Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Πρ. Παυλόπουλου με ομάδα του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου
  • [02] Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ποιο ήταν το «plan x» είπε στο «Πρακτορείο fm» ο Δ. Τσιόδρας
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: «Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους»
  • [04] «Τα 2/3 των οφειλών ύψους 16,6 δισ. ευρώ προς τα ταμεία αφορούν εταιρίες που δεν υπάρχουν πια»
  • [05] Συρία: Τουλάχιστον 44 νεκροί και 170 τραυματίες σε διπλή επίθεση στην πόλη Καμισλί
  • [06] Στη Χίλαρι Κλίντον και επισήμως το χρίσμα των Δημοκρατικών
  • [07] O Mισέλ Μπαρνιέ επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με τη Βρετανία για το Brexit
  • [08] Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Γενεύης έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου
  • [09] Το ΚΑΣ γνωμοδότησε υπέρ της αυτοψίας, από μέλη του, στις αρχαιότητες στις Σκουριές
  • [10] Ενα δρώμενο «έκπληξη» για τη «Λυσιστράτη» στο σταθμό Μετρό του Συντάγματος
  • [11] Πτώση στις πωλήσεις των iPhone κατέγραψε για 2ο συνεχόμενο τρίμηνο η Apple
  • [12] Αυστηρή προειδοποίηση στη Microsoft, από τη γαλλική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων
  • [13] Επανήλθε δριμύτερο το Kickass Torrents
  • [14] Η Γιούροπολ στον πόλεμο κατά του ransomware
  • [15] Κατατέθηκε η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ
  • [16] Η Verizon εξαγοράζει τις βασικές διαδικτυακές δραστηριότητες της Yahoo

  • [01] Συνάντηση Πρ. Παυλόπουλου με ομάδα του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου

    Πρωτοβουλία κορυφαίου συμβολισμού, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος την ανάβαση στον Όλυμπο με σύνθημα «Δίνω Ελπίδα-Δίνω Ζωή» 120 ορειβατών, μεταμοσχευμένων ασθενών, εθελοντών δοτών και συνοδών του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου, κατά την συνάντησή του με αντιπροσωπευτική ομάδα τους, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Παυλόπουλος έκανε, επίσης, λόγο για μια πρωτοβουλία, που αφορά γενικότερα τον εθελοντισμό, την ανιδιοτελή προσφορά και την ανθρώπινη δύναμη και συνεχάρη τόσο τον Πρόεδρο του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας για το ήθος τους.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου, Κ.Τσιβελέκας, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στήριξη, υπογράμμισε ότι η προσπάθεια αυτή στοχεύει αφενός στη στήριξη των συνανθρώπων μας που πάσχουν και αφετέρου στη διεύρυνση του αριθμού των δοτών μυελού των οστών.

    [02] Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ποιο ήταν το «plan x» είπε στο «Πρακτορείο fm» ο Δ. Τσιόδρας

    «Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ποιο ήταν το περιβόητο plan x» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, κάνοντας λόγο για «διαδικασία μη διαπραγμάτευσης, τζόγου, η οποία μας οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο».

    «Πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει τι πραγματικά συνέβη, γιατί το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά -86 δισ. κατά τον κ. Στουρνάρα (σσ: τον διοικητή της ΤτΕ), 100 δισ. κατά τον κ. Ρέγκλινγκ (σσ: επικεφαλής του ESM) - η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κόστισε πάρα πολύ» είπε ο κ. Τσιόδρας στην εκπομπή «Πρωινό στο Πρακτορείο», προσθέτοντας ότι «αποκαλύπτονται πράγματα, τα οποία νομίζω ότι δε θα πρέπει να μείνουν κρυφά». Για το plan x «λέει ο κ. Βαρουφάκης, λέει ο κ. Γκάλμπρεϊθ, ο κ.Χουλιαράκης, δεν τον ξέρω τον κ. Γκάλμπρεϊθ, τη στιγμή που πήγαιναν μαζί στις Βρυξέλλες».

    Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Τσιόδρας παρατήρησε ότι «θα έπρεπε να ανοίξει πριν από τις προηγούμενες εκλογές, αν ο κ. Τσίπρας ήταν συνεπής με τη θέση του περί απλής αναλογικής, και όχι αφού πήρε και το δεύτερο μπόνους».

    Σε σχέση με τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Τσίοδρας επισήμανε ότι το Ποτάμι προτείνει «να υπάρχει μία καλύτερη κατανομή των εξουσιών άρα μία λελογισμένη ενίσχυση των εξουσιών του Προέδρου της Δημοκρατίας». Για τον τρόπο εκλογής του τόνισε: «Συμφωνούμε καταρχάς στην αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών». Πρότεινε «να δημιουργηθεί ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα το οποίο θα αποτελείται από τους βουλευτές, τους περιφερειάρχες, τους δημάρχους των δύο μεγαλύτερων πόλεων σε κάθε νομό, έτσι ώστε να υπάρχει και ευρύτερη νομιμοποίηση, τους πρώην πρωθυπουργούς, τους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας».

