Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Oi τιμές του πετρελαίου κοντά στο υψηλότερο επίπεδο για το 2016
  • [02] Συνέχεια των Πανελλαδικών, με μαθήματα κατεύθυνσης
  • [03] Β. Αποστόλου: Θα προστατέψουμε τη φέτα στις διεθνείς αγορές
  • [04] Η Κλίντον κέρδισε τους προκριματικούς στο Κεντάκι με μικρή διαφορά από τον Σάντερς
  • [05] Ο Τραμπ βλέπει "καλή σχέση" με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας
  • [06] Ο Μπέρνι Σάντερς νίκησε στο Όρεγκον
  • [07] Η ΑΕΚ στον θρόνο με 2-1 επί του Ολυμπιακού

  • [01] Oi τιμές του πετρελαίου κοντά στο υψηλότερο επίπεδο για το 2016

    Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφηκαν σήμερα κοντά στο υψηλότερο επίπεδο τιμών για το 2016, η υπερπροσφορά του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές φαίνεται να συγκρατείται, ωθώντας τις τιμές προς τα πάνω.

    Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης καταγράφηκαν στα 49,31 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 3 σεντς από την τελευταία συνεδρίαση.

    Οι τιμές του αμερικανικού αργού παρέμειναν σταθερές στα 48,31 δολ το βαρέλι.

    Οι τιμές των δύο τύπων πετρελαίου παρέμειναν κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των 49,75 δολ και 48,76 δολ το βαρέλι αντίστοιχα, για το 2016.

    Αργότερα σήμερα, αναμένεται η ανακοίνωση του επιπέδου των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων, η οποία θα επηρεάσει την περαιτέρω διαμόρφωση του επιπέδου των τιμών.

    [02] Συνέχεια των Πανελλαδικών, με μαθήματα κατεύθυνσης

    Με την εξέταση μαθημάτων ομάδας προσανατολισμού (με το νέο σύστημα) και κατεύθυνσης (με το παλιό σύστημα), για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων (με το παλιό και το νέο σύστημα) και ΕΠΑΛ (ομάδα Β') που δίνουν με το παλιό σύστημα, συνεχίζονται την Τετάρτη οι πανελλαδικές εξετάσεις.

    Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά (ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών και θεωρητικής κατεύθυνσης) και στα Μαθηματικά (ομάδων προσανατολισμού θετικών σπουδών και σπουδών οικονομίας και πληροφορικής, αλλά και θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης).

    Όπως είναι ήδη γνωστό, τα μαθήματα, για τα οποία έχει καθοριστεί εξεταστέα ύλη κοινή για το παλαιό και το νέο σύστημα, συνεξετάζονται.

    Εξάλλου, την Πέμπτη, 19 Μαΐου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της ομάδας Α' του παλιού συστήματος θα εξεταστούν στο μάθημα των Μαθηματικών.

    [03] Β. Αποστόλου: Θα προστατέψουμε τη φέτα στις διεθνείς αγορές

    Tην ανάγκη να προστατευθεί η φέτα αλλά και όλα τα προϊόντα με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) κατά τις διεθνείς εμπορικές διαπραγματεύσεις της ΕΕ, ανέδειξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου στο σημερινό Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.

    Παρεμβαίνοντας στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, ο Β. Αποστόλου τόνισε τα εξής: «Δεν μπορούμε να απεμπολήσουμε το δικαίωμά μας για διασφάλιση ισότιμης μεταχείρισης για τη φέτα, όπως για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές γεωγραφικές ενδείξεις.Με την Συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει η Ε.Ε. με τη Νότια Αφρική και τον Καναδά αμφισβητείται σαφώς νομικά, αλλά και ηθικά, η ύπαρξη των ελληνικών δικαιωμάτων στη φέτα. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από πλευράς μας.Οφείλουμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε τον αθέμιτο ανταγωνισμό απ? όπου κι αν προέρχεται. Αν θέλουμε οι γεωγραφικές ενδείξεις να θεωρούνται μια «επιτυχημένη ιστορία» της πολιτικής ποιότητας της ΕΕ, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να διασφαλίζεται η προστασία τους».

