Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Σήμερα παίρνουμε τις τελευταίες δύσκολες αποφάσεις. Ανακοίνωσε το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  • [02] Γ.Χουλιαράκης: Δεν θα υπάρξουν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα έως το 2018
  • [03] Αλλαγές στη φορολόγηση των εταιριών τυχερών παιγνιδιών. Θα ισχύσει ενιαίος συντελεστής 35%
  • [04] Ομιλία του Πρ. Παυλόπουλου για την αποστολή των δικαστών σε εκδήλωση για τα 21 χρόνια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών
  • [05] Η Ύπατη Αρμοστεία και ο δήμος Θεσσαλονίκης υπογράφουν συμφωνία 660 θέσεων για τη στέγαση προσφύγων
  • [06] Οκτακομματική βουλή για πρώτη φορά στην Κύπρο
  • [07] Die Welt: Το ευρώ δεν κινδυνεύει από την Ελλάδα, αλλά από την λαϊκίστικη ακροδεξιά στην Ευρώπη
  • [08] Εντολοδόχος πρωθυπουργός ο Γιλντιρίμ
  • [09] Το Ισλαμαμπάντ καταδικάζει την αμερικανική επιδρομή στην οποία πιθανόν σκοτώθηκε ο ηγέτης των Αφγανών Ταλιμπάν
  • [10] Ο Χρυσός Φοίνικας στην ταινία "Daniel Blake" του Βρετανού Κεν Λόουτς
  • [11] Υπερψηφίσθηκε με 153 ψήφους το πολυνομοσχέδιο
  • [12] Αυστρία: Λόγω ισοψηφίας οι επιστολικές ψήφοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών
  • [13] Οκτακομματική βουλή στην Κύπρο. Σεβαστή η ετυμηγορία του λαού, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης
  • [14] Νικητής ο Ολυμπιακός στον 2ο τελικό των πλέι οφ του Μπάσκετ με buzzer beater του Β. Σπανούλη

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Σήμερα παίρνουμε τις τελευταίες δύσκολες αποφάσεις. Ανακοίνωσε το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

    «Σήμερα κλείνουμε έναν μεγάλο και δύσκολο κύκλο. Σήμερα παίρνουμε τις τελευταίες δύσκολες αποφάσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εθνική αντιπροσωπεία, λίγο προτού ξεκινήσει η ψηφοφορία του τελευταίου νομοσχεδίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης. «Αποδείξαμε ότι ξέρουμε να τηρούμε τις κόκκινες γραμμές και να κατανέμουμε δίκαια τα βάρη. Αύριο όμως θα κληθούμε να κατανείμουμε δίκαια και όσα θα έχει την δυνατότητα να προσφέρει μια ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο», είπε ο πρωθυπουργός ο οποίος ανακοίνωσε τη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενός «δότη» για την ενίσχυση των πλέον αδύναμων πολιτών. Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα προχωρήσει η αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ, αναγνωρίζοντας ότι θα επρόκειτο για μεγάλη αδικία και δεσμεύτηκε ότι θα βρεθούν τα ισοδύναμα για τα ειδικά μισθολόγια. Αναφέρθηκε ακόμη στα δύσκολα μέτρα του νομοσχεδίου για τα οποία όμως τόνισε ότι αποτελούν μέτρα στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της συμφωνίας του Ιουλίου και αποτέλεσμα σκληρής διαπραγμάτευσης για την αποτροπή εφαρμογής των σκληρών απαιτήσεων των εταίρων που θα επιβάρυναν υπέρμετρα τα ελληνικά νοικοκυριά και ιδίως τα λαϊκά εισοδήματα. Παράλληλα απάντησε σε αυστηρό τόνο και για την πολεμική που ανέπτυξε ιδίως η αξιωματική αντιπολίτευση στο τελευταίο νομοσχέδιο που κρίνει την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

    Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην στάση που τηρεί η Νέα Δημοκρατία υπογράμμισε ότι το στρατηγικό αδιέξοδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετατρέπεται σε κινήσεις ακραίου πολιτικού σουρεαλισμού. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ΝΔ από ένα κόμμα διακυβέρνησης έχει μετατραπεί σε ένα κόμμα διαμαρτυρίας που σήμερα λέει όχι σε όσα ψήφισε, που δεν έχει αντιπρόταση και που είχε ποντάρει όλα τα λεφτά στο «μαύρο».