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: «Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους»

    «Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκκένωση καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη.

    «Η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς» σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] «Τα 2/3 των οφειλών ύψους 16,6 δισ. ευρώ προς τα ταμεία αφορούν εταιρίες που δεν υπάρχουν πια»

    «Είναι σημαντικό να καλλιεργηθεί η ασφαλιστική συνείδηση μέσω της δημιουργίας εμπιστοσύνης προς το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του ΙΚΑ, Διονύσης Καλαματιανός ο οποίος διευκρινίζει ότι μεγάλο μέρος των οφειλών ύψους 16,6 δισ ευρώ στα ταμεία αφορούν εταιρίες που δεν υπάρχουν πια ή βρίσκονται σε εκκαθάριση.

    Σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις λαθών ή παραλείψεων δίνεται η δυνατότητα επανένταξης των οφειλετών στις ρυθμίσεις, μετά την υποβολή αιτήματος. Ο κ.Καλαματιανός υπογραμμίζει ότι «το 1/3 αυτού του ποσού θεωρείται εισπράξιμο λόγω της εγγύτητας της δημιουργίας της οφειλής και της δυνατότητας που έχουν οι υπηρεσίες να εισπράττουν απ? αυτό το ποσό. Ένα μεγάλο μέρος του θεωρείται μη εισπράξιμο λόγω της καθυστέρησης καταβολής και λόγω του ότι έρχεται από το βαθύ παρελθόν». Ο διοικητής του ΙΚΑ τονίζει ότι η στόχευση «είναι κυρίως προς τους μεγαλοοφειλέτες με συγκεκριμένες δράσεις» και αναφέρει τα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2015, σύμφωνα με τα οποία «οι εισπράξεις του ΚΕΑΟ από τις οφειλές και το καθυστέρημα ήταν 312 εκατ. ευρώ. Στο πρώτο εξάμηνο του 2016 το ποσό αυτό ανέρχεται σε 385 εκατ. Μία αύξηση είσπραξης από το καθυστέρημα στο 24%. Το πρώτο εξάμηνο του 2015, 312 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2016, 385 εκατ.ευρώ. Άρα 24%. Αυτό αφορά μόνο το καθυστέρημα στις οφειλές».

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις η αδυναμία ή η αποφυγή πληρωμής εισφορών στα ταμεία με αποτέλεσμα τα ληξιπρόθεσμα χρέη να ανέρχονται σε 16,6 δισ ευρώ. Ποια είναι η εικόνα στο ΙΚΑ;

    «Κοιτάξτε το ΚΕΑΟ ως υπηρεσία υπάγεται στο ΙΚΑ αλλά στις οφειλές που εντάσσονται σε αυτό βρίσκονται οφειλές προς όλα τα ταμεία. Μπορώ να σας πω λοιπόν, ότι πράγματι υπήρξε μία αύξηση των οφειλών, προς όλα τα ταμεία, από 15 δισ. 700 εκατ. που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2016 οι οφειλές αυξήθηκαν σε 16 δισ. 600 εκατ.το δεύτερο τρίμηνο του 2016. Στο ποσό αυτό υπάρχουν βέβαια πρόσθετα τέλη, προσαυξήσεις, λόγω καθυστέρησης καταβολής και πρόστιμα λόγω ανασφάλιστης εργασίας που εντάσσονται στις οφειλές. Είναι σύνθετα τα χαρακτηριστικά που έχει αυτό το ποσό. Επίσης θα πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας και ότι ένα μεγάλο μέρος του ποσού αυτού των 16 δισ. 600 εκατ. αφορά οφειλές παλαιές, από εταιρίες που δεν υπάρχουν πια, που βρίσκονται σε εκκαθάριση, άρα ένα μεγάλο μέρος αυτού του ποσού θεωρείται μη εισπράξιμο. Το 1/3 αυτού του ποσού θεωρείται εισπράξιμο λόγω της εγγύτητας της δημιουργίας της οφειλής και της δυνατότητας που έχουν οι υπηρεσίες να εισπράττουν απ? αυτό το ποσό. Άρα λοιπόν δεν είναι ολόκληρο το ποσό, δεν θεωρείται άμεσα εισπράξιμο, ένα μεγάλο μέρος του θεωρείται μη εισπράξιμο λόγω της καθυστέρησης καταβολής και λόγω του ότι έρχεται από το βαθύ παρελθόν».