    Συνεχίζοντας, ο Β. Αποστόλου ανέφερε ότι η φέτα δεν είναι απλώς ένα εμβληματικό αγροτικό προϊόν, αλλά «ένα προϊόν με πολλαπλή συμβολή στην ελληνική αγροτική οικονομία και η βάση στήριξης της αιγοπροβατοτροφίας», η ενίσχυση της οποίας αποτελεί στρατηγική επιλογή για την αγροτική πολιτική της χώρας. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με τους εμπορικούς της εταίρους υποχρεώνει την ελληνική πλευρά να θέσει το θέμα της φέτας. «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη θέση μας σε όλα τα όργανα και με όλους τους τρόπους, ώστε να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία της ΠΟΠ «Φέτα» στις διεθνείς αγορές», δήλωσε ο Β. Αποστόλου.

    [04] Η Κλίντον κέρδισε τους προκριματικούς στο Κεντάκι με μικρή διαφορά από τον Σάντερς

    Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε τους προκριματικούς στο Κεντάκι με μικρή διαφορά από τον Μπέρνι Σάντερς, τον αντίπαλό της για το χρίσμα των Δημοκρατικών, χθες βράδι, μετά από καταμέτρηση του 99 τοις εκατό των ψήφων.

    Η μικρή διαφορά αποτελεί άλλη μια ένδειξη του μεγέθους της διάσπασης των Δημοκρατικών στην μεγάλη κούρσα για το χρίσμα.

    Το Κεντάκι θεωρούνταν μη-φιλική πολιτεία για την Κλίντον, καθώς και η Δυτική Βιρτζίνια και η Ινδιάνα, γειτονικές πολιτείες, έβγαλαν τον Σάντερς. Η προκριματική νίκη της χθες της δίνει ένα περιθώριο ανάσας, καθώς κάνει ένα διάλειμμα πριν τους τελικούς προκριματικούς στις 7 Ιουνίου.

    Η Κλίντον θα ήθελε να εξασφαλίσει το χρίσμα για να στρέψει την προσοχή της στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και τον Ντόναλντ Τραμπ, μοναδικό υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

    Σε συνένετευξή του στην Μέγκιν Κέλι στο κανάλι Fox χθες, ο Τραμπ είπε ότι είχε μετανιώσει για κάποιες πράξεις του κατά τους προκριματικούς του κόμματός του. "Θα μπορούσα να είχα χρησιμοποιήσει διαφορετική γλώσσα κάποιες φορές, αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα", είπε.

    Η μεγάλη διαφορά της Κλίντον με τον Σάντερς ως προς τον αριθμό των εκλεκτόρων που έχει εξασφαλίσει σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι να κερδίσει το χρίσμα του κόμματός της, αλλά της υπολείπονται 100 εκλέκτορες για να το κερδίσει αδιαμφισβήτητα.

    Η ψηφοφορία στο Κεντάκι ακολούθησε επεισόδια το Σάββατο στη Νεβάντα, όπου οι υποστηρικτές του Σάντερς θύμωσαν όταν αξιωματούχοι της πολιτείας αποφάσισαν να θέσουν τέλος στην συγκέντρωσή τους και να εμποδίσουν προσπάθειες να αποδοθούν στο βουλευτή του Βερμόντ περισσότεροι εκλέκτορες από αυτούς που κέρδισε αρχικά τον Φεβρουάριο, όπου είχε κερδίσει η Κλίντον. Ο Σάντερς υποστήριξε τους οπαδούς του και κατηγόρησε το δημοκρατικό κόμμα της Νεβάντα ότι δεν φέρθηκε ισότιμα και με σεβασμό σε όλους τους υποψηφίους. Το κόμμα στη Νεβάντα απέρριψε τους ισχυρισμούς του και κατηγόρησε την οργάνωσή του ως "ανέντιμη για ό,τι συνέβη το Σάββατο" και αδύναμη να ελέγξει τους υποστηρικτές του.

