Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετωπική επίθεση Μητσοτάκη κατά Τσίπρα
  • [02] Tο Χρηματιστήριο Αθηνών ως «Αναγνωρισμένη Αγορά Αξιών του Εξωτερικού» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ
  • [03] Τέσσερις οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για τον ΑΔΜΗΕ
  • [04] Παραπέμπονται 11 άτομα για τις φρεγάτες «S» - Στη Βουλή η δικογραφία για Παπαντωνίου
  • [05] ΓΓΕΕ: Οι τηλεοπτικές άδειες έχουν καθοριστεί με νόμο σε τέσσερις, και αυτό δεν αλλάζει
  • [06] Οι τρομοκρατικές επιθέσεις του Μαρτίου κόστισαν στο Βέλγιο περίπου ένα δισ. ευρώ
  • [07] Έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της Βουλής και βουλευτών της ΝΔ
  • [08] Φ. Γεννηματά: Συνυπογράψτε την πρόταση μας για Εξεταστική στην οικονομία από το 2001 μέχρι σήμερα
  • [09] Siemens: Διορία στο ΥΠΕΞ μέχρι 15 Σεπτεμβρίου για τη μετάφραση του βουλεύματος

  • [01] Μετωπική επίθεση Μητσοτάκη κατά Τσίπρα

    Σφοδρή προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με συνεχείς αναφορές στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

    «Ο κ. Τσίπρας δεν πήρε καν το λόγο και άφησε τον κ. Δραγασάκη σε ρόλο απολογούμενου. Με το προαύλιο τα πάει καλά. Με την oλομέλεια βλέπω να έχει κάποιες δυσκολίες», είπε στις πρώτες φράσεις της ομιλίας του στη συζήτηση για την πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

    Παράλληλα, σχολίασε και την απουσία του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στη Βουλγαρία, λέγοντας πως «και στη Μογγολία θα πήγαινε για να αποφύγει την παρουσία του στη σημερινή συζήτηση».

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως ο πρωθυπουργός δεν θέλει αυτή την εξεταστική και προανήγγειλε πως αν καταψηφιστεί σήμερα το αίτημα για τη σύστασή της «στην επόμενη Βουλή αυτή η εξεταστική θα γίνει».

    «Φοβάστε κάτι; Δεν είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού να μάθουμε τι ακριβώς έγινε; Ελάτε με τα στοιχεία σας να τα συζητήσουμε. Όσο μένουν αναπάντητα ερωτήματα, τόσο θα δίνονται συνεντεύξεις, θα γράφονται βιβλία και ανακοινώσεις όπως του κ. Βαρουφάκη για το κόμμα, με το οποία λέει ότι θα κατέβει στις εκλογές δίνοντας στη δημοσιότητα τα πρακτικά του Eurogroup», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

    «Θυμάμαι στις 28 Απριλίου 2015, ο κ. Τσίπρας να λέει ότι ο κ. Βαρουφάκης είναι σημαντικό asset για την κυβέρνηση και τη χώρα. Μήπως το plan B ήταν plan A και μήπως την τελευταία στιγμή ο κ. Τσίπρας φοβήθηκε και τα έδωσε όλα στους δανειστές; Αυτή είναι η κατηγορία του κ. Βαρουφάκη. Δεν υπάρχει ζήτημα Βαρουφάκη. Υπάρχει ζήτημα Τσίπρα και δεν μπορεί άλλο ο κ. Τσίπρας να κρύβεται πίσω από τον κ. Βαρουφάκη», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε πρώτος να επιθυμεί τη σύσταση αυτής της εξεταστικής.

    «Θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πείτε μία δυνατή συγγνώμη. Δεν το κάνετε», συμπλήρωσε και επιτέθηκε ξανά προσωπικά στον πρωθυπουργό:

    «Μόνος αυτοσκοπός είναι η νομή της εξουσίας. Ασυγκίνητος ο πρωθυπουργός μπροστά στην ακραίας χυδαιότητας φράση του κυβερνητικού σας εταίρου για την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης - και κάνοντας λόγο για τακτικισμούς, έφερε ως παράδειγμα και την απλή αναλογική αλλά και την διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης για την οποία είπε ότι η κυβέρνηση την ξεκινά κατακαλόκαιρο με όρους επικοινωνίας.

