Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Λεβέντης: Όχι στην πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής
  • [02] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,467 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το α'εξάμηνο του 2016
  • [03] Οι προϋποθέσεις για την άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων,σε μελέτη της ΤτΕ
  • [04] Β. Αποστόλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ενίσχυση 500.000 ευρώ για την προβολή και την προώθηση της μαστίχας
  • [05] Η Ελλάδα αναλαμβάνει τη διοίκηση της μόνιμης ναυτικής αντιναρκικής δύναμης του ΝΑΤΟ για το β' εξάμηνο
  • [06] Παραπέμπονται έξι άτομα για τις φρεγάτες «S» - Στη Βουλή η δικογραφία για Παπαντωνίου
  • [07] ΠΟΕΣΥ: Υποβαθμίζεται η ελευθεροτυπία στην Τουρκία
  • [08] Ιαπωνία: Ο δράστης της χειρότερης μαζικής δολοφονίας εδώ και δεκαετίες είχε "προσφερθεί" να σκοτώσει αναπήρους
  • [09] Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την επίθεση στη Γαλλία
  • [10] Εγκρίθηκε από το ΚΣΝΜ μελέτη αποκατάστασης του «Κόκκινου σπιτιού» στη Θεσσαλονίκη
  • [11] Ένα μουσείο για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, στη Νάξο
  • [12] Ερώτηση «για τις αλλεπάλληλες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ» κατέθεσε στη Βουλή η Κ. Παπακώστα
  • [13] Οι δράστες της επίθεσης στην εκκλησία βιντεοσκόπησαν τη δολοφονία του ιερέα
  • [14] Βατικανό: Ο πάπας Φραγκίσκος συμμετέχει στον πόνο που προκάλεσε η νέα αυτή ασύλληπτη βία

  • [01] Β. Λεβέντης: Όχι στην πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

    «Δεν είμαι δεκανίκι του κ. Τσίπρα, ούτε κανενός», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, απαντώντας σε όσους τον επικρίνουν για τη στάση του κόμματος του, τόσο για τον εκλογικό νόμο τον οποίο στήριξε, όσο και στη πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή της ΝΔ την οποία απορρίπτει.

    «Δεν πήρα τίποτα από τον κ. Τσίπρα. Εκείνος παραιτήθηκε από το μπόνους των 50 εδρών και εγώ έκανα το χρέος μου σε κάτι που πίστευα εδώ και 35 χρόνια. Άλλοι ίσως πήραν κάτι από τον κ. Μητσοτάκη και η ιστορία θα τους κρίνει», είπε και πρόσθεσε:

    «Η χώρα πτώχευσε από τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις και όχι από κυβερνήσεις συνεργασίας, Ήταν ευκαιρία λοιπόν η χώρα να γυρίσει σελίδα».

    Ταυτόχρονα, ο κ. Λεβέντης, επιτέθηκε εκ νέου στη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, για την άρνηση της να στηρίξει την απλή αναλογική, κάνοντας λόγο για εγκληματική στάση για την οποία θα έχει βαρύτατη τιμωρία από τον ελληνικό λαό.

    «Είμαι υπέρ του συναινετικού κλίματος», είπε ο κ. Λεβέντης καλώντας τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον πρόεδρο της ΝΔ να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

    Τέλος, απέρριψε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι αν ο πρόεδρος της ΝΔ είχε αληθινή διάθεση να αναζητηθούν οι πραγματικές ευθύνες για όλη τη κρίση, τότε θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει και την περίοδο των πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου.

    [02] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,467 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το α'εξάμηνο του 2016

    Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,467 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2016, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,84 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2015 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 1,033 δισ. ευρώ.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του προϋπολογισμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα, σύμφωνα με το οποία το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης το πρώτο εξάμηνο ανήλθε σε 1, 008 δισ. Ευρώ, έναντι ελλείμματος 1,414 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και στόχου του προϋπολογισμού 2016 για έλλειμμα 4,493 δισ. ευρώ.

    [03] Οι προϋποθέσεις για την άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων,σε μελέτη της ΤτΕ

    Η εκπλήρωση κάποιων προϋποθέσεων είναι απαραίτητη για την άρση των υφιστάμενων περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων σύμφωνα με επισκόπηση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Κατόπιν της επιτυχημένης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του προγράμματος χρηματοδοτικής διευκόλυνσης της χώρας από τους πιστωτές της, και στη συνέχεια της επανένταξης των ελληνικών τίτλων στις αποδεκτές από το ευρωσύστημα εξασφαλίσεις, κύριες παράμετροι για την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών αποτελούν η εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει το ελληνικό πρόγραμμα.