    «Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή. Οι αποφάσεις για το χρέος σηματοδοτούν την εκκίνηση μια εποχής δημιουργίας και προκοπής», είπε ο πρωθυπουργός και απευθύνθηκε στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας σημειώνοντας: «Μόνοι μας καταφέραμε και σηκώσαμε ένα δύσκολο σταυρό. Σήμερα κλείνουμε έναν μεγάλο και δύσκολο κύκλο. Σήμερα παίρνουμε τις τελευταίες δύσκολες αποφάσεις. Αποδείξαμε ότι ξέρουμε να τηρούμε τις κόκκινες γραμμές και να κατανέμουμε δίκαια τα βάρη. Αύριο όμως θα κληθούμε να κατανείμουμε δίκαια και όσα θα έχει την δυνατότητα να προσφέρει μια ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο».

    Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η ανάπτυξη είναι προ των πυλών επικαλούμενος και τη Eurostat, τους ευρωπαίους εταίρους που βλέπουν ανάπτυξη. «Το δεύτερο εξάμηνο του 2016 μπαίνουμε σε θετικό πρόσημο. Το 2017 μπορεί να μην φτάσουμε το 4% που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης θα έχουμε όμως 3% ανάπτυξη. Γυρίζουμε σελίδα. Οι άναρθρες κραυγές του παλιού πολιτικού συστήματος θα είναι ψίθυροι στα αυτιά της Ελλάδας του αύριο», είπε ο πρωθυπουργός για να υπογραμμίσει ότι: «Μπορεί η 'Ανοιξη σε λίγο να τελειώνει. Όμως η πραγματική άνοιξη της οικονομίας βρίσκεται μπροστά μας. Στο χέρι μας είναι να είναι και η πραγματική 'Ανοιξη της πατρίδας μας».

    [02] Γ.Χουλιαράκης: Δεν θα υπάρξουν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα έως το 2018

    Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα καθώς καλύπτονται οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2016, το 2017 και το 2018, έδωσε κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

    Ο κ. Χουλιαράκης, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να στηρίξει το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης και τόνισε ότι, με το κλείσιμο της αξιολόγησης, κλείνει ένας κρίσιμος κύκλος στην πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

    "Η αξιολόγηση που ολοκληρώνεται σήμερα δεν είναι η τελευταία, είναι όμως αναμφίβολα η πιο δύσκολη και η πιο σημαντική και κλείνει όλες τις χρηματοπιστωτικές δημοσιονομικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έως το 2018" σημείωσε.

    Αναφερόμενος στα μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο αναγνώρισε ότι "είναι μέτρα που επιβαρύνουν το διαθέσιμο εισόδημα" και πρόσθεσε ότι, "οι περισσότεροι φόροι που αποτελούν στρεβλώσεις στη λειτουργία της αγοράς, δημιουργούν λάθος κίνητρα και λειτουργούν υφεσιακά".

    Συνεχίζοντας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το βάρος της προσαρμογής να γίνει με τρόπο ήπιο και κοινωνικά δίκαιο ήπιο.

    "Τα χαμηλά εισοδήματα επιβαρύνονται ελάχιστα ή και καθόλου, η μεγάλη πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών επιβαρύνεται λιγότερο από πριν και υπάρχει μεγάλη διασπορά στους έμμεσους φόρους, ώστε κάθε νοικοκυριό με ένα μικρό κομμάτι επιβάρυνσης", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    "Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση και την ευθύνη να διατηρήσει την αξιοπιστία της χώρας και να απαλλαγεί από την επιτροπεία μια ώρα νωρίτερα", τόνισε ο κ. Χουλιαράκης και πρόσθεσε ότι η χώρα οδηγήθηκε σε αυτή την κατάσταση επειδή προηγούμενες κυβερνήσεις "δημιουργούσαν ελλείμματα σα να μην υπάρχει αύριο".

    'Ασκησε τέλος κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη που ζητούν μείωση των φόρων.

    "Μείωση σημαίνει επιστροφή των ελλειμμάτων και απώλεια της αξιοπιστίας της χώρας ή μεγάλη μείωση δαπανών και περαιτέρω μείωση του κοινωνικού κράτους. Η επιστροφή στο νεοφιλελεύθερο λαϊκισμό της δεκαετίας του 1980, δεν βοηθάει ούτε την παράταξή σας ούτε τη χώρα", είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και κατέληξε λέγοντας πως, "το μόνο πειστικό αφήγημα για τη χώρα είναι αυτό της κυβέρνησης της Αριστεράς".