    [02] Tο Χρηματιστήριο Αθηνών ως «Αναγνωρισμένη Αγορά Αξιών του Εξωτερικού» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ

    Το Χρηματιστήριο Αξιών χαρακτηρίζεται πλέον ως «Αναγνωρισμένη Αγορά Αξιών του Εξωτερικού» (Designated Offshore Securities Market - DOSM) από την εποπτική αρχή της κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ Securities and Exchange Commission (SEC). Η αναγνώριση έγινε στις 15 Ιουλίου 2016, σύμφωνα με τον Κανόνα 902(β) του Κανονισμού S του Νόμου περί Αξιών του 1933 των ΗΠΑ (Securities Act).

    Με την εξέλιξη αυτή, το Χρηματιστήριο εντάσσεται στην ομάδα των μεγάλων ξένων χρηματιστηρίων που ήδη έχουν λάβει αυτή την αναγνώριση.

    Τα οφέλη από την αναγνώριση

    Η αναγνώριση του Χρηματιστηρίου Αθηνών ως DOSM επιφέρει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα στους επενδυτές και τους εκδότες:

    -Κάθε είδους κινητές αξίες που εκδίδονται στην Ελλάδα και είναι εισηγμένες και διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών μπορούν πλέον να πωλούνται χωρίς να απαιτείται από τον πωλητή να σχηματίζει προηγουμένως την εύλογη πεποίθηση ότι ο αγοραστής βρίσκεται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Πριν από την αναγνώριση, οι επενδυτές που επιθυμούσαν να πωλούν τέτοιες κινητές αξίες (π.χ. μετοχές ή εταιρικά ομόλογα που εκδίδονταν από εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες σε ιδιωτική τοποθέτηση σύμφωνα με τους νόμους των ΗΠΑ) έπρεπε να λάβουν ορισμένα μέτρα για να ελέγξουν τη θέση του αγοραστή πριν από τη διενέργεια της πώλησης. Με αυτή την αναγνώριση, οι επενδυτές θα είναι σε θέση πλέον να πωλούν τέτοιους τίτλους χωρίς να χρειάζεται να ακολουθούν διαδικασίες για να εξασφαλίζουν ότι οι τίτλοι δεν αγοράζονται από αγοραστή που βρίσκεται στις ΗΠΑ ή από υπήκοο των ΗΠΑ.

    Ως εκ τούτου, η διαπραγμάτευση του συνόλου των κινητών αξιών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα διευκολυνθεί περισσότερο.

    -Αναμένεται να αναπτυχθεί μια πιο ρευστή δευτερογενής αγορά, η οποία θα καταστήσει τις ιδιωτικές τοποθετήσεις ελληνικών κινητών αξιών που εκδίδονται από τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείες πιο ελκυστικές για τους επενδυτές των ΗΠΑ.

    -Επιπλέον, η αναγνώριση του Χρηματιστηρίου Αθηνών ως DOSM αναμένεται να διευκολύνει τη διάχυση αναλύσεων κατά τη διάρκεια προσφορών κινητών αξιών (συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τοποθετήσεων μετοχών και εταιρικών ομολόγων) από εκδότες των οποίων οι μετοχές διαπραγματεύονταν στο Χρηματιστήριο για τουλάχιστον 12 μήνες.

    [03] Τέσσερις οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για τον ΑΔΜΗΕ

    Τέσσερις είναι οι εταιρείες που εκδήλωσαν σήμερα ενδιαφέρον για την εξαγορά του 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής στρατηγικού επενδυτή που ξεκίνησε πρόσφατα, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι είναι η ιταλική TERNA, η γαλλική RTE και oι κινεζικές State Grid και South Power Grid.