    Αυτό θα επιτρέψει την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των καταθετών, επιταχύνοντας την επιστροφή των καταθέσεών τους, καθώς και τη συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αναφέρει η μελέτη.

    [04] Β. Αποστόλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ενίσχυση 500.000 ευρώ για την προβολή και την προώθηση της μαστίχας

    Τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενίσχυση της μαστιχοκαλλιέργειας στη Χίο, που επλήγη από την πυρκαγιά, αναφέρει, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου. Στις δηλώσεις του στο Πρακτορείο, ο κ. Αποστόλου, τονίζοντας τις ανταγωνιστικές δυνατότητες της μαστιχοκαλλιέργειας, ιδιαίτερα στην παγκόσμια αγορά, σημειώνει ότι θα δοθεί βάρος σε αυτή, «δεδομένου ότι αποτελεί ένα από τα βασικότερα εργαλεία για την εξασφάλιση του εισοδήματος στο νησί».

    Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστόλου επισημαίνει ότι δρομολογείται η πληρωμή ενός ποσού ύψους 500.000 ευρώ για την προβολή και την προώθηση της μαστίχας, το οποίο θα δοθεί τις επόμενες τρεις έως πέντε μέρες, καθώς και η χρηματοδότηση μίας επένδυσης που αφορά αποθήκες και ψυγεία της ένωσης μαστιχοπαραγωγών, γύρω στα 500.000 ευρώ, «για να ολοκληρωθεί μία διαδικασία που βοηθάει την εμπορική και εξαγωγική δραστηριότητα της μαστίχας».

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος μετέβη σήμερα στη Χίο, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά και είχε συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και να συντονίσει την έναρξη της διαδικασίας εκτίμησης των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες του νησιού και αποζημίωσης των δικαιούχων αγροτών.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χίο

    [05] Η Ελλάδα αναλαμβάνει τη διοίκηση της μόνιμης ναυτικής αντιναρκικής δύναμης του ΝΑΤΟ για το β' εξάμηνο

    Τη διοίκηση της μόνιμης ναυτικής αντιναρκικής δύναμης του ΝΑΤΟ (Standing NATO Mine Counter-Measures Group 2 -SNMCMG-2) αναλαμβάνει η χώρα μας για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

    Τα καθήκοντα του διοικητή της SNMCMG-2 επί του πλοίου γενικής υποστήριξης «ΑΛΙΑΚΜΩΝ» θα παραλάβει ο αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Παπαγεωργίου, από τον Τούρκο πλοίαρχο Ramazan Kesgin, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας, την Παρασκευή 29 Ιουλίου.

    [06] Παραπέμπονται έξι άτομα για τις φρεγάτες «S» - Στη Βουλή η δικογραφία για Παπαντωνίου

    Παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματική απιστία περί την υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις, δόθηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, κατά 11 ατόμων σχετικά με τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμού μέσης ζωής 6 φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δόθηκε εντολή, αντίγραφο της δικογραφίας να διαβαστεί στην Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου.

    Ειδικότερα, η ποινική δίωξη θα ασκηθεί σε βάρος του πρώην γενικού γραμματέα Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Σπυρίδωνα Τραυλού και ακόμη σε βάρος 10 μελών της επιτροπής διαπραγματεύσεων, για απιστία περί την υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις, καθώς η ζημιά που προκλήθηκε υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ (κακούργημα).

    Ακόμη, αντίγραφο της δικογραφίας διαβιβάσθηκε στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου, υπουργού Εθνικής Άμυνας κατά το χρόνο υπογραφής της σύμβασης.

    [07] ΠΟΕΣΥ: Υποβαθμίζεται η ελευθεροτυπία στην Τουρκία

    Την ανησυχία της για τις διώξεις κατά δημοσιογράφων στην Τουρκία εξέφρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών. Η ΠΟΕΣΥ σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι ενώνει τη φωνή της με τη Διεθνή και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταγγέλλοντας την υποβάθμιση της Δημοκρατίας στην Τουρκία με τις κατάφωρες παραβιάσεις της ελευθερίας του Τύπου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τέλος, ζητά την άμεση αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων των Τούρκων δημοσιογράφων και καλεί τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση στην τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει την ποινικοποίηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και να επιστρέψει στη λειτουργία του κράτους δικαίου, σεβόμενη την ελευθερία της έκφρασης και το λειτούργημα της ενημέρωσης.

