Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Υπάρχει γενική αποδοχή ότι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία
  • [02] Ρ. Αντωνοπούλου: Ρεκόρ 15ετίας στις προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα
  • [03] Τρ. Αλεξιαδης: Το αργότερο τον Αύγουστο, η σύνδεση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με το αφορολόγητο
  • [04] Αντιπαράθεση Σταθάκη - Χατζηδάκη για το νέο αναπτυξιακό νόμο
  • [05] Στάσεις εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς και πενθήμερη απεργία των εργαζομένων στην ΥΠΑ
  • [06] Σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η ακρόαση της εισαγγελέως Εφετών, Γ. Τσατάνη
  • [07] Ολλανδικό πλοίο διέσωσε 200 μετανάστες από ένα μισοβυθισμένο πλοιάριο στη Μεσόγειο
  • [08] Εξήντα πέντε ταινίες συμμετέχουν στο 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
  • [09] Η αγαπημένη πολυθρόνα του μαρκησίου ντε Σαντ, και άλλα προσωπικά αντικείμενα σε δημοπρασία
  • [10] Ευκ. Τσακαλώτος: Ξεδιπλώνουμε την αναπτυξιακή μας ατζέντα

  • [01] Π. Καμμένος: Υπάρχει γενική αποδοχή ότι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία

    Τη μέχρι τώρα επιτυχία της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά την

    ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Ο κ. Καμμένος ανέφερε πως υπάρχει η «γενική αποδοχή» ότι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μεταξύ των ελληνικών νησιών και των ακτών της Μικράς Ασίας, έχει στεφθεί «με απόλυτη επιτυχία», μειώνοντας τις μεταναστευτικές ροές, από 5.000 έως 8.000 μετανάστες και πρόσφυγες την ημέρα σε 0 έως 25, με ορισμένες εξαιρέσεις. «Το γεγονός αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει να συνεχιστούν», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι σε αντίθεση με όλους τους υπολοίπους συμμάχους, από την πλευρά της Τουρκίας υπήρχε η εκτίμηση πως θα πρέπει να σταματήσουν αυτές οι επιχειρήσεις μετά τη Σύνοδο της Βαρσοβίας.

    «Είναι απόλυτα σαφές, λοιπόν, ότι η απόφαση της Ελλάδας να στηρίξει, από την πρώτη στιγμή, αυτήν τη συμφωνία είχε από τη μία μεριά τον στόχο που επιτεύχθηκε, να σταματήσουν δηλαδή οι μεταναστευτικές ροές και από την άλλη, οι ίδιοι οι σύμμαχοι να έχουν ιδίοις όμμασι άποψη για το τι συμβαίνει στο

    Αιγαίο, ιδιαίτερα με τις παραβιάσεις, τις παραβάσεις, τις υπερπτήσεις και τη συμπεριφορά, εν γένει, της Τουρκίας ως συμμάχου έναντι ενός άλλου συμμάχου, της Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Καμμένος και σχολίασε: «Αυτό ισχυροποιεί τις ελληνικές θέσεις και δικαιώνει την Ελλάδα».

    [02] Ρ. Αντωνοπούλου: Ρεκόρ 15ετίας στις προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα

    «Για άλλη μια φορά, τα επίσημα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ διαψεύδουν όλους εκείνους που, από την αρχή του χρόνου, φωνασκούν, τρομοκρατούν και παραπληροφορούν, για βύθιση της οικονομίας και για απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας». Αυτό δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, με αφορμή τη σημερινή δημοσίευση των στοιχείων του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για τη μισθωτή απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα για τον Μάιο, σύμφωνα με τα οποία το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου πενταμήνου του έτους 2016 αποτελεί την υψηλότερη επίδοση πρώτου πενταμήνου της τελευταίας 15ετίας.

