Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη του Σ. Κεδίκογλου στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές στη βόρεια Εύβοια
  • [02] Σε πλήρη ύφεση η φωτιά στο Ρέθυμνο
  • [03] 50.000 διαδηλωτές στη συγκέντρωση υπέρ του Ερντογάν στην Κολωνία
  • [04] «Λύκειο Επιδαύρου», ο νέος θεσμός του Ελληνικού Φεστιβάλ,παρουσιάστηκε από τον Β. Θεοδωρόπουλο

  • [01] Επίσκεψη του Σ. Κεδίκογλου στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές στη βόρεια Εύβοια

    Στην πρώτη γραμμή της δύσκολης μάχης που δίνουν οι Πυροσβέστες και οι Δασοπυροσβέστες με την πύρινη λαίλαπα στη βόρεια Εύβοια - για δεύτερη συνεχόμενη μέρα - και στο πλευρό των κατοίκων της Λίμνης, που ζουν εφιαλτικές στιγμές, βρέθηκε ο υπεύθυνος τομέα Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ευβοίας, Σίμος Κεδίκογλου.

    Ο βουλευτής διαπίστωσε το μέγεθος της τεράστιας καταστροφής, που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε στη Φαράκλα και εξαπλώθηκε γρήγορα εξαιτίας, των ισχυρών ανέμων.

    Ο κ. Κεδίκογλου είχε επαφές με τον δήμαρχο Λίμνης - Μαντουδίου-Αγίας Άννας Χρήστο Καλυβιώτη και με τον Διοικητή της Αστυνομίας, προκειμένου να εξεταστεί η λήψη προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου εξάπλωσης της πυρκαγιάς προς κατοικημένες περιοχές.

    Συναντήθηκε, επίσης, με τον Υπαρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ενημερώθηκε σχετικά με την επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, για τον περιορισμό και την κατάσβεση της φωτιάς.

    Ο Σίμος Κεδίκογλου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους Πυροσβέστες για τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν.

    [02] Σε πλήρη ύφεση η φωτιά στο Ρέθυμνο

    Σε πλήρη ύφεση είναι η φωτιά στο Ρέθυμνο, χωρίς νέα μέτωπα να προβληματίζουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις, με πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες του δήμου Αγίου Βασιλείου και τμήματα της ΕΜΑΚ, σύμφωνα με το συντονιστικό περιφερειακό όργανο της Π.Υ Κρήτης.

    Εξακολουθούν να πνέουν άνεμοι στην περιοχή αλλά οι διάσπαρτες ομάδες πυρόσβεσης ελέγχουν πλήρως το σύνολο της καμένης έκτασης η οποία σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση της αντιπεριφεριάρχη Ρεθύμνης Μαίρης Λιονή και του δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι πάνω από 25.000 με 30.000 στρέμματα. Καταστροφή έχουν υποστεί βοσκότοποι, ελαιώνες, αγροτικές και κτηνοτροφικές υποδομές, δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης καθώς επίσης και τμήματα οδοστρώματος από περιφερειακές και κεντρικές οδικές αρτηρίες.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός επικοινώνησαν με τον κ. Ταταράκη και δεσμεύτηκαν, όπως δήλωσε ο δήμαρχος, για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων, αποκατάσταση λειτουργίας των υποδομών και βοήθεια προς το δήμο ώστε να ανταπεξέλθει στις όποιες δυσκολίες έχει να διαχειριστεί.

    Η κ. Λιονή που επικοινώνησε με τον κ. Κουρουμπλή ζήτησε την άμεση συνδρομή των υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών ώστε να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης με προτεραιότητα στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου και των δικτύων ύδρευσης και άρδευσης.

    [03] 50.000 διαδηλωτές στη συγκέντρωση υπέρ του Ερντογάν στην Κολωνία

    Τους 50.000 έχουν φθάσει οι διαδηλωτές υπέρ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έχουν συγκεντρωθεί στην Κολωνία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την τοπική Αστυνομία που επικαλείται το περιοδικό «Focus». Η συγκέντρωση, η οποία έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει ως τις 21:00 (ώρα Ελλάδος), εξελίσσεται ως τώρα χωρίς προβλήματα.