    Σε ποιες κλίμακες οφειλών υπάρχει συγκέντρωση πλήθους οφειλετών; Έχετε στοιχεία γι?αυτό;

    «Ναι, ως υπηρεσία και στο ΙΚΑ αλλά και στο ΚΕΑΟ η στόχευση βρίσκεται προς τους μεγαλοοφειλέτες κυρίως. Οι μεγαλοοφειλέτες που έχουν συγκεκριμένες δράσεις, όπως ηλεκτρονικές κατασχέσεις μέσω των τραπεζικών λογαριασμών, κατασχέσεις σε περιουσία των μεγαλοοφειλετών, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ουσιαστικά οι οφειλέτες μεταβιβάζουν τα βάρη των υποχρεώσεων του προς όλη την κοινωνία. Δηλαδή όταν μία εταιρία δεν πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές και μετά από δύο, τρία, τέσσερα χρόνια πτωχεύει, ουσιαστικά μεταβιβάζει όλο αυτό το βάρος της υποχρέωσης καταβολής στην κοινωνία και στους υπόλοιπους πολίτες γιατί το ΙΚΑ για παράδειγμα έχει χορηγήσει συντάξεις, έχει χορηγήσει παροχές, ασφαλιστική ικανότητα κλπ ενώ δεν έχει εισπράξει τίποτα. Η στόχευσή μας είναι κυρίως προς τους μεγαλοοφειλέτες με συγκεκριμένες δράσεις και να σας πω και κάτι αποτελέσματα που έχουμε σχετικά το πρώτο εξάμηνο του 2015 οι εισπράξεις του ΚΕΑΟ από τις οφειλές και το καθυστέρημα ήταν 312 εκατ. ευρώ. Στο πρώτο εξάμηνο του 2016 το ποσό αυτό ανέρχεται σε 385 εκατ. Μία αύξηση είσπραξης από το καθυστέρημα στο 24%. Το πρώτο εξάμηνο του 2015, 312 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2016, 385 εκατ.ευρώ. Άρα 24%. Αυτό αφορά μόνο το καθυστέρημα στις οφειλές».

    Όσον αφορά τη «μαύρη» εργασία; Εκεί τι γίνεται, έχουμε έκρηξη;

    «Η «μαύρη» εργασία δεν είναι εύκολα μετρήσιμη, εμείς κάνουμε συγκεκριμένες κινήσεις και εκεί σε κλάδους που πράγματι εμφανίζουν αυξημένη εισφοροδιαφυγή και αδήλωτη εργασία, προσπαθούμε με ελέγχους, με αυστηρότητα στη διαδικασία στα πλαίσια του νόμου και του σεβασμού προς τον πολίτη να είμαστε όσο πιο δυνατόν άμεση στην αντίδρασή μας προς την αδήλωτη εργασία. Από εκεί και πέρα πρέπει να σκεφθούμε ότι ένα κομμάτι του φαινομένου αυτού είναι τα πρόστιμα και η καταστολή αλλά είναι πολύ σημαντικό να καλλιεργηθεί και η ασφαλιστική συνείδηση μέσω της δημιουργίας εμπιστοσύνης προς το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Να αντιληφθεί δηλαδή ο πολίτης τόσο ο εργοδότης όσο και ο εργαζόμενος ότι έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις και η κοινωνική ασφάλιση είναι για όλους. Και είναι ομοίως δικαίωμά τους και υποχρέωσή τους. Ένα κομμάτι είναι η καταστολή και ένα κομμάτι είναι η καλλιέργεια της ασφαλιστικής συνείδησης μέσω της εμπιστοσύνης στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, που βέβαια προϋποθέτει η εμπιστοσύνη στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης προϋποθέτει και σταθερές, αξιοπρεπείς, σωστές παροχές».

    Με τις ρυθμίσεις εισφορών τι γίνεται; Ναυαγούν;

    «Κοιτάξτε, πάντα στις ρυθμίσεις η πορεία τους είναι φθίνουσα. Όταν τελειώνει η περίοδος που δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες να ενταχθούν ,από τη στιγμή που τελειώνει αυτή η περίοδος ξεκινάει η φθίνουσα πορεία. Γιατί οι οφειλέτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν όλοι στην τακτοποίηση των δόσεων και το οικονομικό περιβάλλον είναι πού δύσκολο, υπάρχουν λάθη τα οποία μπορούν να διορθωθούν μέσω αιτήσεων προς το ΚΕΑΟ και τις υπηρεσίες του ΙΚΑ και άλλων ταμείων επανένταξης και να το διευκρινίσω αυτό όταν διαπιστωθεί ότι υπήρξε κάποιο λάθος από την πλευρά του οφειλέτη δηλαδή δεν κατέθεσε τα χρήματα εκεί που έπρεπε, στην ταυτότητα οφειλής που έπρεπε ή υπήρξε μία αύξηση επιτοκίου που δεν την αντιλήφθηκε ή μια προσαύξηση που επίσης δεν την αντιλήφθηκε μπορεί να απευθυνθεί στις υπηρεσίες του ΙΚΑ και των άλλων ταμείων ώστε να επανενταχθεί στη ρύθμιση, τακτοποιώντας βέβαια τις οφειλές. Οι υπηρεσίες λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένα κριτήρια μπορούν να κάνουν δεκτό το αίτημά του ή να το απορρίψει».

