Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος το δήμο Αχαρνών
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Δίκαιη ανάπτυξη με βιώσιμες και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας
  • [03] Η ΕΚΤ θα αποφασίσει την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων στις 22 Ιουνίου
  • [04] Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο νέος αναπτυξιακός νόμος
  • [05] Ευ. Αποστόλου: Διαπραγματευόμαστε για να πετύχουμε το καλύτερο
  • [06] ΥΠΕΞ: Αυτάρκεια, εξωστρέφεια και χρηστή διαχείριση οι στόχοι του ν/σ για το Ινστιτούτο της Βενετίας
  • [07] Για «επιτυχία» της Ευρώπης έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν
  • [08] Υπέκυψε στα τραύματά της η βουλευτίνα Τζο Κοξ

  • [01] Για συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος το δήμο Αχαρνών

    «Σήμερα που επισκέπτομαι το δήμο Αχαρνών, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στο μουσείο της Ακρόπολης θα μας μιλήσει για δίκαιη ανάπτυξη. Θα ήθελα να ήταν εδώ μαζί μας να ακούσει τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που περιόδευσε το απόγευμα στο Μενίδι.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με δημότες, καταστηματάρχες, συναντήθηκε με το δήμαρχο και επισκέφτηκε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

    Στο δήμο Αχαρνών μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει από το κράτος αλλά μόνο μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις οι οποίες, εξήγησε, μπορεί να έρθουν και μέσα στην κρίση, να μεγαλώσουν και να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης.

    «Η ανάπτυξη δεν θα έρθει σε περιβάλλον υπερβολικής φορολόγησης, υπερβολικής αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και με τις επιχειρήσεις να καλούνται να προκαταβάλουν φόρους και μετά να εισπράξουν», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    «Κανείς αναπτυξιακός νόμος δεν πρόκειται να δημιουργήσει ανάπτυξη όταν οι γενικότερες συνθήκες στην πραγματική οικονομία δεν ευνοούν καμία αναπτυξιακή διαδικασία», συνέχισε ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή καθώς είναι 15.000 καταγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ και 7000 μακροχρόνια άνεργοι.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι χρειάζεται συστηματική στήριξη εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σήμερα και μίλησε για πλέγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης το οποίο θα εξασφαλίσει στους πιο αδύναμους τα απαραίτητα ώστε να μην βρεθούν κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Δίκαιη ανάπτυξη με βιώσιμες και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας

    Πανστρατιά για την ανάπτυξη κήρυξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στην εκδήλωση «Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη - Παραγωγική Ανασυγκρότηση», στο μουσείο της Ακρόπολης καθώς όπως είπε, «στο επίκεντρο πλέον μπαίνει η Ανάπτυξη και όλες οι κυβερνητικές προσπάθειες πλέον επικεντρώνονται σε ένα στρατηγικό στόχο: Στην προώθηση της Δίκαιης Ανάπτυξης».

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «δίκαιη Ανάπτυξη, είναι ένα όραμα που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που νοηματοδότησαν ως ανάπτυξη, οι προηγούμενες κυβερνήσεις» και πρόσθεσε ότι είναι «χαοτικές οι διαφορές μας με όσους κατέστρεψαν τη χώρα». Για εκείνους, είπε ο πρωθυπουργός, πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας είναι τα συντρίμμια που άφησαν: συρρικνωμένοι μισθοί και συντάξεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ασφυκτική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Αντίθετα, τόνισε, για εμάς Για εμάς ανάπτυξη σημαίνει εκ νέου ένταξη της οικονομίας μας στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας, δημιουργία οικονομίας με παραγωγική εξειδίκευση, επούλωση τραυμάτων του κοινωνικού κράτους, ευρύ φάσμα παραγωγικών δραστηριοτήτων, συνεργατικά σχήματα κοινωνικής οικονομίας, επιχειρηματικότητα που προσανατολίζεται στην παραγωγή βιώσιμων και αξιοπρεπώς αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

    [03] Η ΕΚΤ θα αποφασίσει την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων στις 22 Ιουνίου

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται ότι θα δώσει στις ελληνικές τράπεζες πρόσβαση σε απευθείας φθηνή χρηματοδότηση στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της στις 22 Ιουνίου, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Φρανκφούρτη.

