Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τελευταία ευκαιρία να αποκαλυφθούν κρυφά περιουσιακά στοιχεία
  • [02] Για ρεσιτάλ καταστροφολογίας κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Βλ. Πούτιν: Η κοινή Θρησκεία και η αμοιβαία συμπάθεια συνενώνουν τους λαούς μας
  • [04] Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω ΕΣΠΑ σχεδιάζει η κυβέρνηση
  • [05] Γ. Αμανατίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η επίσκεψη του Βλ. Πούτιν στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη φιλία και τη συνεργασία των δύο χωρών
  • [06] Διαβάστε αύριο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συνεντεύξεις του Γιώργου Κυρίτση και της Ντόρας Μπακογιάννη

  • [01] Τελευταία ευκαιρία να αποκαλυφθούν κρυφά περιουσιακά στοιχεία

    Tώρα είναι η τελευταία ευκαιρία κάποιων να αποκαλύψουν τα κρυφά περιουσιακά στοιχεία τους, πριν την εφαρμογή του περιουσιολογίου, οπότε θα βρεθούν μπροστά στις ευθύνες τους, είναι το σαφές μήνυμα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη μέσα από τη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ημερησία», όπου μιλά για μέτρα και αλλαγές στη φορολογία ακινήτων και αυτοκινήτων.

    Ειδικότερα, για την εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων, ο κ. Αλεξιάδης, επισημαίνει ότι θα δοθούν κίνητρα τα οποία θα είναι άξια υπολογισμού. Έναντι της επιλογής να χάσουν τα χρήματα που έχουν στο εξωτερικό συν τις ποινικές κυρώσεις όταν προχωρήσουν οι έλεγχοι στα εκατομμύρια ΑΦΜ που έχουν στοχοποιηθεί με την αρωγή των πληροφοριών που έρχονται από το εξωτερικό στη βάση της συμφωνίας που έχει υπογραφεί.

    Αναφορικά με την αδυναμία ταχύτερης λειτουργίας του ελεγκτικού μηχανισμού, ο αναπληρωτής υπουργός ομολογεί ότι καθημερινά «ζούμε με τον φόβο μην παραγραφούν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής». Δηλώνει ότι παρακολουθείται η πορεία των ελέγχων και είναι θετική ιδιαίτερα για τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς. Κάνει λόγο για δυσκολία ελέγχου στην πρώτη λίστα στην οποία χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ταυτοποιηθεί το πρώτο όνομα. Αντίθετα, με την άλλη, μέσα σε τρεις βδομάδες ταυτοποιήθηκαν εκατοντάδες ονόματα και οι οικονομικοί εισαγγελείς ολοκλήρωσαν τις έρευνες σε 1.000 άτομα τα οποία ήδη ελέγχονται φορολογικά σε βάθος.

    Ο Τρ. Αλεξιάδης ανακοινώνει ότι και αυτήν τη τουριστική περίοδο θα είναι επί ποδός ο «στρατός» και τα «όπλα» των ελεγκτικών μηχανισμών οι οποίοι θα ενταθούν στα καπνικά προϊόντα, το λαθρεμπόριο των οποίων αναμένεται να αυξηθεί λόγω της αύξησης του φόρου.

    Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι φέτος η εκκαθάρισή του θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, βάσει των ισχυουσών αντικειμενικών αξιών, ενώ το 2017 θα υπολογιστεί με βάση τις εμπορικές τιμές των ακινήτων. Επίσης, θα ακολουθήσουν πολλές παρεμβάσεις στη φορολογία ακινήτων, στον ΦΠΑ, φόρους μεταβίβασης, κληρονομιάς, γονικής παροχής κ.α.

    [02] Για ρεσιτάλ καταστροφολογίας κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ

    «Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε σήμερα: "Οι καλές κυβερνήσεις χτίζονται στην αντιπολίτευση". Οι πολίτες θα του χαρίσουν ακόμα πολλά χρόνια εκεί» αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή ομιλία του κ. Μητσοτάκη.

    «Παρότι τα αποτελέσματα του Eurogroup τον διέψευσαν παταγωδώς, συνεχίζει ακάθεκτος το ρεσιτάλ καταστροφολογίας. Έχοντας ξεμείνει από επιχειρήματα, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσιάζεται ξανά ως ο μέγας μεταρρυθμιστής, βαφτίζοντας βέβαια μεταρρυθμίσεις τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις χάρες στη διαπλοκή και στους ημετέρους» προσθέτει για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας: «Για να λύσει το αδιέξοδο του κόμματός του, ο κ. Μητσοτάκης αυτή την εβδομάδα ζητά πάλι εκλογές. Απευθύνεται σε αμνήμονες, όμως κανείς δεν έχει ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες ούτε της κυβέρνησης ΝΔ, ούτε της υπουργίας του. Κανείς δεν έχει ξεχάσει το σάπιο κατεστημένο που διέλυσε τη χώρα».

