Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα χρόνια της ύφεσης και της παρακμής, και στρέφει το βλέμμα προς το μέλλον
  • [02] Κριστίν Λαγκάρντ: Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, με στόχο την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη
  • [03] Η ΕΚΤ θα αποφασίσει την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων στις 22 Ιουνίου
  • [04] Μ. Βαλς: Στοχοθετήθηκε το δημοκρατικό ιδεώδες
  • [05] Ποτάμι: Η σημερινή ομιλία του κ. Τσίπρα αποδεικνύει πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκεται τόσο αυτός όσο και το επιτελείο του
  • [06] ΝΔ: Οι πολίτες γνωρίζουν ότι Τσίπρας και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί
  • [07] Υπέκυψε στα τραύματά της η βουλευτίνα Τζο Κοξ

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα χρόνια της ύφεσης και της παρακμής, και στρέφει το βλέμμα προς το μέλλον

    «Σήμερα, η πατρίδα μας βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή. Αφήνει πίσω της τα χρόνια της ύφεσης και της παρακμής, και στρέφει το βλέμμα προς το μέλλον. Σήμερα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γινόμαστε συμμέτοχοι στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για την ανάκτηση και αναδιανομή του εθνικού μας πλούτου, για τη δίκαιη ανάπτυξη» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη στον χαιρετισμό της στην εκδήλωση «Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη - Παραγωγική Ανασυγκρότηση».

    «Η εκδήλωση μας γίνεται στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης και του Παρθενώνα, συμβόλου της δημοκρατίας, της ελευθερίας, και του ανθρωπισμού. Ενός ορόσημου με παγκόσμια αναγνώριση» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, προσθέτοντας πως «συχνά ωστόσο, ξεχνάμε ότι το θαύμα της Ακρόπολης δε δημιουργήθηκε μονομιάς, άλλα ήταν η υλική αποκρυστάλλωση μιας μακράς πορείας της πόλης των Αθηνών προς την πολιτική και κοινωνική ωριμότητα».

    [02] Κριστίν Λαγκάρντ: Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, με στόχο την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη

    Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, με στόχο την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και στις αγορές, τάχθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στο οποίο παρουσίασε την ετήσια έκθεση του ΔΝΤ για την ευρωζώνη. Το ΔΝΤ, ανέφερε, θα επαναξιολογήσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ελάφρυνσή του στη βάση νεότερων προβλέψεων για την ελληνική οικονομία

    Κληθείσα να σχολιάσει τη συμφωνία του Eurogroup του Μαΐου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ανέφερε, πως είναι «ενθαρρυντικό» το γεγονός ότι η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της κατέληξαν σε μια συμφωνία και πως το ΔΝΤ αναμένει πως η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της τους επόμενους μήνες. Όπως ανέφερε, η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα επαναξιολογηθεί από το ΔΝΤ «αργότερα», στη βάση των πραγματικών αποτελεσμάτων που θα έχει η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αυτών, το τότε μακροοικονομικό πλαίσιο και τις τότε εκτιμήσεις για την ανάπτυξη. Συνεχίζοντας, σημείωσε πως έτσι θα λάβει το ΔΝΤ την απόφασή του ως προς τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με στόχο την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και στις αγορές.

    [03] Η ΕΚΤ θα αποφασίσει την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων στις 22 Ιουνίου

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται ότι θα δώσει στις ελληνικές τράπεζες πρόσβαση σε απευθείας φθηνή χρηματοδότηση στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της στις 22 Ιουνίου, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Φρανκφούρτη.

    Όπως εξάλλου μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγές, η ΕΚΤ αναμένεται να αποδεχθεί εκ νέου τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών (waiver) στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης. Η κίνηση αυτή, επισήμανε πηγή του Reuters, θα είναι το πρώτο βήμα για την συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, αν και αυτό θα απαιτήσει περισσότερες διαβουλεύσεις και πιθανόν να μην συμβεί πριν από τον Σεπτέμβριο.

    [04] Μ. Βαλς: Στοχοθετήθηκε το δημοκρατικό ιδεώδες

    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς εξέφρασε σήμερα την «βαθιά του θλίψη» μετά τη δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτού Τζο Κοξ, επισημαίνοντας ότι «μέσω εκείνης, στοχοθετήθηκε το δημοκρατικό μας ιδεώδες».

    «Βαθιά θλίψη για την Τζο Κοξ και τον βρετανικό λαό. Μέσω εκείνης, το δημοκρατικό μας ιδεώδες στοχοθετήθηκε. Να μην το ανεχθούμε ποτέ» έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης.

