Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Τόσκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Δεν υπάρχει κίνδυνος για την Λίμνη
  • [02] Ένοπλος σκότωσε μία γυναίκα στο Όστιν του Τέξας και τραυμάτισε άλλες τρεις
  • [03] Χίλαρι Κλίντον: Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες υπέκλεψαν τα e-mail της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών
  • [04] Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 26 προσαγωγές για την εισβολή στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης
  • [05] Β. Αποστόλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Όλος ο μηχανισμός πυρόσβεσης συγκεντρώνεται στη Λίμνη

  • [01] Ν. Τόσκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Δεν υπάρχει κίνδυνος για την Λίμνη

    «Με τη μεγάλη συγκέντρωση των δυνάμεων πυρόσβεσης και βοηθούντος των ανέμων, η κωμόπολη της Λίμνης δεν κινδυνεύει» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας που παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια. Αυτή την ώρα, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχθεί μεγάλες επίγειες δυνάμεις αλλά και έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα καθώς και έξι ελικόπτερα, προσπαθώντας να θέσουν εκ νέου υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

    Ο κ. Τόσκας εξήγησε πως σύμφωνα με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστών, δεν υπάρχει κίνδυνος κατοικημένες περιοχές, αλλά και πως οι δυνάμεις θα είναι σε επιφυλακή τις επόμενες ημέρες για να αποφευχθεί οποιαδήποτε αναζωπύρωση της πυρκαγιάς.

    Νωρίτερα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά και του δύσβατου εδάφους που εμποδίζει τα πεζοφόρα τμήματα να φτάσουν στις πύρινες εστίες, παρατηρήθηκε μερική αναζωπύρωση της φωτιάς.

    Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που άφησε στο πέρασμα της η πύρινη λαίλαπα στη βόρεια Εύβοια, καθώς εκτιμάται ότι έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα δάσους.

    Το πρώτο φως της ημέρας έδειξε μια τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή της Λίμνης. Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε σε λίγες ώρες πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης.

    [02] Ένοπλος σκότωσε μία γυναίκα στο Όστιν του Τέξας και τραυμάτισε άλλες τρεις

    Ένοπλος σκότωσε μία γυναίκα και τραυμάτισε σοβαρά τρεις άλλες στο Όστιν όταν πυροβόλησε εναντίον του πλήθους καθώς ο κόσμος έβγαινε από νυχτερινά κέντρα στο κέντρο της πρωτεύουσας του Τέξας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Ο άγνωστος ένοπλος άνοιξε πυρ γύρω στις 2.15 π.μ. τοπική ώρα και στη συνέχεια διέφυγε, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός του επιτελείου της αστυνομίας του Όστιν, Μπράιαν Μάνλεϊ. Το κίνητρο της επίθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο των μπαρ, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

    "Η κατάσταση ήταν πολύ χαοτική", δήλωσε ο Μάνλεϊ. Είπε πως ο κόσμος που έβγαινε από τα κλαμπ και τα μπαρ άρχισε να τρέχει προς όλες τις κατευθύνσεις με το άκουσμα των πυροβολισμών, ενώ αστυνομικοί που βρίσκονταν σε περιπολία έσπευσαν στο σημείο.

    Ο ένοπλος σκότωσε μία γυναίκα περίπου 20 ετών και τραυμάτισε άλλες τρεις γυναίκες, οι οποίες διακομίστηκαν σε τοπικό νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα από τα οποία ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή τους, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μάικ Μπεναβίντις, εκπρόσωπος των Υπηρεσιών Ιατρικών Επειγόντων Περιστατικών της κομητείας Όστιν-Τράβις. Ένα πέμπτο θύμα, ένας άνδρας, αρνήθηκε να λάβει ιατρική βοήθεια, σύμφωνα με τις υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών.

    Ο Μάνλεϊ είπε ως η αστυνομία ζητά τη βοήθεια του κοινού, περιλαμβανομένων και οποιωνδήποτε βίντεο που έχουν τυχόν στην κατοχή τους, στην προσπάθεια να εντοπίσει τον ένοπλο που πιστεύεται ότι είναι περίπου 20 ετών.

    Μερικά λεπτά μετά τους πυροβολισμούς, ένας άνδρας άνοιξε πυρ κάμποσα τετράγωνα μακριά από το σημείο στη διάρκεια μιας αντιπαράθεσης σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, δήλωσε ο Μάνλεϊ. Περαστικοί κατάφεραν να τον πιάσουν, είπε.

    Αρχικά η αστυνομία θεώρησε πως τα δύο περιστατικά με τους πυροβολισμούς είχαν κάποια σχέση μεταξύ τους και πως είχαν να κάνουν με έναν "ενεργό δράστη", αλλά αυτή η υπόθεση αποδείχθηκε ότι ήταν λανθασμένη, δήλωσε ο Μάνλεϊ στους δημοσιογράφους.

