Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Γάλλο πρωθυπουργό, στο Μαξίμου
  • [02] Η Τουρκία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στη Γερμανία μετά την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας
  • [03] Ιαπωνία: Βρέθηκε σώος ο 7χρονος που είχε εγκαταληφθεί από τους γονείς του σε δάσος
  • [04] Η Ουάσινγκτον ενέκρινε τα χαρτιά 4.700 Σύρων προσφύγων για εγκατάσταση στις ΗΠΑ
  • [05] Κλειστό το Λούβρο - Μεταφέρουν έργα τέχνης καθώς υπερχειλίζει ο Σηκουάνας
  • [06] Συνάντηση του Ευκ. Τσακαλώτου με τον Μ. Σαπέν

  • [01] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Γάλλο πρωθυπουργό, στο Μαξίμου

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γάλλος ομόλογος του θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Ακολούθως οι κ.κ. Τσίπρας και Βαλς θα προβούν σε δηλώσεις.

    «Η Γαλλία συνεχίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να βγει από την κρίση» τόνισε χθες σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γάλλος πρωθυπουργός.

    «Ήρθα στην Αθήνα λίγο μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ και αυτό δείχνει ότι η Γαλλία θέλει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τον ελληνικό λαό», σημειώνει ο κ. Βαλς και προσθέτει: «Η Γαλλία υποστήριξε και υποστηρίζει ένθερμα την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ . Εμείς συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα για να βγει από την κρίση» υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

    Συνάντηση Παυλόπουλου - Βαλς: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού το οξύτατο ζήτημα του προσφυγικού

    Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ο τερματισμός του πολέμου στη Συρία ήταν πολύ ψηλά στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, χθες Πέμπτη.

    [02] Η Τουρκία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στη Γερμανία μετά την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας

    Η Τουρκία ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της στη Γερμανία μετά την απόφαση της γερμανικής βουλής που αναγνωρίζει την αρμενική γενοκτονία, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

    Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως ένα "ρατσιστικό αρμενικό λόμπι" ευθύνεται για την απόφαση της γερμανικής βουλής, για την οποία υποστήριξε πως ήταν εσφαλμένη.

    Το ψήφισμα της γερμανικής Βουλής θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών, δήλωσε ο Ερντογάν

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως το ψήφισμα το οποίο ενέκριναν οι γερμανοί βουλευτές και που χαρακτηρίζει τις σφαγές των Αρμενίων το 1915 από τις οθωμανικές δυνάμεις "γενοκτονία", θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών.

    Σε συνέντευξη Τύπου στο Ναϊρόμπι, που μεταδόθηκε απευθείας από την τουρκική τηλεόραση, ο Ερντογάν είπε πως μετά την ανάκληση του τούρκου πρεσβευτή στη Γερμανία η κυβέρνηση θα συζητήσει τα βήματα που θα κάνει η Άγκυρα ως απάντηση.

    Ανεύθυνες και αβάσιμεςαποφάσεις δήλωσε ο Τσαβούσογλου

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε οτι οι εν αποτελούν τρόπο για να καλυφθεί η δική σου σκοτεινή ιστορία, αφού οι γερμανοί βουλευτές χαρακτήρισαν "γενοκτονία" τη σφαγή των Αρμενίων από τις οθωμανικές δυνάμεις το 1915.

    "Ο τρόπος για να κλείσεις τις σκοτεινές σελίδες της δικής σου ιστορίας δεν είναι να αμαυρώνεις την ιστορία άλλων χωρών με ανεύθυνες και αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις", έγραψε στο Twitter.

    Διαβάστε επίσης:

    Γερμανία: Η Βουλή χαρακτηρίζει "γενοκτονία" τη σφαγή των Αρμενίων

    Τουρκία: Η αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας πλήττει τις σχέσεις με τη Γερμανία

    Αρμενία: Το ΥΠΕΞ χαιρετίζει την αναγνώριση της γενοκτονίας από τη Γερμανία

    Α. Μέρκελ:Γερμανία και Τουρκία συνδέονται από πολλά και μπορούν να διαφωνούν σε κάποιο θέμα

    [03] Ιαπωνία: Βρέθηκε σώος ο 7χρονος που είχε εγκαταληφθεί από τους γονείς του σε δάσος