    Όπως εξάλλου μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγές, η ΕΚΤ αναμένεται να αποδεχθεί εκ νέου τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών (waiver) στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης. Η κίνηση αυτή, επισήμανε πηγή του Reuters, θα είναι το πρώτο βήμα για την συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, αν και αυτό θα απαιτήσει περισσότερες διαβουλεύσεις και πιθανόν να μην συμβεί πριν από τον Σεπτέμβριο.

    [04] Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο νέος αναπτυξιακός νόμος

    Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, κατά πλειοψηφία, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, με 152 ψήφους υπέρ, έναντι 101 κατά και 12 «παρών». Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Κατά ψήφισαν οι βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων και τη Χρυσή Αυγή. «Παρών» δήλωσαν οι βουλευτές από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

    Στον νέο αναπτυξιακό νόμο συμπεριλαμβάνεται και η τροπολογία την οποία είχε καταθέσει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, για τη σύνθεση των επιτροπών εξέτασης των προσφυγών ασύλου.

    [05] Ευ. Αποστόλου: Διαπραγματευόμαστε για να πετύχουμε το καλύτερο

    Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν 12.000 αγρότες που εισέπραξαν αποζημιώσεις το 2008 και το 2009 («πακέτο Χατζηγάκη») άνω των 5.000 ευρώ να επιστρέψουν πόσο 40 εκ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.

    Εξετάζεται μάλιστα, τα ποσά αυτά, να καταβληθούν τμηματικά - ενδεχομένως και σε δόσεις κατανεμημένες σε δύο ή τρία χρόνια - και μέσω των βασικών ενισχύσεων που δίνονται στους αγρότες κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

    Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για το θέμα των καταλογισμών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευ. Αποστόλου, ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά διότι υπήρξε αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εναντίον της χώρας μας και σε διαφορετική περίπτωση κινδύνευε με πρόστιμα και καταλογισμούς ανάλογα με αυτά που πληρώσαμε για την χωματερή του Κουρουπητού, δηλαδή, κάθε μέρα και νέο πρόστιμο. «Είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να ανακτήσουμε τα συγκεκριμένα χρήματα γιατί αν δεν ανακτηθούν, η Ευρωπαϊκή επιτροπή σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να κινήσει διαδικασίες που δεν θα δίνουν τη δυνατότητα στις συγκεκριμένες περιπτώσεις να συνεχιστούν οι νέες ενισχύσεις» είπε χαρακτηριστικά.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ζήτησε συναίνεση από τα κόμματα καθώς - όπως επισήμανε - τα πρόστιμα αυτά καταλογίστηκαν σε προηγούμενες χρονικές περιόδους και έρχονται να επιβαρύνουν τους αγρότες αυτή την δύσκολη χρονική περίοδο. Εξήγησε όμως, ότι μετά την απόδοση των 40 εκ. ευρώ θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση ώστε να υπάρξει περαιτέρω μείωση του ποσού που θα πληρώσουν οι αγρότες.

    «Πιστεύουμε ότι θα βρεθούμε πάλι σε μια θέση επαναδιαπραγμάτευσης του υπόλοιπου ποσού, στοχεύοντας ουσιαστικά σε αυτό που έχω δεσμευτεί: Όσο το δυνατόν να μην πληρώσουν οι Έλληνες αγρότες, διότι όντως εκείνες οι χρονιές ήταν δύσκολες και υπήρχαν προβλήματα και αποζημιώσεων και απώλειας εισοδήματος που καλύφθηκαν» τόνισε ο κ. Αποστόλου σε δήλωσή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. Πάντως, ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι τα ποσά με τα οποία επιβαρύνονται οι αγρότες είναι μικρά και αφορούν μόνον 1,5% περίπου αγροτών που πήραν ενισχύσεις.