    [08] Ιαπωνία: Ο δράστης της χειρότερης μαζικής δολοφονίας εδώ και δεκαετίες είχε "προσφερθεί" να σκοτώσει αναπήρους

    Μια μέρα πριν επιχειρήσει να παραδώσει σε έναν Ιάπωνα βουλευτή μια επιστολή με την οποία προσφερόταν να σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους με αναπηρία, ο ύποπτος για τη χειρότερη ομαδική δολοφονία εδώ και δεκαετίες στη χώρα είχε γράψει στο Twitter: "Δεν ξέρω αν είναι σωστό, όμως η δράση είναι ο μόνος τρόπος".

    Πριν περάσουν έξι μήνες, ο Σατόσι Ουεμάτσου, 26 ετών, συνελήφθη με την κατηγορία ότι μαχαίρωσε και σκότωσε 19 ανθρώπους ενώ τραυμάτισε δεκάδες άλλους σε ένα κέντρο για άτομα με νοητική στέρηση και άλλες αναπηρίες. Στο ίδρυμα αυτό είχε εργαστεί επί τρία χρόνια, μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε παραιτήθηκε.

    Η ιαπωνική αστυνομία δεν έχει κάνει ακόμη κανένα σχόλιο αναφορικά με τα κίνητρα της ομαδικής δολοφονίας, η οποία έχει σοκάρει όλη την Ιαπωνία, μια χώρα που έχει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες εγκληματικότητας παγκοσμίως και όπου οι μαζικοί φόνοι αποτελούν σπάνιο φαινόμενο.

    [09] Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την επίθεση στη Γαλλία

    Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε σήμερα «με τον πιο έντονο τρόπο» την επίθεση στην οποία έχασε τη ζωή του ένας ιερέας σε μια εκκλησία της βορειοδυτικής Γαλλίας και προσέφερε τη βοήθεια των ΗΠΑ στις γαλλικές αρχές στις έρευνες για την ενέργεια αυτή, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

    «Η Γαλλία και οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει μια κοινή δέσμευση για την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας όλων των πίστεων, και η σημερινή βία δεν κάμπτει αυτή τη δέσμευση», σημείωσε σε ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

    [10] Εγκρίθηκε από το ΚΣΝΜ μελέτη αποκατάστασης του «Κόκκινου σπιτιού» στη Θεσσαλονίκη

    Την αποκατάσταση του εμβληματικού «Κόκκινου σπιτιού» στην πλατεία Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης, ενέκρινε ομόφωνα το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων στην πρόσφατη συνεδρίασή του. Το Μέγαρο Λόγγου, όπως ονομάζεται, έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο τόσο από το υπουργείο Πολιτισμού, όσο και από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Αποτελεί ένα ιδιαίτερο δείγμα εκλεκτικισμού του μεσοπολέμου, που χτίστηκε τη δεκαετία του 1920, σε σχέδια του Ιταλού αρχιτέκτονα Λ.Τζενάρι. Τα αρχικά σχέδια προέβλεπαν την κατασκευή του ισογείου και δύο ορόφων, ωστόσο έπειτα από απόφαση του ιδιοκτήτη Γρηγόρη Λόγγου, προστέθηκε και τρίτος όροφος, που έδωσε τη σημερινή μορφή στο κτίριο.

    Το «Κόκκινο σπίτι» αγόρασε πρόσφατα ο όμιλος Ιβάν Σαββίδη, προκειμένου να στεγάσει τα γραφεία του. Ο όμιλος κατέθεσε στις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Πολιτισμού μελέτες αποκατάστασης του κτιρίου και του ζωγραφικού διάκοσμου του. Η μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου προβλέπει τη διατήρηση των δομικών και μορφολογικών στοιχείων του κτιρίου και κάνει ελάχιστες τροποποιήσεις στην εσωτερική διαρρύθμισή του. Ως προς τη μελέτη συντήρησης του διάκοσμου, προτείνονται επεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων (αποκολλήσεις, απώλειες ζωγραφικών τμημάτων και αποσαρθρώσεις), όπως στερέωση, αισθητική αποκατάσταση και καθαρισμός.

    [11] Ένα μουσείο για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, στη Νάξο

    Μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, τιμά η Νάξος, με την έναρξη της λειτουργίας του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης, στην περιοχή της Γρόττας, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο συγγραφέας του Μαουτχάουζεν, της Αυλής των Θαυμάτων, της Στέλλας, του Δράκου, του Μεγάλου μας Τσίρκου.

