Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Τα ισοδύναμα για τα ειδικά μισθολόγια θα βρεθούν από τα εξοπλιστικά προγράμματα
  • [02] Ομιλία του Πρ. Παυλόπουλου για την αποστολή των δικαστών σε εκδήλωση για τα 21 χρόνια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών
  • [03] Επτακομματική βουλή στην Κύπρο. Σεβαστή η ετυμηγορία του λαού, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης
  • [04] Τελείως ανοιχτό το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών
  • [05] Επίσημα παγκύπρια αποτελέσματα στο 27,6%. Προηγείται ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) με 30,3%
  • [06] Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν μπορεί να γίνει συνεργός στα πολιτικά σας εγκλήματα
  • [07] Επιμένει στη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, ο Β. Λεβέντης
  • [08] Tα πρώτα παγκύπρια αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών

  • [01] Π. Καμμένος: Τα ισοδύναμα για τα ειδικά μισθολόγια θα βρεθούν από τα εξοπλιστικά προγράμματα

    Τη διαβεβαίωση ότι τα ισοδύναμα μέτρα που αναζητούνται για να αποτραπεί το πάγωμα των αυξήσεων των ειδικών μισθολογίων, τουλάχιστον για το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, θα εξευρεθούν από κωδικούς των εξοπλιστικών προγραμμάτων και συγκεκριμένα από τον κωδικό 69000, έδωσε μιλώντας στη Βουλή, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

    "Η τροπολογία διέλυε κλάδους που στηρίζουν το κράτος και άλλαξε με παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

    Στη δήλωση του κ. Καμμένου αντέδρασαν έντονα οι βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι υποστήριξαν, ότι δεν επιτρέπεται να εξευρεθούν ισοδύναμα από τα εξοπλιστικά για μισθολογικά ζητήματα.

    «Γιατί αντιδράτε; Θέλετε να κοπούν τα χρήματα από τους ενστόλους; Οι ένστολοι έδωσαν την ψυχή τους για τη μετανάστευση" είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [02] Ομιλία του Πρ. Παυλόπουλου για την αποστολή των δικαστών σε εκδήλωση για τα 21 χρόνια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών

    Στην αποστολή των δικαστών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση για τα 21 χρόνια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών στη Θεσσαλονίκη, η οποία έγινε στο Βασιλικό Θέατρο.

    Ο δικαστικός λειτουργός εφαρμόζει τους οικείους κανόνες δικαίου έχοντας ως αποκλειστικό γνώμονα κρίσης του κανονιστικού τους κύρους το Σύνταγμα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος επισήμανε και το πώς μπορεί να αποφευχθεί μια σύγκρουση ανάμεσα στο Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

    Για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών τόνισε πως είναι προορισμένη να επιλέγει τους μελλοντικούς λειτουργούς απονομής της Δικαιοσύνης και να διασφαλίζει την ολοκληρωμένη κατάρτισή τους και την ανάλογη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους, ως την οριστική είσοδο και ένταξή τους στο Δικαστικό Σώμα και πρόσθεσε: «Η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών οφείλει να στελεχώνει το Δικαστικό Σώμα με λειτουργούς, οι οποίοι είναι σε θέση να εκπληρώσουν, στο ακέραιο, την αποστολή απονομής της Δικαιοσύνης, υπό τις εγγυήσεις του Συντάγματος και της θεμελιούμενης σ' αυτό έννομης τάξης στο σύνολό της».

    [03] Επτακομματική βουλή στην Κύπρο. Σεβαστή η ετυμηγορία του λαού, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης

    Δεν αλλάζει η εικόνα αναφορικά με την δύναμη των κομμάτων με καταμετρημένο παγκύπρια το 77,6% των ψήφων των σημερινών βουλευτικών εκλογών, στις οποίες η αποχή έφτασε το 33.74%.

