Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόσκληση στους Κινέζους να επισκεφτούν την Ελλάδα απευθύνει η Έλενα Κουντουρά
  • [02] Ν.Ξυδάκης: Δεν θα υπάρξει ουσιαστική εμπλοκή στην αξιολόγηση
  • [03] Στ. Θεοδωράκης:Η κυβέρνηση μετατρέπει όλα τα νομοσχέδια σε φορολογικά
  • [04] Bloomberg: Δυνατότητες ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους εξετάζει η ευρωζώνη
  • [05] Τσάρλς Νταλλάρα: Πολιτική συναίνεση και προώθηση των μεταρρυθμίσεων
  • [06] Διατηρούνται οι μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για 19.500 μηχανικούς, για το έτος 2016
  • [07] Κατά 4,7% μειωμένη η εγγεγραμμένη ανεργία τον Απρίλιο του 2016 σε σχέση με το Μάρτιο
  • [08] Ο Γ. Κυρίτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Θέρμη και την Ευκαρπία
  • [09] Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Δεν θα υπάρξει άλλη ελληνική κρίση
  • [10] Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα
  • [11] Δηλώσεις του διοικητή της ΥΠΑ Κ. Λιντζεράκου για την εξαφάνιση του αιγυπτιακού αεροσκάφους
  • [12] Νότια της Καρπάθου συνετρίβη το αεροσκάφος της Egyptair
  • [13] Πληθώρα ανακοινώσεων κατά το συνέδριο Ι/Ο 2016 της Google
  • [14] Η «Recon Group» της Κίνας αγόρασε την Άστον Βίλα

  • [01] Πρόσκληση στους Κινέζους να επισκεφτούν την Ελλάδα απευθύνει η Έλενα Κουντουρά

    Ανοικτή πρόσκληση στους Κινέζους να επισκεφτούν στη χώρα μας απευθύνει η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μέσα από τη νέα ελληνοκινεζική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε, με αφορμή τη νέα πρωτοβουλία του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο χώρο του διαδικτύου, η αναπληρώτρια υπουργός σημειώνει ότι οι Κινέζοι αγαπούν την Ελλάδα και δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκτίμηση στην ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. "Είμαστε δύο από τους αρχαιότερους πολιτισμούς με μακραίωνη ιστορία, και σήμερα χτίζουμε ισχυρές διμερείς σχέσεις και στρατηγικές συνεργασίες σε όλους τους τομείς οικονομικής ανάπτυξης. Η Κίνα είναι μία νέα τουριστική αγορά που την ανοίξαμε το 2015, οπότε και περισσότεροι από 80.000 Κινέζοι επισκέφθηκαν τη χώρα μας".

    Για την φετινή χρονιά το υπουργείο εκτιμά ότι οι αφίξεις θα αυξηθούν: Φέτος, όπως τονίζει η υπουργός, υλοποιείται ένα πολύπλευρο σχέδιο ενεργειών στοχευμένης προώθησης και προβολής στην Κίνα. Το γραφείο του ΕΟΤ στο Πεκίνο είναι σε άμεση συνεργασία με Ταξιδιωτικούς Πράκτορες για κοινά προγράμματα προώθησης της Ελλάδας.

    Ακολουθεί η συνέντευξη της κ. Κουντουρά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

    Πόσο σημαντικός είναι για τον ελληνικό τουρισμό ο εισερχόμενος τουρισμός από την Κίνα. Σε τι επίπεδα εκτιμάται φέτος να κυμανθούν τα νούμερα των αφίξεων;

    Η Κίνα αποτελεί μία αγορά με τεράστια δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό. Ο εξερχόμενος τουρισμός της Κίνας παρουσιάζει διαρκή αύξηση τα τελευταία χρόνια και ξεπερνά σήμερα τα 120 εκατομμύρια επισκέπτες διεθνώς, αλλά μόνο 6 εκατομμύρια ταξίδια πραγματοποιούνται στην Ευρώπη. Οι Κινέζοι αγαπούν την Ελλάδα και δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκτίμηση στην ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Είμαστε δύο από τους αρχαιότερους πολιτισμούς με μακραίωνη ιστορία, και σήμερα χτίζουμε ισχυρές διμερείς σχέσεις και στρατηγικές συνεργασίες σε όλους τους τομείς οικονομικής ανάπτυξης. Η Κίνα είναι μία νέα αγορά που την ανοίξαμε το 2015. Με βάση τις θεωρήσεις που εκδόθηκαν περισσότεροι από 80.000 Κινέζοι επισκέφθηκαν τη χώρα μας, αριθμός όμως που στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλοί Κινέζοι έρχονται στην χώρα μας με βίζα Σένγκεν που έχουν εκδώσει από άλλον προορισμό της ΕΕ. Το 2015 είχαμε μία σημαντική διψήφια αύξηση στις αφίξεις. Το 2016 περιμένουμε νέα αύξηση από την Κινεζική τουριστική αγορά και μάλιστα σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τα περσινά.

