Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Θεοπεφτάτου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Θέλουμε αναθεώρηση με την κοινωνία διαρκώς παρούσα
  • [02] Στ. Θεοδωράκης: Υπουργοί και ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ συνωμοτούν Αυγουστιάτικα, για την αξιοποίηση του Ελληνικού
  • [03] Γ. Κουμουτσάκος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Εφικτή η αυτοδυναμία της ΝΔ
  • [04] Τη Δευτέρα η δίκη των Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη
  • [05] Συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών, τυχερά παιχνίδια, παρεμπόριο και κλοπές στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Επικίνδυνη και ανισόρροπη χαρακτηρίζει ο Ντ. Τραμπ τη Χ. Κλίντον
  • [07] Βέλγιο: Επίθεση με ματσέτα κατά δύο αστυνομικών στο Σαρλερουά
  • [08] Απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών ο πρωτοπόρος πλαστικός χειρουργός Ίβο Πιτάνγκι
  • [09] Ι. Μπαλάφας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019
  • [10] Προκρίθηκε ως 2ος ο Πετρούνιας, 38ος ο Μάρας

  • [01] Α. Θεοπεφτάτου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Θέλουμε αναθεώρηση με την κοινωνία διαρκώς παρούσα

    «Δεν θέλουμε μια συνταγματική αναθεώρηση για τους λίγους και τις επιστημονικές ελίτ. Θέλουμε μια αναθεώρηση με την κοινωνία διαρκώς παρούσα», αναφέρει η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, με συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Ερωτηθείσα ποια ζητήματα θα μπορούσαν να τεθούν σε δημοψήφισμα προτού η κυβέρνηση καταθέσει την πρόταση της για την αναθεώρηση του Συντάγματος, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε έναν πλατύ διάλογο, σημειώνει ωστόσο ότι θα ήταν εξαιρετικά παρακινδυνευμένο και πρόωρο να πούμε ότι θα ζητήσει την γνώμη των πολιτών για ένα ζήτημα και δεν θα τη ζητήσει για άλλο.

    Για τις σχέσεις κράτους-Εκκλησίας, η κ. Θεοπεφτάτου υπογραμμίζει την ανάγκη να προχωρήσει ένας έντιμος διάλογος με την Εκκλησία της Ελλάδας, με στόχο έναν εκσυγχρονισμό των σχέσεων και του πλαισίου.

    Για την πρόταση άμεσης εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό στην περίπτωση που το Κοινοβούλιο δεν μπορεί να αναδείξει Πρόεδρο και για τη λελογισμένη αύξηση των αρμοδιοτήτων του, η κ. Θεοπεφτάτου υπογραμμίζει ότι η πρόταση επιδιώκει να απεμπλακεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με την διενέργεια βουλευτικών εκλογών, και διατυπώνει την εκτίμηση ότι έτσι θα αυξηθεί η συνθετική τάση εντός του Κοινοβουλίου.

    Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ένωση Κεντρώων, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών άντεξε σε δύσκολες δοκιμασίες των τελευταίων μηνών και όσοι προέβλεπαν σενάρια αποσύνθεσής της διαψεύστηκαν. «Η κυβέρνηση συνεχίζει με την παρούσα σύνθεση, αναζητώντας πάντα ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις, αυτό δεν σημαίνει ότι όταν αυτές επιτυγχάνονται σε επί μέρους σημαντικά ζητήματα θα αλλάζει και η κυβερνητική πλειοψηφία. Άλλωστε η ίδια η Ένωση Κεντρώων έχει μιλήσει για κυβέρνηση οικουμενικού χαρακτήρα, κάτι στο οποίο εμείς είμαστε όχι απλά αδιάφοροι, αλλά απολύτως αντίθετοι», υπενθυμίζει η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

    Πώς βλέπει όμως η γραμματέας της ΚΟ τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων; «Μετά από 8 χρόνια βαθιάς οικονομικής κρίσης και ύφεσης η εικόνα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική, και οι δημοσκοπήσεις αυτό "φωτογραφίζουν", λίγες μέρες αφού ψηφίσαμε δύσκολα μέτρα και με την ανάκαμψη να μην αποτελεί ακόμα πραγματικότητα αλλά μια προσδοκία του κοντινού μέλλοντος», απαντά και προσθέτει ότι η κυβέρνηση, η χώρα, η κοινωνία, χρειάζονται χρόνο, σταθεροποίηση, επιστροφή στην κανονικότητα και ακόμα «αποτελεσματική διακυβέρνηση, ειλικρίνεια, προσαρμογή στις ανάγκες των πολιτών και πολύ δουλειά απ΄ όλους».

    Αναφερόμενη στο επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ότι έρχεται να απαντήσει σε ζητήματα φυσιογνωμίας, προοπτικής, λειτουργικότητας, με βασικό ερώτημα πώς μπορεί ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ να αντιστοιχισθεί με τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ, τη βελτίωση των σχέσεων κόμματος- κυβέρνησης, την αποτελεσματικότερη μεταφορά του κοινωνικού παλμού στα κέντρα επίλυσης των προβλημάτων και την πρόληψη και διόρθωση πιθανών λαθών ή αστοχιών.

    Ακολουθεί πλήρης η συνέντευξη της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Θεοπεφτάτου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

    Η κυβέρνηση ποια ζητήματα θα μπορούσε να θέσει σε δημοψήφισμα προτού καταθέσει την πρότασή της για την αναθεώρηση του Συντάγματος;

    Η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης προβλέπεται με συγκεκριμένο τρόπο, εμείς ξεκινήσαμε ήδη έναν πλατύ διάλογο καταθέτοντας τις προτάσεις μας και θα συνεχίσουμε το φθινόπωρο, αναζητώντας συναινέσεις, αλλά συζητώντας και τις διαφορετικές απόψεις με την κοινωνία, τους ειδικούς επιστήμονες και τα άλλα κόμματα του Κοινοβουλίου. Θα ήταν εξαιρετικά παρακινδυνευμένο και πρόωρο να πούμε ότι θα ζητήσουμε τη γνώμη των πολιτών για ένα ζήτημα και δεν θα την ζητήσουμε για άλλο. Σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίζουμε ότι η αναζήτηση της λαϊκής ετυμηγορίας δεν είναι έξω από τη λογική μας, δεν θέλουμε μια συνταγματική αναθεώρηση για τους λίγους και τις επιστημονικές ελίτ. Θέλουμε μια αναθεώρηση με την κοινωνία διαρκώς παρούσα.

    Πώς αντιλαμβάνεστε, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος, την πρόταση για την «ρητή κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του Κράτους» αναφορικά με τις σχέσεις κράτους-Εκκλησίας;

    Θέλουμε να προχωρήσει ένας έντιμος διάλογος με την Εκκλησία της Ελλάδας αναφορικά με τις σχέσεις κράτους- Εκκλησίας, με στόχο έναν εκσυγχρονισμό των σχέσεων και του πλαισίου.

    Εκκλησία και κράτος είναι θεσμοί διακριτοί, η Εκκλησία εδώ και χρόνια επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο εκεί που υστερούσαν οι κρατικές δομές ή εκεί που το κράτος υποχώρησε, και αυτό αναγνωρίζεται απ' όλους. Όμως η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους έχει να κάνει μ' αυτές καθ' αυτές τις λειτουργίες του ίδιου του κράτους και όχι με την σημαντική προσφορά της εκκλησίας στην κοινωνία.

    Η κυβερνητική πλειοψηφία προτείνει την άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό αν φανεί ότι το Κοινοβούλιο δεν μπορεί να αναδείξει Πρόεδρο. Ταυτόχρονα προτείνει λελογισμένη αύξηση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν θα επηρεάσουν αυτές οι αλλαγές τη μορφή του πολιτεύματος;

    Δεν είναι στόχος μας να αλλάξουμε τη μορφή του πολιτεύματος, αν είχαμε τέτοιες επιδιώξεις θα το είχαμε πει ρητά και όχι μέσω της πλαγίας οδού. Επιδιώκουμε να απεμπλακεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με την διενέργεια βουλευτικών εκλογών, εκτιμούμε ότι με την ρύθμιση που προωθούμε θα αυξηθεί η συνθετική τάση εντός του κοινοβουλίου.

