Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημ. Κουτσούμπας: Οι κυβερνώντες να σταματήσουν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό
  • [02] Στο Άγιον Όρος ο Βλαντιμίρ Πούτιν
  • [03] Κυρ. Μητσοτάκης: Ζητάμε και θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές

  • [01] Δημ. Κουτσούμπας: Οι κυβερνώντες να σταματήσουν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό

    Οι κυβερνώντες των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να σταματήσουν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό κοροϊδεύοντάς τον με γελοία επιχειρήματα, τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του μνημείου των αγωνιστών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος και του διευθυντή του Λαϊκού Διδασκαλείου Πελοποννήσου Πάνου Γεωργόπουλου, στην Κερπινή Γορτυνίας.

    Ειδικότερα στη δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε: «Οι κυβερνώντες των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ να σταματήσουν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό, κοροϊδεύοντάς τον με γελοία επιχειρήματα, ψηφίζοντας αντιλαϊκά βάρβαρα μέτρα τα οποία για να τα δικαιολογήσουν και για να έχουν τα εύσημα του κ. Σόϊμπλε, της κ. Μέρκελ και των εταίρων τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λένε μεγάλα ψέματα, αναλήθειες μπροστά στον ελληνικό λαό που ματώνει για να κερδίσουν οι λίγοι, για να κερδίζουν οι εταίροι και πάντα ο ελληνικός λαός να είναι τα μόνιμα υποζύγια». Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι «η αντίσταση, ο αγώνας είναι το μοναδικό μήνυμα που πρέπει να στείλει όλος ο ελληνικός λαός σήμερα απέναντι σε μια κυβέρνηση που συνεχίζει τη βρώμικη δουλειά που έχουν αρχίσει οι προηγούμενοι».

    [02] Στο Άγιον Όρος ο Βλαντιμίρ Πούτιν

    Στη Αθωνική Πολιτεία βρίσκεται ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια προσκυνηματικού χαρακτήρα επίσκεψη στο Άγιον Όρος.Ο κ. Πούτιν έφτασε αρχικά δια θαλάσσης στο λιμάνι της Δάφνης και από εκεί οδικώς οδηγήθηκε προς την πρωτεύουσα του ΑγίουΌρους τις Καρυές.

    Στον ιερό ναό του Πρωτάτου ο Ρώσος Πρόεδρος, έγινε δεκτός με τιμητικές κωδωνοκρουσίες από την Ιερά Κοινότητα με επικεφαλής τον πρωτοεπιστάτη Παύλο και τον πολιτικό διοικητή του ΑγίουΌρους Αρίστο Κασμίρογλου.

    Με αντίστοιχες εκδηλώσεις, λίγο νωρίτερα έγινε η υποδοχή και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος υποδέχθηκε τον Ρώσο Πρόεδρο στο παρακείμενο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας. Ο κ. Πούτιν παρακολούθησε πανηγυρική δοξολογία, και ακολούθησε η επίσημη υποδοχή. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Πούτιν θα μεταβεί στον ναό του Αγίου Παντελεήμονος όπου βρίσκεται από χθες ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος. Η επίσκεψη προσκυνηματικού χαρακτήρα στον ναό θα ολοκληρωθεί με το πέρας της πανηγυρικής δοξολογίας οπότε και θα αποχωρήσει οΡώσος Πρόεδρος.

    Στον Ιερό ναό του Πρωτάτου κατά την άφιξη των δύο Προέδρων παρέστησαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης και ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος.

    Τον κ. Πούτιν συνόδευσαν από τη Δάφνη στις Καρυές ο υπουργός και ο υφυπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Γιάννης Αμανατίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης.

    [03] Κυρ. Μητσοτάκης: Ζητάμε και θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές

    Το αίτημά του για εκλογές επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ενώ αποδόμησε το «τρίτο και το συμπληρωματικό τέταρτο μνημόνιο που ψήφισε η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και ανέπτυξε την πρότασή του για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

    Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι δεν έχει σχέδιο για τη χώρα και δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις: «Είναι τυχοδιώκτης που θα κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει στην εξουσία, είναι αναξιόπιστος όχι μόνο στη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Γι αυτό και δένουν τον κ. Τσίπρα με τρόπο εξευτελιστικό, με τον "κόφτη" και με το Ταμείο των 99 χρόνων. Η ετερόκλητη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει το γρηγορότερο από την εξουσία αν θέλουμε να βαδίσουμε τον δρόμο της ανάπτυξης. Όσο μένουν τόσο μεγαλύτερη ζημιά κάνουν στην κοινωνία. Ζητάμε και θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές γιατί είναι η μόνη λύση για το αδιέξοδο της χώρας.

    Αναφέρθηκε στα πρόσφατα ευρήματα των δημοσκοπήσεων λέγοντας: «Καθημερινά αυξάνεται το ποσοστό των πολιτών που ζητούν εκλογές και οι πολίτες ξέρουν ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές η ΝΔ θα τις κερδίσει. Εννέα μήνες μετά την ήττα της ΝΔ στις εκλογές η παράσταση νίκης υπέρ της ΝΔ ξεπερνά το 60%, ενώ η διαφορά μας από τον ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει διψήφιο ποσοστό».

    Συνεχίζοντας την αποδόμηση της συμφωνίας που ψηφίστηκε στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δεν θα λειτουργήσει θετικά για την οικονομία και πρόσθεσε:

    «Οι τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup επιβεβαιώνουν τις συνέπειες που είχε η καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Η συμφωνία που ψήφισε η κυβέρνηση είναι το πρόσθετο βαρύ τίμημα που θα πληρώσουν οι πολίτες. Η κοινωνία αγανακτεί. Η συνολική απώλεια πλούτου 2015- 2016 αγγίζει τα 21 δισ. ευρώ.

    Ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα, αλλά δεν πήρε τίποτε. Επιπλέον η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει ακόμη. Και δεν είναι ένα τεχνικό ζήτημα. Τα επαχθή μέτρα που εισηγήθηκε στο κοινοβούλιο η κυβέρνηση, μαθαίνουμε ότι δεν ήταν επαρκή. Η δόση που θα συνοδεύει την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης υπολείπεται του ποσού που έπρεπε να πάρει η χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2016 και θα την πάρει με δόσεις. Η δε συμφωνία για το χρέος είναι ατελής και παραπέμπεται για το μέλλον. Η συμφωνία δεν θα λειτουργήσει θετικά για την οικονομία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 May 2016 - 12:32:21 UTC