    Από την Δήμαρχο της Κολωνίας Χενριέτε Ρέκερ έχει δημιουργηθεί πάντως επιτελείο κρίσης σε πυροσβεστικό Σταθμό της περιοχής ώστε να είναι δυνατό, σε περίπτωση ανάγκης, να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος, ενώ έχει ήδη απαγορευτεί η προγραμματισμένη συγκέντρωση της ακροδεξιάς οργάνωσης «Pro NRW» («Υπέρ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας»), διότι οι συμμετέχοντες παραβίασαν τους όρους της εκδήλωσης και, σύμφωνα με το Focus, πολλοί από αυτούς βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

    Οι συγκεντρώσεις περιφρουρούνται από δύναμη 2700 αστυνομικών, τόσο από το κρατίδιο όσο και από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία. Το Focus μεταφέρει χαρακτηριστική δήλωση αστυνομικού, ο οποίος συμμετέχει στην επιχείρηση: «Δεν μπορώ να το καταλάβω. Οι Τούρκοι στην Γερμανία αξιοποιούν όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα για να διαδηλώσουν υπέρ ενός απολυταρχικού ηγέτη, ο οποίος θέλει να ακυρώσει τελείως τη Δημοκρατία στην πατρίδα τους».

    [04] «Λύκειο Επιδαύρου», ο νέος θεσμός του Ελληνικού Φεστιβάλ,παρουσιάστηκε από τον Β. Θεοδωρόπουλο

    Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, το «Λύκειο Επιδαύρου», το Διεθνές Θερινό Σχολείο Αρχαίου Δράματος, που θα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου και άλλους τοπικούς φορείς και θα αρχίσει να λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2017, ανακοίνωσε το Σάββατο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Ο θεσμός θα απευθύνεται σε νέους ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών από όλο τον κόσμο, με στόχο να καλύψει το κενό ενός διεθνούς κέντρου πρακτικής πάνω στο αρχαίο δράμα στον τόπο που γεννήθηκε, στην Ελλάδα. Παράλληλα στοχεύει να ζωντανεύσει, πνευματικά και αναπτυξιακά, μια ολόκληρη περιοχή, που θα έρθει στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.

    «Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου έθεσα ως πρωταρχικό στόχο τη σύνδεση της καλλιτεχνικής διαδικασίας με την εκπαίδευση και τον διάλογο στον χώρο των παραστατικών τεχνών, και αυτόν ακριβώς τον στόχο στο υψηλότερο επίπεδο υπηρετεί η ίδρυση του Λυκείου Επιδαύρου», δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος κατά τη συνέντευξη Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Ξενία της Αρχαίας Επιδαύρου, όπου παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα του νέου θεσμού.

    Στο Λύκειο Επιδαύρου θα συμμετέχουν 300 μαθητές τον χρόνο (150 σε δύο περιόδους διάρκειας 15 ημερών η καθεμία) οι οποίοι, μαζί με τους καθηγητές τους, θα φιλοξενούνται σε κατασκήνωση που θα δημιουργηθεί σε δασική έκταση 20 στρεμμάτων. Η έκταση (που παραχωρήθηκε από τον δήμο στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου και για την οποία υπάρχει θετική έγκριση του Δασάρχη) βρίσκεται στη διασταύρωση ανάμεσα στο Λυγουριό και το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, σε μικρή απόσταση από το Κέντρο Υγείας της περιοχής («πολύτιμο για την παροχή Α' βοηθειών στους κατασκηνωτές», όπως τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ). Ο ανοιχτός χώρος, εξάλλου, είναι επιλογή που δεν έγινε τυχαία, καθώς θα επιτρέψει «στους σπουδαστές να αντιληφθούν πολύ καλύτερα και να βιώσουν την ανάπτυξη δυναμικών ανοιχτού χώρου, που συντέλεσαν στη γένεση και την ανάπτυξη του αρχαίου δράματος», όπως δήλωσε ο ίδιος.

    Για το 2017 η πρώτη περίοδος θα διαρκέσει από τις 22 Ιουνίου ως τις 6 Ιουλίου και από τις 10 ως τις 24 Ιουλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 July 2016 - 18:32:27 UTC