    «Πληροφορήθηκα την ανυπόφορη επίθεση εναντίον μιας Βρετανίδας βουλευτού, της Τζο Κοξ. Σκέψεις αλληλεγγύης στους συγγενείς της και την οικογένειά της. @UKLabour» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter, στα γαλλικά και τα αγγλικά, ο πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Κλοντ Μπαρτολόν.

    Οι πρόεδροι της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, της γερμανικής Μπούντεσταγκ και του κοινοβουλίου της Πολωνίας όπως και βουλευτές των χωρών του «τριγώνου της Βαϊμάρης» που συναντήθηκαν σήμερα στο Παρίσι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Κοξ.

    [05] Ποτάμι: Η σημερινή ομιλία του κ. Τσίπρα αποδεικνύει πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκεται τόσο αυτός όσο και το επιτελείο του

    Η σημερινή ομιλία του κ. Τσίπρα αποδεικνύει περίτρανα πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκεται τόσο αυτός όσο και το επιτελείο του αναφέρει το Ποτάμι για την ομιλία του πρωθυπουργού .

    «Προφανώς αγνοούν ότι η υγιής και διατηρήσιμη ανάπτυξη στηρίζεται σε σοβαρές επενδύσεις από σοβαρούς επιχειρηματίες και δεν έρχεται με απλοϊκές εκθέσεις ιδεών. Πως θα έρθουν νέοι επενδυτές και ποια κίνητρα θα δοθούν για να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους αυτοί που ήδη δρουν στην Ελλάδα; Αυτό το ερώτημα δεν απαντήθηκε ούτε σήμερα.

    Αντιθέτως διατηρείται το κακό ψυχολογικό και υφεσιακό κλίμα που δημιουργούν τα πρωτοφανή φορολογικά μέτρα, η κρατικίστικη αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το πολιτικό μήνυμα που εκπέμπουν οι υποκριτικοί λυγμοί υπουργών της κυβέρνησης μετά από κάθε ιδιωτικοποίηση» αναφέρει το Ποτάμι .

    [06] ΝΔ: Οι πολίτες γνωρίζουν ότι Τσίπρας και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί

    "Ο πρωθυπουργός που παριστάνει τον οπαδό του Μαδούρο, σήμερα φόρεσε το κοστούμι του διαχειριστή", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ με αφορμή όσα είπε σήμερα ο πρωθυπουργός περί δίκαιης ανάπτυξης.

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον κ. Τσίπρα χαρακτηριστικά ότι "έχει πολύ θράσος να μιλάει για ανάπτυξη ο πρωθυπουργός που εξαιτίας του χάθηκαν 21 δισ. ευρώ από το ΑΕΠ της χώρας ή 5000 ευρώ από κάθε νοικοκυριό τη διετία 2016-2016".

    Η ΝΔ στην ίδια ανακοίνωση χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό των ψεμάτων, των λουκέτων και της φοροεπιδρομής που εκείνος επέλεξε.

    "Ο πρωθυπουργός που πάγωσε τα έργα και που στέγνωσε από ρευστότητα την αγορά, τολμά να μιλάει για ανάπτυξη. Προκαλεί όλους τους Έλληνες", προσθέτει η Συγγρού και σημειώνει ότι οι συμπολίτες μας ξέρουν ότι Τσίπρας και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί.

    "Τσίπρας και Δικαιοσύνη δεν πάνε μαζί. Όσο παραμένει η κυβέρνηση Τσίπρα, η "πίτα" του ΑΕΠ μικραίνει, ενώ τα κομμάτια που αναλογούν στον καθένα και λιγότερα γίνονται και μοιράζονται άδικα", συμπληρώνει η ΝΔ επισημαίνοντας πως αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι Έλληνες.

    [07] Υπέκυψε στα τραύματά της η βουλευτίνα Τζο Κοξ

    Η βουλευτίνα Τζο Κοξ που είχε δεχτεί επίθεση ενώ ετοιμαζόταν να μιλήσει σε ψηφοφόρους της στην περιφέρειά της, υπέκυψε στα τραύματά της, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για να διαπιστωθούν τα κίνητρα του δράστη.

    Αλ. Τσίπρας: "Η κατάληξη της Τζο Κοξ μας γεμίζει θλίψη"

    Σε ανάρτηση του στο Twitter για τον θάνατο της βουλευτή του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τζο Κοξ, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι: "η κατάληξη της #JoCox μας γεμίζει θλίψη. Η μνήμη της θα συνοδεύει τους αγώνες για μια ενωμένη και ειρηνική Ευρώπη".

    Διαβάστε επίσης:

    Μ. Βαλς:Στοχοθετήθηκε το δημοκρατικό ιδεώδες


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 June 2016 - 20:32:28 UTC