    Υπάρχουν δράσεις από την ελληνική πλευρά προς την κατεύθυνση της τόνωσης του εισερχόμενου τουρισμού από Κίνα;

    Φέτος υλοποιούμε ένα πολύπλευρο σχέδιο ενεργειών στοχευμένης προώθησης και προβολής στην Κίνα. Το γραφείο του ΕΟΤ στο Πεκίνο είναι σε άμεση συνεργασία με Τour Operators για κοινά προγράμματα προώθησης της Ελλάδας. Έχουμε προχωρήσει σε διαδικτυακή διαφήμιση και οργανώνουμε μέσω του ΕΟΤ και σε συνεργασία με τις Περιφέρειες fam trips για Κινέζους tour operators και δημοσιογράφους στην Αρχαία Ολυμπία και στα νησιά Κρήτη, Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Μήλο, Χίο και Ζάκυνθο. Συμμετέχουμε σε μεγάλες και εξειδικευμένες τουριστικές εκθέσεις όπως η COMMT στο Πεκίνο, και θα έχουμε παρουσία στις εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης του Μαραθωνίου Σανγκάης. Επίσης φέτος φιλοξενούμε τρεις μεγάλες παραγωγές που κάνουν γυρίσματα σε ελληνικούς προορισμούς. Πρόκειται για μία σειρά ντοκιμαντέρ με θέμα τα αξιοθέατα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, μία τηλεοπτική παραγωγή για τις ομορφιές των ελληνικών τοπίων, καθώς και μία νέα κινηματογραφική παραγωγή, και αναμένουμε ότι θα έχει μεγάλη απήχηση, αντίστοιχη της επιτυχίας της ταινίας Beijing Love Story που ενίσχυσε σημαντικά το ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ελλάδα.

    Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα, και πως αντιμετωπίζονται, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα;

    Μέσα από τη συνεργασία μας με τα συναρμόδια Υπουργεία προχωρούμε σε σημαντικές πρωτοβουλίες για την τόνωση των τουριστικών ροών. Ήδη έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια το τελευταίο διάστημα από το Υπουργείο Εξωτερικών για την διεύρυνση και ενίσχυση των κέντρων έκδοσης θεωρήσεων σε όλη την Κίνα. Από τον προηγούμενο μήνα λειτουργούν 12 νέα Κέντρα Θεωρήσεων σε όλη τη χώρα, και πέραν από τα τρία υπάρχοντα στο Πεκίνο, τη Σαγκάη και τη Γκουάνκτσου. Πρόκειται για μία εξαιρετική κίνηση από την οποία προσδοκούμε άμεσα και σημαντικά αποτελέσματα στην ενίσχυση των τουριστικών ροών. Σημείο-κλειδί αποτελεί και το θέμα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης, που βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα μας. Οι Κινέζοι σήμερα φτάνουν στη χώρα μας μέσω πτήσεων με ενδιάμεσους προορισμούς. Είναι ένα θέμα που πρόκειται να δούμε πολύ άμεσα.

    Τι μηνύματα στέλνει η Ελλάδα στους Κινέζους που θα θελήσουν να επισκεφτούν τη χώρα μας.

    Η Ελλάδα είναι ένας παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός που το 2015 επέλεξαν περισσότεροι από 26 εκατομμύρια επισκέπτες. Προσφέρει ένα μοναδικό προϊόν που συνεχώς εμπλουτίζουμε και ενδυναμώνουμε και που ανταποκρίνεται και στις πιο ψηλές απαιτήσεις. Προβάλλουμε στοχευμένα στο ταξιδιωτικό κοινό της Κίνας, τον ανεκτίμητο πολιτισμό μας, την πλούσια ιστορία μας και τα παγκόσμιας κληρονομιάς μνημεία μας. Ενισχύουμε την προώθηση και προβολή θεματικών μορφών τουρισμού που έχουν ιδιαίτερη απήχηση στους Κινέζους επισκέπτες, όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, τα μοναδικά city break 12 μήνες το χρόνο, τις άπειρες επιλογές σε διασκέδαση, ψυχαγωγία και ψώνια στις εκπληκτικές αγορές μας, τον τουρισμό πολυτελείας και φυσικά την μοναδική ελληνική γαστρονομία, που θα βρουν σε κάθε προορισμό. Προωθούμε δυναμικά και νέους ελληνικούς θρησκευτικούς και γαμήλιους προορισμούς, πέραν από τη Σαντορίνη και τα Μετέωρα που βρίσκονται ήδη ψηλά στις προτιμήσεις τους. Η Ελλάδα είναι μία πανέμορφη χώρα, με αυθεντική ομορφιά που προσφέρει σιγουριά, ασφάλεια, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και μοναδικές εμπειρίες ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους Κινέζους να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να ανακαλύψουν τις απίθανες ομορφιές της.

    [02] Ν.Ξυδάκης: Δεν θα υπάρξει ουσιαστική εμπλοκή στην αξιολόγηση

    Την εκτίμησή του ότι δεν θα υπάρξει ουσιαστική εμπλοκή στην αξιολόγηση, στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, διατύπωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος επισήμανε ότι το χρέος χρησιμοποιείται ως μέσο πολιτικού εξαναγκασμού σε βάρος της Ελλάδας.