    Όπως είπε, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα παραμένει θετικό και το πρώτο πεντάμηνο του έτους παρουσιάζει ρεκόρ 15ετίας στις προσλήψεις. «Οι περισσότερες προσλήψεις έγιναν στα καταλύματα, σε δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης, ενοικίασης και εκμίσθωσης, στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο, ενώ οι Περιφέρειες στις οποίες δημιουργήθηκαν οι 57.234 νέες θέσεις εργασίας σε σύνολο 76.591, είναι οι Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης και Ιονίων Νήσων» επισημαίνει η κ. Αντωνοπούλου, τονίζοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι ο κλάδος του τουρισμού εξακολουθεί να είναι ο πρωταθλητής στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

    «Παρά το γεγονός ότι, τον Μάιο, το ποσοστό των νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης αυξήθηκε στο 51,06% από 46.7% που ήταν τον περασμένο Ιανουάριο, στο υπουργείο Εργασίας συνεχίζουμε να επιδιώκουμε τη δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης, ώστε να μπει φρένο στη μερική απασχόληση και στην εκ περιτροπής εργασία» υπογραμμίζει.

    [03] Τρ. Αλεξιαδης: Το αργότερο τον Αύγουστο, η σύνδεση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με το αφορολόγητο

    Τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, το αργότερο, θα έχει ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί η σύνδεση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με το αφορολόγητο. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί άμεσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης και τόνισε πως οι πολίτες έως την εφαρμογή θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις.

    Κάλεσε τους πολίτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους στην εφορία, σημειώνοντας ότι όσοι λαμβάνουν ειδοποιητήρια θα πρέπει να κινηθούν για να αντιμετωπίσουν τα χρέη τους. Είπε ότι από ένα σημείο και πάνω ξεκινούν οι διαδικασίες κατάσχεσης από τραπεζικούς λογαριασμούς ή ακινήτων, για τα οποία, όπως είπε, δεν προβλέπεται προστασία εκτός από όσους εντάσσονται στον νόμο Κατσέλη.

    Κάλεσε, επίσης, τους πολίτες να δηλώσουν ακατάσχετο λογαριασμό, ενώ αναγνώρισε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα με τη μη ύπαρξη ακατάσχετου λογαριασμού για τους επαγγελματίες. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση της τιμής της βενζίνης, στο πλαίσιο του επανακαθορισμού των τελών κυκλοφορίας, για το 2017. Είπε πως ήταν μία από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην επιτροπή που μελετά το θέμα και προέβλεπε μείωση των τελών και αύξηση του ειδικού φόρους κατανάλωσης στη βενζίνη.

    Σημείωσε ότι, στόχος είναι να εισπραχθούν έσοδα από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα με κατατεθειμένες πινακίδες στην Εφορία και από 600 χιλιάδες αυτοκίνητα που δεν έχουν πληρώσει τέλη. «Δεν έχουμε τη διάθεση το 2016, να κάνουμε ότι και το 2015 και να πάμε σε παρατάσεις για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων» ξεκαθάρισε ο κ. Αλεξιάδης και κάλεσε τους πολίτες να «τρέξουν να καταθέσουν τις δηλώσεις μέσα στην προθεσμία που έχει τεθεί έως τα τέλη του μήνα». Μιλώντας στο ΑΝΤ1 είπε, πάντως, ότι έχουν κατατεθεί 3 εκατομμύρια δηλώσεις και πως ο ρυθμός είναι αυξανόμενος.

    Συμπλήρωσε ότι ο φόρος εισοδήματος θα καταβληθεί σε διμηνιαίες δόσεις αν και σημείωσε ότι έγινε προσπάθεια στη διαπραγμάτευση για μηνιαίες καταβολές.

    Σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι οι δόσεις θα καταβάλλονται μηναίως μετά την εκκαθάριση των δηλώσεων έως το τέλος του χρόνου.

    Υπογράμμισε ότι οι φορολογικές επιβαρύνσεις έγιναν λόγω πολιτικής αναγκαιότητας σημειώνοντας ότι δεν είναι ευτυχής ούτε πανηγυρίζει όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις για τα δύσκολα μέτρα. Προσέθεσε πως γνωρίζει τα προβλήματα των πολιτών καθώς «δεν ζει σε πύργο αλλά μέσα στην κοινωνία». Τόνισε πάντως ότι τα μέτρα ελήφθησαν μέσα σε ένα συνολικό σχεδιασμό γιατί εάν δεν είχε κλείσει η διαπραγμάτευση και δεν υπήρχε συμφωνία δεν θα είχε δοθεί η δόση.

    Τέλος, ανέφερε ότι θα έλθουν και άλλες ρυθμίσεις για το φορολογικό όπως για τα τεκμήρια οι οποίες βρίσκονται στη φάση της μελέτης.