    [05] Συρία: Τουλάχιστον 44 νεκροί και 170 τραυματίες σε διπλή επίθεση στην πόλη Καμισλί

    Τουλάχιστον 44 νεκροί και 170 τραυματίες είναι ο απολογισμός των θυμάτων από τη διπλή επίθεση που συγκλόνισε σήμερα την πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας, η οποία κατοικείται κυρίως από Κούρδους, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Maydeen του Λιβάνου, τα επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Η συριακή τηλεόραση έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο την οποία ακολούθησε άλλη που πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένη μοτοσικλέτα σε κεντρικό δρόμο στο δυτικό άκρο της πόλης Καμισλί. Και το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι η "τρομοκρατική επίθεση" συγκλόνισε αυτή την πόλη κοντά στα τουρκικά σύνορα.

    "Δύο μεγάλες διαδοχικές εκρήξεις συγκλόνισαν τη δυτική πλευρά της πόλης Καμισλί την οποία ελέγχουν κούρδοι μαχητές", ανακοίνωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

    Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν κοντά στο αρμόδιο όργανο για την Άμυνα της αυτόνομης διοίκησης που έχουν εγκαθιδρύσει οι Κούρδοι, εντός μιας περιοχής στην οποία βρίσκονται πολλά οργανισμοί, --κυρίως ασφαλείας-- της αυτόνομης κουρδικής διοίκησης.

    Το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, στην οποία ανήκει το Καμισλί, ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις που έχουν εγκαθιδρύσει εκεί "αυτόνομη διοίκηση".

    [06] Στη Χίλαρι Κλίντον και επισήμως το χρίσμα των Δημοκρατικών

    Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον εξασφάλισε χθες το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές, και αποτελεί πιά την πρώτη γυναίκα που ηγείται του ψηφοδελτίου μεγάλου κόμματος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Το σύνολο των 2.383 ψήφων που χρειάζονταν για να κερδίσει υποψήφιος το χρίσμα "κλείδωσε" με τις 15 ψήφους των εκπροσώπων της πολιτείας Νότιας Ντακότα, κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας ανά πολιτεία στο συνέδριο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια.

    Αφού εξασφαλίστηκε ο αναγκαίος αριθμός ψήφων, και προτού ολοκληρωθεί η ονομαστική ψηφοφορία, ο πρώην αντίπαλός της για το χρίσμα των Δημοκρατικών, γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς από το Βερμόντ, σηκώθηκε, πήρε το μικρόφωνο, και πρότεινε την παράκαμψη της υπόλοιπης διαδικασίας και την ψήφο δια βοής άμεσα.

    Η προεδρεύουσα του συνεδρίου το δέχτηκε και ακολούθησε η δια βοής ψήφος και η επιβεβαίωση της απονομής του χρίσματος.

    Μετά από σκληρή μάχη με τον Σάντερς, η Κλίντον αποτελεί πια τη σημαιοφόρο του κόμματος εναντίον του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ στην πορεία για τις κάλπες στις 8 Νοεμβρίου.

    Οι εκπρόσωποι επαναλάμβαναν "Χίλαρι, Χίλαρι", καθώς η γερουσιαστής Μπάρμπαρα Μικούλσκι της πολιτείας Μέριλαντ υπέβαλλε επίσημα το όνομα της υποψηφίου πριν την έναρξη της ψηφοφορίας.

    "Ναι, όντως σπάμε φραγμούς, και εγώ έσπασα φραγμούς όταν έγινα η πρώτη Δημοκρατική γυναίκα που εκλέχθηκε στη γερουσία βάσει της δικής της δύναμης", είπε η Μικούλσκι, "οπότε είναι με πολλή συγκίνηση που βρίσκομαι εδώ σήμερα για να υποβάλλω το όνομα της Χίλαρι Κλίντον ως πρώτης γυναίκας προέδρου".

    Οι υποστηρικτές της Κλίντον ισχυρίζονται ότι η θητεία της στην Ουάσιγκτον δείχνει ότι έχει την αναγκαία εμπειρία για την προεδρία αυτή την δύσκολη εποχή καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να αυξήσουν τους ρυθμούς οικονομικής ανάκαμψης ενώ αντιμετωπίζουν προκλήσεις ασφάλειας στο εξωτερικό.

    Οι αντίπαλοι τής Κλίντον θεωρούν ότι διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με το κατεστημένο και ότι έχει βεβαρημένο παρελθόν που ξεκινά από την αρχή της πρώτης προεδρικής θητείας του συζύγου της Μπιλ Κλίντον, την δεκαετία του '90.της προεδρικής θητείας του συζύγου της Μπιλ Κλίντον, την δεκαετία του '90.