    «Δεν νομίζω ότι θα χαθεί η αξιολόγηση, απλά θα χαθεί λίγος χρόνος. Το χρέος χρησιμοποιείται σαν ένα όργανο πολιτικού εξαναγκασμού» είπε ο κ. Ξυδάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», ενώ στράφηκε κατά της Γερμανίας και προσωπικά κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόϊμπλε, λέγοντας: «Ο κ. Σόιμπλε χρησιμοποιεί το χρέος και για την πολιτική κυριαρχία επί της Ελλάδος με έναν τρόπο, μια πολιτική επιρροή, αλλά και για να έχει τα δικά του οφέλη στο εσωτερικό της χώρας του».

    Ο αν. υπουργός είπε, επίσης, ότι δεν είναι πεπεισμένος ότι η σύγκρουση μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας είναι απόλυτα αληθινή, υπογράμμισε ότι η φημολογούμενη πρόταση του ΔΝΤ για «πάγωμα» της αποπληρωμής των επιτοκίων μέχρι το 2040, μόνο όφελος μπορεί να προκαλέσει στην ελληνική οικονομία και τόνισε ότι δεν πρέπει κανείς να ξεχνά πως «η Ελλάδα θυσιάστηκε προς όφελος μερικών τραπεζών».

    [03] Στ. Θεοδωράκης:Η κυβέρνηση μετατρέπει όλα τα νομοσχέδια σε φορολογικά

    «Η κυβέρνηση μετατρέπει όλα τα νομοσχέδια σε φορολογικά. Χάνει πολύτιμο χρόνο, όπως έκανε και το 2015, δεν κάνει τις μεγάλες αλλαγές που είναι απαραίτητες, δεν προχωρά σε τομές και μεταρρυθμίσεις, δεν τολμά να απελευθερώσει την οικονομία και ως αποτέλεσμα είναι φόροι, φόροι, φόροι» δήλωσε, φθάνοντας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος θα επισκεφθεί σήμερα και θα έχει επαφές με φορείς και πολίτες του Λασιθίου, επισκεπτόμενος τον 'Αγιο Νικόλαο, τη Σητεία και την Ιεράπετρα, ενώ την Παρασκευή θα βρεθεί στα Ανώγεια.

    Εκτίμησε πως δεν θα γίνουν εκλογές, για να συμπληρώσει πως το θέμα είναι αν θα υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας. «Φοβάμαι ότι και με αυτά τα καινούρια μέτρα που έρχονται, η ανάκαμψη ή η ανάσταση, όπως έλεγε και ο κ. Τσίπρας, της οικονομίας αναβάλλεται επ΄ αόριστον» ανέφερε.

    «Οι αριστεροί δεν βάζουν κόφτες, βάζουν δρεπάνια» υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε: «Εμείς θα προσπαθήσουμε και αυτό το διήμερο στη Βουλή να πούμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος και αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος της ανάπτυξης, των επενδύσεων, της επιχειρηματικότητας. Θα πρέπει η κυβέρνηση να μάθει να βγάζει τα εμπόδια, από την πορεία της οικονομίας και όχι να προσθέτει καινούρια».

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με σενάρια εκλογών, είπε ότι το σενάριο των εκλογών δεν υπήρχε, ότι το ΠΟΤΑΜΙ ειχε ξεκαθαρίσει τα πράγματα στον ελληνικό λαό και τα χαρακτήρισε ως «ένα επικοινωνιακό κόλπο να τρομοκρατηθούν και οι 153 να ψηφίσουν και να μην φοβούνται ότι θα γίνουν οι εκλογές και θα χάσουν την έδρα τους».

    [04] Bloomberg: Δυνατότητες ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους εξετάζει η ευρωζώνη

    Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης εξέτασαν χθες τρεις δυνατότητες για την ελάφρυνση του βάρους του ελληνικού χρέους, μεταξύ των οποίων και την αγορά από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) των δανείων που είχε πάρει η Ελλάδα απευθείας από τις χώρες της Ευρωζώνης, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

    Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των υπουργείων Οικονομικών συζήτησαν χθες το βράδυ σε τηλεδιάσκεψη τρόπους για να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος, ύψους 321 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν γνώση του θέματος, αναφέρει το δημοσίευμα.

    Μία επιλογή θα ήταν να αγοράσει ο ESM τα δάνεια που είχαν δώσει οι χώρες της Ευρωζώνης στην Ελλάδα και να μειωθούν οι δαπάνες για τόκους, δήλωσαν οι πηγές. Τα διμερή αυτά δάνεια ανέρχονται σε περίπου 52,9 δισ. ευρώ και δόθηκαν το 2010 και το 2011.

    Ο ESM εξετάζει, επίσης, την αγορά των δανείων που έχει δώσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, καθώς οι δικοί του όροι δανεισμού είναι καλύτεροι από του Ταμείου, σύμφωνα με έκθεση βιωσιμότητας του χρέους που συνέταξαν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. Η εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ «αντιστοιχεί σε ελάφρυνση χρέους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέδριο της Politico στις Βρυξέλλες.