    Η ΔΕΗ ανακοίνωσε απόψε ότι θα εξετάσει τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και θα προσκαλέσει τους επιλέξιμους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν στην πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, για τη συμμετοχή τους στη δεύτερη φάση της διαδικασίας.

    Στη δεύτερη φάση, οι επιλέξιμοι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν ένα ολοκληρωμένο έλεγχο (due diligence) και θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για την απόκτηση του 24% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ. Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα ολοκληρωθεί με την ανακήρυξη του προτιμητέου στρατηγικού επενδυτή και την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών και της συμφωνίας μετόχων.

    [04] Παραπέμπονται 11 άτομα για τις φρεγάτες «S» - Στη Βουλή η δικογραφία για Παπαντωνίου

    Παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματική απιστία περί την υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις, δόθηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, κατά 11 ατόμων σχετικά με τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμού μέσης ζωής 6 φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δόθηκε εντολή, αντίγραφο της δικογραφίας να διαβαστεί στην Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου.

    Ειδικότερα, η ποινική δίωξη θα ασκηθεί σε βάρος του πρώην γενικού γραμματέα Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Σπυρίδωνα Τραυλού και ακόμη σε βάρος 10 μελών της επιτροπής διαπραγματεύσεων, για απιστία περί την υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις, καθώς η ζημιά που προκλήθηκε υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ (κακούργημα).

    Ακόμη, αντίγραφο της δικογραφίας διαβιβάσθηκε στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου, υπουργού Εθνικής Άμυνας κατά το χρόνο υπογραφής της σύμβασης.

    [05] ΓΓΕΕ: Οι τηλεοπτικές άδειες έχουν καθοριστεί με νόμο σε τέσσερις, και αυτό δεν αλλάζει

    Για νόμιμη συνέχιση μιας διαδικασίας που άρχισε από τον περασμένο Οκτώβριο με την ψήφιση του νόμου 4339/2015, κάνει λόγο η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αναφορικά με την παραλαβή της οριστικής μελέτης του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, η οποία αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια τηρώντας όλες τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες σχετικά με τον κανονισμό προμηθειών δημοσίου.

    «Ας μην επιχαίρουν λοιπόν όσοι βλέπουν τη λέξη διαγωνισμός σε δημόσια έγγραφα» τονίζει η ΓΓΕΕ. Τέλος, σημειώνει ότι ο αριθμός των αδειών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, καθορίστηκε σε τέσσερις με τροπολογία του νόμου 4339/2015 τον περασμένο Φεβρουάριο. «Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, πολλώ δε μάλλον εν μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

    [06] Οι τρομοκρατικές επιθέσεις του Μαρτίου κόστισαν στο Βέλγιο περίπου ένα δισ. ευρώ

    Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες έχουν κοστίσει περίπου 1 δισ. ευρώ στο βελγικό δημόσιο, αναφέρει οικονομική έκθεση που δημοσιεύουν σήμερα οι βέλγικες εφημερίδες La Derniere Heure, Het Laatste Nieuws και De Morgen.

    «Αυτή είναι μια πρώτη μελέτη οικονομικών επιπτώσεων από τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015 και εντεύθεν», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Kτις Πίτερς. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι Βρυξέλλες έχουν καταγράψει οικονομικές απώλειες της τάξης των 122,5 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ σε Φλάνδρα και Βαλονία οι απώλειες ανέρχονται σε 33 και 20 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός έχει επίσης καταγράψει απώλειες σε φορολογικά έσοδα της τάξης των 760 εκατ. ευρώ.

    [07] Έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της Βουλής και βουλευτών της ΝΔ

    Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιδρούν έντονα, φωνάζοντας και διαμαρτυρόμενοι, όταν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έδωσε το λόγο στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να δώσει ορισμένες διευκρινήσεις πάνω στα όσα είχε υποστηρίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Μάταια ο πρόεδρος της Βουλής προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα και να προσπαθεί να συνεχιστεί κανονικά η συζήτηση, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας έκανε λόγο για παραβίαση του κανονισμού και πρωτοφανή διαδικασία.