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Χουλιαράκης: Δεν θα ισχύσει το «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων

    [03] Αλλαγές στη φορολόγηση των εταιριών τυχερών παιγνιδιών. Θα ισχύσει ενιαίος συντελεστής 35%

    Ενιαίος συντελεστής 35% επί των μεικτών εσόδων θα ισχύσει τελικά για τη φορολόγηση των εταιριών τυχερών παιγνιδιών. Με νομοτεχνική βελτίωση επί της συγκεκριμένης διάταξης του νομοσχεδίου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατάργησε την κλιμακωτή τιμολόγηση με συντελεστές που θα κυμαίνονταν από 30 έως 35% ανάλογα με τα μεικτά έσοδα και την αντικατέστησε με τον ενιαίο συντελεστή 35% .

    [04] Ομιλία του Πρ. Παυλόπουλου για την αποστολή των δικαστών σε εκδήλωση για τα 21 χρόνια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών

    Στην αποστολή των δικαστών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση για τα 21 χρόνια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών στη Θεσσαλονίκη, η οποία έγινε στο Βασιλικό Θέατρο.

    Ο δικαστικός λειτουργός εφαρμόζει τους οικείους κανόνες δικαίου έχοντας ως αποκλειστικό γνώμονα κρίσης του κανονιστικού τους κύρους το Σύνταγμα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος επισήμανε και το πώς μπορεί να αποφευχθεί μια σύγκρουση ανάμεσα στο Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

    Για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών τόνισε πως είναι προορισμένη να επιλέγει τους μελλοντικούς λειτουργούς απονομής της Δικαιοσύνης και να διασφαλίζει την ολοκληρωμένη κατάρτισή τους και την ανάλογη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους, ως την οριστική είσοδο και ένταξή τους στο Δικαστικό Σώμα και πρόσθεσε: «Η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών οφείλει να στελεχώνει το Δικαστικό Σώμα με λειτουργούς, οι οποίοι είναι σε θέση να εκπληρώσουν, στο ακέραιο, την αποστολή απονομής της Δικαιοσύνης, υπό τις εγγυήσεις του Συντάγματος και της θεμελιούμενης σ' αυτό έννομης τάξης στο σύνολό της».

    [05] Η Ύπατη Αρμοστεία και ο δήμος Θεσσαλονίκης υπογράφουν συμφωνία 660 θέσεων για τη στέγαση προσφύγων

    Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) και ο δήμος Θεσσαλονίκης υπέγραψαν συμφωνία για την παροχή προσωρινής στέγασης σε πρόσφυγες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και σε ευάλωτους αιτούντες άσυλο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υ.Α.

    «Η συμφωνία αυτή δείχνει πώς η καλή συνεργασία μεταξύ της Υ.Α. και των τοπικών αρχών στην Ελλάδα αποφέρει απτές, θετικές λύσεις για τους πρόσφυγες», ανέφερε στην ανακοίνωση ο Φιλίπ Λεκλέρκ, αντιπρόσωπος στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας σημαντική τη συνεισφορά εκ μέρους του δήμου Θεσσαλονίκης για την εκπλήρωση του στόχου της Υ.Α. για τις 20.000 νέες θέσεις φιλοξενίας των προσφύγων που είναι υποψήφιοι για μετεγκατάσταση στην Ευρώπη.

    Η συμφωνία αυτή αποτελεί την έβδομη παρόμοια συνεργασία που έχει συνάψει η Υ.Α. στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της στήριξης των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης να παρέχει βοήθεια στις δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

    «Το πρόγραμμα θα παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και κοινωνική στήριξη σε εκατοντάδες οικογένειες προσφύγων, καθώς και οφέλη υπέρ της τοπικής κοινότητας και της οικονομίας», δήλωσε στην ανακοίνωση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