    Μία πηγή δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι των υπουργείων Οικονομικών εξέτασαν τρεις επιλογές κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης: Την αγορά από τον ESM των διμερών δανείων της Ελλάδας από τις χώρες της Ευρωζώνης, την αγορά από τον ESM των δανείων του ΔΝΤ στην Ελλάδα καθώς και την επιμήκυνση των λήξεων του ελληνικού χρέους και την μείωση των επιτοκίων. Η χθεσινή συζήτηση ήταν μία ανταλλαγή απόψεων σε τεχνικό επίπεδο και δεν ελήφθη καμία απόφαση, δήλωσε μία πηγή. Οι αναπληρωτές των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν τις διαθέσιμες επιλογές πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Μαΐου.

    [05] Τσάρλς Νταλλάρα: Πολιτική συναίνεση και προώθηση των μεταρρυθμίσεων

    Στην ανάγκη μετά από έξι χρόνια ύφεσης οι Έλληνες ηγέτες να αναλάβουν τον έλεγχο της μοίρας τους και να βάλουν στην άκρη τις όποιες πολιτικές τους διαφορές αναφέρθηκε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλλάρα, μιλώντας σε διεθνές νομικό συνέδριο στην Αθήνα.

    Ταυτόχρονα, τόνισε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, καθώς διαχρονικά οι κυβερνήσεις του τόπου λειτουργούσαν ως εργοδότες, μεγεθύνοντας τον κρατικό τομέα.

    Αναφερόμενος στο «κούρεμα» του χρέους των ιδιωτών πιστωτών (PSI), ο πρώην επικεφαλής του IIF το χαρακτήρισε ιστορικό, ωστόσο είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι δεν έφερε αποτέλεσμα.

    Όπως ανέφερε η παρατεταμένη κρίση της ελληνικής οικονομίας αποδίδεται μεταξύ άλλων και στον μη σωστό σχεδιασμό του προγράμματος προσαρμογής αλλά και στις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, με αιχμή την έλλειψη μεταρρυθμίσεων. Το «φάρμακο» πρέπει να αλλάξει, καθώς όσο υπάρχει ύφεση, δεν μπορεί να επιτυγχάνεται πλεόνασμα, πρόσθεσε.

    Σε αναδρομή του στο ξεκίνημα της κρίσης είπε ότι τα προβλήματα έχουν τη ρίζα τους στη δομή της ελληνικής οικονομίας και στις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης, επισημαίνοντας ότι το ευρωπαϊκό πρόβλημα χρέους θα είχε επιλυθεί, αν δεν υπήρχε η διεθνής οικονομική κρίση.

    Αναφορικά με τον ρόλο του ΔΝΤ, ανέφερε ότι στην αρχή της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους η ευρωζώνη ήθελε να λύσει το πρόβλημα μόνη της. Το συγκριτικό όμως πλεονέκτημα του ΔΝΤ είναι ότι δεν έχει πολιτικές δυσκολίες.

    Μιλώντας στο συνέδριο ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Γιώργος Μιχελής αναφέρθηκε στις ανακεφαλαιοποιήσεις που έχει πραγματοποιήσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά και στις βασικές που έχει μπροστά του.

    [06] Διατηρούνται οι μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για 19.500 μηχανικούς, για το έτος 2016

    Διατηρούνται οι μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για 19.500 μηχανικούς, για το έτος 2016, όπως ανακοίνωσε το ΤΕΕ. Έπειτα από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), που έκανε δεκτή ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πετρόπουλος, όσοι ασφαλισμένοι του ΤΣΜΕΔΕ είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση του νόμου 4331/2015 για κατάταξη σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία θα εξακολουθούν να πληρώνουν αυτή τη χαμηλότερη εισφορά, έως το τέλος του 2016.

    Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανωτέρω εξέλιξη επιτεύχθηκε, μετά τις συνεχόμενες παρεμβάσεις του ΤΕΕ, τις αναλογιστικά και νομοθετικά τεκμηριωμένες αποφάσεις της διοίκησης του ΤΣΜΕΔΕ, καθώς και του ερωτήματος που τέθηκε στο ΝΣΚ από το ΕΤΑΑ.

    «Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ, το ΕΤΑΑ πλέον δεν έχει υποχρέωση να ανακαλέσει τις πράξεις με τις οποίες οι μηχανικοί εντάχθηκαν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία. Η ρύθμιση αυτή αφορά περίπου 19.500 ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ, της κατηγορίας των νέων ασφαλισμένων και δεν επηρεάζονται από τη ψήφιση του νέου καταστροφικού ασφαλιστικού νόμου το οποίο αφορά τις εισφορές από 1/1/2017 και μετά» υπογραμμίζει το ΤΕΕ.

    Έτσι όσοι εντάχθηκαν στη σχετική ρύθμιση το 2015 θα εξακολουθήσουν να οφείλουν και να πληρώνουν, για τα έτη 2015 και 2016, τις μειωμένες εισφορές της κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας.

    Επισημαίνεται ότι η γνωμοδότηση αποδέχεται σχεδόν πλήρως το σκεπτικό που έχει αναπτύξει το ΤΕΕ, σχετικά με την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Αποδέχεται δηλαδή ότι, αφού με το μέτρο των μειωμένων εισφορών αυξήθηκαν τα έσοδα του ΤΣΜΕΔΕ και η εισπραξιμότητα των εισφορών, αυτή η ρύθμιση προάγει το δημόσιο συμφέρον, καταλήγει το ΤΕΕ.