    [07] O Mισέλ Μπαρνιέ επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με τη Βρετανία για το Brexit

    Ο Γάλλος Μισέλ Μπαρνιέ, πρώην Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος διορίστηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επικεφαλής διαπραγματευτής, υπεύθυνος για την προετοιμασία και τη διενέργεια των διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

    «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ο φίλος μου Μισέλ Μπαρνιέ δέχθηκε αυτήν την σημαντική και δύσκολη αποστολή», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξηγώντας ότι αναζητούσε «έναν έμπειρο πολιτικό άνδρα γι΄αυτό το δύσκολο έργο».

    [08] Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Γενεύης έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου

    Η αστυνομία στην Γενεύη άρχισε σήμερα σειρά ελέγχων γύρω από το αεροδρόμιο της πόλης έπειτα από πληροφορία που έλαβε για πιθανή απειλή. Η αστυνομία ελέγχει τη συγκεκριμένη πληροφορία που προέρχεται από τη Γαλλία και ήταν η αιτία για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας γύρω από τον αερολιμένα.

    Προληπτικά μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται γύρω από το αεροδρόμιο και αυτά θα συνεχιστούν για αόριστο χρονικό διάστημα, ανακοίνωσε η αστυνομία στη σελίδα της στο Facebook

    Αξιωματούχοι του αερολιμένα δήλωσαν ότι ο συναγερμός σήμανε έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου, χωρίς να δώσουν άλλες πληροφορίες.

    [09] Το ΚΑΣ γνωμοδότησε υπέρ της αυτοψίας, από μέλη του, στις αρχαιότητες στις Σκουριές

    Αναβολή, αυτοψία, μεταφορά ή διατήρηση των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στις Σκουριές Χαλκιδικής; Όλα τα ενδεχόμενα εξετάστηκαν χτες στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, όπου έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση και αφού ακούστηκαν όλες οι πλευρές (παράσταση είχαν ζητήσει τόσο μέλη της τοπικής κοινωνίας όσο και εκπρόσωποι των εργαζομένων, καθώς και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» που δραστηριοποιείται στην περιοχή) τα μέλη «ψήφισαν» υπέρ της αυτοψίας.

    Με οριακή πλειοψηφία (8 υπέρ και 7 κατά) τα μέλη του ΚΑΣ γνωμοδότησαν υπέρ της αυτοψίας στην περιοχή για να γίνουν κατανοητές όχι μόνο η σημασία των αρχαιοτήτων που εντοπίστηκαν κατά την «υποδειγματική», όπως χαρακτηρίστηκε, σωστική ανασκαφή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, αλλά και η γενικότερη αρχαιολογική «τοπογραφία», καθώς στη γύρω περιοχή υπάρχουν και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι. Σημειώνεται ότι τόσο η διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, όσο και η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων είχαν προτείνει την απόσπαση και μεταφορά των εν λόγω καταλοίπων της αρχαίας μεταλλουργίας από το ανοικτό όρυγμα (open pit) στη θέση Κόνιαρη, όπου έχουν αποκαλυφθεί αρχαία του 6ου αι. μ.Χ., μεταξύ των οποίων κι ένα αψιδωτό κτίριο (πιθανόν χώρος εστίασης), τα οποία φαίνεται να είχαν σχέση με τη μεταλλουργία.

    Στη συνεδρίαση έγινε αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης (τελευταίος «σταθμός», πριν τη χτεσινή γνωμοδότηση, ήταν η αναβολή στο ΚΑΣ τον Δεκέμβριο του 2015 του θέματος της διατήρησης ή μη των αρχαιοτήτων, επειδή εκκρεμούσε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία συνδεόταν με τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας). Στη συνέχεια, ο αρχαιολόγος Κώστας Παπαστάθης από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, που είχε διενεργήσει την έρευνα, παρουσίασε -όπως είχε κάνει και στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου- με ιδιαίτερα κατατοπιστικό και λεπτομερή τρόπο τα αποτελέσματά της. Μεταξύ των ευρημάτων, που πιστοποιούν το διαχρονικό μεταλλουργικό ενδιαφέρον στην περιοχή από τον 2ο αι. π.Χ., ήταν τα κατάλοιπα κτιρίου, ένα μικρό λιθόστρωτο, λάκκοι και πασσαλότρυπες, καθώς και αρκετά κινητά ευρήματα, όπως ακροφύσια φυσερών, τα οποία διοχέτευαν οξυγόνο στον κλίβανο, τμήματα από οινοχόες με ωραία σχέδια κεφαλών κι ένας «θησαυρός» 12 νομισμάτων. Η ανασκαφή, που κατά γενική ομολογία τεκμηρίωσε με εξαιρετικό τρόπο τις αρχαιότητες, συνοδεύτηκε από τρισδιάστατη αποτύπωση με laser scanning.