    Στην πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, θα πρέπει να υπάρξουν πρόνοιες για την αλλαγή του άρθρου 24 (προστασία περιβάλλοντος);

    Στόχος μας είναι η συνολική αναβάθμιση του νομοθετικού πλαισίου και της συνταγματικής πρόνοιας για το περιβάλλον. Είναι ζητήματα που τα συζητά σήμερα όλη η Ευρώπη και ο ανεπτυγμένος κόσμος. Χρειάζεται κι εμείς στην Ελλάδα να υιοθετήσουμε τις καλές πρακτικές και να απαντήσουμε στις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Μια από τις κεντρικές αντιθέσεις θα είναι και το περιβάλλον.

    Στην ψηφοφορία για τον νέο εκλογικό νόμο, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δεν ψήφισαν την απλή αναλογική. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η πρόταση για συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής, αυτή τη φορά θα εξασφαλίσει την ευρύτατη πλειοψηφία;

    Ο καθένας κρίνεται από τους πολίτες για τη συνέπεια λόγων και έργων και από την τοποθέτησή του στα μείζονα ζητήματα της δημοκρατίας, της λειτουργίας της και από τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για άλλη μια φορά βρέθηκαν εγγύτερα με τη ΝΔ, παρά με τις διακηρυγμένες τοποθετήσεις τους. Είναι κάτι που το παρακολουθούμε με μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον, αλλά νομίζουμε ότι πρώτα πρέπει να απασχολήσει τους ίδιους.

    Πώς βλέπετε το ενδεχόμενο συνεργασίας στο μέλλον με την Ένωση Κεντρώων;

    Η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών άντεξε σε δύσκολες δοκιμασίες των τελευταίων μηνών και όσοι προέβλεπαν σενάρια αποσύνθεσής της διαψεύστηκαν. Η κυβέρνηση συνεχίζει με την παρούσα σύνθεση, αναζητώντας πάντα ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις -αυτό δεν σημαίνει ότι όταν αυτές επιτυγχάνονται σε επί μέρους σημαντικά ζητήματα θα αλλάζει και η κυβερνητική πλειοψηφία. Άλλωστε, η ίδια η Ένωση Κεντρώων έχει μιλήσει για κυβέρνηση οικουμενικού χαρακτήρα, κάτι στο οποίο εμείς είμαστε όχι απλά αδιάφοροι, αλλά απολύτως αντίθετοι.

    Σας προβληματίζουν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που αποτυπώνουν μείωση της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως εξαιτίας των μέτρων που επιβλήθηκαν ως απόρροια της συμφωνίας με τους θεσμούς;

    Προφανώς και παρακολουθούμε με προσοχή τις δημοσκοπήσεις, τις αναλύουμε και τις λαμβάνουμε υπόψη μας. Δεν κάνουμε όμως πολιτική με βάση τις δημοσκοπήσεις. Μετά από 8 χρόνια βαθιάς οικονομικής κρίσης και ύφεσης η εικόνα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική, και οι δημοσκοπήσεις αυτό «φωτογραφίζουν», λίγες μέρες αφού ψηφίσαμε δύσκολα μέτρα και με την ανάκαμψη να μην αποτελεί ακόμα πραγματικότητα αλλά μια προσδοκία του κοντινού μέλλοντος. Η κυβέρνηση, η χώρα, η κοινωνία, χρειάζονται χρόνο, σταθεροποίηση, επιστροφή στην κανονικότητα. Χρειαζόμαστε αποτελεσματική διακυβέρνηση, ειλικρίνεια, προσαρμογή στις ανάγκες των πολιτών και πολύ δουλειά απ΄ όλους.

    Το κυβερνών κόμμα οδεύει σε συνέδριο. Πώς σχολιάζετε τον προβληματισμό που αναπτύσσεται αναφορικά με τον τρόπο που θα λειτουργούν οι τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ;

    Στο πρώτο συνέδριο του κόμματος αποφασίσαμε να γίνουμε ενιαίο κόμμα, χωρίς συνιστώσες και παραλυτικές παραφωνίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και θα είναι πάντα ένα ζωντανό κόμμα με πολιτικό προβληματισμό στο εσωτερικό του. Αντιλαμβάνομαι τη λειτουργία των τάσεων του κόμματος ως ρεύματα ιδεών και όχι ως σκληρούς εσωκομματικούς μηχανισμούς πίεσης. Εξάλλου, αυτά που μας αποδίδουν ως ελάττωμα για εμάς είναι πλεονέκτημα, η δημοκρατία και μέσα στο κόμμα. Νομίζω ότι το συνέδριο έρχεται να απαντήσει σε ζητήματα φυσιογνωμίας, προοπτικής, λειτουργικότητας, με βασικό ερώτημα πώς μπορεί ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ να αντιστοιχισθεί με τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ. Η βελτίωση των σχέσεων κόμματος-κυβέρνησης, η αποτελεσματικότερη μεταφορά του κοινωνικού παλμού στα κέντρα επίλυσης των προβλημάτων και η πρόληψη και διόρθωση πιθανών λαθών ή αστοχιών. Ας μην βιάζονται, όμως, στην αντιπολίτευση να προσαρμόζουν την πολιτική τους και το αίτημα για άμεσες εκλογές με βάση τις δημοσκοπήσεις- δεν έχουν διδαχτεί από τις δημοσκοπικές αστοχίες από τον Μάιο του 2012 ως τον Σεπτέμβρη του 2015;

    Είστε ικανοποιημένη από τον τρόπο λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ;

    Το ΤΑΙΠΕΔ κάνει την δουλειά που του έχει ανατεθεί από τη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015. Όπως γνωρίζετε, το ΤΑΙΠΕΔ δεν το δημιούργησε η δική μας κυβέρνηση, αλλά το βρήκε έτοιμο από πριν, με «κλεισμένες» συμφωνίες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη αναφορικά με το δημόσιο συμφέρον, άλλοτε με μεγαλύτερη και άλλοτε με μικρότερη επιτυχία.

    Ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ποιο είναι κυρίως το ζήτημα για το οποίο βουλευτές προσφεύγουν στο προεδρείο της ΚΟ;

    Συζητάμε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους βουλευτές και τα μηνύματα που μεταφέρουν από τις εκλογικές τους περιφέρειες. Οι πολίτες προβληματίζονται, θέλουν να μάθουν, πολλές φορές αντιδρούν. Όλοι όμως θέλουν οι κόποι τους να πιάσουν τόπο. Να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που έχουμε κάνει όλοι από το 2008 μέχρι σήμερα. Σε καμία περίπτωση όμως η πραγματική εικόνα δεν είναι αυτή που όλοι βλέπουμε σε ορισμένα media, η εικόνα δηλαδή της καταστροφής και της ισοπέδωσης. Οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι προσπαθούμε και πολλές φορές φέρνουμε αποτελέσματα. Το δεύτερο έχει να κάνει με τον συντονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας και την υποστήριξη του κυβερνητικού έργου. Προσπαθούμε κάθε μέρα να τα πηγαίνουμε και καλύτερα, όμως έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα.

    Τη συνέντευξη πήρε η Κατερίνα Βλαχοδήμου

    [02] Στ. Θεοδωράκης: Υπουργοί και ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ συνωμοτούν Αυγουστιάτικα, για την αξιοποίηση του Ελληνικού

    Σε συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης της αξιοποίησης του Ελληνικού αποδίδει τον χαρακτηρισμό του ως αρχαιολογικό χώρο, όπως αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης σε ανάρτηση του στο λογαριασμό του στο facebook.