    [07] Κατά 4,7% μειωμένη η εγγεγραμμένη ανεργία τον Απρίλιο του 2016 σε σχέση με το Μάρτιο

    Μειωμένη κατά 4,76% είναι εγγεγραμμένη ανεργία για το μήνα Απρίλιο σε σχέση με το Μάρτιο του 2016,ποσοστό που μεταφράζεται σε 42.545 λιγότερους άνεργους. Συγκεκριμένα,το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων (αναζητούντων εργασία) για τον Απρίλιο ανήλθε σε 851.596 άτομα έναντι 894.141 για το Μάρτιο.

    Από τα 851.596 άτομα για τον Απρίλιο οι 443.293 ποσοστό πάνω από 50% είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο του ενός έτους. Οι άνδρες ανέρχονται σε 334.128 ποσοστό 39,24% και οι γυναίκες σε 517.468 ποσοστό 60,76%.

    Το σύνολο των λοιπών εγγεγραμμένων(των μη αναζητούντων ανεργία) για τον μήνα Απρίλιο ανήλθε σε 141.050 άτομα. Όσον αφορά τους επιδοτούμενους άνεργους για τον Απρίλιο το σύνολο ανέρχεται σε 125.254 άτομα ποσοστό μειωμένο κατά 2,47% σε σχέση με το μήνα Μάρτιο.

    Σχετικά με την ηλικιακή ομάδα που φέρει το μεγαλύτερο ποσοστό εγγεγραμμένης ανεργίας για τον Απρίλιο αυτή είναι η ηλικιακή ομάδα 30-44 ετών ποσοστό 40,15% και έπεται αυτή 45-54 με ποσοστό 22,64%. Όσον αφορά το βαθμίδα εκπαίδευσης όσοι ανήκουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αποτελούν το 48,18% των εγγεγραμμένων ανέργων του Απριλίου ενώ το 30,73% ανήκουν στην υποχρεωτική εκπαίδευση μέχρι δηλαδή την 3η Γυμνασίου.

    [08] Ο Γ. Κυρίτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Θέρμη και την Ευκαρπία

    Σε νοικιασμένους χώρους στη Θέρμη και την Ευκαρπία Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσουν νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

    Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι παραπάνω χώροι ανήκουν στη δεύτερη τετράδα των ενοικιάσεων βιομηχανικών- εμπορικών χώρων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία προσφύγων και γνωστοποίησε ότι εντός της ημέρας θα οριστικοποιηθεί και ένας τρίτος χώρος.

    "Παράλληλα εκσυγχρονίζονται τα κέντρα φιλοξενίας προσφυγών στο Κουτσόχερο της Λάρισας και το Βαγιοχώρι της Θεσσαλονίκης" τόνισε και πρόσθεσε ότι στις εν λόγω εγκαταστάσεις θα τοποθετηθούν σκηνές τύπου οικίσκου και βελτιωμένες εγκαταστάσεις υγιεινής, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο.

    "Οι σκηνές που υπήρχαν εκεί ως τώρα προσφέρονται μεν για χρήσεις του στρατού, όπως η διεξαγωγή στρατιωτικής άσκησης για περιορισμένο χρονικό διάστημα αλλά δεν μπορούν να υποστηρίξουν τη διαβίωση οικογενειών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα" υπογράμμισε.

    Την ίδια στιγμή, ο κ. Κυρίτσης γνωστοποίησε ότι θα φτιαχτεί και ένας πρότυπος χώρος φιλοξενίας, υψηλών προδιαγραφών, δυναμικότητας 1300 έως 1500 θέσεων, στα Πατώματα, στα Γρεβενά.

    Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα μεταφοράς προσφύγων από την Ειδομένη στις παραπάνω δομές απάντησε: "δεν είναι ζήτημα καν μήνα, αλλά ζήτημα εβδομάδας ή εβδομάδων να είναι έτοιμες όλες αυτές οι εγκαταστάσεις και να έχει μεταφερθεί εκεί ο κόσμος από την Ειδομένη".

    Σχολίασε, άλλωστε ότι, οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν -μέχρι στιγμής- στα χρονοδιαγράμματα, που είχαν τεθεί για την αποσυμφόρηση της Ειδομένης οφείλονται και στην έλλειψη πόρων. "Προσπαθούμε να εκμεταλλευόμαστε και το τελευταίο ευρώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επιπλέον υπάρχει η ανάγκη να τηρείται απολύτως η νομιμότητα σε τέτοιου είδους ζητήματα ενώ ακολουθούμε και μια τακτική πειθούς των τοπικών κοινωνιών, εξαντλητικών επαφών και συσκέψεων με την τοπική αυτοδιοίκηση" είπε.

    [09] Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Δεν θα υπάρξει άλλη ελληνική κρίση

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι δεν θα υπάρξει άλλη κρίση σε σχέση με την Ελλάδα.

    «Είμαι αισιόδοξος πως ό,τι έχω πει συνεχίζει να ισχύει, δηλαδή ότι δεν θα έχουμε νέα κρίση στην Ελλάδα και σε σχέση με αυτή», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός, προσθέτοντας ότι αναμένει οι υπουργοί Οικονομικών να καταλήξουν σε συμφωνία στη συνάντηση της Τρίτης.