    [04] Αντιπαράθεση Σταθάκη - Χατζηδάκη για το νέο αναπτυξιακό νόμο

    «Λυπούμαστε που δεν εφαρμόσαμε το πρόγραμμα Χατζηδάκη, γιατί στο μεταξύ άλλαξε η κυβέρνηση και μία καινούργια κυβέρνηση έχει δικαίωμα να εφαρμόζει τη δική της πολιτική», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη. «Δεν βγάλατε τις υπουργικές αποφάσεις για την απλοποίηση των αδειών αδειδότησης», πρόσθεσε, ενώ για τις χρηματοδοτήσεις που προβλέπει ο νέος νόμος είπε ότι οι χροηγήσεις μαζί με τις φοροαπαλλαγές είναι 3,6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,6 δισ. ευρώ προορίζονται για τα επενδυτικά προγράμματα των παλαιότερων νόμων.

    Στην ομιλία του, ο κ. Χατζηδάκης είχε αναφέρει ότι ο αναπτυξιακός νόμος περιλαμβάνει χορηγήσεις 480 δισ. ευρώ, όταν η χώρα για να εισέλθει στην ανάπτυξη χρειάζεται από 100 έως 120 δισ. ευρώ, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει καμιά πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων, αντιθέτως ορθώνονται εμπόδια, όπως οι περιορισμοί στις τραπεζικές συναλλαγές, η υπερφορολόγηση, το πάγωμα με νόμο των αδειοδοτήσεων των επιχειρήσεων, και το πάγωμα των ΣΔΙΤ, ενώ η απορρόφηση του ΕΣΠΑ έχει περιοριστεί στο 2%.

    «Η ελληνική οικονομία χρειάζεται 80 δισ. ευρώ, προκειμένου να ανακάμψει», απάντησε ο κ. Σταθάκης. «Χθες λέγατε πως χρειάζεται 100 δισ. ευρώ, σήμερα είναι 120 δισ. ευρώ. Αποφασίστε», σημείωσε ο υπουργός και τόνισε ότι το σύνολο των χρηματοδοτικών εργαλείων καλύπτει τον στόχο των 80 δισ. ευρώ. «Υπάρχουν οι δημόσιες επενδύσεις, περί τα 20 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, 20 δισ. ευρώ από την ιδιωτική επιχειρηματικότητα και τις τραπεζικές χορηγήσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων» υπογράμμισε. «Μας αδικείτε στο θέμα των ΣΔΙΤ απορριμάτων. Το έργο της Κοζάνης έχει, ήδη, υπογραφεί και εκκρεμμεί της Ηπείρου και των Σερρών», πρόσθεσε.

    Τέλος, ο κ. Σταθάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει προωθήσει τη μείωση της γραφειοκρατίας για τη δημιουργία επιχιερήσεων και την ένταξη στο σχέδιο Γιουνκέρ των 42 έργων που έχουν ωριμάσει.

    [05] Στάσεις εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς και πενθήμερη απεργία των εργαζομένων στην ΥΠΑ

    Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάςκατά του ενδεχόμενου ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών μετά την ένταξή τους στο υπερταμείο.Έτσι, χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα μείνει η πρωτεύουσα από τις 9.00 σήμερα το βράδυ μέχρι το τέλος της βάρδιας και αύριο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα, καθώς οι εργαζόμενοι μετέφεραν την Πέμπτη την προγραμματισμένη για την Παρασκευή στάση εργασίας.

    Επίσης με τρίωρες στάσεις εργασίας σε κάθε βάρδια συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.

    Ειδικότερα, δεν θα κινούνται τρένα και προαστιακός από τη 1.00 το μεσημέρι έως 4.00 το απόγευμα, από τις 9.00 το βράδυ έως 12.00 τα μεσάνυχτα και από τις 5.00 έως 8.00 το πρωί σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη.

    - Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας και της απεργίας των σιδηροδρομικών, δεν θα κυκλοφορούν οι συρμοί του μετρό από τον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» έως το αεροδρόμιο.

    Επίσης από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ξεκινούν πενθήμερη απεργία η οποία θα λήξει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 24 Ιουνίου.

    [06] Σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η ακρόαση της εισαγγελέως Εφετών, Γ. Τσατάνη

    Προθεσμία μίας εβδομάδας δόθηκε για την ακρόαση της Εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, ενώπιων της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικώς με τις καταγγελίες της για πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.