    «Θα τους θυμάστε και από το σχολείο. Είναι αυτοί που όταν έχαναν, έπαιρναν την μπάλα και έφευγαν. Ή την πετούσαν στον δρόμο, να την πατήσει το αυτοκίνητο να τελειώσει άδοξα το ματς. Ή την πήγαιναν στο γραφείο των καθηγητών. «Κύριε - κύριε κάποιος θα χτυπήσει». Τέτοιοι τύποι είναι σήμερα υπουργοί. Δεν τους άρεσε η απόφαση για την Cosco και προσπάθησαν να την ανατρέψουν εισάγοντας λάθρα στην Βουλή ένα δικό τους κείμενο -ελπίζοντας ότι οι Κινέζοι δεν ξέρουν ελληνικά. Τώρα με το μισό κράτος στις διακοπές θέλουν να ορίσουν ως αρχαιολογική ζώνη το παλιό αεροδρόμιο! Ναι δεν είναι πλάκα.», αναφέρει στην ανάρτηση του ο κ. Θεοδωράκης

    «Υπουργοί και ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ συνωμοτούν Αυγουστιάτικα, για να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο η αξιοποίηση του Ελληνικού. Κινούν την διαδικασία για να οριστεί ως αρχαιολογικός χώρος η περιοχή που εκτείνεται στους Δήμους Αλίμου και Ελληνικού -Αργυρούπολης. Είναι άλλωστε γνωστό σε όλη την οικουμένη ότι το περιζήτητο αρχαιολογικό τρίπτυχο της χώρας είναι η Αφάντου στην Ρόδο, το Μαρκόπουλο και το Ελληνικό. Γελοίες επιλογές κουτοπόνηρων ανθρώπων. Αν είχαν κότσια, θα έπρεπε να βγουν και να πουν καθαρά όχι στην αξιοποίηση αλλά πού να διακινδυνεύεις καλοκαιριάτικα το υπουργείο σου...Να χάσουν και την δουλειά τους και οι διορισμένοι φίλοι σου...Πέτα καλύτερα την μπάλα στην...αρχαιολογία!» συμπληρώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

    [03] Γ. Κουμουτσάκος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Εφικτή η αυτοδυναμία της ΝΔ

    «Σ' ένα περιβάλλον πολλαπλών αδιεξόδων ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο σοβαρών πολιτικών εξελίξεων. Υπ' αυτήν την έννοια οι εκλογές δεν μπορεί να αποκλεισθούν και γι' αυτό -για εμάς τουλάχιστον- δεν θα είναι αιφνιδιασμός», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και προσθέτει ότι είναι εφικτή η αυτοδυναμία της ΝΔ καθώς «είναι η αδιαμφισβήτητη πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας και η μόνη εναλλακτική λύση για τους πολίτες που ασφυκτιούν στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ».

    Δεν απορρίπτει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό με δύο προϋποθέσεις, «την αποσύνδεσή της από το ενδεχόμενο διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εκλογών» και τη «μη αλλοίωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου πολίτευμα της χώρας».

    Ο κ. Κουμουτσάκος υποστηρίζει ότι η Τουρκία μεταλλάσσεται «σε ένα ιδιότυπο Ερντογανικό καθεστώς που την απομακρύνει από την Ευρώπη» και σημειώνει ότι πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η αδρανοποίηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

    Μιλώντας για τις μετεκλογικές συνεργασίες τονίζει ότι «η ΝΔ είναι ανοικτή για πολιτικές συνεργασίες ουσίας». «Μπορούμε λοιπόν να συζητήσουμε με όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν σ' ένα πραγματικό άλμα της Ελλάδας προς τα εμπρός», αναφέρει και σημειώνει ότι η ΝΔ χρειάζεται να «διευρύνει ακόμα περισσότερο τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες», υπογραμμίζοντας ότι «διαχρονικά υπήρξε ένα υπεύθυνο και ταυτόχρονα λαϊκό κόμμα. Γι' αυτό απεχθάνεται τον λαϊκισμό».

    Ακολουθεί πλήρης η συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

    Θεωρείτε πιθανό το σενάριο εκλογικού αιφνιδιασμού τον Σεπτέμβριο από την κυβέρνηση;

    Το φθινόπωρο που έρχεται θα είναι αφετηρία ενός οδυνηρού χειμώνα για όλα τα νοικοκυριά, για όλους τους πολίτες. Η «φορολογική σφαγή» που έχει ήδη ξεκινήσει και η περαιτέρω μείωση των ήδη ισχνών εισοδημάτων θα δοκιμάσουν σκληρά τις αντοχές όλων. Και στο βάθος θα φαίνεται ο διαβόητος «κόφτης» μισθών και συντάξεων. Η νέα αξιολόγηση και το «εργασιακό» θα είναι μια ακόμα δοκιμασία για την κυβέρνηση. Τα προβλήματα θα πολλαπλασιάζονται. Δεν θα λύνονται. Και η απήχηση της κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Τσίπρα στην κοινωνία θα συνεχίσει να συρρικνώνεται. Σ' ένα τέτοιο περιβάλλον πολλαπλών αδιεξόδων ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο σοβαρών πολιτικών εξελίξεων. Υπ' αυτήν την έννοια οι εκλογές δεν μπορεί να αποκλεισθούν και γι' αυτό -για εμάς τουλάχιστον- δεν θα είναι αιφνιδιασμός. Η Νέα Δημοκρατία είναι ήδη -και θα είναι ακόμα περισσότερο- έτοιμη να τις κερδίσει, με τον προγραμματικό της λόγο.

    Είναι ευνοϊκότερο το περιβάλλον για την διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου, μετά από το Brexit αλλά και τις εξελίξεις στην Τουρκία που θα επηρεάσουν και τις μεταναστευτικές ροές;

    Πράγματι, η λανθασμένη αλλά σεβαστή απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την ΕΕ, οι ραγδαίες εξελίξεις μετάλλαξης της Τουρκίας σε ένα ιδιότυπο Ερντογανικό καθεστώς που την απομακρύνει από την Ευρώπη και οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στο προσφυγικό διαμορφώνουν ένα διαφορετικό περιβάλλον. Είναι άδηλο ακόμα εάν και πώς αυτό θα επιδράσει στη διαπραγμάτευση.

    Πάντως, η νέα κατάσταση κρύβει πέρα από κινδύνους και ευκαιρίες για την Ελλάδα, που αναδεικνύεται ως ο αναγκαίος πόλος σταθερότητας σε μια μεγάλη περιοχή επικίνδυνης αστάθειας. Όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στη διαδρομή του χρόνου, έχει αποδείξει ότι δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τους κινδύνους και αδυνατεί να κερδίσει τις ευκαιρίες.

    Από τον Ιανουάριο του 2015, όλα τα ζητήματα, οικονομία, προσφυγικό, δημόσια τάξη, υγεία, παιδεία, οδεύουν στη χειρότερη δυνατή πορεία. Δυστυχώς, τίποτα δεν προμηνύει ότι η αξιολόγηση/διαπραγμάτευση του φθινοπώρου θα ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο.

    Με ποιες πολιτικές δυνάμεις θα μπορούσατε να συνεργαστείτε μετά τις εκλογές;

    Η Νέα Δημοκρατία, όπως έχει τονίσει ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, πιστεύει στη διεύρυνση δυνάμεων. Είναι ανοικτή για πολιτικές συνεργασίες ουσίας. Μπορούμε λοιπόν να συζητήσουμε με όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν σ' ένα πραγματικό άλμα της Ελλάδας προς τα εμπρός. Που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες μπορούν να φέρουν δουλειές, αίσθηση αισιοδοξίας και προοπτικής στους πολίτες. Που πιστεύουν στο τέλος του λαϊκισμού. Στο τέλος της «αυταπάτης» και της εξαπάτησης των πολιτών.

