Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση Σκλαβούνη από τη θέση του υπεύθυνου του τομέα Ανάπτυξης της ΝΔ
  • [02] Ξεκίνησε η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ, για εξεταστική για την οικονομία
  • [03] Μόσχα και Άγκυρα συζητούν για την αποκατάσταση των οικονομικών τους σχέσεων
  • [04] Διεργασίες για την παροχή δικαιωμάτων δωρεάν εκπομπών CO2 στην ηλεκτροπαραγωγή
  • [05] Διάσωση 61 προσφύγων και μεταναστών στην Κω
  • [06] Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στη Χίο
  • [07] Δύο Τούρκοι στρατηγοί που κρατούνταν στο Ντουμπάι, μεταφέρθηκαν στη χώρα τους
  • [08] Δράστης του μακελειού στην Ιαπωνία: Οι ανάπηροι πρέπει να εξαφανισθούν
  • [09] «Από τον Πλάτωνα στο facebook»: Ο κορυφαίος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης, από τη πλευρά της ηθικής φιλοσοφίας
  • [10] Επανήλθε δριμύτερο το Kickass Torrents
  • [11] Αυστηρή προειδοποίηση στη Microsoft, από τη γαλλική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων
  • [12] Η Verizon εξαγοράζει τις βασικές διαδικτυακές δραστηριότητες της Yahoo
  • [13] Η Γιούροπολ στον πόλεμο κατά του ransomware
  • [14] Ξεκινά η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ, για εξεταστική για την οικονομία
  • [15] Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Άδεια για απομάκρυνση των οικογενειών του διπλωματικού προσωπικού στην Τουρκία

  • [01] Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση Σκλαβούνη από τη θέση του υπεύθυνου του τομέα Ανάπτυξης της ΝΔ

    «Μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα σιωπής, από τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Χρήστος Σκλαβούνης, πρώην διευθυντικό στέλεχος της περιώνυμης τράπεζας UBS, ορισμένος από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στην προεδρία του ΤΧΣ, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του υπεύθυνου του τομέα ανάπτυξης της ΝΔ, θέση στην οποία τον είχε τοποθετήσει ο κ. Μητσοτάκης» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Θα περιμέναμε, βέβαια, η παραίτηση του κ. Σκλαβούνη να έχει ζητηθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ. Όπως και περιμένουμε ακόμα, από τον κ. Μητσοτάκη, έστω και μια λέξη για τις πρακτικές της UBS, στον τομέα της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Υποψιαζόμαστε, όμως, ότι θα απαντήσει, ως συνήθως, διά της σιωπής, όπως έχει ήδη πράξει με τις υποθέσεις του Κήρυκα, της SIEMENS, και τόσες άλλες, ων ουκ έστιν αριθμός. Στην περίπτωσή του κ. Μητσοτάκη, η έλλειψη ευθιξίας συναγωνίζεται την έλλειψη απαντήσεων. Ας συμβουλέψει έστω τον πρώην συνεργάτη του να συνεργαστεί με τις Αρχές» προσθέτει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου και καταλήγει: «η εποχή της διαπλοκής και της διαφθοράς έχει τελειώσει».

    [02] Ξεκίνησε η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ, για εξεταστική για την οικονομία

    Με τους εισηγητές των κομμάτων άρχισε, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ, για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια επιβολής τραπεζικής αργίας, κεφαλαιακών περιορισμών και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

    Πρώτος ομιλητής ανέβηκε στο βήμα ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, θα ακολουθήσει ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια των άλλων κομμάτων.

    Το απόγευμα αναμένεται να πάρουν τον λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί, οπότε η αντιπαράθεση αναμένεται να κορυφωθεί.

    Η συζήτηση έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία.

    [03] Μόσχα και Άγκυρα συζητούν για την αποκατάσταση των οικονομικών τους σχέσεων

    Ρωσία και Τουρκία θα αποκαταστήσουν σταδιακά τις σχέσεις τους στους τομείς του εμπορίου και της οικονομίας που επιδεινώθηκαν μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία κοντά στα συριακά σύνορα τον περασμένο Νοέμβριο, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς στον Τούρκο ομόλογό του Μεχμέτ Σιμσέκ.