    Η σημερινή προγραμματισμένη ακρόαση δεν καρποφόρησε, καθώς απορρίφθηκε από την Επιτροπή το αίτημα της εισαγγελέως Εφετών να παρίσταται δικηγόρος της.

    Παρότι η ίδια υποστήριξε ότι το αίτημά της αυτό υποβλήθηκε ώστε να βοηθηθεί στην τεκμηρίωση των όσων μαρτυρήσει από έγγραφα που κατέχει ο συνήγορός της, η πλειοψηφία της Επιτροπής το απέρριψε.

    Δέχθηκε ωστόσο αίτημα της κ. Τσατάνη να παραστεί στην επόμενη συνεδρίαση ακρόασής της συνεργάτης της, προκειμένου να την διευκολύνει απλώς και μόνον στη διαχείριση των εγγράφων, καθώς και να αποφευχθεί όσο το δυνατόν η εστίαση από την κάμερα στο πρόσωπό της, δεδομένου ότι χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας.

    Πάντως, κατά την σύντομη παρουσία της στη συνεδρίαση της Επιτροπής, η κ. Τσατάνη εξήγησε ότι η αναφορά-καταγγελία της έγινε με τρόπο ώστε να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο η μυστικότητα, όπως επιτάσσει ο νόμος.

    [07] Ολλανδικό πλοίο διέσωσε 200 μετανάστες από ένα μισοβυθισμένο πλοιάριο στη Μεσόγειο

    Ένα ολλανδικό πλοίο που μετέχει στην αποστολή της Frontex στη Μεσόγειο διέσωσε περίπου 200 μετανάστες από ένα σκάφος που βυθιζόταν, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας.

    Μεταξύ των μεταναστών που διασώθηκαν ήταν 16 παιδιά και δύο έγκυες.

    Οι Ολλανδοί ανταποκρίθηκαν στο σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το πλοιάριο, το οποίο ήταν έτοιμο να ανατραπεί. Οι μετανάστες είχαν αποπλεύσει από την Αίγυπτο με προορισμό τη Σικελία, πριν από μία εβδομάδα. Πάνω στο ολλανδικό πλοίο τους προσφέρθηκε φαγητό, νερό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

    Η Ολλανδία συμμετέχει στην αποστολή της Frontex στη Μεσόγειο με ένα πλοίο και ένα αεροσκάφος.

    Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 5 Ιουνίου φέτος έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 2.800 θάνατοι μεταναστών στη Μεσόγειο, κυρίως στη διαδρομή που ακολουθούν από τη Βόρεια Αφρική για να φτάσουν στην Ευρώπη. Πέρσι, στο ίδιο διάστημα, χάθηκαν στη θάλασσα 3.770 άνθρωποι, σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF.

    [08] Εξήντα πέντε ταινίες συμμετέχουν στο 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των ταινιών που θα συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

    Από τις συνολικά 211 αιτήσεις, οι οποίες κατατέθηκαν (αριθμός που ξεπερνά κάθε προηγούμενο), επιλέχθηκαν 65 ταινίες, που θα διεκδικήσουν τα βραβεία της 39ης διοργάνωσης. Από αυτές οι οκτώ είναι ντοκιμαντέρ και οι τρεις animation.

    Όπως ενημερώνει, με σημερινή ανακοίνωσή του, το Φεστιβάλ, οι σκηνοθέτες θα πρέπει να καταθέσουν την τελική κόπια προβολής στα γραφεία του Φεστιβάλ έως τις 25 Αυγούστου 2016.

    Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας, Αντώνης Παπαδόπουλος, επισημαίνει ότι «η ενασχόληση των νέων κινηματογραφιστών με την κρίση και τις συνέπειές της, σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο, φαντάζει μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, γεγονός που προκύπτει από όλο το σώμα των ταινιών που υποβλήθηκαν».

    Η παρουσία των γυναικών σκηνοθετών είναι και φέτος ισχυρή, αλλά οι κωμωδίες είναι τρανταχτά απούσες από τη φετινή σοδειά ταινιών, σύμφωνα με το Φεστιβάλ.

    Tα μέλη της φετινής προκριματικής επιτροπής ήταν ο Αχιλλέας Κυριακίδης (συγγραφέας, μεταφραστής, σκηνοθέτης), ο Νίκος Σέκερης (παραγωγός, σκηνοθέτης), ο Γιώργος Φρέντζος (κινηματογραφιστής, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών, GSC, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας και σκηνοθέτης, Αντώνης Παπαδόπουλος.