    Τι χρειάζεται να κάνει η ΝΔ για να την εμπιστευθούν οι πολίτες;

    Να κερδίσει οριστικά και αμετάκλητα το στοίχημα της αλήθειας στη σχέση της με τους πολίτες. Αυτός είναι ο καθημερινός αγώνας συνέπειας που δίνουμε απέναντι στον λαϊκισμό και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να παρουσιάζει τον προγραμματικό της λόγο, με παρρησία, ρεαλισμό και αποφασιστικότητα. Να διευρύνει ακόμα περισσότερο τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες στα ζητήματα που τους απασχολούν στον καθημερινό αγώνα ζωής τον οποίο δίνουν. Το βλέπετε άλλωστε, ότι η Νέα Δημοκρατία έρχεται κάθε μέρα και πιο κοντά στους πολίτες. Το επιβεβαιώνουν οι συνεχείς δράσεις του ίδιου του προέδρου της. Εξάλλου, η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά υπήρξε ένα υπεύθυνο και ταυτόχρονα λαϊκό κόμμα. Γι' αυτό απεχθάνεται τον λαϊκισμό.

    Πιστεύετε ότι είναι εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ;

    Ναι το πιστεύω. Η Νέα Δημοκρατία, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει καλύψει τεράστια απόσταση αποδοχής της από την κοινωνία. Σήμερα είναι η αδιαμφισβήτητη πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας και η μόνη εναλλακτική λύση για τους πολίτες που ασφυκτιούν στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Η αυτοδυναμία λοιπόν είναι εφικτή. Υπάρχουν βέβαια δύο προϋποθέσεις: συνέπεια στον στόχο και σκληρή δουλειά όλων μας, μέχρι την ώρα που θα κλείσει η τελευταία κάλπη των επόμενων εκλογών, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

    Εγκαλείτε την κυβέρνηση γιατί δεν καταδικάζει την εισβολή αντιεξουσιαστών σε ναό. Υπονοείται ότι τους υποθάλπει;

    Η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ στα τελευταία γεγονότα ανομίας επιβεβαίωσε τη δομική αμηχανία και αδυναμία τής κυβέρνησης να τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υποκύπτοντας στην πίεση του βαθέως ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών του -που επισήμως καταργήθηκαν αλλά φαίνεται ότι παραμένουν παρούσες- έφτασε στο σημείο να προσκαλέσει σε συζήτηση και διαβούλευση τις «συλλογικότητες των Εξαρχείων», όπως ο ίδιος χαρακτήρισε. Έτσι, από την ιδεολογική- κομματική κάλυψη και την ανοχή, περάσαμε στην επίσημη πρόσκληση συνδιαβούλευσης. Ας κρίνουν λοιπόν οι πολίτες την ιδιότυπη αυτή σχέση ΣΥΡΙΖΑ- αντιεξουσιαστών.

    Συμφωνείτε με τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας που πρότεινε ο κ. Τσίπρας; Δηλαδή δύο ψηφοφορίες στη Βουλή και αν δεν υπάρξει εκλογή να αποφασίζουν οι πολίτες;

    Στο ζήτημα αυτό η Νέα Δημοκρατία θέτει δύο ξεκάθαρα κριτήρια: Πρώτον η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να αποσυνδεθεί από το ενδεχόμενο διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εκλογών. Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να πάψει να εργαλειοποιείται από ανεύθυνες πολιτικές δυνάμεις για να σύρεται η χώρα σε εκλογές, όπως έγινε το 2009 και το 2015. Δεύτερον, ο τρόπος εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα πρέπει να αλλοιώνει το συνταγματικά κατοχυρωμένο πολίτευμα της χώρας. Την προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Στο πλαίσιο που ορίζουν αυτές οι δύο -θεμελιώδεις- παραδοχές η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να συνεισφέρει στον δημόσιο διάλογο.

    Σας φοβίζει η κατάρρευση της συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ; Τι συνέπειες μπορεί να έχει για την Ελλάδα;

    Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό ήταν από την αρχή θεμελιωμένη σε ασταθή βάση. Παρόλα αυτά παρήγαγε θετικά αποτελέσματα. Οι προσφυγικές ροές περιορίστηκαν σημαντικά. Όμως, πάντα υπήρχε ο προβληματισμός ότι τα δεδομένα αυτά θα μπορούσαν να ανατραπούν, καθώς η Τουρκία έχει διαχρονικά δείξει ότι εκμεταλλεύεται, ακόμα και χωρίς αναστολές, τις δυνατότητες που έχει. Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη γείτονα και οι αρνητικές επιπτώσεις τους στις σχέσεις της με την Ευρώπη μπορεί να οδηγήσουν στην πλήρη αδρανοποίηση της συμφωνίας. Είναι κάτι που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα οφείλει να ετοιμάζεται και για το αρνητικό σενάριο.

    Τη συνέντευξη πήρε η Φωτεινή Γιαννούλη

    [04] Τη Δευτέρα η δίκη των Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη

    Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τελικά η δίκη του Κώστα Σακκά και του Μάριου Σειϊσίδη ενώπιον του Β'Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για σειρά πλημμεληματικών πράξεων. Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν και έβαλαν τριήμερη αναβολή της δίκης τους.

    Σε βάρος τους έχει ασκηθείποινική δίωξη για τα αδικήματα της κλοπής (αφορά στο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας), της πλαστογραφίας (αφορά στις ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας), της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του ΚΟΚ.

    Διαβάστε επίσης:ΝΔ: «Μαύρες πλερέζες» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη σύλληψη Σακκά και Σεϊσίδη

    [05] Συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών, τυχερά παιχνίδια, παρεμπόριο και κλοπές στη Θεσσαλονίκη

    Στη σύλληψη 22 ατόμων προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο άντρες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών καθώς και αστυνομικών ερευνών.

    Για ναρκωτικά συνελήφθησαν επτά άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.

    Έξι άτομα συνελήφθησαν καθώς διαπιστώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, δύο άτομα για παράβαση του Νόμου που αφορά τα τυχερά παιχνίδια και ισάριθμα για παρεμπόριο. Για περιπτώσεις κλοπών συνελήφθησαν πέντε άτομα.

    Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, 30χρονου, ο οποίος χθες το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, μπήκε σε διαμέρισμα και αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα.

    [06] Επικίνδυνη και ανισόρροπη χαρακτηρίζει ο Ντ. Τραμπ τη Χ. Κλίντον

    Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε σήμερα διανοητικά ασταθή την αντίπαλό του, τη Χίλαρι Κλίντον, η οποία είχε δηλώσει ότι "βραχυκύκλωσε", στην προσπάθειά της να εξηγήσει την υπόθεση της χρήσης του ιδιωτικού της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

    "Οι άνθρωποι στη χώρα μας δεν θέλουν κάποιον που θα βραχυκυκλώνει", είπε ο Τραμπ σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Γουίνταμ του Νιου Χαμσάιρ. "Είναι μια επικίνδυνη ψεύτρα", συνέχισε αναφερόμενος στην Κλίντον. "Είναι ένα εντελώς ανισόρροπο πρόσωπο. Είναι ασταθής. Εγκλείστε την!" είπε στο πλήθος των υποστηρικτών του.

    Τις τελευταίες ημέρες οι Ρεπουμπλικανοί έχουν ρίξει όλο το βάρος τους στην έλλειψη εμπιστοσύνης των Αμερικανών απέναντι στην Κλίντον, με αφορμή κατά κύριο λόγο την υπόθεση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της. Δεν έχει ασκηθεί δίωξη στην πρώην υπουργό όμως ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ την κατηγόρησε στις αρχές Ιουλίου ότι επέδειξε "σοβαρή αμέλεια" καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν χρησιμοποιούσε τον επίσημο σέρβερ του υπουργείου για τις επικοινωνίες της.