    Στο 77,6% τα ποσοστά των κομμάτων, που εξασφαλίζουν είσοδο στη Βουλή , σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, είναι:

    Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗ.ΣΥ) 31,16%

    ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις 25.66%

    Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗ.ΚΟ) 14.35%

    ΕΔΕΚ- Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών 6,09%

    Συμμαχία Πολιτών 5,85%

    Αλληλεγγύη 5,28%

    Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) 3,79%

    Σεβαστή η ετυμηγορία του λαού, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών

    Η νέα Βουλή των Αντιπροσώπων θα κληθεί να λάβει κρίσιμες και σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Κύπρου, τονίζει σε αποψινή δήλωση του για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, το οποίο φέρνει στο κοινοβούλιο οκτώ κόμματα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας , Νίκος Αναστασιάδης.

    Σε αυτό το πλαίσιο, ως θεματοφύλακας του Συντάγματος, «θα τιμήσω τον θεσμικό μου ρόλο στη δημιουργία κλίματος ενότητας και συναίνεσης, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που έχουμε ενώπιον μας, είτε αυτές αφορούν το εθνικό μας θέμα είτε τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την αποφασιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που ομάδες πολιτών εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν», διαβεβαιώνει ο Κύπριος πρόεδρος.

    Με γραπτή δήλωση ο κ. Αναστασιάδης συγχαίρει όσους ο λαός τίμησε με την ψήφο του και τονίζει ότι « η ετυμηγορία του είναι απόλυτα σεβαστή».

    Τέλος , σημειώνει πως η απόφαση μεγάλου μέρους του εκλογικού Σώματος να απέχει από τις εκλογές, θα προβληματίσει όλους.

    [04] Τελείως ανοιχτό το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών

    Σχεδόν δύο ώρες μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων στις 18.00 ώρα Ελλάδας, τελείως ανοιχτό παραμένει το αποτέλεσμα του δευτέρου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία, καθώς, με καταμετρημένο ένα 97% των ψήφων, οι δύο υποψήφιοι φαίνεται να αποσπούν από ένα 50%, με τον υποψήφιο των Πράσινων, Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, να προηγείται τελείως οριακά με περίπου μόλις 3.000 ψήφους, έναντι του αντιπάλου του, του υποψήφιου του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.

    Η έκβαση του σημερινού γύρου θα εξακολουθήσει να παραμένει ακόμη ανοικτή, καθώς θα πρέπει να γίνει και η καταμέτρηση των περίπου 900.000 επιστολικών ψήφων, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 14% του συνόλου και η οποία δεν αποκλείεται να επηρεάσει αρκετά το προσωρινό αποτέλεσμα προς την κατεύθυνση του ενός ή του άλλου υποψήφιου.

    [05] Επίσημα παγκύπρια αποτελέσματα στο 27,6%. Προηγείται ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) με 30,3%

    Προηγείται ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) με 30,3%, σύμφωνα με τα επίσημα παγκύπρια αποτελέσματα με καταμετρημένο το 27,6%.Στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο με βάση τα επίσημα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών ψήφισαν: 98.331 (65.55%) και η αποχή ήταν 51.687 (34.45%).

    Τα ποσοστά των κομμάτων είναι:

    Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗ.ΣΥ) 30.27%

    ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις 24,82%

    Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗ.ΚΟ) 15,28%

    ΕΔΕΚ- Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών 7,07%

    Συμμαχία Πολιτών 5,79%

    Αλληλεγγύη 5,25%

    Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) 4.29%

    Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών 4,29%

    Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου 1,2%

    Κοινωνικό Κίνημα Σημαία 0,53%

    Πνοή Λαού 0.55%

    Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης (Ο.Α.Δ) 0.26%

    [06] Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν μπορεί να γίνει συνεργός στα πολιτικά σας εγκλήματα

    «Το Ποτάμι δεν μπορεί να γίνει συνεργός στα πολιτικά σας εγκλήματα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «επέλεξε να αποκοπεί από την δημιουργική κοινωνία και να περιχαρακωθεί στα όρια του εθνικολαϊκισμού» και ότι κάνει τη χώρα Αργεντινή.

    Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για αντιστροφή των ρόλων των στελεχών της σημερινής με την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, λέγοντας δηκτικά:

    «Ζούμε μια αντιστροφή ρόλων. Εσείς ξεπουλάτε! Οι προηγούμενοι υπουργοί αντιστέκονται! Και ο λαός κοιτάει αποσβολωμένος.