    [06] Οκτακομματική βουλή για πρώτη φορά στην Κύπρο

    Για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία της Κύπρου στην Βουλή, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των σημερινών εκλογών , θα εκπροσωπούνται οκτώ κόμματα. Ανάμεσα τους είναι και το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ), το οποίο δηλώνει «αδελφό» κόμμα με την «Χρυσή Αυγή» στην Ελλάδα. Σημαντικό είναι ότι την είσοδο στην Βουλή των «μικρών» κομμάτων δεν απέτρεψε η αύξηση από το 1,8 στο 3,6% του εκλογικού μέτρου για την συμμετοχή στην δεύτερη κατανομή εδρών. Ρεκόρ σημείωσε η αποχή , η οποία για πρώτη φορά έφτασε στο 33,26%. Τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ παραμένουν πρώτο και δεύτερο αντίστοιχα , αλλά με μειωμένα τα ποσοστά τους από το 2011.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, σε σύνολο εγγεγραμμένων 543.186, ψήφισαν:362.541 (66.74%) Αποχή:180.645 (33.26%) Έγκυρα:351.390 (96.92%) 'Ακυρα:7.673 (2.12%) Λευκά:3.478 (0.96%). Τα οκτώ κόμματα, που εισέρχονται (σε παρένθεση η αύξηση ή η μείωση από το 2011) στην Βουλή εξασφάλισαν:

    Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗ.ΣΥ) 30,69%(-3,7%)

    ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις 25,67%(-7,1%)

    Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗ.ΚΟ) 14,49%(-1,3%)

    ΕΔΕΚ- Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών 6,18%(-2,8%)

    Συμμαχία Πολιτών 6,01%(+6%)

    Αλληλεγγύη 5,24%(+5,2%)

    Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών 4,81%(+2,6%)

    Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) 3,71%(+2,6%)

    [07] Die Welt: Το ευρώ δεν κινδυνεύει από την Ελλάδα, αλλά από την λαϊκίστικη ακροδεξιά στην Ευρώπη

    "Το κοινό νόμισμα δεν το θέτουν υπό αμφισβήτηση οι μαθητές και οι φοιτητές που διαδηλώνουν στους δρόμους της Αθήνας, της Ρώμης ή της Μαδρίτης, αλλά η νικηφόρα προέλαση των λαϊκιστικών κομμάτων στις εύπορες χώρες του Βορρά της ευρωζώνης. Το "Αυστριακό Κόμμα της Ελευθερίας" (FP?), το ολλανδικό "Κόμμα για την Ελευθερία" (PVV), το "Εθνικό Μέτωπο" (Front National) της Γαλλίας και το "Κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD) αυξάνουν την απήχησή τους στο λαό και θα μπορούσαν να επιβάλουν το τέλος της κοινής νομισματικής πολιτικής", γράφει σε άρθρο του ο Ντάνιελ Εκερτ στην γερμανική εφημερίδα Die Welt.

    Ο σχολιαστής επισημαίνει ότι αν και υπάρχει νηνεμία για το ευρώ, το ευρωπαϊκό νόμισμα διατρέχει τον κίνδυνο μιας μεγάλης δοκιμασίας, ο οποίος οφείλεται σε ορισμένες χώρες του πυρήνα της ευρωζώνης και όχι στην Ελλάδα, διότι σε αυτές αναπτύσσεται ένα μεγάλο πρόβλημα, δηλαδή το πρόβλημα του ακροδεξιού, αντιευρωπαϊκού λαϊκισμού.

    Κατά τον αρθρογράφο της Welt "το πραγματικό σενάριο τρόμου για το ευρώ είναι η δεξιά πολιτική στροφή στις πλούσιες χώρες του Βορρά, διότι τα πλούσια κράτη μπορούν ευκολότερα να αποχωρήσουν από την νομισματική ένωση από τις (νότιες) χώρες που περνάνε κρίση. Στην άνοδο των λαϊκιστών οι οικονομολόγοι βλέπουν έναν υποτιμημένο κίνδυνο, μια πραγματική ωρολογιακή βόμβα", όπως τονίζει χαρακτηριστικά. "Από τον πυρήνα της νομισματικής ένωσης προέρχονται εν τω μεταξύ μεγαλύτεροι κίνδυνοι από ό,τι από τις περιφερειακές χώρες, οι οποίες δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την νομισματική ένωση", δηλώνει στην γερμανική εφημερίδα και ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank Γιοργκ Κρέμερ.