    «Είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας, ακόμη και να τις αναβαθμίσουμε σε σχέση με αυτές που υπήρχαν πριν από τις 24 Νοεμβρίου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης στον Ντβόρκοβιτς κατά την έναρξη της συνάντησής τους στη Μόσχα.

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το πρώτο 15ημερο του Αυγούστου, δήλωσε ο Σιμσέκ. ΟΤούρκος αντιπρόεδρος δήλωσε συγκεκριμένα ότι ο πρόεδρος Ερντογάν θα ταξιδέψει στην Αγία Πετρούπολη στις 9 Αυγούστου.

    [04] Διεργασίες για την παροχή δικαιωμάτων δωρεάν εκπομπών CO2 στην ηλεκτροπαραγωγή

    Εντείνονται οι προσπάθειες της ΔΕΗ και ηλεκτροπαραγωγών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δωρεάν παροχή δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή για τη χρονική περίοδο 2021-2030.

    Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την τροποποίηση της Οδηγίας (2003/87/ΕΚ) για το σύστημα εμπορίας των δικαιωμάτων εκπομπής αερίων 2021-2030, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Ελλάδος μαζί με εκπροσώπους εταιριών των χωρών Πολωνίας, Ρουμανίας, Εσθονίας και Κροατίας εξέδωσε Κοινή Θέση, στην οποία, μεταξύ άλλων τονίζεται η ανάγκη να επιλεγεί και το 2014, μαζί με το 2013, ως έτος βάσης για τα κριτήρια επιλεξιμότητας ένταξης μίας χώρας στο Μηχανισμό δωρεάν κατανομής δικαιωμάτων εκπομπών και στο Νέο Ταμείο Εκσυγχρονισμού. Όπως σημειώνεται, με ταυτόχρονη μικρή αύξηση του προϋπολογισμού του Ταμείου Εκσυγχρονισμού μπορεί να περιληφθεί και η Ελλάδα, διατηρώντας ίδια τα κονδύλια για τα υπόλοιπα επιλεγμένα κράτη-μέλη.

    Παράλληλα, τον περασμένο Ιούνιο, Έλληνες Ευρωβουλευτές από πολλά κόμματα, που συμμετείχαν τόσο στην Επιτροπή Ενέργειας (ITRE), όσο και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος (ENVI) κατέθεσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τροπολογίες για την επέκταση του έτους βάσης και στο 2014 (στην επιτροπή ITRE με την υποστήριξη της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος), ενώ το αίτημα διατυπώθηκε και στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος του Ιουνίου.

    Οι παραπάνω εξελίξεις, αναφέρουν οι ίδιοι, αποδεικνύουν τη δυναμική της διαπραγμάτευσης για τη στήριξη της θέσης της Ελλάδας και συνθέτουν ένα θετικό περιβάλλον προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η προσπάθεια προς κάθε κατεύθυνση.

    [05] Διάσωση 61 προσφύγων και μεταναστών στην Κω

    Στον εντοπισμό και τη διάσωση 61 προσφύγων και μεταναστών, καθώς και στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών, προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο νησί της Κω.Ειδικότερα, νωρίς το πρωί, στηθαλάσσια περιοχή «Σκανδάρι», εντοπίστηκε από λιμενικούς βάρκα στην οποία επέβαιναν οι πρόσφυγες η οποία μάλιστα παρουσίαζε εισροή υδάτων και κινδύνευε να βυθιστεί.

    Στο σημείο έσπευσε άμεσα περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Κω, περισυνέλεξε τους 61 πρόσφυγες, ενώ συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 28 και 37 ετών που φέρονται να είναι οι διακινητές.

    [06] Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στη Χίο

    Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά στη νότια Χίο, που κατέκαψε, από χθες τα χαράματα που ξεκίνησε, χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού, ώστε να αποφευχθούν οι αναζωπυρώσεις, τα δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τα τρία ελικόπτερα, που το βράδυ παρέμειναν στη Χίο ώστε να ξεκινήσουν τις ρίψεις από το πρωί.

    Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χίου, Μανόλη Βουρνού, η καμένη έκταση είναι περίπου 35.000 στρέμματα, ενώ όπως σημείωσε «η φωτιά θα σβήσει εντελώς μέχρι το απόγευμα αν βοηθήσει ο καιρός και διατηρηθούν οι χαμηλής έντασης άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή».

    Εν τω μεταξύ, μεγάλη είναι η ζημιά στα μαστιχόδεντρα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γ. Τούμπο μέχρι και το 90% των μαστιχόδεντρων καταστράφηκε στα χωριά Λιθί, Ελάτα και Βέσσα ενώ σημαντικές είναι οι καταστροφές σε Μεστά, Αρμόλια και Πυργί.

    Σήμερα τις πληγείσες περιοχές θα επισκεφθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ.

    [07] Δύο Τούρκοι στρατηγοί που κρατούνταν στο Ντουμπάι, μεταφέρθηκαν στη χώρα τους

    Δύο Τούρκοι στρατηγοί που είχαν τη βάση τους στο Αφγανιστάν και κρατούνταν από τις αρχές στο Ντουμπάι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, μεταφέρθηκαν στην Τουρκία σήμερα το πρωί, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.Σύμφωνα με το CNN Turk, πρόκειται για τον υποστράτηγο Τζαχίτ Μπακίρ, διοικητή των τουρκικών δυνάμεων που υπηρετούν στη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και τον ταξίαρχο Σενέρ Τοπούτς, επικεφαλής για θέματα επιμόρφωσης και βοήθειας στη χώρα αυτή.

    Τουλάχιστον 246 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη νύχτα της 15ης Ιουλίου, όταν μέρος του στρατού χρησιμοποίησε μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και άρματα μάχης για να καταλάβουν αεροδρόμια και επιτέθηκαν σε κτίρια, μεταξύ των οποίων το κοινοβούλιο, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

    [08] Δράστης του μακελειού στην Ιαπωνία: Οι ανάπηροι πρέπει να εξαφανισθούν

    Ενας πρώην υπάλληλος του κέντρου φιλοξενίας ανθρώπων με νοητική στέρηση οπλισμένος με μαχαίρια σκότωσε 19 ανθρώπους και τραυμάτισε 25 σήμερα στο Τόκιο σε μία από τις μεγαλύτερες ομαδικές δολοφονίες στην μεταπολεμική Ιαπωνία.

    Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Ο Σατόσι Ουεματσού, 26 ετών, έσπασε το τζάμι ενός παραθύρου και μπήκε στο κτίριο. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, πριν ξεκινήσει το μακάβριο έργο του έδεσε τα μέλη του προσωπικού.

    Λίγη ώρα μετά παραδόθηκε στην αστυνομία. «Οι ανάπηροι πρέπει να εξαφανισθούν», δήλωνε σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

    «Κρατούσε κουζινομάχαιρα και άλλα μαχαίρια βουτηγμένα στο αίμα», εξήγησε ένας εκπρόσωπος της περιφέρειας της Καναγκάουα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Τα θύματα είναι 9 άνδρες και 10 γυναίκες, ηλικίας 18 έως 70 ετών. Οι 25 τραυματίες, μεταξύ των οποίων 20 φέρουν βαριά τραύματα, έχουν μεταφερθεί σε έξι διαφορετικά νοσοκομεία.

    «Οι ασθενείς είναι πολύ σοκαρισμένοι, δεν μπορούν να μιλήσουν», δήλωσε στο AFP ένας γιατρός του κέντρου.

    Η σφαγή έγινε σε μία ορεινή τοποθεσία της πόλης Σαγκαμιχάρα, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την ιαπωνική πρωτεύουσα.

    Το τεράστιο κέντρο, το Τσουκούι Γιαμαγιούρι-εν, αποτελείται από δύο κυρίως κτίρια τα οποία στεγάζουν 150 άτομα. Περιλαμβάνει επίσης μία πισίνα και ένα γυμναστήριο.