    Ο Σόιμπλε δήλωσε επίσης ότι ο υψηλός βαθμός μεταβλητότητας και νευρικότητας που παρατηρείται στις χρηματοοικονομικές αγορές είναι μεγαλύτερος απ? ό,τι μπορούν να δικαιολογήσουν οι οικονομικές εξελίξεις.

    «Γνωρίζετε επίσης πως πιστεύω ότι τα υψηλά επίπεδα χρέους και ρευστότητας τείνουν να ενισχύουν τη μεταβλητότητα και άρα τη νευρικότητα», δήλωσε ο Σόιμπλε στο Σεντάι της βόρειας Ιαπωνίας ενόψει τη συνόδου των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών του G7.

    [10] Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

    Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.Η επεξεργασία του νομοσχεδίου στις συναρμόδιες επιτροπές θα ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη στη μία μετά το μεσημέρι. Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει το Σάββατο, και η ψήφισή του αναμένεται την Κυριακή.

    Με περικοπή, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, δαπανών, θα εφαρμόζεται ο Αυτόματος Μηχανισμός Δημοσιονομικής Προσαρμογής του Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης («κόφτης»), σε περιπτώσεις αποκλίσεων από τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

    Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή στο πολυνομοσχέδιο. Σύμφωνα με την τροπολογία, οι περικοπές θα είναι έως το 2% του ΑΕΠ κάθε έτους, ανάλογα με το ύψος της απόκλισης έναντι των στόχων. Ταυτόχρονα, ένα ποσοστό 10% επί του συνόλου των κρατικών δαπανών, πέραν των κατηγοριών που εξαιρούνται, θα διατηρούνται ως «μαξιλάρι» και δεν διατίθενται έως την 1η Ιουλίου κάθε έτους. Ο «κόφτης» δεν θα ενεργοποιείται για αποκλίσεις έως το 0,25% του ΑΕΠ, ή σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας και φυσικών καταστροφών.

    Σύμφωνα με την τροπολογία, έως τις 10 Μαΐου κάθε έτους ο υπουργός Οικονομικών συντάσσει έκθεση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ και κοινοποιείται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην έκθεση, θα διαπιστώνονται η αρνητική απόκλιση και το εύρος της, και θα αποτυπώνεται σε ποσό το συνολικό ύψος των μέτρων που πρέπει να ληφθούν. Σε ειδικό παράρτημα της έκθεσης θα προσδιορίζονται όλες οι κατηγορίες των δαπανών του προϋπολογισμού επί των οποίων θα εφαρμόζεται η αυτόματη δημοσιονομική προσαρμογή καθώς και το επιβαλλόμενο ποσοστό περιορισμού των δαπανών.

    Στη συνέχεια, έως την 31η Μαΐου θα πρέπει να έχει εκδοθεί, μετά από πρόταση του υπουργού Οικονομικών, το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θα περιορίζεται η εκτέλεση του προϋπολογισμού με μείωση δαπανών που θα ορίζονται σε αυτό. Εάν παρέλθει αυτή η προθεσμία και δεν έχει εκδοθεί το Π.Δ., η δημοσιονομική προσαρμογή θα επέρχεται αυτόματα από την 1η Ιουνίου του ιδίου έτους, με μείωση κατά ίσο ποσοστό του συνόλου των δαπανών όλων των κατηγοριών του εκτελούμενου προϋπολογισμού. Αυτή η κατηγορία των μέτρων θα ισχύει τουλάχιστον έως την 31η Μαΐου του επομένου έτους, εφόσον αυτά δεν αντικατασταθούν με άλλα μέτρα, μόνιμου χαρακτήρα, με το προσχέδιο προϋπολογισμού του επόμενου έτους. Από τη μείωση θα εξαιρούνται, κυρίως:

  • Δαπάνες απορρέουσες από αξιώσεις ιδιωτών από την εκτέλεση δημοσίων συμβάσεων

  • Λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου (ύδρευσης, ηλεκτρικής ενέργειας, χρήσης φυσικού αερίου)

  • Δαπάνες συντήρησης επισκευής μεταφορικών μέσων ξηράς, πλωτών μέσων και αεροσκαφών

  • Το σύνολο των δαπανών υγείας

  • Δαπάνες για επιδόματα πολυτέκνων, θέρμανσης, ανεργίας και προνοιακά επιδόματα, ενισχύσεις νοικοκυριών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και παιδιά στην υποχρεωτική εκπαίδευση ή παιδιά που σπουδάζουν μακριά από την κατοικία τους

  • Δαπάνες για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

  • Δαπάνες για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

  • Δαπάνες για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και το σύνολο των δαπανών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

    Στον κατάλογο των εξαιρούμενων δαπανών δεν περιλαμβάνονται οι κωδικοί για μισθούς και συντάξεις.

    Όπως ορίζεται στην τροπολογία, εάν η απόκλιση από τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μικρότερη ή ίση του 0,25% του ΑΕΠ, δεν θα λαμβάνονται μέτρα.