    [03] Βλ. Πούτιν: Η κοινή Θρησκεία και η αμοιβαία συμπάθεια συνενώνουν τους λαούς μας

    Η κοινή θρησκεία αλλά και η αμοιβαία συμπάθεια που υπάρχει συνενώνουν τους λαούς μας και μας βοηθούν να ξεπερνάμε τις δυσκολίες υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την υποδοχή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και την Κυβέρνηση στο αρχονταρίκι της Ιεράς Κοινότητας στην χερσόνησο του Άθω.

    «Το Άγιον Όρος είναι ένας χώρος ο οποίος δυναμώνει την Ορθοδοξία και εμπνέει τους ορθοδόξους σε όποια χώρα κι αν βρίσκονται. Η πρώτη αναφορά για την παρουσία Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος ξεπερνά τα 1000 χρόνια» επισήμανε ο κ. Πούτιν, προσθέτοντας ότι «για άλλη μια φορά τονίζω το ειδικό βάρος που έχει το Άγιον Όρος για την ανάπτυξη της Ορθοδοξίας στην Ρωσία».

    Ο Πρόεδρος της Ρωσίας επισήμανε ότι οι ορθόδοξοι Ρώσοι για πολλούς αιώνες αντλούσαν από το Άγιον Όρος την πνευματική τους διαύγεια υπογραμμίζοντας στην συνέχεια ότι «σήμερα που αναγεννώνται πάλι οι ιδέες του πατριωτισμού, της ανάπτυξης της χώρας, οι πηγές της έμπνευσης βρίσκονται εδώ στο Άγιον Όρος. Γι' αυτό κάθε χρόνο είναι λογικό και εξηγείται το γεγονός ότι έρχονται όλο και περισσότεροι προσκυνητές από την Ρωσία στο Άγιον Όρος».

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την φιλοξενία που παρέχει η Ιερά Κοινότητα «στους Ρώσους που έρχονται στην περιοχή σας» τονίζοντας ότι αυτό «δείχνει τους άριστους δεσμούς της Ρωσίας με τον 'Αθω και την βαθιά πνευματική σχέση που υπάρχει με την χώρα σας».

    «Εδώ είναι και η Αγία Ζώνη η οποία έχει έλθει στην Ρωσία και μπόρεσαν να την προσκυνήσουν εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί» πρόσθεσε.

    «Το Άγιο Όρος έχει μια πραγματικά ανθρωπιστική, πνευματική αποστολή. Και ειδικά φέτος, καθώς το 2016 είναι έτος αφιερωματικό στις σχέσεις Ρωσίας-Ελλάδας. Η κοινή θρησκεία αλλά και η αμοιβαία συμπάθεια που υπάρχει συνενώνουν τους λαούς μας και μας βοηθούν να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Αυτό εμφανίστηκε και στην περίοδο των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων στα Βαλκάνια αλλά και σε άλλες ιστορικές περιόδους» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καταλήγοντας «αυτά τα κοινά αισθήματα φιλίας και σεβασμού τα έχει πάρει και η νέα γενιά στην χώρα μας και αυτό βοηθά η σχέση των δύο χωρών να ενισχύεται ακόμα περισσότερο».

    Διαβάστε επίσης:ΠτΔ: Το μήνυμα του Αγίου Όρους, ειρήνη δικαιοσύνη και αλληλεγγύη

    [04] Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω ΕΣΠΑ σχεδιάζει η κυβέρνηση

    Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία με πόρους του ΕΣΠΑ που θα τεθούν σε ισχύ από το φθινόπωρο του 2016 σχεδιάζει η κυβέρνηση, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», αναφερόμενος στους βασικούς άξονες του νέου αναπτυξιακού σχεδίου.

    Στην ερώτηση εάν εκτός από το ΕΣΠΑ, υπάρχουν άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα μπορούσαν να προωθήσουν το αναπτυξιακό σχέδιο και να προσελκύσουν επενδύσεις, ο υφυπουργός απάντησε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την υλοποίηση μεσαίου και μεγάλου μεγέθους επενδύσεων.

    Ο ίδιος πρόσθεσε: «Παράλληλα με τα κλασικά προγράμματα επιχορηγήσεων του νέου ΕΣΠΑ, σχεδιάζουμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία με πόρους του ΕΣΠΑ που θα τεθούν σε ισχύ από το φθινόπωρο του 2016. Επιπλέον η ενεργοποίηση επενδύσεων μέσω του σχεδίου Γιούνκερ προσθέτει ήδη σημαντικούς πόρους με αναπτυξιακό χαρακτήρα στην οικονομία τόσο στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο και στον τομέα των υποδομών κάθε είδους.

    Το υπό σύσταση Αναπτυξιακό Ταμείο καλείται να παίξει κρίσιμο ρόλο, επίσης, για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό και συντονισμό των ιδιωτικών επενδυτικών δράσεων. Παράλληλα, θεσπίζουμε το Αναπτυξιακό Συμβούλιο, με βασική λειτουργία την εκπόνηση λεπτομερούς "οδικού χάρτη" για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς.