    [06] ΥΠΕΞ: Αυτάρκεια, εξωστρέφεια και χρηστή διαχείριση οι στόχοι του ν/σ για το Ινστιτούτο της Βενετίας

    Με βασικούς στόχους την αυτάρκεια, την εξωστρέφεια και τη χρηστή διαχείριση προωθείται η αναμόρφωση του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, απαντούν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών στα επικριτικά δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες με την ανάρτηση προς διαβούλευση του νέου νομοσχεδίου και αφορμή την αρνητική επιστολή της Ακαδημίας Αθηνών. Δημοσιεύματα που, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, «παραπληροφορούν και όχι ενημερώνουν».

    Παρά την άμεση εμπλοκή της Ακαδημίας Αθηνών στην εποπτεία του Ινστιτούτου, οι συντάκτες της εν λόγω επιστολής, σημειώνουν κύκλοι του ΥΠΕΞ, επιδεικνύουν, δυστυχώς, «ανησυχητική άγνοια των διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία του».

    Και αποσαφηνίζουν ότι το νομοσχέδιο του ΥΠΕΞ διατηρεί στο ακέραιο όλους τους ερευνητικούς, εκδοτικούς και επιστημονικούς σκοπούς του Ινστιτούτου χωρίς ούτε να τους αλλοιώνει, ούτε να τους μειώνει, ούτε να τους τροποποιεί. Αντιθέτως απλά ενισχύεται η δυνατότητα δράσεων που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια του Ινστιτούτου.

    «Δυστυχώς», προσθέτουν οι ίδιες πηγές, «στην επιστολή της Ακαδημίας Αθηνών καταγράφεται διαφωνία. Υποστηρίζεται μάλιστα ότι η αλλαγή των σκοπών του Ινστιτούτου χρειάζεται διεθνή συμφωνία με την Ιταλία και δεν μπορεί να γίνει με τυπικό νόμο -επιχείρημα που δείχνει άγνοια του νομικού πλαισίου λειτουργίας του Ινστιτούτου αλλά και βασικών νομικών γνώσεων».

    Απαντώντας σχετικά με τους πόρους του Ινστιτούτου, τονίζεται ότι «είναι αδιαπραγμάτευτη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ η διασφάλιση της αυτάρκειας του Ινστιτούτου και η απόλυτα χρηστή διαχείρισή του».

    [07] Για «επιτυχία» της Ευρώπης έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν

    Για «επιτυχία» της Ευρώπης έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

    «Φτάσαμε στο τέλος μιας μακράς εργασίας και δύσκολης τόσο για την Ελλάδα που έπρεπε να λάβει τα μέτρα αλλά και για τις άλλες χώρες που έπρεπε να επιδείξουν αλληλεγγύη», σημείωσε ο Γάλλος υπουργός. Όπως ανέφερε, τα κεφάλαια των οποίων η εκταμίευση εγκρίθηκε σήμερα το πρωί στο πλαίσιο της συνεδρίασης του ΕΣΜ είναι απαραίτητα για την ισορροπία των δημόσιων οικονομικών στην Ελλάδα και για την επανέναρξης της οικονομικής δραστηριότητας.

    «Η Ευρώπη είναι ικανή να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Είναι σε θέση να επιδείξει αλληλεγγύη αλλά και ευθύνη για κάθε μία από τις κυβερνήσεις της» δήλωσε χαρακτηριστικά και κατέληξε λέγοντας πως πέρα από τις δυσκολίες πρέπει επίσης να υπογραμμίζονται και οι επιτυχίες της Ευρώπης.

    [08] Υπέκυψε στα τραύματά της η βουλευτίνα Τζο Κοξ

    Η βουλευτίνα Τζο Κοξ που είχε δεχτεί επίθεση ενώ ετοιμαζόταν να μιλήσει σε ψηφοφόρους της στην περιφέρειά της, υπέκυψε στα τραύματά της, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για να διαπιστωθούν τα κίνητρα του δράστη.

    Αλ. Τσίπρας: "Η κατάληξη της Τζο Κοξ μας γεμίζει θλίψη"

    Σε ανάρτηση του στο Twitter για τον θάνατο της βουλευτή του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τζο Κοξ, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι: "η κατάληξη της #JoCox μας γεμίζει θλίψη. Η μνήμη της θα συνοδεύει τους αγώνες για μια ενωμένη και ειρηνική Ευρώπη".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 June 2016 - 18:32:35 UTC