    Αντίθετα:

  • Για απόκλιση 0,26%- 0,75% του ΑΕΠ, θα λαμβάνονται μέτρα 0,5% του ΑΕΠ

  • Για απόκλιση 0,76%- 1,25% του ΑΕΠ, θα λαμβάνονται μέτρα 1% του ΑΕΠ

  • Για απόκλιση 1,26%- 1,75% του ΑΕΠ, θα λαμβάνονται μέτρα 1,5% του ΑΕΠ

  • Για απόκλιση 1,76%- 2,25% του ΑΕΠ, θα λαμβάνονται μέτρα 2% του ΑΕΠ.

    Διαβάστε επίσης: Πολυνομοσχέδιο: Αλλαγές και στον ΕΝΦΙΑ του 2016

    [11] Δηλώσεις του διοικητή της ΥΠΑ Κ. Λιντζεράκου για την εξαφάνιση του αιγυπτιακού αεροσκάφους

    Περίπου δύο λεπτά αφότου εισήλθε στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, χάθηκε το στίγμα του πολιτικού αεροσκάφους τηςEgyptair. Εκείνη την ώρα βρισκόταν 7 μίλια, από το σημείο Κούμπι νοτιοανατολικά της Κρήτης, όπως δήλωσε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Λιντζεράκος.Το Κούμπι είναι το σημείο, όπου αλλάζει ο εναέριος χώρος Ελλάδας και Αιγύπτου, σε απόσταση 140 μιλίων από τις ακτές της Κρήτης.

    Η ώρα ήταν 03:29 τα ξημερώματα. Στις 03:26 ώρα Ελλάδος, ήταν η τελευταία επικοινωνία του ελληνικού πύργου ελέγχου με τον πιλότο, ο οποίος ωστόσο δεν απάντησε. Αμέσως οι ελληνικές Αρχές κινητοποίησαν τις δυνάμεις έρευνας και διάσωσης, ενώ επικοινώνησαν και με την αιγυπτιακή πλευρά, η οποία ωστόσο αγνοούσε τα δεδομένα για το αεροσκάφος.

    Οπως είπε ο κ. Λιντζεράκος στην επικοινωνία που είχε ο Πύργος Ελέγχου του FIR Αθηνών με τον πιλότο στις 02:55 τα ξημερώματα, ενώ βρισκόταν πάνω απο τη νήσο Κέα, εκείνος δεν ανέφερε κανένα πρόβλημα. Μάλιστα τήρησε όλες τις συντεταγμένες που του δόθηκαν μέχρι να βγει απο τον εναέριο ελληνικό χώρο.

    Το αεροσκάφος την ώρα της εξαφάνισής του βρισκόταν στα 37 χιλιάδες πόδια και η ταχύτητά του ήταν 519 μίλια.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, καπετάνιος εμπορικού πλοίου φέρεται να είδε μία λάμψη στον ουρανό περίπου 130 μίλια νοτιοδυτικά της Καρπάθου.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους, που χάθηκε εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου

    [12] Νότια της Καρπάθου συνετρίβη το αεροσκάφος της Egyptair

    Το αεροσκάφος της Egyptair συνετρίβη νότια της Καρπάθου, εντός του αιγυπτιακού εναερίου χώρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πηγή της ελληνικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

    «Περί τις 03.29 ώρα Ελλάδος , την ώρα που βρισκόταν στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, το αεροσκάφος εξαφανίσθηκε από τα ελληνικά ραντάρ...συνετρίβη σε απόσταση περίπου 130 μιλίων από το νησί της Καρπάθου», διευκρίνισε η πηγή.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας το αεροσκάφος της Egyptair είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου.

    Αλλά και το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι αιγυπτιακή στρατιωτική μονάδα είχε λάβει σήμα κινδύνου από το αεροσκάφος στις 04.26 τοπική ώρα (05.26 ώρα Ελλάδος).

    Η Egyptair δημοσίευσε εν τω μεταξύ τον κατάλογο των 56 επιβατών του αεροσκάφους της: Πρόκειται για 30 Αιγύπτιους, 15 Γάλλους, 1 Βρετανό, 1 Καναδό, 1 Βέλγο, 1 Πορτογάλο, 1 Αλγερινό, 1 Σουδανό, 1 πολίτη του Τσαντ, 2 Ιρακινούς, 1 Σαουδάραβα και 1 Κουβεϊτιανό.

    Το Airbus A320, της πτήσης MS804, βρισκόταν σε ύψος 37.000 ποδών και είχε εισέλθει στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, όταν εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ στις 02.45 ώρα Καΐρου (03.45 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με την αιγυπτιακή αεροπορική εταιρεία.

    Ο αιγύπτιος πρωθυπουργός δεν αποκλείει καμία υπόθεση

    Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαΐλ δήλωσε ότι οι έρευνες για το αεροσκάφος της EgyptAir βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι είναι πολύ νωρίς για να αποκλεισθεί οποιαδήποτε εξήγηση για τα αίτια του συμβάντος, περιλαμβανομένης της τρομοκρατικής ενέργειας.

    «Επιχειρήσεις έρευνας διεξάγονται για το αεροσκάφος στην περιοχή όπου πιστεύεται ότι χάθηκε η επαφή», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο του Καΐρου.