    Η Κλίντον δέχεται επικρίσεις γιατί σε μια συνέντευξή της υποστήριξε ότι ο Κόμεϊ δήλωσε πως εκείνη είχε πει την αλήθεια στην υπόθεση αυτή. Την Παρασκευή προσπάθησε να ανασκευάσει λέγοντας ότι "μάλλον βραχυκύκλωσε".

    Ο Τραμπ εκμεταλλεύτηκε αυτήν την ευκαιρία για να εξαπολύσει ευθεία επίθεση εναντίον της. Το Σάββατο η ομάδα του ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook ένα σποτάκι στο οποίο η Κλίντον αποκαλείται "Χίλαρι, το ρομπότ" και από το στόμα της βγαίνουν σπινθήρες. "Η Χίλαρι το ρομπότ έχει αρχίσει να διαλύεται;" ρωτά η λεζάντα.

    [07] Βέλγιο: Επίθεση με ματσέτα κατά δύο αστυνομικών στο Σαρλερουά

    Δύο γυναίκες αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση στο Σαρλερουά με ματσέτα και τραυματίσθηκαν από άνδρα που φώναξε «Αλλάχ ακμπάρ», έγινε γνωστό αστυνομικές πηγές.

    Ο δράστης της επίθεσης με ματσέτα κατά των δύο αστυνομικών στο Σαρλερουά υπέκυψε στα τραύματά του, μετέδωσε το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM.

    Μία από τις δύο τραυματίες αστυνομικούς φέρει βαθιά τραύματα στο πρόσωπο και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο του Σαρλερουά.

    Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν σαφώς ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ για την επίθεση με ματσέτα κατά δύο γυναικών αστυνομικών στο Σαρλερουά.

    Οι δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν , αλλά βρίσκονται εκτός κινδύνου.

    [08] Απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών ο πρωτοπόρος πλαστικός χειρουργός Ίβο Πιτάνγκι

    Ο κορυφαίος πλαστικός χειρουργός Ίβο Πιτάνγκι, ένας από τους πρωτοπόρους της αισθητικής χειρουργικής σε όλον τον κόσμο, πέθανε το Σάββατο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σε ηλικία 93 ετών, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος της κλινικής του.Ο Ίβο Πιτάνγκι πέθανε σήμερα (σ.σ. Σάββατο) στις 17.30 (23.30 ώρα Ελλάδας) από καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του στην Γκάβεα", μια από τις αριστοκρατικότερες συνοικίες του Ρίο, είπε η Πατρίσια Σάλουμ διευκρινίζοντας ότι η σορός του πρόκειται να αποτεφρωθεί σήμερα.

    Την Παρασκευή, μία ημέρα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, ο διάσημος χειρουργός είχε μεταφέρει με το αναπηρικό αμαξίδιο που χρησιμοποιούσε το τελευταίο διάστημα την ολυμπιακή φλόγα για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

    Ο Πιτάνγκι είχε περισσότερες από 1.800 δημοσιεύσεις -βιβλία, επιστημονικά άρθρα, ομιλίες σε συνέδρια κλπ. Εργάστηκε ακούραστα σε όλη τη ζωή του ώστε να αναγνωριστεί η ειδικότητά του, καθώς η πλαστική χειρουργική στην εποχή του ήταν υποτιμημένη. Σπούδασε αρχικά στη Βραζιλία και κατόπιν στο Σινσινάτι των ΗΠΑ και τη Γαλλία, όπου εργάστηκε σε νοσοκομεία του Παρισιού το 1950-51. Ανέπτυξε και εφάρμοσε πολλές νέες τεχνικές ενώ υπήρξε δάσκαλος για εκατοντάδες πλαστικούς χειρουργούς τις επόμενες δεκαετίες.

    Στην περίφημη κλινική που ίδρυσε το 1963 στη συνοικία Μποταφόγκο του Ρίο ο "χειρουργός των σταρ" είχε πραγματοποιήσει αισθητικές επεμβάσεις σε δεκάδες διασημότητες του θεάματος αλλά και σε πολιτικούς, χωρίς να αποκαλύψει ποτέ τα ονόματα των πελατών του. Σύμφωνα πάντως με τα αμέτρητα άρθρα που γράφτηκαν για τον ίδιο και το "μαγικό" νυστέρι του, είχαν ζητήσει τη βοήθειά του μεταξύ άλλων η Τζίνα Λολομπριτζίτα, η Τζάκι Κένεντι-Ωνάση, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Μικ Τζάγκερ. Η κλινική του ήταν τόσο διάσημη που χρησιμοποιήθηκε σαν "πρότυπο" για μια από τις ερωτικές ταινίες της σειράς "Εμμανουέλα", στην οποία η πρωταγωνίστρια Σίλβια Κριστέλ προσπαθεί να αλλάξει ταυτότητα.

    Το 2009 ο Πιτάνγκι αποκάλυψε ότι είχε χειρουργήσει τον Γάλλο απατεώνα Αλμπέρ Σπαγκιαρί, τον δράστη της "διάρρηξης του αιώνα" στη Societe Generale της Νίκαιας το 1977, όταν κρυβόταν στη Λατινική Αμερική. "Τη δεκαετία του '80 ήρθε να με δει ένας Γάλλος. Μου εξήγησε ότι δεν ήταν ικανοποιημένος από το πρόσωπό του, θα το ήθελε λιγότερο γωνιώδες. Τον χειρούργησα, έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και χάθηκε. Χρόνια αργότερα ανακάλυψα την πραγματική ταυτότητά του. Ήταν ο Αλμπέρ Σπαγκιαρί", εξήγησε.

    Ωστόσο, ο πλαστικός του διεθνούς τζετ-σετ χειρούργησε δωρεάν και χιλιάδες φτωχούς ανθρώπους που έφεραν σοβαρά εγκαύματα ή έπασχαν από δυσμορφίες, στο δημόσιο νοσοκομείο Σάντα Κάζα ντα Μιζερικόρντια του Ρίο.

    Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα τσίρκο στο Νιτερόι, κοντά στο Ρίο, το 1961, υπήρξε ένα επεισόδιο που τον σημάδεψε βαθιά. Στην τραγωδία εκείνη σκοτώθηκαν 500 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μικρά παιδιά, ενώ άλλοι τόσοι υπέστησαν εγκαύματα. Ο Πιτάνγκι, που τότε ακόμη έκανε την ειδικότητά του, χειρουργούσε τους τραυματίες ακατάπαυστα, επί τρεις ημέρες και τρεις νύχτες.

    Για την υπέρμετρη ενασχόληση με το σώμα "δεν ευθύνεται η αισθητική χειρουργική αλλά το μάρκετινγκ που προωθεί την εικόνα της νεότητας, της ομορφιάς", είχε δηλώσει.

    [09] Ι. Μπαλάφας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019

    «Λυπούμαστε που θα τους στεναχωρήσουμε, αλλά εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019», δηλώνει ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Ο κ. Μπαλάφας τονίζει ότι «οι ταμειακές ροές δεν προξενούν καμία ανησυχία στην κυβέρνηση» και ότι «τα έσοδα του Ιουλίου σε ταμειακούς όρους ξεπερνούν τον στόχο, κατά 105 εκατ. ευρώ, περίπου», υπογραμμίζοντας ότι, όπως δήλωσε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, «δεν θα ληφθούν νέα μέτρα».

    Αναφερόμενος στις προτεραιότητές του στο υπουργείο Εσωτερικών είπε ότι «όλα πρέπει να κατατείνουν στον στόχο βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις μέσα από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» και σημείωσε ότι «η πρόταση είναι να επιδιώξει η νέα μεταρρύθμιση την ουσιαστική βελτίωση αυτών των παρεχόμενων υπηρεσιών».

    Μιλώντας για τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, ο κ. Μπαλάφας υποστηρίζει ότι «οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων είναι κάτι σύνηθες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πολύ περισσότερο όταν στόχο έχουν τη χρήση τους υπέρ κοινωνικά αδύναμων ομάδων».

