικοπήματος, ο Ερντογάν υποστήριξε πως ο τουρκικός λαός εγκαταλείφθηκε από τη Δύση.

    [10] Πακιστάν : Τουλάχιστον 93 οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας σε νοσοκομείο

    Τουλάχιστον 93 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 56 άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της πόλης Κουέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχους.

    Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ARY News, στους νεκρούς περιλαμβάνονται 25 δικηγόροι και δύο δημοσιογράφοι, ενώ μεγάλος αριθμός δικηγόρων και ορισμένοι δημοσιογράφοι είναι μεταξύ των 50 και πλέον τραυματιών που έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία στην Κουέτα, πρωτεύουσας της νοτιοδυτικής επαρχίας Μπαλουτσιστάν.

    Ο Ρεχμάρ Μπάλοχ, υπουργός Υγείας του Μπαλουτσιστάν, επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση αυτοκτονίας που άφησε 93 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

    Ο υπουργός Εσωτερικών της ίδιας επαρχίας, Σαρφαράχ Μπούγκτι, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, είχε αναφέρει από την πλευρά του νωρίτερα ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 50.

    Ο Μπάλοχ είπε πως όλα τα νοσοκομεία της πόλης έχουν τεθεί σε επιφυλακή προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα παρασχεθεί η καλύτερη δυνατή νοσηλεία στους τραυματίες.

    Μονάδα εξουδετέρωσης βομβών ανέφερε πως την έκρηξη προκάλεσε βομβιστής αυτοκτονίας ο οποίος είχε περασμένη στη μέση του μια ζώνη με εκρηκτικά βάρους οκτώ έως δέκα κιλών.

    Η μονάδα ανέφερε ότι βρήκε μέλη του βομβιστή τα οποία θα μεταφερθούν σε εργαστήριο για να εξεταστούν ώστε να ταυτοποιηθεί.

    [11] Την καταδίκη της ΝΔ για την επίθεση στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου εκφράζει ο Γ. Κουμουτσάκος

    Την καταδίκη της ΝΔ για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη, εκφράζει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας πως η αλυσίδα των επιθέσεων και βανδαλισμών κατά ναών μεγαλώνει και πως ο βέβηλος συμβολισμός τους προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τους πραγματικούς σκοπούς και επιδιώξεις των δραστών.

    Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο «η αποθράσυνσή τους συνδέεται με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας- αρνείτο να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα βίας και ανομίας. Έστω και τώρα, ας βάλει τέλος στην ιδιόμορφη αυτή ιδεολογική - κομματική κάλυψη που δίνει στους αντιεξουσιαστές» καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.

    [12] Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ η Βασιλική Ευταξά

    Ως πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας του νομού Θεσσαλονίκης, ορίστηκε η κ. Βασιλική Ευταξά, με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Σε δήλωσή της, η κ. Ευταξά τόνισε πως η «η Νέα Δημοκρατία αλλάζει, εξελίσσεται, προλαβαίνει τις επιταγές των καιρών και προσαρμόζεται στη θέληση των πολιτών που συμμετείχαν στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του κόμματος και στις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου της».

    Επίσης, ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ευκαιρία που της δίνει να αποτελεί «μέρος αυτού του νέου πολιτικού γίγνεσθαι, από μία διακριτή θέση που απαιτεί εργατικότητα και συνθετική ικανότητα, για τη δημιουργία μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας, μια συμμαχία που απορρίπτει τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, αντιτίθεται στο λαϊκισμό και πραγματεύεται την καινούργια οδηγητική εικόνα για τον τόπο και τους ανθρώπους του».

    [13] ΣΥΡΙΖΑ για την εμπρηστική επίθεση στη Μονή Πετράκη

    Την απερίφραστη καταδίκη του δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εμπρηστική επίθεση στη Μονή Πετράκη, τα ξημερώματα σήμερα, και επισημαίνει ότι τέτοιες ενέργειες οδηγούν σε περαιτέρω όξυνση των συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι οι θρησκευτικές ελευθερίες και η άσκηση του λατρευτικού δικαιώματος απαιτούν πλήρη σεβασμό.

    «Καταδικάζουμε απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση που έγινε στη Μόνη Πετράκη τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ενέργειες τέτοιου είδους οδηγούν σε περαιτέρω όξυνση των συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας. Η άσκηση του λατρευτικού δικαιώματος και οι θρησκευτικές ελευθερίες είναι ζητήματα που απαιτούν πλήρη σεβασμό», αναφέρει ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [14] Πυρκαγιά στην παλιά πόλη της Λευκάδας

    Μεγάλη πυρκαγιά πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της Λευκάδας, για άγνωστους έως στιγμής λόγους.

    Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί ήδη έξι παραδοσιακά ξύλινα σπίτια στην παλιά πόλη της Λευκάδας. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σχεδόν από όλη τη Δυτική Ελλάδα, ενώ από αέρος συμμετέχει το πυροσβεστικό ελικόπτερο S-64 Έρισκον.

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάτοικος της Λευκάδας, « η περιοχή έχει ήδη εκκενωθεί, με τους κατοίκους να ρίχνονται στις φλόγες προκειμένου να σώσουν ό,τι μπορούν».

    Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμη Γεωργακόπουλο, «καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να περιοριστεί η πύρινη λαίλαπα που απειλεί την παραδοσιακή νοτιοδυτική παλιά πόλη της Λευκάδας, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα απομάκρυνσης των κατοίκων».

    Από τις φλόγες δεν σώθηκε ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος της Λευκάδας, ενώ η πυρκαγιά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού, που μέχρι τώρα φέρεται να μην κινδυνεύει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 August 2016 - 12:32:39 UTC