    [09] Η αγαπημένη πολυθρόνα του μαρκησίου ντε Σαντ, και άλλα προσωπικά αντικείμενα σε δημοπρασία

    Χειρόγραφα, επιστολές και αντικείμενα που ανήκαν στον μαρκήσιο ντε Σαντ, ανάμεσά τους και η πολυθρόνα στην οποία έγραψε τα περισσότερα από τα έργα του, βγαίνουν σε δημοπρασία στη Γαλλία από τον οίκο Ντρουό.

    Τα αντικείμενα είναι από τα ελάχιστα που γλίτωσαν από τις φλόγες μετά τον θάνατό του στις 2 Δεκεμβρίου 1814.

    Ο,τι δεν ρίχτηκε από τον γιο του στη φωτιά, τοποθετήθηκε σε κιβώτιο και κρύφτηκε πίσω από τις βιβλιοθήκες του οικογενειακού πύργου στο Κοντέ-αν- Μπρι της νοτιο-ανατολικής Γαλλίας.

    «Από τότε, το απόλυτο ταμπού έπεσε στην οικογένεια», θυμάται ο Τιμπό ντε Σαντ, απόγονος του μαρκησίου οι γονείς του οποίου ανακάλυψαν τα έργα του προγόνου τους λίγο μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στο μεταξύ, ο μαρκήσιος ντε Σαντ είχε γίνει ο απόλυτος «κανένας» και το όνομά του είχε σβηστεί ακόμη και από το γενεαλογικό δένδρο της οικογένειας.

    «Ολόκληρη τη ζωή τους, οι γονείς μας αγωνίστηκαν για να κάνουν γνωστό τον ντε Σαντ, κατά των προκαταλήψεων, κατά των ψευδών και για την αλήθεια...Ανέθεσαν στα πέντε παιδιά τους την αποστολή να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τη γνώση», είπε ο Τιμπό ντε Σαντ, που διέθεσε προς πώλησιν τα αντικείμενα.

    Η περίφημη πολυθρόνα, εποχής Λουδοβίκου XIII, είναι αυτή που συντρόφευσε τον μαρκήσιο στη συγγραφή όλων των περισσότερων έργων του, ακόμα και στις φυλακές της Βενσέν και της Βαστίλης και στο άσυλο του Σαραντόν, όπου πέθανε. Μαζί τίθεται προς πώλησιν και ένας πίνακας του Ζαν-Μαρκ Νατιέ, που αναπαριστά τον πατέρα του μαρκησίου, αντικείμενο που τον ακολούθησε επίσης από φυλακή σε φυλακή.

    [10] Ευκ. Τσακαλώτος: Ξεδιπλώνουμε την αναπτυξιακή μας ατζέντα

    Για μια σημαντική συμφωνία ως προς την ελάφρυνση του χρέους μίλησε στο Euronews και την δημοσιογράφο Έφη Κουτσοκώστα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος

    Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος είναι η πρώτη φορά που διευκρινίζεται η ρήτρα του «αν χρειαστεί».Μέχρι τώρα, είχαμε αποφάσεις βάσει των οποίων το eurogroup ήταν έτοιμο να αναλάβει δράση, εφόσον ήταν απαραίτητο. Τώρα, η φράση «αν είναι απαραίτητο» ορίζεται με σαφήνεια τόνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

    Πλέον, είναι σαφές ότι μετά το 2018 και για πολλά χρόνια, οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας δεν θα ξεπερνούν το 15% είπε ο κ.Τσακαλώτος .

    Οι Έλληνες τώρα περιμένουν να γυρίσουμε σελίδα. Το πρόγραμμα ήταν εμπροσθοβαρές. Όμως τελειώνουμε με τα φορολογικά και πλέον ξεδιπλώνουμε την αναπτυξιακή μας ατζέντα σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

    Η προσπάθεια μας θα ενισχυθεί από την ένταξη μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Η κίνηση αυτή θα οδηγήσει σε επιστροφή επενδυτών. Χρειάζεται πολλή προσπάθεια. Έχουμε δρόμο μπροστά μας σημείωσε επίσης.

    Δείτε το βίντεο της συνέντευξης του Ευκλείδη Τσακαλώτου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 June 2016 - 14:32:28 UTC