    Ο δράστης εργαζόταν μέχρι πρόσφατα στο κέντρο αυτό, από το οποίο έφυγε τον Φεβρουάριο για αδιευκρίνιστους λόγους. Είχε απολυθεί και ήταν οργισμένος από το γεγονός αυτό, σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

    Οι γείτονές του δεν έκρυψαν την έκπληξή τους. «Είναι χαμογελαστός και μας χαιρετάει πάντα. Φαινόταν καλό παιδί». σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NHK, μελετούσε για να γίνει δάσκαλος.

    Η τραγωδία είναι μία από αιματηρότερες στην Ιαπωνία από το 1938, όταν ένας άνδρας με τσεκούρι, ένα σπαθί και ένα τουφέκι είχε σκοτώσει 30 ανθρώπους, πριν αυτοκτονήσει.

    [09] «Από τον Πλάτωνα στο facebook»: Ο κορυφαίος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης, από τη πλευρά της ηθικής φιλοσοφίας

    Αν ζούσε ο Αριστοτέλης, τι άποψη θα είχε για τα likes και τα friends του facebook; Μάλλον δεν θα είχε ξετρελαθεί, αν πιστέψουμε την Αντωνία Καπελέρη, απόφοιτο φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου πραγματοποιεί την διδακτορική της διατριβή.

    Στο βιβλίο της «Από τον Πλάτωνα στο facebook», εκδόσεις Παπαζήση, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, εξετάζει τον κορυφαίο αυτό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, από τη πλευρά της ηθικής φιλοσοφίας. Μαζί με άλλα δοκιμιακά σημειώματα, τα οποία απαντούν σε επίκαιρα ζητήματα δικαιοσύνης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεθνών επεμβάσεων, οικολογίας, κρατικού ρόλου, επικοινωνίας, ακόμη και υγείας και ευθανασίας και μεταθανάτιας ζωής.

    Το εγχειρίδιο αυτό των 146 σελίδων έρχεται να μας υπογραμμίσει ότι η αρχαία ελληνική φιλοσοφία είναι ...trendy. Με γλώσσα αφηγηματική, πραγματεύεται την αριστοτελική θέση για την διαπλανητική τρέλα, όπου οι μισοί χρήστες του διαδικτύου γίνονται φίλοι με τους άλλους μισούς! Η μανία αυτή ξεκίνησε δειλά δειλά τον Φεβρουάριο του 2004 από τον Mαρκ Ζούκερμπεργκ ,σε συνεργασία με συμφοιτητές του από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και, δέκα χρόνια μετά, οι χρήστες και οι? καταχρήστες υπερέβησαν το ένα εκατομμύριο, κάνοντας τους ιδρυτές υπερπλούσιους, αφού τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν το 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια με την περιουσία της εταιρείας να φτάνει τα 17,8 δισ. δολάρια.

    Αν, λοιπόν, σήμερα ζούσε ο μεγάλος Έλληνας σοφός, πιθανότατα θα έβγαινε σε κάποιο τοκ σόου για να αποφανθεί ότι: Υπάρχει η φιλία που δημιουργείται από χρησιμότητα, η φιλία από ευχαρίστηση και η φιλία από αρετή («δια τον χρήσιμον, δι' ηδονήν, κατ' αρετήν»).

    [10] Επανήλθε δριμύτερο το Kickass Torrents

    Το Kickass Torrents, η ιστοσελίδα διαμοιρασμού αρχείων, ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία της και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι είναι καλύτερο από ποτέ. Ωστόσο, αυτοί που σίγουρα θα δυσαρεστηθούν από αυτή την είδηση είναι οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας.

    Ένα «υποκατάστατο» ανέβηκε στο Διαδίκτυο προκειμένου να καλύψει το κενό που είχε αφήσει πίσω του το KAT, ενώ ένας μεγάλος αριθμός proxies κατάφεραν να επιβιώσουν του κλεισίματος. Η ομάδα του KAT δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια, παρά το γεγονός ότι το ιδρυτικό μέλος του, ο Ουκρανός Αρτέμ Βολίν, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στην Πολωνία.

    Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα τεχνολογίας The Inquirer, η ομάδα του KAT φαίνεται πως έμαθε από τα λάθη που άλλοι είχαν ήδη μάθει για λογαριασμό τους. Το Kickass Torrents χρησιμοποιούσε σέρβερς οι οποίοι βρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, κάτι που όπως φαίνεται δεν ήταν και η σοφότερη των επιλογών.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τεχνολογίας The Verge, κάποια ανώνυμη πηγή απέστειλε λεπτομέρειες σχετικά με τον νέο ιστότοπο μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο βέβαια είχε ως αποστολέα το KAT.am. Όπως αναφέρεται στο email, η ιστοσελίδα «φιλοξενείται σε πολλούς cloud διακομιστές με σκοπό να αποτρέπεται ο αποκλεισμός της και τα αρχεία βρίσκονται καλά κρυμμένα πίσω από τον πάροχο διαδικτυακής ασφάλειας CloudFlare».

    Η ανώνυμη πηγή υποσχέθηκε ότι η νέα ιστοσελίδα «θα φιλοξενεί τη πλήρη βάση δεδομένων του KAT, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων και πληροφοριών των χρηστών του».

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε συνεργασία με διάφορους αστυνομικούς φορείς είχαν καταφέρει την περασμένη εβδομάδα να «κατεβάσουν» το Kickass Torrents. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, τόσο η Apple όσο και το Facebook έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στον εντοπισμό και την ξαφνική σύλληψη του 30χρονου Βολίν.

    «Στις 31 Ιουλίου του 2015, αρχεία τα οποία παρείχε η Apple έδειξαν ότι ο λογαριασμός me.com χρησιμοποιήθηκε για κάποια αγορά στο iTunes. Τα αρχεία έδειξαν επίσης ότι η ίδια διεύθυνση IP χρησιμοποιήθηκε στην ίδια ημέρα για πρόσβαση στην σελίδα του Kicass στο Facebook», αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα τεχνολογίας Engadget.

    «Από το 2012 οπότε και το Kickass άρχισε να δέχεται δωρεές στο ψηφιακό νόμισμα bitcoin, 72.767 δολάρια μεταφέρθηκαν σε έναν Coinbase λογαριασμό στο όνομα του Βολίν. Το ίδιο ηλεκτρονικό πορτοφόλι ήταν καταχωρημένο στην ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου me.com».

    Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Inquirer, τόσο η Apple όσο και το Facebook αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το ρόλο που έπαιξαν στον εντοπισμό του Βολίν.

    [11] Αυστηρή προειδοποίηση στη Microsoft, από τη γαλλική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων

    Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων (CNIL) της Γαλλίας διέταξε πρόσφατα τη Microsoft να «σταματήσει τη συλλογή υπερβολικού όγκου δεδομένων των χρηστών» και να πάψει να παρακολουθεί, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, το ιστορικό περιήγησης στο Διαδίκτυο των ατόμων που χρησιμοποιούν τα Windows 10.

    Συγκεκριμένα, σε προειδοποίηση που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, η CNIL αναφέρει ότι η Microsoft θα πρέπει να λάβει μέτρα προκειμένου να εγγυηθεί «την ασφάλεια και την εχεμύθεια» που αρμόζει στις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών, αφότου η επιτροπή προσδιόρισε ότι η εταιρεία συνεχίζει να μεταφέρει δεδομένα στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της συμφωνίας «Safe Harbor» την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση ακύρωσε τον περασμένο Οκτώβριο.

    Η απόφαση της CNIL βασίζεται σε μια έρευνα που διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Η επιτροπή υποστηρίζει ότι άλλες ευρωπαϊκές αρχές προστασίας δεδομένων δημιούργησαν μια «ομάδα επικοινωνίας» προκειμένου να ερευνήσουν τις πρακτικές συλλογής δεδομένων της Microsoft, μετά την κυκλοφορία της πιο πρόσφατης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας τον περασμένο Ιούνιο.