    [10] Ενα δρώμενο «έκπληξη» για τη «Λυσιστράτη» στο σταθμό Μετρό του Συντάγματος

    Ενα θεατρικό δρώμενο- έκπληξη από τους ηθοποιούς της παράστασης «Λυσιστράτη» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 28 Ιουλίου, στις 12:00 το μεσημέρι. Το κλασικό έργο του Αριστοφάνη ανεβαίνει στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου. Πρόκειται για την τρίτη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

    Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός συναντάται για πρώτη φορά με τον «ακραίο ποιητή», σκηνοθετώντας το πιο αντιπολεμικό έργο του, τη Λυσιστράτη, με ένα εξαιρετικά φιλόδοξο καλλιτεχνικό σχήμα. «Στην πρώτη ανάγνωση γέλασα με ένα έργο που δεν έχει πρόθεση να είναι κωμωδία. Γέλασα με το αποτρόπαιο χιούμορ και τον σαρκασμό. Ο Αριστοφάνης έφτιαχνε ουτοπίες εν μέσω φοβερών κρίσεων όχι μόνο για να κάνει χιούμορ αλλά και για να κάνει πολιτική και ποίηση» είχε σχολιάσει ο ίδιος πριν λίγους μήνες στην συνέντευξη Τύπου για τις καλοκαιρινές παραγωγές του Εθνικού θεάτρου.

    Η παράσταση ανεβαίνει σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη, ενώ τον κεντρικό ρόλο ερμηνεύει η Λένα Κιτσοπούλου.Τον θίασο συμπληρώνουν οι: Αιμίλιος Χειλάκης, Γιάννης Βογιατζής, Μαρία Σκουλά, Ηλέκτρα Νικολούζου, Αγλαΐα Παππά, Αθηνά Μαξίμου, Θέμης Πάνου, Λένα Παπαληγούρα, Λένα Δροσάκη, Σοφία Κόκκαλη κ.ά.

    Η Λυσιστράτη διδάχθηκε το 411 π.Χ., ενάμιση περίπου χρόνο μετά την καταστροφική ήττα που υπέστη η Αθήνα και η σύμμαχοί της κατά την εκστρατεία της Σικελίας. Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα ο Αριστοφάνης απευθύνει μια ύστατη - εν μέρει φαρσική, εν μέρει τραγική - έκκληση για ειρήνη, γράφοντας το πιο αντιπολεμικό του έργο και ταυτόχρονα παραδίδει στην παγκόσμια λογοτεχνία ένα από τα ισχυρότερα σύμβολα γυναικείας επαναστατικότητας.

    Αναλυτικά η περιοδεία της παράστασης:

    ? 12 Αυγούστου, Ανδρος

    ? 20 Αυγούστου, Καβάλα, Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

    ? 23 Αυγούστου, Κατερίνη, Αρχαίο Θέατρο Δίον

    ? 28 Αυγούστου, Αρχαία Ολυμπία

    ? 30 και 31 Αυγούστου, Πάτρα, Ρωμαϊκό Ωδείο

    ? 4 Σεπτεμβρίου, Κηποθέατρο Παπάγου

    ? 9 Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους

    ? 12 Σεπτεμβρίου, Ελευσίνα, Παλαιό Ελαιουργείο

    ? 16 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Βράχων

    ? 19 Σεπτεμβρίου, Ηλιούπολη, Θέατρο Αλσους «Δημήτρης Κιντής»

    ? 21 Σεπτεμβρίου, Νέα Σμύρνη, Θέατρο Αλσους

    ? 24 Σεπτεμβρίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

    [11] Πτώση στις πωλήσεις των iPhone κατέγραψε για 2ο συνεχόμενο τρίμηνο η Apple

    Για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο η Apple καταγράφει μείωση της τάξης του 15% στις πωλήσεις των δημοφιλών κινητών της τηλεφώνων, iPhone. Σύμφωνα με αναφορές, η αμερικανική εταιρεία πούλησε το τρίτο τρίμηνο του έτους 40,4 εκατομμύρια συσκευές κινητής τηλεφωνίας, λίγα περισσότερα από τις προβλέψεις των 40,02 εκατομμυρίων συσκευών.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τίμ Κουκ δήλωσε ότι τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν μια «μεγαλύτερη ζήτηση των πελατών? από ό,τι ήταν αναμενόμενο», αναφέρεται σε δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC.

    Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι οι πωλήσεις αναμένεται να καταγράψουν μείωση και το τέταρτο τρίμηνο και να φτάσουν μεταξύ των 45,5 και 47,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η ζήτηση για το δημοφιλές προϊόν της Apple είχε ξεκινήσει να επιβραδύνεται από το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, όταν η εταιρεία είχε ανακοινώσει την πρώτη μείωση στις πωλήσεις του iPhone από το 2007 οπότε και πρωτοκυκλοφόρησε η συσκευή. Τα iPhone αντιστοιχούν στα δύο τρίτα των συνολικών πωλήσεων της Apple και αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό των κερδών της.