    Ακολουθεί η συνέντευξη του υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

    Υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση για τις καταλήψεις δημοσίων κτΙρίων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δική σας άποψη ποια είναι;

    Στη σημερινή κοινωνία υπάρχουν διακριτοί ρόλοι για όλους. Κάθε κυβέρνηση πρέπει να φροντίζει για την τήρηση της νομιμότητας με ευαισθησία και ανθρωπισμό. Οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων είναι κάτι σύνηθες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πολύ περισσότερο όταν στόχο έχουν τη χρήση τους υπέρ κοινωνικά αδύναμων ομάδων. Αυτό βέβαια δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση ενέργειες σαν αυτές που είδαμε μέσα σε εκκλησίες. Προσωπικά θεωρώ ότι οι διάφορες ομάδες αλληλέγγυων θα έπρεπε, με δική τους πρωτοβουλία, να συντονίζονται με τις δραστηριότητες των αρμόδιων κυβερνητικών οργάνων και να μη λειτουργούν κατά το δοκούν.

    Είστε ικανοποιημένος από τα αντισταθμιστικά στην περικοπή του ΕΚΑΣ μέτρα; Θεωρείτε ότι είναι ένα σημαντικό βοήθημα για τους ασθενέστερους Έλληνες;

    Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι ικανοποιημένη όταν αναγκάζεται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε περικοπή από κοινωνικά αδύναμες ομάδες. Όμως, είναι θράσος να φωνάζουν αυτοί που είχαν συμφωνήσει με την ολοκληρωτική κατάργηση του ΕΚΑΣ. Από τη συγκεκριμένη ρύθμιση για τα αντισταθμιστικά βεβαίως και είμαι ικανοποιημένος. Τα μέτρα αυτά άλλωστε τα υπερψήφισαν όχι μόνο τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων... Με αυτά καλύπτεται το 40% έως 70% των απωλειών που υπέστησαν οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ.

    Τα έσοδα του Δημοσίου για τον Ιούλιο παρουσίασαν υστέρηση 500 εκατ. ευρώ. Σας ανησυχεί ότι η αρνητική πορεία μπορεί να συνεχιστεί και άρα να οδηγηθούμε σε ενεργοποίηση του «κόφτη»;

    Αντιθέτως, οι ταμειακές ροές δεν προξενούν καμία ανησυχία στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2016, που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 20,960 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 777 εκατ. ευρώ ή 3,8% έναντι του στόχου. Τα έσοδα του Ιουλίου σε ταμειακούς όρους ξεπερνούν τον στόχο, κατά 105 εκατ. ευρώ περίπου. Ξέρετε, υπάρχουν πολλοί τρόποι να «διαβάσεις» κάποιους αριθμούς. Ορισμένοι προτιμούν τη μόνιμη καταστροφολογία, προξενώντας (ηθελημένα ή άθελα) ζημιά στην πραγματική οικονομία. Θα διαψευστούν για ακόμα μια φορά. Το δήλωσε και πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα. Πόσο πιο σαφείς να γίνουμε;

    Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για τη διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας;

    Για μια κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά, οι όποιες αλλαγές δεν μπορεί να είναι μια απλή αλλαγή διατάξεων και άρθρων στο ήδη υπάρχον νομικό πλαίσιο, αλλά μια ουσιαστική αναδιάρθρωση του πολιτικού και διοικητικού συστήματος της χώρας. Στρατηγικός στόχος μας είναι ένα κράτος επιτελικό, και με βάση αυτόν τον στόχο η προγραμματική επιλογή είναι η επανα-οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων επιπέδων τής διακυβέρνησης, με κατεύθυνση την αποκέντρωση, την επικουρικότητα, την εγγύτητα παροχής των υπηρεσιών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Και όπου η επανα-οριοθέτηση συνεπάγεται αποκέντρωση αρμοδιοτήτων αυτή συνοδεύεται, σύμφωνα με τη συνταγματική επιλογή, και από τους αντίστοιχους πόρους και από την αναδιοργάνωση των φορέων κάθε διοικητικού επιπέδου. Σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική διάσταση, στόχος μιας τέτοιας μεταρρύθμισης θα πρέπει να είναι και η ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας τής τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Για το περιεχόμενο και την υποστήριξη της εφαρμογής της όποιας αλλαγής και μεταρρύθμισης, θέλω να τονίσω ότι αυτή η αλλαγή θα πρέπει να περιλαμβάνει την αλλαγή του κανονιστικού πλαισίου συγκρότησης και λειτουργίας της αυτοδιοίκησης. Όλα πρέπει να κατατείνουν στον στόχο βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις μέσα από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Η πρόταση είναι να επιδιώξει η Νέα Μεταρρύθμιση την ουσιαστική βελτίωση αυτών των παρεχόμενων υπηρεσιών.

    Μετά την αδυναμία της κυβέρνησης να περάσει τον εκλογικό νόμο με 200 ψήφους, και άρα να τον εφαρμόσει από τις επόμενες εκλογές, διακινείται το σενάριο ότι ο πρωθυπουργός ποντάρει σε διπλές εκλογές το φθινόπωρο. Ποιο είναι το σχόλιο σας;

    Η απλή αναλογική είναι νόμος του κράτους για πρώτη φορά. Η Αριστερά υλοποίησε μια από τις βασικές της δημοκρατικές δεσμεύσεις. Η απόφαση αυτή μάλιστα ελήφθη από το Κοινοβούλιο με αυξημένη πλειοψηφία. Ποιες εκλογές λοιπόν; Τι μπορεί να απειλεί την κυβερνητική τετραετία; Η ασυνέπεια άλλων κομμάτων με τις δικές τους διακηρύξεις και τις δικές τους παλαιότερες προτάσεις νόμων, γιατί να αποτελεί λόγο εμείς να πάμε σε εκλογές; Λυπούμαστε που θα τους στεναχωρήσουμε, αλλά εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019.

    Σας ανησυχεί το ενδεχόμενο αύξησης μεταναστευτικών ροών μετά και τις δηλώσεις Τσαβούσογλου που απειλεί με αποχώρηση από τη Συμφωνία, εάν η ΕΕ δεν προχωρήσει στην κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους; Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα;

    Μέχρι στιγμής η συμφωνία τηρείται από όλες τις πλευρές στα βασικά της. Έχουμε μικρές ροές προσφύγων, κάτι το οποίο δεν μπορεί να αποτελέσει ένδειξη μη τήρησης της συμφωνίας. Παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι. Η ελληνική πλευρά, μάλιστα, έχει ενημερώσει εγκαίρως όλους τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τους κινδύνους που υποβόσκουν από τις εξελίξεις στην Τουρκία. Πρόσφατα και η Γερμανία επανέλαβε την προσήλωση της στη συμφωνία. Απειλές και τελεσίγραφα δεν έχουν νόημα διότι η ΕΕ δεν πιστεύω ότι εκβιάζεται...

    Η ΝΔ, ακόμα και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, διεμήνυσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στη διαβούλευση για τη συνταγματική αναθεώρηση. Καθώς πρόκειται για την κορυφαία μεταρρύθμιση, πώς μπορεί να επιτευχθεί συνεννόηση και συναίνεση;

    Έχει ενδιαφέρον η ταύτιση ορισμένων κομμάτων και ορισμένων πολιτικών με τις επιδιώξεις της πιο δεξιάς πλευράς της Νέας Δημοκρατίας. Αυτοί που στο παρελθόν μιλούσαν για συναίνεση, αυτοί που μας εγκαλούσαν ότι δεν διαβουλευόμαστε μαζί τους, προτιμούν τη φυγή από τη δημοκρατική συζήτηση. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξηγήσουν στους Έλληνες πολίτες το ότι δεν στηρίζουν τη συνταγματική κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το ότι δεν στηρίζουν την κατάργηση του νόμου περί μη ευθύνης υπουργών, το ότι δεν θέλουν να μπορούν να αποφαίνονται οι πολίτες με δημοψηφίσματα για σημαντικά ζητήματα. Η συνεννόηση και η συναίνεση βεβαίως και δεν είναι υποχρεωτική. Όποιος όμως επιλέγει την αποχή από θετικές συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, θα υποστεί και τα επίχειρα...