    «Δεν θα διευθύνουμε από κοινού τη συζήτηση. Ο υπουργός έχει δικαίωμα να πάρει το λόγο και να απαντήσει. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς συμπεριφέρεστε έτσι, κ. Τζαβάρα. Δεν σας τιμά αυτό που κάνετε», τόνισε ο κ. Βούτσης.

    Οι παραινέσεις του κ. Βούτση δεν έφεραν αποτέλεσμα και οι βουλευτές της ΝΔ συνέχιζαν να διαμαρτύρονται.

    [08] Φ. Γεννηματά: Συνυπογράψτε την πρόταση μας για Εξεταστική στην οικονομία από το 2001 μέχρι σήμερα

    «Όποιος δεν φοβάται, ας συνυπογράψει μαζί μας την πρόταση που έχουμε καταθέσει. Θεωρώ αδιανόητο η Εξεταστική Επιτροπή να μην επεκταθεί και στη διερεύνηση όλων των οικονομικών επιλογών από το 2001 μέχρι σήμερα». Αυτό δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ανίερη συμφωνία σιωπής των δύο κομμάτων. Διευκρίνισε ωστόσο ότι το κόμμα της θα υπερψηφίσει την πρόταση της ΝΔ.

    «Εμείς δεν θα υποκύψουμε στη σεναριολογία: ήξερε, δεν ήξερε, ήταν plan A, plan B, plan X, ήταν δόλος ή πλάνη; Αυτά πρέπει να διερευνηθούν και από τη Βουλή και από τη Δικαιοσύνη. Για να μάθει ο ελληνικός λαός ποιες ήταν οι αποφάσεις και οι σχεδιασμοί που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Για να διερευνηθούν οι πολιτικές και τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών και άλλων προσώπων», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και προσέθεσε:

    «Αρκετά ταλαιπωρείται 6 χρόνια ο ελληνικός λαός, χωρίς να γνωρίζει το πώς, και γιατί φθάσαμε στην κρίση. Όμως δεν ήταν "κεραυνός εν αιθρία". Δεν φθάσαμε ξαφνικά στα δυσβάσταχτα χρέη και σε 35 δισ. ευρώ ετήσιο έλλειμμα το 2009».

    Υπήρξαν πολιτικές, λάθη, παραλήψεις, που οδήγησαν σε αυτή την κρίση, δεν άρχισε η οικονομική ζωή το 2009. Η κρίση έφερε τα μνημόνια, όχι τα μνημόνια την κρίση. Αλλά όταν ανοίγει αυτή η συζήτηση, οι ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. που διαφωνούν άγρια για τον Βαρουφάκη, ξαφνικά "τα βρίσκουν". Ανίερη συμφωνία σιωπής. Η περίοδος 2004-2009, ιδιαίτερα, διαγράφεται επιμελώς και από τους δύο. Λωτοφάγοι. Στην ουσία συνένοχοι για την απόλυτη σιωπή».

    [09] Siemens: Διορία στο ΥΠΕΞ μέχρι 15 Σεπτεμβρίου για τη μετάφραση του βουλεύματος

    Μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου 2016 (μια ημέρα πριν την έναρξη του νέου δικαστικού έτους) θα πρέπει το μεταφραστικό τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών να έχει μεταφράσει το βούλευμα για τη υπόθεση της Siemens σε δύο γλώσσες.

    Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ισίδωρος Ντογιάκος, αφού συνεννοήθηκε προηγουμένως με τους αρμοδίους του υπουργείου Εξωτερικών, έθεσε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μετάφρασης σε δύο γλώσσες (Γαλλικά και Γερμανικά), οι οποίες θα είναι ολοκληρωμένες μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2016.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 July 2016 - 18:32:35 UTC