    Σε ερώτηση σχετικά με το αν αποκλείει την υπόθεση τρομοκράτες να βρίσκονται πίσω από το περιστατικό, ο αιγύπτιος πρωθυπουργός δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή , δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτε. Οι επιχειρήσεις έρευνας πρέπει να ολοκληρωθούν για να μάθουμε το αίτιο».

    Eurocontrol: Δεν ήταν κακές οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή

    Δεν υπήρχαν άσχημες καιρικές συνθήκες την ώρα και στην περιοχή όπου το αεροσκάφος της EgyptAir στο οποίο επέβαιναν 66 άνθρωποι εξαφανίστηκε σήμερα το πρωί, ανέφερε η υπηρεσία διαχείρισης του ευρωπαϊκού δικτύου αεροπορικής κυκλοφορίας Eurocontrol.

    Δεν είναι ακόμη γνωστό τι συνέβη στο αεροπλάνο, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ νωρίς σήμερα το πρωί πάνω από τη νότια Μεσόγειο ενώ πετούσε από το Παρίσι στο Κάιρο.

    Οι αιγυπτιακές, οι ελληνικές και οι γαλλικές αρχές στέλνουν αεροπλάνα και σκάφη για να βοηθήσουν τις έρευνες για το αεροπλάνο που αγνοείται.

    "Δεν υπάρχει σημαντική επίπτωση στην κυκλοφορία αυτή την ώρα, αν και διεξάγονται επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Eurocontrol.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους, που χάθηκε εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου

    Δηλώσεις του διοικητή της ΥΠΑ Κ. Λιντζεράκου για την εξαφάνιση του αιγυπτιακού αεροσκάφους

    [13] Πληθώρα ανακοινώσεων κατά το συνέδριο Ι/Ο 2016 της Google

    Πληθώρα ανακοινώσεων και παρουσιάσεων έκανε σήμερα η Google κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου προγραμματιστών I/O 2016, το οποίο πραγματοποιήθηκε για μία ακόμη χρονιά στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

    Αρχικά η εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο εργαλείο συνομιλίας για τον έλεγχο smartphones, smartwatches και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Ο λόγος για το Google Assistant το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανεύρεση πληροφοριών, την αναπαραγωγή μουσικού και βίντεο περιεχομένου, καθώς και την εκτέλεση άλλων καθηκόντων, όπως κρατήσεις εισιτηρίων κινηματογράφου, μέσω επικοινωνίας μεταξύ του χρήστη και του λογισμικού.

    Η Google ανακοίνωσε επίσης μία συσκευή, τη Google Home, η οποία ενεργοποιείται με τη φωνή μέσω ενσωματωμένου ηχείου, για οικιακή χρήση.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Google Σούνταρ Πιτσάι παρουσίασε το Assistant κατά την έναρξη του συνεδρίου λέγοντας ότι μπορεί να συνδεθεί και με άλλες υπηρεσίες όπως το Spotify, το Uber και το Whatsapp.

    «Το Assistant θα βοηθήσει την Google να ανταγωνιστεί πιο αποτελεσματικά το Echo της Amazon, αλλά και άλλα προγράμματα προσωπικών βοηθών όπως το Siri, το Cortana και το Alexa», δήλωσε ο Τζέοφ Μπλάντερ της εταιρείας συμβούλων CSS Insight.

    Το Google Assistant θα χρησιμοποιείται παράλληλα και με μια νέα εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, το Allo, μέσα στο περιβάλλον του οποίου θα κάνει προτάσεις με βάση τις συνομιλίες του χρήστη με τους φίλους του. Εκπρόσωπος της Google παρουσίασε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του νέο αυτό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο πρότεινε ένα εστιατόριο όταν δύο χρήστες συζητούσαν πως επιθυμούν να φάνε ιταλικό φαγητό.

    Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του Allo, το οποίο πολλοί χαρακτήρισαν «ασυνήθιστο» είναι ότι μπορεί να δώσει απαντήσεις για λογαριασμό του χρήστη, ή και ακόμα να κάνει σχόλια σε φωτογραφίες που έχουν σταλεί από άλλους χρήστες, χάρη στη χρήση αλγόριθμων αναγνώρισης εικόνας. Η Google ανακοίνωσε ότι οι προτάσεις θα βελτιώνονται όταν όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

    [14] Η «Recon Group» της Κίνας αγόρασε την Άστον Βίλα

    Η οικονομική διείσδυση των Κινέζων επιχειρηματιών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συνεχίζεται, καθώς μετά τις τελικές επαφές για την αγορά της Μίλαν, και η Αστον Βίλα πέρασε στην ιδιοκτησία εταιρίας της ασιατικής.

    Η «Recon Group» του Ξία Γιαντόνγκ, είναι το νέο αφεντικό της αγγλικής ομάδας. Σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο, ο ιδιοκτήτης της ομάδας του Μπέρμιγχαμ Ράντι Λέρνερ, συμφώνησε με τον Κινέζο επιχειρηματία, ο οποίος πρόσφερε 85 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά της πλειοψηφίας των μετοχών. Να σημειωθεί πως ο Λέρνερ είχε αγοράσει το 2006 την αγγλική ομάδα με το ίδιο ακριβώς ποσό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 May 2016 - 10:32:35 UTC