    Τη συνέντευξη πήρε η Φωτεινή Γιαννούλη

    [10] Προκρίθηκε ως 2ος ο Πετρούνιας, 38ος ο Μάρας

    Με μια εξαιρετική εμφάνιση στους κρίκους, που του έδωσε 15.833 βαθμούς, ο πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου, Λευτέρης Πετρούνιας, προκρίθηκε δεύτερος στο τελικό του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, που θα διεξαχθεί την Δευτέρα (15/8, 20:00). Πρώτος ήταν ο Κινέζος Γιανγκ Λιου με 15.900 βαθμούς και τρίτος ο συμπατριώτης του Χάο Γιού με 15.800 βαθμούς. Ο Γάλλος Σαμίρ Αϊτ Σαϊντ κατετάγη 6ος, αλλά λόγω του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη την θέση του στον τελικό θα πάρει ο Ουκρανός Ιγκόρ Ραντιβίλοφ, που ήταν 9ος.

    Αναλυτικά η 8αδα του τελικού των κρίκων:

    1. Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15.900

    2. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 15.833

    3. Χάο Γιού (Κίνα) 15.800

    4. Ντένις Αμπλιαζίν (Ρωσία) 15.633

    5. Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 15.533

    6. Σαμίρ Αϊτ Σαϊντ (Γαλλία) 15.533

    7. Ντένις Γκούσενς (Βέλγιο) 15.366

    8. Γιούρι Φαν Χέλντερ (Ολλανδία) 15.333

    9. Ιγκόρ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 15.308

    Εκτός τελικού του μονόζυγου έμεινε ο Βλάσης Μάρας, καθώς στον προκριματικό της ενόργανης γυμναστικής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο βαθμολογήθηκε με 14.200 βαθμούς, και κατετάγη 38ος.

    Αναλυτικά η 8αδα του τελικού στο μονόζυγο:

    1. Φαμπιάν Χάμπουέτσεν (Γερμανία) 15.533

    2. Νάιλ Γουίλσον (Μ.Βρετανία) 15.500

    3. Έπκε Ζόντερλαντ (Ολλανδία) 15.366

    4. Ντάνιελ Λέιβα (ΗΠΑ) 15.333

    5. Φρανσίσκο Μπαρέτο Τζ.(Βραζιλία) 15.266

    6. Σάμουελ Μίκουλακ (ΗΠΑ) 15.133

    7. Όλεγκ Βερνιάεφ (Ουκρανία) 15.133

    8. Μανρίκε Λαρντουέτ (Κούβα) 15.116

    Ελληνικές συμμετοχές - Πρόγραμμα ημέρας

    Η Άννα Κορακάκη στη σκοποβολή (10μ. αεροβόλο πιστόλι-προκριματικά) ανοίγει σήμερα (7/8, 15:00 ώρα Ελλάδας) το... χορό των ελληνικών συμμετοχών, κατά τη 2η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Ακολουθεί στις 16:00 ο Παναγιώτης Γκιώνης στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση, όπου καλείται να περάσει το εμπόδιο του Παντάσακ Τανβιριγιαβετσακούλ (Ταϊλάνδη) στον δεύτερο γύρο, ενώ στις 18:00 παίρνει θέση στην εκκίνηση η ελληνική τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου με τους Γιάννη Χρήστου, Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα και Διονύση Αγγελόπουλο, από την 3η προκριματική σειρά (διαδρομή 1).

    Στην κολύμβηση, η ελληνική ομάδα στα 4χ100 ελεύθερο ρίχνεται στα προκριματικά στις 15:13, ενώ στις 20:28 ο Απόστολος Χρήστου δοκιμάζεται στα προκριματικά των 100μ. ύπτιο. Οι ελληνικές συμμετοχές στη 2η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων ολοκληρώνονται με την προσπάθεια της Βασιλικής Μιλλούση στα προκριματικά (δοκός ισορροπίας) της Ενόργανης Γυμναστικής.

    Οι ελληνικές συμμετοχές της 2ης ημέρας:

    ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

    15:00 Κορακάκη Αννα, 10μ αεροβόλο πιστόλι

    EΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

    16:00 Γκιώνης Παναγιώτης, απλό, με Τανβιριγιαβετσακούλ (Ταϊλάνδη)

    ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

    18:00 Αγγελόπουλος - Τζιάλλας -Τσίλης -Χρήστου, τετράκωπος άνευ, προκρ.

    ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

    20:28 Χρήστου Απόστολος 100μ, ύπτιο, προκρ.

    15:13 4χ100μ. ελεύθερο, προκρ.

    ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

    23:30 Μιλλούση Βασιλική, δοκός ισορροπίας, προκρ.

    Το πρόγραμμα της 2ης ημέρας:

    ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

    15:00-16:40 Ομαδικό Γυναικών (φάση «16»)

    20:00-23:45 Ομαδικό Γυναικών (προημιτελικοί, ημιτελικοί, ΤΕΛΙΚΟΣ)

    ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

    Προκριματικά γυναικών

    15:45-19:00 Α' μέρος

    20:30-22:00 Β' μέρος

    23:30-01:00 Γ' μέρος

    02:30-04:00 Δ' μέρος

    ΠΥΓΜΑΧΙΑ

    17:00 - 19:00 Προκριματικά 60, 69, 81 κιλά Ανδρών

    23:00 - 01:15 Προκριματικά 60, 69, 81 κιλά Ανδρών

    ΚΑΝΟΕ -ΣΛΑΛΟΜ

    18:30-22:15

    Προκριματικά: C1 ανδρών: 1η σειρά

    Προκριματικά: Κ1 ανδρών: 1η σειρά

    Προκριματικά: C1 ανδρών: 2η σειρά

    Προκριματικά: K1 ανδρών: 2η σειρά

    ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ

    Γυναίκες

    18:15 - 22:15 Αγώνας Δρόμου επί δημοσίας Οδού (ΤΕΛΙΚΟΣ)

    ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

    22:00 Συγχρονισμένες 3μ. Γυναικών (ΤΕΛΙΚΟΣ)

    ΙΠΠΑΣΙΑ

    16:00-21:55 Ιππικό τρίαθλο

    ΞΙΦΑΣΚΙΑ

    Ξίφος Ασκήσεως Ανδρών (ατομικό)

    15:00-20:15

    Γύρος των "64"

    Γύρος των "32"

    Γύρος των "16"

    Προημιτελικοί

    22:00-00:30

    Ημιτελικοί

    Μικρός τελικός

    ΤΕΛΙΚΟΣ

    ΤΖΟΥΝΤΟ

    16:00-19:00

    -66κ. (Α) & -52κ. (Γ) - Προκριματικά/ρεπεσάζ

    21:30-00:10

    Κατηγορίες -66κ. (Α) & -52κ. (Γ) - ΤΕΛΙΚΟΙ

    ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

    14:30-18:30

    Επαναληπτικά: Δίκωπος ανδρών

    Επαναληπτικά: Διπλό σκιφ γυναικών

    Επαναληπτικά: Διπλό σκιφ ανδρών

    Επαναληπτικά: Τετράκωπος άνευ ελαφρών βαρών ανδρών

    Προκριματικά: Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών

    Προκριματικά: Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών

    Προκριματικά: Δίκωπος γυναικών

    Προκριματικά: Τετράκωπος ανδρών

    Επαναληπτικά: Σκιφ ανδρών

    Επαναληπτικά: Σκιφ γυναικών

    ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

    15:00-22:20 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι Γυναικών (προκριματικά, ΤΕΛΙΚΟΣ)

