Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαζικές διώξεις σε βάρος των μελών του HDP στην Τουρκία, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Ένα δισ. ευρώ θα δοθεί για τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων εντός του έτους
  • [03] Μόνο εννέα μετανάστες αποβιβάστηκαν το τελευταίο 24ωρο στα νησιά του βόρειου Αιγαίου
  • [04] Μπιναλί Γιλντιρίμ: Η λύση στο πολιτικό αδιέξοδο είναι η προσφυγή στις κάλπες
  • [05] Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από τις πλημμύρες στη Γερμανία
  • [06] Ινδία: Σύντομα νερό από τον ιερό ποταμό Γάγγη, μέσω ταχυδρομείου
  • [07] Η Vuitton στο Ρίο
  • [08] Νέο ρεκόρ απόστασης στη ραδιοαστρονομία: Ανίχνευση υδρογόνου σε γαλαξία 5 δισ. έτη φωτός από τη Γη

  • [01] Μαζικές διώξεις σε βάρος των μελών του HDP στην Τουρκία, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Την έντονη ανησυχία του για τις μαζικές διώξεις εναντίον των μελών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) στην Τουρκία εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι «η πρόσφατη φωτογραφική αναθεώρηση άρθρου του Συντάγματος από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση ανοίγει τον δρόμο για την άρση της βουλευτικής ασυλίας της ηγεσίας και σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του HDP μέσω της συσχέτισης του συνόλου του πολιτικού αγώνα του κόμματος, αυτού με την τρομοκρατία».

    Ανησυχία εκφράζεται και γιατί, σύμφωνα με χτεσινή απόφαση δικαστηρίου της Σμύρνης, καταδικάστηκαν σε δεκάμηνη φυλάκιση με αναστολή ο πρώην συμπρόεδρος και έξι μέλη του Συμβουλίου Σμύρνης του HDP, επειδή αμέλησαν να δηλώσουν στις τοπικές αρχές 48 ώρες πριν (όπως προβλέπεται σε σχετικό νόμο) την παρουσία του μέλους της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνού, στην προεκλογική συγκέντρωση του HDP στη Σμύρνη στις 23/5/15. «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του επειδή, με αφορμή μια υπαρκτή παρατυπία λόγω παράβλεψης, το δικαστήριο εξάντλησε την αυστηρότητά του εναντίον των κατηγορουμένων», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι «η τρομοκρατία, η οποία είναι απολύτως καταδικαστέα, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με πολιτικές διώξεις».

    Μοναδικός δρόμος για την επιστροφή στην ομαλότητα είναι η επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας και ο πλήρης σεβασμός του πολιτικού πλουραλισμού και της ελευθερίας έκφρασης, σε αντιδιαστολή με τις απόπειρες ποινικοποίησης της τέταρτης κοινοβουλευτικής δύναμης της Τουρκίας, που πλήττουν την ίδια τη δημοκρατία, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Ένα δισ. ευρώ θα δοθεί για τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων εντός του έτους

    Περίπου 1 δισ. ευρώ θα δοθεί για τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Κόκκαλη, σχετικά με την καθυστέρηση της καταβολής του εφάπαξ βοηθήματος από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

    Ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνησε ότι 663 εκατ. ευρώ θα δοθούν από την εκταμίευση της δόσης και άλλα 400 εκατ. από τον προϋπολογισμό και τα διαθέσιμα των ταμείων που έχουν συγκεντρωθεί από τη μη καταβολή των εφάπαξ τα τελευταία χρόνια.

    [03] Μόνο εννέα μετανάστες αποβιβάστηκαν το τελευταίο 24ωρο στα νησιά του βόρειου Αιγαίου

    Ελάχιστες οι ροές μεταναστών και προσφύγων όλη μέρα χθες στα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Μόνο 9 άτομα αποβιβάσθηκαν στη Σάμο, ενώ κανένας δεν αποβιβάσθηκε στη Λέσβο και στη Χίο.

    Συνολικά, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου, ζουν εγκλωβισμένοι σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας 6566 άτομα. Από αυτά 3218 ζουν στη Λέσβο, 2380 στη Χίο και 968 στη Σάμο.

    [04] Μπιναλί Γιλντιρίμ: Η λύση στο πολιτικό αδιέξοδο είναι η προσφυγή στις κάλπες

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε σήμερα ότι στόχος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) είναι να περάσει τις συνταγματικές αλλαγές για ένα προεδρικό σύστημα μέσω του κοινοβουλίου, ωστόσο αν υπάρξει πολιτικό αδιέξοδο θα προσφύγει στις κάλπες.

    Σε ομιλία του κατά τη συνεδρίαση του ισλαμο-συντηρητικού κόμματός του στην Άγκυρα, ο Γιλντιρίμ είπε ότι μέγιστο καθήκον του ΑΚΡ είναι η κατάρτιση νέου Συντάγματος. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει μια εκτελεστική προεδρία με ισχυρές αρμοδιότητες παρόμοιες με εκείνες που διαθέτει ο πρόεδρος στις ΗΠΑ και στη Γαλλία.

    Αναφερόμενος στην προγραμματισμένη για σήμερα ψηφοφορία στο Βερολίνο, ο Γιλντιρίμ δήλωσε ότι θα ήταν "παράλογο" το γερμανικό κοινοβούλιο να εγκρίνει ένα συμβολικό ψήφισμα που κηρύσσει "γενοκτονία" τη σφαγή των Αρμενίων το 1915 από τις οθωμανικές δυνάμεις, ενώ τόνισε ότι η ψηφοφορία αυτή θα είναι μια δοκιμασία της φιλίας μεταξύ των δύο συμμάχων.