    Η πιο περιορισμένη ζήτηση των iPhone είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των κερδών κατά 27% στα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια τους τρεις μήνες έως την 25η Ιουνίου, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν κατά 14,6% στα 42,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η Apple θεωρεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής της πτώσης οφείλεται στην οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί σε μεγάλο μέρος του κόσμου, αλλά και στο γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν αναβαθμίζουν τα iPhone τους, όσο συχνά έκαναν παλαιότερα, σε κάποιο πιο πρόσφατο μοντέλο.

    Φ. Καμπάση

    [12] Αυστηρή προειδοποίηση στη Microsoft, από τη γαλλική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων

    Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων (CNIL) της Γαλλίας διέταξε πρόσφατα τη Microsoft να «σταματήσει τη συλλογή υπερβολικού όγκου δεδομένων των χρηστών» και να πάψει να παρακολουθεί, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, το ιστορικό περιήγησης στο Διαδίκτυο των ατόμων που χρησιμοποιούν τα Windows 10.

    Συγκεκριμένα, σε προειδοποίηση που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, η CNIL αναφέρει ότι η Microsoft θα πρέπει να λάβει μέτρα προκειμένου να εγγυηθεί «την ασφάλεια και την εχεμύθεια» που αρμόζει στις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών, αφότου η επιτροπή προσδιόρισε ότι η εταιρεία συνεχίζει να μεταφέρει δεδομένα στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της συμφωνίας «Safe Harbor» την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση ακύρωσε τον περασμένο Οκτώβριο.

    Η απόφαση της CNIL βασίζεται σε μια έρευνα που διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Η επιτροπή υποστηρίζει ότι άλλες ευρωπαϊκές αρχές προστασίας δεδομένων δημιούργησαν μια «ομάδα επικοινωνίας» προκειμένου να ερευνήσουν τις πρακτικές συλλογής δεδομένων της Microsoft, μετά την κυκλοφορία της πιο πρόσφατης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας τον περασμένο Ιούνιο.

    [13] Επανήλθε δριμύτερο το Kickass Torrents

    Το Kickass Torrents, η ιστοσελίδα διαμοιρασμού αρχείων, ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία της και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι είναι καλύτερο από ποτέ. Ωστόσο, αυτοί που σίγουρα θα δυσαρεστηθούν από αυτή την είδηση είναι οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας.

    Ένα «υποκατάστατο» ανέβηκε στο Διαδίκτυο προκειμένου να καλύψει το κενό που είχε αφήσει πίσω του το KAT, ενώ ένας μεγάλος αριθμός proxies κατάφεραν να επιβιώσουν του κλεισίματος. Η ομάδα του KAT δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια, παρά το γεγονός ότι το ιδρυτικό μέλος του, ο Ουκρανός Αρτέμ Βολίν, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στην Πολωνία.

    Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα τεχνολογίας The Inquirer, η ομάδα του KAT φαίνεται πως έμαθε από τα λάθη που άλλοι είχαν ήδη μάθει για λογαριασμό τους. Το Kickass Torrents χρησιμοποιούσε σέρβερς οι οποίοι βρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, κάτι που όπως φαίνεται δεν ήταν και η σοφότερη των επιλογών.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τεχνολογίας The Verge, κάποια ανώνυμη πηγή απέστειλε λεπτομέρειες σχετικά με τον νέο ιστότοπο μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο βέβαια είχε ως αποστολέα το KAT.am. Όπως αναφέρεται στο email, η ιστοσελίδα «φιλοξενείται σε πολλούς cloud διακομιστές με σκοπό να αποτρέπεται ο αποκλεισμός της και τα αρχεία βρίσκονται καλά κρυμμένα πίσω από τον πάροχο διαδικτυακής ασφάλειας CloudFlare».

    Η ανώνυμη πηγή υποσχέθηκε ότι η νέα ιστοσελίδα «θα φιλοξενεί τη πλήρη βάση δεδομένων του KAT, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων και πληροφοριών των χρηστών του».

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε συνεργασία με διάφορους αστυνομικούς φορείς είχαν καταφέρει την περασμένη εβδομάδα να «κατεβάσουν» το Kickass Torrents. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, τόσο η Apple όσο και το Facebook έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στον εντοπισμό και την ξαφνική σύλληψη του 30χρονου Βολίν.

    «Στις 31 Ιουλίου του 2015, αρχεία τα οποία παρείχε η Apple έδειξαν ότι ο λογαριασμός me.com χρησιμοποιήθηκε για κάποια αγορά στο iTunes. Τα αρχεία έδειξαν επίσης ότι η ίδια διεύθυνση IP χρησιμοποιήθηκε στην ίδια ημέρα για πρόσβαση στην σελίδα του Kicass στο Facebook», αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα τεχνολογίας Engadget.

    «Από το 2012 οπότε και το Kickass άρχισε να δέχεται δωρεές στο ψηφιακό νόμισμα bitcoin, 72.767 δολάρια μεταφέρθηκαν σε έναν Coinbase λογαριασμό στο όνομα του Βολίν. Το ίδιο ηλεκτρονικό πορτοφόλι ήταν καταχωρημένο στην ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου me.com».

    Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Inquirer, τόσο η Apple όσο και το Facebook αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το ρόλο που έπαιξαν στον εντοπισμό του Βολίν.

    [14] Η Γιούροπολ στον πόλεμο κατά του ransomware

    Τις δυνάμεις της με εταιρείες ασφαλείας στο διαδίκτυο ενώνει η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία, Γιούροπολ, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας για την πάταξη της αυξανόμενης μάστιγας που αποτελεί τα τελευταία χρόνια το ransomware.

    Το ransomware είναι ένα είδος κακόβουλου λογισμικού, το οποίο χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες προκειμένου να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τα θύματά τους. Εάν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής προσβληθεί από το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό, κλειδώνονται όλα τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε αυτόν και προκειμένου ο χρήστης να πάρει πίσω τον έλεγχο του μηχανήματός του αναγκάζεται να καταβάλει το χρηματικό ποσόν που απαιτούν οι χάκερς.

    [15] Κατατέθηκε η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ

    Την εξαίρεση των αγροτεμαχίων απο τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ του 2016 προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή με την οποία ρυθμίζονται νομοθετικά οι χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για τον υπολογισμό του φόρου.

    Επίσης, με άλλη διάταξη που περιλαμβάνεται στην τροπολογία, ορίζεται οτι ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να ξεκινά απο το τέλος Σεπτεμβρίου. 'Ετσι η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου 2017, αντί για το Δεκέμβριο του 2016, που προέβλεπε ο αρχικός νόμος.

    Σύμφωνα με την τροπολογία, το κόστος της διάταξης εξαίρεσης των αγροτεμαχίων από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ ανέρχεται σε 230 εκατομμύρια ευρώ.

    Στην τροπολογία προβλέπονται ακόμη:

    - Η απαλλαγή των ελεγκτών της Φορολογικής Διοίκησης από πειθαρχικές, αστικές ή ποινικές ευθύνες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

    - Η προαιρετική (από υποχρεωτική, που είναι σήμερα) έκδοση ετήσιου φορολογικού πιστοποιητικού για τις Ανώνυμες Εταιρίες, τις ΕΠΕ και τα υποκαταστήματα αλλοδαπών επιχειρήσεων, ενώ καταργείται το πρόστιμο που προβλεπόταν σε περίπτωση μη εκδοσής του. Η συγκεκριμένη διάταξη ισχύει για φορολογικά πιστοποιητικά που εκδίδονται από 1.1.2016.

    - Η παράταση για τρία χρόνια της παραγραφής του δικαιώματος του δημοσίου για έκδοση των οριζόμενων πράξεων προσδιορισμού φόρου καθώς και κάθε άλλης πράξης επιβολής φόρων, τελών, προστίμων ή εισφορών για υποθέσεις του ΣΔΟΕ οι οποίες μεταφέρονται ή έχουν μεταφερθεί στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

    [16] Η Verizon εξαγοράζει τις βασικές διαδικτυακές δραστηριότητες της Yahoo

    Η Verizon Communications ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να εξαγοράσει τις βασικές διαδικτυακές δραστηριότητες της Yahoo έναντι περίπου 4,83 δισεκ. δολαρίων σε μετρητά, δίνοντας τέλος στη μακρά διαδικασία πώλησης της εταιρίας.

    Η απόκτηση των δραστηριοτήτων της Yahoo θα ενισχύσει την εταιρία υπηρεσιών διαδικτύου AOL, την οποία απέκτησε πέρυσι η Verizon έναντι 4,4 δισεκ. δολαρίων, δίνοντάς της πρόσβαση στα διαφημιστικά τεχνολογικά εργαλεία της Yahoo καθώς και σε άλλα εργαλεία όπως οι μηχανές αναζήτησης, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και η αποστολή μηνυμάτων.

    Η συμφωνία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2017, σηματοδοτεί το τέλος της Yahoo ως εταιρίας λειτουργίας, αφήνοντάς την με ποσοστό 15% στην κινεζική εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group και μερίδιο 35,5% στη Yahoo Japan Corp.

    Οι επενδύσεις της Alibaba και της Yahoo Japan έχουν αξία ύψους περίπου 40 δισεκ. δολαρίων, με τη χρηματιστηριακή αξία της Yahoo να ανέρχεται στα 37,4 δισεκ. δολάρια περίπου βάσει της τιμής κλεισίματος της Παρασκευής.

    Σε ανάρτησή της στο Tumblr, η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo Μαρίσα Μάγιερ ανέφερε ότι σκοπεύει να παραμείνει στην εταιρία, αλλά η Μάρνι Γουόλντεν της Verizon, που θα τεθεί επικεφαλής της νέας εταιρίας, δήλωσε στο CNBC ότι δεν έχει ακόμα αποφασιστεί η νέα ηγετική ομάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 July 2016 - 10:32:39 UTC