    15:00-22:20 Τραπ Γυναικών (προκριματικά, ΤΕΛΙΚΟΣ)

    15:00-22:20 Τραπ Ανδρών (προκριματικά, 1η ημέρα)

    ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

    19:00 (Προκριματικά)

    100μ. ύπτιο Γυναικών

    200μ. ελεύθερο Ανδρών

    100μ. πρόσθιο Γυναικών

    100μ. ύπτιο Ανδρών

    400μ. ελεύθερο Γυναικών

    4Χ100μ. ελεύθερο Ανδρών

    04:00

    100μ. πεταλούδα Γυναικών (ΤΕΛΙΚΟΣ)

    200μ. ελεύθερο Ανδρών (ημιτελικοί)

    100μ. πρόσθιο Γυναικών (ημιτελικοί)

    100μ. πρόσθιο Ανδρών (ΤΕΛΙΚΟΣ)

    400μ. ελεύθερο Γυναικών (ΤΕΛΙΚΟΣ)

    100μ. ύπτιο Ανδρών (ημιτελικοί)

    100μ. ύπτιο Γυναικών (ημιτελικοί)

    4Χ100μ. ελεύθερο Ανδρών (ΤΕΛΙΚΟΣ)

    ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

    15:00-18:00 2ος γύρος Ανδρών

    2ος γύρος Γυναικών

    19:30-22:30 2ος γύρος Ανδρών

    2ος γύρος Γυναικών

    00:00-04:00 3ος γύρος Ανδρών

    3ος γύρος Γυναικών

    ΤΕΝΙΣ

    16:45-05:00 Απλό Ανδρών - 1ος Γύρος

    Απλό Γυναικών - 1ος Γύρος

    Διπλό Ανδρών - 1ος Γύρος

    Διπλό Γυναικών - 1ος Γύρος

    ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

    16:00 56 κιλά Ανδρών (Β΄ γκρουπ)

    21:30 53 κιλά Γυναικών (Α΄ γκρουπ) ? (ΤΕΛΙΚΟΣ)

    01:00 56 κιλά Ανδρών (Α΄ γκρουπ) ? (ΤΕΛΙΚΟΣ)

    ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ

    Άνδρες

    Γ ΟΜΙΛΟΣ

    18:00 Νικολάι/Λούπο (Ιταλία)-Βίρχεν/Οντιβέρος (Μεξικό)

    22:30 Λουσένα/Νταλχάουζερ (ΗΠΑ)-Νάσερ/Μπελαΐ (Τυνησία)

    Δ ΟΜΙΛΟΣ

    23:30 Πέδρο Σόμπεργκ/Εβάντρο (Βραζιλία)-Ντίας/Γκονζάλες (Κούβα)

    06:00 Σαμοΐλοφς/Σμέντινς (Λετονία)-Σαλκ/Σάξτον (Καναδάς)

    E ΟΜΙΛΟΣ

    19:00 Νούμερντορ/Βάρενχορστ (Ολλανδία)-Γκριμάλτ Μ./Γκριμάλτ Ε. (Χιλή)

    05:00 Σεμένοφ/Κρασίλνικοφ (Ρωσία)-Φίγιαλεκ/Προύντελ (Πολωνία)

    Γυναίκες

    Α ΟΜΙΛΟΣ

    16:00 Λαρίσα/Ταλίτα (Βραζιλία)-Ουκόλοβα/Μπίρλοβα (Ρωσία)

    17:00 Κολόσινσκα/Μπρζόστεκ (Πολωνία)-Φέντρικ/Σουίτ (ΗΠΑ)

    Δ ΟΜΙΛΟΣ

    00:30 Λούντβιχ/Βάλκενχορστ (Γερμανία)-Ελγκομπασί/Νάντα (Αίγυπτος)

    04:00 Μενεγκάτι/Όρσι Τοθ (Ιταλία)-Μπρόντερ/Βάλιας (Καναδάς)

    E ΟΜΙΛΟΣ

    21:30 Πάβαν/Μπάνσλεϊ (Καναδάς)-Φαν Γκέστελ/Φαν Ντερ Βλιστ (Ολλανδία)

    03:00 Μπόργκερ/Μπίτε (Γερμανία)-Χάιντριχ/Ζούμκερ (Ελβετία)

    ΜΠΑΣΚΕΤ

    Άνδρες

    Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

    20:15 Βραζιλία-Λιθουανία

    01:00 Κροατία-Ισπανία

    04:30 Νιγηρία-Αργεντινή

    Γυναίκες

    Α ΟΜΙΛΟΣ

    23:30 Αυστραλία-Τουρκία

    01:45 Γαλλία-Λευκορωσία

    Β ΟΜΙΛΟΣ

    18:00 ΗΠΑ-Σενεγάλη

    20:15 Σερβία-Ισπανία

    ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

    Άνδρες

    Α ΟΜΙΛΟΣ

    01:00 Δανία -Νότιος Αφρική

    04:00 Βραζιλία -Ιράκ

    Β ΟΜΙΛΟΣ

    01:00 Σουηδία -Νιγηρία

    04:00 Ιαπωνία -Κολομβία

    Γ ΟΜΙΛΟΣ

    19:00 Φίτζι -Μεξικό

    22:00 Γερμανία -Ν. Κορέα

    Δ ΟΜΙΛΟΣ

    21:00 Ονδούρες -Πορτογαλία

    00:00 Αργεντινή - Αλγερία

    ΒΟΛΕΪ

    Άνδρες

    Α ΟΜΙΛΟΣ

    15:30 Ιταλία -Γαλλία

    17:35 Βραζιλία -Μεξικό

    23:05 ΗΠΑ -Καναδάς

    Β ΟΜΙΛΟΣ

    21:00 Πολωνία -Αίγυπτος

    02:30 Ρωσία -Κούβα

    04:35 Αργεντινή - Ιράν

    ΧΑΝΤΜΠΟΛ

    Άνδρες

    Α ΟΜΙΛΟΣ

    15:30 Κροατία-Κατάρ

    20:40 Δανία-Αργεντινή

    01:50 Γαλλία-Τυνησία

    Β ΟΜΙΛΟΣ

    17:30 Σουηδία-Γερμανία

    22:40 Πολωνία-Βραζιλία

    03:50 Σλοβενία-Αίγυπτος

    ΧΟΚΕΪ

    Άνδρες

    Α ΟΜΙΛΟΣ

    23:00 Μ. Βρετανία-Νέα Ζηλανδία

    01:30 Βραζιλία-Βέλγιο

    02:30 Αυστραλία-Ισπανία

    Β' ΟΜΙΛΟΣ

    00:00 Ολλανδία-Ιρλανδία

    Γυναίκες

    Α ΟΜΙΛΟΣ

    16:00 Νέα Ζηλανδία-Ν. Κορέα

    18:30 Ολλανδία-Ισπανία

    19:30 Κίνα-Γερμανία

    Β ΟΜΙΛΟΣ

    17:00 Ιαπωνία-Ινδία

    ΡΑΓΚΜΠΙ

    Γυναίκες

    Α ΟΜΙΛΟΣ

    19:00 Φίτζι -Κολομβία

    19:30 Αυστραλία -ΗΠΑ

    Β ΟΜΙΛΟΣ

    17:00 Ισπανία -Κένυα

    17:30 Ν. Ζηλανδία -Γαλλία

    Γ ΟΜΙΛΟΣ

    18:00 Βραζιλία -Ιαπωνία

    18:30 Καναδάς -Μ. Βρετανία

    Β ΦΑΣΗ

    22:00 Αγώνας για θέσεις 9-12

    22:30 Αγώνας για θέσεις 9-12

    23:00 1ο Προημιτελικός

    23:30 2ος Προημιτελικός

    00:00 3ος Προημιτελικός

    Ο0:30 4ος Προημιτελικός


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 August 2016 - 6:32:33 UTC