    Η συνεχιζόμενη παρουσία του Σάντερς στον προεκλογικό αγώνα εγείρει την ανησυχία μεταξύ υποστηρικτών της Κλίντον ότι θα ζημιώσει την ικανότητά της να δώσει μάχη ενάντια στον Τραμπ με επιτυχία, αλλά οι υποστηρικτές του απορρίπτουν την άποψη αυτή, λέγοντας ότι ο Τραμπ είναι υποψήφιος με τόσα ελαττώματα που η Κλίντον θα τον νικήσει με ευκολία. "'Ετσι κι αλλιώς, θα έχουμε Δημοκρατικό πρόεδρο", είπε η Αλίσα Λίντκε, 28, από την πολιτεία της Ουάσιγκτον η οποία υποστηρίζει τον Σάντερς.

    [05] Ο Τραμπ βλέπει "καλή σχέση" με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας

    Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να έκανε αλλαγή πλεύσης χθες σχετικά με τις μελλοντικές του σχέσεις με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, λέγοντας ότι αναμένει να έχουν "μια καλή σχέση" αν γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, έχοντας προβλέψει ακριβώς το αντίθετο σε συνέντευξη που δόθηκε στη δημοσιότητα μια μέρα πριν, όπου απαντούσε σε κριτικά σχόλια από τον Κάμερον.

    "Έχει αρκετά προβλήματα, και νομίζω ότι (η συμπεριφορά του) ήταν ανάρμοστ(η). Οπότε, είναι εντάξει. (...) Είμαι σίγουρος ότι θα έχω καλή σχέση μαζί του", είπε ο Τραμπ στο πρακτορείο Reuters σε συνέντευξη.

    Τη Δευτέρα, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από τον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό ITV, ο Τραμπ είχε απαντήσει, "Φαίνεται ότι δεν θα έχουμε πολύ καλή σχέση, ποιός ξέρει;" όταν ερωτήθηκε πώς θα πάνε οι σχέσεις των δύο χωρών αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στην Αμερική στις 8 Νοεμβρίου.

    Ο Κάμερον είχε ασκήσει κριτική στον Τραμπ στο βρετανικό κοινοβούλιο για την δήλωση του τελευταίου ότι θα απαγόρευε την είσοδο μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, και τον αποκάλεσε "διχαστικό, ηλίθιο και λανθασμένο". Ο πρωθυπουργός είχε προβλέψει ότι εαν ο νεοϋορκέζος δισεκατομμυριούχος κερδίσει τις εκλογές, η Βρετανία θα ενώνονταν εναντίον του αν ερχόταν σε επίσημη επίσκεψη.

    [06] Ο Μπέρνι Σάντερς νίκησε στο Όρεγκον

    Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, νίκησε στους προκριματικούς στο Όρεγκον, σύμφωνα με ανάρτηση του τηλεοπτικού δικτύου NBC στο Twitter, ενώ το αποτέλεσμα αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται κι από το CNN.

    H συνυποψήφιά του, Χίλαρι Κλίντον, φέρεται να νίκησε στο Κεντάκι, σύμφωνα με αξιωματούχο που συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία.

    [07] Η ΑΕΚ στον θρόνο με 2-1 επί του Ολυμπιακού

    Για 15η φορά στην ιστορία της η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, καθώς στον τελικό που έγινε σε ένα άδειο ΟΑΚΑ, νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό, με σκόρερ τους Μάνταλο (39) και Τζιμπούρ (51΄). Το γκολ της πειραϊκής ομάδας σημείωσε ο Τσόρι Ντομίνγκες (84΄).

    Ένας τίτλος που σηματοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του «Δικέφαλου» στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ταυτόχρονα, εντάσσει τον (υπηρεσιακό) Στέλιο Μανωλά στην «χρυσή βίβλο» των μόλις πέντε προπονητών (Νεγρεπόντης, Τζανετής, Μπάγεβιτς, Ραβούσης οι άλλοι τέσσερις) που έχουν κατακτήσει Κύπελλο με την ΑΕΚ και ως παίκτες.

    MVP του τελικού αναδείχθηκε ο αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 May 2016 - 4:32:27 UTC