    [08] Εντολοδόχος πρωθυπουργός ο Γιλντιρίμ

    Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλαβε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο νεοεκλεγείς αρχηγός του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Νωρίτερα, είχε υποβάλει την παραίτησή του στον Ερντογάν, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Δεν αποκλείεται απόψε να είναι γνωστό και το νέο υπουργικό συμβούλιο, αφού ο πρόεδρος Ερντογάν αύριο και μεθαύριο θα βρίσκεται όχι στην πρωτεύουσα, αλλά στην Κωνσταντινούπολη, για την ανθρωπιστική σύνοδο του ΟΗΕ.

    [09] Το Ισλαμαμπάντ καταδικάζει την αμερικανική επιδρομή στην οποία πιθανόν σκοτώθηκε ο ηγέτης των Αφγανών Ταλιμπάν

    Το Πακιστάν κατήγγειλε σήμερα την αμερικανική επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην οποία πιθανόν σκοτώθηκε ο αρχηγός των Αφγανών Ταλιμπάν, τονίζοντας ότι συνιστά "παραβίαση" της κυριαρχίας του και δήλωσε ότι μόνο μέσω διαπραγματεύσεων μπορεί να υπάρξει ειρήνη στο Αφγανιστάν.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών, ένα από τα θύματα της επιδρομής είναι ένας οδηγός ταξί της περιοχής που ονομάζεται Μοχάμαντ Αζάμ, ενώ η ταυτότητα του άλλου θύματος "ελέγχεται".

    Η επιχείρηση με στόχο τον μουλά Αχτάρ Μανσούρ, που διεξήχθη κοντά στα αφγανικά σύνορα, είναι "παραβίαση της κυριαρχίας (του Πακιστάν), ένα θέμα που έχει συζητηθεί με τις ΗΠΑ και στο παρελθόν", υπογραμμίζει το υπουργείο. "Ο πρωθυπουργός πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενημερώθηκαν (από τις ΗΠΑ), μετά την πραγματοποίηση της επιδρομής μη επανδρωμένου αεροσκάφους", προσθέτει.

    Το υπουργείο επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια διεθνούς συνάντησης που οργανώθηκε την Τετάρτη για την επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας στο Αφγανιστάν, εκπρόσωποι του Αφγανιστάν, του Πακιστάν, αλλά και των ΗΠΑ και της Κίνας συμφώνησαν ότι "μια συμφωνία μέσω διαπραγμάτευσης είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή για να υπάρξει ειρήνη στο Αφγανιστάν".

    [10] Ο Χρυσός Φοίνικας στην ταινία "Daniel Blake" του Βρετανού Κεν Λόουτς

    Ο Χρυσός Φοίνικας, το βραβείο για την καλύτερη ταινία, του 69ο κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών δόθηκε στην ταινία "Daniel Blake" του Βρετανού Κεν Λόουτς.

    Το Μεγάλο βραβείο (Grand Prix) για την πιο πρωτότυπη ταινία στο 69ο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών δόθηκε στην ταινία "Juste la fin du monde", του 27χρονου Καναδού Ξαβιέ Ντολάν.

    Το βραβείο γυναικείου ρόλου στην Φιλιππινέζα Ζακλίν Ζοζέ για την ερμηνεία της στην ταινία "Ma'Rosa" του Μπριγιάντε Μεντόσα ενώ το βραβείο ανδρικού ρόλου στον Ιρανό Σαχάμπ Χοσεϊνί για την ερμηνεία του στην ταινία "Le Client" του Ασγάρ Φαρχαντί.

    [11] Υπερψηφίσθηκε με 153 ψήφους το πολυνομοσχέδιο

    Υπερψηφίσθηκε με 153 ψήφους επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τις επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας.

    Έκπληξη από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β.Κατριβάνου η οποία καταψήφισε τα άρθρα για το νέο Ταμείο και τον «κόφτη».

    [12] Αυστρία: Λόγω ισοψηφίας οι επιστολικές ψήφοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών

    Μόνον αύριο αργά το απόγευμα θα είναι δυνατόν να ειπωθεί ποιος θα είναι για τα επόμενα έξι χρόνια ο νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, όταν πλέον θα έχουν καταμετρηθεί και οι επιστολικές ψήφοι που ανέρχονται σε περίπου 900.000 και αντιπροσωπεύουν το 14% του συνόλου.

    Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων της κάλπης σήμερα το βράδυ, προηγείται ο 45χρονος υποψήφιος του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, Νόρμπερτ Χόφερ, με 51,9%, του 72χρονου υποψήφιου των Πράσινων, Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, με ποσοστό 48,1%.

    Συνοπολογιζόμενων και των προβλέψεων για το αποτέλεσμα των επιστολικών ψήφων με ένα ποσοστό λάθους στο 0,7%, το τελικό αποτέλεσμα φέρεται ότι θα είναι στο 50 - 50 για έκαστο των υποψηφίων, που σημαίνει ότι και στο οριστικό τελικό αποτέλεσμα η διαφορά των δύο υποψηφίων θα είναι ιδιαίτερα οριακή, σε λίγες μόνον χιλιάδες ψήφους, όποιος και να είναι τελικά ο νικητής και ως εκ τούτου ο μελλοντικός ομοσπονδιακός πρόεδρος.

    Σε πρώτες δηλώσεις του απόψε στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση ο Νόρμπερτ Χόφερ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της χώρας, προσθέτοντας πως όποιος και να είναι τελικά ο νικητής, ο νέος πρόεδρος πρέπει να προσπαθήσει να ενώσει την Αυστρία. Ο ίδιος ήταν πάντα και παραμένει αισιόδοξος, ωστόσο η σημερινή ένταση και αγωνία για το αποτέλεσμα είναι πρωτοφανής για βραδιά εκλογών.

    Συγκρατημένα αισιόδοξος δήλωσε ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, παραπέμποντας στην ανοικτή ακόμη καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων, ενώ σε σχετική ερώτηση παρατήρησε πως χαρακώματα ανοίγονται σε κάθε εκλογικό αγώνα.

    [13] Οκτακομματική βουλή στην Κύπρο. Σεβαστή η ετυμηγορία του λαού, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης

    Δεν αλλάζει η εικόνα αναφορικά με την δύναμη των κομμάτων με καταμετρημένο παγκύπρια το 77,6% των ψήφων των σημερινών βουλευτικών εκλογών, στις οποίες η αποχή έφτασε το 33.74%.

    Στο 77,6% τα ποσοστά των κομμάτων, που εξασφαλίζουν είσοδο στη Βουλή , σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, είναι:

    Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗ.ΣΥ) 31,16%

    ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις 25.66%

    Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗ.ΚΟ) 14.35%

    ΕΔΕΚ- Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών 6,09%

    Συμμαχία Πολιτών 5,85%

    Αλληλεγγύη 5,28%

    Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) 3,79%

    Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών 4,67%

    Σεβαστή η ετυμηγορία του λαού, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών

    Η νέα Βουλή των Αντιπροσώπων θα κληθεί να λάβει κρίσιμες και σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Κύπρου, τονίζει σε αποψινή δήλωση του για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, το οποίο φέρνει στο κοινοβούλιο οκτώ κόμματα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας , Νίκος Αναστασιάδης.

    Σε αυτό το πλαίσιο, ως θεματοφύλακας του Συντάγματος, «θα τιμήσω τον θεσμικό μου ρόλο στη δημιουργία κλίματος ενότητας και συναίνεσης, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που έχουμε ενώπιον μας, είτε αυτές αφορούν το εθνικό μας θέμα είτε τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την αποφασιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που ομάδες πολιτών εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν», διαβεβαιώνει ο Κύπριος πρόεδρος.

    Με γραπτή δήλωση ο κ. Αναστασιάδης συγχαίρει όσους ο λαός τίμησε με την ψήφο του και τονίζει ότι « η ετυμηγορία του είναι απόλυτα σεβαστή».

    Τέλος , σημειώνει πως η απόφαση μεγάλου μέρους του εκλογικού Σώματος να απέχει από τις εκλογές, θα προβληματίσει όλους.

    [14] Νικητής ο Ολυμπιακός στον 2ο τελικό των πλέι οφ του Μπάσκετ με buzzer beater του Β. Σπανούλη

    Με buzzer beater του Βασιλη Σπανούλη, ο Ολυμπιακός «άλωσε» το ΟΑΚΑ και επανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς της Α1 μπάσκετ. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 68-66 τον Παναθηναϊκό, ισοφάρισαν 1-1 τη σειρά και πλέον έχουν το επόμενο ματς στην έδρα τους, την προσεχή Πέμπτη (19:30).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 May 2016 - 20:32:24 UTC