    [05] Γ. Αμανατίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η επίσκεψη του Βλ. Πούτιν στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη φιλία και τη συνεργασία των δύο χωρών

    Για την σημασία του διαθρησκειακού διαλόγου, το ρόλο της Ελλάδας και τα οφέλη που μπορεί αυτή να αποκομίσει, αλλά και τις σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, ενόψει της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Βλαδιμίρ Πούτιν, καθώς επίσης και για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο άνθρωπος που -και υπό την ιδιότητα του γενικού γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας- προωθεί μεθοδικά και αποτελεσματικά την Εκκλησιαστική Διπλωματία ανάγοντάς την σε σημαντικό εργαλείο αναβάθμισης της γεωπολιτικής και διαμεσολαβητικής θέσης της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή.

    «Η επανεμφάνιση των θρησκευτικών πεποιθήσεων, ως καθοριστικής σημασίας στην παγκόσμια σκηνή και οι επιπτώσεις που επιφέρει, καθιστά απαραίτητη την αξιοποίηση και άσκηση της θρησκευτικής διπλωματίας από πλευράς του υπουργείου Εξωτερικών. Πόσο μάλλον, όταν αποτελεί προνομιακό πεδίο άσκησης διπλωματίας για τη χώρα μας, όπως κατέδειξε και η Διεθνής Διάσκεψη για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στην Μέση Ανατολή», η οποία διεξήχθη, με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, για πρώτη φορά στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο, και έθεσε πραγματικά την Ελλάδα στο επίκεντρο του θρησκευτικού και πολιτιστικού διαλόγου», αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης

    Και σε άλλο σημείο της συνέντευξης του τονίζει :«Με το προσφυγικό ζήτημα να εδράζεται στον πυρήνα της δημόσιας διαβούλευσης και τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων -διακρατικών, προσωπικών, πολιτιστικών- και με δεδομένο ότι οι θρησκευτικοί παράγοντες συνεισφέρουν στη διπλωματική διαδικασία με το κύρος και την επιρροή τους, η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τις άριστες σχέσεις της με τα παγκόσμια θρησκευτικά κέντρα και τις χώρες στις οποίες εδρεύουν και να συμβάλει στην άμβλυνση των αντιθέσεων προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας».

    Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    [06] Διαβάστε αύριο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συνεντεύξεις του Γιώργου Κυρίτση και της Ντόρας Μπακογιάννη

    Δυο σημαντικές συνεντεύξεις, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης Γιώργο Κυρίτση κα την πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, δημοσιεύει αύριο το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ο Γιώργος Κυρίτσης αναφέρεται στην Ειδομένη και διαβεβαιώνει ότι η εκκένωση και των άλλων άτυπων δομών στην ευρύτερη περιοχή θα γίνει στο ίδιο ειρηνικό πρότυπο, ενώ παραδέχεται ότι υπάρχουν ελλείψεις στα κέντρα φιλοξενίας, αλλά όπως λέει «προσπαθούμε κάθε φορά να βελτιωνόμαστε», και επισημαίνει πως σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του προσφυγικού, γενικότερα, η χώρα χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη βοήθεια από την ΕΕ απ' αυτή που παίρνει σε όλους τους τομείς.

    Ο κ. Κυρίτσης, ο οποίος πρόσφατα κατέλαβε την έδρα της παραιτηθείσας από το βουλευτικό αξίωμα Βασιλικής Κατριβάνου, μιλά και για την κριτική που δέχθηκε για το άρθρο του στην "Αυγή" και στα όσα γράφει περί ταξικού πολέμου, ερμηνεύοντάς την «ως μία προσπάθεια της αντιπολίτευσης να βρει ατζέντα υπό το φως ότι η αξιολόγηση ολοκληρώθηκε και δεν πήγαν τα πράγματα όπως περίμεναν».

    Η Ντόρα Μπακογιάννη, από την πλευρά της, εκτιμά πως «είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντέξει η κυβέρνηση», και πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις ανά πάσα στιγμή, αφού η μοναδική συγκολλητική ουσία είναι η εξουσία».

    Η επικεφαλής της ΟΔΕ Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της ΝΔ δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της κυβέρνησης για τη βελτίωση της κατάστασης στην οικονομία, υποστηρίζει ότι «το χειρότερο όλων είναι ότι η κυβέρνηση δεν θα πιάσει τους οικονομικούς στόχους με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του "κόφτη" που θα φέρει νέα ύφεση», και δηλώνει ότι η ΝΔ θα διεκδικήσει μία νέα βιώσιμη συμφωνία με λιγότερους φόρους.

    Ακόμη, η κ. Μπακογιάννη εκτιμά ότι οι σχέσεις με την Τουρκία έχουν περάσει σε νέα φάση, ενώ δεν κρύβει την ανησυχία της για την εξέλιξη στο προσφυγικό από την σύγκρουση ΕΕ-Τουρκίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 May 2016 - 14:32:26 UTC