    Ένα επτάχρονο αγόρι που εξαφανίστηκε αφού οι γονείς του το εγκατέλειψαν πριν από μια εβδομάδα σχεδόν για παραδειγματισμό σε ένα δάσος όπου κυκλοφορούσαν αρκούδες βρέθηκε σώο και υγιές σήμερα, είπε η αστυνομία.Το αγόρι, που δεν έφερε τραυματισμούς και ήταν σε καλή υγεία, βρέθηκε μέσα σε μια στρατιωτική βάση γύρω στις 7:50 πμ τοπικής ώρας (01:50 πμ ώρα Ελλάδας) σήμερα, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας. "Ένας αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων σε στρατιωτική άσκηση βρήκε ένα αγόρι του οποίου η ηλικία φαίνεται να είναι επτά", είπε. "Δεν υπήρχε εμφανές εξωτερικό τραύμα, και το αγόρι αυτοσυστήθηκε ως Γιαμάτο Τανούκα", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    Η ανακάλυψη του παιδιού επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο των ειδικών δυνάμεων, ο οποίος είπε στο γαλλικό πρακτορείο AFP ότι "φαινόταν να είναι σε καλή υγεία, αλλά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με στρατιωτικό ελικόπτερο" για προληπτικούς λόγους. Η εξαφάνισή του είχε κινητοποιήσει στρατό, αστυνομία και εθελοντές που τον έψαχναν από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

    [04] Η Ουάσινγκτον ενέκρινε τα χαρτιά 4.700 Σύρων προσφύγων για εγκατάσταση στις ΗΠΑ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναντα δικαιολογητικά 4.700 Σύρων προσφύγων που μπορούν να εγκατασταθούν πιά στη χώρα, ενώ άλλοι 7.900 περιμένουν την επαλήθευση των στοιχείων τους από τις υπηρεσίες ασφάλειας, είπε χθες ο Τζε Τζόνσον, υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

    Απευθυνόμενος σε μια ομάδα συμβούλων για εσωτερική ασφάλεια στο αντίστοιχο υπουργείο, ο Τζόνσον έδωσε τα στοιχεία σε απάντηση επικριτών του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα που ισχυρίζονται ότι οι ΗΠΑ έχουν καθυστερήσει κατά πολύ στο στόχο της επανεγκατάστασης 10.000 Σύρων προσφύγων στη χώρα έως το τέλος του οικονομικού έτους 2016.

    [05] Κλειστό το Λούβρο - Μεταφέρουν έργα τέχνης καθώς υπερχειλίζει ο Σηκουάνας

    Το μουσείο του Λούβρου στο πλημμυρισμένο Παρίσι ανακοίνωσεότι θα κλείσει σήμερα, Παρασκευή, για να μεταφέρει τα έργα τέχνης που βρίσκονται στις υπόγειες αποθήκες του καθώς ο ποταμός Σηκουάνας έχει υπερχειλίσει και η στάθμη του συνεχίζει να ανεβαίνει.Το μουσείο, κοντά στο ποτάμι, ένα από τα πιό δημοφιλή μουσεία του κόσμου το οποίο στεγάζει τα πάντα, από την Μόνα Λίζα μέχρι αμύθητης αξίας αιγυπτιακά αρχαία, έλαβε επείγοντα μέτρα μετά από καταρρακτώδεις βροχές που έχουν διαρκέσει ημέρες στη γαλλική πρωτεύουσα.

    Το μουσείο Ορσέ, στην ακριβώς απέναντι όχθη από το Λούβρο, έκλεισε νωρίς χθες για να θέσει σε λειτουργία τα δικά του επείγοντα μέτρα. Οι αίθουσές του στεγάζουν την μεγαλύτερη συλλογή αριστουργημάτων του ιμπρεσιονισμού και τα καλύτερα έργα των ζωγράφων Ρενουάρ, Μανέ, Βαν Γκόγκ και Ντεγκά, καθώς και 24 έργα του Γκωγκέν.

    Λίγες ώρες πριν, το μουσείο είχε υποβαθμίσει τον κίνδυνο για τα τεράστια υπόγειά του, τα οποία είναι εφοδιασμένα με αντιπλημμυρικές αντλίες και πόρτες αδιαπέραστες από το νερό. Αλλά όταν η στάθμη του Σηκουάνα ανέβηκε πέντε μέτρα πάνω από το συνηθισμένο του επίπεδο και υπερχείλησε σε ορισμένα μέρη, η διοίκηση του μουσείου αποφάσισε να κλείσει εντελώς τις αίθουσες στο κοινό.

    [06] Συνάντηση του Ευκ. Τσακαλώτου με τον Μ. Σαπέν

    Με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, θα συναντηθεί στις 10.15 ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών.

    Ο Μισέλ Σαπέν συνοδεύει τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μ. Βαλς ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 June 2016 - 4:32:27 UTC