    [12] Η Verizon εξαγοράζει τις βασικές διαδικτυακές δραστηριότητες της Yahoo

    Η Verizon Communications ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να εξαγοράσει τις βασικές διαδικτυακές δραστηριότητες της Yahoo έναντι περίπου 4,83 δισεκ. δολαρίων σε μετρητά, δίνοντας τέλος στη μακρά διαδικασία πώλησης της εταιρίας.

    Η απόκτηση των δραστηριοτήτων της Yahoo θα ενισχύσει την εταιρία υπηρεσιών διαδικτύου AOL, την οποία απέκτησε πέρυσι η Verizon έναντι 4,4 δισεκ. δολαρίων, δίνοντάς της πρόσβαση στα διαφημιστικά τεχνολογικά εργαλεία της Yahoo καθώς και σε άλλα εργαλεία όπως οι μηχανές αναζήτησης, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και η αποστολή μηνυμάτων.

    Η συμφωνία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2017, σηματοδοτεί το τέλος της Yahoo ως εταιρίας λειτουργίας, αφήνοντάς την με ποσοστό 15% στην κινεζική εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group και μερίδιο 35,5% στη Yahoo Japan Corp.

    Οι επενδύσεις της Alibaba και της Yahoo Japan έχουν αξία ύψους περίπου 40 δισεκ. δολαρίων, με τη χρηματιστηριακή αξία της Yahoo να ανέρχεται στα 37,4 δισεκ. δολάρια περίπου βάσει της τιμής κλεισίματος της Παρασκευής.

    Σε ανάρτησή της στο Tumblr, η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo Μαρίσα Μάγιερ ανέφερε ότι σκοπεύει να παραμείνει στην εταιρία, αλλά η Μάρνι Γουόλντεν της Verizon, που θα τεθεί επικεφαλής της νέας εταιρίας, δήλωσε στο CNBC ότι δεν έχει ακόμα αποφασιστεί η νέα ηγετική ομάδα.

    [13] Η Γιούροπολ στον πόλεμο κατά του ransomware

    Τις δυνάμεις της με εταιρείες ασφαλείας στο διαδίκτυο ενώνει η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία, Γιούροπολ, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας για την πάταξη της αυξανόμενης μάστιγας που αποτελεί τα τελευταία χρόνια το ransomware.

    Το ransomware είναι ένα είδος κακόβουλου λογισμικού, το οποίο χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες προκειμένου να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τα θύματά τους. Εάν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής προσβληθεί από το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό, κλειδώνονται όλα τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε αυτόν και προκειμένου ο χρήστης να πάρει πίσω τον έλεγχο του μηχανήματός του αναγκάζεται να καταβάλει το χρηματικό ποσόν που απαιτούν οι χάκερς.

    [14] Ξεκινά η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ, για εξεταστική για την οικονομία

    Ξεκινά σε λίγη ώρα στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ, με ονομαστική ψηφοφορία.

    Στην σημερινή συζήτηση αναμένεται, μετά τις 6 το απόγευμα, να μιλήσουν τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

    [15] Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Άδεια για απομάκρυνση των οικογενειών του διπλωματικού προσωπικού στην Τουρκία

    Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα ανακοίνωσε ότι έλαβε την άδεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την εθελούσια αποχώρηση των μελών των οικογενειών του προσωπικού στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.Η κήρυξη στην Τουρκία κατάστασης έκτακτης ανάγκης επίσης ώθησε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών να αλλάξει το καθεστώς, ανακοίνωσε η πρεσβεία σε ηλεκτρονικό μήνυμα ασφαλείας που απέστειλε στους Αμερικανούς που διαμένουν στην Τουρκία.

    «Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, αμερικανικοί πολίτες στην Τουρκία μπορεί να παρατηρήσουν μια αύξηση της δράσης και των περιορισμών εκ μέρους της αστυνομίας και του στρατού όσον αφορά τις μετακινήσεις»ανέφερε η πρεσβεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 July 2016 - 8:32:33 UTC