    Το Μουσείο, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, θα υποδέχεται στο εξής όσους επιθυμούν να γνωρίσουν, μέσα από ένα εξαιρετικό αρχείο, τον συγγραφέα που ανανέωσε τη μεταπολεμική θεατρική δραματουργία με το σημαντικό του έργο. Ο επισκέπτης μπορεί να δει τον χώρο του γραφείου του, προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα, πορτρέτα, σκίτσα, μετάλλια, πλακέτες και αρχειακό υλικό, πολύτιμη και ευγενική δωρεά της κόρης του, Κατερίνας Καμπανέλλη. Επίσης, μπορεί να μελετήσει όλα τα έργα του που έχουν εκδοθεί, μελέτες για το έργο του, αλλά και να δει ψηφιοποιημένες συνεντεύξεις του και ταινίες στις οποίες έγραψε το σενάριο ή σκηνοθέτησε.

    Στόχος είναι το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, να γίνει κέντρο μελέτης του έργου του και του θεάτρου γενικότερα. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν θεατρικά εργαστήρια για παιδιά, για εφήβους και ενήλικες καθώς και εργαστήριο δημιουργικής θεατρικής γραφής, ενώ παράλληλα θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων κ.α.

    [12] Ερώτηση «για τις αλλεπάλληλες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ» κατέθεσε στη Βουλή η Κ. Παπακώστα

    Για αλλεπάλληλες αλλαγές που γίνονται από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο στον ΕΝΦΙΑ, κάνει λόγο η βουλευτής Β? Αθηνών της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα, σε ερώτησή της προς το υπουργείο Οικονομικών που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.

    Οι εν λόγω αλλαγές, σημειώνει η βουλευτής της ΝΔ, αφορούσαν πολίτες που με τα σημερινά δεδομένα πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις έκπτωσης και τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι άνεργοι, τα άτομα με αναπηρία άνω των 80%, οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι.

    «Αυτές οι αλλαγές προκαλούν την εντύπωση πως η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο νομοθετούν χωρίς να βασίζονται σε κάποιο σχέδιο. Επιπροσθέτως, σε περίπτωση που πρόκειται για "λάθη", γεννούνται ερωτήματα για τον πρόχειρο τρόπο που πραγματοποιείται η νομοπαρασκευαστική εργασία», αναφέρει η κ. Παπακώστα και ρωτά τον αρμόδιο υπουργό για ποιο λόγο εισήχθησαν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο οι διατάξεις για τον ΕΝΦΙΑ, τις οποίες και υποστήριξε κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για να αποσυρθούν προτού αυτό εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια.

    [13] Οι δράστες της επίθεσης στην εκκλησία βιντεοσκόπησαν τη δολοφονία του ιερέα

    Οι δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ υποχρέωσαν τον ηλικιωμένο ιερέα να γονατίσει πριν τον εκτελέσουν και βιντεοσκόπησαν τη δολοφονία, σύμφωνα με μια μοναχή που γλίτωσε από τη σφαγή.

    Η μοναχή, που μίλησε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, ήταν μεταξύ των ανθρώπων που κρατήθηκαν όμηροι από τους δράστες κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας στην εκκλησία, κοντά στη Ρουέν.

    "Τον ανάγκασαν να γονατίσει, εκείνος προσπάθησε να αμυνθεί και έτσι ξεκίνησε η τραγωδία", είπε η αδελφή Ντανιέλ στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC. Όπως εξήγησε, η ίδια κατάφερε να διαφύγει τη στιγμή που ο ένας από τους δράστες σκότωνε τον ιερέα.

    [14] Βατικανό: Ο πάπας Φραγκίσκος συμμετέχει στον πόνο που προκάλεσε η νέα αυτή ασύλληπτη βία

    «Ο πάπας Φραγκίσκος συμμετέχει στον πόνο που προκάλεσε η νέα αυτή ασύλληπτη βία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι για σφαγή που σημειώθηκε στην καθολική εκκλησία του Ρουέν της Γαλλίας.

    Πρόσθεσε δε, ότι ο ποντίφικας καταδικάζει κάθε μορφή μίσους, ενώ προσεύχεται υπέρ των ατόμων που επλήγησαν από την νέα επίθεση.

    «Σε έναν ιερό χώρο μέσα στον οποίο κηρύσσεται η αγάπη του Θεού, σφαγιάσθηκε βάρβαρα ένας καθολικός κληρικός», τόνισε ο πατέρας Λομπάρντι.

    «Πρόκειται για μια φοβερή είδηση, η οποία προστίθεται, δυστυχώς, σε μια σειρά από βιαιότητες οι οποίες, τις ημέρες αυτές, μας έχουν κλονίσει, προκαλώντας τεράστια ανησυχία και πόνο», θέλησε να υπογραμμίσει, τέλος, ο εκπρόσωπος τύπου της Αγίας Έδρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 July 2016 - 16:32:33 UTC