    [05] Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από τις πλημμύρες στη Γερμανία

    Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στη Βαυαρία της νότιας Γερμανίας και χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τις χθεσινές σφοδρές βροχοπτώσεις, με τη μετεωρολογική υπηρεσία να προειδοποιεί ότι τα καιρικά φαινόμενα θα ενισχυθούν κατά τη σημερινή ημέρα.Οι πυροσβέστες βρήκαν τρεις γυναίκες νεκρές στο υπόγειο πλημμυρισμένου σπιτιού στην πόλη Ζίμπαχ αμ Ιν, σε απόσταση 120 χιλιομέτρων ανατολικά του Μονάχου.

    Στο κοντινό χωριό Γιούλμπαχ, τα σωστικά συνεργεία βρήκαν μία πνιγμένη γυναίκα κρεμασμένη από κλαδί δένδρου. Το σπίτι της είχε καταρρεύσει.Τουλάχιστον δύο άνθρωποι αγνοούνται στην περιοχή του Ρόταν-ιν και οι αστυνομικές αρχές «περιμένουν το χειρότερο».Χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή της Βαυαρίας που συνορεύει με την Αυστρία.

    [06] Ινδία: Σύντομα νερό από τον ιερό ποταμό Γάγγη, μέσω ταχυδρομείου

    Οι πιστοί Ινδοί στη χώρα τους, θα μπορούν σύντομα ν' λαμβάνουν νερό από τον ιερό ποταμό Γάγγη, μέσω του ταχυδρομείου, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης. «Εάν ένας ταχυδρόμος μπορεί να διανέμει κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα και ρούχα, τότε γιατί να μην μπορεί να παραδώσει και νερό από τον Γάγγη;»αναρωτήθηκε ο Ραβί Σαλκάρ Πρασάντ, υπουργός Επικοινωνιών και Πληροφορικής.«Η ιδέα είναι να εισάγουμε νέα δεδομένα πολιτισμού στην Ινδία»πρόσθεσε.

    Ο Γάγγης είναι ο ιερός ποταμός, με τους Ινδουιστές να φτάνουν στα 960 εκατ. στη χώρα, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 80% του συνολικού πληθυσμού. Πολλοί από τους πιστούς πσιτεύουν ότι το νερό του Γάγγη έχει τη δύναμη να τους εξαγνίσει από τις αμαρτίες τους.

    [07] Η Vuitton στο Ρίο

    Μπορεί η Βραζιλία να αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, να βρίσκεται σε πιεστική κατάσταση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και μέσα σ? όλα να είναι αντιμέτωπη και με την ιό Ζίκα, όμως η Louis Vuitton, επέλεξε το Ρίο για να παρουσιάσει τη νέα της συλλογή.

    Έτσι το Σαββατοκύριακο που πέρασε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της πόλης φιλοξένησε τη νέα συλλογή του πολυτελούς οίκου.

    Μάλιστα η Vuitton είναι η πρώτη ευρωπαϊκή μάρκα που παρουσιάζει ένα σόου μόδας στη χώρα, καθώς η Βραζιλία είναι μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων αγορών για τον οίκο και βρίσκεται στην ίδια κλίμακα με τις αγορές της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας, έχοντας παρουσία από το 1989. «Έχουμε επενδύσει στη Βραζιλία μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Μάικλ Μπερκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τα πάντα και να το βάλουμε στα πόδια με τα πρώτα σημάδια της κρίσης».

    [08] Νέο ρεκόρ απόστασης στη ραδιοαστρονομία: Ανίχνευση υδρογόνου σε γαλαξία 5 δισ. έτη φωτός από τη Γη

    Αστρονόμοι από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες πέτυχαν ένα νέο ρεκόρ απόστασης στη ραδιοαστρονομία, ανιχνεύοντας τις ραδιο-εκπομπές από ατομικό υδρογόνο, το πιο άφθονο χημικό στοιχείο στο σύμπαν, σε έναν γαλαξία σε απόσταση σχεδόν πέντε δισεκατομμυρίων ετών από τη Γη.Η παρατήρηση έγινε με την Πολύ Μεγάλη Συστοιχία ραδιοτηλεσκοπίων Καρλ Γιάνσκι (Karl Janski Very Large Array) στο Νέο Μεξικό, η οποία ανήκει στο Εθνικό Παρατηρητήριο Ραδιοαστρονομίας (NRAO) του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών των ΗΠΑ.

    Η διεθνής αστρονομική ομάδα, με επικεφαλής τη Χιμένα Φερνάντεζ του Πανεπιστημίου Ράτγκερς, έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστροφυσικής "Astrophysical Research Letters".Οι αστρονόμοι ανίχνευσαν το αχνό ραδιο-σήμα του υδρογόνου στον μεγάλο σπειροειδή γαλαξία Cosmos J10054, στο πλαίσιο του προγράμματος CHILES, το οποίο θα μελετήσει με ραδιοτηλεσκόπια το υδρογόνο σε γαλαξίες που έχουν απόσταση έως έξι δισ. ετών φωτός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 June 2016 - 8:32:32 UTC