    Και είστε έτοιμοι - το βλέπω, μετά την ανακάλυψη της γοητείας της κ. Μέρκελ, να ανακαλύψετε και τη γοητεία του κ. Σόιμπλε».

    «Ο πρωθυπουργός στήνει παγίδες στους κακούς που στη συνέχεια πέφτει μέσα ο ίδιος», είπε ο κ. Θεοδωράκης προσθέτοντας ότι «η λεβέντικη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης κόστισε στον ελληνικό λαό 86 δισ. ευρώ».

    Έντονη κριτική άσκησε για την σύσταση του Ταμείου Αξιοποίησης και Επενδύσεων, υποστηρίζοντας ότι η χώρα θα γίνει Αργεντινή με την μεταφορά του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων της χώρας σε μια εταιρεία που ουσιαστικά θα διοικείται από τους δανειστές και δεν θα εγγυάται το δημόσιο συμφέρον.

    [07] Επιμένει στη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, ο Β. Λεβέντης

    Την πρότασή του για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος αιτιολόγησε την επιμονή του σε αυτή λέγοντας πως μόνο με μια κυβέρνηση 250 εδρών θα μπορεί η χώρα να απολαμβάνει εμπιστοσύνης, να έρθουν επενδύσεις και να επιστρέψουν οι καταθέσεις.

    Προέβλεψε δε, ότι όσο η κατάσταση παραμένει η ίδια, η χώρα οδηγείται στην καταστροφή αφού - όπως είπε - η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την εξουσιομανία και την μονομανία στις «καρέκλες» που την διακρίνει υπογράφει τα πάντα αδιαφορώντας για το κόστος στην κοινωνία, «κι όπου πάει».

    «Εγκληματείτε αν δώσετε την σημερινή ψήφο. Γιατί δίνετε την εθνική κυριαρχία» είπε ο κ. Λεβέντης προς την πτέρυγα της πλειοψηφίας και χαρακτήρισε «ντροπή για το Κοινοβούλιο» ότι ψηφίζεται σήμερα ο «κόφτης» και το «υπερταμείο» χωρίς να αλλάξει ούτε κόμμα από αυτά που υπαγόρευσαν στην κυβέρνηση οι πιστωτές. Προσέθεσε πως εκτός από τις παραλίες, τις δασικές εκτάσεις και τους αρχαιολογικούς χώρους δεν εξαιρείται τίποτε άλλο από αυτά που «μπορούν να κατάσχουν οι ξένοι» διότι - όπως είπε - ό, τι εξαιρείται αναφέρεται στους νόμους, κι αν δεν εξαιρείται επιτρέπεται. «'Αρα ούτε το κτίριο του Αρείου Πάγου και της Ελληνικής Αστυνομίας εξαιρείται» είπε και ρώτησε προς τους βουλευτές «αν θεωρούν πιο σημαντική την δόση από το να παραχωρήσουν την εθνική κυριαρχία» συμπληρώνοντας «αν έχετε την συνείδησή σας ήσυχη, κάντε το».

    [08] Tα πρώτα παγκύπρια αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών

    Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικώνμε καταμετρημένο το 5,3%, τα πρώτα παγκύπρια συγκεντρωτικά αποτελέσματα.Προηγείται ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗ.ΣΥ) με 30,3%.

    Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗ.ΣΥ) 30.36%

    ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις 22.37%

    Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗ.ΚΟ) 16.34%

    ΕΔΕΚ- Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών 10.21%

    Συμμαχία 5,4%

    Αλληλεγγύη 4,89%

    Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) 4.16%

    Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών 3,7%

    Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου 1,2%

    Κοινωνικό Κίνημα Σημαία 0,56%

    Πνοή Λαού 0.55%

    Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης (Ο.Α.Δ) 0.30%

    Ολοι στον Αγώνα 0.01%

    Εγγεγραμμένοι:28.813 Ψήφισαν: 19.182 (66.57%) Αποχή: 9.631 (33.43%) . Έγκυρα:18.642 (97.18%) 'Ακυρα: 359 (1.87%) Λευκά:181 (0.94%)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 May 2016 - 18:32:19 UTC