    "Από ό,τι μπορούμε να πούμε σε αυτό το σημείο από τα αρχικά στοιχεία της έρευνας, αυτά τα δύο περιστατικά δεν συνδέονται", δήλωσε ο Μάνλεϊ στους δημοσιογράφους.

    Ο ύποπτος που άνοιξε πυρ στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων διακομίστηκε στο νοσοκομείο λόγω των τραυμάτων που υπέστη όταν τον έπιασαν οι περαστικοί, είπε ο Μάνλεϊ. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για οποιονδήποτε τραυματισμό από σφαίρες κατά το περιστατικό αυτό.

    [03] Χίλαρι Κλίντον: Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες υπέκλεψαν τα e-mail της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών

    Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Χϊλαρι Κλίντον δήλωσε πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες παρεισέφρησαν στους υπολογιστές της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών και κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της, Ντόναλντ Τραμπ, ότι δείχνει την υποστήριξή του στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

    "Γνωρίζουμε πως οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών υπέκλεψαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mailτης DNC και γνωρίζουμε πως φρόντισαν ώστε πολλά από αυτά τα μηνύματα να δημοσιοποιηθούν και γνωρίζουμε πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δείξει μια πολύ ανησυχητική προθυμία να ενισχύσει τον Πούτιν, να υποστηρίξει τον Πούτιν", ανέφερε η Κλίντον σε συνέντευξή της στην τηλεοπτική εκπομπή "Fox News Sunday".

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κατηγορήσει δημόσια τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από την υποκλοπή e-mail από τους υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος. Ωστόσο ειδικοί στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου και αξιωματούχοι των ΗΠΑ είπαν πως πιστεύουν ότι η Ρωσία σχεδίασε τη δημοσιοποίηση των ι-μέιλ ώστε να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ που θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου.

    Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως ο Πούτιν θέλει ο Τραμπ να κερδίσει τον Λευκό Οίκο, η Κλίντον είπε ότι δεν πρόκειται να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα.

    "Όμως νομίζω ότι από την παράθεση των γεγονότων προκύπτουν σοβαρά ζητήματα για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές μας, στη δημοκρατία μας", δήλωσε η Κλίντον στη συνέντευξη της στο Fox, η οποία ηχογραφήθηκε το Σάββατο (χθες).

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ανεχθούν κάτι τέτοιο από οποιαδήποτε χώρα, ειδικά μία που θεωρείται αντίπαλος, είπε.

    "Το γεγονός ότι ο Τραμπ ενθαρρύνει και πλέκει το εγκώμιο του Πούτιν, παρότι κάτι τέτοιο μοιάζει να είναι μία σκόπιμη προσπάθεια να επηρεάσει τις εκλογές, νομίζω ότι εγείρει θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας", είπε, στην πρώτη συνέντευξή της μετά την ομιλία της στο συνέδριο των Δημοκρατικών την Πέμπτη με την οποία αποδέχθηκε το χρίσμα του κόμματός της.

    [04] Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 26 προσαγωγές για την εισβολή στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

    Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 26 προσαγωγές των μελών της ομάδας αντιεξουσιαστών που έκαναν σήμερα το πρωί άντρες των ΜΑΤ, ύστερα από την εισβολή τους στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι 26 προσαχθέντες, συνελήφθησαν για διατάραξη θρησκευτικής συνάθροισης κατά συναυτουργία.

    Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα των αντιεξουσιαστών, εισέβαλε νωρίς το πρωί στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, διακόπτοντας την κυριακάτικη λειτουργία, διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στην πόλη.

    [05] Β. Αποστόλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Όλος ο μηχανισμός πυρόσβεσης συγκεντρώνεται στη Λίμνη

    Από νωρίς το πρωί βρίσκεταιο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στη Βόρεια Εύβοια. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αποστόλου, επισήμανε ότι στη φωτιά της Β. Εύβοιαςσυντρέχουν δύσκολοι παράγοντες που δυστυχώς παρά τις προσπάθειες που έδειχναν ότι η φωτιά είναι διαχειρίσιμη, οι παράγοντες αυτοί, οι κακές καιρικές συνθήκες, οι έντονοι αέρηδες και μάλιστα με την μεταβλητότητα στη φορά τους, το πυκνό δασικό σύμπλεγμα της χαλεπίου πεύκης και το ανάγλυφο της περιοχής έφεραν πάρα πολλά προβλήματα τα οποία αναζωπύρωσαν τη φωτιά.

    «Θέλω να πιστεύω ότιμέχρι το βράδυ που θα πέσουν οι άνεμοι, και δεδομένουτηςμεγάληςπροσπάθειας που γίνεται από όλα τα μέσα που διαθέτει αυτή την ώρα η χώρα μας,θα έχουμε ένα αποτέλεσμα απόψε, αύριο πρωί, που θα δείχνει ότι αυτό που ονομάζαμε διαχειρίσιμη κατάσταση θα είναι σε καλύτερη φάση», ανέφερε ο κ. Αποστόλου .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 July 2016 - 16:32:36 UTC